Preview kvalifikace o ME 2016 - neděle 29.3.

29.03.2015, 09:06
Previews
Posledními osmi zápasy dnes bude dohrán víkendový blok kvalifikace o postup na ME 2016. Portugalsko doma hostí Srbsko, Německo se představí v Gruzii, vyrovnaná podívaná se dá očekávat v Irsku, kam přicestuje Polsko...
Skupina D
Gruzie - Německo  (neděle 18:00)
Souboj slavného fotbalového velikána v podobě Německa s trpaslíkem z Gruzie s sebou nese mnoho atraktivity a náboje. Německý celek sice vyhrál na posledním mistrovství světa, ale od té doby se mu příliš nedaří. K tomu, aby se jeho forma zlepšila, má ale nyní ideální příležitost. Cestuje totiž do Gruzie.

Gruzie je zatím na předposledním místě a úplným outsiderem skupiny D není jen proto, že pod sebou má ještě nováčka z Gibraltaru. Aktuálně mají domácí hráči na kontě tři body. Německo je sice mistrem světa, ale nyní se mu moc nedaří a především v počátku kvalifikačních bojů o postup do Francie si připsalo několik ne zrovna pozitivních výsledků. Ztráty bodů jej stály první místo, takže se trenér Joachim Löw musí spokojit se třetím. Je ale jasné, že ambiciózní Němci chtějí získat znovu první místo, na které ztrácejí jen tři body.

V prvních zápasech po mistrovství světa vypadali hráči Die Nationalelf jen jako stíny týmu, který si v Brazílii vedl tak suverénně. Jistě, nějaká reakce na vyhrané mistrovství musela nastat a navíc se tým musel obejít bez Miroslava Kloseho a Philippa Lahma. Ale výkonnostně se Němcům nedařilo ani po několika přátelských utkáních. V prvním zápase proti Skotsku sice tým trenéra Löwa vyhrál a připsal si tři body do tabulky, ale předvedená hra zdaleka neodpovídala představám po úspěchu lačných fanoušků.

Následoval ale ještě větší šok. Německo v dalším zápase dostalo dvě branky od Polska a poté jen remizovalo s Irskem. Dvacet minut před koncem utkání sice dal vedoucí branku domácí Toni Kroos, ale ve čtvrté minutě nastaveného času se trefil sváteční střelec John O’Shea a srovnal. Po tomto zápase už bylo nad slunce jasné, že trenér Joachim Löw nemůže vyhrát se stejným plánem jako na MS. Do nominace se vešel také uzdravený Holger Badstuber z mnichovského Bayernu, který by se měl starat o to, co dělalo Německu problémy - odklízení míčů před brankářem Neuerem.

Naštěstí Němci vyhráli zápas s Gibraltarem a spravili si chuť také v rámci střílení branek. Udrželi čisté konto a mezi střelce se zapsali dvakrát Thomas Müller, jednou Mario Götze a jednou Gibraltar pomohl soupeři sám, když si vlastní branku dal Yogan Santos. Teď musí tým trenéra Löwa nechat minulé neúspěchy za sebou a soustředit se jen na výhru proti Gruzii. A ví to také trenér Löw, který novinářům sdělil: "Pro nás jsou důležité tři body, ne to, jak se k nim dostaneme. Nejprve musíme dostat soupeře pod tlak a diktovat mu naši hru. To samozřejmě nebude snadné."

"Pro Gruzii je to zápas roku, možná dokonce století. Hraje proti mistru světa, takže diváci budou nadšení a budou svůj tým hodně podporovat. Naše situace je ale jasná - nemáme dostatek bodů a nutně je potřebujeme. Teď máme velkou šanci je získat a posunout se zase vzhůru. Jsem si jistý, že jsme v dobrém rozmaru a že tento zápas můžeme vyhrát. Můžu vám slíbit, že naše rozestavení bude hodně ofenzivní a budeme útočit," přidává Löw špatné vyhlídky pro obránce domácích.

Gruzie ze čtyř zápasů třikrát prohrála a porazila jen Gibraltar. Naposledy Gruzie hostila Polsko a nedopadlo to s ní příliš dobře. V první půli se ještě domácí statečně bránili, ale pět minut po změně stran dal gól Kamil Glik. Na něj navázali Grzegorz Krychowiak, Sebastian Mila a Arkadiusz Milik, který uzavřel pohodlné skóre 4:0. Gruzie ve středu sehrála přípravné utkání s Maltou a trochu si spravila náladu, když vyhrála 2:0. Bude stačit i na Němce?
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 23.00 - 9.00 - 1.14
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Skotsko - Gibraltar  (neděle 18:00)
Skotsko se zatím v kvalifikaci mistrovství Evropy prezentovalo na velmi slušné úrovni, což nyní musí bezpodmínečně potvrdit v domácím zápase s fotbalovým trpaslíkem z Gibraltaru. Po čtyřech zápasech mají svěřenci Gordona Strachana sedm bodů, tentýž počet jako mistři světa z Německa a Irsko, kteří všichni společně zaostávají o tři body za lídrem z Polska. Pro Gibraltar půjde o malé jubileum - utkání v Hampden Parku bude totiž jejich desáté měření sil.

Statistiky podle předpokladů hovoří jasně v prospěch domácích. Skotsko doposud vyhrálo oba své domácí zápasy, aniž by inkasovalo, zatímco Gibraltar zatím všechny kvalifikační zápasy prohrál a celkově zůstává poslední se skóre 0:21. Přesto trenér Strachan na předzápasové tiskové konferenci nabádal k tomu, že bude zapotřebí trpělivosti. "Nechceme panikařit a uspěchat to. Budeme se sice dívat kupředu a pokusíme se hrát ofenzivní fotbal, ale něco takového nejde dělat pořád."

"Najdou se prostory, kde půjde zaútočit, a najdou se i jiné, kde to bude těžší. Budeme muset být trpěliví, abychom se dostali právě do situací, z kterých můžeme uspět," pokračoval zkušený kouč Skotska, jenž přidal i pobídku směrem k fanouškům. "Příznivci přicházejí, aby mohli ztratit své zábrany, křičet a výskat. Chtějí vidět góly. Možná kdyby bylo teplo a slunečno, byli by o trochu trpělivější, ale toho se tentokrát asi nedočkáme. Hádám, že budou vyžadovat na rozehřátí hned něco ze startu."

"My se ale nemůžeme nechat vtáhnout do touhy skórovat z prvního dotyku s míčem. Možná to chvílemi bude vypadat, že se nikam neposouváme, ale když budeme trpěliví, odhalíme jejich slabiny," zakončil Strachan svůj apel. Skotský manažer podle všeho může znovu počítat s kapitánem Scottem Brownem, ovšem útočník Ross McCormack opustil předčasně trénink kvůli potížím s kolenem. Nahradit by jej mohl Matt Ritchie z Bournemouthu, jenž si nedávno odbyl debut v národním týmu proti Severnímu Irsku.

Tento zápas bude také speciální pro trenéra Gibraltaru Davida Wilsona, jenž při "návratu" do rodné země slíbil, že pokud jeho tým vstřelí gól, projede se po trávníku Hampden Parku hezky po kolenou.
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Irsko - Polsko  (neděle 20:45)
Jeden z hlavních šlágrů nedělního programu kvalifikačních utkání o postup na mistrovství Evropy bude bezesporu zápas Irska s Polskem. Bodový rozdíl mezi oběma týmy je pouze tříbodový ve prospěch hostí a v konkurenci Německa se Skotskem je v honbě za dvěma postupovými místy každý zápas obzvláště důležitý.

Poláci zatím poněkud překvapivě stojí na samém čele skupiny D s deseti body, přičemž právě trio Německo, Irsko, Skotsko mírně zaostává shodně na sedmi bodech. Do konce kvalifikace zbývá odehrát šest kol, a pokud by Irové v Dublinu nyní prohráli, jejich postavení by nabralo dost možná fatální následky. Manažer irského týmu Martin O’Neill se ovšem hodlá soustředit především na přítomnost a ne na možné hypotetické scénáře. "Musíme hledět na to, kde se zrovna nacházíme: posbírali jsme sedm bodů a hráli hned třikrát venku. Máme slušnou šanci."

"Když proběhl los a vešlo ve známost i pořadí zápasů, právě na tohle jsem se díval jako první," pokračoval třiašedesátiletý manažer. "Ze čtyř zápasů jsme měli tři na půdě soupeře. Mohli jsme být v kvalifikaci vyřízení, aniž bychom se do ní mohli naplno pustit. Výhrou v Gruzii a remízou v Německu jsme si vydobyli šanci. Naše domácí zápasy budou důležité a my jsme na ně připravení. Musíme být. Pojďme v neděli večer na hřiště a ukažme to nejlepší, co v nás je," burcuje O’Neill.

Irům z nominace vypadl záložník Evertonu Darron Gibson kvůli potížím s třísly, ovšem krajní bek Stephen Ward i křídelník James McClean překonali své potíže s kotníkem a měli by být po plné zátěži na posledním tréninku před zápasem připraveni nastoupit. Střed zálohy by mělo vyplnit duo James McCarthy - Glenn Whelan, ovšem O’Neill byl v otázce taktiky na předzápasové tiskové konferenci velmi skoupý na slovo a nevyloučil ani nasazení formace 3-5-2. Tomu ostatně nasvědčoval i zmíněný páteční trénink.

Seznam absentérů na straně Polska je poměrně široký. Ze zdravotních důvodů chybějí Lukasz Pisczek, Kamil Grosicki, Artur Jendrzejczyk i Michal Zyro, přičemž stálice let minulých Jakub Blaszczykowski se vůbec do nominace nevešel, a to ve světle spekulací, že se nepohodl s hlavní hvězdou polského výběru Robertem Lewandowským. Trenér Adam Nawałka nicméně tvrdil, že záložníka Borussie Dortmund opomněl kvůli jeho nedostatečné kondici po návratu z dlouhodobého zranění.

V brance hostí by se měl objevit gólman Swansea Lukasz Fabianski, neboť dřívější jednička Wojciech Szczesny nenastupuje pravidelně za londýnský Arsenal.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.63 - 3.20 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Polsko431015:210
2.Irsko421110:37
3.Německo42117:47
4.Skotsko42115:47
5.Gruzie41034:73
6.Gibraltar40040:210
Skupina F
Severní Irsko - Finsko  (neděle 18:00)
Protesty věřících by nakonec neměly zastavit duel mezi druhým týmem tabulky skupiny F a čtvrtými Finy. Když se oba týmy utkaly v Severním Irsku naposledy, padlo šest branek, takže diváci budou doufat v podobný příděl. Domácí fanoušci se mají na co těšit, protože jejich oblíbenci plánují útok na první příčku.

Lídrem skupiny je momentálně Rumunsko, ale Severní Irsko na něj ztrácí jen jediný bod. Finové jsou čtvrtí a mají na svém kontě stejný počet bodů. To, že se zápas na Windsor Parku v Belfastu odehraje, vůbec nebylo jisté. Ne snad kvůli nedostatečné kapacitě stadionu, počasí nebo připravenosti terénu, ale z náboženských důvodů. Několika církvím se totiž vůbec nelíbí, že by jim fotbal měl vstupovat do tradičních obřadů.

Presbyteriánská církev hodlá trvat na svém obřadu v blízkém kostele Tyndale Memorial a začátek mše má být přesně 75 minut před výkopem. Evangelická protestantská církev dokonce sepsala protest proti času výkopu. Můžeme v něm číst: "Evangelická protestantská společnost vyjadřuje zármutek z toho, že kvalifikační zápas mezi Severním Irskem a Finskem o postup na mistrovství Evropy nakonec na stadionu Windsor Park proběhne."

"V neděli se odehraje první mezinárodní utkání v Belfastu, což by ale mohlo zastínit důležitější chvíli, kterou Velikonoce jistě jsou. Naprosto chápeme, že se naše názory nemusí shodovat s většinovým názorem a že není v naší pravomoci o něčem takovém rozhodovat. Je jasné, že mnoho lidí, kteří se prohlašují za protestanty, bude na stadionu Windsor Park přítomno," stojí nadále v hlášení.

Trenér národního týmu Michael O'Neill nicméně již v týdnu prohlásil: "Chápeme a naprosto respektujeme náboženství a tradice lidí. Ať už to jsou fanoušci nebo hráči samotní. Ale zápas se musí hrát v neděli, protože toto datum UEFA stanovila už dávno."

Zpět k fotbalovějším záležitostem. Na čele tabulky skupiny F se tísní tři týmy, mezi kterými je vzdálenost tří bodů. Vzhledem k tomu, že druhé Severní Irsko hostí čtvrté Finsko, první Rumunsko vyzve k boji o tři body Faerské ostrovy na páté příčce a třetí Maďarsko se utká se šestým řeckým týmem, mohl by se po tomto kole snadno z vývoje v tabulce skupiny stát souboj jen tří týmů s reálnou šancí. Rozdíl mezi třetím a čtvrtým týmem by se v neděli večer mohl stát až šestibodovým. Využije Severní Irsko této šance?

Příprava Irů na tento zápas nebyla moc dobrá. První tři kvalifikační zápasy Irsko vyhrálo, ale v minulém soutěžním utkání se mu už tolik nedařilo. Nad síly Severních Irů se totiž ukázalo být Rumunsko, které vyhrálo poměrem 2:0. Ani přípravné utkání Irové nezvládli, když se utkali se Skotskem. V Glasgow se jediným střelcem stal Christophe Berra, který se trefil čtyři minuty před koncem. Forma Finů je ale ještě horší, protože Finové vyhráli jen jedno klání a jednou remizovali. Navíc je trápí také zranění.

Trenér O'Neill sice ztratil Bena Reevese, ale jeho oponent je na tom mnohem hůř. Mixu Paatelainen se musí vyrovnávat se zraněními a především velmi špatným herním projevem. Sám je ale optimistou. V rozhovoru s novináři podotkl: "Vždycky na takové úrovni se setkáte s velkým tlakem. Na nás je teď po právu vyvíjen, ale musíme se s tím vyrovnat. Největší tlak ale přichází od nás samotných, protože my jsme ti, kteří musí vyhrávat. Máme za sebou špatné a dobré momenty. Ty špatné převažují, ale my to musíme zvládnout. Nic jiného než výhru nesmíme brát," burcuje Paatelainen.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.70 - 3.10 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Rumunsko - Faerské ostrovy  (neděle 18:00)
Lídr skupiny F si určitě nehodlá pokazit dobře rozjetou kvalifikaci. K tomu, aby Rumunsko udrželo vedoucí pozici, potřebuje jen jediné - porazit papírové nejslabšího účastníka z Faerských ostrovů. Domácí by však rozhodně neměli nic podcenit. Vždyť soupeř naposledy dokázal venku skolit Řecko.

Byl to asi dosud nejpřekvapivější výsledek za tuhle kvalifikaci, možná i za několik posledních let na evropské reprezentační úrovni. Faerské ostrovy si totiž na své konto připsaly vůbec první venkovní vítězství od roku 2001 a posadily favorita dokonce na dno tabulky. A vlastně tak nějak stále živí naději například na baráž.

Kouč Anghel Iordanescu na tiskové konferenci tvrdil, že jeho tým je plně připravený. Obává se spíše jiných okolností. "Nesouvisí to moc se soupeřem. Ale bojím se trochu počasí a stavu trávníku. Doufám, že v Ploješti bude připravené všechno tak, abychom to byli my, kdo bude tvořit hru," věří v dobré přírodní podmínky.

Jisté je že, může nastoupit obránce Razvan Rat, který na konci minulého roku zaznamenal již stý zápas v rumunském dresu. "Ano, tuhle informaci můžu potvrdit," prozradil Iordanescu. Prozatím jeho mužstvo může být se současným průběhem kvalifikace opravdu spokojeno. Vyhrálo v Řecku i Finsku, doma skolilo Severní Irsko. Body ztratilo jen s Maďarskem.

S Faerskými ostrovy má Rumunsko dobrou bilanci. Ze čtyř vzájemných zápasů vždy vyhrálo, vsítilo hned patnáct branek a jen jednou inkasovalo. "Fotbal je v neustálém vývoji a vy nemůžete dnes říci, že je někdo předem poražen. Soupeř hrál v Řecku velmi dobře a do budoucna může pronásledovat velké týmy," dodával Iordanescu.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.14 - 9.00 - 23.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Maďarsko - Řecko  (neděle 20:45)
Řecko potřebuje velký restart. Po vypadnutí z mistrovství světa opustil tým kouč Fernando Santos, na jehož místo byl jmenován renomovaný odborník Claudio Ranieri; výsledky se ale nedostavily, a nyní jsou Řekové celé Evropě pro smích. Na horké maďarské půdě tak budou hrát nejen o body, ale i o čest..

Mistři Evropy z roku 2004 totiž ve skupině F zaujímají poslední místo, přestože byli nasazeni z prvního koše a dostali papírově poměrně lehké soupeře. Rumunsko, Severní Irsko, Maďarsko, Finsko a Faerské ostrovy rozhodně nepatří mezi týmy, které by si na Rehhagelův či Santosův výběr mohly nějak vyskakovat. Jenže Ranieri svůj úkol hrubě nezvládl. Řecko hrálo v prvních čtyřech zápasech hned třikrát doma, z těchto zápasů však nezískalo ani bod; nebýt remízy z finské půdy, mělo by na kontě potupnou nulu.

Domácí prohra s Rumunskem by se s přimhouřením očí ještě dala skousnout; koneckonců jde o plus mínus vyrovnaného soupeře, a v takových zápasech se může stát de facto cokoliv. Následující výbuchy s Iry (0:2) a Faeřany (0:1) však už omluvitelné nejsou v žádném případě. Zejména pro Faery jde o jednoznačně největší triumf celé jejich fotbalové historie, takže nikoho nepřekvapilo, když si dlouho hájený Ranieri po tomto trapasu okamžitě balil kufry.

Jeho nástupcem se stal už sedmdesátiletý Sergio Markarian, kterého čeká zdánlivě nemožný úkol - dovést helénské bojovníky na závěrečný šampionát, přestože na barážovou příčku ztrácí šest bodů a ze zbývajících šesti kol hrají čtyřikrát venku. První zkouška přijde v Maďarsku, které je aktuálně třetí, a Řekové se musejí obejít bez služeb elitního útočníka Kostase Mitrogloua, který má poraněné stehno.

Stejně jako jejich soupeř měli i Maďaři po prvních dvou zápasech na kontě jediný bod, jenže potom přišel razantní obrat - svěřenci Pála Dárdaie, který kromě reprezentace své země vede i berlínskou Herthu, porazili Faery i Finsko (dvakrát 1:0) a nyní mají na kontě 7 bodů, o tři více než čtvrtí Finové. Případná výhra v dnešním zápase by je navíc mohla katapultovat na přímé postupové příčky.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.63 - 3.20 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Rumunsko43106:110
2.Severní Irsko43016:39
3.Maďarsko42114:37
4.Finsko41124:54
5.Faerské ostrovy41032:63
6.Řecko40131:51
Skupina I
Albánie - Arménie  (neděle 18:00)
Fotbalisté Albánie vstoupili do kvalifikace o evropský šampionát tou správnou nohou, ovšem nyní sehrají velmi důležitý zápas s Arménií a pokud chtějí v pětičlenné skupině ve velmi silném obsazení myslet na přímý postup, tak musejí zvítězit. Albánie má po třech zápasech na kontě slušné čtyři body, Arménie získala ve stejném počtu duelů bod jeden. Nicméně se všemi svými protivníky sehrála vyrovnaný duel.

Albánci v úvodním zápase naprosto šokovali vysoce favorizované Portugalsko a porazili ho na jeho půdě 1:0, poté uhráli velmi cenný bod s Dánskem po výsledku 1:1. V zápase s konkurenčním Srbskem hráli dlouho 0:0, jenže kvůli nepokojům na stadionu nakonec prohráli kontumačně 0:3 a v tabulce se nacházejí na třetí barážové pozici. Reprezentační výběr z Balkánského poloostrova odehrál skvěle také minulé dva přátelské zápasy.

Nejprve dokázal senzačně remizovat s Francií v poměru 1:1, naposledy prohrál po velmi bojovném výkonu 0:1 na půdě Itálie. Arménie ve svém prvním kvalifikačním utkání podlehla Dánsku na jeho půdě 1:2, poté remizovala se Srbskem 1:1 a následně podlehla Portugalsku jen 0:1, když ještě dvacet minut před koncem držela bezbrankovou remízu. Oba dva nedělní protivníci se spolu utkali naposledy v polovině srpna v roce 2013 v přátelském střetnutí.

Tehdy dokázala Albánie zvítězit 2:0 a mírným favoritem bude také teď, ovšem na druhou stranu ji jednoduché střetnutí rozhodně nečeká. Osmapadesátiletý italský kouč domácího výběru Gianni De Biasi věří, že jeho svěřenci navážou na poslední skvělé výsledky. "Několik posledních zápasů nám ukázalo, že můžeme hrát vyrovnanou partii s kýmkoliv. Máme před sebou ještě dlouhou cestu a já doufám, že ji zvládneme," uvedl optimisticky.

De Biasi ale vzápětí udává, že tento typ zápasu jeho svěřenci už delší dobu nehráli. "Jen zřídkakdy jsme považováni za lehké favority a uvidíme, jak se s touto novou rolí vypořádáme. Proti Portugalsku a Dánsku jsme mohli jen překvapit a to se nám povedlo, avšak nyní budeme muset tvořit hru a nebereme nic jiného než tříbodový zisk. Náš soupeř má obrovskou kvalitu, a proto očekávám tuhý boj až do závěrečných minut."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.91 - 3.40 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Portugalsko - Srbsko  (neděle 20:45)
Portugalci mají jedinečnou šanci posunout se do čela kvalifikační skupiny A. Současný lídr z Dánska má totiž už odehrané čtyři zápasy a v tomto okně nenastoupí, čili pokud dnes domácí porazí Srbsko, půjdou na první místo. Pro Srby je prozatímní průběh kvalifikace těžkým zklamáním, otázkou je, co s nimi udělá nový trenér..

Ani svěřenci Fernanda Santose přitom nezačali vůbec ideálně, když šokovali celou fotbalovou Evropu domácí prohrou 0:1 s Albánií; od té doby však najeli na správnou vlnu, úvodní blamáž odčinili výhrou na dánské půdě a následně udolali doma Arménii, pokaždé 1:0. S celkovým skóre 2:1 tedy mají na kontě šest bodů, a Santos i v novém angažmá ukazuje, že pevná defenziva je pro něj prioritou číslo jedna. Stejně jako tomu bylo dříve v Řecku.

Totéž se dá říci i o Radovanu Čurčićovi, který převzal otěže srbského týmu z rukou vyhořelého Dicka Advocaata - uznávaný nizozemský stratég na Balkáně vůbec nepochodil, jeho svěřenci působili chaoticky, neorganizovaně a odevzdaně, a Čurčić má právě tuto laxnost razantně změnit. S případným postupem to ale bude mít hodně těžké, Srbové jsou průběžně čtvrtí a na třetí Albánii ztrácí tři body (na Portugalsko čtyři, na Dánsko šest).

Podle tabulky má sice balkánský výběr na kontě jednu výhru, jednu remízu a jednu prohru, ale zároveň pouze jeden bod. Důvodem je vysoce kontroverzní utkání s Albánií, které bylo po předčasném ukončení kontumováno ve prospěch Srbska - to ale zároveň bylo potrestáno ztrátou tří bodů, čili výsledkem je, že ani jeden z týmů si do tabulky nepřipisuje nic. Vzhledem k tomu, že Srbové vstupovali do kvalifikačního procesu s jasnými postupovými ambicemi, tak Čurčiće čeká hotový křest ohněm; prohra na Estádio da Luz by jejich naděje mohla de facto ukončit.

Nezapomínejme na to, že ačkoliv srbský tým už startoval na mistrovství světa, premiéra na evropském šampionátu jej stále čeká - oficiálně sice jugoslávské historické záznamy postupují právě jemu, coby samostatný národ se však Srbové na Euro doposud neprobojovali. "Ten výsledek (zápasu proti Albánii) nás poškodil, ale v této zemi platí jedno pravidlo - čím těžší jsou okolnosti, tím lepší podáváme výkony," uvedl záložník Dušan Tadić. "Máme v sobě něco, co chceme ukázat světu, držíme pospolu a věříme si," dodal bojovně.

V portugalském táboře však panuje jasný názor - body musejí zůstat v Lisabonu. "Víme, že pokud vyhrajeme, bude to důležitý krok," uvědomuje si opora Sportingu William Carvalho. "Nicméně po tomto zápase budeme hrát ještě čtyři další, takže musíme i nadále tvrdě pracovat. Viděli jsme videa srbského týmu, studovali jejich hráče, takže máme tušení, s čím na nás vyrukují. Mají v kádru excelentní fotbalisty, pokud jim ale vnutíme svoji hru, jsem přesvědčen, že nám vítězství neunikne," zakončil.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.60 - 3.90 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Dánsko42116:47
2.Portugalsko32012:16
3.Albánie31112:44
4.Srbsko31115:41
5.Arménie30122:41
Bodové odečty
Srbsko-3za nedohrané utkání Srbsko - Albánie

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (63)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zlatokop na obrázku.

Reagovat
smazaný uživatel

vždyť tam není Xavi :)

Reagovat
popltak

žoldák

Reagovat
Billy McClane

Povedal fanusik klubu, ktory vynaklada na platy hracov viac penazi ako hociktory iny klub na svete

Reagovat
smazaný uživatel

to sice ne, protože nás ještě hravě trumfne jeden bílý klub z Madridu, ale to je druhotné. Primární je, že nemáme hráče, kteří by šli za platem od konkurence.

Reagovat
bayern987

Šel za trofejemi.

Reagovat
Billy McClane
Reagovat
smazaný uživatel

vždyť je to 3 roky starý článek

Reagovat
stas87

Co si cakal od fanusika Madridu?Aktuality vytiahne len ked hraju v ich prospech.

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

pšonci by mohli urvat 3 body s irama

Reagovat
Wat

Tyjo, na Arménce je slušně vysokej kurz, to se možná oplatí tam poslat.

Reagovat
Coutinho10

OT: za 10 min. LFC Allstars match Gerrard vs Carragher

Steven Gerrard's #LFCAllStars starting XI: Jones, Johnson, A Gerrard, Terry, Riise, S Gerrard, Alonso, Nolan, Babel, Sinclair, Henry.

Steven Gerrard's #LFCAllStars substitutes: Dann, Williams, Suarez, Torres, Adam, Spearing, Warnock, Teixeira.

Jamie Carragher's #LFCAllStars starting XI: Reina, Flanagan, Carragher, Kelly, Arbeloa, Lucas, Shelvey, Kewell, Downing, Drogba, Balotelli.

Jamie Carragher's #LFCAllStars substitutes: Gulacsi, Garcia, Noone, Moreno, Clichy, Borini, Bellamy.

Reagovat
db18

...to už se nedivím, že Guardiola vzal do áčka 15 letého hráče, když mu i nereprezentanti odjeli pryč

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
Coutinho10

nejvic se tesim na Maria co predvede

Reagovat
fenixLFC

1+1

Reagovat
Coutinho10

jj tohle tempo zapasu mu celkem sedelo a ze mel podil na obou golech to potvrzuje

jinak Henry zase pobavil, kdyz naznacoval strelu a misto toho to jakoby druhou nohou ukopl a prihral na Babela, kterej to klasicky z jasny golovky zazdil

Reagovat
db18

Georgien XI: Loria - Amisulashvili, Kverkvelia, Kashia - Lobzhanidze, Kobakhidze, Navalovski, Makharadze - Kankava, Okriashvili - Mchedlidze

Deutschland XI: Neuer - Rudy, Boateng, Hummels, Hector - Schweinsteiger, Kroos - Müller, Özil, Reus - Götze

Reagovat
Coutinho10

skoda, ze Kenia jenom na lavce

Reagovat
db18

...lepší, než kdyby se zranil, což je u něj hodně pravděpodobné, ne?

Reagovat
Coutinho10

no...to je taky fakt

Reagovat
smazaný uživatel

Rudy? Hector?

Reagovat
db18

Lahm skončil a zbytek krajních beků je buď v otřesné formě, nebo nemůžou hrát za německou repre...

Reagovat
db18

*nebo jsou ještě ke všemu na marodce

Reagovat
stas87

Tebe osobne sa Hector paci?Si spokojny ze Jogi zobral prave jeho?Ja ho mam dost rad,do nasej hry by zapadol perfektne,od kozlov pojde casom do lepsieho timu.Zapas proti Australii som nevidel.

Reagovat
Arne

Už jsem před pár týdny koukal, že by sis Hectora přál do Brém... Jak moc myslíš, že je to reálný?

Reagovat
stas87

On je o dost futbalovejsi ako Garcia,ma skvele nabehy a neboji sa poslat center..a musim povedat ze jeho centre su dost uspesne.

Aktualna cena jeho je 3,5 mega,problem ale je kontrakt-30.6.2018 takze ak si Köln povie treba 5 mega tak netusim ci by sme to boli ochotny zaplatit.Velmi by to pribrzdilo Sternberga,ten by sa musel presunut na druhu stranu,Skoda ze Hector nehrava na pravej strane.

Reagovat
db18

Podle mně to moc reálný neni, Köln má docela slušný ambice a nebudou ho chtít pustit.

Reagovat
stas87

Ja viem,sak je to len moje snivanie o pripadnych posilach v lete.Tie by ani prist nemuseli ak by kader ostal tak ako je.Nie je to nevyhnutne.Bürki ale prist musi.

Reagovat
db18

Vemte radši Schwolowa, Bürki pak bude chtít do dvou sezon zase jinam.

Reagovat
stas87

Asi by nebol horsi ako Wolf.Skripnik zrejme rad hra kazdy zapas s hcp...

Reagovat
Arne

Nemyslel jsem to z toho pohledu, jestli byste o něj měli zájem... Neumím si představit, že byste za něj zaplatili tolik, kolik by si FC řeklo, a že by k vám sám chtěl.

Reagovat
db18

Zápas proti Austrálii nesedl nikomu, nikdo z hráčů nepochopil rozestavení 3-5-2 Stoper Höwi, Holger s Mustafim na kraji a nevracející se Bellarabi

Jinak Hectora moc nasledovaného nemam, ale dneska ještě nezkazil ani jednu přihrávku.

Reagovat
db18

Vlastně Khedira hrál dobře.

Reagovat
stas87

tak to som rad ze moj objekt zaujmu nesklamal.Ak mu budu chodit pozvanky aj nadalej a on bude hrat dobre tak si aj zvysi cenu.To moc dobre pre Werder nie je.

Reagovat
smazaný uživatel

gibraltar paradny gol !

Reagovat
db18

Götze udělá všechno špatně a stejně je z toho asistence Marco

Reagovat
Arne

Však Götze ten gól prakticky udělal sám... Jinak Boa mi přijde zase nadpozemský, ten snad za repre hraje o dvě, tři třídy výš než u vás (což mi teda vůbec nevadí ).

Reagovat
bayern987

V poslední době hraje taky skvěle.

Reagovat
db18

I když se při tom pořádně netrefil do míče...

Jinak mi na tom hrotu neskutečně pije krev.

Reagovat
db18

Müller

Reagovat
ZB 07

Škoda, že Gruzie odpadla tak brzo, mohlo to být ještě zajímavý

Reagovat
bayern987

Chce to cistokrevnyho hrotaka, nejlepe Maria.

Reagovat
bayern987

Gomeze samozrejme.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

presne

Reagovat
stas87

Selke,casom.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Gomes sedí, to snad ne Santos

Reagovat
Ángel di María 22

Z jakyho duvodu nehraje Andre Gomes? TVL

Reagovat
CubONE

Peszko paradne!

Reagovat
CubONE

Ti Iri su az na Colemana mega nefutbalovi smerom dopredu, tukaju to vzadu a potom dlha lopta, ktoru Glik alebo Szukala v pohode ziskaju. Inac v Dubline na stadione snad polovica fanusikov Poliaci

Reagovat
smazaný uživatel

Někdo link na Poláky?

Reagovat
smazaný uživatel

Děkuju.

Reagovat
CubONE

Ale priprav sa na "kopanou". Viac boj ako pohladny futbal.

Reagovat
smazaný uživatel

Děkuju.

Reagovat
smazaný uživatel

O chlup výš

Těžko čekat něco jiného.

Reagovat
Pokahontas

Tak tomu se říká genius loci!

Nejprv na Estadio da Luz luxusně vyrovná Matič,aby o minutu pozdějc gólově odpověděl Coentrao.

Oba samozřejmě bývalí benfiquistas...

Reagovat
CubONE

Ty vole, Milik skoro zlomena noha.

Reagovat
CubONE

McCarthy mal dostat cervenu, jebo evertonsky

Reagovat
CubONE

Faul na Fabianskeho

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele