Premier League - souhrn 8. kola

05.10.2018, 22:55, aktualizováno 07.10.2018, 19:27
Komentáře a souhrny
Šlágr mezi Liverpoolem a Man City přinesl bezbrankovou remízu. Chelsea vyhrála na půdě Southamptonu. Arsenal ve druhém poločase dokonale rozstřílel Fulham. Man Utd otočil zápas s Newcastlem, kde již prohrával o dvě branky. Tottenham naplnil roli favorita proti Cardiffu. Everton veze cenné body ze hřiště Leicesteru City.

Liverpool FC - Manchester City 0:0

07.10.2018 17:30

Góly: -

Vrchol osmého kola Premier League mezi Liverpoolem a Manchesterem City v přímém boji o první místo v tabulce nakonec přinesl zcela jinou podívanou, než se původně očekávalo. Místo ofenzivních hodů totiž na obou stranách hrály prim obrany, které dlouho potvrzovaly, proč z celé ligy inkasovaly nejméně branek. Když navíc Riyad Mahrez pět minut před koncem neproměnil pokutový kop, taktická bitva se skrovným počtem šancí skončila bezbrankovou remízou.

Dělba bodů na Anfield Road jen potvrdila známé rčení, že když dva se perou, třetí se směje. V tomto případě lze vzpomenout na Chelsea, jíž se povedlo zvítězit na Southamptonu a vyrovnat se bodově oběma protivníkům na čele tabulky se shodným ziskem dvaceti bodů. O pouhé dva body pak zaostává severolondýnské duo Arsenal s Tottenhamem.

Již od úvodních minut bylo patrné, že se Pep Guardiola poučil z loňské sezony a porážky s Liverpoolem jak v lize, tak Lize mistrů jej přesvědčily o výrazné úpravě herního stylu Citizens. Hosté se prezentovali o poznání konzervativnějším pojetím, útokům v nižším počtu hráčů a zdaleka ne tak agresivním napadáním jako v předešlých zápasech. Důraz na eliminování obávaného liverpoolského útoku na každý pád slavily úspěch, neboť vyjma Salahovy nevýrazné střely z třetí minuty byl brankář Ederson v permanenci pouze při typické rozehrávce po zemi od vlastní branky.

Také Jürgen Klopp ve snaze zaštítit vlastní pravou stranu hřiště proti Benjaminu Mendymu sáhl k opatrnějšímu Gomezovi místo obvyklé stálice Alexandera-Arnolda, zatímco na stoperu vůbec poprvé v lize nastoupil Dejan Lovren. Pro chorvatského stopera šlo o řádný křest ohněm, který však Lovren ustál bez jediného většího zaváhání a výtečnými výpady pravidelně frustroval hráče Citizens.

Všechny změny, pomalejší tempo utkání a čekání na chybu soupeře ovšem měly za následek neurovnaný fotbal převážně ve středu pole bez jediné skutečné gólové příležitosti. Nic se na této situaci zprvu neměnilo ani bezprostředně po změně stran, ovšem na přelomu hodiny hry se diváci na Anfield Road přece jen dočkali atraktivnějšího fotbalu. První větší šanci na průlom skóre měl Riyad Mahrez, jenž se po výtečném pasu Davida Silvy ocitl sám proti brankáři Alisonovi a jedinému liverpoolskému obránci, ovšem jeho křižná rána zamířila mimo tři tyče.

Pět minut před koncem měl alžírský reprezentant ještě výraznější možnost skórovat, neboť Virgil van Dijk neodhadl svůj zákrok na střídajícího Saného a rozhodčí Atkinson nekompromisně nařídil pokutový kop. Mahrez však tíhu okamžiku neustál a Alisonovu branku přestřelil. Dramatický závěr nakopnul jak liverpoolské hráče, tak domácí publikum, ale ani v tu chvíli obrana Citizens s mladou stoperskou dvojicí Stones-Laporte s masivní podporou spoluhráčů v čele s Fernandinhem nepovolila ani o píď a připisuje si prestižní čisté konto z Anfield Road.

Více informací k zápasu

Southampton FC - Chelsea FC 0:3

07.10.2018 15:15

Góly: 30. Eden Hazard, 57. Ross Barkley, 90+3. Álvaro Morata

Než se hráči Chelsea vrátí domů, bude po všem; alespoň na několik desítek minut se však tým Maurizia Sarriho může vyhřívat na samém vrcholu Premier League. Zasloužil se o to v Southamptonu, kterému sice Blues dovolili několik zajímavých šancí, ale nakonec díky skvěle hrajícím Hazardovi s Barkleym vyhráli hladce 3:0. Trefil se navíc i Álvaro Morata!

Nebezpečnější byl ale v prvním poločase Southampton, který měl jít do vedení v šestadvacáté minutě. Bertrandův skvělý centr ale Danny Ings ze tří metrů poslal fatálně přes břevno prázdné branky. No a Chelsea obratem trestala hned první střelou na bránu v utkání. Barkley obral Hojbjerga a díry v nepřipravené obraně využil pasem na zcela volného Hazarda. Ten na nic nečekal, vtrhnul do vápna a samostatný nájezd proměnil.

Ze strany Chelsea to opravdu nebyla žádná dominance a hned vstup do druhého poločasu opět ukázal, že Sarri ještě musí vypilovat určité rezervy, a to především v defenzivě. K centru z pravé strany se dostal Bertrand, ale z voleje branku ve velké šanci bohužel pro domácí netrefil. Ings byl o chvíli později úspěšnější, jenže na místě určení stál Kepa.

No a londýnskému týmu opět stačila první velká příležitost a bylo vlastně po zápase. Nacvičený přímý kop vylétl z Willianovy kopačky na Oliviera Girouda, ten vystřihl efektní nůžky a Ross Barkley na opačné tyči vděčně sklepnul balón do sítě. Byl to jeho vůbec první gól v dresu Chelsea.

Dvacet minut uspávajícího fotbalu rozčísl nádhernou střelou z pětadvaceti metrů Nathan Redmond, jehož pumelici vytáhl Kepa s vypětím všech sil na břevno. Z protiútoku po následném rohu mohla naopak definitivně rozhodnout Chelsea, ale stejně jako svou roli brilantně odehráli Jorginho a Hazard, tak ji zpackal Morata. Samostatný nájezd zakončil slabou střelou do McCarthyho.

Kepa Arrizabalaga se v úvodu sezóny nedostával do příliš velkého zápřahu, ale v posledních týdnech ukazuje, že do Sarriho systému skvěle zapadá. Hru nohama ovládá dokonale, je mrštný a má překvapivě silné paže. To prokázal ještě jednou v závěru utkání když jednou rukou zastavil tvrdou ránu Ingse mířící do horního rohu. Výrazně se tak zasloužil už o čtvrté konto v Premier League.

V závěrečných minutách to ale hráči nezabalili a takový Danny Ings se do dějin utkání zapsal hned dvakrát. Nejdřív propásl vhodný moment ke střele a nechal si míč sebrat Azpilicuetou, aby pak velmi nevybíravě zajel do Kovačiće a měl velké štěstí, že nebyl vyloučen.

Chelsea za tohle soupeře v nastaveném čase potrestala tím nejkrutějším způsobem. Hazard překvapil bleskovým průnikem a dal Moratovi druhou šanci zlepšit si sebevědomí v souboji 1 na 1. Tentokrát už se útočník prosadil hezkým obloučkem a uzavřel skóre na 0:3.

Více informací k zápasu

Fulham FC - Arsenal FC 1:5

07.10.2018 13:00

Góly: 44. André Schürrle - 29. Alexandre Lacazette, 49. Alexandre Lacazette, 67. Aaron Ramsey, 79. Pierre-Emerick Aubameyang, 90+1. Pierre-Emerick Aubameyang

Šest výher v Premier League, devět ve všech soutěžích. Po úvodním trápení se Arsenal rozjíždí ve velkém stylu a atakuje čelo tabulky. Dnes to tvrdě schytal Fulham, který ještě v prvním dějství držel krok, ale pak se pod náporem Gunners zcela sesypal. Čtyři góly ve druhém poločase, skvělí Lacazette, Ramsey a Aubameyang a alespoň na chvíli třetí místo v Premier League.

Fulham má jednu z nejhorších obran v lize a dnes se to opět potvrdilo. Ani Arsenal se ovšem nemůže kasat bůhvíjak pevnou defenzivou a hned ve třetí minutě se Bellerín prezentoval úděsnou přihrávkou, jíž před vápnem Gunners sebral Vietto. Jeho ránu ale tečoval Holding a Leno ji následně dokázal vyrazit.

Arsenal navíc udělil Fulhamu brutální lekci z efektivity. Zatímco Cottagers vypálili jednadvacetkrát a jen čtyřikrát mezi tři tyče, Arsenalu stačilo na pět gólů všehovšudy devět ran. Poprvé se vlnila síť ve třicáté minutě zásluhou Alexandra Lacazetta. Sám vybojoval míč, předal ho Monrealovi a pak ve vápně skvěle ztlumil jeho zpětný pas a z otočky otevřel skóre.

Přesto se ještě do pauzy Fulham dokázal vrátit do zápasu. Tři minuty před přestávkou ještě Schürrle ve skvělé pozici selhal, protože mu míč sjel z kopačky, ale o dalších pár desítek sekund později už někdejší hráč Chelsea skóroval. Monreal zavařil svému týmu mizernou přihrávkou, Vietto posléze vysunul Schürrleho do šestnáctky, načež následoval jen gólový oblouček přes Lenovu hlavu.

Fanoušci Arsenalu kroutili hlavou a kdekdo čekal, že tenhle zásah Cottagers do druhého dějství nakopne. Jenže opak byl pravdou a záhy po startu druhého poločasu musel proti Bellerínově střele vytáhnout skvělý zákrok Bettinelli. Jenže za minutu už si třel obličej v dlaních, protože Lacazette se nádherně opřel do skákajícího míče z hlavy Welbecka a vrátil Emeryho celku vedení.

Po hodině hry měl ojedinělou šanci na vyrovnání Kamara, ale v dobré pozici "hlavičkoval ramenem". Pak přišli na hřiště Ramsey s Aubameyangem a začala jatka. Famózní ťukec zakončil patičkou po příhře Aubameyanga Ramsey, za dalších deset minut proměnil Aubameyang v gól Bellerínův centr a na samém sklonku zápasu se gabonský forvard prosadil podruhé - tentokrát ho do úniku vyslal Ramsey.

Více informací k zápasu

Manchester United - Newcastle United 3:2

06.10.2018 18:30

Góly: 70. Juan Mata, 76. Anthony Martial, 90. Alexis Sánchez - 7. Kenedy, 10. Yoshinori Muto

Divoký zápas byl k vidění na Old Trafford. Manchester United zde brzy prohrával s Newcastlem již o dvě branky, v závěrečné dvacetiminutovce se však Mourinhově svěřencům povedl dechberoucí obrat, který třetím gólem v 90. minutě završil střídající žolík Alexis Sánchez.

The Red Devils nevyhráli již čtyři soutěžní utkání v řadě a vůbec dobře nezačali ani v sobotu večer před svými fanoušky. Už po sedmi minutách hry převzal kolmou přihrávku od Ayozeho Péreze Kenedy, dostal spoustu prostoru od bránícího Ashleyho Younga a přesným obstřelem levou nohou na vzdálenější tyč překonal Davida de Geu.

Za chvíli to vypadalo s domácími ještě hůře, Jonjo Shelvey našel v šestnáctce Yoshinoriho Muta, šestadvacetiletý Japonec se za přihlížení Younga, Baillyho aspol. otočil s míčem a z prostoru penaltového puntíku prudkou ranou do středu brány propálil brankáře Manchesteru United. Muto si připsal svou premiérovou trefu v Premier League.

Znepokojený a evidentně rozhozený José Mourinho, jehož pozice v klubu rozhodně není stabilní, na krajně nepříznivý vývoj zareagoval stažením stopera Erica Baillyho, místo něhož poslal na hřiště Juana Matu. Záhy mohlo přijít snížení, Marcus Rashford ovšem ve stoprocentní pozici hlavou nezužitkoval centr Lukakua ideálně.

To byla však jediná větší šance United v úvodním dějství. Naopak The Magpies mohli ještě svůj náskok navýšit, Kenedy vrátil odvrácený míč po přímém kopu zpět do malého vápna, kde zblízka nechal vyniknout Davida de Geu hlavičkující Muto.

Po poločasové přestávce nechal Mourinho v kabině také jednadvacetiletého Scotta McTominaye, kterého vystřídal oblíbený žolík Marouane Fellaini. Výkon Manchesteru ve druhé půli byl výrazně aktivnější a kvalitnější než v půli první, Martin Dúbravka i tak dlouho držel čisté konto. Správně seřízená mířidla neměli postupně Nemanja Matić ani Marcus Rashford.

Radost divákům na Old Trafford přinesl až přímý kop Juana Maty, jenž pěknou technickou střelou přes zeď z nějakých osmnácti metrů zavelel na prahu sedmdesáté minuty k obratu. Vyrovnání přišlo pět minut nato, Anthony Martial si krásně vyměnil balón s Paulem Pogbou a zakončil nechytatelně na přední tyč.

V těch chvílích už byl na hřišti také třetí střídající hráč domácích, Alexis Sánchez, a byla to právě chilská hvězda, která dnes rozhodla o vítězství The Red Devils. Pogba přihrál do křídla Ashley Youngovi, na jehož nadýchaný centr si naskočil právě nevysoký Sánchez a Dúbravka musel potřetí, a naposled, tahat míč ze své sítě.

Více informací k zápasu

Burnley FC - Huddersfield Town 1:1

06.10.2018 16:00

Góly: 20. Sam Vokes - 66. Christopher Schindler

Plichtou skončilo setkání Burnley s Huddersfieldem. Domácí se sice brzy dostali do vedení, avšak téměř po celý zbytek zápasu se bránili aktivním hostům. Ti se nakonec dočkali alespoň vyrovnání.

Clarets před týdnem uspěli na půdě Cardiffu, přesto se manažer Dyche odhodlal zasáhnout do sestavy, když českého útočníka Vydru nahradil Barnes. Také lodivod Terriers Wagner učinil jednu změnu v základní jedenáctce, do které se na úkor Kongola tentokrát vešel Van La Parra.

Jako první zaměstnali brankáře soupeře domácí, když v šesté minutě musel Lössl likvidovat hlavičku Vokese. Za dalších čtrnáct minut již byl ale útočník Burnley úspěšnější, když si naskočil na centr z pravé strany a přesnou střelou hlavou poslal svůj tým do vedení. Po vedoucí brance se Clarets zatáhli a nechali kombinovat Huddersfield, jenž však během prvního poločasu neprolomil obranu protivníka.

Vyrovnání se hosté na konec dočkali v 66. minutě, kdy si Schindler v pokutovém území naskočil na centr a zamířil do stejných míst jako v první půli Vokes. Burnley toho směrem dopředu za celý zápas mnoho nepředvedlo. Terriers byli o poznání aktivnější, nakonec ale museli vzít zavděk alespoň bod.

Více informací k zápasu

Crystal Palace - Wolverhampton Wanderers 0:1

06.10.2018 16:00

Góly: 56. Matt Doherty

Trápení Crystal Palace na domácím hřišti nemá konce. Eagles se ani na čtvrtý pokus nedočkali gólu či dokonce výhry. Naopak museli zkousnout porážku od Wolverhamptonu, jemuž k zisku tří bodů stačil jediný přesný zásah.

Orli před týdnem nezvládli výlet do Bournemouthu, kterému podlehli. Jejich manažer Roy Hodgson chtěl mužstvo vzkřísit jednou změnou, když záložníka Meyera zastoupil Schlupp. Vlci na trávník nastoupili ve stejném složení jako v předchozích zápasech. Pokud to není vyloženě nutné, tak lodivod Wolves Nuno sestavu svého mančaftu nemění.

Začátek klání patřil domácím, kteří mohli jít do vedení ve 20. minutě. Wan-Bissakovu nabídku do pokutového území nešťastně tečoval zadák Coady a jen díky včasné reakci brankáře Patrícia hosté neinkasovali. Wolverhampton se poprvé ukázal o čtyři minuty později, kdy brejk táhl Jota a po jeho přihrávce si míč do středu navedl Jiménez, jenže následnou ránu těsně nenasměroval mezi tři tyče.

Vlci se za další brankou hnali ve 27. minutě, kdy opět zafungovala spolupráce mezi Jotou a Jiménezem, skvělým zákrokem jim však radost překazil vyběhnuvší gólman Eagles Hennessey. Za sedm minut vyboxoval Van Aanholtův centr Patício pouze ke Schluppovi, jehož rána těsně přeletěla břevno. V poslední minutě první půle zahrávali Crystal Palace přímý kop těsně za šestnáctkou, k jehož exekuci se postavil Milivojević, svým technickým pokusem ale na Patrícia nevyzrál.

Jedenáct minut po změně stran si pravý bek Wolves Doherty narazil míč s Jiménezem a přesnou střelou k tyči překvapil Hennesseyho - 0:1. Střelecké trápení Orlů mohl přerušit střídající Meyer, jenž se v 69. minutě opřel do voleje, který zlikvidoval Patrício. Portugalský gólman si poradil i s následnou dorážkou od Schuppa.

Jedenáct minut před koncem se ukázal další střídající hráč domácích Kouyaté, jenž po rohovém kopu sklepl balón hlavou na Schluppa, který však z otočky trefil bránícího Bolyho. Hosté mohli zápas definitivně rozhodnout v 81. minutě, kdy se Moutinhův zblokovaný centr dostal ke Cavaleirovi, jenž napálil břevno. Wolverhampton však tato šance nakonec mrzet nemusela, jelikož si i tak došel ke třem bodům.

Více informací k zápasu

Leicester City - Everton FC 1:2

06.10.2018 16:00

Góly: 40. Ricardo Pereira - 7. Richarlison, 77. Gylfi Sigurdsson

Everton si na své konto připsal druhé vítězství v řadě poté, co zvítězil na hřišti Leicesteru. Na první branku hostů ještě dokázal domácí výběr odpovědět, druhý zásah Sigurdssona byl však nakonec rozhodujícím. Utkání hodně ovlivnilo vyloučení kapitána Foxes Morgana.

Lišky v minulém kole slavily výhru v Newcastlu, a tak se jejich manažer Puel rozhodl ponechat sestavu ve stejném složení. Úspěšný byly před týdnem také Karamelky, přesto se jejich lodivod Silva odhodlal k jedné změně v základní jedenáctce, když Calvert-Lewina nahradil v záloze Bernard.

Svůj tah si Silva mohl pochvalovat již sedm minut po začátku duelu, kdy Bernard na levé straně obehrál dva protihráče a jeho centr proměnil v první branku Richarlison. Leicester se po inkasovaném gólu probudil, z jeho snahy nevzešla žádná výraznější příležitost. To na druhé straně napřáhl ve 25. minutě Sigurdsson ke střele, s níž si poradil brankář Schmeichel.

Pět minut před přestávkou se Foxes ubránily rohovému kopu, po kterém vyrazily do brejku. Pereira si pohrál s bránícím Kennym a propálil gólmana Toffees Pickforda - 1:1. Jedenáct minut po změně stran mohl obrat dokonat levý obránce Chilwell, jenž si míč navedl na střed hřiště, odkud pravou nohou vypálil jen těsně vedle Pickfordovy svatyně.

Důležitý moment se odehrál v 63. minutě. Kapitán domácích Morgan tvrdě dohrál Richarlisona, za což uviděl červenou kartu po druhé žluté, a Leicester tak utkání dohrával v deseti hráčích. Dvacet minut před koncem druhého poločasu se vyznamenal Schmeichel, jenž nejprve vyrazil Digneho střelu z dálky a následně si poradil s dorážkou.

V 77. minutě Everton přece jen využil přesilovou hru. Sigurdsson se ve středu hřiště elegantně zbavil soupeře a nádhernou ranou pod břevno překonal Schmeichela. Lišky v závěru ještě chtěly alespoň vyrovnat, což se jim však nepodařilo.

Více informací k zápasu

Watford FC - AFC Bournemouth 0:4

06.10.2018 16:00

Góly: 14. David Brooks, 33. Joshua King (pen.), 45. Joshua King, 46. Callum Wilson

Souboj dvou týmů, jejichž výsledky z úvodu sezónu patřily k nejpříjemnějším překvapením, dopadl nečekaně jasně ve prospěch Bournemouthu. Watfordu dnes na Vicarage Road nevyšlo vůbec nic a prohrál vysoko 0:4. O výsledku bylo rozhodnuto již po prvním poločase, domácí totiž již v té době prohrávali o tři góly a navíc hráli v deseti.

Začátek utkání přitom žádnému takovému debaklu nenasvědčoval, hra byla vyrovnaná a na první opravdu velkou šanci se čekalo. Ta přišla až po čtvrthodině hry a hned se měnilo skóre. The Cherries podnikli po ubráněném rohovém kopu rychlý brejk, Ryan Fraser vyslal do sprintu Joshuu Kinga, po jehož centru ještě stoprocentní příležitost nevyužil Calum Wilson, fantastický zákrok Fostera však vyšel vniveč, jelikož následnou dorážkou už rozvlnil síť David Brooks.

Klíčový moment celého zápasu nastal ve 32. minutě. Na přihrávku kapitána Francise si naběhl aktivní King, prodral se k míči přes bránícího Christiana Kabaseleho, jenž unikajícího útočníka zezadu podrazil a jelikož to už bylo v pokutovém území, kopala se penalta. Kabasele navíc už měl žlutou kartu a hlavní rozhodčí Jonathan Moss ho tak po druhém napomenutí poslal předčasně do kabin. Jedenáctimetrový kop sám faulovaný s přehledem proměnil.

Bournemouth završil poločas snů krátce před odchodem do kabin, Callum Wilson pěkným centrem na zadní tyč oslovil koho jiného než svého ofenzivního parťáka Kinga a šestadvacetiletý Nor hlavou překonal Bena Fostera.

Druhá půle už byla spíše formalitou, tím spíše, když hosté přidali ještě jeden gól a to hned zkraje druhé dějství. Prudký centr Ryana Frasere uzmul těsně před Fosterem Callum Wilson a bez problému doklepl míč do prázdné brány. Svěřenci Eddieho Howea tak získali již třináct bodů, přičemž na obdobnou porci dosáhli v loňské sezóně až o Vánocích.

Více informací k zápasu

Tottenham Hotspur - Cardiff City 1:0

06.10.2018 16:00

Góly: 8. Eric Dier

Tottenham zvládl svůj domácí duel s Cardiffem, díky brance Erika Diera ze začátku zápasu zvítězil 1:0 a i nadále zůstane v popředí tabulky. Naopak parta Neila Warnocka stále čeká na premiérovou výhru a židle pod ostříleným manažerem je už pořádně rozviklaná.

The Spurs vstoupili do utkání aktivně a vedení se ujali již během úvodní desetiminutovky. Kieran Trippier si při rozehrávce rohu narazil s Lucasem Mourou, odcentroval na Davinsona Sáncheze, po jehož souboji se míč odrazil přímo ke kopačkám Erika Diera a anglický reprezentant zblízka prostřelil Neila Etheridge.

Hosté mohli záhy vyrovnat, Harry Arter si poradil s bránícím Sánchezem a proti jeho prudké střele musel zasahovat Hugo Lloris. Kapitán domácích si pak vybral slabší chvilku, zaspal a nevyběhl za hlavičkou Calluma Petersona, k níž měl jednoznačně nejblíže ze všech zúčastněných, načež ho přehodil rychlonohý Josh Murphy a jen vynikající obranný zákrok Tobyho Alderweirelda na brankové čáře před dotírajícím Hoilettem.

Neil Etheridge byl znovu v permanenci po půlhodině hry, kdy jeho pozornost z dálky vyzkoušel Harry Kane a filipínský brankář nezasáhl úplně nejjistěji. To se nedá říct o Hugu Llorisovi, který oproti předcházející situaci tentokrát už výborně a rychle vyběhl, díky čemuž zneškodnil potenciální příležitost Joshe Murphyho. Ještě před koncem poločasu mohl na opačné straně navýšit vedení Tottenhamu Lucas Moura, po brilantním průniku Alliho však těsně minul.

Další obrovská šance přišla krátce po příchodu hráčů z kabin, hlavičku Harryho Kanea po centru Dannyho Rose ještě výborně vyrazil Etheridge, na dorážku Lucase už sice nestačil, na brankové čáře ho ovšem zastoupil Morrison, jenž opravdu neskutečným způsobem zabránil jistému gólu.

V 59. minutě pohřbil všechny další naděje Cardiffu na bodový zisk Joe Ralls, když naprosto nepochopitelným způsobem sestřelil zezadu unikajícího Lucase Mouru a zkušený Mike Dean ho s chladnokrevností sobě vlastní správně vyloučil. Pochettinova družina si již těsný náskok pohlídala a ačkoliv ještě několik šancí nevyužila, tři body zůstaly ve Wembley.

Více informací k zápasu

Brighton & Hove Albion - West Ham United 1:0

05.10.2018 21:00

Góly: 25. Glenn Murray

Brighton poprvé od 19. srpna zvítězil a připsal si teprve druhou výhru v letošní sezóně. V páteční předehrávce 8. kola svěřenci trenéra Chrise Hughtona porazili West Ham, jenž naopak ukončil svou čtyřzápasovou neporazitelnost. Jediný gól utkání vstřelil v první půli Glenn Murray.

Diváci na Amex Stadium dnes nebyly svědky žádné strhující podívané s mnoha góly či alespoň šancemi, mnoho akcí skončilo těsně před finální fází. The Hammers měli více ze hry, drželi míč a také se snažili častěji zakončovat. Jako třeba hned po několika desítkách minut hry Marko Arnautović, jehož střílený centr vystrašil brankáře Ryana.

Nejdůležitější moment zápasu nicméně přišel ve 24. minutě. Andrij Jarmolenko přišel o míč ve středu pole, balón následně zatáhl po levém křídle agilní Beram Kayal, načež našel na malém vápna zcela volného Glenna Murrayho a zkušený pětatřicetiletý útočník chladnokrevně překonal bezmocného Lukasze Fabianskeho.

Tým Manuela Pellegriniho byl nejblíže vyrovnání po hodině hry. Nejprve zužitkoval centr Felipeho Andersona od rohového praporku Fabian Balbuena, když hlavou těsně minul, a kousek od brankové konstrukce proletěla i o několik momentů později rána samotného Andersona z přímého kopu z nějakých 22 metrů.

Největší příležitost The Seagulls přišla čtvrthodiny před koncem a skórovat mohl opět Glenn Murray, centr Anthonyho Knockaerta však tentokráte nedokázal usměrnit do těch správných prostor a domácí se tak o výsledek museli strachovat až do samého závěru. Vedení každopádně nakonec udrželi a v duelu se svým sousedem v tabulce si připsali důležité tři body.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Manchester City862021:320
2.Chelsea FC862018:520
3.Liverpool FC862015:320
4.Arsenal FC860219:1018
5.Tottenham Hotspur860215:718
6.AFC Bournemouth851216:1216
7.Wolverhampton Wanderers84319:615
8.Manchester United841313:1413
9.Watford FC841311:1213
10.Leicester City840414:1212
11.Everton FC833213:1212
12.Burnley FC822410:128
13.Brighton & Hove Albion82249:138
14.Crystal Palace82155:97
15.West Ham United82158:137
16.Southampton FC81256:145
17.Fulham FC81259:215
18.Huddersfield Town80354:173
19.Newcastle United80266:132
20.Cardiff City80264:172

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (618)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele