Premier League v kostce (28. kolo)

03.03.2016, 19:10
Názory a komentáře
Zkáza favoritů byla dokonale naplněna. Ani jeden z týmů reálně bojujících o titul ve vloženém kole neuspěl - a pouze Leicester dokázal bodovat. Jeho domácí remíza s WBA, původně považována za ztrátu, tak ve finále znamenala další bod náskoku oproti Tottenhamu, Arsenalu i Manchesteru City. O Ligu mistrů se díky jejich zaváhání částečně zapojuje i Manchester United a West Ham.

Těm naopak středeční utkání vyšlo. Kladiváři se stali přílišnou překážkou pro zmíněný Tottenham, zatímco Rudí ďáblové v závěru udolali houževnatý Watford. O pohárovou Evropu se nyní hlásí i Liverpool, který oplatil Manchesteru City pohárové zklamání a smetl jej 3:0. Na šestý West Ham, jež nyní okupuje poslední evropskou pozici, ztrácí pět bodů a má ještě zápas k dobru.

Kartami může velmi zajímavě zamíchat i dvojice Blues. Everton vyhrál pět z posledních šesti soutěžních utkání a je pouze tři body za Liverpoolem. V příštím kole se navíc právě s West Hamem střetne. Chelsea má dokonce o bod víc než Toffees; a těží z parádní formy pod Guusem Hiddinkem. Vyhrála už třikrát v řadě a porážku nepoznala už dvanáct klání.

Karty se míchají i v záchranářských bojích, byť to pro největší outsidery vypadá hůř a hůř. Aston Villa je po další prohře jednou nohou v Championship, zatímco Newcastle i Norwich prohrály. Sunderland získal alespoň bod a vymanil se ze sestupových pozic - poprvé od listopadu. Swansea i Bournemouth naopak zvítězily, a záchranářská vřava se tak týká především výše zmíněných čtyř klubů.
Zápas 28. kola: Leicester vs. West Brom

Zápasy WBA nepatří k těm, které by nezaujatí fanoušci Premier League vyhledávali ve volných chvílích. Už před týdnem však Baggies odehráli s Crystal Palace krásné utkání a gólově bohatý duel byl k vidění i při jejich výletu na půdu Leicesteru. Nutno však podotknout, že tentokrát měli na atraktivitě duelu majoritní podíl svěřenci Claudia Ranieriho, nadále trůnící na čele tabulky.

V prvním poločase Lišáci prokázali tu nezdolnost, jež je jim po celou sezónu tak blízká. Krátce po začátku a brance Rondóna prohrávali 0:1, jenže ještě do přestávky stihli skóre úplně otočit. Drinkwater zásluhou tečujícího Olssona vyrovnal a na samém sklonku prvního poločasu po krásné patičce Mahreze skóroval i King.

Poslední slovo však měli hráči WBA, konkrétně Craig Gardner, jenž dokonalým přímým kopem ustanovil konečné skóre 2:2. Bojovný výkon a obrovský tlak Leicesteru v závěru utkání ve vítězný gól nevyústil.

Záznam utkání v dobré kvalitě si můžete prohlédnout zde.

Gól 28. kola: Craig Gardner

Většina fanoušků, kteří přejí Leicesteru senzační titul, by se raději bez nádherné trefy Craiga Gardnera z přímého kopu obešla. Záložník West Bromwiche Albion však krátce po přestávce vystřihl překrásnou trefu, za kterou by se v letošní sezóně nestyděli ani Willian či Dimitri Payet. Gardnerův projektil měl razanci i dokonalou přesnost, pročež se Kasper Schmeichel po míči letícím do téměř šibenice ani neobtěžoval natahovat.



Parádní branku vstřelil v témže utkání Andy King, jenž těžil z geniální patičky Riyada Mahreze. Dalšími poraženými finalisty v boji o nejlepší branku kola jsou také Fabio Borini a probuzený kanonýr Connor Wickham.

Zákrok 28. kola: Jack Butland

Už je to nějaký ten pátek, co se podzimní brankářský král Jack Butland objevil v naší rubrice; ať už na pozici nejlepšího gólmana nebo autora nejlepšího zákroku. Tentokrát mu nominaci na piedestal zajistil parádní reflexní zákrok jednoruč, jímž anglický gólman zlomil srdce Seydou Doumbiovi. Útočník Newcastlu zakončoval z bezprostřední blízkosti, jenže chapadlo Jacka Butlanda mělo větší sílu.

Jack Butland at his best.Gólman Stoke vytáhl jeden z svých klasických reflexivních zákroků - tentokrát zlomil srdce Seydou Doumbiovi a jeho Newcastlu.

Zveřejnil(a) Premier League v kostce dne 3. březen 2016


Hráč 28. kola: James Milner

Že to bude právě on a Adam Lallana, kdo rozhodne šlágr osmadvacátého kola s Manchesterem City, na to by si asi nevsadili ani fanoušci Liverpoolu. Někdejší křídelník Southamptonu však měl prsty ve všech gólech Reds a James Milner se podílel na dvou. Svého spoluhráče v minisouboji o hráč kola překonal především svou neúnavností, bojovností a vlivem na precizní presink domácího celku.

James Milner má dvoje plíce, to ví už každý znalý divák Premier League. Včera však svůj výkon posunul na vyšší úroveň efektivitou své práce, kterou navíc korunoval gólem a asistencí. Na vítězný gól přihrál Adamu Lallanovi, aby druhý gól vstřelil po agilním průniku do šestnáctky sám. Zazářil také pohotovým zákrokem na vlastní brankové čáře.



Břídil 28. kola: Daley Blind

Zcela výjimečně upouštím od zásady, že břídil kola musí mít negativní vliv na výsledek svého týmu. V první řadě proto, že se žádný extra nekňuba v osmadvacátém kole neobjevil. Nemalý důvod je však i v osobě Daleye Blinda, který proti Watfordu - přestože hrál stopera po boku osmnáctiletého zajíce - působil jako vyjukaný dorostenec. Z jeho minel těžil výhradně Odion Ighalo; poprvé mu Blind šíleně namazal před vápnem, podruhé podivně propadl v souboji, aby napotřetí pouštěl přihrávku Darmiana tak dlouho, až musel Ighalovu stoprocentní gólovku hasit Nizozemcův zachránce David De Gea.



Sestava 28. kola

obrázek

Za výslednou grafickou úpravu sestavy patří velké díky Víťovi Horákovi.
Na kartě každého hráče je vpravo nahoře umístěn počet nominací v sestavě kola.


David De Gea může děkovat svému nezdařenému kolegovi Blindovi, že svými chybami zavinil tolik šancí Watfordu. Španělský brankář musel vytáhnout dva parádní zákroky, aby nedovolil Ighalovi skórovat, a v týdnu byl z gólmanů nejlepší.

Už druhou nominaci v řadě si naopak připsal Steve Cook z Bournemouthu, který na přelomu února a března konečně pochopil smysl obranné hry. Vedle skálopevného defenzivního výkonu navíc porazil Southampton vítězným gólem. Ramiro Funes Mori pak přispěl k vítězství Evertonu dokonce gólem a asistencí.

Kraje obrany tentokrát patří mladíkům. Jindy ofenzivní expres Kenedy z Chelsea naskočil v Norwichi na levém kraji obrany a hned v první minutě skóroval. Směrem dopředu byl velmi aktivní, navíc nezklamal ani defenzivě - zklamalo jej až zranění. Z něj se naopak definitivně vykurýroval Jon Flanagan, který nastoupil v Premier League po 21 měsících! Pauza na něm však nebyla znát, zahrál výborně a pomohl Liverpoolu k čistému kontu proti Man City.

Nejen šťastný gól, ale i devět vitálních přerušení útoku WBA dostalo do sestavy kola Dannyho Drinkwatera, tentokrát jediného zástupce Leicesteru. Hned trojici hráčů však má v sestavě Liverpool, v jehož dresu nejvíc zazářil Hráč 28. kola James Milner. Jeho výkon je podrobněji rozebrán výše. O nic horší nebyl ani Adam Lallana, který hýřil aktivitou, dal vítězný gól a prsty měl i ve dvou zbylých. Většina útoků šla včera přes něj.

Vůbec první nominaci v sezóně si vysloužil loňský král Championship Matt Ritchie. Křídelník Bournemouthu zařídil obě branky Cherries - jeho první střelu dorazil do sítě Cook, ve druhém případě naservíroval míč na hlavu Afobemu. Dvě asistence vynesly účast v sestavě i jezdci Evertonu Kevinu Mirallasovi. Nechybí ani Connor Wickham, nejlepší útočník kola, který dvěma góly zařídil Crystal Palace alespoň bod v Sunderlandu.
Statistické okénko 28. kola

- Brazilec Kenedy z londýnské Chelsea se postaral o nejrychlejší gól letošní sezóny; proti Norwichi se prosadil po pouhých 39 vteřinách

- Manchester City zažívá v Premier League velkou krizi, prohra s Liverpoolem (0:3) byla pro svěřence Manuela Pellegriniho už třetí v řadě; to se Citizens přihodilo naposled v listopadu roku 2008

- nedaří se ale ani Arsenalu, jenž prohrál taktéž třikrát v řadě, avšak ve všech soutěžích dohromady; na podobnou šňůru "čekali" Gunners od dubna 2010

- Romelu Lukaku překonal v utkání s Aston Villou rekord Evertonu, když se v letošní ligové sezóně trefil už posedmnácté; je vůbec prvním hráčem Toffees, který v Premier League překonal šestnáctigólovou hranici

- příchod Guuse Hiddinka Chelsea velmi prospěl, neprohrála už dvanáct utkání v řadě a stoupá tabulkou; její forma je tak stabilní, že v roce 2016 dokonce vládne celé Premier League (9 zápasů, 19 bodů)


To nejlepší ze světa Premier League, včetně odkazů na články, naleznete i na naší Facebookové stránce. Staňte se fanoušky a žádná zajímavost z anglického fotbalu už vám neunikne!

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (334)

Přidat komentář
icemike

minimum nových komentářů u nových článků bych přisoudil aktuální mánii " musím se podívat, kdo mi co komentoval před rokem"

Reagovat
smazaný uživatel

To aj viac, než len pred rokom

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Milner tu na té fotce vypadá vyloženě reprezentativně

Reagovat
nani92

Blind si vybral horší zýpas, teraz to už bude len a len lepšie

Reagovat
Placebo

Ta sestava kola působí celkem depresivně.

Reagovat
Hai

Je tam až moc Angličanů tak ti vypadá kopytacky no

Reagovat
smazaný uživatel

Kostka v Premier League.

Reagovat
smazaný uživatel

hm, nikdo ze Swansea

Reagovat
smazaný uživatel

Jako kdo by tam měl být?

Reagovat
smazaný uživatel

já nevím, ale nezdá se mi, že vyhrát na ES by se povedlo nějak samo

Reagovat
smazaný uživatel

No, ale nevšiml jsem si, že by tam někdo vyčníval. Routledge dal gól, ale jinak nic moc, Williams kromě gólu taky nic. My jsme je tam ani moc neprověřili.

Reagovat
smazaný uživatel

sním či bdím

Reagovat
PP

to by musela být sestava břídilů kola a tam půlka Arsenalu včetně Čecha.. jen bych to doplnil Kanem..

Reagovat
Busby babes

tak hodnoti se preci individualni vykon. Swans se povedla jedna nahodna akce a standardka. jinak nic moc. tak co by tam kdo od nich delal?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Honzo, pls

Reagovat
Miguel19

příchod Guuse Hiddinka Chelsea velmi prospěl, neprohrála už dvanáct utkání v řadě a stoupá tabulkou; její forma je tak stabilní, že v roce 2016 dokonce vládne celé Premier League

Reagovat
Svatej

Sileny

Reagovat
smazaný uživatel

Guus muss bleiben!

Reagovat
vitasrp

Zase bych to nepřeháněl.

Reagovat
smazaný uživatel

Spolu s Liverpoolem nejvíc vstřelených gólů.

Reagovat
smazaný uživatel

For the Special One, stand up...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

a stačí 19b/27b, vyrovnanost PL

Reagovat
smazaný uživatel

sileny

Reagovat
smazaný uživatel

Pekne Usty .

Reagovat
smazaný uživatel

Toto je asi najslabsia zostava kola za cele obdobie, co sa to robi

Reagovat
Azazelo RD

Když tam není ani jedna slepice, tak to nemůže být zas tak špatný.

Reagovat
smazaný uživatel

tvoje máma tam nemá co dělat

Reagovat
Azazelo RD

Taky tam není.

Reagovat
smazaný uživatel

Protože tam nemá co dělat. Co nechápeš?

Reagovat
smazaný uživatel

na papieri rozhodne, ale čo už, keď Lallana hral ako Iniesta a Milner ako Gerrard ...

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Je to pod souhrnem, ale pod kostkou je to mnohem vtipnější

Reagovat
frank

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Harakan

Reagovat
smazaný uživatel

blazon

Reagovat
Ligter

Reagovat
oli9

LFC . Škoda, že to nešlo v Neděli takto

Reagovat
oli9

Ten titul fakt letos fakt nikdo nechce

Reagovat
smazaný uživatel

Vyhraje ManU

Reagovat
smazaný uživatel

Jdeme si pro něj když ho nechtěj

Reagovat
Miguel19

Já bych ho i chtěl...ale co nadělám.

Reagovat
oli9

Vám už stačilo....

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Daredevil seriál. Chcem vedieť vaše názory či vám to pripadalo byť pritiahnuté za vlasy alebo nie. Ja som si chvíľami hovoril že je to super, a potom prišli scény kedy som mal problém prijať to, ćo som videl (ide s paličkou, zrazu ju odhodí a za 5 sekúnd vylezie hore na strechu budovy). Samozrejme viem o tom príbehu aj odkiaľ sa brala inšpirácia, ale konkrétne tento seriál mal momenty, kedy chcel byť veľmi seriózny/realistický a potom zrazu takéto výkyvy. Ale celkovo atmosféra super, a keď som sa veľmi nezamýšľal nad takými momentami tak celkovo top.

Reagovat
nani92

ked to bolo top pre teba, tak nepotrebuješ názor iných

Reagovat
smazaný uživatel

Prežijem to bez toho, len ma to zaujíma. Chapeš nani?

Reagovat
J0EL

Najlepsie spracovany komiksovy serial, aky ked bol natoceny. A popravde, neverim ze este bude niekedy nieco lepsie s touto tematikou. Skveli herci, temna atmosfera, neskutocne dobre bojove sceny. Ak si videl celu seriu a mas aspon aky taky prehlad v tomto komiksovom pribehu, tak ti musi byt jasne, ze nemoze ist o realisticky dej - nechcem spoilovat, ale posledne casti dost naznacili, kde sa bude serial v dalsich seriach uberat. Neskutocne sa tesim na druhu seriu a Punishera s Elektrou samozrejme

Reagovat
smazaný uživatel

Vedel som o čo zhruba v príbehu šlo, ale nevidel som film ani nečítal komiks, takže toto bolo pre mňa úplne prvá vec, možno preto občas tie pocity. Ale keď to dám dokopy, tak fakt super a špeciálny palec hore pre Vincenta Donofria ako Wilsona Fiska, ten bol taký desivo-odporný až to neviem ku ničomu prirovnať.

Reagovat
J0EL

Vincent to zahral dokonale, normalne som s nim sympatizoval a fandil mu. Nieco podobne ako Loki v Thorovi. Takych "zloduchov" proste musis mat rad

Reagovat
r.mrazik

Je to skvely...musis to brat tak,ze to je porad komiks

A druha serie vypada taky hodne slusne

Kazdopadne muj favorit je serial s Hardym od Ridleyho Scotta...to musi byt pecka

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš Taboo? Vypadá to podle traileru skvěle.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
vodka

nevim, jine komiksove serialy sem nevidel, krome par dilu agent carter, ale mi to prisla docela hovadina, ale co sem videl par dilu arrow, tak to byla uplna sracka.

Reagovat
Azazelo RD

Přijde mi to dost nevýrazný. Asi i kvůli slabšímu hereckému obsazení, krom Fiska. Bohužel mi přijde, že veškeré komiksové seriály jsou druhá seriálová liga, což je docela škoda, jelikož v těch námětech problém není.

Reagovat
frank

OT: članek Ronaldo a Ramos požádali Péreze o odchod (sport.tn.nova.cz)

"Za trojnásobného držitele Zlatého míče v Madridu stanovili odstupné ve výši 60 milionů eur, zájemci o Ramosovy služby by si měli připravit 20 až 25 milionů eur."

Reagovat
Hokaido

to už by Ramos dirigoval obranu Bournemouthu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kteří manažeři jsou teoreticky volní? Moyes, Rodgers, Pearson? ..

Reagovat
Miguel19

Monk

Reagovat
kiwwi

Stuart Pearce

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
J0EL

Wenger

Reagovat
smazaný uživatel

nemyslel jsem teoreticky jako "teoreticky"

Reagovat
smazaný uživatel

benitez

Reagovat
smazaný uživatel

toho bych bral všema deseti

Reagovat
smazaný uživatel

Afaayyya

Reagovat
smazaný uživatel

Vy by ste mali ist po Moyesovi jak besni, to je presne pre neho praca, aby Vas dostal hore.

Reagovat
smazaný uživatel

Moyes nebo Rodgers mi do NU sedí pěkně..

Reagovat
Wat

Jednoznačně.

Reagovat
smazaný uživatel

Mourek

Reagovat
smazaný uživatel

Kinnear

Reagovat
smazaný uživatel

haha

Reagovat
fantomas

Reagovat
Maresma

Snad Rafa, ať vám můžu přát.

Reagovat
salami

já bych to řešil dočasně a v létě přivedl někoho pořádnýho, třeba Pearson na pár kol by byl super, ale teda dlouhodobě bych ho rozhodně nechtěl, kdybych měl vybrat z dvojice Moyes - Rodgers, tak bych šel spíš po Rodgersovi

Reagovat
kiwwi

Blind podal fakt sokujuci vykon, myslel som, ze on bude tym, kto tu obranu bude dirigovat, ale prave TFM mu zachranoval parkrat prdel po jeho chybach...on asi nemoze hrat CB bez nejakeho lidra ako Smalling alebo Carrick. Som kvoli nemu vcera dostal niekolko infarktov.

Na druhej strane, niektori hraci vraveli, ze boli po zapase s Arsenalom totalne utahani a Blind si uz 4 mesiace ani na minutu neoddychol, hra komplet vsetko...tam sa uz zacnej prejavovat nielen fyzicka ale aj psychicka unava.

No lenze chudak si nemoze oddychnut ked je taka skurvena marodka nonstop. Dufam, ze uz sa daju dokopy Smalling s Rojom tak, aby si Blind mohol odpocinut.

Reagovat
smazaný uživatel

No, prestan.

Reagovat
kiwwi

Reagovat
r.mrazik

Tezky vybrat bridila kola mezi Blindem a Ighalem

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Swarley

dal bych je oba, spolupracovali v některých momentech naprosto příkladně

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
r.mrazik

To rozhodně

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kucka

Reagovat
vladis271

Top clubs reportedly met this week to discuss the possibility of playing Champions League games in either the US or the Far East.

Reagovat
EXoRcIsT

Reagovat
kiwwi

seriozne denniky reportovali, ze sa dohadovali o spolocnom turnaji v predsezonnej priprave

Reagovat
Busby babes

i kdyby to byla pravda, tak proc jako ten vysmech? dela to NHL, delat NFL, dela to MLB, proc by nemohla LM? kdyz na to v americe prijde pres 100K lidi.

Reagovat
Zaschrona

Byl by to prave definitivni presun na tu americkou uroven komercionalizace, vetsine Evropanu, troufam si rict, se tohle nelibi.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ritchie

Reagovat
Busby babes

tak treba PL je komercionalizovana uz takhle dost a nikomu to nevadi...

Reagovat
Zaschrona

No jo, ale tohle je jeste dalsi uroven - tohle uz by uplne rozborilo jakekoliv tradicni veci, ktere evropsky fotbal ma.

Reagovat
r.mrazik

Tak v NHL je mraky zápasů,tak to nějak nevadí...ale LM? Slušná kravina

Reagovat
Busby babes

a NFL jich ma 16 maximalne.

Reagovat
r.mrazik

semifinalove utkani LM mezi barcelonou a bayernem se odehraje v Los Angeles a Pekingu...boží

NFL me nebere....takze tam vubec netusim

Reagovat
Busby babes

tak to se zas jeste nevi o jake zapasy by slo ze jo. ale pokud by melo jit treba o nejakej zapas v zakladni skupine, tak v tom nevidim moc problem.

Reagovat
smazaný uživatel

jestli nevidíš rozdíl mezi normální ligou a ligou mistrů, tak jsi asi měl víc piv, než by jeden řekl

Reagovat
Busby babes

no, uprimne, z toho logistickeho uhlu pohledu z toho nepravidelna LM vychazi lip nez pravidelna liga... ale jo, treba az si das tech par piv ty, tak to uvidis.

Je otazka, kolik by takovych zapasu bylo? 1-2 za sezonu? 1-2 za mesic? Pak taky jak se k tomu bude pristupovat z pohledu narodnich soutezi, jestli treba vyjdou tem tymum cestujicich nekam do Asie trochu vstric a tak?

defakto by to bylo neco obdobneho jako kdyz vitez LM odjede na turnaj mistru. jen jeste kratsi.

Reagovat
vladis271

Top clubs reportedly met this week to discuss the possibility of playing Champions League games in either the US or the Far East.

Reagovat
EXoRcIsT

Reagovat
smazaný uživatel

Flanno to je borec

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

můžeme mít sezonu jakoukoliv, ale city a slepice doma vždy porazíme

Reagovat
jk

Není to pravda ani z poloviny

Reagovat
SunFells

Kundy

Reagovat
Jesse Pinkman

Reagovat
fajdax

Ve čtvrtek v 9

Reagovat
SunFells

těžká středa

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pigeon

21:17 Real Madrid prý stanovil cenu za Isca ... v dnešní době je ta cena neskutečně nízká

Reagovat
Error

To musí být blbost.

Reagovat
Swarley

Reagovat
Miguel19

60 za Ronalda, 20 za Ramose, 25 za Isca...solidní blešák.

Reagovat
Mastný Chobot

60 za Ronalda je málo, hej?

Reagovat
Mastný Chobot

a toho Ramosa bereme ak sa bavíme o Sergiovi a nie Adriánovi

Reagovat
Mateo16

Reagovat
smazaný uživatel

25 mega? Není to nějaký nepovedený dvojče z Castilly?

Reagovat
Lifted

zapomněli tam napsat jedničku.. no stress 125

Reagovat
smazaný uživatel

No to jo. Asi zítra zkusím sehnat nějaký úvěr a něco na něm trhnout.

Reagovat
avicii

Kupi ho bez problemov novacik v PL a chalonov zo spanielskej sekcie jebne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TopinB

Reagovat
frank

Reagovat
niflheim

Nehorázné, bereme

Reagovat
smazaný uživatel

na lávku dobrý

Reagovat
PP

Hmmmm, Isco místo Ramseyho.. všema deseti!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je ten náš Djilobodji https://streamable.com/nf3g , jenom aby jste se nedivili proč mu nikdy nedáme šanci

Reagovat
smazaný uživatel

A potom na twitteri vyzval Kameniho. Schvalne koho vyzve on

Reagovat
smazaný uživatel

*nominoval je to spravne slovo.

Reagovat
m.sali

a nedivili sme se spíš, proč ste ho vůbec kupovali

Reagovat
icemike

What a strike!

Reagovat
stas87

A v prvych dvoch zapasoch co za nas odohral,bol najlepsi z celej obrannej stvorky..Snad s vami najdeme spolocnu rec a on u nas ostane natrvalo.

Reagovat
smazaný uživatel

no, snad zůstane. V 27 letech nám opravdu nemá co dát

Reagovat
Talker

Uvidíme, kolik za něj budeme chtít.

Reagovat
Wat

Karma za podobný srabácký malý domů.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
niflheim

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TopinB

Reagovat
cristiano.K.

jeho jméno ho předchází

Reagovat
Talker

Alespoň víme, že je dominantní ve vzduchu a zakončení hlavou má bezkonkurenční..

Reagovat
Busby babes

http://gianlucadimarzio.com/news-cat/united-la-decisione-di-berta-entro-pasqua-e-mou-gia-si-sente-un-red-devil-di-manchester/

Zajimavy, Di Marzio pise, ze Andrea Berta se ma okolo Velikonoc rozhodnout jestli k nam pujde delat sportovniho reditele, s tim, ze to je tak na 60% pro.

A Mou prej uz vyhlizi posili i kdyz zatim nic podepsaneho neni a ma byt jen nejaka gentlemanska dohoda, tak on uz stejne jedna jak kdyby byl u nas. Priorita pry stoper a stredni zaloznik...

Reagovat
Miguel19

Takže Stones a Pogba

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Stones bude jistota jestli Mou půjde do MU..Stejně tak že Pep bude chtít Isca

Reagovat
iamek

At jde Mourek do prdele. To nemusime ani prodluzovat smlouvy CBJ nebo Rashford,

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Busby babes

Reagovat
vladis271

Ako ked nedal šancu niekomu s renomé ako mal Lukaku tak Rashford nemá šancu.

Reagovat
r.mrazik

Mourek je srac...ten at zustane od MU pekne daleko

Reagovat
iamek

Reagovat
iamek

Reagovat
nani92

akože nedal šancu? chcel ho v tíme, ale ešte nie ako utočnika č.1 ...to má byť teraz Rashford náš najlepší utočník?

Reagovat
Talker

To je otázka výkladu tohle.

Fanoušci Mourinha se budou ohánět tím, že ti hráči (KdB, Lukaku, Mata) nechtěli čekat na šanci a chtěli být rovnou jedničkou.

Druhý výklad je, že ti hráči necítili důvěru, neviděli šanci dostat se do sestavy a bojovat o pozici jedničky a radši se zdejchli. Čemuž se není moc co divit - v základu začínal Torres i Demba, ale Lukaku jen střídal. A ještě pak přišel Etoo, který byl Mourkovým nákupem.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

je, ja jsem podle tebe fanousek mourinha, to je dobre

Reagovat
Talker

Dob5e, tak "především fanoušci Mourinha, ale ještě pár dalších..."

Reagovat
smazaný uživatel

Lukaku by pod Mourinhom nikdy nehral dôležitú rolu v tíme. Celkom logicky odišiel. Sráč je tu len a len Mourinho.

Reagovat
Hokaido

Reagovat
vitasrp

Ještěže máš tu kříšťálovou kouli.

Reagovat
niflheim

Reagovat
nani92

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
smazaný uživatel

Tak samozrejme, ze ked uz ma nejak slubene, ze bude trener, tak uz riesi, co bude chciet posilnit a tak..

Reagovat
Godwinson

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
Swarley

a pak že se my neobejdeme bez LM....LM se neobejde bez nás...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak rozhodne pre LM nie je dobre, ked tam chybaju znacky ako United, aj ten Liverpool hnusny by tam mal byt..

Reagovat
Swarley

prd, Liverpool hnusný tam nemá co dělat...každopádně na znamení dlouholeté rivality a mé dobré vůle bych jim přiklepl stálou účast v EL i za cenu toho, že se to některým může zdát jako přehnané...

Reagovat
mul

AC tiez

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, odteď fandim WHU na 4. místo. Amík se vykecává do novin, že United stvořili soccer. Jsem myslel, že se dneska zebliju až večer, ne hned po ránu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hokaido

Reagovat
smazaný uživatel

To jsme jeli jako první na letní turné do Ameriky, že jsme stvořili soccer?

Reagovat
vladis271

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ritchie

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Busby babes

tak jasne, ze z pohledu divackeho zajmu a tak je proste lepsi pro LM kdyz tam jsme my nez kdyz tam bude Leicester. Holt sportovni vykonnost je letos jina. Takze chapu jak to ten typek mysli a ma pravdu, ale proste jen haji svoje zajmy,nic vic.

Princip garantovanych mist je picovina.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebude v tom tak velký rozdíl. Já v úterý a ve čtvrtek - když je čas - koukám na LM. A jo, vyberu si Arsenal s Barcelonou, ne Gent. A kdyby tam místo Barcelony s Arsenalem byl Leicester, koukám na ně.

Další věcí je, že jestli se chtějí ohánět fanoušky, co tam dělá ManCity, které nedokáže ani vyprodat stadion.

Není to jen o maximalizaci zisků. Je to o strachu těch "velkoklubů" o vlastní pozici. Snaží se vzbudit dojem, že mají právo na úspěchy. Defakto chtějí vytvořit kartel.

https://www.youtube.com/watch?v=QNaEEj7gCqM

Reagovat
Busby babes

pro hardcore fanouska mozna, ale mas miliony casual viewers, ktery proste na Leicester (pri vsi ucte) koukat nebudou a tu telku si nezapnou. To jsou lidi co nesleduji fotbal pravidelne ale jednou za cas a ty si pusti jen velke tymy.

Ja s tim nesouhlasim, ale z pohledu poradatele je samozrejme lepsi tam mit tymy jako United, Liverpool a dalsi, co maji velkou fanouskovskou zakladnu nez West ham nebo Leicester. slovy klasika: Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Reagovat
smazaný uživatel

No tim si nejsem jistej. Když mě ještě fotbal nezajímal, dělal jsem to právě takhle. Čas od času jsem zapnul LM a bylo mi celkem jedno, kdo hraje. "Běžný divák" bude těžko vyhledávat v programu zápasy jednoho týmu.

Reagovat
r.mrazik

bezny divak nevyhledava,bezny divak chce,aby mu tv dala to nejlepsi....a leicester to pro nikoho fakt neni

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle se strašně rychle mění. Jak rychle třeba začal najednou všechny zajímat Dortmund, když začal hrát pěkný fotbal pod Kloppem.

Reagovat
Busby babes

treba tady aspon neco... United vs Liverpool je nesledovanejsi zapas na svete, nebo nedavno byl, mozna uz to neco prekonalo.

Ok, je to derby, to pritahne lidi, ale to je prave to, o cem mluvim. takovej zapas si pusti i nekdo, kdo bezne fotbal nesleduje nijak nadsene a presne o tyhle fanouksy jim jde.

Oni se nemusi snazit presvedcit hardcore fans. ti se budou divat tak jako tak.

Reagovat
smazaný uživatel

keby takto rozmyslali tak asi schvalne nalosuju kazdu sezonu LM duel Real Barca nie?

Reagovat
Busby babes

????

Reagovat
r.mrazik

no...a stejne da vetsina lidi prednost realu a barcelone...bayernu,MU...

a to nic proti BVB...

ale ten potencial jinych tymu je proste celosvetove jinde...jak komercni,tak divacky

Reagovat
Busby babes

cely tohle cili na ty miliony fanousku velkych tymu v Asii a USA. o nic vic nejde. A pokud si myslis, ze na zaklade toho, ze ty si pustis radsi mensi tym, tak to stejne udela kazdej, kdo fotbal sleduje jednou za 14 dni/mesic.., tak ok no.

Po0kud by to tak bylo, tak treba Sparta obcas vyproda stadion i na Slovacko a ne jen na derby se Slavii nebo Plzni. A stejne tak to bude mit i ten casual divak... hraje Arsenal? jo, to bych se vecer mohl kouknout... hraje Leicester - Neapol? hmm, kdo to je?

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš Rosického Arsenal, nebo Čechův Arsenal? Tohle může být mimo ČR docela rozdíl...

Reagovat
Busby babes

tak si tam dosad treba United nebo Barcelonu.

Reagovat
r.mrazik

i tv radeji vysilaji barcelonu,nez bate borisov...

a lidi samozrejme chteji videt messiho a ne kunta kinteho

Reagovat
Busby babes

presne. a budou ho chtit videt i kdyz bude mit formu jak Gibson.

Reagovat
smazaný uživatel

Tady nesouhlasim, koukam na fotbal uz mnoho let a Liga Mistru mi v poslednich letech pripada hodne jednotvarna. Uz od osmifinale sledujeme kazdy rok hodne podobne duely a jestli nekdo dokaze byt po tech letech stale na trni jestli Barcelona nebo Real vyhrajou skupinu tak ja teda ne. Navic bavime se o tom, ze jeden z top velkoklubu si da rocni pauzu, potrebnou k prebudovani kadru a obnoveni zpusobu hry, jenz bude nahrazen neokoukanou kometou PL. Nebudme jako Americani, kteri maji souteze s milionem stejnych zapasu kazdy rok a nejvic si ucvrnkavaji z hry, kde beha banda typku v brneni a kdyz se navzajem trochu dotknou, tak akce konci. Pro Amiky nebo Cinany asi bude hadanka, kde vubec nejakej Leicester lezi, ale normalni Evropskej fanda si je v klidu zapne, vzdyt na ne v PL normalne koukate taky.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ale já si třeba taky zapnu spíš Barcu než Rayo Vallecano, LM je mezinárodní soutěž a to, že by fanoušci PL na Lester civěli i tam, neznamená, že to bude atraktivní zápas z komerčního hlediska, resp. pro nezaujatého diváka.

Reagovat
PP

V prvém případě jde o prestiž následované prachama.. Pokud by to nebylo výnosné do budoucna, ani pes by po tom neštěkl.

Reagovat
smazaný uživatel

Z diváckého zájmu bych mnohem radši viděl v LM Leicester než United.

Reagovat
Busby babes

viz vyse.

Reagovat
r.mrazik

nastesti vetsina sveta nejsou takovy gurmani jako experti ne EF

Reagovat
smazaný uživatel

Leicester proti Bayernu nebo Barce uvidíš jednou za život. United už jsou nuda

Reagovat
Hokaido

Jako je pravda, že Leicester by měl třeba proti Bayernu asi největší šanci z anglických klubů, protože ten jejich styl by mu maximálně vyhovoval.

Reagovat
Talker

Teoreticky ano, ale je otázka, jak na tom budou za půl roku nebo za rok. Klidně je může někdo vykoupit (nabízí se klasicky Liverpool).

Reagovat
Hokaido

To je pravda, no...

Stačí, aby v létě odešel jeden z dvojice Kanté/Mahréz a ten tým bude poloviční. Navíc se nedá předpokládat, že vydrží forma hráčům jako Drinkwatter, Albrighton, Huth, Simpson a konec konců i Vardymu.

Pokud teda všichni nehráli většinu svý kariéry tak hluboko pod svůj standard.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč by chodili do horšího

Reagovat
r.mrazik

vzdyt by dostali bura

Reagovat
smazaný uživatel

akorát by dostali tak čtyřku no.

Reagovat
Zaschrona

svet je plnej mraziku

Reagovat
r.mrazik

kezby....bylo by vse tak jednoduchy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
icemike

Pouze na silvestra

Reagovat
Swarley

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Zaschrona

Tak ja to taky chapu, je to i docela logicke, i proto tady casto pisu o te superlize, ono to k tomu proste driv ci pozdeji dospeje, trh a penize si ji vytvori, jen je jeste otazka v jakem presne formatu. Nicmene tohle cele zabije ten jeste relativne krasny fotbalovy system, ktery tady byl.

Reagovat
Busby babes

vsak jo, ja jsem proti nejake superlize. ale kdyz se tu nekdo vysmiva tomu, rpoc by nekdo chtel radsi soutez s United nez s West hamem, tak mi to prijde divny.

Reagovat
Zaschrona

Ok, ale myslim si, ze by proste bylo v evropskym fotbalovym systemu fer, aby West Ham tu moznost dal mel. Protoze pokud ne, tak fakt se ta superliga muze odtrhnout a muzem vytvorit francizovy system i tady v Evrope.

Reagovat
Busby babes

again, jasne ze je fer kdyz si to vyhraji v lize at tam jdou. o tom se ale vubec nebavim, protoze to ani neni predmetem diskuze. duvod proc to navrhuji je pravdepodobne to, aby meli soutez, kde budou nejvice sledovane kluby. a to proste West Ham a dalsi nejsou no.

takze jde jen o byznys. a tam je rposte United a dlasi atraktivnejsi tym i kdyz hrajou tuzku.

Reagovat
Zaschrona

Na takovou soutez ale neni ve fotbalovym kalendari prostor, neco by muselo zmizet. Pokud se tohle uskutecni, tak bud teda zdrhnou z LM nebo z ligy - nebo se neco z toho zmeni k jejich spokojenosti.

Reagovat
Busby babes

tak to povazuju za samozrejmost, ze pak nebudou v lize nebo LM.

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
Zaschrona

?

Reagovat
I am Mancunian

lol

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
niflheim

Manuel Neuer is one of the dream targets on Pep Guardiola's Manchester City transfer wish-list - plunging Joe Hart's long-term future into doubt. (Daily Mirror)

Manchester City are emerging as the favoured choice for Borussia Dortmund midfielder Ilkay Gundogan. (Daily Mail) / Arsenal and Manchester City are battling to sign Borussia Dortmund's Germany international midfielder Ilkay Gundogan. (Sun)

Steve McClaren has lost the faith of the Newcastle dressing room and will be sacked if the Magpies lose at home to Bournemouth on Saturday (Daily Mail)

Neymar has emphatically dismissed any chance of a future move to Manchester City - declaring he even prefers Real Madrid over them. (Sun)

Manchester United and Manchester City could become engaged in a direct transfer battle this summer after they both identified West Ham United's Angelo Ogbonna as a potential solution to their defensive problems. (Times)

Jinak asi začíná sága Icardi

Inter Milan’s Mauro Icardi is back in the headlines, and this time it’s Corriere dello Sport in Italy that claim Manchester United and Chelsea are keen on the striker.

Should Inter fail to qualify for the Champions League next season, and they’re currently fifth, Icardi will reportedly look to move on.

And if Jose Mourinho takes over at United this summer, the £31m-rated Icardi could be his first signing.

Reagovat
smazaný uživatel

Neymar Mourinhove roztrhanie Man Unied

Reagovat
Grahf

bože však ten icardi nič nehraje ani v blbom interi

Reagovat
smazaný uživatel

Navíc si to uvědomuje a nemá větší ambice, než se stát legendou blbého Interu.

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.skysports.com/football/news/11095/10190919/big-five-integral-to-european-football-says-us-executive

v skratke amik navrhol vytvorit Champions League, kde budu hrat stale tie iste muzstva bez ohladu na to, na akom mieste sa umiestnia v domacej lige. Podla neho Europa nepotrebuje Leicester, ale ptorebuje Manchester Untied, Chelsea etc. Ze nikto nie je yvedavy na PSV-Gent.

Dovod? Peniaze.

Co si o tom myslite? Podla mna by to bola obrovska chyba a pre mna by LM stratila akykolvek vyznam, stale sa pozerat na United alebo Chelsea dookola.

Reagovat
smazaný uživatel

LM je dosť nezaujímavá už aj teraz. K tej Super League ťažko povedať, podľa mňa by to narobilo veľa škody. Keď nevedia United prekusnuť, že spadli dole, tak nech na sebe zamakajú. Také reči, že Leicester nemá čo robiť v LM, to sa zvykne vrátiť aj s úrokmi (čítaj Josém :-))

Reagovat
vladis271

Amerika má tradíciu uzavretých súťaží, to je pre nás samozrejme neprijateľné.

Reagovat
r.mrazik

vem si,kdy zacina byt zajimava LM? po skupinach...kde stejne cekas,ze postoupi ti nejlepsi a kde vypadnou sracka tymy typu borisov a plzen...takze se jejich zajmu moc nedivim...

kazdopadne bych to tedy nemenil...i male kluby z malych zemi by meli mit moznost na zaklade vykonnosti LM hrat

Reagovat
Zaschrona

V tech navrhovanych formatech to je hruza pro fanousky vsech jinych klubu nez tech nejvetsich klubu. Jen lze doufat, ze se treba LM/EL jednou zmeni tak, ze kdyz uz to bude uzavrena soutez, tak tam treba bude nejaka cesta na postup/sestup. Ono nejidealnejsi by asi bylo, pokud by se to treba zmenilo tak, aby se vytvorila struktura celoevropske ligy s postupy/sestupy a vedle toho se hrala soutez formatem ligove narodni souteze. V evropskem prostredi by neco tohohle typu snad mohl byt nejaky proveditelny kompromis.

Reagovat
Talker

Kdyby se udělala liga (20 týmů), tak je to problém - PL+superliga+COC+FA Cup ti dá "v nejhorším případě" 100 zápasů během jedné sezony. Což je naprosto šílené. V tu chvíli by nezbývalo nic jiného, než mít Ačko na superligu a Bčko na PL a poháry - to znamená rozšířit soupisky na 30-35 hráčů. Tj dvojnásobné náklady na přestupy, na platy, na všechno.

Navíc je otázka, jak by to vypadalo s těmy sestupy/postupy - bylo by stálých 16 týmů a 4 by se měnily? I kdyby ten dočasný tým vyhrál tu ligu a jeden ze stálých končil pravidelně na 20. místě? To mi moc fér nepřijde.

A pokud by to bylo podle umístění, tak se klidně může stát, že by stačilo pár sezon a chyběla by tam Anglie.

A jak by to bylo s postupy? 4 týmy se z celé Evropy vyberou jak? Jako že by tam šly jen týmy z TOP4 lig? Nebo nejvýše postavený tým v lize?

Spíš mi dává smysl nějaký koncept 8 divizí po 6 týmech (48 týmů) a s tím, že 16 by bylo ve skupinách automaticky a dalších 32 by bylo na postupy. Takže systém postupů by mohl zůstat úplně stejný (včetně předkol a play off, jen by bylo náročnější se dostat ze skupin).

Díky 4 zápasům navíc bude větší šance, že favoriti nevybuchnou (ono stačí, aby byly 2 silné týmy, jeden má blbou formu, prohraje 2x s druhým favoritem, 1x prohraje už má smůlu s postupem. Takhle by byla větší šance opravy.

Reagovat
Talker

Stejně tak je otázka, jaký by byl pro tu superligu rozpis zápasů - když počítáme s 2 měsíci letní přestávky, tak zůstává 300 dnů na 100 zápasů - zápas co 3 dny nonstop celý rok. S tím, že pochybuji, že superliga bude ochotná hrát jenom ve středu, ta bude chtít pravidelně víkendy.

Pokud vznikne superliga ve formátu ligy o 20 týmech, tak buď ty týmy v národních ligách nebudou nebo tam bude hrát Bčko, protože dlouhodobě to uhrát nejde. .

Reagovat
smazaný uživatel

těch 20 týmů je docela málo, stálá účast se dá předpokládat u MU, MCFC, Gunners, Poolu, CFC, Real, Atleti, Barca, AC, Inter, Juve, Bayern, BVB, PSG, OMxOL, což dává 15 bez například poměrně zajímavého tureckého trhu(Fener i Gala se dostaly do Delloite moneyleague) a s odmítnutím klubů jako Spurs, Sevilla, Vale, Neapol, Schalke, Bayer.

Reagovat
Talker

Tak už 20 samotných týmů by bylo extrémní nasazení. Leda to rozdělit do divizí (2-4 divize)

Reagovat
smazaný uživatel

Na nějaké rozdělení na menší počty by stejně došlo. Při lize by nárůst příjmů nebyl takový, aby to vyvážilo nárůst nákladů. A omezit díky superlize domácí ligu by těm klubům zase dali sežrat fanoušci, což by znamenalo pro kluby míň peněz. Si představ třeba Inter nebo Pool. V superlize na dně, v domácí lize boj o 6 flek a ty máš platit nehorázný prachy za vlez na vpodstatě lepší přátelák, který by navíc stál spoustu peněz. V Anglii by to asi fungovalo ale jinde?

Navíc kolik kol v dlouhodobé soutěži by tam skutečně všem týmům o něco šlo? 5? 10? A po polovině by byli reálně ve hře o titul 3-4 týmy, takže minimálně polovina kola o ničem, což je problém každé dlouhodobé uzavřené soutěže.

Reagovat
Talker

Příjmy? Vem si, že by se příjmy z LM rozdělovaly jen mezi 20-30 týmů. Stadion by byl pravidelně plnej v těch TOP zápasech a mohli by si účtovat jako v lize.

A nárůst nákladů? To by musel radikálně narůst počet zápasů, aby to pocítil rozpočet. A z nárůstu zápasů narostou i prachy z TV práv.

Reagovat
Zaschrona

Urcite by to nemohla byt liga o 20 tymech, ta superliga by musela mit trochu jiny format nebo by se kvuli tomu musela zmensit narodni liga, ale to asi neprichazi do uvahy. Ono proste idealne tak, aby se hralo jedno kazdou sobotu/nedeli to druhe kazdou utery/stredu.

Realne liga jak je a tahle superliga formatem dve skupiny po deseti tymech - kazdy s kazdym doma/venku a vitezove jdou do neceho jako je obdoba americkyho Superbowlu. V praxi, pokud by se vyuzila aktualni terminova listina, tak uz tam je 14 terminu pro zapasy v Evrope behem zakladni casti + finale, tak pokud by se vyuzily terminy i pro 3. a 4. predkolo, tak tenhle format, ktery zminuju, by sel hrat. A pokud by se prosadilo, ze by posledni dva tymy z obou skupin by sestoupily, tak se pod timhle krasne da budovat struktura ligove souteze, ktera muze sahat i treba na vic tymu, nez tam hraje ted - druha liga muze mit 40 tymu a ctyri skupiny po deseti - a pak muzes hrat i treba jakousi final four pred tim finale superligy a muze za to davat titul viteze EL, jeste pod tim treba muze byt dalsich 80 tymu, takze celkem v tehle strukture muzes mit 140 tymu, kde treba poslednich 32 (vsechny tymy, co se dostanou do jarni casti) z te spodni divize muzes pro dalsi rok obmenovat z toho extra poharu, ktery stejne UEFA chce vytvorit. Ten muzes hrat poharovym systemem po vzoru stareho poharu UEFA - a timhle si evropsky zapasy uzije ve vysledku mnohem vic tymu, tenhle novy treba dalsich 200 - kdyby tahle supersoutez na tohle presunula nejaky solidni penize, tak by to mohlo byt k uzitku pro vsechny, stejne uz dneska, zel, nemaji zadnou sanci byt nic jiny nez farmarske kluby pro ty velke. Ale aspon by takhle mohlo sbirat evropsky zkusenosti cca 320 tymu misto tech aktualnich 233.

Pokud se pujde min radikalni formou, tak nejaky takovy system s 48 tymy by mozna smysl davat mohl, nicmene problem je, ze by tohle asi neresilo ten problem, ktery ted v LM maji - oni chteji vic penez pro top tymy, tohle by jim je spis jeste vic rozdrobilo a ani by to neprineslo vic zapasu, na ktere by lidi chteli koukat.

Ale i tohle by bylo jeste docela fajn, i ten muj navrh by mi prisel celkem potencialne rozumny, hlavne ale at je tam nejaka sance na to, aby se tam ty tymy alespon castecne obmenovaly.

Reagovat
smazaný uživatel

Sestupy by šly dost těžko. Jedním z důvodů zřízení téhle ligy je to, aby ji velké kluby měly zajištěnou pořád a nestalo se, že je z ní vyšoupnou šupáci jako Leicester nebo Villareal. Základem by byla automatická účast těch cca 14 klubů co jsem napsal výše. Navíc u nižší úrovně by byl problém se zájmem. V případě kocentrace elity by hrozil ještě větší rozdíl v příjmech od spozorů a TV práva než je mezi LM a EL, i když by ta druhá liga byla kvalitnější než dnešní EL.

Reagovat
smazaný uživatel

Důvodem vzniku téhle superligy by byly peníze, takže jedno z kritérií pro ostatní týmy, možná dokonce to nejpodstatnější, by zcela jistě byly peníze. Jinými slovy si jen těžko lze představit, že by se tam se svými směšnými rozpočty dostala Sparta nebo Plzeň, které navíc nikoho nezajímají. Pravděpodobně by tam byly požadavky na určitou výši rozpočtu, stadion a další věci. Viděl bych to tak, že mimo top 5 lig by se to týkalo bohatých a silných klubů jako Benfica, Porto, Ajax, PSV, Anderlecht, Basilej, Šachťar, Dynamo, CSKA, Zeit, Galatasaray, Fenerbahce, Besiktas a Olympiakos, možná někdo 3 z Ruska, Sporting či Feyenoord. Ostatní by prostě měli smůlu.

Reagovat
Talker

Hm, škoda jen, že Benfica, Porto, Ajax, PSV, Anderlecht, Basilej, Sachtar, Dynamo, CSKA, Zenit, Galatasaray, Fenerbachce, Besiktas, Sporting či Feyenoord a Olympiakos do té dvacítky nejbohatších nepatří.

A zajímalo by mne, jak by se tam dostal Ajax, PSV nebo dokonce Anderlecht či Basilej, když i ty nejchudší týmy v PL budou mít od příští sezony větší rozpočet než tyto týmy.

Reagovat
smazaný uživatel

proč se o tomhle bavím s člověkem, který v roce 2010 tvrdil, že Arsenal či Lyon je víc než Bayern, a který navíc neumí číst, jasně jsem napsal, že mluvím o týmech mimo top 5 lig

A teď vážně. O tom, že by tam tyhle týmy hrály v případě, že by ta liga měla 20 týmů jsem nic nepsal, ty výše uvažuješ dokonce o 48 týmech. Ostatně přečti si můj příspěvek výše.

Problém formátu 20 týmů je v tom, že se dostaneš na 14-15 účastníků bez týmů jako Spurs, Valencia, Neapol, Sevilla, AS, Leverkusen, Schalke. Proto se dá předpokládat, že by těch týmů bylo víc (třeba 32), například polovina týmů jistá a druhá polovina kvalifikace. A ve větším počtu by už bylo záhodno zapojit víc zemí, kde by v úvahu připadaly týmy, které jsem vypsal výše (doplněné o zbytek top5 lig, co by neměl jistý postup), protože splňují jak finanční, tak i sportoví hledisko.

A ké finanční síle chudáků z PL. Vážně si myslíš, že by někdo platil ohromné peníze za vysílací práva k soutěži, která by vlastně byla jen trošku rozšířenou obdobou PL, protože čistě podle příjmů by to při 30 týmech tvořila PL a 10 z kontinentu.

Reagovat
Zaschrona

Nebylo by teda lehci pripojit zbytek Evropy k PL?

Reagovat
smazaný uživatel

se zeptej Talkerse, ten to navrhoval.

Podle mě ne, pro zbytek kontinentu by byla anglická taktika kopni a běž příliš náročná a než by se ji naučili místo triviálního catennacia nebo tiki taka, tak už by Anglie vystoupila z EU, stala se nezajímavým ostrovem přežívajícím na bramborách a sledích a superliga by zase zanikla.

Reagovat
Talker

Já píšu o 48. Ve stejném stylu jako je LM v současnosti - akorát se rozšíří skupiny o 16 "stálých týmů". S tím, že jinak se vůbec nic nezmění, jen přibudou 4 zápasy za rok.

Reagovat
Busby babes

http://m.bbc.co.uk/sport/football/35722783

jako ne ze bych to Rashfordovi nepral, ale des co v ty anglii media delaj. porad odehral jen tri zapasy. pravda, povedly se mu paradne, ale Euro? to by musel do konce sezony snad v kazdem zapase dat dva goly aby to davalo smysl...

Reagovat
smazaný uživatel

To sú len také reči, že o ňom vie atď. Šanca, že tam pôjde je tak 0,01 %. Potešilo ma vyjadrenie o Wilsherovi, že ho vezme aj bez jediného odohratého zápasu

Reagovat
Busby babes

o to nejde, Hodgsonova odpoved je ok, ale ze to nadnasi... pred par lety by to nikoho ani nenapadlo. no snad bude kluk nohama na zemi a bude dal makat.

Ad Wilshere... no nevim, jestli je to zrovna u nej dobrej pristup.

Reagovat
kiwwi

potesilo? vsak to je totalny vysmech ostatnym hracom co makaju a teba to potesilo...to je sen

Reagovat
smazaný uživatel

Ak bude zdravy pocas Eura, tak ist musi, taku kvalitu tam nema nikto iny a mozu makat kolko chcu.

Reagovat
kiwwi

bez hernej praxe, kondicky a s rizikom ze odohra jeden zapas a skonci zasa na marodke...to je paradny hrac pre repre

nepoviem, keby to bol nas Hamsik, ktoremu sa nikto ani len nepriblizuje, ale Wilshere nie je ziaden futbalovy Boh

Reagovat
fantomas

I v jednom zápase ti může udělat postup ze skupiny.

Reagovat
kiwwi

tak to moze aj taky Rashford trebars

Reagovat
J0EL

Reagovat
Busby babes

hlavne i pred zranenim hral celkem tuzku, ne?

Reagovat
Mastný Chobot

? na konci minulej sezóny? však bol náš najlepší hráč a dával si to jak nikto

Reagovat
Busby babes

aha, sorry, ja myslel, ze letos na zacatku hral. tak si to pletu s nadavanim na nekoho jineho od vas.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak mi vymenuj hráčov, ktorí sa mu kvalitou a prínosom pre repre približujú, alebo ho nebodaj prevyšujú.

Reagovat
Mimalu

Za předpokladu, že by opravdu rok nekopnul do míče by se vhodnější hráči určitě našli. Zase takové terno to pro Anglii není...

Reagovat
smazaný uživatel

Henderson, Delph?

Reagovat
Mimalu

Alli ,Drinkwater, Noble, Henderson, Barkley Nejsou to typologicky stejni hraci, ale ten rok bez fotbalu je moc, radeji to zkusit poskladat jinak, muj nazor

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som myslel typologicky rovnakých, ale dá sa to poskladať na veľa spôsobov. Fakt nezávidím trénerovi, aj vzhľadom na pretlak skvele hrajúcich útočníkov

Reagovat
frank

Reagovat
Hokaido

Reagovat
smazaný uživatel

tak nějak

Reagovat
smazaný uživatel

Noble, Alli moze hrat na jeho pozicii.

Reagovat
smazaný uživatel

Noble je taký dobrý? Zase je aj otázka či to bude 433, 4231, alebo nebodaj 442

Reagovat
salami

Noble je ted ve formě, ale nevim jestli by se mělo uvažovat o hráči, kterej neměl základ první pul rok ani ve West Hamu

Reagovat
Busby babes

takze radsi nekdo, kdo rok nehral a sance, ze bude ve forme je taky dost pochybna?

Reagovat
salami

neřikám, že by měl na jeho úkor jet někdo, kdo rok nehrál, Wilshere určitě nepojede bez toho aniž by odehrál aspon pár zápasů a tam se uvidí, navíc existujou i další alternativy, já mluvil čistě jenom o Nobleovi, ten by měl bejt povolanej jenom v případě nějakýho akutního nedostatku hráčů

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Wilshere hlavně za repre hraje vždycky mnohem líp než za Arsenal ( ) a pokud bude zdravej tak bych ho bral hned...

Reagovat
r.mrazik

anglicani jsou v tomhle hrozny psychopati...vyhypovat dite

hodne novin,hodne pisalku...a nejak zaujmout musis

Reagovat
Hokaido

anglickej bulvár je fakt strašnej odpad, ale když to lidi furt kupujou...

Reagovat
r.mrazik

tojo...ale tak u nas to je hodne podobny...sracky se prodavaji nejlepe

Reagovat
PP

jestli je to za poslední kolo či dvě, tak jo.. Sice ten Kane tam proti WHU , ale mezi slepýma jednooký králem.

Reagovat
smazaný uživatel

Poslední dvě kola Dembélé vůbec nehrál

Reagovat
PP

i tak byl lepší než Ramsey..

Reagovat
smazaný uživatel

Coquelin za Dembeleho tutovka.

Reagovat
Mastný Chobot

Coquelin > všetci

Reagovat
smazaný uživatel

...z Tottenhamu určite :)

Reagovat
smazaný uživatel

ani náhodou

Reagovat
smazaný uživatel

Cmon

Reagovat
smazaný uživatel

1. Jsou to typově úplně jiní hráči

2. Dembele je tuto sezonu úplná world class a určitě ho nepřekoná Coquelin, který nezáří tak jako před rokem

Reagovat
salami

tak tam je to hlavně mezi Dierem a Coquelinem

Reagovat
Cobra

Reagovat
Mastný Chobot

Coq hrá rovnako ako pred rokom, akurát bol zranený. Inak, jasné, že sú to iné typy a celkom si ich viem oboch predstaviť spolu v zálohe.

Reagovat
smazaný uživatel

je na tom defenzivně trochu hůř než minulou sezonu

http://goo.gl/PJvShg

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, ja som myslel že sú to DMka obidvaja.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak koho vyměňuješ, když ho ani neznáš?

Reagovat
norton

Ozil a Eriksen spolu v jednom time? Pfuu to by bol pretlak jak kokot

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, a ja som naivne dúfal, že vyberú zo zápasov o 16:00 Everton - West Ham.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Arsene Wenger confirms Petr Cech will be out for three to four weeks with a calf injury.

Reagovat
Mastný Chobot

olé, Ošpina in da house

Reagovat
smazaný uživatel

Ta fotka Opicak roku.

Reagovat
fantomas
Reagovat
kvasha16

Reagovat
kvasha16

este ze to neni cernoch, takto to neni rasisticke

Reagovat
smazaný uživatel

Od dob co Pep Guardiola prohlasil, ze jde do Man.City, sleduju jak Man.City hraje. Me se zda, ze jak trener i hraci jako by nechteli ani tu pristi rok se dostat do LM.

Neni to trochu mensi bojkot podobne typu v Chelsea?

Takove Yaya Toure nebo Hart(se spekulaci, ze Pep chce Neuera) apod.

Pellegrino uz vi, ze skonci a motivace asi neni zadny nebo aspon to z neho citim.

Bude to zajimavy sledovat City az dokonce sezonu.

Take se muze stat, ze Pep prijde do tymu, ktere bude hrat EL a ne LM

Je to sice ciste moje subjektivni pocit, ale neda mi to, abych se zeptal, jestli nekdo ma ten same pocit jak ja

Reagovat
smazaný uživatel

Nedá ti to aby ses NEzeptal

Reagovat
smazaný uživatel

Omlouvam se za preklep Pisu z mobilu

Reagovat
smazaný uživatel

Já se omlouvám za mé puntičkářství, nejspíš jsem měl být učitel

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, naopak. Ja ty preklepy delam casto, takze korekce/pripominky/upravy jsou vzdy vitane ze meho strany.

Reagovat
Hachim Mastour

pekne

Reagovat
Spasitel

No Neuera neviem či chce skôr sa zdá, že Guardiola nemcov veľmi nemusí ale inak by to bola fakt sranda keby City skončilo 5

Reagovat
smazaný uživatel

to ale neni nic proti Nemcum jako takovejm, proste mu typove mnoho z nich nesedi a ma bliz k jizanum, ale Neuer je naprosto bezpochyby brankar jeho nejmokrejsich snu. divil bych se, kdyby prestoupil, ale urcite bych se tomu nedivil z pohledu Guardioly

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodne to bude zajimave, jak bude Pep sestavovat tym na pristi sezonu. Ale hraci co maji cenu, rekneme kolem 30-100 mil.EUR, by sli do Man.City a budou hrat EL???

Spekulaci o stred hriste typu Busquets jako darek na Pepkovo prichod do Man.City od majitele tomu jeste napomaha, aby sel ted City dolu(A Toure nemusi Pepka a opak)

Osobne citim, ze hraci Man.City jsou jiz mimo a cekaji co bude rok, nekteri se jiz vidi na lavicku(ikdyz ted jsou treba v zakladu)

Trener, ktere pujde pryc stejne, ikdyby vyhral PL a LM.

Pro me to oznameni melo prijit pred/po EURO nebo na konci nemecke lize.

Aby nahodou neskoncili po sezone za WHU a Man.United

P.S. Strojove nemecke styl neni Pepkovo kafe, ale co teprve anglicke drill nahoru dolu?

Docela se tesim, jak Pepka to zvladne v anglii.

Reagovat
salami

tak hráči by naopak měli mít dostatečnou motivaci se předvést, dokud je čas

Reagovat
smazaný uživatel

To je logicky, ze se chteji ukazat pred prichodem Pepka. Bohuzel osobne vidim, ze je to zatim spise naopak. Jestli hraci nepocituji spise tlak, nez motivace. Navic jsou zde hraci, kteri nejspise tusi, ze jejich hra nesedi typologicky k Pepkovo stylu.

Misto, aby hrali o zivot a o sestave, tak jsou pod parou/dekou.

Je dost zajimave sledovat tym, ktere oznami uprostred sezonu, ze trener konci a jeste rekne kde prijde za nej.

Napr. Chelsea 2012 sice zmenil trenera a jiste bylo, ze di Mateo by nemusel zustat po sezone.

Ale hraci ani trener nevedeli, jestli zustava trener nebo nekdo jiny prijde. A vyhrali CL

Porad si myslim, ze to je dost netakticke krok, ukazat dopredu karty.

Ceny nakupu hrace do City urcite stoupne o hodne vic, nez nyni.

Reagovat
smazaný uživatel

nahoru dolu je vysada hlavne nemcu

Reagovat
PP

něco na tom bude. Každopádně to je těžký amaterismus to roztroubit takto dopředu už jen kvůli Pellegrinimu a jeho chuti s tím týmem cokoliv dělat. O dopadu na hráče nemluvě..

Reagovat
Ligter

sakra, Milner si to celkem slušně dával

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Já už chci jít domů

Reagovat
REPLIKATOR

Boring James Milner ‏@BoringMilner 2. 3.

I scored a goal and we won 3-0 against the League Cup holders. Exactly the sort of thing I dreamed about as a youngster.

Reagovat
Ed_Hazard

OT: Mak

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele