Preview kvalifikace o ME 2016 - pátek 27.3.

27.03.2015, 08:36, aktualizováno 27.03.2015, 08:36
Previews
Dalšími zápasy pokračuje kvalifikace o postup na ME 2016. Rozjeté Slovensko chce uspět s Lucemburskem, Španělsko přivítá v souboji o druhé místo Ukrajinu. Anglie si bude chtít proti Litvě zvýraznit odstup na čele skupiny E, kde potřebují zabrat Švýcaři, kteří hostí Estonsko. Zajímavý duel slibuje rovněž skupina G, kde Černá Hora přivítá Rusko...
Skupina C
Makedonie - Bělorusko  (pátek 20:45)
Makedonie se utká s Běloruskem poprvé v historii. A nutno dodat, že ani jeden tým nemá moc o co bojovat. Makedonie je zatím čtvrtá ve skupině C a na kontě má jen tři body. Bělorusové jsou na tom ale ještě hůř, protože za celý dosavadní průběh kvalifikace získali jen jeden bod a jsou předposlední.

Philip II Arena ve Skopje bude hostit duel domácího týmu, který se poprvé ve své historii v rámci oficiálních zápasů střetne s Běloruskem. Ani jeden tým se nemůže pochlubit kdovíjakou formou. O trochu lépe jsou na tom Makedonci, kteří by chtěli minimálně udržet svůj dvoubodový náskok na Bělorusko. Ve skupině C odehrály oba týmy již čtyři zápasy a Makedonie jeden z nich vyhrála. Nejprve se ale musela vzpamatovat ze šoku, když dostala pět branek od španělského soupeře. Svou roli ale zvládla a v dalším utkání si připsala tři body. Těsně porazila Lucembursko, i když to s ním vůbec neměla jednoduché. Rozhodla až branka Besarta Abdurahimiho z nastaveného času druhé půle.

Od té doby se ale Makedonci opět trápili. Podlehli domácí Ukrajině a naposledy také dostali dvě branky od Slováků. Obě branky dali Slováci v první půli, když si první připsal Juraj Kucka, o druhou se zasloužil deset minut před koncem prvního poločasu Adam Nemec. Makedonci tak mají záporné skóre 10:4. Makedonci jsou nyní až na 108. místě v žebříčku FIFA a fanoušci nejsou moc spokojení.

A nejsou spokojení ani s výběrem trenéra Gjurovskiho. Ten povolal několik nováčků a bude mít problémy se složením základní sestavy. Do té měli totiž patřit také Arijan Ademi a Gjurovski, ale ani jeden nastoupit nemůže. Prve jmenovaný hráč není ve zcela stoprocentní formě a druhý je zraněný. Dodatečně byl na jejich místo povolán Duško Trajčević, což opět vyvolalo u fanoušků negativní odpověď.

Bělorusko sídlí aktuálně na 98. místě žebříčku FIFA a moc se mu nedaří ani v této kvalifikaci. Po remíze s Lucemburskem se Bělorusům nepodařilo navázat na dobrý výkon a následná tři utkání prohrálo. Nejprve dostali dvě branky od Ukrajiny, tři branky jim nasázeli Slováci. V minulém utkání sehráli Bělorusové zápas s domácím španělským celkem. Po osmnácti minutách vstřelil první branku Isco, po něm jen o minutu později mířil přesně také Sergio Busquets. Po změně stran se ještě jedou trefil Pedro a uzavřel skóre zápasu.

Bělorusko hodně spoléhá na kapitána Kalačewa, který diriguje jeho hru. Jediný větší problém by mohl být v útoku, protože v něm nastupuje sice zkušený, ale pomalý a výkonnostně nevyrovnaný Sjarhej Karnilenka. Bělorusko nevyhrálo soutěžní mezinárodní zápas už osmkrát v řadě. Naposledy se ze tří bodů radovalo v roce 2012. Větším favoritem budou pravděpodobně domácí hráči, protože jejich forma se na domácí půdě střídá se železnou pravidelností. Po každé prohře se hráči vzpamatují a vyhrají. Naposledy prohráli se Slovenskem, takže pokud bychom postupovali podle tohoto vzorce, nyní by si měli s Bělorusy poradit.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.10 - 3.10 - 2.63
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Slovensko - Lucembursko  (pátek 20:45)
Velmi příjemné překvapení skupiny C - náš soused ze Slovenska - se utká v domácím prostředí s Lucemburskem. Zřejmě každý očekává vítězství, ale Lucembursko umí překvapit. V této kvalifikační fázi se ale potácí na posledním místě s jediným bodem na kontě. Mezi oběma týmy je rozdíl jedenácti bodů.

Dalo by se říct, že se jedná o zápas fotbalového obra s trpaslíkem. Slovensko možná dlouhá léta nepatřilo mezi absolutní špičku evropského fotbalu, ale minimálně v této kvalifikaci se mu daří nad očekávání dobře. Právě v obrovských očekáváních by ale možná mohl být problém. Diváci na stadionu Pod Dubňom v Žilině nebudou očekávat nic jiného než jasnou výhru. Ustojí to ambiciózní slovenský celek a pojistí si senzační první příčku ve skupině C?

Cesta do Francie je otevřená a Slovensko po ní kráčí suverénně. Vyhrálo všechny čtyři dosavadní zápasy kvalifikačních bojů a na čele má náskok tří bodů. Dařilo se mu také v minulém soutěžním utkání. Slováci přijeli na půdu Makedonie a čekala je bitva. Tu ale nakonec zvládli a dvě branky v první půli nakonec byly dostatečnou pákou na tři body. Po 25 minutách se prosadil Juraj Kucka a deset minut před koncem prvního poločasu vstřelil druhou branku Adam Nemec.

Slováci odehráli před dalším utkáním kvalifikace ještě přátelské utkání s Finskem a také v něm si vedli dobře. Už v první minutě se trefil Filip Hološko a o šest minut později také hvězdný záložník Marek Hamšík. Ještě do konce první půle si sice vlastní branku dal obránce Tomáš Hubočan, ale na výhře Slováků se už nic nezměnilo. Před náročným utkáním se ale Slováci musí opět koncentrovat, protože ačkoli je Lucembursko poslední, umí překvapit.

V kvalifikaci na MS porazili hráči hostí Severní Irsko, body si rozdělili také s Itálií nebo Běloruskem. A pokud by slovenská reprezentace nebodovala naplno, tisk by výsledek pravděpodobně nazval blamáží. A dobře to ví i záložník Janova Juraj Kucka. Ten před utkáním s Lucemburskem pro sport.sk sdělil: "Je skvělé být zpátky. Každý z nás je rád, že je tu. Vidíme se po dlouhé době a těšíme se na další zápas. Opět spolu strávíme osm nebo deset dní. Chceme potvrdit to, co jsme v této kvalifikaci už začali. Také výsledkem proti Lucembursku. Musíme zkrátka pokračovat v dobrých výkonech."

Slovensko si jistě pamatuje prohru z přípravného utkání, když se tyto dva týmy utkaly naposledy. Slovensko prohrálo 2:1. Kucka ale dobře ví, že jeho tým nesmí soupeře nijak podcenit. "Už je to dávno a oba týmy se změnily. Nebyl jsem u toho, viděl jsem to v televizi a pamatuji si, že tam byla hrozná mlha. Hra bude ale teď úplně jiná a také Lucembursko má jiný kádr. V dnešní době navíc už není žádné vyloženě slabé mužstvo, takže nás čeká těžký zápas. Musíme být dobře připravení," uvědomuje si Kucka.

V zápase jej pravděpodobně čeká hra "do plných". "To jsou nejhorší zápasy, když tým celý zápas brání. To jsme hráli proti španělskému týmu. Ze zabezpečené obrany. Nejdůležitější bude nedostat gól a jestli ho my vstřelíme jako první, bude to pro nás plus. S tím se podle mého názoru přijdou i oni, budou chtít poctivě bránit. Pro nás to bude jen těžší a těžší. Bude tam tlak ze strany fanoušků, protože minulý rok byl úspěšný. Lidé budou očekávat vítězné mužstvo, ale věřím, že nás přijdou podpořit a my je nezklameme," dodává Kucka.

Lucembursko v prvním utkání kvalifikačních bojů remizovalo s Běloruskem, ale poté nedokázalo na skvělý výsledek navázat. Prohrálo další tři zápasy a při posledním z nich dostalo na domácí půdě tři branky od Ukrajiny. Předtím inkasovalo čtyřikrát od španělských kanonýrů. Padne více branek také v jeho zápase s domácími Slováky?
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.13 - 10.00 - 26.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Španělsko - Ukrajina  (pátek 20:45)
Po delší pauze se na scénu vrací zápasy národních týmů v rámci kvalifikačního boje o postup na mistrovství Evropy a některé z nich nabízejí rovnou slibnou podívanou. Do této kategorie spadá i utkání obhájce titulu ze Španělska s Ukrajinou.

Favorité z Pyrenejského poloostrova na domácí půdě naposledy prohráli v červnu 2003, což z nich dělá jasného kandidáta na vítězství. Momentální pozice v tabulce však až tak jednoznačně pro Španěly nevypadá. První je totiž překvapení ze Slovenska, za kterým právě oba páteční soupeři zaostávají o tři body, a samy je od sebe dělí pouze rozdíl skóre. "Ukrajina má silný tým. Obrannou linii jim tvoří hráči Šachtaru (Doněck) a vepředu mají spoustu dobrých hráčů z Dněpropetrovsku a Dynama Kyjev," všímá si pozorně trenér Vicente del Bosque.

"Musíme být opatrní, protože jsou silní zvláště při protiútocích," pokračuje zkušený španělský kouč. "Je jim jasné, o co tady hrají, a můžeme tak očekávat náročný zápas. Jsme na půli cesty kvalifikací a tohle je klíčové střetnutí. Potřebujeme zvítězit. Naším cílem je kvalifikovat se do Francie 2016 a obhájit titul."

Španělé se budou muset obejít bez vrchního kanonýra Diega Costy, jehož trápí svalové zranění, a tak se dá očekávat, že jedinečnou šanci dostane mladý útočník Juventusu Álvaro Morata. Někdejší hráč Realu Madrid se poslední dobou těší výtečné formě, o které svědčí sedm zásahů a čtyři asistence, které stihnul nastřádat po svém návratu na trávníky z vážného zranění. "Na Moratu klademe velká očekávání," přiznává del Bosque. "Obohatil svou kariéru tím, že odešel do zahraničí a bude jen správné, když mu dáme prostor na hřišti."

Dalšími možnými debutanty ve španělském národním týmu mohou být Juanmi z Malagy a Vitolo ze Sevilly, kde se ostatně celý zápas také odehraje. "Kdykoli nominujeme některého nového hráče, je to proto, že mu věříme," vysvětluje Vicente del Bosque. "Neděláme tím žádné experimenty. Dát jim všem šanci debutovat by bylo ideální."

Ukrajina ještě ve své historii nikdy Španěly nedokázala porazit, ovšem hřát ji může vědomí, že z posledních pětadvaceti zápasů prohrála jen třikrát. Svěřenci Michaila Formenka sice na úvod kvalifikace podlehli Slovensku 1:0, ovšem poslední tři zápasy již skončily jejich výhrou, a tak zůstává situace na čele tabulky nadále vyrovnaná. Hlavní ofenzivní zbraní hostů bude útočník Dynama Kyjev Andrej Jarmolenko, zvláště při absenci svého klubového spoluhráče Sergeje Sydorčuka.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.36 - 5.00 - 11.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Slovensko44008:212
2.Španělsko430113:39
3.Ukrajina43016:19
4.Makedonie41034:103
5.Bělorusko40132:91
6.Lucembursko40133:111
Skupina E
Anglie - Litva  (pátek 20:45)
Doposud suverénní Anglie se v pátek představí na domácí půdě proti Litvě. O favoritovi zápasu nebude sporu, a pokud svěřenci Roye Hodgsona opravdu zvítězí, budou již mít postup na mistrovství Evropy ve Francii nakročeno víc než pořádně. Předzápasové spekulace se tak více než na soupeře soustředily na nováčka v týmu Albionu, útočníka Tottenhamu Hotspur Harryho Kanea.

Jednadvacetiletý Kane totiž letos působí jako zjevení a momentálně se dokonce vyšvihnul do pozice nejlepšího kanonýra celé Premier league s devatenácti přesnými trefami. Vzhledem k tomu, že jeho hlavní konkurent v boji o post hrotového útočníka Daniel Sturridge zůstává mimo hru kvůli zranění, potvrdil na naléhání médií Kaneův premiérovy start již s předstihem i manažer Roy Hodgson. "Nemám v úmyslu prozradit vám celou sestavu, ale jsem si jistý, že během příštích dvou zápasů jej uvidíte odbýt si plnohodnotný debut."

Podle zákulisních zpráv ostatně Anglie již trénovala s Kanem jakožto středobodem anglického útoku. "S Harrym jsme v tomto týdnu velmi spokojení, vede si dobře," pochvaluje si Hodgson nový přírustek své ofenzivy. A podobná slova chvály si mladý kanonýr Tottenhamu vysloužil i od kapitána Waynea Rooneyho. "V letošní sezoně je neuvěřitelný. První rok v Premier league a hned nastřílel tolik gólů a podal tolik kvalitních výkonů, podle mě si nominaci plně zasloužil. V posledních několika dnech jsme dobře viděli, jaký je zakončovatel. Jde o skvělou zprávu pro anglický fotbal, mít vepředu někoho, kdo si vede takhle dobře."

Kane je podle Hodgsona rovněž dalším důkazem toho, že anglický fotbal míří v posledních letech po celé řadě zklamání správným směrem k zářnější budoucnosti. "Když se podíváte na věkový průměr naší soupisky, tak máme Waynea (Rooneyho) s více než stovkou startů, pak Joea Harta skoro s padesátkou, a spoustu hráčů, kteří jich ještě nemají ani deset. A všichni mají třiadvacet nebo čtyřiadvacet roků," poznamenává Hodgson.

Své si na adresu Harryho Kanea přisadil i litevský trenér soupeře Igoris Pankratjevas. "Statistiky hovoří samy za sebe. Vím, že Kane vstřelil devětadvacet gólů ve všech soutěžích, viděl jsem ho hrát za jednadvacítku, nedávno zrovna v Litvě, a je to silný útočník."

Podle dalších zákulisních spekulací Hodgson svolil k tomu, že k druhému zápasu s Itálií nenasadí mladého křídelníka Liverpoolu Raheema Sterlinga, což se v posledních měsících stává takřka koloritem.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.11 - 10.00 - 34.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Slovinsko - San Marino  (pátek 20:45)
Fotbalisté Slovinska jsou po čtyřech zápasech v kvalifikační skupině E úspěšní přesně na půl a se šesti body na kontě se nacházejí na třetím místě tabulky. Nyní v domácím prostředí přivítají trpaslíka ze San Marína, který se v polovině listopadu uplynulého roku dočkal obrovského úspěchu a po jednašedesáti reprezentačních zápasech dokázal bodovat, když v domácím prostředí hrál bez branek s Estonskem.

Slovinsko prohrálo 0:1 právě na začátku kvalifikace o evropský šampionát v Estonsku, toto zaváhání ale dokázalo napravit doma s favorizovaným Švýcarskem, které porazilo stejným poměrem. Poté už přišly očekávané výsledky. Slovinci dokázali zvítězit v Litvě 2:0, nicméně suverénní Anglii nepřekvapili a svému protivníkovi podlehli 1:3. Nyní jsou považováni v souboji proti outsiderovi ze San Marína za jasné favority.

Oba dva páteční protivníci se spolu naposledy utkali v kvalifikaci na MS 2010 v JAR, Slovinsko si tehdy na konto připsalo dvě jasné vítězství 5:0 a 3:0. Státeček z předměstí Říma jako tradičně nedokázal ve čtyřech utkáních skórovat. Po porážkách 0:2 s Litvou a 0:5 s Anglií podlehl také po výsledku 0:4 Švýcarsku a jeho celkové skóre je tedy 0:11. Nyní na půdě dobře koncentrovaného protivníka rozhodně zázraky čekat nemůže.

Trenér domácího výběru Srečko Katanec upozorňuje na to, že už jednou jeho svěřenci roli favorita nepotvrdili. "V Estonsku jsme měli zvítězit, jenže jsme k utkání nepřistoupili zodpovědně a utrpěli velmi nepříjemnou porážku. Po nečekané výhře nad Švýcarském nás ztracené body mrzí o to více. Nesmíme si myslet, že tentokráte to půjde samo a snadno vyhrajeme. Budeme muset bojovat a plnit náš plán," uvedl zcela jasně.

Katanec dále uvádí, že bez tří bodů proti San Marínu se přímo na evropský šampionát postoupit zřejmě nedá. "Pochopitelně to není jen o dvou zápasech proti San Marínu, ovšem proti tomuto soupeři je nutností získat šest bodů. Skupina je velmi vyrovnaná a každá další ztráta může mrzet dvojnásob. Chceme si užít domácí atmosféru i samotné hry, nesmíme ale zapomínat na to, že prvotním úkolem je zisk tří bodů," dodal vzápětí Katanec.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.03 - 26.00 - 51.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Švýcarsko - Estonsko  (pátek 20:45)
Po váhavém startu do kvalifikačních bojů se Švýcaři zmátořili a nyní mají skvělou šanci zakončit první polovinu cyklu třetí výhrou v řadě. V cestě stojí Estonsko, a svěřenci Vladimira Petkoviće budou na domácí půdě vysokými favority..

Loňské mistrovství světa se Švýcarům vydařilo, odchod úspěšného kouče Ottmara Hitzfelda a jeho nahrazení Petkovićem však neproběhlo tak hladce, jak si fanoušci možná představovali. Jeden z tradičních účastníků velkých turnajů nejprve prohrál před vlastními fanoušky 0:2 s Anglií, když se dvakrát trefil Danny Welbeck, a poté padl i na půdě Slovinka (0:1). Tím si však reprezentanti země Helvétského kříže zároveň odbyli souboje s papírově nejtěžší konkurencí. V následujících zápasech potom udolali outsidery ze San Marina a Litvy, shodně 4:0, a nyní by podobný výsledek rádi zopakovali i proti Estonsku.

To sice nemá postupové ambice, zatím ale dokázalo vydolovat velmi solidní 4 body a za dnešním soupeřem tak zaostává pouze o dva; svěřenci Magnuse Pehrssona si navíc mohou rvát vlasy, že v posledním utkání roku 2014 nedokázali vyhrát v San Marinu (0:0). Zbylé tři body získali úvodním domácím triumfem nad Slovinskem, a že není radno brát je na lehkou váhu, dokázal i zápas se zatím suverénní Anglií, který prohráli 0:1 až po trefě Wayne Rooneyho čtvrt hodiny před koncem.

Švýcaři jsou pro Estonce symbolickým protivníkem. Právě proti nim totiž sehráli své vůbec první utkání po odtržení od SSSR; onen dvojzápas, zařazený do kvalifikace na MS 1994, však pro ně skončil katastrofálně, konkrétně prohrami 0:6 a 0:4. Švýcarsko tehdy trénoval současný kouč Anglie Roy Hodgson.

Pobaltský výběr sice na venkovní soutěžní výhru čeká už dva a půl roku (od triumfu v Andoře 16. října 2012), přesto si však domácí nemohou myslet, že mají tři body v kapse - jejich útočná čtveřice Shaqiri, Mehmedi, Seferović, Drmić bude muset být ve velice dobré formě. Estonci totiž disponují překvapivě solidní obranou, v prvních čtyřech utkáních probíhajícího cyklu inkasovali pouze dvakrát.

Na druhou stranu je trápí neproduktivní útok, takže gólman Yann Sommer se přílišného "zápřahu" obávat nejspíš nemusí. Utkání bude pískat nizozemský sudí Danny Makkelie, který má ve své kariéře jeden pozoruhodný rekord - v ligovém utkání mezi Den Haagem a Feyenoordem totiž rozdal hned třináct žlutých karet.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.22 - 7.00 - 15.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Anglie440011:112
2.Švýcarsko42028:36
3.Slovinsko42024:46
4.Litva42023:66
5.Estonsko41121:24
6.San Marino40130:111
Skupina G
Lichtenštejnsko - Rakousko  (pátek 20:45)
I kdyby Rakousko nezvládlo alpské derby s Lichtenštejnskem, pořád bude na čele tabulky skupiny G. Takový luxus by si ale svěřenci Marcela Kollera neměli dovolit, jinak by se jim mohl zkomplikovat přímý postup na šampionát. Domácí mají pořád šanci zabojovat, vždyť na druhou příčku ztrácejí jen dva body.

Rakousko bude v tomhle duelu jasným favoritem. Nejen proto, že z pěti vzájemných zápasů nikdy nezaváhalo a vždy vyhrálo. Lichtenštejnsko je totiž zároveň možná papírově nejslabším účastníkem. A Kollerovo mužstvo má kvalifikaci tak dobře rozehranou, že by byla pro něj velká škoda, aby si vše pokazilo nějakým zaváháním.

Hosté každopádně nechtějí nic podcenit. Vždyť Lichtenštejnsko bude určitě povzbuzené o poslední skalp získaný na půdě Moldavska. "V minulých zápasech ukázalo, že je dobře organizovaný týmem," uvědomuje si obránce David Alaba. "Nechceme mluvit o povinném vítězství. Víme, že nás čeká nesnadný úkol."

V tuhle chvíli zažívá rakouský fotbal jakýsi boom. Fanoušci ví, že reprezentace má kvalifikační cyklus rozehraný velmi dobře, a čtyřbodový náskok na druhé Švédsko je jakýmsi nadstandardem. Sektor hostů by nyní měl být kompletně zaplněný. Pondělní přátelský zápas proti Bosně a Hercegovině je přitom beznadějně vyprodaný.

Pryč je už 42 tisíc vstupenek. "Je skvěle cítit podporu. Je to výhoda, kterou jsme si vytvořili my sami. A jsme na to velmi hrdí," říkal útočník Martin Harnik. Rakousko má opravdu velmi dobrou bilanci, za posledních deset utkání prohrálo jen jednou, a to v rámci přátelského měření sil v listopadu proti Brazílii.

Domácí mají na kontě čtyři body, přičemž právě nyní je čeká více zápasů před vlastním publikem. V kvalifikaci hráli doma pouze proti Černé Hoře, se kterou uhráli cenný bod. "Ne nadarmo soupeř získal tyhle výsledky," dodával Harnik. "Těšíme se na duel, na který se pečlivě připravujeme jako na každý jiný."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 19.00 - 7.00 - 1.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Moldavsko - Švédsko  (pátek 20:45)
Ve vyrovnané skupině G mají Švédové šanci výrazně si polepšit v boji o přímý postup - stačí jim k tomu zvítězit na půdě outsidera z Moldavska. Postarat by se o to mohl hvězdný Zlatan Ibrahimovic, který si z Paříže přivezl na sraz výbornou střeleckou formu..

Už třiatřicetiletý forvard totiž v březnu vsítil ve francouzské lize 6 gólů, vyšvihl se na druhou příčku v tabulce střelců a jeho PSG se vrátilo do čela ligového pelotonu. Pokud se mu podaří skórovat i v Kišiněvě, budou mít Švédové velkou šanci na úspěch; koneckonců jsou mnohem tradičnější fotbalovou zemí a do zápasu vstupují jako vysocí favorité.

Situace ve skupině se pro Tre kronor zatím vyvíjí poměrně příznivě - v úvodních čtyřech duelech ani jednou neprohráli a se šesti body okupují průběžně druhou příčku, čtyři body za suverénním Rakouskem. Na druhou stranu je nutno říci, že svěřenci Erika Hamréna mají problém dotahovat zápasy do vítězných konců; s Rakouskem, Ruskem i Černou Horou uhráli remízy 1:1, jediný triumf si připsali doma s Lichtenštejnskem (2:0).

V jejich prospěch hovoří i historická statistika - z pěti dosavadních vzájemných zápasů ještě Moldavsko nevybojovalo ani bod. Oba výběry se střetly i v kvalifikaci na minulé Euro, kdy švédský tým v Kišiněvě zvítězil jasně 4:1; poslední duel pak odehrály loni začátkem ledna, přátelsky v Abu Dhabí, a přestože outsider tehdy pořádně kousal, nakonec musel spolknout porážku 1:2.

Moldavský kouč Alexandr Curteian asi jen stěží mohl doufat, že se jeho jedenáctka zapojí do postupových bojů, šokující domácí prohra s Lichtenštejnskem, po níž zůstávají vyslanci nejchudší evropské země přikováni k tabulkovému dnu, jim však na sebevědomí příliš nepřidala. Byl to vlastně nejhorší možný způsob, jak zakončit rok 2014, pouhý měsíc po podobně nečekaném úspěchu v podobě remízy 1:1 z Ruska.

Nyní se tedy Moldavsko pokusí vybojovat vůbec první kvalifikační body z vlastního stadionu, proti zkušenějšímu a kvalitnějšímu soupeři to však bude mít hodně těžké. Utkání začíná ve 20:45 středoevropského času, řídit jej bude chorvatský sudí Ivan Bebek.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 7.50 - 4.20 - 1.44
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Černá Hora - Rusko  (pátek 20:45)
Historicky první mezinárodní utkání mezi reprezentacemi samostatného Ruska a Černé Hory bude soubojem o pomyslných šest bodů. Ani jeden z týmů totiž neodstartoval kvalifikaci zrovna ideálně, a případná prohra by mohla hodně zamávat s postupovými ambicemi..

Ani rozšířený formát nadcházejícího Eura totiž nepomůže "protlačit" na turnaj všechny čtyři týmy, které ve skupině G pošilhávají po postupu. První dva celky, totiž desetibodové Rakousko a šestibodové Švédsko, navíc hrají s outsidery, takže nelze příliš počítat s jejich ztrátami. A vzhledem k tomu, že Černá Hora s Ruskem se dělí s pěti body o průběžnou třetí, barážovou příčku, potřebují oba bodovat, či pokud možno vyhrát.

Zklamáním je zejména špatná forma Rusů, kteří jako by se nedokázali oklepat po trapném představení na loňském mistrovství světa. Po úvodní očekávané demolici Lichtenštejnska (4:0) a v celkovém měřítku přijatelné remíze ze Švédska (1:1) totiž svěřenci Fabia Capella spektakulárně vybouchli doma proti slabému Moldavsku (1:1), načež soutěžní rok 2014 zakončili prohrou v Rakousku. Připočtěte k tomu táhnoucí se spory o Capellovu výplatu, a je jasné, že atmosféra v kabině papírového favorita skupiny není zrovna ideální.

Černohorci sice před startem kvalifikace nepatřili mezi největší kandidáty na postup, přesto však mají poměrně talentovaný a ambiciózní tým - určitě dost na to, aby si mohli dovolit být spokojeni s bezbrankovou remízou z Lichtenštejnska. Ani jeden z dnešních soupeřů tak zatím příliš nezáří, a je nejvyšší čas s tím něco udělat.

Domácí budou spoléhat zejména na explozivní duo Stevan Jovetić - Mirko Vučinić. Oba hvězdní forvardi sice už v kariéře zažili zářivější momenty - Jovetić se ne a ne prosadit v nabitém kádru Manchesteru City, Vučinić zase zmizel z evropské scény a hraje momentálně za Al-Džazíru - stále však představují velkou hrozbu pro prakticky jakéhokoliv soupeře.

"Často se stávalo, že jsme nemohli hrát pohromadě, takže jsem rád, že teď přijde naše chvíle," nechal se slyšet Jovetić. "Budeme se snažit navzájem si na hřišti pomáhat. Věřím, že se můžeme prosadit proti komukoliv. A neplatí to jen o nás dvou, ale o celém týmu," dodal s tím, že vítězství považuje za reálný scénář. Jako ostatně v každém zápase.

Hosté se budou snažit čelit této hrozbě zejména zkušenostmi - v nominaci nechybí tradiční trojlístek defenzivních veteránů z CSKA, tedy brankář Igor Akinfejev a obránci Vasilij Berezuckij a Sergej Ignaševič. Capellovi naopak ze soupisky vypadli zranění Sergej Paršivljuk a Denis Glušakov, které nahradili Alexej Kozlov a Ruslan Kambolov. Dodatečně povolán byl i záložník Igor Denisov.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.00 - 3.30 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Rakousko43105:210
2.Švédsko41305:36
3.Rusko41216:35
4.Černá Hora41213:25
5.Lichtenštejnsko41121:64
6.Moldavsko40132:61

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (297)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Slovensko 6:0

Anglie 4:1

zbytek nuda

Reagovat
dextroza_m

Anglie - Litva - hand 0:1 - 1

Licht. - Rakousko - hand 1:0 - 2

Svk - Liucemb. - + 2,5g

Španělsko - Ukrajina - vítěz/poč.golů 1/+2,5g

Kazachstán - Island - 2

Čr - Lotyšsko - + 2,5g

Belgie - Kypr - hand. 0:2 - 1

Holandsko - Turecko - 1

Chorvatsko - Norsko - + 2,5g

Skotsko - Gibraltar - + 4,5g

Švýcar. - Estonsko - hand. 0:1 - 1

Azerb. - Malta - 1

Bulharsko - Itálie 2

Jdeme gamblit:-) Za pade pade

Reagovat
Shevchenko

Ty handicapy ti všechny nevyjdou.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
dextroza_m

které vidíš nejvíc krizové? Dával jsem zápasy tak, aby byl kurz alespoň 1,5, kromě Anglie, ma je snad 1,4.

Reagovat
Shevchenko

Tak nedivil bych se kdyby Rakousko nebo Švýcarsko vyhrálo o gól. Belgie taky vetšinou své soupeře nerozdrtí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Vždycky ti nevyjde ta největší tutovka, takže možná dneska uhraje Gibraltar plichtu.

Reagovat
dextroza_m

Gibr.ty jsou akorát do počtu, musí dostat melu... ale jak říkám, je to za pade, když vyjde, tak bude 50k doma, když ne, tak dvě piva v trapu

Reagovat
Bayernista18

Taky to tak mám, to je výhoda sázení za drobáky, buď vyhraješ, nebo skoro o nic nepřijdeš.

Reagovat
dextroza_m

nakonec jsem po práci zapoměl vsadit.. ještě, že tak, prašivci Španěláci

Reagovat
kiwwi

toto musi byt povinna jazda a po dvojzapase s Luxemburskom musime mat 18 bodov s tym, ze mame vsetkych okrem Spanielov doma...to uz bude neprejebatelna pozicia

Reagovat
smazaný uživatel

no nikdy nevies...

Reagovat
ďuriLFC

Ešte treba aby Španieli vyhrali s Ukrajinou oba zapasy a už by to malo byt v klude.

Reagovat
smazaný uživatel

tak 6b s lucemburskem beru automaticky, čiže ta pozice je defakto neprejebatelná už teď

Reagovat
Bennhy

s Luxemburskom hrame az posledny zapas, nie?

Reagovat
kiwwi

hej? neviem preco som si myslel ze hrame s nimi hned doma aj vonku

Reagovat
smazaný uživatel

"Hra bude ale teď úplně jiná a také Lucembursko má jiný kádr. V dnešní době navíc už není žádné vyloženě slabé mužstvo, takže nás čeká těžký zápas. Musíme být dobře připravení," uvědomuje si Kucka.

No klidně to řekni na plnou hubu, v tomhle zápase bude favoritem s kurzem 1:26 na výhru Lucembursko a troufnu si tvrdit, že i černym koněm skupiny C

Reagovat
smazaný uživatel

Nasi si v pohodicke poradili s Macedonskom a Bieloruskom vonku, porazili aj Ukrajincov a takticky rozjebkali Spanielsko (aj ked to sa skor rozjebkalo samo) ale dnes to aj tak az tak jednoducho nevidim, prave taketo zapasy nam v poslednej dobe robia problemy a snad to dnes nasi nepodcenia, mam z toho ale trosku obavy...

Reagovat
smazaný uživatel

Je třeba Čobolstánu srazit hřebíček, mám je rád, ale ta jejich namyšlenost najednou.. postup bych vám přál, kdybyste nebyly takové arogantní hovada. Doufám, že v zápase s námi dostanete lekci a uvědomíte si, že není na co být namyšlený a že s pokorou nejdál dojdeš. Samozřejmě mluvím o fanoušcích, tvrzení Kucky mou teorii naprosto vyvrací

Reagovat
smazaný uživatel

Ďakujeme Pepiklandu za podporu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ostravak tu nieco hovori o Čobolstanu, to uz kde sme?

Reagovat
frankiefcb

on je furt mimo.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Milan.B

Reagovat
Kovi81

Reagovat
sosna

srazit hřebíček

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PP

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SunFells

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
frankiefcb

co to meleš za sračky. Já si teda myslím, že právě naopak si Slováci moc dobře uvědomují v jaké pozici jsou a užívají si ji teda zaslouženě, stejně i většina nás si uvědomuje naši sílu a pozici v tabulce, kterou nikdo nečekal.

Reagovat
adalbertus

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
smazaný uživatel

Ježiši Ne, po noční už nikdy..

Reagovat
stas87

Uz to tu zabal navzdy,nie len po nocnej.

Reagovat
smazaný uživatel

Takovou radost tady nikomu neudělám.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
adalbertus

Reagovat
Ed_Hazard

čo tu skúšaš? Luxembursko je Luxembursko, tak čo je arogantné na tom že sa čaká víťazstvo? a podla doterajšieho priebehu máme prakticky istú baráž to by sa muselo neviem čo stať aby sme skončili na 4. felku. Keby tu všetci píšu ako sa bojíme Luxemburska a podobných krajín tak by sme boli u teba zase alibisti kto chce tak si nájde dôvod na hejt

Reagovat
smazaný uživatel

Vem to tak, že hodněkrát už Slováci vybouchli s mnohem horším týmem- viz. Arménie, to samé ČR. Když my můžeme porazit Nizozemsko a vy Španělsko, tak proč by se nemohlo Lucembursko kousnout a udělat body, čistě hypoteticky. Většinou pak ta přehnaná důvěra v sebe pak souvisí s mírným podceněním a to se nikdy nevyplácí.. Ale věřím, že to zmáknete vy i my, a potkáme se příští léto na turnaji kolega je spíše podrážděný z některých slovenských příspěvků, které jsou někdy ještě urážlivější, než tu píše on

Reagovat
Ed_Hazard

Arménsko malo náhodou dobrý tým, mladí dravý hráči, ktorých bavil/baví futbal. Samozrejmeto nič nemení na tom že sme boli favoriti a posrali sme to na plnej čiare. Samozrejme píšem že sa môže stať hocičo, taký je futbal. Ale tá pravdepodobnosť je dosť malá + výhra nad Španielskom a Ukrajnou je u nás stále cítiť, fans sú na chalanov hrdí Ale hej chápem čo chceš povedať, pár jedincov s velkou hubou sa nájde v každom tábore. Treba to brať skôr ako trolling

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň někdo to pochopil, i když jsem to napsal hodně špatným způsobem.

Reagovat
dextroza_m

o čem to mluvíš?

Reagovat
smazaný uživatel

ach jo

Reagovat
PP

Jako v hokeji s tebou musím souhlasit - moc dobře si pamatuju ty velkohubé kecy po x-letech porážek v roce 2003 o třetí místo.

Ale ve fotbale to zatím není a mají k nám naši bratia stále respekt. Navíc - soupiskou jsou momentálně silnější než my..

Reagovat
božský John

srazil bych jim hrebicek a zarazil posledni hrebinek do rakve

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
smazaný uživatel

Chytřejšího člověka na světě než jsi ty jsem ještě nikdy neviděl jak píše svůj příspěvek. Srší z něj vysoká inteligence a moudrost. Nikdo se ti nevyrovná. Ani nevýš jak jsem smutný z toho že tě neznám. Až kvůli tomu pláču. Jsi nejlepší.

Reagovat
smazaný uživatel

Fakt nevým?

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
Emmett Brown

vy ste v kvalde dokazali s LUX prehrat a potom ste mali striebro z ME za tychto podmienok to beriem

Reagovat
SunFells

Reagovat
smazaný uživatel

Tak budou hrat dvakrat s Lucemburskem a pak maji doma Belorusko a Makedonii, tak si myslim, za na 99% na tom euru budou, nekteri jsou mozna moc namysleni, ale to je me u prdele, no a na euru bych si pral match cr-slovensko, to by bylo vyhecovane

Reagovat
Rarášek

Limba je zraněnej?

Reagovat
smazaný uživatel

Jeli s Lafim na nějakou tajnou schůzku nebo co.

Reagovat
avicii

pravdepodobne zapas neuvidim ale snad jasna vyhra, moj tip 3:0

Reagovat
Spalovač šancí

Ve skupině C budou 2 výhry hostů

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ide sa do Žiliny, prepadli nejaké rezervačky ešte dnes ale malo by byť vypredané! Ausverkauft! Verím, že to nebude len gól, ale nejaký uragán tiež nečakám. Akože môže to znieť otrepane, ale fakt už niet súpera ktorí nevie aspoň kvalitne brániť. Nebude to jednoduché, ale verím v 3:0. Góly Hamšík, Mak a Šesták. Ale budem spokojný po akomkoľvek výsledku ktorý prinesie 3 body do tabuľky.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ed_Hazard

Mak už je fit po tom zranení? V PAOKu tuším bohvieako nehráva

Reagovat
smazaný uživatel

50. Pre heslo: Povedzme nie ceskemu sovinizmu / Say no to czech chauvinism.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

V buducej sezone Ligy Majstrov sa to zmeni zo "Say no to racism" na "Say no to czech chauvinism"

Reagovat
adalbertus

choď už do řiťi s tou pičovinou

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
božský John

Reagovat
smazaný uživatel

to kde sa taki keketi kotia u nas pod tatrami ? toto mi povedz......

Reagovat
smazaný uživatel

Aj u nas sa rodia sovinisti, to je pravda, ale ja pisem o ceskych, staci sa popozerat napr. na tomto webe je sovinizmu a nenavisti k Slovakom az prilis...

Reagovat
božský John

Tak v tom pripade ses slovenska feministka, jestlize my jsme cesky sovinisti

Reagovat
smazaný uživatel

Jano, dobre vies, aky vyzmam myslim, ale dobre, pre prehladnost: vyhroteny nacionalizmus, nenavist k danému narodu, nadradzovanie a zosmiestnovanie cudzieho naroda, v tomto pripade - slovenského.

Reagovat
božský John

Podle me to prehanis, Olo. Dyt to pise akorat par debilu, z obou stran...moc si to beres a nic s tim sam nezmuzes Zbytecny nervovani

Reagovat
smazaný uživatel

Vsak ja ale netvrdim, ze vsetci ludia z ČR su sovinisti, to nie. aj z nasej strany su taki, ale co si vsimam z ceskej o dost viac...

Reagovat
božský John

Vzdyt nas je dvakrat tolik

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
vladis271

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
F.Torres

50. Pre heslo: Povezdme jo vytvoření slovenského eurofotbalu.SK a konci zasírání ČESKÝCH diskuzí

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
fenixLFC

preco by sme to volali eurofOtbal? nezmenilil ste sa, uz od Masaryka by ste nam najradsej vnucovali vase

Reagovat
božský John

Jono. Silnice, elektriku, fabriky a vubec tyhle cesky debilni vydobytky jsme vam cpali hlava nehlava

Reagovat
smazaný uživatel

To je teda slabsie Jano, nemas formu...

Reagovat
božský John

Ja koukam na ty vase hvezdy a nestiham se soustredit na trolleni...ale zas tak spatny to nebylo, tak 6,5/10, ne ?

Reagovat
smazaný uživatel

Skor tak 3 by som dal, arsin ci Hudynho9 by sa chytili...

Reagovat
božský John

Tak to ze by se fenix chytil, v to jsem nedoufal ani ja, spis to moh spickovat dal. Takhle jsi to uplne zazdil, Olo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

torsku nadhlad, to si mohol podla toho smajlika poznat

Reagovat
božský John

No dyt. Misto toho, abysme do sebe bratrsky rejpali, tak me prijde Olo okrikovat

Reagovat
smazaný uživatel

prepac

Reagovat
fenixLFC

zastal sa slovenského krajana, za to ho uznavam

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

a co slosy?

Reagovat
smazaný uživatel

ten mi tu chýba

Reagovat
F.Torres

vy se vždy rádi přizpůsobujete silnějšímu

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
2miguel1

2:0(Weiss,Kucka)

Reagovat
smazaný uživatel

Anglie - Litva hand. 0:2 - 1

Slovensko - Lucembursko hand. 0:2 - 1

Slovinsko - San Marino hand. 0:2 - 1

Moldavsko - Švédsko 2

Švýcarsko - Estonsko +2,5

Lichtenštejnsko - Rakousko +2,5

co myslíte ?

Reagovat
Spasitel

Tiež som rozmýšľal, že podám Slovákov v hcp ale radšej sa tomu vyhnem ako ich poznám sú schopný aj remizovať ale nechám sa prekvapit daj radšej namiesto toho Macedonsko-Bielorusko odg. :)

Reagovat
Ferguson6

Ak vyhráme nad Luxemburskom, bude to pre teba prekvapenie?

Reagovat
Kovi81

Reagovat
smazaný uživatel

Vitolazo do základu Lesáku !!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

kdyz ted turecko nezaboduje, tak uz bude mit jen teoretickou sanci na postup ne?

Reagovat
smazaný uživatel

ti už jsou out aj tak

Reagovat
smazaný uživatel

Proč mají maďaři 2 repre?

Reagovat
JIMMY-PO

lebo možu

Reagovat
frankiefcb

máš tam chybu je jich 5

Reagovat
fenixLFC

nemci dokonca tri

Reagovat
smazaný uživatel

100. Pre vyhru Nitricky a Slovenska

Reagovat
SunFells

100. pro Bílkovu tvrz

Reagovat
JIMMY-PO

103. pre krásnu letnu futbalovu dovolenku v 2016

Reagovat
smazaný uživatel

104. pro arašídový máslo

Reagovat
Firkraag

prvnííííí

Reagovat
smazaný uživatel

Iker Casillas; Juanfran, Ramos, Piqué, Jordi Alba; Busquets, Koke, Isco, Iniesta, Silva y; Morata

Iniesta na kridle

Reagovat
vladis271

zostava tímu, ktorý bojuje o druhé miesto v skupine tu nikoho nezaujíma.

Dajte sem niekto zostavu Slovenska.

Reagovat
ďuriLFC

Naša zostava: Kozáčik - Pekarík, Škrtel, Ďurica, Hubočan - Pečovský, Kucka - Weiss, Hamšík, Stoch - Nemec

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Ed_Hazard

Juanfran hrá stále tak dobre, že dostal prednosť pred Danim?

Reagovat
Ed_Hazard

a de Gea na lavičke, Iker v bráne?

Reagovat
Slejdy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
smazaný uživatel

boha, ze "fc kuvajt dolne vestenice".... to uz co toto ???))))))

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ale pozrel som to na webe a je klub maleho futbalu http://kuvajt.wbl.sk/ z vestenic. u mna palec hore za nazov klubu, za mlay futbal a celkovo taketo zanietene do amaterskeho sportu.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to hej, mna pobavil len nazov...

Reagovat
smazaný uživatel

stream na slovensko?

Reagovat
Kokesh

Bratia jsou radi za kozy, snad po nich nechces jeste neco takoveho jako je stream.

Reagovat
Hokaido

teletex

Reagovat
Slejdy

Reagovat
Hokaido

černohorci

Reagovat
smazaný uživatel

Co se tam děje?

Reagovat
Greny

1

Hra je přerušena, na trávníku se totiž ihned po úvodním hvizdu ocitl brankář ruské reprezentace, jehož přímo do hlavy zasáhla světlice vypuštěna ze sektoru za jeho svatyní.

Hlavní arbitr poslal hráče obou mužstev do kabin, Akinfejev byl mezitím z hrací plochy odvezen.

Reagovat
frankiefcb

kokoti fakt

Reagovat
smazaný uživatel

Díky . To jsou chuji cigánští.

Reagovat
fenixLFC

povedali nie prilevu ruských obcanov

Reagovat
božský John

Ty vole, ty slovaci jsou pomalovany

Reagovat
smazaný uživatel

keby len pomalovani. aj vystrihani ! jak irokezi more.....

Reagovat
božský John

No to jo. Ten Stoch je prisernej.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
CubONE

Si pamatam, ze na MS v 2010 boli v zaklade snad 6-7 hraci vyholeni a potetovani

Reagovat
smazaný uživatel

Stale lepsie jak tie ceske komunisticke ucesy jak socky

Reagovat
božský John

Ses nemocnej ?

Reagovat
F.Torres

komunistické účesy, socky.... vy fakt ste totálně vysmahnutý jako

Reagovat
CubONE

Podla mna su nase vyholene potetovane tupela rovnako blbe ako mullet s ladvinkou a sandalami

Reagovat
smazaný uživatel

A sedlak isokarhu

Reagovat
CubONE

*irokez

Reagovat
smazaný uživatel

*cigan more kapsa, predal kona za psa

Reagovat
božský John

Ty pico, to byla rana

Durica Nemec

Reagovat
nani92

Ďuricaaaa

Reagovat
Greny

Teď to ukazovali a ono ho to fakt trefilo jasná kontumace není co řešit , sna d je vpohode Akinfejev a Černou horu na 2-3roky vyřadit z kvalifikací ...

Reagovat
smazaný uživatel

a přidat i Albánce.

Reagovat
božský John

Mas nejaky lepsi video nez to nataceny kalkulackou, co je na yt?

Reagovat
Greny

Já to viděl na streamu

Reagovat
frankiefcb

jo no to je strašný, to co je na youtube.

Reagovat
smazaný uživatel

kde to je na yt ?

Reagovat
božský John
Reagovat
rufus

Tady je to vidět

http://bit.ly/1D7x5Ao

Reagovat
frankiefcb

šílené, fakt dementi toto.

Reagovat
smazaný uživatel

mi to pripomina este z hlbokych rokov 80-tych zranie skveleho, vtedy este sovietskeho brankara rinata dasaeva, ktoremu na cypre vpalili delobuch do hlavy a vybuchlo mu to tam.....

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo jak na jaře 2005 hodili fanoušci Interu na hlavu dělbuch v odvetě čtvrtfinále Ligy mistrů Didiovi a Inter pak kvůli tomu prohrál kontumačně 0:3. I když tehdy by vypadl tak či tak, protože k postupu musel dát za 10 minut 4 góly.

Reagovat
smazaný uživatel

*Didovi

Reagovat
božský John

Curaci

Reagovat
Slejdy

jasna kontumace

Reagovat
frankiefcb

bohužel není, co řešit v tomto případě.

Reagovat
Milan.B

golassooooo

Reagovat
CubONE

Vladino

Reagovat
REPLIKATOR

Černá Hora Jasná kontumace

Reagovat
ZB 07

Reagovat
Greny

NO hráči se vrací na plac nechápu

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
aither

Mi neříkej, že jdou Rusové hrát

Reagovat
Greny

Nechápu to a jde chytat jinej brankar asi jim to Černohorci nechaj za to že se to nak dohraje nebo nevím ale je to hnus

Reagovat
REPLIKATOR

Když si vzpomenu, že se nedohrálo tohle. Pár minut před koncem a pořádně se nic nestalo...

https://www.youtube.com/watch?v=y2J-HJtVEnE

Reagovat
smazaný uživatel

kdo o tom rozhoduje?

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodčí a delegát UEFA přítomný na zápase.

Reagovat
smazaný uživatel

Takze jestli to nechali dohrat v tomhle pripade, tak na kontumaci mu asi museli ustrelit pulku hlavy.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby to nebylo Rusko, tak se kontumuje - rovný a rovnější

Reagovat
božský John

V poradku. Aspon nekde je musej rezat

I kdyz mi je Akinfejeva lito

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

ted kvuli tomu nevyhrajem titul

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já dneska Rusko nesleduju, ale jak moc to může být vážné? Zrovna Igor by chyběl, navíc pochybuju, že ho budeme mít na Zenit, že jo ...

Reagovat
smazaný uživatel

ma otres mozku

Reagovat
smazaný uživatel

Božíííííííííí

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna před Zenitem, zkurvená Černá hora

Reagovat
smazaný uživatel

ani nie, je tam krasna priroda a pekne kamenne plaze a Jadran...

Reagovat
smazaný uživatel

Boží

Nic to nemění na tom, že když je to mimo můj cestovatelský zájem, a naopak jsem fanda CSKA, tak je mi Černá Hora celkem u prdele. Zato Igor třeba ne

Reagovat
smazaný uživatel

Dobre no

Reagovat
nani92

pravý obranca skoruje z pozície ľavého útočníka

Reagovat
smazaný uživatel

a nahráva mu ľavý obranca

Reagovat
smazaný uživatel

Slovensko

Reagovat
smazaný uživatel

to si ale fakt asi uz delaj _____ tohle muze udelat jen zvire

Reagovat
smazaný uživatel

Ten škrteľ má ale famózne sklzy Neskutočne presne to robí .

Reagovat
smazaný uživatel

Ideme na Majstra, futbalova Europa sa nas uz teraz obava

Reagovat
nani92

Podľa posledných informácii sa ČR snaží zrušiť najbližší priateľský zápas..

Reagovat
božský John

Sak uvidime, az budete hrat konecne s nejakym poradnym mancaftem a ne s drevakam ze spanelska nebo lucemburska

Reagovat
smazaný uživatel

tým poriadnym mančaftom máš na mysli českú reprezentáciu?

Reagovat
božský John

Jiste

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
božský John

Tak rozstrileli jsme treti tym mistrovstvi sveta, kdo z vas to ma?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Greny

Jistě Vrba pošlě pár zkušených hráčů po Lotyšsku domů, aby jste nedostali takovou deku

Reagovat
božský John

To je takticky, protoze se pri nejhorsim mame na co vymluvit

Reagovat
patas92

Naposled si z vás dělal srandu i Ordoš

Reagovat
Greny

Nejhorší je že vše mi nádherně vychází a budu čekat na Rusko .... to už bych bral raději mín a byl klidnej kdyby to zkontumoval

Reagovat
nani92

Luxemburci to majú asi pekne na háku

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
nani92

ved kvôli tej polčasovej rozvičke

Reagovat
smazaný uživatel

Jaj

Reagovat
ďuriLFC

Minko na hovno daj ta Makinha

Reagovat
2miguel1

Pekarík

Reagovat
Kang & Kodos

EURO se rozšíří na 24 týmů, aby se tam dostali i slabší týmy.....a slováci se na truc kvalifikujou z 1. místa

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Leo Rekordman

To rozsirili koli Spanielsku

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kvasha16

Reagovat
smazaný uživatel

200. Pre SVK

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kvasha16

Reagovat
smazaný uživatel

Země jako Albánie a Černá hora by neměly vůbec existovat , natož mít uznané národní družstva a možnost se zapojovat do oficiálních akcí jako civilizované státy

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavne Kosovo, kt. dnes hralo priatelak s Werderom

Reagovat
vladis271

Reagovat
božský John

A to se uz do evropy chysta kosovo

Reagovat
Kily

to bude sranda, UEFA bude při losováních pomalu muset vymyslet ještě složitější mechanismus než v prvním kole vyřazovacích fází LM a EL, kde spolu nemůžou hrát týmy ze stejných zemí a ty, které proti sobě nastoupily už ve skupině

Reagovat
božský John

Zas budes dopredu vedet, na cem ses. Chorvati nebudou moct hrat se Srbama, ktery nebudou moct hrat s Kosovem a s Albanii. Rusaci nebudou moct hrat s Ukrajinou, Spanele s Gibraltarem....takze na tebe ve finale beztak do ty skupiny zbude 5 tymu, s kterejma nahodou hrat muzes a nebudes nervni u losovani

Reagovat
smazaný uživatel

Grecko s Macedónskom?

Reagovat
božský John

Tuci s Armenama atd atd

Reagovat
smazaný uživatel

Jj...

Reagovat
Ferguson6

Slovensko s Českom

Reagovat
Greny

A co mě je potom tak ať nehrají evropský poháry a nebo hrají v jiné zemi a bez diváků. Jak teď kdy nemůže hrát ruskej klub proti ukrajinskýmu to jako případný finále zruší ?

Reagovat
smazaný uživatel

Oni nevyhodili náhodou Capella?

Reagovat
smazaný uživatel

to je magor ten Kane, přijde na hřiště na za minutu zase gól, watafak

Reagovat
smazaný uživatel

COYS!!!

Reagovat
MadMrJacky

Prý vyhypovaný hráč

Reagovat
REPLIKATOR

Neskutečný příběh

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
MadMrJacky

Zlatan

Reagovat
REPLIKATOR

Koupený

Reagovat
Dominator

Reagovat
ďuriLFC

duda

Reagovat
nani92

musíme ho šetriť na derby

Reagovat
Greny

Chce si zopakovat souboj s Limberským?

Reagovat
Ferguson6

Chcel si povedať nuda, nie? Lebo to je druhý polčas.

Reagovat
smazaný uživatel

Španělsko opět najelo na svoji klasiku 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Ale trefil se Alváro, to mu to musí každý, kdo ho kdy viděl, neskutečně přát

Reagovat
SunFells

o_O

Reagovat
smazaný uživatel

Budou někde sestřihy?

Reagovat
I am Mancunian

stv1

Reagovat
smazaný uživatel

Rusko - ČH přerušeno, házej tam ten kontum

Reagovat
REPLIKATOR

Zase jedna chyba na tiketu. Makedonie - Bělorusko měla být plichta

Reagovat
Coutinho10

ten Kane neskutecnej ...jinak konecne se trefil i Raheem + asistence

Reagovat
domingo

Tohle je genialni diskuse, proc jsem si myslel, ze se tu budou resit nejaky zajimavy zapasy? Strcte si ty cesko-slovensky valky fakt ale uz do prdele, nikoho to nezajima a pokud ma nekdo potrebu bit se do prsou jen proto, ze se narodil TADY a ne o 200 km JINDE, tak ma asi dost smutnej zivot

Reagovat
smazaný uživatel

aspoň si zostal neutrálny, Dominik, to je porkok...

a nemusíš to brať tak vážne, ty si si sa tu celkom úsmevne minule "bil" za to, koľko vojen vyhralo Francúzsko...

Reagovat
domingo

Tak me stereotypni humor vubec nevadi, naopak, ale musi se ty stereotypy zakladat na pravde aspon

Reagovat
smazaný uživatel

čo je pravda / nepravda v kontexte tejto diskusie?

Reagovat
domingo

Mluvim samozrejme o tom stereotypu Francouzu, kteri se okamzite vzdavaji pri prvni prekazce. Existuje to jen diky WWII, do ty doby byla francouzska armada v celych dejinach lidstva jednou z vubec nejrespektovanejsich na svete. Jako mne je to v podstate u prdele, kdo vyhral jakou bitvu, ale proste me tenhle for stve - ne proto ze bych byl precitlivelej nebo tak, ale proste proto, ze se zaklada na uplne debilni dezinformaci

Je to proste uplne jiny teritorium nez fory o zabozroutech, poziracich cesneku a podobne, pac tam je nejakej kulturni zaklad. Kontroverzni humor mi nevadi, nemam zadnej problem rikat pred svoji zidovskou pritelkyni zidovsky fory, stejne jako nemam problem kdyz si nekdo dela srandu ze me, mejch nazoru nebo tak.. ale musi to ksakru bejt aspon necim podlozeny

Oznacovat Francouze za zbabelce na valecnym poli je proste neco podobnyho jako oznacovat treba tebe za milovnika homosexualu. Chapes ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Chápem a je to ešte vžité aj kvôli WWI, ty máš židovskú priateľku a je aj praktizujúca židovka (náboženstvo)? Ty si týpek.

Reagovat
domingo

Jo. O Palestine se doma nebavime

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm, a vieš, že keď s ňou budeš mať deti, že budú židia a aj Židia, že?

Reagovat
domingo

Samozrejme, religionistiku jsem studoval tri a pul roku.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha

Reagovat
smazaný uživatel

tak samozrejme je to jej domov a pravlast

Reagovat
mimi_united

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele