Premier League - souhrn 9. kola

20.10.2017, 22:52, aktualizováno 22.10.2017, 18:55
Komentáře a souhrny
Tottenham přehrál Liverpool, Arsenal otočil zápas s Evertonem. Southampton v samém závěru urval vítězství proti WBA, Manchester United překvapivě nestačil na Huddersfield a utrpěl tím první porážku. Stoprocentní naopak zůstává městský rival Man City, který zdolal Burnley. Tři body získal Newcastle United, na hřištích soupeřů poté slavily Bournemouth a Leicester City. Chelsea otočila domácí zápas s Watfordem. Brighton v souboji tabulkových sousedů zdolal WHU...

Tottenham Hotspur - Liverpool FC 4:1

22.10.2017 17:00

Góly: 4. Harry Kane, 12. Heung-min Son, 45+3. Dele Alli, 56. Harry Kane - 24. Mohamed Salah

Tottenham, Wembley a krize? Možná je to příliš předčasné tvrzení, ale po dnešním utkání se dá konstatovat, že tohle spojení už neplatí. Spurs především v úvodu utkání předvedli proti Liverpoolu famózní výkon a zaslouženě vyhráli 4:1. Radost v táboře Kohoutů je o to větší, že Reds porazili po devíti ligových neúspěších v řadě a Harry Kane se konečně probral i na národním stadionu.

O impozantní formě anglického útočníka ví snad celý svět. V posledních 12 zápasech za klub a reprezentaci nasázel 15 gólů (s dnešním zápasem má tedy těžko uvěřitelnou bilanci 13 utkání, 17 branek) - jenže ve Wembley se mu v Premier League vůbec nedařilo. Gól nedal, přestože se o to pokusil osmadvacetkrát. Pokus číslo 29 však vyšel. A pak ještě jeden...

Naopak Liverpool jen potvrdil, jak velké problémy dokáže mít proti skutečně silným soupeřům na jejich hřišti. Nebyla to sice taková potupa jako na Etihad Stadium proti Manchesteru City, kdy na tabuli svítilo po závěrečném hvizdu 5:0. Přesto se zadáci z Kloppovy družiny, v čele se stoperem Lovrenem, v rekordně zaplněném Wembley museli několikrát červenat. 80 827 diváků totiž bylo svědkem debaklu.

Tottenham do zápasu vlétl způsobem, jež jsme u něj v posledních dvou sezónách obdivovali. Vysoké tempo, presink po celé hrací ploše a strojově přesné a bleskové kombinace. Už ve čtvrté minutě vybídnul Trippier Harryho Kanea obloučkem k úprku a závěr už se dal předpokládat. Kane obešel Mignoleta, a přestože byl v tísni, zasunul míč za jeho záda.

Vedle hvězdy Albionu byl dalším důležitým společným jmenovatelem úvodních minut již zmíněný Dejan Lovren, avšak naopak v negativním slova smyslu. Stoper Liverpoolu zaváhal už při první brance, kdy neodhadl vysoký balón. Totéž zopakoval ve dvanácté minutě, kdy školácky podběhl další dlouhý míč a vpustil Kanea do protiútoku. Čerstvě nejlepší střelec aktuálního ročníku posléze milimetrovým pasem našel Sona a ten zvýšil už na 2:0.

Do dvacáté minuty to přitom mohlo být jednou tolik. Eriksen kouzelným obloučkem vypustil Sona, který z úhlu fantasticky vypálil a trefil břevno; a hned po pár desítkách vteřin se Son Hueng-min hnal do brejku 2 na 1 s Kanem. Přihrávku na volného šutéra však dokázal zastavit Matip.

Jediný pozitivní moment Liverpoolu v prvním dějství - a vlastně i v celém utkání - si fanoušci hostí užili ve čtyřiadvacáté minutě. Po hříchu ojedinělá šance vzešla z dobrého bránění Coutinha, jenž obral na půlící čáře Kanea a Jordan Henderson poslal parádním pasem do samostatného nájezdu Mohameda Salaha. Ten balón trochu se štěstím umístil přesně k tyči a vykřesal drobnou naději.

Ta však vydržela při životě jen do závěru poločasu. To už na hřišti nebyl mizerný Lovren, nad nímž Jürgen Klopp zlomil hůl a nahradil ho Oxlade-Chamberlainem. Ani ten ale nezabránil další chybě stopera ve druhé minutě nastavení. Eriksenův přímý kop totiž odvrátil Matip jen k Dele Allimu a ten nezaváhal. Z voleje míč napálil rovnou do sítě.

Definitivní pojistku přidal pár minut po obrátce kdo jiný než Harry Kane - objektivně nejzabijáčtější kanonýr posledních dnů i týdnů. Centr z pravé strany vyrazil Mignolet k Vertonghenovi, a přestože Belgičanovu střelu zastavil na brankové čáře Firmino, Kaneova dorážka skončila v síti. A šance Liverpoolu v propadlišti dějin...

V Premier League však týmy nic nevypouštějí, a tak se Coutinho a spol. hnali alespoň na snížením, k čemuž měli několik příležitostí. Výtečně ale zachytal Hugo Lloris, který se zaskvěl parádní robinzonádou právě proti brazilskému záložníkovi. Postupně vychytal i pokusy Morena, Milnera a znovu Coutinha, no a nakonec perfektně zareagoval i Salahovu ránu zblízka.

Více informací k zápasu

Everton FC - Arsenal FC 2:5

22.10.2017 14:30

Góly: 12. Wayne Rooney, 90+3. Oumar Niasse - 40. Nacho Monreal, 53. Mesut Özil, 74. Alexandre Lacazette, 90. Aaron Ramsey, 90+5. Alexis Sánchez

Tlak na Ronalda Koemana jakožto manažera Evertonu po nedělním odpoledni opět o něco povyrostl, neboť tým nizozemského kouče podlehl na domácí půdě Arsenalu vysoko 2:5 a nadále se potácí na hranici sestupu. Právě kvůli vysokému přídělu inkasovaných branek liverpoolský klub dokonce spadl na osmnáctou příčku, zatímco Kanonýři se naopak bodově dotáhli na čtvrtou Chelsea. Značný podíl na tomto odčinění nedávného selhání s Watfordem nese plně uzdravený Mesut Özil, jenž kromě výtečného výkonu po celý zápas přidal také gól a asistenci.

Hosté do zápasu vstoupili velmi aktivně a evertonští v prvních minutách nevěděli, kde jim hlava stojí. Pak ovšem přišla dvanáctá minuta, kdy Granit Xhaka po zákroku Gueyeho na hranici pravidel přišel o míč před vlastní šestnáctkou a Wayne Rooney této příležitosti vystřelit ze slibné pozice využil dokonale, neboť jeho křižná rána přeletěla plachtícího Petra Čecha a zařídila Evertonu nečekané vedení.

Kanonýři se však nepříznivým vývojem skóre nenechali zaskočit, o čemž svědčí jejich souhrnná bilance sedmnácti střel za pouhou první půli! Pět minut před poločasovým odchodem do kabin se pak jejich snahu přece jen povedlo přetavit i ve vytoužené vyrovnání, když brankář Jordan Pickford dokázal vyrazit Xhakovu ránu pouze před sebe k nohám Nacha Monreala, jenž pohotovou dorážkou na přední tyč zařídil do přestávky remízový stav.

Také po změně stran jasně dominovali hosté a netrvalo dlouho, než příliš benevolentní obrana Evertonu inkasovala podruhé. V třiapadesáté minutě našel Alexis Sánchez jemným centrem z levé strany nabíhajícího Mesuta Özila, jemuž se povedlo letící míč šikovně přizvednout hlavou, aby skončil v síti.

Snahu Evertonu o srovnání dvaadvacet minut před koncem Idrissa Gueye, neboť za zbytečně ostrý faul na Xhaku v bezpečné vzdálenosti od vlastní branky uviděl od sudího Pawsona druhou žlutou kartu. Arsenal nabídnuté přesilovky beze zbytku využil hned po pěti minutách, když přímočarou kombinaci na jeden dotek zakončil po Özilově zpětném pasu Alexander Lacazette. Arsenal byl v tu chvíli na koni a mohl své vítězství navýšit ještě více, kdyby Xhakova pumelica zdálky neskončila jen na břevně.

Samotný závěr už tak dramatického utkání nabídl ještě pořádnou gólovou porci. Minutu před koncem základní hrací doby se totiž po další pohledné akci prosadil Aaron Ramsey, na což domácí kontrovali snížením střídajícího Niasseho, jenž využil hrubky Petra Čecha po nepovedené Monrealově přihrávce. Hned vzápětí však pomyslnou třešničku na dortu přidal Alexis Sánchez, jenž proskočil okolo celé řádky bránících hráčů, než si našel prostor k zakončení a výtečnou ranou na zadní tyč stanovil konečné skóre 5:2 pro Arsenal.

Více informací k zápasu

Southampton FC - West Bromwich Albion 1:0

21.10.2017 18:30

Góly: 85. Sofiane Boufal

Dlouho se zdálo, že utkání Southamptonu s West Bromwichem Albion skončí po těžkopádném výkonu obou zúčastněných bezbrankovou remízou. Na posledních deset minut však na trávník nastoupil v domácím dresu Sofiane Boufal a krátce nato rozjasnil stadion St. Mary’s úchvatným průnikem z vlastní poloviny hřiště, jež také neméně povedeně zakončil a zařídil tak svému týmu cennou výhru 1:0.

Saints si tak připisují druhé vítězství před vlastními fanoušky a s vyrovnanou bilancí tří výher, remíz i proher se drží přesně ve středu ligové tabulky na desátém místě. West Brom naopak pokračuje ve vyklízení horních pater, neboť již sedm kol za sebou nedokázal zvítězit.

O obou týmech bylo již před zápasem známo, že se střílením branek jsou letos na štíru, a tak nebylo žádné překvapení, když průlom skóre dlouho nepřicházel. Zatímco hosté se pod vedením Tonyho Pulise typicky stáhli do obranné ulity a trpělivě vyčkávali na svou šanci, Saints trpělivě obléhali protivníkův val a málem se brzy ujali vedení. Po faulu na Longa se totiž k ráně z přímého kopu odhodlal Ryan Bertrand, jehož ránu přizvedl Jonny Evans a míč skončil až na brankové konstrukci.

Poté, co si kapitán Evans přivodil zranění a musel předčasně hřiště opustit, postrádala defenziva West Bromwiche obvyklou jistotu a zdálo se, že Southampton se přece jen dokáže gólově prosadit. Jak Oriel Romeu, tak Shane Long, který na zápis do listiny střelců čeká již neuvěřitelných pětadvacet zápasů za klub a národní tým dohromady, však ve svých šancích nedokázali zamířit mezi tři tyče.

Po změně stran nechybělo mnoho, aby se proti svému dřívějšímu zaměstnavateli prosadil Jay Rodriguez, jenž se po vydařeném pasu Krychowiaka vyřítil do samostatného úniku, který ovšem zakončil nepřesně. Zápas tak spěl k bezbrankové remíze, a to až do chvíle pět minut před koncem základní hrací doby. Sofiane Boufal fantastickým sólem posadil na trávník hned trojici hráčů soupeře, přičemž Nyom s Dawsonem se dokonce groteskně srazili, a okolo stínujícího Hegazyho zakroutil přízemní ránu přesně na zadní tyč mimo dosah natahujícího se brankáře Fostera. St. Mary’s vybuchlo nadšením a může slavit tři body.

Více informací k zápasu

Huddersfield Town - Manchester United 2:1

21.10.2017 16:00

Góly: 28. Aaron Mooy, 33. Laurent Depoitre - 78. Marcus Rashford

O pořádné překvapení se postarali fotbalisté Huddersfieldu, kteří na vlastním stadiónu senzačně přemohli Manchester United. Svěřenci Joseho Mourinha tak prohráli svůj první ligový zápas v této sezóně a na čelo v tuto chvíli ztrácí již pět bodů.

Že to dneska s Manchesterem nemusí dopadnout dobře, to naznačilo již úvodních pár minut. Domácí tým byl totiž agresivnější, důraznější a zejména ve středu pole vyhrával drtivou většinu osobních soubojů. Hráči Manchesteru působili ospalým dojmem a za zmínku z jejich strany z úvodní půlhodiny stojí jen rána Herrery, která ale mířila vedle. Po necelé půlhodině hry přišel první přesný zásah - Mata ve středu hřiště hloupě ztratil míč, čímž soupeře poslal do rychlého brejku, na jehož konci míč do sítě dopravil Mooy. O pár chvil později bylo vedení domácích dokonce již dvoubrankové. To dlouhý nákop podcenil Lindelof a balón zcela minul, díky čemu se před De Geou zjevil volný Depoitre a pohodlně zvýšil. Do kabin se tak odcházelo za překvapivého stavu 2:0.

Druhou půli odstartoval pokus Younga, který mířil o pár desítek centimetrů vedle pravé tyče, o pár minut později se do šance tlačil Lukaku, na přihrávku Rashforda však nedosáhl. United v těchto chvílích svého soupeře skutečně svírali, jenže narážel na výborného Lössla v brance domácích.

Dvanáct minut před koncem se však hostům zápas přece jenom podařilo zdramatizovat. Výtečný centr Lukaka si na malém vápně našel Rashford a přesnou hlavičkou vrátil svůj celek do hry. Tým Joseho Mourinha si nakonec mohl odvézt alespoň bod, v nastaveném čase se totiž zjevil ve výhodné pozici Smalling, jenže jeho ránu na poslední chvíli domácí stopeři zblokovali, a tak se Huddersfield raduje z velmi překvapivé výhry.

Více informací k zápasu

Manchester City - Burnley FC 3:0

21.10.2017 16:00

Góly: 30. Sergio Agüero (pen.), 73. Nicolás Otamendi, 75. Leroy Sané

Zatímco Manchester United si připsal překvapivou prohru na půdě nováčka z Huddersfieldu, jeho městský rival City žádné podobné zaváhání nepřipustil, poradil si doma s Burnley 3:0 a na čele Premier League již před Rudými ďábly drží pětibodový náskok. Důležitým momentem utkání byl kontroverzní pokutový kop na přelomu půlhodiny hry, který proměnil Sergio Agüero a svým 177. zásahem v bleděmodrém dresu vyrovnal střelecký rekord v klubové historii. Po změně stran pak pojistili výhru Citizens Nicolás Otamendi a Leroy Sané.

Tým Pepa Guardioly tak pokračuje v spanilé krasojízdě, neboť jde již o jeho jedenácté vítězství za sebou napříč všemi soutěžemi. Přesto je nutno podotknout, že Burnley stejně jako ve venkovních zápasech s Chelsea či Tottenhamem podalo velmi dobrý výkon, který s trochou štěstí mohl přinést o poznání jiný výsledek. Vůbec první branková příležitost utkání připadla hostům a brankář Ederson musel naplno předvést své kvality proti úniku Wooda i Arfieldově dorážce.

Poté se již ke slovu dostali hráči Manchesteru, kteří trpělivě hledali skulinky v zataženém obranném bloku soupeře. Bernardo Silva sice po šikovné akci Saného ještě neuspěl, ovšem po osmadvaceti minutách to už přišlo. Kolmice Davida Silvy na Kevina de Bruyneho způsobila v šestnáctce Burnley chaos, jehož belgický záložník využít nedokázal, ovšem odražený míč vybojoval Bernardo Silva a po kličce okolo brankáře Popea se teatrálně sesunul k zemi. Sudí Robert East nařídil navzdory mohutným protestům hráčů Clarets pokutový kop, který Sergio Agüero bezpečně proměnil a vyrovnal letitý klubový rekord 177 gólů Erica Brooka.

Rozezlení hosté se po zbytek první půle nebojácně vrhli do útoku, ovšem jejich soupeř nezůstal pozadu a neměl daleko k další brance u několika šancí Agüera, s nimiž si museli na poslední chvíli poradit buď Pope, anebo stoper James Tarkowski. Po změně stran již Manchester kontroloval hru o něco lépe, přesto do třiasedmdesáté minutě panovala na Etihad Stadium nejistota v podobě hubeného náskoku. Pak ale Saného rohový kop přetavil v povedenou hlavičku Nicolás Otamendi a přece jen pojistil vedení svého týmu.

Než se Burnley stačilo vzpamatovat, nekompromisní domácí skórovali v rozmezí pouhých dvou minut znovu. Přímočarou akci vyšperkoval ukázkovou kolmicí Kevin de Bruyne a Leroy Sané již samostatný únik bezpečně zakončil okolo vyběhnuvšího Popea. Když pak v samém závěru stále hladoví Citizens neuspěli v zakončení z kopaček Jesúse se Saném, skončil zápas jejich výhrou 3:0 a pojištěním prvního místa v tabulce.

Více informací k zápasu

Newcastle United - Crystal Palace 1:0

21.10.2017 16:00

Góly: 86. Mikel Merino

Poté, co se Crystal Palace povedlo senzačně ukončit černou sérii porážek bez jediného vstřeleného gólu proti mistrovské Chelsea, přišlo opětovné rozčarování. Svěřenci Roye Hodgsona totiž na půdě Newcastlu prohráli 0:1 a nadále tak zůstávají osamoceni na dně ligové tabulky s pětibodovým odstupem od záchrany. Výhru Magpies vystřelil v samém závěru střídající Mikel Merino a Newcastle díky tomu poskočil na výtečné šesté místo, pouhé dva body za momentálně čtvrtou Chelsea.

Nutno dodat, že družina Rafaela Beníteze se zápasem spíše protrápila a Merinův gól po rohu pět minut před koncem padl spíše proti proudu hry. Hosté tak jako v řadě zápasů z úvodu sezony doplatili na bídnou finální fázi, kterou tentokrát nedokázal vylepšit ani uzdravivší Wilfried Zaha. Právě jej domácí defenziva identifikovala jako největší hrozbu z týmu soupeře, kvůli čemuž byl Zaha pravidelně atakován alespoň dvěma bránícími hráči. Přesto si dokázal vytvořit několik slibných příležitostí, s nimiž si ovšem buďto poradil brankář Elliot, anebo forvard Eagles nemířil přesně.

Jedním z nejvýraznějších momentů první půle byl symbolicky faul, jímž se provinil Yohan Cabaye. Někdejší opora Newcastlu mohla být ráda, že za nevybíravý zákrok na Yedlina uviděla pouze žlutou kartu, kterou obdrželi kvůli následné šarvátce také Lascelles s Van Aanholtem. Zatímco první střelecké pokusy na obou stranách nebyly žádným velkým ohrožením, šest minut před koncem první půle se přece jen jedna tutovka urodila. Wilfried Zaha se po Townsendově centru ocitl v šestnáctce Newcastlu zničehonic sám, jenže jedinečnou možností na průlom skóre pohrdl a vůbec se netrefil mezi tři tyče.

Až v závěrečné dvacetiminutovce se Newcastlu povedlo zmátořit a převzít iniciativu. Nejprve vyprášil rukavice brankáře Speroniho střídající Diamé, poté se obdobně prezentoval dalekonosným pokusem Jonjo Shelvey a do třetice se již ofenzivní snaha domácích ujala i gólově. Pět minut před koncem našel Matt Ritchie povedeným rohovým kopem hlavu Mikela Merina, jenž i s trochou štěstí nasměroval míč přesně pod břevno a zařídil svému týmu cenné tři body.

Více informací k zápasu

Stoke City - AFC Bournemouth 1:2

21.10.2017 16:00

Góly: 63. Mame Diouf - 16. Andrew Surman, 18. Junior Stanislas (pen.)

Stejně jako v loňské sezóně se podařilo Bournemouthu uspět naplno na půdě Stoke City. Po třech zápasech bez vítězství tak částečně vylepšil svou pozici na předposlední pozici tabulky, byť se z ní výše ani po tomto rezultátu nevyhrabal. Domácí naopak po této porážce spadli do sestupového pásma a nacházejí se jen těsně před svým soupeřem.

The Potters nevyšel vůbec ideálně vstup do tohoto střetnutí a už po osmnácti minutách hry prohrávali o dvě branky. Nejprve Stanislas nabil na hranici šestnáctky Surmanovi, který svou levačkou usměrnil balón přesně k tyči. A o pár chvil později proměnili hosté penaltu díky Stanislasovi, protože Afobe byl v šestnáctce evidentně faulován Shawcrossem.

V prvním poločase se toho až na dva góly jinak moc neudálo, a to především v první třicetiminutovce. Až ve 31. minutě se pokusil navýšit vedení Mousset, ovšem bránu svým pokusem netrefil, na druhé straně se o tři minuty později osmělil Diouf, avšak gólman Begovič neměl mezi třemi tyčemi přílišné potíže balón zastavit.

Ve 39. minutě se ocitl ve velké možnosti Choupo-Moting, jenž se snažil snížit průběžný stav hlavičkou, avšak kýžený a chtěný prostor minul. Ani ve druhém dějství se Stoke City nepodařilo vytvořit si nějaký větší a soustavný tlak na svého protivníka. Ten naopak velmi dobře bránil a snažil se hájit průběžné vedení. A takticky zvládal svou úlohu dobře.

Hru domácích nakonec trošku rozhýbal střídající Crouch, jenž se dostal na hřiště po hodině hry. A v 63. minutě pak mužstvo manažera Marka Hughese přece jenom snížilo. Choupo-Moting v pokutovém území sklepl balón pro Dioufa, a ten z blízkosti snadno skóroval. Více toho ovšem Stoke City nestihlo, Berahino totiž v nastavení pálil nepřesně.

Více informací k zápasu

Swansea City - Leicester City 1:2

21.10.2017 16:00

Góly: 56. Alfie Mawson - 24. Federico Fernández (vl.), 49. Shinji Okazaki

Leicester v této sezóně získal teprve své druhé vítězství v sezóně a své vůbec první venkovní. Když naposledy uzmul tři body, psala se tehdy půlka srpna. Na půdě Swansea, které ve finále předskočil v tabulce a vyhoupl se ze sestupového pásma, se ujal vedení díky vlastenci Federica Fernándeze a brance Šindžiho Okazakiho. Domácí jen snížili Alfiem Mawsonem.

Uběhlo sotva pár vteřin od úvodního hvizdu sudího Olivera a Okazaki se už stačil propracovat k hlavičce, každopádně gólman Fabiaňski si připsal svůj první úspěšný zákrok. V 10. minutě pálil na domácího muže v rukavicích o dost lépe Albrighton, avšak i on ztroskotal na připraveném soupeři. A ani Vardy na něj v 17. minutě nevyzrál.

Lišky se nakonec ujaly zaslouženého vedení ve 24. minutě. Mahrez na levé straně chytře podržel míč, poté se snažil svým centrem na bližší tyčce najít Vardyho, jenž se k zakončení sice nedostal, ale smolně se nakonec do balónu opřel stoper Fernández, který ho usměrnil za záda Fabiaňského. Navýšit náskok mohl ještě Ndidi, Fabiaňski si s ním ovšem poradil.

I po změně stran působili The Swans značně mdlým dojmem. Navíc se jim vůbec nezadařilo na samotném začátku druhé půle a prohrávali už o dva góly. Albrighton založil rychlý protiútok, poslal centr za obranu, kde na ofsajdovou past vyzrál Mahrez, ten pak sklepl míč z první pro Okazakiho, jenž se z blízkosti snadno prosadil.

Domácí sice našli odpověď poté, co centr z rohového čtvrtkruhu propadl až k Mawsonovi, který se trefil parádně k tyči, avšak i po této brance byl Leicester lepším týmem směrem dopředu a protivníkovi prakticky nic nedovolil. Tři body si ve finále opravdu zasloužil, a to navíc Vardyho v 76. minutě musel vychytat Fabiaňski.

Více informací k zápasu

Chelsea FC - Watford FC 4:2

21.10.2017 13:30

Góly: 12. Pedro, 71. Michy Batshuayi, 87. César Azpilicueta, 90+5. Michy Batshuayi - 45+2. Abdoulaye Doucouré, 50. Roberto Pereyra

Chelsea v předehrávce devátého kola Premier League nakonec zdolala Watford 4:2, ačkoliv její vítězství se rozhodně nerodilo vůbec lehce. Zkraje druhé půle to dokonce vypadalo na další nepříjemnou ránu na fotbalisty v modrém. Blues pak spasil dvěma zásahy střídající Batshuayi.

Že Watford na Stamford Bridge nehodlá jen sekundovat, to dokazoval od prvních minut. V jeho podání byly k vidění pohledné kombinace na jeden dotek a zajímavé akce v ofenzivní třetině. Ty ovšem vedly převážně jen ke střelám ze střední vzdálenosti, ve kterých vynikal především Richarlison, ten ale neměl seřízená mířidla.

Na druhé straně pak udeřilo víceméně z první nadějnější akce - rohový kop rozehrála Chelsea nakrátko, Hazard na vápně oslovil osamoceného Pedra, který parádní střelou z první o tyč otevřel skóre utkání. Pojistku mohl po dvaceti minutách přidat Fabregas, ten ale tváří tvář Gomesovi zazmatkoval a jeho nepovedený lob brankář hostí zlikvidoval.

Zbytek poločasu mnoho vzruchu nepřinesl, na další zásadní moment si tak fanoušci museli počkat až do nastaveného času prvního poločasu. A pro domácí příznivce šlo o pořádný šok - David Luiz totiž dlouhý aut odvrátil k Doucourému, který balón z prvního doteku napálil do sítě a vyrovnal tak na 1:1.

Chelsea začala druhý poločas aktivně, když si po necelé minutě hry jeden ze stoperů Watfordu málem srazil centr Azpilicuety do vlastní sítě. To bylo ale na dlouhou dobu to poslední, co Blues předvedli. Z následného brejku totiž zahodil nemožné Richarlison, který se na malém vápně zjevil zcela osamocený před prázdnou bránou, jenže svůj pokus nasměroval mimo. Chelsea ovšem byla nepoučitelná a po dalších dvou minutách již prohrávala - Bakayoko totiž hloupě ztratil míč ve středu pole, Watford brejk vyřešil parádní kombinací, na jejímž konci se na penaltě zjevil úplně volný Pereyra, který Courtoise překonal podruhé.

A pro Chelsea mohlo být ještě hůř - o chvíli později se po centru na malém vápně zjevil úplně osamocený Richarlison, ten ale pokračoval ve své smůla, když svou hlavičku nasměroval zhruba metr vedle levé tyče.

Hráči v modrém působili, že vůbec netuší, co mají dělat, rychlá otočka ve skóre je skutečně opařila. Na první kloudnou akci se zmohli až v sedmdesáté minutě a k jejich štěstí jim hned přinesla vyrovnání - Willian zprava poslal prudký centr, který si našel střídající Batshuayi a parádní křižnou hlavičkou srovnal skóre.

Tentýž hráč mohl deset minut před koncem strhnout vedení na stranu domácích, když jej Fabregas chytře našel, ovšem belgický forward tentokráte branku přestřelil. Euforie se tak na Stamford Bridge strhla až tři minuty před koncem - to centr Williana před útočníkem Chelsea přizvedl Mariappa, k jeho smůle však tak nešťastně, že víceméně trefil na zadní tyči stojícího Azpilicuetu, od nějž se míč odrazil do sítě.

V samém závěru pak ještě chyboval Britos, který při rozehrávce trefil Bakayoka a do samostatného úniku poslal nečekaného hrdinu Batshuaye, který tak pár vteřin před závěrečným hvizdem stanovil konečnou podobu výsledku na 4:2.

Více informací k zápasu

West Ham United - Brighton & Hove Albion 0:3

20.10.2017 21:00

Góly: 10. Glenn Murray, 45+2. José Izquierdo, 75. Glenn Murray (pen.)

Netradičně už v pátek se rozehrála anglická Premier League. Nové kolo ostrovní soutěže otevřel zápas West Hamu s Brigthtonem, které divákům nabídlo tři branky a také poněkud překvapivý konečný výsledek.

V pozici lehkého favorita do zápasu vstupovali nepochybně domácí, kteří by měli mít i vzhledem k letnímu posílení kádru (Javier Hernández a spol.) určitě vyšší ambice, než jen bojovat o záchranu, což je prvořadým cílem nováčka z Brightonu.

Nový tým v anglické lize, za nějž nenastoupil ani jeden z české dvojice Jiří Skalák - Aleš Matějů, ale vstoupil do utkání nebojácně, za což byl už po deseti minutách hry odměněn vedoucím gólem. Pascal Gross rozehrál parádně standardku, k míči se ve vápně dostal Glen Murray a hlavičkou poslal balon za bezmocného Harta. Německý středopolař si tak připsal asistenci a znovu ukázal, jaký poklad v něm Brighton z Ingolstadtu získal.

Ještě do poločasu mohl srovnat Chicharito, forvard West Hamu ale branku netrefil. Branky tak i nadále stříleli hosté - v nastavení vypálil z hranice vápna Izquierdo a Hart inkasoval podruhé.

Definitivní rozhodnutí duelu přišlo v sedmdesáté čtvrté minutě. To Zabaleta ve vápně sestřelil autora první branky Murrayho a sudí nekompromisně ukázal na penaltový puntík. Pokutový kop zahrával sám faulovaný a nemýlil se. Brighton tak nastřílel West Hamu tři góly a veze si domů i stejný počet bodů.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Manchester City981032:425
2.Manchester United962122:420
3.Tottenham Hotspur962119:620
4.Chelsea FC951317:1016
5.Arsenal FC951317:1216
6.Watford FC943215:1715
7.Newcastle United942310:814
8.Burnley FC93428:913
9.Liverpool FC934214:1613
10.Southampton FC93338:912
11.Huddersfield Town93337:1012
12.Brighton & Hove Albion93249:1011
13.West Bromwich Albion92437:1010
14.Leicester City923412:149
15.Swansea City92256:108
16.West Ham United92258:178
17.Stoke City922510:208
18.Everton FC92257:188
19.AFC Bournemouth92166:137
20.Crystal Palace91082:193

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (627)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele