Premier League v kostce (30. kolo)

03.04.2017, 13:09
Názory a komentáře
Tak přece se dají porazit. Až rozjeté Crystal Palace a v neskutečné formě hrající Sakho se Zahou dokázali vyhrát nad Chelsea a zase trošku zamotat boj o titul. No, zamotat, Conteho borci pořád vedou ligu o luxusních sedm bodů, maličké smítko pochybností však zaseto jest, a kdo ví, třeba se hned v týdnu dočkáme další zápletky. Tottenhamu se totiž příliš ztrácet nechce...

Ten navíc ve vloženém kole vyjíždí na hřiště Swansea, zatímco Chelsea má na programu klíčový duel s Manchesterem City. Kdysi desetibodový náskok se tak velmi snadno může smrsknout na polovinu. Nutno však dodat, že Blues nejsou v žádné krizi, v sobotu hráli velmi solidně a zápas s Crystal Palace byl spíš důkazem, že fotbal nemá vždy logiku.

Craig Shakespeare se mezitím přihlásil mezi kandidáty na nejlepšího trenéra roku 2017. Vyhrál i pátý soutěžní zápas a vyrovnal počet triumfů, na který předtím Ranieri spotřeboval 24 duelů. Leicester se pod ním skutečně mimořádně zvednul, takže ani Atlético Madrid si příští týden ve čtvrtfinále Ligy mistrů nemůže být jisté svoji papírovou převahou.

V boji o účast v milionářské soutěži na další sezónu udělal v Merseyside derby velký krok Liverpool. Jako jediný z týmů od třetího do šestého místa totiž zvítězil, zatímco Arsenal i oba celky z Manchesteru braly po bodu. V boji o záchranu se to pak začíná krystalizovat do souboje Hullu a Swansea. Sunderland a Middlesbrough mizí ke dnu, zatímco Crystal Palace a další naopak vzhůru.
Zápas 30. kola: Liverpool vs. Everton

Konkurence tentokrát nebyla příliš vysoká. Třicátému kolu dominovaly pevné defenzivy a snad jen na Stamford Bridge a Emirates Stadium bylo skutečně na co koukat. Pochopitelně s výjimkou liverpoolského derby, jehož náboj je hmatatelný bez ohledu na předvedenou hru. Tentokrát to navíc ušlo i herně, byť to bylo pořád hlavně o boji. Technické dovednosti hráčů Liverpoolu ale chvílemi braly dech, zatímco Everton udivoval hlavně přehnanou bojovností.


Sestřih z Match of the Day od BBC a mnoho dalšího si můžete prohlédnout zde.
Gól 30. kola: Philippe Coutinho

Když má den, může být nejlepší v Premier League. Brazilský kouzelník Philippe Coutinho si formu schoval na ten nejvhodnější možný zápas a v derby s Evertonem zahrál fantasticky. Svůj výkon korunoval nádherným gólem, když pozoruhodně hbitě pronikl kolem Gueyeho a poradil si i s Penningtonem. No a zakončení? Dokonalost. Jen o fous však porazil střelce Leicesteru, Ndidiho a Vardyho.


Zákrok 30. kola: Ben Foster

Jak nepatrný dotek může změnit osud utkání. Manchester poosmé doma remizoval a trošku se vzdálil naději o umístění v TOP 4. Tentokrát se o to postarali obranáři West Bromwiche, jímž kryl záda výtečný Ben Foster. Když se na něj řítil Henrich Mchitarjan, anglický gólman vysprintoval proti němu, aby mu zmenšil úhel. Stihl navíc do jeho chipu máchnout rukavicí, aby míč vychýlil ze směru do sítě.


Hráč 30. kola: Wilfried Zaha

Jako by mu změna reprezentačního dresu rozvázala křídla. Wilfired Zaha v posledních týdnech létá po trávnících, je neúnavný, bojuje i v obraně - a v neposlední řadě je technicky skvostný a dává gól za gólem. Dosavadní vrchol prožil překvapivě na Stamford Bridge, kde gólem a asistencí porazil Chelsea a k tomu přidal vše výše jmenované. I Hazard s Fábregasem se před novopečeným "Slonem" museli sklonit...


Břídil 30. kola: Anthony Taylor

Platí snad pro Merseyside derby jiná pravidla? Jistě, liverpoolský střet velkých vah byl vždycky tak trošku válka, ale pokud je v ceně zdraví hráčů, musí jít tradice stranou. Everton vyhrocený duel nezvládl, což platí i o rozhodčím Anthonym Taylorovi. Ross Barkley a Ashley Williams měli být vyloučení, především anglický záložník stihl v zápase zákroky minimálně na tři žluté.


Hvězdy 30. kola dle WhoScored.com

1. Philippe Coutinho (Liverpool) - 8.96
- gól, asistence, 2 střely, obě na bránu, 3 klíčové přihrávky, 6 úspěšných průniků

2. Miguel Britos (Watford) - 8.94
- gól, 3 střely, všechny na bránu, 9 vyhraných vzdušných soubojů, 12 odklizených balónů

3. Wilfried Zaha (Crystal Palace) - 8.78
- gól, asistence, 5 úspěšných průniků, 3 obranné zákroky, 93% úspěšnost přihrávek

3. Wayne Hennessey (Crystal Palace) - 8.78
- 10 zákroků, 3 zachycené centry, 1 odklizený balón
Ideální sestava 30. kola

obrázek

Autor: Víťa Horák

Na kartě každého hráče je vpravo nahoře umístěn počet nominací v sestavě kola.


Nebyli to jen Sakho se Zahou, Crystal Palace v sobotu předvedlo heroický výkon, jímž zaskočili celou (nejen) Anglii. Vždyť i Wayne Hennessey, který se letos potýká s kolísavou formou, zachytal tak parádně, že si Costa, Hazard a spol. rvali vlasy. Deset zákroků a dominance ve vzdušných prostorech, naproti tomu jediný inkasovaný gól.

No a nebyla by to sestava kola, kdyby v ní nefiguroval Mamadou Sakho. Tenhle tah na přestupovém poli zlomil veškerá očekávání, Sakho počtvrté za sebou zahrál naprosto skvěle, blokoval střely a především ve vápně vládnul tvrdou rukou. Diego Costa si jeho vinou většinu zápasu prakticky nekopnul.

Konkurence na stoperu byla tentokrát skutečně výjimečná. Miguel Britos dal jediný gól zápasu Watfordu se Sunderlandem, o výhře Hullu pak rozhodl Ranocchia. Nelze objektivně určit, kdo si nominaci zasloužil víc, Jonny Evans každopádně heroicky odbránil Manchester United a byl to on, kdo měl největší zásluhy na bezgólovém výsledku. To Eric Dier vedle precizní hry dozadu navíc rozhodl zápas v Burnley vítězným gólem.

Zmínil jsem se o Tigers, kteří v klíčovém duelu zdolali West Ham. Na tom měl výrazný podíl Andrew Roberton, autor parádního náběhu a ještě lepšího zakončení, jímž strhl děj zápasu na stranu Hullu. Pravou stranu hřiště o víkendu opanoval Danny Simpson. Při fantastických gólech jeho kolegů měl sice ryze sekundární podíl, dvě asistence jsou nicméně dvě asistence.

Jednu takovou si připsal po nahrávce Wilfredovi Ndidimu, který částečně dává zapomenout na N'Gola Kantého. Není to sice ani zdaleka taková motorová myš, ale v obraně si odvede obrovské penzum práce a navíc umí i nádherně skórovat. Což platí i o Philippu Coutinhovi, jemuž o fous unikl titul Hráče kola. V derby vypadal jako z jiné planety, když dostal míč, nikdo na něj nestačil. A kromě toho dal gól a na další přihrál.

Nejlepší však byl o víkendu Wilfried Zaha, o kterém se dočtete výše. Tutéž gólovou produkci má na pažbě i jeho kolega Christian Benteke - ten nejdřív nahrál spoluhráči na první branku, aby pak cizelérským obloučkem taktéž skóroval. Ideální jedenáctku pak zaslouženě doplňuje Demarai Gray, dvacetiletý křídelník se konečně dostal do základní sestavy a šanci rozhodně chytil za pačesy. Hlavně v první půli byl nezastavitelný, rozložil obranu Stoke, načež se po změně stran podílel na Vardyho gólu.
Statistické okénko 30. kola

- Arsenal získal v prvních 28 zápasech 51 bodů, což je totožný počet jako v minulé sezóně (dokonce mají i stejný zápis: 15-6-7)

- Ryan Fraser už Bournemouthu vybojoval 5 penalt; to v letošní sezóně žádný jiný hráč v Premier League nedokázal

- Sam Allardyce je prvním manažerem, který proti Chelsea vyhrál zápas Premier League na lavičce čtyřech různých klubů

- Jürgen Klopp je prvním trenérem Liverpoolu, jenž vyhrál svá první tři ligová Merseyside derby

- a Craig Shakespeare je pro změnu prvním britským manažerem, který vyhrál své první čtyři zápasy v Premier League (z ostatních to dokázali jen Guardiola, Ancelotti, Hiddink a Mourinho)
Nejvtipnější moment 30. kola

1. Šokující defenziva Arsenalu a reakce lavičky

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (625)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Arsenal

Reagovat
johan14

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Miguel19

Xhaka Jak dá pak ruce v bok Strašně průměrnej hráč.

Reagovat
smazaný uživatel

to neni mozny snad ani todleto

Reagovat
Counter

Xhaka je supr

Reagovat
smazaný uživatel

To se nevylučuje s jeho průměrností.

Reagovat
Mastný Chobot

supr hlupák

Reagovat
Whitemedia

pro soupeře určitě

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hovado fakt ...

Reagovat
janinho

ked si clovek uvedomi, ze miesto neho mohli mat Kanteho...

Reagovat
Usty

To by k nim musel chtít

Reagovat
pa3ce

Škod, že ho nekúpil v lete Pool

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vodka

za mě gól kola Vardy, Coutinho to měl strašně ulehčené od obrany, ani to zakončení nebylo nic special...

Reagovat
wishmaster

za mňa jednoznačne Ndidi, trafil to neuveriteľne

Reagovat
hyper01

Reagovat
Usty

Vardy i Ndidi nádhera, ale Coutinho nic speciál? Při tom průniku do vápna působili ostatní jako ve zpomaleným filmu a konkrétně u Gueyeho bych neřekl, že to bylo jeho neobratností. A pak to finále, změna směru a zakončení...

Reagovat
vodka

no, asi tak, podobných dal víc a u tohoto se mi ani nijak zvlášť nelíbilo zakončení, respektive taková klasika. A Gueye to tam podle mě posral taky, kdy se dostal úplně ze hry jednudoduchou změnou rytmu...

Reagovat
Usty

Já si nemyslím, že to byla úplně jednoduchá změna no, udělal to hrozně hbitě..

Reagovat
smazaný uživatel

ten Coutinhuv gol je fotbalová nádhera, jeste jak lehce, rychle a neskutečně přesně to udělá, jakoby to byla uplna samozřejmost

Reagovat
johan14

Podľa priemeru strely na bránu/gól som vybral 3 kluby, kde sú jasné rozdiely v úspešnosti:

Chelsea 100 striel 40 gólov

Everton 100 striel 33 gólov

United 100 striel 25 gólov.

Takže ak chcete hľadať neschopákov v útoku, tak je útočná efektivita United na smiech. Sú na 3 mieste v počte striel na bránu,no na 8. mieste v počte strelených gólov, o gól pred WHU, 3 góly pred WBA a 4 góly pred CP.

Reagovat
smazaný uživatel

Tomu říkám sofistikovaný kopnutí do United

Reagovat
Busby babes

to same tu pisem pul sezony.

Reagovat
bbbauch

Reagovat
Neutron

ty si na to kapnul kamo vsak to vidi asi kazdy, ze United maju ubohu efektivitu zakoncenia

Reagovat
Swarley

se podívej na jakejkoliv zápas a nemusíš tu počítat do 100 střel na bránu...

Reagovat
Busby babes

chtel zamachrovat.

Reagovat
iamek

Mourinho dostal aj otázku, že čo musí spraviť Luke Shaw, aby sa dostal aspoň na lavičku.

Je to preňho ťažké. Nemôžem ho porovnávať s Youngom, Blindom alebo Darmianom. Nemôžem porovnávať to ako trénujú, ich odhodlanie, sústredenosť a ambície. Nedá sa to porovnať. Luke za nimi dosť zaostáva.

Makej lemro

Reagovat
blade115

Reagovat
vladis271

ja proste neverím, že si naňho Mou nezasadol.

Reagovat
Deywid

samozrejme, že zasadol...toto isté trepal o De Bryunovi v Chelsea...šašo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kvasha16

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
icka

Reagovat
Whitemedia

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Busby babes

Daval jsem to vedle, neni to prvne co je podobnej problem:

https://twitter.com/BeardedGenius/status/848814601349328897

Reagovat
mithro

hlavne nie je ziadne tajomstvo, ako si Luke naziva v sukromi, myslel som, ze isiel do seba ale asi mu to je jedno.

Reagovat
vladis271

rozved to. Cˇo robí? chlastá?

Reagovat
smazaný uživatel

kdyz vidi ze pred nim ma prednost i takovy nekopa jako Darmian to same jsme od Joseho slyseli kdyz slo KDB a tam to pravda nebyla .. on kdyz nekoho odstrelit chce tak to taky udela

Reagovat
B3n

Jak víš, že to pravda nebyla ?

Reagovat
kvasha16

pozri na jeho posobenie v inych timoch, mal problem akurat pod Josem, zaujimave

Reagovat
B3n

To, že mohl makat jinde nám jen těžko řekne, jestli makal v Chelsea.

Reagovat
smazaný uživatel

KdB sám říkal, že neví co má udělat více. Prej požádal aby mohli být tréninky veřejné aby každý viděl, že se snaží a je na nich dobrý.

Reagovat
B3n

To vím, to je ale slovo proti slovu, víceméně.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemohli by byt verejne treninky, aby kazdy videl, jak jsem dobry? Chtel bych videt manazera, ktereho by to nenahnevalo, vzdyt je to na facku.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby na to Kevin tak sral jak José vyhlasoval těžko by se z něj stal takový hráč jaký je uz ted..

Reagovat
B3n

Rozumím, jen domněnka.

Reagovat
Busby babes

nekopa z Italske repre?

Reagovat
smazaný uživatel

No ze by byl nějaký bombardak se říct nedá ana tom nezmění nic ani to že je v italské repre

Reagovat
B3n

Nene, Mourinho si zasedl

Reagovat
Hokaido

Počkat, počkat... Však jsou za tím přece jen zranění, né?

Reagovat
Busby babes

vsak jo. Ravel Morrison syndrome...

Reagovat
Talker

Tak mohl by nam ho prodat a Luke mohl vykvest jako KdB. Alespon pro jednou by byl uzitecny.

Reagovat
Swarley

co na tom, že Young měl být už dávno někde v Sunderlandu, že Darmian si ještě nevšiml svého přestupu a že Blind má 100m za 23 vteřin...

Reagovat
RicardoCOYS

dobrá kostka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Btw Barkley dobrej zmrdecek, za tudle sezonu uz toho ma celkem dost ne?

Reagovat
Usty

Třeba Hendersonovi v derby v Goodison málem zlomil nohu, no. Spíš bych řek, že je hloupej a když je přemotivovanej, tak se neumí kontrolovat. Něco jako McClean.

Reagovat
icemike

Barkley je ale fotbalista, Mcclean dřevorubec

Reagovat
Zaschrona

Kdyz vyuziva toho, co vsechno rozhodci pousti, tak je hloupej? To spis naopak, ne?

Reagovat
vodka

hloupý je, protože nemůže dopředu vědět, že mu to tolerovat bude. kdyby dostal redku, tak by nemohl říct vůbec nic.

Reagovat
Zaschrona

Muze, v derby se podobne zakroky dlouhodobe nepiskaji. Cervenou nedostal, je chytry, maximalne vyuziva pravidel.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vodka

Reagovat
Whitemedia

Reagovat
smazaný uživatel

Tak minulé derby jsi to hájil Stevem a teď už je chytrý.. Hmm..

Reagovat
Zaschrona

Zakroky Gerrarda byly mnohem horsi...

Reagovat
smazaný uživatel

Takže myslíš vlastně chytřejší.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zaschrona

Za nektere dostal cervenou, co na tom je chytre? Chytry zakrok neni zakrok za cervenou kartu.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby Taylor nedostal rudou byl by to chytrý zákrok?

Reagovat
Zaschrona

Byl. Vyradil by dost mozna nejlepsiho hrace soupere, zatimco on by mohl zapas v pohode hrat dal. Respektive je asi chyba pro tohle pouzivat vyrazy chytry a hloupy, to ze nekdo udela podobny zakrok neznamena, ze je hloupy nebo chytry. Spis se hodi pojem vyhodny/nevyhodny. Pro Wales tohle vyhodny zakrok nebyl, pro Taylora uz vubec ne. Pro Barkleyho to vyhodny slapak asi spis taky nebyl, dostal za nej zlutou, i kdyz za tu cenu zas ziskal vyhodu do pristich souboju od hracu soupere, kteri do nich mohli chodit s vetsim respektem, tim padem presunul momentum vic na stranu sveho tymu. Z tohohle pohledu to zas byl vyhodny zakok, mozna i chytry. Neni to cernobile.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zaschrona

a co presene se ti nelibi?

Reagovat
smazaný uživatel

Stačí úplně ten začátek. "byl"

Reagovat
Zaschrona

No vsak mam pravdu.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to chytrost hraca snad potom urcuje rozhodca nie?

Reagovat
Zaschrona

Vyhodnost zakroku posuzuje. Fotbalovy rozhodci = fotbalovy soudce. Pokud ukradnes 50 milionu a soud te neodsoudi, tak z urciteho uhlu pohledu byla ta kradez chytra. A tim fakt nepodporuju to, aby nekdo kradl nebo tvrdim, ze ja kradu, abych tu zas nebudil vasne.

Reagovat
smazaný uživatel

stale mi to pride viac o stasti nez chytrosti

Reagovat
Zaschrona

To se uplne nevylucuje.

Reagovat
Svatej

A meni to neco na tom ze je to moralne neobhajitelny ? Kdyz nekdo zavrazdi stovku lidi vcetne tvy rodiny, ale neodsoudi ho, dokazal bys za nim prijit, poklepat ho na brade a zertovne prohlasit, jak.je to chytrej sikula?

Reagovat
Zaschrona

Tohle vubec neresim, absurdni priklad.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
salami

získal výhodu do dalších soubojů? nemyslim si, spíš nevýhodu, protože už tam právě tak uplně jít nemůžu, alespon ne bez rizika červený

Reagovat
Zaschrona

To sice ano, ale pokud souper podlehne tomu, ze v kazdem souboji mu hrozi zlomeni nohy, pak vetsinu tech souboju automaticky vyhravas nebo se ani nekonaji.

Reagovat
salami

to bych bral spíš jako benefit do dalších zápasů, v tom konkrétním bych to tak neviděl, tam to má spíš opačnej efekt alá pojdme toho idiota vykartovat, už jednu má

Reagovat
Zaschrona

Ma to i sve nevyhody, to je jasne.

Reagovat
Bandita_Harry

Ty si snad uplne retardovany AKo mozes rozdelovat ci chytry alebo nechytry ked rozhodnutie je o nahode ze ako to posudi rozhodca mi nehovor ze by si nezasluzil cervenu minimalne za to co dal hendovi minule a kurva urcite neni vyhodne ze ma hrac zltu kartu po brutalnom faule ked este superi vedia ze mu prepina a dava tieto zakroky bezne tak skor ho vyprovokuju k cervenej tvoja logika zrejme nepatri do tohto vesmiru

Reagovat
Zaschrona

ok, bandito

Reagovat
Bandita_Harry

vedel som ze viac nevytlacis

Reagovat
smazaný uživatel

Ty bys měl dostat červenou kartu, nebo třeba 10.

Reagovat
Zaschrona

Zitra v 6 pred Edenem akce "Cervena karta pro Zaschronu", ocekavam hojnou ucast.

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Maresma

Reagovat
Svatej

Reagovat
božský John

Je nutny pochopit, ze zaschrona je obycejnej pokrytec. Kdyby Barkley nekoho pri zapase pobodal, tak to bude branit tim, ze chytre zastavil tlak soupere a ze to je srdcar. Naopak pri kazdym horsim faulu na hrace Evertonu breci. Ta debata je uplne zbytecna, proste se do toho zamotal a brani svoje hrace do posledniho dechu, coz je na jednu stranu hezky, ale na druhou stranu uchylny

Reagovat
Azazelo RD

Chytré by to bylo pouze, pokud by za to nedostal červenou.

Reagovat
Svatej

Reagovat
smazaný uživatel

Tak že to je zaslepenec vím, sice sem nepíšu, ale chodím sem už dlouho a pravidelně.. Ale pořád mě tady dokáže dost věcí překvapit.

Reagovat
Nihilister

Reagovat
Harakan

To mě poser

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kucka

objektivita

Reagovat
Wat

Jo tak využívání demence a sleposti rozhodčího je využívání pravidel, wau. Obhajovat tyhle prasárny, to chce kumšt.

Reagovat
Zaschrona

Ja zadne prasarny neobhajuju. Ja jen obhajuju to, ze nasi hraci se maximalne snazi vyuzit pravidel. A pravidly nemyslim to, co je napsane na papire. Pravidla hry vzdy urcuje rozhodci. A pri derby jsou nastavena trochu jinak. Kazdy, kdo se o tohle nesnazi, tak je hloupy.

Reagovat
smazaný uživatel

Když Luis udělal tvrdej zákrok psal si něco jinýho

Reagovat
Zaschrona

Tak je jasny, ze se nebudu bit za nejvetsi hvezdu nejvetsiho rivala, ktera nam zrani hrace a dalsiho jen se stestim ne. Ale je nutny uznat, ze to tenkrat udelal chytre, kdyz za to nedostal zadny trest.

Je to podobne jako vecne simulace a behani za rozhodcim, ktere delaji hraci Barcelony (i jinych tymu). Vetsina na to blije, podle me je to chytre a chtel bych, aby presne tohle delali hraci meho klubu taky. Nesnasim to, nelibi se mi to, ale nese to ovoce.

Reagovat
Hokaido

Už dost.

Reagovat
smazaný uživatel

Skoč do zdi

Reagovat
Usty

Bliju.

Reagovat
smazaný uživatel

No do piči

Reagovat
smazaný uživatel

no ty vole...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Z tebe se stal hroznej dement

Reagovat
Zaschrona

No vidis, ty jsi dement od te doby, co jsi. To jsem dle tebe lepsi nez ty.

Reagovat
tuny

Nejsi, on si aspoň nepohoršil.

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Zdechlina

Ty si blb

Reagovat
Zaschrona

Tyhle reakce jsou sranda. Vsichni blijou a nadavaji, i kdyz vi, ze mam pravdu. Alespon se krasne prihlasi vsichni moralisti a idealisti... No, ted uz mozna ne.

Reagovat
Whitemedia

prestan

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu. Moralisti a idealisti maj nějakou negativní konotaci nebo co?

Reagovat
Zaschrona

Naprosto jednoznacne negativni. Lide odtrzeni od reality.

Reagovat
smazaný uživatel

To je pouze tvuj pocit, nikoli logikou podlozena definice. Vid Masaryk.

Reagovat
fenixLFC

sme proste slnieckari, co cakat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

...

Reagovat
SunFells

Reagovat
Mada

Jsi absolutní nula...

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
vladis271

prečo jednoducho neprestaneš a nevysereš sa na to Jaro?

Reagovat
Zaschrona

Proc bych mel?

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle u nás známe z Hradu. Vždycky vyprodukujou nějaký hovno a pak se v něm ještě s libostí vyválej.

Reagovat
Harakan

Snad jsi jenom troll...

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
smazaný uživatel

Snad nechces porovnavat LFC a Barcelonu,ze ano

Reagovat
Zaschrona

Vubec nijak je neporovnavam.

Reagovat
vladis271

kto by aj porovnával LFC k tým hnusným simulanstkým uplakaným slečinkám. Kvalitu majú nespornú, tiež by som chcel mať takých hráčov v kádri, ale toľko hnisu pokope.

Ale zas fanúšikovské srdce by sa vyrovnalo so všetkým ked to nesie úspechy, to si musíme uznať. Ale pohľad z vonku je odpudzujúci.

Reagovat
Zaschrona

Ale sam naznacujes, ze kdyby hraci LFC delali presne to same jako hraci Barcelony, ze by ti to nevadilo, ze bys je treba i obhajoval. A to je to, kam mirim. Ja bych hrace Evertonu taky obhajoval, protoze podle me by nam to zvysovalo sance na uspech. A v tomhle pripade mi teda prijde celkem pokrytecke za to ty hrace Barcelony hanit. Hanit je potreba predevsim system.

Reagovat
vladis271

Tak ako 90 percent fanúšikov Barcelony si nájde cestu ako relativizovať špinavé pičoviny Neymara, Suáreza,Busqua a Piqueho tak by 90 percent fanúšikov MU, LFC Evertonu, Arsenalu etc... robilo to čo fans Barcelony mať ich v tíme. Ale nvm, či je pokrytectvo to kritizovať zvonku. Možno je, ale aj tak. Ja v podaní Barcy hovorím o simulovaní, behaní za rozhodcami (ono tieto dve veci robia a ostatné veľké váhy v Španielsku) a mediálne vyjadrenia Piqueho za ktoré byť trénerom Španielska ho už nikdy nepovolám. Neskutočne sa mi sprotivil hajzlík. Pokryteckejšieho hráča ako on aby pohľadal.

Ale v meritu veci ty tu spomínaš špinavú a nebezpečnú hru smerom k možnosti zranenia protihráča. Pričom Barkley nemohol vedieť, že nebude vylúčený a to je hazard nie šikovnosť.

Reagovat
Zaschrona

Tak pozor, ja tu neobhajuju zranovani protihracu. Kdyby za ten zakrok Barkley dostal cervenou, coz dost mozna mohl, tak by si za to odnesl trest a ten zakrok by tim padem pak byl jasne nevyhodny/hloupy, protoze tim zakrokem neprinesl svemu tymu vyhodu, naopak. Takhle spis prinesl svemu tymu vyhodu: momentum, respekt protihracu. A stejne jako v zivote, je to hazard. Kdyz prekrocis povolenou rychlost v aute, taky nevis jestli za to dostanes pokutu, i kdyz vis, ze ji riskujes.

Reagovat
smazaný uživatel

Hráč má hrát tak, aby nikoho nezranil. Tečka. Když sudí pouští prasárny, stejně není od hráče chytrý je dělat, protože:

A) dělá ze sebe kokota před celým světem - někteří vlastní fans ho sice budou hájit jako bojovníka, ale zbytek diváků si ho zaškatulkuje jako toho, který prasí a třeba i někomu vážně ublíží. Pro hodně lidí je zdraví člověka víc, než vyhranej souboj.

B) Tu rudou může stejně dostat - případů, kdy sudí pískl totéž, co před 15 minutama pustil, je hromada. Jestli ji dostane, nebo ne, to prostě před tím zákrokem nikdy neví, takže udělat ho není chytrý.

C) Příště mu to nějaký podobný hovado může za kamaráda na hřišti vrátit i s úroky.

Celá ta tvoje logika je pitomá, připomínáš mi tím tu dementní část ekonomů. Dělat to, co je výhodný bez ohledu na cokoliv. Dovedeno ad absurdum je potom výhodný dělat fauly, který protihráči ukončí kariéru. Co je stop na tři zápasy, nebo na pět, když rivalův nejlepší hráč už si nikdy nezahraje? To je přece chytrý/výhodný, když se to dostatečně netrestá. Měli by se hráči učit, jak z někoho udělat paraplegika, kluby by je v tom měly podporovat

Reagovat
Zaschrona

Musim znova psat, ze ja ani drtiva vetsina nasich fanousku neobhajuji hrace, kteri soupere zrani?

Ale jinak s tebou souhlasim a krasne upozornujes na to, kde je problem. System. Ty tresty jsou smesne. Je to neco jako kdyby za vrazdu byl mesic vezeni, kdyz uz tady prehanime. To by tech vrazd taky bylo podstatne vic.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemusíš, já si ani nemyslím, že to vědomě obhajuješ. Jinde ti píšu, co obhajuješ a jaký to má důsledky.

Reagovat
smazaný uživatel

System mozna neni nastaven uplne dokonale, nicmene hraci, kteri hraji brutalne jako bezmozci, jsou ve vyrazne mensine a zakony nemaji vychazet z jednotlivych vyjimecnych pripadu, ale osetrovat celek, protoze vetsina zakroku nekonci zranenim, jevi se soucasny system jako relativne efektivni a jadrem problemu je tedy spis demence jednotlivce, nez system.

Reagovat
vodka

Reagovat
Svatej

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Nikikrew

wtf? Co je ako na tom chytre? Ved tie fauly boli totalne mimo nejakych pravidiel a mala byt za obe cervena karta!

Reagovat
Zaschrona

Ale v realu za ne cervena nebyla. Tim padem bylo chytre je provest. Pravdepodobnou vyhodu ziskal tym Barkleyho, ne ten, ktereho sundal. Zluta karta neni vyznamny trest.

Reagovat
Nikikrew

Ok opytam sa ta takto, boli podla teba tie 2 zakroky na cervenu alebo nie?

Reagovat
Zaschrona

Ktere dva? Ten slapak Barkleyho na cervenou zrejme byl, i kdyz to zas nebylo tak hrozne.

Reagovat
Nikikrew

Prvy doma ba Hendersona a druha v Sobotu

Reagovat
Zaschrona

Na Hendersona ano, na Lovrena to bylo tak na oranzovou, ale cervenou bych pochopil.

Reagovat
Nikikrew

Dobre teda, uznal si ze to bolo na cervenu, potom mi teda vysvetli co je na tom chytre? Kebyze dostane tu cervenu, prehrate urcite ( aj ked ste prehrali tak ci tak )

Reagovat
Zaschrona

Pokud nedostane cervenou, tak presouva momentum na nasi stranu, udela vetsi sance, ze se hraci LFC budou bat chodit do souboju, vyhecuje fanousky a spoluhrace, at vic jezdi, atd.

Reagovat
Svatej

Takze vlastne je ta chytrost zavisla na rozhodnuti treti osoby. To neni zadna chytrost ale prachsprosty spolehani na stestenu.

Reagovat
Zaschrona

Vzdyt to je naprosto normalni. Chytre zahrana penalta muze byt taky pekne hloupe zahrana, zalezi jen, kam golman skoci.

Reagovat
salami

v tomhle se sice dá souhlasit, ale ve chvíli, kdy by třeba tu nohu protihráči přepůlil a nedostal červenou, tak si moc nemyslim, že by to nabudilo spoluhráče do zbytku zápasu, vidět odnášet někoho s holení do pravýho úhle asi moc lidí nevyburcuje, a jestli tak nějakou odvetu od hráčů soupeře, já si prostě myslim, že ten zákrok byl dost hloupej i směrem k vašemu týmů, rozhodně nepřinesl žádný velký plus a těch negativních věcí to mohlo přinést mnohem víc, přestože to pro Barkleyho dopadlo dobře

Reagovat
Zaschrona

Tak Barkley do toho urcite nesel s cilem nejak Lovrena zranit, ze jo. Beru to spis z podobneho uhlu pohledu jako treba bitky nebo pritvrzeni v hokeji.

Reagovat
masly008

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
icemike

Reagovat
vodka

tak se zhovadit tvl...

Reagovat
Zaschrona

Ale ocividne mam pravdu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Svatej

Pro kristovy rany, ses fakt zblaznil

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

Cos to z té huby vysral, to není možné toto.

Reagovat
smazaný uživatel

Jaroooo ...

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
smazaný uživatel

nic překvapivého

Reagovat
icka

Reagovat
pepinho2

Reagovat
iamek

Vic Colemanu na tebe.

Reagovat
Zaschrona

Uroven jak od fanousku Liverpoolu. Neprekvapujici...

http://www.liverpoolecho.co.uk/sport/football/football-news/everton-seamus-coleman-liverpool-song-12833358

Dle podobne logiky bych ti mohl prat vic Mnichovu...

Reagovat
smazaný uživatel

podobné no

Reagovat
iamek

Heh tak ty tady obhajujes tvrde zakroky po kterych muzou praskat kosti a jak nekdo tobe odpovi stejnou minci, tak tady vytahujes smrt x lidi. Jsi pi*a.

Reagovat
Zaschrona

Kosti mohou prasknout i po souboji, ktery ani neni faul... A ja prave praskani kosti neobhajuju, ja obhajuju tvrdy zakrok, za ktery muze byt cervena. Pokud je system takovy, jaky je, tak je spravne, ze hrac jde treba i za hranu pravidel ve snaze ziskat vyhodu, pokud ho pak nepotka realny trest.

A ja odpovidam na to, ze tady nekomu prejes dalsi takova zraneni, jako se stalo Colemanovi. To uz neni daleko dostat se k tomuhle, snahou bylo ukazat, jak nesmyslnou logiku pouzivas. Asi neuspesne...

Reagovat
smazaný uživatel

kto spieval v sobotu murderers a always the victims?

Reagovat
Zaschrona

Co vim, tak se bezne zpiva jen "always the victims" v reakci na odkaz Suareze.

Reagovat
tunkic

Reagovat
mistr129

Reagovat
smazaný uživatel

ty ses fakt hroznej co se tyce hracu evertonu

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně s tímhle předpotopním myšlením počítají simulující čuráci.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

drž hubu, uděláš líp

Reagovat
Zaschrona

Navod uz mas, ted ho jen dodrzuj.

Reagovat
cristiano.K.

já mám kolikrát pocit,že někteří jedinci ani netrolují, jen jdou obhajovat absurdní situace, jestli se učí na práva nebo já nevím.

Ty si přesně ten člověk,který bude obhajovat úmyslnou vraždu kuchynským nožem a požadoval trest po prodejci nožů, protože prodejce jasně měl poznat vraha od pohledu. Aneb je povoleno si koupit nůž, tím pádem je povoleno vraždit a vrah jen využíval chytrosti a možnosti zabíjet

Reagovat
vladis271

som zvedavý, či sa niekto chytí toho 2. odstavca a skúsi to.

Reagovat
Zaschrona

Tohle nesedi. Ja jsem spis ten typ cloveka, ktery rad chodi obhajovat situace, ktere je zdanlive nepohodlne obhajovat, pritom je jejich obhajoba naprosto logicka a spravna. V tom tvem priklade bych obhajoval pravo nakupovat si nuz a snazil bych se zabranit zakazu prodeje nozu. Na fotbal se to prevest nehodi.

Reagovat
Rssa

tvoje soucasna obhajoba ale logicka a spravna neni, to je ten problem

Reagovat
Zaschrona

Proc by nemela byt?

Reagovat
Rssa

protoze obhajujes neobhajitelne

Reagovat
Zaschrona

Podle me ne.

Reagovat
Svatej

Reagovat
Nihilister

Mu ten everton leze na mozek a to nevyhrál vůbec nic

Reagovat
smazaný uživatel

Zkus se nekdy na veci podivat take z jineho pohledu nez sveho, mozna zjistis, ze obecna kriteria pro urceni toho, co je spravne, nejsou vzdy ve shode s pocitem jedince.

Reagovat
Usty

Reagovat
Svatej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Gareth Bale 11

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
hyper01

Reagovat
Hai

Ty ses strasnej kokot

Reagovat
iamek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TopinB

Nesouhlasím, ale rozumím argumentům, chápu proč ho hájíš takhle.

Jenom bych nahradil slovo "chytrý" slovem "vychcaný". Já třeba vychcanost nevidím jako 100% negativní vlastnost, takže mě tam sedne líp.

Reagovat
Zaschrona

Souhlas.

Reagovat
Rssa

Reagovat
PP

no to snad..

Reagovat
icemike

Reagovat
smazaný uživatel

Radši nepiš prosím tě. Co slovo, to blitka ..

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Svatej

Jezisi uz

Reagovat
hefy

Dá se souhlasit s tim, co píšeš. Nenazval bych to chytrostí, ale čistym pragmatismem. Na druhou stranu přát si, aby tak hrál tvůj tým je trochu zvrhlý.

Reagovat
TopinB

Reagovat
smazaný uživatel

Takže když bude třeba vymrdanej rozhodčí, který pouští zlomený nohy.....tak jsem chytrej a začnu je lámat jo? chytrost je povýšena

Reagovat
Zaschrona

Z urciteho pohledu urcite ano, protoze kazdy hrac by se mel maximalne snazit vyuzivat pravidel ve prospech vlastniho tymu. Jinak je ten hrac uplne blbej.

Reagovat
smazaný uživatel

Akorát že Tvůj názor vlastně prosazuje vše, co je na tomhle sportu špatně. Od simulací přes zákeřné zákroky po různé dílčí podvody

Reagovat
Zaschrona

Ja nic takoveho neprosazuju. Ja jen rikam, ze pokud se tyhle veci netrestaji, tak je hloupost tyhle veci nedelat. A proto Barkley neni zadny hlupak.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže vlastně pokud za simulace se pískají penalty, tak je chytré simulovat. Tvůj názor je špatný. V tom zápase byl rozhodčí možná špatný, že ty zákroky lépe neposuzoval. Ale přece nejsem chytrý, že je dělám :)

Reagovat
Zaschrona

Ano, je chytre simulovat. A je spatne, ze se s tim nic nedela.

Reagovat
Swarley

"za simulace se pískají penalty, tak je chytré simulovat"

co na tom přesně není pravda? jako s tím zraněním je to poněkud zvrácenější, ale tohle jednoznačně pravda je...kktina je to, že to fotbal dovolí a úplně s přehledem tyhle simulace toleruje, tam je problém...

Reagovat
Usty

Jak přesně to fotbal dovolí? Rozhodčí přece nemůžou za to, že ve fotbale není video, to je věc vedení. A proto hráči mají právo chovat se nefér? To snad nemyslíš vážně.

Reagovat
Swarley

rozhodně myslím, protože to řešení je úplně jednoduchý jako facka...nastavím systém následných trestů a tím těm simulacím budu předcházet...simulace můžu s naprostou lehkostí a jednoduchostí řešit po zápase a jestli si tam vyskáčeš penaltu, tak vyfasuješ trest...udělej to ještě jednou, chytneš dvojnásobek, nazdar...nerozumím tomu, proč by to mělo být nějak složité...

hráči mají právo se chovat nefér, protože je jim to úplně s klidem umožněno...je to prasárna, podvádění, ale proč to nedělat, když mi za to v podstatě nic nehrozí...jako spoléhat se na nějakou základní lidskou morálku v dnešním světě, to je docela slušná sebevražda...

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Harakan

Takže takhle se omlouvá lámání nohou? Rozhodčí to nevidí takže je ok zlomit soupeři nohu.....Cajk chlapci... To že někdo simuluje, remcá a snaží se ovlivnit rozhodčí přeci neznamená, že si tam můžou lámat nohy... Chtělo by to rozlišit podvádění a zákrok, co znamená rok o berlích a rehabilitacích....Jinak jděte na tímhle doprdele. Swarley

Reagovat
Swarley

jako vybral jsem si tu citaci o simulování asi úúúúplně vole čirou náhodou

Reagovat
Zaschrona

Vzdyt nikdo tady netvrdi, ze je ok zlomit souperi nohu, o to se snad ani nikdo nesnazi... Jen je nutno rict, ze v dnesnim fotbalovem svete za to hrozi smesne tresty a ze pokud se nezmeni, tak to samozrejme hraci budou delat dal, protoze se jim vyplati treba i riskovat hnusny likvidacni zakrok, kdyz muze pomoct tymu.

Reagovat
smazaný uživatel

S tím se dá souhlasit jenom po to "samozřejmě". To je přesně ta ekonomická logika. Systém je nějak nastavenej a lidi se chovají podle něho. Jako figurky bez svobodné vůle, bez morálky, bez širšího kontextu a důsledků. Když někoho za zločin neodsoudí, tak je to výhodný. Když někoho soud osvobodí za znásilnění holky, tak je to výhodný čin a jenom důsledek mizernýho systému. A když potom rodina tý holky tomu útočníkovi uřízne pinďoura, tak to znásilnění bylo pořád výhodný? Když si na něj po zbytek života budou všichni ukazovat, pořád to bylo chytrý? Soudce není jenom jeden, soudíme všichni.

Stejně tak rozhodčí není na hřišti ten, který má vidět a řídit všechno, lidi mají fungovat na principu seberegulace. Žádnej stát ti nikdy nezajistí, aby se nekradlo. Ale ty můžeš rozhodnout o tom, jestli budeš krást ty. Díky tomu jsou pak státy/místa/doby, kdy se krade míň. Ale házet všechno na tu instituci, která to má jakože vynucovat, je přesně ta logika, která deviantní chování podporuje. Kdyby byly tresty a technologie, tak by se to podle tebe nedělo - ale jen dokud by nepřišel někdo na to, jak to obechcat. A přesně tuhle logiku ty tady prosazuješ - je pochopitelný maximalizovat svůj zisk bez nějakýho síta uvnitř sebe.

Reagovat
Zaschrona

No jo, ale Barkleymu asi zrovna nezalezi na nazorech lidi kolem Liverpoolu, jeho svet je Everton, tam samozrejme bere spis kladny body, protoze ukazal snahu se rvat, tvar bojovnika, strhnout zbytek tymu ve snaze obratit zapas, kde se nikomu, ani jemu, nedari.

A s tim druhym odstavcem nesouhlasim. Jak sam pises na jeho zaveru, temer kazdy clovek se logicky snazi maximalne na systemu profitovat tak, aby z toho mel prospech. Jaka presne je sance, aby to lidi prestali samovolne delat? Podle me v soucasnem systemu zadna. Kdyby existoval za nasimulovanou penaltu rocni trest hrat fotbal a za faul na cervenou tresty na deset zapasu, tak by si to rychle vetsina rozmyslela.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to, že se lidi sami dobrovolně a nelogicky omezujou, to se přece děje každej den. Říká se tomu slušný chování. Ten princip těch trestajících a vynucujících institucí nikdy nebyl a není skutečně dosáhnout stavu, kdy deviantní chování nebude existovat. Vždycky měly sloužit jenom k tomu, aby si ti lidi, kteří se chovají slušně, řekli, že to má smysl, aby věřili, že aspoň nějaká spravedlnost existuje.

Znova: nikdy nedocílíš toho, aby se ty věci vůbec neděly. Ale můžeš systematickým tlakem na výchovu docílit toho, že v populaci bude víc těch, kteří omezí sami sebe. Tresty a pravidla jsou velký pomocník, ale v momentě, kdy se spolehneš jenom na ně, tak se vlastně vzdáváš toho úplně nejefektivnějšího způsobu, jak takový chování omezit - a to je seberegulace.

Mluvím obecně, nejenom o fotbale, ale určitě si to dokážeš vztáhnout i na něj.

Reagovat
Zaschrona

Podle me je realny zivot a fotbal neco hodne odlisnyho, ale ok. Jak chces hrace seberegulaci donutit k tomu, aby prestali se snahou podvadet? Podle me to bez mnohem prisnejsich a presneji nastavenych pravidel nejde.

Reagovat
smazaný uživatel

Máš pravdu, nejde. Ty se ale na seberegulaci díváš jako na nástroj, kterej teď můžeš vzít a zabránit jím něčemu. Nemůžeš. Ty musíš slušný chování a seberegulaci v lidech pěstovat. V reálným životě. A pak máš větší šanci, že se ti takovej člověk zachová slušně i na hřišti. Seberegulace selhala u těch, kteří dneska simulujou, nebo je k tomu nabádají, nebo tahle selhání obhajují. Všechny ty, kteří dneska NEsimulujou, ačkoliv by to bylo výhodný, zastavila seberegulace (nebo to, že neumějí simulovat ).

Jako z pohledu toho, co můžeš udělat teď, samozřejmě nemůžeš měnit nic jinýho, než tresty a pravidla a technologie. Ale souběžně musíš na svět koukat tak, že každý opatření bude fungovat jenom dokud někdo nepřijde s protiopatřením. Ale výchova, morálka, důraz na slušnost, ty budou u každýho člověka fungovat, dokud bude věřit, že je to správný. Prostě mu nasadíš policajta přímo do hlavy a nestojí tě to ani halíř. To, co tady celou dobu píšu, je že když se budeš soustředit jenom na zákony, technologie a opatření, tak vlastně dáváš zelenou všemu, co není takhle ošetřený. Naopak třeba každej kluk, kterej doma od táty u TV slyší, jakej je Neymar hnusnej simulant, má šanci, že sám tolik simulovat nebude.

Zkus se na to dívat takhle: dejme tomu, že v ČR se ročně ukradne 7500 aut, krást bude cca 1000 lidí. Kamery, policie, hlídači, zákony a soudy zabrání třeba dalším 8000 krádežím aut, který se nestanou. A jenom tyhle věci tě můžou ochránit, když už se někdo rozhodne, že ti auto ukradne. Ale morálka a seberegulace pak můžou za to, že si 10,5 milionu lidí chodí auta kupovat, místo toho, aby je kradli. Nebo myslíš, že když se teď všichni, kteří by chtěli nový auto, zvednou a půjdou krást, že je policie zastaví? Že je soudy odsoudí, že pro ně bude místo ve vězení? Pořádek je bublina, kterou všichni chceme a to nejlepší, co pro něj můžeš udělat, je stavět se za něj, kdykoliv to jde, hezky si ukázat na ty, kteří ho porušují a nesvalovat vinu jenom na systém.

Fotbal je stejný případ - trochu míň dramatický, ale stejný. Hezká debata, ale už s ní končím, ju?

Reagovat
Zaschrona

Ja s tim, ze se takhle da prevadet realny zivot do fotbalu a obracene nesouhlasim. I celkem verim tomu, ze treba Suarez muze byt fajn tata a clovek mimo travnik, tam se ale chova naprosto neseberegulovane. To same Barkley v zapasech s kymkoliv jinym nez s Liverpoolem, atd. Ale zajimavy nazor, diky za nej.

Reagovat
smazaný uživatel

jde o porovnani ne prevadeni reality do fotbalu a mas to tady napsane uz nekolikrat nevim proc to porad nevidis

Reagovat
Zaschrona

Slovickareni. Nesouhlasim s tim, to je pointa. Kdyz na hristi nasimuluju penaltu, tak to neznamena, ze vytuneluju firmu.

Reagovat
smazaný uživatel

to taky nikdo nepise, dokonce jsem ti v tom predchozim prispevku napsal, ze presne to tu nikdo nepise, takze nechapu proc to musim opakovat znova

Reagovat
Zaschrona

Opakovat to nemusis, protoze to nepochopim.

Reagovat
Svatej

Reagovat
Svatej

Reagovat
smazaný uživatel

O tom, že s tím nic nedělají lidi u moci bychom mohli vést dlouhou debatu. Ale pokud jde o hráče samotné, tak já v tom nevidím nic chytrého. Když okradeš stařenku, která je sama a invalidní, namísto svalnatého boxera, tak seš chytrej? Néé seš naprostej odpad. Stejně jako když nemůžeš vyhrát poctivě a tak zkusíš něco nasimulovat.....tomu neřikám chytrost, ale odpad promiň

Reagovat
Swarley

tak jako samozřejmě tady můžeme vést nekonečnou debatu o tom, jak je stejné podvádět v člověče nezlob se a zabít 5 lidí kladivem...bavíme se o sportu, ne o vraždění, ne o trestných činech jako krádež a o tom, jak je morální to provést na stařence nebo na Rambovi...

je to sport, hra - podvádět ve hře je úplně něco jiného, jak někoho okrást...

a jako v každé hře je to úplně jednoduchý...pokud chceš tenhle sport mít čistý a férový, tak primárně musíš dbát na to, aby se pravidla dodržovala...když na to dlouhodobě krááááálovsky sereš a přehlížíš to, nemůžeš se absolutně divit, že v tom máš bordel...

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Svatej

Krom hry tam ale plati urcity principy jako je fairplay a podobny blbosti, s tim se ti tohle obhajovani sracek dost vylucuje.

Reagovat
Zaschrona

Fairplay je nepsane pravidlo, ktere te nikdo nenuti dodrzovat. Sracky tomu rikas jen ty, protoze se nedokazes prenest pres to, ze nekdo je schopny pro vitezstvi udelat cokoliv.

Reagovat
Svatej

Vsak ja to pravidlo ani nevynucuju. Nehrajeme a nesledujeme to jen pro vyhru, ale pro radost. Nedokazu, nemam problem to priznat. Navic jeste rozlisuju mezi tim udelat nejakym zkratem svinarnu proti pravidlum a jeste ji nasledne obhajovat. Hlavne to obhajovani je presne to, co ten sport posila do prdele

Reagovat
Nihilister

Reagovat
Zaschrona

Pokud se ti nestane zadny trest, tak chytry jsi. Moralne naprosty hnuj, ale vydelal. To stejne plati i v tom fotbale, i kdyz tam snad neni nutny to zas tak zvelicovat. Kdyz hrac nasimuluje penaltu a sudi to piskne... Tak provest ten zakrok bylo chytre rozhodnuti. Nebo spis vyhodne. Proc by to hrac nemel delat? Jsem si celkem jisty, ze treba Mingazov by tu penaltu takhle nasimuloval klidne znova a je mu uplne jedno, ze ho ted spousta lidi nemuze vystat. Je placeny za co nejlepsi vykony a vcera byl nejlepsi hrac Slavie.

Reagovat
Usty

Takže ty bys radši jako morální odpad vyhrál 3 zápasy ze 3, místo abys vyhrál dejme tomu 2 poctivě?

Reagovat
Zaschrona

Tak zas se to tezko generalizuje, treba kdyby souperi spadlo letadlo se vsemi hraci, tak tezko bych akceptoval, ze ten zapas kontumacne vyhrajeme, i kdyz to podle pravidel moc jinak nejde. Ale jestli bych byl rad treba za vyhrane derby ciste po nasimulovane penalte? Ano, byl. A bylo by mi uplne jedno, jakym zpusobem jsme toho dosahli.

Reagovat
Usty

I za předpokladu, že se ti v půlce případů tyhle situace obrátí proti tvýmu týmu? Ty se na to díváš strašně omezeně...

Reagovat
Zaschrona

Jak se to muze proti memu tymu obratit? Proste tu penaltu sudi nekdy nepiskne a obcas da zlutou, to je fakt smesny potrestani snahy o podvod. Nebo myslis neco jineho?

Reagovat
Usty

Myslím to tak, že si budeš mentálně masturbovat nad tím, jak Barkley nasimuluje vítěznou penaltu, ale za tejden takhle zápas naopak prohraješ. No?

Reagovat
Zaschrona

No blby, ze jo. Ale pokud to nas hrac kazdy druhy tyden neudela, tak se to bude dit jen proti nam a bude to poskozovat jen nas tym a jen ostatni budou profitovat. I proto chci, aby se muj tym tohohle taky zucastnil, dokud to bude vyhodne provadet.

Reagovat
Svatej

Nestiham zirat co se tu deje

Reagovat
Swarley

Výsledky simulace naznačují, že 68 % vesmíru ve skutečnosti nemusí existovat

a víš co, ser na to, všechno je to stejně fake

Reagovat
Svatej

Tohle uvazovani je nesmirne idiotsky, nesmirne.

Reagovat
Zaschrona

Ale logicky.

Reagovat
Svatej

Stejne jako je logicky uvazovat ze prasit se nema a ne uvazovat nad tim, jak moc muzes prasit. Stejne jako uvazovani nad tim ze sikovnou klickou donutis soupere te sundat ve vapne a ne sikovnym padem. Logickych je spousta veci, to ale neznamena, ze jsou v poradku.

Reagovat
smazaný uživatel

Jednak posouzeni simulace neni casto jednoznacne ani na videu a druhak tvrzeni, ze mam pravo porusovat zakon, protoze je to mozne, popira samotny pojem prava a zakona.

Reagovat
Harakan

Já ti to připomenu, až mu někdo zlomí nohu. Né že bych mu to přál, to ani náhodou.

Reagovat
Zaschrona

A co? Ja souhlasim s tim, ze za to mel dostat cervenou, jsem i proto, aby hrac dostal za jasne zavineni zlomeni nohy protihraci trest na tak dlouhou dobu, dokud nebude ten hrac moct zacit hrat. Pisu o necem uplne jinem...

Reagovat
Usty

To je odporný, cos teď napsal...

Reagovat
iamek

A u Colemana brecin

Reagovat
Zaschrona

Co je na tom presne odporny?

Reagovat
Usty

Přesně to, že "pokud se to netrestá, mělo by se to dělat, a když to neděláš, je to hloupé". Jak řekl Referee, v tom příspěvku je úplně všechno, co je ve fotbale špatně.

Třeba nevím jak ty, ale já když vyhraju a vím, že to bylo nespravedlivý, tak zpravidla nemám ani radost. A to je jen základ toho, že tady obhajuješ simulování jako nějakej podivnej trest pro rozhodčí, kteří to nejsou schopni posoudit. V rychlosti je to těžký a hráč není žádnej, vole, tribun, aby zkoušel simulovat a lámat nohy pro případ, že by to sudí pustil.

Reagovat
Zaschrona

Kdo ale urci, ze je to nespravedlivy vitezstvi? Rozhodci ten zakrok ohodnotil na zlutou a verim tomu, ze v dalsim derby by ji pravdepodobne ohodnotil zase na zlutou. Dlouhodobe se posledni leta takhle to derby piska. A rozhodci je na hristi od toho, aby tam urcoval to, jak je co spravedlivy nebo nespravedlivy. Dejme tomu, ze by Everton ten zapas pak vyhral. Proc bych z toho pak mel mit mensi radost? Mne by to bylo uprimne uplne jedno. Vitezstvi jako vitezstvi a slavil bych ho uplne stejne.

Zaroven ale souhlasim s tim, ze to takhle dobre neni. Jenze prece neni na hracich a fanouscich, aby nejak moralne hodnotili, jestli je to spravedlive nebo neni. Vzdy se musis snazit udelat pro vyhru a uspech maximum mozneho. Pokud to rozhodci nedokazou posoudit, tak je potreba vymyslet nejaky lepsi system, ktery tohle nebude prinaset. Ale pokud to prinasi, chci, aby to muj tym delal. Protoze pokud to nedela, sam sobe skodi. Nekteri jini to delat budou a prinesou si tim vyhodu, ktery muj tym mit nebude. Je to hnus, ale tak to proste je.

A teda uznavam, ze zrovna ten slapak Barkleyho neni zrovna moc "znamka chytrosti", nicmene mam z toho zapasu takovy pocit, ze momentum za stavu 1-2 se prave i diky temhle tvrdym zakrokum dostalo na nasi stranu, i se zdalo, ze pomalu se dostavame do tlaku, nez nam teda Origi dal gol.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ale tohle je přesně přístup, kam až se fotbal z historie dostal. Do naprostého lidského odpadu. Dneska se to bere tak, že "joo dal jsem gól rukou, rozhodčí to uznal(ptže to neviděl), takže jsem vlastně v pohodě". To je jak kdyby si zmlátil někde malýho kluka a obhájil sis to, že tam policie nebyla a ani tam nebyly kamery. Vždyť je to zvrácený. Situace je taková, že bohužel rozhodčí nemůže vidět všechno a kvůli určitým lidem ani nemají na pomoc technologie, nicméně to ani za mák neospravedlňuje hráče podvádět.

Reagovat
Zaschrona

Fotbal je porad stejny. Hraci porad podvadi co jen mohou, aby ziskali pro svuj tym vyhodu. Vsak se staci podivat zpet o spoustu fotbalovych let na to, co se povida o finale MS 1934. Jak se chodilo do Pele, do Maradony, atd. Ve fotbale je dlouhodobe normalni podvadet, prekracovat pravidla a dlouhodobe to prinasi vyhody. Mozna zadny hrac pro to nema ospravedlni, ale tak to proste je. Podle me je hloupost po hracich chtit, aby nepodvadeli, kdyz je system takovy, ze se podvadet dlouhodobe vyplaci. Je to priblizne podobne, jako ve spolecnosti, kde sice mas nejake zakony, ale pokud jejich prekroceni neni trestano, tak pak logicky se vyplaci je prekracovat. Kdyby jsi mel jistotu, ze na dalnici te nemohou chytit policajti, tak bys taky mozna klidne jezdil 160 km/h. Kdyby na Tour de France se netrestalo to, kdyz se zavodnici drzi za auto misto slapani, tak by to taky delal kazdy. Moralka nemoralka, takhle to nefunguje...

Reagovat
Usty

Reagovat
Svatej

Reagovat
Usty

Věc fanoušků a hráčů to možná není, věc novinářů, pisálků chceš-li modrejch zaslepenejch Ustohalů už jo...

Nechme stranou ty hnusný zákroky, to mi přijde fakt na palici a nechci to s tebou řešit. Ale co mě udivuje snad ještě víc, jsou tvoje obhajoby simulací. Vrať se na začátek - protože kdyby hráči nedělali to, co ty obhajuješ, o žádných nařízeních by se nemuselo mluvit.

Reagovat
Zaschrona

No jo, ale prece nezijeme v idealnim svete, kde to takhle jde zaridit. Hraci to budou delat, protoze to pravidla podporuji. A pro svuj tym to obhajuji ciste z toho duvodu, ze pokud to nebudou delat, tak nebudou delat to, co proti nam pravdepodobne pouzije tym soupere.

A teda uznavam, ze u hnusnych zakroku tohle je mnohem hnusnejsi to takhle resit a spornejsi, nicmene i v tom pripade na tom v podstate Taylor a jeho tym vydelal. Coleman bude mimo do Vanoc, vynecha tedy zbytek kvalifikace, on muze v lize hrat a jen zrejme vynecha tri zapasy + zbytek toho, kde byl vyloucen. Ten system je spatny.

A fakt te nepovazuju za nejakeho modreho zaslepence, v klidu. Jeden z nejrozumnejsich tady. I novinaru nebo jak ti mam rikat.

Reagovat
Usty

To samozřejmě nežijeme, ale úmyslné obcházení pravidel a šálení sudího je prostě hnus.

A ne, není to hloupost, pokud nepodvádíš. V PL si vybavuju absolutní minimum situací, kdy hráč vyloženě filmoval penaltu. A přesto týmy pořád vyhrávají ligu, aniž by podváděly. Jasně, kdyby dostali borci tři zápasy stop, je to ideální řešení, ale pořád se nedokážu ztotožnit s tím, že když to tak není, měli by hráči na just simulovat. Sorry.

Reagovat
Zaschrona

Tri zapasy, ktere temer nikdy nikdo nedostane? Co to je za trest? Ja mam predstavu treba o rocnim zakazu startu za nasimulovanou penaltu. O trestu, kdy hrac v pripade, ze jednoznacne zrani protihrace, tak dostane trest do te doby, nez nezavisly lekar rozhodne, ze je ten hrac opet pripraveny hrat fotbal. O tom, ze hracum bude moct byt dodatecne ulozeny trest po prezkoumani videa po zapase. Dokud neco podobneho nebude, tak ve fotbale bude podporovano presne to uvazovani, ktere zminuju.

Reagovat
Usty

A co třeba doživotní zákaz? Zas spadni na zem, přijde mi, že jedeš fakt z extrému do extrému v tomhle tématu...

Reagovat
Zaschrona

No ne, proc to ma byt extrem? Rok mi prijde celkem ferova doba. Dostatecne dlouha na to, aby si kazdy rozmyslel, jestli mu to za to stoji a zas dostatecne kratka na to, aby to hraci neznicilo karieru.

Reagovat
Usty

Nechme to bejt už. Ale jinak dík, fajnově strávenej den.

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
vodka

Reagovat
salami

starý dobrý heslo: "kdo neokrádá stát, okrádá rodinu", docela mě děsí, že se toho ještě dneska někdo drží

Reagovat
Zaschrona

Pokud stat nedokaze zajistit, aby se nekradlo... tak to bude stejne jako ve fotbale se simulacemi. Nevim, co na tom koho muze desit, to je realita.

Reagovat
salami

morální úpadek no, někomu to přijde v pohodě a samozřejmý, mně ne

Reagovat
Zaschrona

Ale mne to taky neprijde moralne v poradku. Jenze ve fotbale se s moralkou nikam nedostanes. Ne v systemu, ktery podvodniky casto zvyhodnuje.

Reagovat
Swarley

což je prostě největší úlet na tom celým, že hráčům se v konečným důsledku vyplatí simulovat, protože je daleko větší odměna za povedenou simulaci než za případný trest...můžeš jenom získat...

Reagovat
Zaschrona

No, obcas za to daji zlutou kartu, ale co to je, jen varovani. Muzes ziskat mnohem vic nez ztratit, souhlas.

Reagovat
Swarley

90. minuta, 1:1, hráč je bez karty, má možnost simulovat ve vápně...v nejhorším dostane žlutou a příští zápas může hrát? vždyť to je prostě směšný...

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
salami

tak je to i otázka nějaký image a toho, jak chceš aby tě okolí vnímalo, mně to v pohodě nepřijde a prostě to nemám v sobě, já když vběhnu do vápna, tak chci míč dotlačit do brány za každou cenu a nemyslim na to, jak se můžu rozplácnout, jinak největší problém je ale ani ne tak špatný posouzení simulace, to je strašně těžký, ale právě nepískání penalt ve chvíli, kdy hráč faulovanej je a snaží se to ustát a pak právě označení simulace za chytrost

Reagovat
Svatej

Da se vyhravat nez problemu bez toho.

Reagovat
Zaschrona

Ale hur.

Reagovat
Svatej

Jiste, vsak to je na tom to krasny

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Wat

Reagovat
smazaný uživatel

Tupče.

Reagovat
pepinho2

kokot

Reagovat
Mastný Chobot

Preto napr. Taylor nie je žiaden hlupák, keď zlomil Colemanovi nohu, pretože tým pomohol svojmu tímu do 36. kola, keď hrá Swansea s Evertonom.

Reagovat
Hokaido

Reagovat
Usty

Reagovat
Zaschrona

Taylor za to dostal cervenou. A to, ze nekdo nekomu zlomi nohu, to neznamena, ze je hlupak. Uplne mimo nazor, sorry.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hokaido

On vlastně nejen, že proto není hlupák, ale byl by hlupák, kdyby mu tu nohu nezlomil.

Reagovat
iamek

Reagovat
Kowe

Reagovat
kvasha16

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
kvasha16

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
iamek

Reagovat
vodka

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavne ze par dni zpet si psal, ze neco podobneho je nazor jak z doby kamenne.

Reagovat
Zaschrona

Psal jsem uplne o necem jinem...

Reagovat
Hokaido

Wow. Just wow.

Reagovat
Nihilister

Morálka level : Jde o hráče z mýho týmu ! ....

Reagovat
smazaný uživatel

nenech se

Reagovat
kvasha16

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hokaido

Tak schválně. Jestli ho neprobudí ani to, že mu owny všechno opalcoval, tak už asi nic.

Reagovat
fenixLFC

Ja jen rikam, ze pokud se tyhle veci netrestaji, tak je hloupost tyhle veci nedelat sorry ale proste toto je prijebanost

Reagovat
Zaschrona

To je mozny, ale je to pravda.

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle Kanta, ktery se v tomhle shoduje s formalni logikou, nikolivek. Pokud se dokazes podivat za horizont nekolika dni, je zjevne, ze to, co nazyvas logikou, neni obecne aplikovatelne, procez to neni ani logicke

Reagovat
Usty

Come on...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Kucka

Reagovat
Zaschrona

btw abych odpovedel: nema, jen pri derby se vyhecuje, jinak ho podobne zakroky mijeji... a celkem nevim, proc podobny zakrok budi zas tolik vasni, neni to nejak nic moc v Merseyside derby noveho, scouseri vetsinou blazni

Reagovat
smazaný uživatel

Blázní protože hráči Evertonu nezvládají

Reagovat
Zaschrona

... tohle mozna pomuze...

Definition of Scouser in English: A person from Liverpool. (Oxford Dictionary)

Reagovat
Usty

Vášeň budíš ty, Barkleyho odsuzujem úplně běžným způsobem

Reagovat
Zaschrona

Nalepkovani, nadavani, ktere ani nesedi... ok.

Reagovat
Xaviercreus

Ať se na mě nikdo nezlobí, ale Xhaka je hroznej břídil

Reagovat
Ondiis

S míčem je super, bez něj k ničemu. Pokud zlepší obrannou stránku hry, tak věřím, že bude tahoun

Reagovat
smazaný uživatel

slapem zatim vyborne a to tu mistni honici uz spurs odepisovaly kdyz se zranil Harry Kane, staci aby ve stredu cukotka rupla a nasledovne hrajou na bournemounthu kde o taky nebude jednodochy, kdo vy treba ten konec ligy bude jeste hodne zajimavej jak boj o titul tak o top 4 a sestup

Reagovat
popltak

Ty? My?

Reagovat
icemike

Z toho bolí oči

Reagovat
Zdechlina

Klobouček kluku. Takové hrubice ani Delle Ali nesvede

Reagovat
Hokaido

Už jsem nevěřil, že by se Gray ještě letos mohl objevit v ideální sestavě kola.

Moc nechápu, že od Ranieriho nedostával víc prostoru, protože je prostě i v tomhle věku skvělej. Rozhodně byl až do výměny trenéra lepší než Albrighton. Ten se teď dostal do formy a paradoxně se před zápasem zraní...

Reagovat
smazaný uživatel

Gol gola určitě pro Ndidiho. Nádherná rána, když beru v potaz i ten úhel, faleš, umístění. Couts to udělal pěkně, o tom žádná, ale tohle je pastva pro oči.

Reagovat
smazaný uživatel

*kola

Reagovat
vodka

to je jasný bullshit, arsenal 2x první, kde to jako sme

Reagovat
fenixLFC

arsenal tam tu ligu vie vyhravat celkom casto inak strasne OP mi pride repre argentiny, hlavne ten utok tam je neskutocny, okrem messiho di mariu aguera a dalsich maju asi dvoch najlepsich hrotakov v hre, icardiho s dybalom

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zaschrona

Usty, sorry jako, ale Williams fakt vylouceny byt nemel. Na Cana slapl jednoznacne nechtene, s minimalni vahou na te noze a spis to vypada, ze se mu snazil vyhnout. Taky trochu objektivity, prosim.

https://oddshot.tv/s/4lacN4

Reagovat
vodka

šak na něho vůbec tu nohu nemusel pokládat, když stál stabilně na pravé. ale redka by byla přísná, žlutá ok.

Reagovat
Zaschrona

Tohle tezko soudit, sel po balonu a Can pred nim byl rozplacly, tu nohu moc kam dat nemel. Ale mozna mu ji tam takhle schvalne i nechal. Asi za to i zluta sla dat.

Reagovat
Whitemedia

Ale on toho mel Williams v zapase vic ne?

Reagovat
Zaschrona

Je to mozny, ale zpetne si na nic jinyho a zasadniho nevzpominam, za co by mel fasovat kartu.

Reagovat
Harakan

Tady souhlas. Rudá by byla moc.

Reagovat
Usty

Za ten šlapanec mohla bejt rudá, ale každopádně měla bejt žlutá. A pak zajel do Cana. Sprcha, zdar. On a Barkley prasili průběžně celej zápas

Reagovat
T44v3tt1

Proč by ale neprasili, když to rozhodčí netrestá ?

Reagovat
smazaný uživatel

Jsou chytří.

Reagovat
Whitemedia

Neprasili, proste byli chytri..

Reagovat
Zaschrona

Ok. Ale takhle do toho sel bez karty, s kartou by do toho takhle nesel. A vic nez zluta za to nebyla, mel nohy u zeme, sice vedel co dela, ale nic nebezpecnyho v tom nebylo, normalni snaha vyhrat balon, kde byl druhy. Rikat tomu praseni je podle me nefer.

Reagovat
Usty

Ty mi neříkej, že je něco fér nebo nefér

Mně je ale úplně fuk, že do toho skluzu šel bez karty, chápeš to? Neřeším jeho pohnutky ani nějakou "chytrost". Já hodnotím celkovej obraz hry a v tý hře udělal Williams minimálně 2 žlutý přestupky. To je pro mě jednoduchá matematika.

Reagovat
Zaschrona

No, to je ale prave ten problem celeho tohohle uvazovani. Nemuzes scitat zakroky na zlutou, kdyz hrac dostane zlutou az za ten posledni a zrejme ani do te doby zadnou zlutou dostat nemel. Ten hrac by logicky do toho souboje tak nesel. Casta chyba.

A jeho pocinani jsi nazval "praseni" - s tim ja proste nesouhlasim a na to narazim, nevim proc pod tohle vlakno sem ted tahas to, co (ne)resime vys. A nefer to proste je, dle meho nazoru. Rict ti to muzu.

Reagovat
Dufan

Zajel do Cana? Mě se zdálo že byli oba ve skluzu proti sobě. Někdo to schytat musel. A Can šel v druhé půli o dost víc prasacky po koleni Ganovi, než za co dostal Barkley žlutou. Jinak za slapanec by asi byla karta na miste.

Reagovat
Zaschrona

https://weshare.me/572f918781fa63b0/LIV-EVE_1st_half_ENG.mp4

Zakrok Barkleyho cas 43:30. Vsimam si toho, jak se Lovren vali, hmm...

https://weshare.me/f4c90cd4ef595ad6/LIV-EVE_2nd_half_ENG.mp4

Zakrok Williamse cas 17:00. Dokonce Williams mel i prvni balon ciste dle klasickeho anglickeho pristupu k fotbalu...

Zakrok Cana cas 23:00.

Reagovat
Dufan

prostě se nehrálo v rukavickach. Ale to se MS derby nikdy nehrálo

Reagovat
Spasitel

Nezaslúžená prehra ale aj také bývajú vo futbale alespoň sa CP zachráni ale škoda, že ManU vzdal boj o LM

Reagovat
Zaschrona
Reagovat
Trand

Hroznej borec.

Reagovat
cristiano.K.

toho vola fakt nejde nemít rád

Reagovat
TopinB

Na rozdíl od bráchy fakt sympaťák

Reagovat
TopinB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
nani92

k Forsterovi s Evansom sme sa tak dobre správali a takto sa nám tie svine odvdačia? nech sa učia od OShea s Brownom

Reagovat
vladis271

ach, jak by som ja k nám chcel toho Zahu.

Reagovat
nani92

však má v sebe United, to by si prežil?

Reagovat
Mastný Chobot

rakovina v takom mladom veku, chudáčisko

Reagovat
nani92

ževraj už je na rakovinu účinná liečba, ale Wenger ju nechce pustiť do sveta

Reagovat
vladis271

nemá. Za to ako ste sa k nemu zachovali by určite proti vám hviezdil.

Reagovat
nani92

iba ak by ste ho dali do brány

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ligter

Reagovat
Swarley

Reagovat
Hokaido

Reagovat
Busby babes

Reagovat
bbbauch

Reagovat
Svatej

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Zaha půjde výměnou za Sakha

Reagovat
smazaný uživatel

Benteke byl fakt výbornej, zrychlení, podržení balonu...výkon na jedničku no, ještě gol by tomu slušel..

Reagovat
Wat

Však dal gól.

Reagovat
cristiano.K.

zrychlení?

Reagovat
smazaný uživatel

škoda no, běhal fakt rychle, ten gól mu nebyl souzenej

Reagovat
Hokaido

https://twitter.com/SoccerAM/status/848792203308683264

Už 7 let, ale nikdy to nezestárne.

Reagovat
SCELO

TAK TOTO JE BOMBA

Reagovat
smazaný uživatel

to je cvok

Reagovat
smazaný uživatel

Břídil Kostky 30.kola: Zaschrona

Reagovat
smazaný uživatel

má pravdu, jenom komentuje, jak je nastavený systém, že tady polovina lidí neumí číst je už druhá věc

Reagovat
pingla

Ktery trener je rad, kdyz ustojis faul v 16 soupere.....

Reagovat
Usty

Proč bys měl ustát faul? O tom řeč vůbec není. Tady se obhajují situace, když padáš, aniž by k faulu došlo...

Reagovat
smazaný uživatel

On to správanie hráčov ale podporuje.

Reagovat
Zaschrona

Derby zapas, posledni minuta, prohravate o gol. Podporoval bys hrace tveho tymu ve snaze vyrovnat i do toho, ze si zkusi dojit nasimulovat penaltu?

Derby zapas, v kterem se vam skoro nic nedari, prohravate. Podporoval bys hrace tveho tymu, aby sel tvrde do souboje ve snaze ziskat balon, kterym potencialne riskuje cervenou kartu (i kdyz v derby se vetsinou i za to nedavaji) ve snaze tym nakopnout k lepsimu vykonu a presunuti momenta zapasu na druhou stranu a treba i rovnou se dostat do sance?

Na obe otazky si odpovim ano, protoze system je nastaveny tak, ze muzeme jen ziskat. A ty hrace pak nasledne klidne budu za jejich chovani branit. Co je na tom spatne?

Reagovat
Hokaido

To opravdu nemáš vůbec žádný morální hodnoty?

Reagovat
Svatej

Reagovat
Nihilister

Reagovat
Whitemedia

Na první otázku odpoví ano jen svině simulanti jsou největší zlo a nepodporuji ho ani v týmu, kterému fandím.. třeba Costu by za to člověk nejraději nakopal do zadku, ale jemu to naštěstí rozhodčí nežerou, takže nemůže napáchat takové škody..

Reagovat
Zaschrona

Nevim, ja jsem si tohle driv myslel taky. Ale je to v podstate nesmyslne uvazovani, kterym akorat v soucasnem systemu skodis vlastnimu tymu, protoze si omezujes cesty za uspechem.

Reagovat
Usty

Já jsem stejně rád, když se můj spoluhráč přihlásí a přizná se, že ten balón na roh tečoval.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zaschrona

Je to skvele gesto, ocenenihodne. Ale v realu uplne k nicemu. Oceneni nasimulovane penalty Jana Rezka bylo to, ze Cesko jelo na EURO. To je vse, o cem je soucasny fotbal a co prinasi podvod a co priznani fair play. Je to spatne? Urcite. Chtel bych, aby Rezek znova skocil? V soucasnem systemu jednoznacne.

Reagovat
Usty

Jenže jsme lidi, proboha. Už s tím přestaň.

Reagovat
Zaschrona

Jsme lidi a prave proto to ti lide budou dal delat, dokud se nic nezmeni, ano.

Reagovat
salami

Reagovat
Svatej

Reagovat
Whitemedia

Tak raději budu uvažovat nesmyslně, než abych se při cestě za úspěchem neštítil ničeho..

Reagovat
smazaný uživatel

Na prvú otázku by som nikdy neodpovedal áno. Za hráča, ktorý simuloval tak vtipne ako napr. Suaréz (nehľadiac na to, či ide o postup alebo titul), by som sa hanbil a nechcel ho v tíme. Bojovať tvrdo a neuhnúť v súboji je iná vec.

Reagovat
smazaný uživatel

..ale to už sa dostávame k inej veci a to hranici medzi zákerným, likvidačným faulom a tvrdou, ale férovou hrou.

Reagovat
Zaschrona

No a mezi tim je taky hranice mnohdy takova, ze je skoro zadna.

Reagovat
PP

Ne, ne a nikdy ne. Tvoji kamarádi tě nemají problém vzít k sobě na návštěvu? Říkáš, že krádež je vlastně chytrost zloděje když ho nechytí, vražda umění vraha když ho nevypátrají... ty vole, trochu se zamysli.

Reagovat
Zaschrona

Ja se bavim o fotbale, ne o zlodejich nebo vrazich. Ale z urciteho pohledu to i takhle plati. Muzes provest chytrou a hloupou kradez nebo vrazdu, to je urcite pravda.

A kamaradi me nemaji problem vzit na navstevu, diky za optani.

Reagovat
PP

ale ta analogie je podobná. Je to o charakteru či možná vyspělosti. Pokud ti je míň jak 25, beru, ale pokud máš přes 30 a máš tyto názory, tak je to smutné. Já být fanda Barcelony, tak jsem za tu výhru proti PSG v prvé řadě nasraný, protože se vítězství docílilo podvodem..

Reagovat
Zaschrona

V cem je to o vyspelosti? Blbost. Je to ciste o tom, jestli chces ve fotbale vyhrat anebo chces vyhrat tak, aby te jeste vsichni chvalili. Mne staci to prvni.

Reagovat
salami

k čemu ti je vítězství, který nikdo nerespektuje a raduješ se z něj jenom ty? vyhrát MS je tak dobrý proto, že tě jako mistra světa uznává celej svět, podívej se na to, jak je vnímanej úspěch Řeků na ME v Portugalsku a to jenom hráli zandoura a nehráli nijak zvlášt nefer, podívej jak je vnímanej úspěch Korejců na domácim MS, prostě k čemu je ti nějakej úspěch, když ho nikdo kromě tebe nebere vážně?

Reagovat
Svatej

Reagovat
Zaschrona

Myslim, ze drtive vetsine Reku je absolutne jedno, jak to EURO vyhrali. Stejne tak je to uplne jedno nam v pripade EURO 96, kdy jsme taky hrali pekne hnusny fotbal a byli jsme od vitezstvi jen kousek. Nejaky respekt sveta, co s nim? Za 80 let uz moc nikoho nezajima, jak Italove v roce 1934 vyhrali MS, ale to, ze vyhrali, to zustava.

Reagovat
salami

tak za 80 let už jsou všichni účastníci mrtvý nebo maj na kahánku, ale i tak pak slyšíš jaká to byla blamáž ve 34 a jak to bylo nefér/ukopaný/koupený a podobně, Řekům to asi nevadí a taky píšu, že na tom ani nebylo nic nefér, jenom to bylo ubetonovaný a ještě dlouho si to budou lidi pamatovat, jako vítězství týmu, kterej zaparkoval autobus, když si le pro vítězství dojdeš i zákeřnějšíma prostředkama a podvodama, tak si piš, že se o tom mluvit bude a místo vyprávění o tom, jak jsi hrdině vypadnul v semifinále si pokaždý poslechneš, jo tohle, jak vás tam dotlačil rozhodčí, já bych to tak nechtěl, nehledě na to, že právě i tebou někde vejš zminovanej Rezek taky asi neni uplně miláčkem národa, ne? nebo se pletu?

Reagovat
Svatej

Ne neni to ani zdaleka jen o tom

Reagovat
Svatej

Reagovat
Svatej

Nechutnost

Reagovat
smazaný uživatel

ale hovno má pravdu, prostě borci prasej a sudí byl slepej blbej, že je nevypral. Všichni vylízaný a vychcaný až na morek a bude se to hájit tím, že jsou chytří a využívaj systém?

Reagovat
Mastný Chobot

nie, nemá pravdu, človek, ktorý neporušuje zákony a morálku, aj keď by nikto neprišiel na to, že ich porušuje, rozhodne nie je hlupák. A ak si myslíš opak, tak si dôvod, prečo tento svet smeruje do prdele.

Reagovat
smazaný uživatel

nemyslím si opak, hlupák není ten ani ten, záleží na úhlu pohledu

Reagovat
Mastný Chobot

"pokud se tyhle veci netrestaji, tak je hloupost tyhle veci nedelat"

Takže nie, nemá pravdu. A nie je to vec uhla pohľadu.

Reagovat
Zaschrona

Je to uhel pohledu. Ja vas docela dobre chapu, vidite to extremne moralne ve stylu, ze prece se tohle nesmi, tak to nesmim delat. Ja to takhle nechapu, soucasny system ve fotbale vidim tak, ze co neni absolutne zakazano nebo spravedlive trestano, tak je vice ci mene povoleno.

Reagovat
Mastný Chobot

to nie je žiadne extrémne morálne, to je formalistické a úplne štandarné videnie. A pokiaľ viem, tak ako faulovanie, tak aj simulovanie je absolútne zakázané. A to, že často nie je trestané, na tom predsa nemôže nič meniť, takisto ako to, že kopa daňových podvodov nie je trestaná, z nich nerobí spravodlivé činy. A tu je tá analógia na mieste.

Reagovat
Zaschrona

No jo, ale to jak je to na papire, to je pri zapase uplne jedno. Pravidla na hristi urcuje rozhodci. A tudiz je logicke, ze se je hraci snazi maximalne vyuzivat. Takze prave to, ze se to netresta, tak to meni docela dost. A navic i tak ty tresty jsou nechutne mirne. A to je ten zaklad proc pisu, ze je Barkley chytry - i kdyz lepe by se hodilo, ze je spravne vycurany nebo ze udelal vyhodne poruseni pravidel, jak nekdo pise vys.

Reagovat
Mastný Chobot

keby si zo spravne vycurany vynechal to spravne, tak sa zhodneme.

Reagovat
Zaschrona

Takovy detail uz je jen vec nazoru.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Busby babes

A on jako nekdo cekal, ze Zasch tu rekne: Jo Usty, mas pravdu, Barkley je vylizany hovado, co prasi a mel dostat rudou a stop na pet zapasu?

Reagovat
Hokaido

Dneska přede mnou vybíral důchodce v bankomatu 500 korun. Tak jsem ho sledoval před barák, tam jsem ho zmlátil a okradl. Policie to neviděla a já si tak v klidu mohl koupit Absolutku a červený Máčka. No nebyl bych hlupák, kdybych to neudělal?

Reagovat
mr.Silver

Tak riskovat pro 500 Kc

Reagovat
Swarley

rozhodně ale zajímavý nápad udělat ze simulace trestný čin...to by bylo svinsky efektivní řešení...

Reagovat
Usty

Zkus se jen přenést, že fotbal = reálný život. Dejme tomu, že žlutá karta = podmínka, červená karta = vězení.

V tomhle paradigmatu se teď totiž pohybujeme, a proto není úplně nesmyslný to takhle absurdně přirovnávat Vy se Zaschem prosazujete, že pokud morální úpadek -> lepší výsledek, tak je to OK. Tak se nedivte, že jste terčem tolika nepochopených reakcí...

Reagovat
Swarley

já tu neobhajuju tvrdé zákroky, které mají zraňovat hráče, já se tu bavím výhradně o simulacích...fotbal není reálný život, simulace se nerovná nějakému okrádání nebo něčemu podobnému...

fotbal je hra, která má primárně úplně debilně nastavená pravidla...

Reagovat
salami

ve finančních relacích fotbalu je simulace, která připraví soupeře o postup, kolikrát krádež docela dost velkýho množství financí

Reagovat
Swarley

a já hlavně nikde neříkám, že to je ok...ale prostě takhle dnešní svět funguje, každý se vším vyj-ebává a tím rozhodně neříkám, že to dělám taky...nedělám, nechci to dělat, ale nebudu se naivně divit tomu, když to někdo jiný dělá a jediný co proti němu můžu použít je kus opravdu nebezpečnýho žlutýho plastu...

Reagovat
Usty

To jsme se ale dostali od "Barkley je chytrej, protože legbreaking zákrokem vjel do Lovrena" docela daleko

Reagovat
Swarley

já se napojil někde v půlce a řeším jen simulace

Reagovat
Usty

mě už se z toho motá hlava, srát na to

Reagovat
Usty

*mně

Reagovat
Swarley

tohle jsou stejně debaty k pivu, kde vyřešíš úplně stejný hovno, ale po pátým, šestým pivku je to vlastně jedno...

Reagovat
Zaschrona

Nahodou, obcas tim prijdes na myslenku, na kterou bys jinak neprisel.

Reagovat
Usty

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Kowe

takhle dnešní svět funguje, každý se vším vyj-ebává ... no ty vole, to je jak od voliče komunistů fakt celá historie lidstva je o vyjebávání...

Reagovat
Swarley

že i ten včerejší, to snad ani nebylo potřeba dodávat...ten zítřejší bych řekl taky...

Reagovat
Kowe

v tom případě ale není třeba dodávát ani to o světě dnešním

Reagovat
Swarley

jo jo, jako nemělo to být v tom smyslu, jak jsi to pochopil a jak to asi vyznělo

Reagovat
Kowe

ono to má jinej smysl, než nadávat na dnešní (skvělou) dobu?

Reagovat
Svatej

Presne takhle je to ale nastaveny diky lidem v minulosti jako jsi ty a Jaro. To vy muzete za to, ze se na to da ted takhle stupidne vymlouvat. Bohajeho..

Reagovat
Zaschrona

Jo, za to, ze se takhle svet toci asi odjakziva, za to muzu ja... Vtip roku.

Reagovat
Svatej

Ja nerekl ze primo ty, ale lidi se stejnym vychcanym a linym premyslenim, to je hodne podstatnej rozdil

Reagovat
Swarley

jak můžeš vědět, jak já jsem nastavený ty vemeno?

ty máš dlouhodobě totální problém se čtením

Reagovat
Svatej

To jako vazne chces rict jak jsem k tomu prisel kdyz sem pises svoje uvahy?

A vubec, ty vemeno s problemem se ctenim, nemluvim konkretne o tobe ale o tom uvazovani, ktery tu se Zaschem predvadite.

Reagovat
Swarley

a já ti znova opakuji, že máš velký problém s chápáním textu, to je celé...

a ani se nedivím, že ti to musím psát znova, jen to potvrzuješ...

Reagovat
Pato44

A toho duchodce stridal za zraneni kdo?

Reagovat
smazaný uživatel

Veľmi múdro

Reagovat
smazaný uživatel

Chytrý chlapec jen tak dál a hodně štěstí

Reagovat
smazaný uživatel

sorry, ale tohle je úplně mimo, Masopuste, snad nechceš srovnávat relativně nevinné prasárničky ve fotbale s reálným životem

Reagovat
Hokaido

Reagovat
Mastný Chobot

čo tak to porovnať s daňovým podvodom? zober si, že ide o finále LM a simulácia zabezpečí víťazstvo tímu a nejakých 3m eur aka Bašternákov nadmerný odpočet DPH. Bašternák by bol hlúpy, ak by ten daňový podvod neurobil.

Reagovat
smazaný uživatel

jo to už jako přirovnání jde, i když osobně bych dělal daňové podvody taky, kdybych věděl, jak na to, už tak těm státním kurvám odvádím víc peněz, než se mi kdy vrátí, nejspíš

Reagovat
Swarley

vám ty roky občasnýho připísknutí pro MU vyhnaly fotbalové morální hodnoty teda k-rva vysoko...

Reagovat
Mastný Chobot

čo sem ťaháš nejaký MU? však sa bavíme normálne o hodnotách, morálke a videní sveta. Klasická pondelková debata pri pive.

Reagovat
Swarley

jako kdybys za výše zmíněné úniky navhrl jako trest žlutou kartu, tak do rána můžeme vyrazit zpátky na stromy...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rssa

Jo tak obcasnyho?

Reagovat
Swarley

s fandou Barcelony si to snad nemusíme vysvětlovat...

Reagovat
Rssa

No prave, dlouhodobe pod ustrky frankistickeho Madridu, presto vykvetla v nejvetsi klub sveta. A nejakou pofiderni pomoc rozhodciho potrebovat nepotrebovala.

Reagovat
Swarley

však podobně jsme to měli s Liverpoolem, jen jsme je zadupali do země

Reagovat
vladis271

krič hlasnejšie, nie je tam tam nízko v tabuľke počuť.

Reagovat
TopinB

Já bych to spíš přirovnal legálním daňovým únikům. Nemorální pro jednoho, v pohodě pro druhého, a dokud to vláda (rozhodčí/FIFA) neudělá nelegálním, tak se to bude dít dál

Reagovat
Mastný Chobot

Však ale simulovanie predsa je nedovolené

Reagovat
Mastný Chobot

*faulovanie, samozrejme

Reagovat
TopinB

Jo, máš pravdu, já jsem jak Swarley, nevím proč jsem si myslel, že se mluví o simulování

Reagovat
smazaný uživatel

vsak simulovani taky neni dovolene

Reagovat
Swarley

šťourání v nose je, ale stejně za něj dostaneš od máti přísnější trest než žlutou kartu

Reagovat
smazaný uživatel

simulvoani v pravidlech je zakazane(ze se to tresta uplne trapne je vec druha, ale je to pravidly zakazano) to co pises ty zadnym zakonem(coz je metafora pro pravidlo ve fotbale) osetrene neni nebo snad je?

Reagovat
smazaný uživatel

když tě máti nevidí, tak je to chytrý ale

Reagovat
Mastný Chobot

jo, je, ale celý čas tu riešime Zascha a jeho obhajovanie faulovania, nie simulovania.

Reagovat
smazaný uživatel

ja myslim, ze se to dost spojilo, navic ty v te predchozi reakci(tedy to na co reagoval topin) mluvis o simulovani

Reagovat
Mastný Chobot

hej, lebo som sa do toho zamotal až príliš, no tak či tak, myšlienka ostáva

Reagovat
Zaschrona

Ja obhajuju oboji.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby se lidi v realnem zivote zacali rozhodovat pro to spatne chovani tak casto, jako fotbalisti na hristi, vypadalo by to tu jak v multiplayeru GTA. Masopust klasicky mimo.

Reagovat
Swarley

se mi líbí ten předpoklad tady, že simulant ve fotbale je pro porovnání v reálném životě zloděj nebo vrah...

Reagovat
Hokaido

Já jsem se to snažil jen a pouze o satirický feedback pro Zascha a jeho podporovatele, aby viděli, jak absurdně to působí na 98% lidí.

Reagovat
Busby babes

podle me byl dobrej. jen to tu dost lidi blbe pochopilo mi prijde.

Reagovat
smazaný uživatel

A proč ne? Obojí je z pohledu norem deviantní chování. Klidně by to teda mohl být taky sprejer, někdo, kdo přechází na červenou, kdo močí na ulici, nebo dělá garden party se řvoucí hudbou do pěti do rána, ale to není tak přesný, protože simulant pro sebe získává nějakou nefér výhodu. Takže zloděj mi přijde nejtrefnější.

Reagovat
Swarley

to je asi o úhlu pohledu, ale přijde mi v tom obrovský rozdíl...fotbal je hra, karty jsou hra a pokud někdo podvádí v kartách přece ještě nevede k tomu, že by byl schopný krádeže nebo snad i vraždy..

když už k něčemu to přirovnat, tak nevýhodné půjčky hraničící s lichvou, "superextra výhodné" pojistky a podobné sračky...na hraně regulí, něco za hranou, něco ne, směšné tresty, z morálního hlediska odpad...mělo by to být jednoznačné zakázané, mělo by to být daleko přísněji trestané, ale přehlíží se to...někdo na to žaludek má a dělá to, má z toho jasné výhody, jiný takovým lidem nemůže přijít na jméno...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak podvodník ve hře=podvodník v životě je úvaha, která rozhodně automaticky neplatí. Však je hromada kriminálníků, kteří jsou vlastně čestní a poctiví. Mají akorát svůj systém cti, norem a hodnot. Nepodrazit parťáka, brát jenom od bohatejch, mlátit jenom buzny a cizince, atd.

To už je problém takových srovnání, no. Ale vzhledem k tomu, že pencle může hodně často zápas rozhodovat, tak se kloním k tomu srovnávat simulaci ve vápně se závažnější trestnou činností.

Reagovat
Swarley

a právě to ani nesedí na ten paradox, o kterým tu celou dobu píšu...my toho simulanta vidíme simulovat, celý svět to vidí a stejně ho sudí může potrestat maximálně žlutou kartou, která znamená v konečném důsledku úplný hovno...z žádného pohledu mi z toho nevyplývá krádež nebo vražda a především v té směšnosti případného trestu...

Reagovat
smazaný uživatel

Nj, však já proti zpřísnění nic nenamítám. Spíš mi přijde, že se někde něco zanedbalo dřív a teď se nikomu nechce hasit požár, protože by to znamenalo protlačit vyšší tresty (což u špičkových hráčů nemusí chtít třeba sponzoři), nebo zavádět video a další technologie, což je problém sám o sobě.

Reagovat
smazaný uživatel

Zloděj ti přijde nejtrefnější? Co třeba student podvádějící u testu, nebo odpověď "pracujem na tom" zákazníkovi, na kterého ses totálně vysral. To mi cca přijde jako ekvivalent simulace ve fotbale.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrá, moc jsem se nad tím nezamyslel. Zloděj byl nejtrefnější z těch prvních věcí, co mě napadly.

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska se mi zdalo, ze zemrel Balotelli.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak vy ty nejvtipnejsi momenty davate podle MOTD? Vcera totiz 2 good 2 bad nebylo, tim padem nejsou anibtady. To neumite najit vlastni vtipne momenty?? Kdyz uz tam aspon pripiste, ze nad hlavni zdroj clanku je vzdy MOTD.

Reagovat
Usty

Pokud sleduješ kostku pravidelně, tak víš, že to není pravda. Namátkou, mezi 24. a 27. kolem není z MOTD nic.

Reagovat
Swarley

ten borec má nick CharlieHarper a nad tebou píše, jak se mu zdálo, že zemřel Balotelli...

fakt bych tuhle reakci nějak zásadně neřešil...

Reagovat
smazaný uživatel

https://www.youtube.com/watch?v=PuO7BjHL0wc

Záběry nového stadionu z letadla, kolem 11:00.

Reagovat
smazaný uživatel

Wow, Zasch si střihnul slušnou one man show.

Reagovat
smazaný uživatel

bych mu jednu střihnul za todle

Reagovat
Zaschrona

Zitra pred Edenem v 6, budu cekat.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jen abys tomu rozuměl, to zvracení je na tvé názory, ne na to že tak horlivě diskutuješ.

Reagovat
Zaschrona

Ja si za nazory stojim.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kokesh

Nejhorsi je, ze tihle nemocni lidi si mysli, ze maji pravdu. Smutna to doba.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Kokesh

Chlape vysmat se cca dvacet lidi memu nazoru, no minimalne bych premyslel, jestli jsem preci jenom neco nerekl spatne.

Ale samozrejme, jelikoz jsi dusevne nemocny, stuj si za tim. Ani nepremyslej, ze jsi neco rekl spatne, ci jen nemas pravdu. Pravda je vzdy na tve strane.

Reagovat
Zaschrona

Wow, diagnoza pres internet. Mazec.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Svatej

ja se tu normalne chodim odreagovat a pobavit, ale dneska jsem se teda vylozene fakt nasral jak nikdy predtim pri cteni diskuze a neumim se nad tohle povznest. Tohle vnimam jako vrchol ubozactvi a je mi z toho uprimne zle.

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Svatej

Tak tenhle nazor proti simulacim a praseni tu mam naprosto nemennej a nekompromisni uz x let, takze jsem prirozene dost nasranej, kdyz to nekdo vidi z dokonalyho protipolu.

Reagovat
smazaný uživatel

Trochu realistictickeho vnimania sveta nikdy nezaskodi. Dokym sa nebudu tieto veci poriadne trestat, dovtedy to budu hraci vyuzivat.

Reagovat
Svatej

Rozhodne je dobry ho vnimat, ale ne se svym premyslenim a konanim tomu stavu napomahat.se zbytkem prirozene souhlasim.

Reagovat
Swarley

nauč se číst, to bude dobrý začátek

Reagovat
Svatej

Co to ma ted s tim komentarem spolecnyho ?

Reagovat
Mimalu

OT. OH bez hráčů z NHL, asi se to dalo na základě posledních dní čekat, ale i tak z mojí strany poměrně velké zklamání

Reagovat
smazaný uživatel

škoda... Na ZOH býva skvelý hokej, som zvedavý na reakcie hráčov...

Reagovat
Zaschrona

Alespon mame vetsi sanci na medaily.

Reagovat
Zaschrona

*medaili... lol... koncim...

Reagovat
Kowe

píšu si

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mimalu

Reagovat
Nihilister

*píčusi

Reagovat
nani92

to je taká medaila ako medaila z futbalu..poteší, ale chváliť sa ňou nebudeš

Reagovat
Zaschrona

To si nemyslim, kdyz vyhrajeme MS, tak se z toho taky vsichni muzou zblaznit. OH ted na tom bude podobne, nekterym hracum to majitele povoli.

Reagovat
Whitemedia

super

Reagovat
smazaný uživatel

ted se ukazi hraci, kteri chteji na OH skutecne hrat

Reagovat
nani92

to je blbosť

Reagovat
smazaný uživatel

no myslim jako hraci NHL, kteri pojedou proti vuli klubu

Reagovat
nani92

ja viem,ale to si môžu dovoliť len uplne MEGAstar ako Ovečkin, Malkin, Crosby a spol., taký priemer si vyskakovať nebude môcť, lebo na ich miesto čaká plná farma

Reagovat
smazaný uživatel

hm asi jo no

Reagovat
Zaschrona

No jo, ale pokud Rask, Bergeron nebo Marchand reknou, ze chteji jet za kazdou cenu, tezko predpokladat, ze by je Boston nepustil. To same Pastrnak, muze si dat podminku do nove smlouvy, ze ho Boston pusti na OH. Hraci na to taky muzou reagovat tim, ze po dobu OH budou hromadne stavkovat. Bude kolem toho show.

Reagovat
oli9

Reagovat
smazaný uživatel

Tech moc nebude. Myslim si, ze majitele si budou chtit drzet svoje hvezdny hrace stastny a kdyz ty hraci vyjadri vuli jet, tak proti nim nepujdou (a dvojnasobne tohle bude platit u Rusaku, ktery muzou potencialne hrozit odchodem do KHL).

Reagovat
EXoRcIsT

Oveckin aj tak pojde

Reagovat
smazaný uživatel

Snáď aj Zdeno...

Reagovat
smazaný uživatel

To sa niekto čuduje? Veď to bolo jasné od tých posledných ... Má to jednu výhodu, za tretinu neschytáme 5 gólov od amíkov .... dostaneme iba 3

Reagovat
Shevchenko

Vyjebaná NHL Co teď budou Amíci dělat? To tam půjdou jen s juniory? Nebo posbírají hráče hrající v Evropě?

Reagovat
fenixLFC

maju kopec hracov v tych osttnych ligach ahl atd

Reagovat
smazaný uživatel

vyjebany v prvom rade MOV

Reagovat
Shevchenko

A v čem prosím tě?

Reagovat
Kovi81

Reagovat
fenixLFC

omg, odtial sa neda ani vypadnut do nizsej kategorie....tak snad sa tam aspon nedostaneme

Reagovat
smazaný uživatel

Preco by sme sa tam nemali dostat?

Reagovat
nani92

je to Slovák a má slovenské názory, nevšímaj si ho

Reagovat
fenixLFC

co ja viem ako sme teraz v rebricku? ci nemusime hrat kvaldu

Reagovat
Shevchenko

Tak hlavně už je dávno rozlosováno a jste ve skupině s USA, Ruskem a Slovinskem.

Reagovat
fenixLFC

skoda

Reagovat
fenixLFC

takze porazit sovietov a nepostupit, pohoda

Reagovat
Shevchenko

No minimálně do osmifinále postoupíte.

Reagovat
fenixLFC

jezis oni tam postupuju vsetci

Reagovat
bbbauch

Takna to necum ne?

Reagovat
fenixLFC

ved ani nebudem

Reagovat
bbbauch

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
pawelFCB

To by potom bylo uz i MS zajimavejsi, nez OH.

Reagovat
Mates_Matesović

Hele, neměl dneska běžet na ČT nějakej ten sestřih kola? Když jsem se koukal na ten jejich magazín, tak to tam normálně běželo v programu...

Reagovat
smazaný uživatel

#JeSuisZaschronoveMorálneHodnoty

Reagovat
vodka

*Nemorálne

Reagovat
smazaný uživatel

Zaschrona, swarley, mancini je podobojí (owny atd.) jsou v téhle diskuzi vývojově dál než většina. Většina se nachází v hodnotovém systému, do kterého byli zrozeni, kdežto namátkově tihle tři jej už překonali a nachází se nyní na rozcestí. Lze vysledovat, kterými směry se ve svých postojích vydávají (zaschrona relativizuje a přisvědčuje si, že existuje pouze účel, mancini je podobojí míří s plným pochopením k ideálům náboženské systematické výchovy člověka a konečně swarley má z nich největší nadhled a chápe jak zůstává jakákoliv teorie jedince uvězněná v sobě samé a pokud není činem je tak přinejlepším zábavou k pivu), ale lze také z pokusu o hermeneutickou analýzu jejich příspěvků vysledovat, že uvnitř sebe mají ještě ambivalentní pocity. Postoj má totiž ještě další rozcestí a tím je volba jedince v konkrétní situaci, v které se sám nachází. Z tohoto koneckonců vychází jejich skepse ohledně otázky, zdali je člověk dobrý, protože mají očividně zkušenost s tím, že pokud to znamená být statečný a dodržovat ideály daného morálního systému, tak jsme v konkrétních situacích většina zbabělci a pokrytci a naším záměrem zůstává především zachování a blaho nás samotných. V posledku nakonec zůstává ve své volbě jedinec vždy sám a jedinou hodnotou a měřítkem tak může být nakolik se zůstal cítit svobodný. Tato diskuze a zmínění kluci nejsou k posměchu, ale jsou inspirací a člověk se od nich může hodně naučit.

Reagovat
smazaný uživatel

tl;dr

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ondiis

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Hokaido

Reagovat
smazaný uživatel

dneska ne

Reagovat
cristiano.K.

čekal jsem na konci ámen

Reagovat
smazaný uživatel

K vire mam blizko, ke konfesi na mile daleko.

Reagovat
Swarley

Reagovat
smazaný uživatel

To se člověk těší, že při 300+ nových komentářích tu bude spousta nových "kvalitních" názorů, výčitek vůči málo hráčům Spurs v základní sestavě a moc hráčům Chelsea v základní sestavě... oh wait.

Reagovat
oli9

Couth

Reagovat
Usty

http://www.eurofotbal.cz/clanky/franek-naridil-penaltu-pro-slavii-chybne-komise-ho-potrestala-359690/

Nesoudim, jestli to byla nebo nebyla penalta, ale tohle je úplně totálně špatně... hráč si bude v klidu simulovat dál, sudí za chybu, které prakticky nemohl zamezit, dostane stop a Zaschrona dostane další vodu na mlýn...

Reagovat
smazaný uživatel

Na jedné straně tady máme zcela nefungující systém, který netrestá podvody. O komisi v čele s tím polákem, která jde na ruku klubům a jediný co umí je rozdávat stopky ani nemluvě.

Na druhé straně bych ale nikdy neřekl tomu hráči "jsi chytrý". Leda tak jsi zmrd, kterej se raduje z podvodu. Humus. Aleje to o morálních hodnotách každého jedince.

Jako rozhodčí z toho seš nasranej. To je stejný jako když seš prodavač a někdo Tě okrade. Máš chuť mu dát dělo, ale jediný co se stane je, že Tě odpovědní lidé uznají za hlupáka, že si byl okraden a dají Ti trest.

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
icemike

souhlas, se podívají na 6 videozaznamu a řeknou, že rozhodčí, který má na to půl vteřiny, udělal chybu a 3 kola si nezapíská, to je na hlavu

Reagovat
ACSMan

Já blb, furt přemýšlel, proč se jako Zaha připojil k repre Irska.

Reagovat
Ondiis
Reagovat
madridcan
Reagovat
Spasitel

To ked mestskí pubertaci začnú s tvrdými drogami v mladom veku a začne im prepínať v hlave

Reagovat
kvasha16

ten prvy koment, to si fakt niekto kupi album s tymto? alebo ze "ten beat pochopia ľudia až o 2000 rokov"

Reagovat
Hachim Mastour

To bola irónia.

Reagovat
kvasha16

este ze tak, aj som rozmyslal ze dopisem do mojho komentu ze: "ak to neni ironicky" ale tipoval som ze to bude myslene vazne

Reagovat
Mastný Chobot

Zayo s ostatnými mufanmi

Reagovat
kvasha16

Reagovat
samson192

Reagovat
Tommy the Gunner

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Hachim Mastour

Toho Karla nenávidím, má najviac punchable face ever.Ale Zayo sa celkovo dá.

Reagovat
Tommy the Gunner

co to je do pici

Reagovat
smazaný uživatel

Co vůbec způsobilo, že skončil Mou v Chelsea? Hráči se proti němu postavili z důvodu jeho defenzivního stylu?

Reagovat
smazaný uživatel

z duvodu, ze jsou to vsichni jen placeni bezpaterni zoldaci

Reagovat
smazaný uživatel

Tak když v týmech jsou nakoupení hráči, minimum odchovanců a minimum hráčů z dané země, tak moc srdcovitý vztah ti hráči mít nemůžou. Byl bych spíš pro kostru hráčů či ideálně odchovanců klubu a dané země s kapitánem z té země, ale v dnešní konkurenci je to hodně náročné. Ale to neodpovídá na mou otázku. Moc jsem to tehdy nepochopil.

Reagovat
Snatus

z důvodu, že je to arogantní vůl, co zesere jakoukoli koncepci a soudržnost týmu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele