Premier League - souhrn 8. kola

15.10.2016, 15:27, aktualizováno 17.10.2016, 22:53
Komentáře a souhrny
Šlágr mezi Liverpoolem a Manchesterem United nakonec vítěze nepřinesl. Arsenal si se Swansea zahrával s ohněm, Man City zradilo umění penaltového kopu. Tottenham ve West Bromwichi zachraňoval bod, Sunderland opět prohrál. Mike Phelan poprvé jako manažer Hullu přihlížel debaklu 1:6. Leicester na úvod osmého kola potvrdil nevýraznou formu proti Chelsea. West Ham zvládl malé londýnské derby...

Liverpool FC - Manchester United 0:0

17.10.2016 21:00

Góly: -

Inu, zbrusu nový manažerský souboj dvou velkých tváří světové scény nepřinesl legendárnímu North-West Derby nic moc dobrého. Poprvé za pět let utkání Man Utd s Liverpoolem nepoznalo vítěze, přičemž tato bezbranková remíza je teprve tou druhou na prostoru 50 mítinků obou titánů. A především v první půli se vážně ani nebylo na co koukat...

Jen málokdy José Mourinho nechává své týmy ve velkých zápasech hrát otevřenou partii a dnešek nebyl žádnou výjimkou. Manchester United se zaměřoval na frustrování soupeře, jehož obvykle ladná, plynulá přechodová fáze rázem vypadala úplně bezradně. Reds se před pauzou zmohli jenom na dvě střely, což značí jejich historické minimum v první půli domácího zápasu Premier League.

Vzhledem k hostující koncentraci na defenzivní hru se pak celkově příliš neútočilo a vše zásadní se v úvodní části odehrávalo mezi šestnáctkami. Například v prvních 20 minutách diváci přihlíželi třem střelám, jejichž souhrnná vzdálenost odpovídala závratným 80 metrům. Byla to skutečně kouskovaná, oči trápící podívaná.

Po přestávce už přeci jen došlo ke změně k lepšímu. V 56. minutě Pogba nádherným centrem zprava vyzval Ibrahimoviće a ten zřejmě pro dosavadní slabé využití hlavičkoval ošklivě mimo. Na Švédův nevydařený pokus ihned záhy o mnoho lépe navázal na druhé straně Emre Can, když se i přes Smallingovo držení dresu krkolomně proháčkoval k nepříjemné koncovce při zemi. De Gea se doprava vrhnul obratně a včas.

David De Gea následně zůstal jediným zaměstnaným gólmanem až do konce zápasu, když ho záhy ze své oblíbené, tedy větší vzdálenosti štiplavou ranou prověřil Coutinho. Další zákrok už Španěl předvést nemusel, ale obecně lze říci, že Liverpoolu velmi prospělo střídání Lallany za Sturridge. Mezihra domácích byla od té chvíle rázem kvalitnější, jednu velkou šanci Firmina po lahodné Coutinhově patičce však kupříkladu odmítal vynikající skluz Antonia Valencii.

Více informací k zápasu

Southampton FC - Burnley FC 3:1

16.10.2016 17:00

Góly: 52. Charlie Austin, 60. Nathan Redmond, 66. Charlie Austin (pen.) - 72. Sam Vokes (pen.)

Nula gólů před přestávkou, čtyři branky po ní. Na St. Mary’s se dnes hrály dva rozdílné poločasy, přičemž v tom druhém byla k nepoznání zejména obranná hra Burnley. Další dva góly si za Southampton připsal Charlie Austin, který nyní musí mít již plnou důvěru trenéra Puela...

Southampton šel do utkání bez svých dvou startujících beků Cédrika a Bertranda, přičemž záhy musel kvůli zranění střídat také Matt Targett, takže se na plac dostal teprve 21letý odchovanec Sam McQueen. Ani tyhle komplikace ale Saints příliš neuškodily. Jejich defenzíva byla opět solidní, i když po 612 minutách hry zase jednou inkasovala, a ofenzíva se činila ještě lépe.

Southampton totiž dohromady vyprodukoval neuvěřitelných 34 projektilů, které napříč letošním ročníkem nenachází konkurenci, a sám brankář Tom Heaton se musel vytasit hned s jedenácti zákroky. Hned ve čtvrté minutě například parádně vyrážel hlavičku Austina z velké blízkosti a bývalému útočníkovi Burnley podlehl až po přestávce.

Nejprve Austin po přiťuknutí Van Dijka potřeboval na překonání Heatona a jeho hráze rovnou dva pokusy, později pak ke zvýšení na 3:0 zužitkoval pokutový kop. Celkem se Austin vytáhl hned s osmi střeleckými pokusy, ale jedinou větší hvězdou zápasu přeci jen nebyl.

Na 2:0 pro Southampton po hodině hry zvyšoval rovněž skvělý Nathan Redmond, když Heatona propálil po rohu Stevena Davise. Chvíli předtím si na brankáři Clarets vylámal zuby Tadić a v úplném závěru utkání ještě kvarteto Davis - Fonte - Clasie - Rodriguez klidně mohlo z utkání udělat jednoznačnější záležitost.

Kdo ví, co by se přitom dělo, kdyby rozhodčí Dean ještě v první půli nařídil pokutový kop po souboji Van Dijka s Gudmundssonem. Burnley by takhle šlo do vedení a Southampton by nejspíš rázem tahal za kratší konec. Takhle se Moorites zmohli akorát na jednu korekci skóre, když na konečných 1:3 snižoval z penaltového puntíku Sam Vokes.

Více informací k zápasu

Middlesbrough FC - Watford FC 0:1

16.10.2016 14:30

Góly: 54. José Holebas

Na tenhle zápas se nebude dlouho vzpomínat. Middlesbrough přivítalo Watford a toužilo po třech bodech - s ryze druholigovým výkonem však nakonec z domácího klání nevytěžilo vůbec nic. Jediný gól utkání totiž po obrátce vstřelil José Holebas. Boro si ovšem nemá na co stěžovat, celou hodinu totiž mělo hrát bez vyloučeného Antonia Barragána, který si od Rogera Easta nevysloužil červenou kartu jen skutečnou záhadou.

Middlesbrough sice v prvním dějství soupeře přehrálo, ale do nebezpečí obranu hostí dostat nedokázalo. Těsně vedle pálil Forshaw, po změně stran stála za hřích asi pouze rána Stuaniho. Už tehdy se ale mělo hrát bez vyloučeného Barragána. Ten dostal první žlutou kartu po dvaceti minutách, kdy zastavil protiútok Watfordu. Už za dalších deset minut ovšem měl mazat pod sprchy, protože zezadu bez míče fauloval Successe. S přihlédnutím, za jaké nesmysly byl včera vyloučen Cresswell, měl nováček soutěže jednoznačně pokračovat v deseti.

Roger East Watfordu nepřál většinu zápasu. Po hodině hry nejspíš hostům odepřel pokutový kop, když Success zakopl o nohy Forshawa. Hornets však naříkali jen chvíli, protože Middlesbrough se nepodařilo míč dostat do bezpečí, naopak jej za vápnem získal José Holebas. Levý křídelní bek Watfordu dlouho nerozmýšlel, opřel se do něj a parádně vymetl šibenici Valdésovy branky.

Pokračování zdánlivě nekonečného příběhu napsal hlavní rozhodčí spolu s Barragánem v šestašedesáté minutě, kdy obránce Boro zase zezadu sestřelil Successe, opět bez šance získat míč. East mu ale druhý žlutý kartonek prostě ukázat nechtěl - stoy tak záhy ukončil manažer Middlesbrough Aitor Karanka, který svého neukázněného svěřence logicky stáhl ze hry.

Do hry přišel mimo jiné taky Adama Traoré, jenž sice přes léto nabral enormní svalovou hmotu, ale o rychlost a výbušnost rozhodně nepřišel. Obraně Watfordu dělal velké problémy, podnikl čtyři úspěšné průniky, ale z jeho centrů našel cíl jen jeden. Gomes tak měl paradoxně nejvíc starostí, když s míčem v rukou narazil do kolegy Kabaseleho a měl co dělat, aby mičudu v malém vápně neupustil.

Více informací k zápasu

Crystal Palace - West Ham United 0:1

15.10.2016 18:30

Góly: 19. Manuel Lanzini

Fotbalisté Crystal Palace přivítali v další utkání nejvyšší anglické soutěže na svém hřišti mužstvo West Hamu. A začali aktivně, neboť už v desáté minutě se mohli domácí dostat do vedení po akci, jenž začala u McArthura. Ten našel přihrávkou do vápna Zahu, avšak anglický útočník Adriánovu branku minul.

Dle známého hesla nedáš - dostaneš se o devět minut později dostali do vedení hosté z West Hamu. Celou akci odstartoval Cresswell, jenž si několikrát balon vyměnil s Dimitri Payetem, až z toho byl centr na zadní tyč, který suverénně do Mandandovy brány uklidil Manuel Lanzini a svěřenci Slavena Biliče vedli 1:0.

Ještě do poločasu však mohli hráči Crystal Palace srovnat, když těsně před odchodem do kabin Ogbonna poslal k zemi Bentekeho a sudí jednoznačně ukázal na penaltový puntík. K rozehrání pokutového kopu se postavil sám poškozený a neudělal vůbec dobře - bývalý hráč Liverpoolu Benteke se totiž vůbec netrefil mezi tři tyče a ohromnou šanci na vyrovnání tak nevyužil.

O chvíli později mohl v nastaveném čase Christian Benteke své zaváhání napravit, když hlavičkoval v šestnáctce po centru z pravé strany, avšak jeho gólový pokus pouze skončil na tyčce Adriánovy brány.

V druhém poločase mohl náskok West Hamu zvýšit Payet, ale proti svému kolegovi z francouzské reprezentace Mandandovi tváří v tvář neuspěl. Nakonec tedy v zápase zůstalo u jediné branky z prvního dějství a Kladiváři si tak odvážejí cenné venkovní vítězství.

Více informací k zápasu

AFC Bournemouth - Hull City 6:1

15.10.2016 16:00

Góly: 5. Charlie Daniels, 41. Steve Cook, 45. Junior Stanislas (pen.), 62. Junior Stanislas, 83. Callum Wilson, 88. Dan Gosling - 34. Ryan Mason

Takhle si Mike Phelan vstup do manažerské pozice v Hullu asi nepředstavoval. Jeho prvním vážným úkolem rozhodně bude vyřešit defenzivní otázku - od Bournemouthu dostali Tigers hned šest gólů a odváží si z jihu Anglie debakl 1:6. Hrdinou zápasu byl jednoznačně Junior Stanislas, který měl prsty ve čtyřech brankách Cherries - a dvě sám vstřelil.

Hull tak dostal v posledních čtyřech zápasech alarmujících 17 gólů. Dnešní konto načal už po čtyřech minutách Charlie Daniels, který vděčně sklepnul do sítě přímý kop Juniora Stanislase, jenž orazítkoval tyč. Brankovou konstrukci nastřelil po skvělé práci Ibeho taky Callum Wilson, ale po jeho pokusu už se žádnému z jeho spoluhráčů dorazit balón nepovedlo.

Tigers tahali celý zápas za kratší konec, čemuž napovídá i konečný výsledek, ale ještě krátce před pauzou byli oproti očekávání ve hře. Pomohl tomu šťastný gól Ryana Masona, který přes Cookovu nohu překonal bezmocného Boruce. Pět minut před přestávkou ale právě Steve Cook skvěle naskočil na dlouhatánský přímák Stanislase a vrátil hlavou Bournemouthu vedení.

Aby toho pro Hull nebylo málo, Cherries přidali do šatny ještě jeden gól. Mizérii nováčka Premier League symbolizoval nesmyslným skluzem Snodgrass, který ve vápně sestřelil Calluma Wilsona. Nařízenou penaltu pak střelou pod břevno proměnil Stanislas. A byl to opět šestadvacetiletý Angličan, kdo zápas rozhodl definitivně a v pětašedesáté minutě uklidil balón do sítě po přihrávce Adama Smithe.

Bournemouth v Premier League vstřelil maximálně čtyři branky v jednom utkání, a to jen jednou na půdě West Hamu. Před vlastními fanoušky nastřílel maximálně tři góly. O dvojnásobnou porci se přičinil i nejlepší střelec Cherries v historii PL Callum Wilson (8 branek), jemuž asistoval spolulídr Joshua King. Právě po jeho centru totiž Wilson hlavičkoval.

Na konečných 6:1 pak uzavíral Dan Gosling, jemuž stačilo být na hřišti devět minut, aby se zapsal do listiny střelců. Po nahrávce Danielse pohotově vypálil a ranou k tyči nedal zoufalému Davidu Marshallovi šanci zasáhnout.

Více informací k zápasu

Manchester City - Everton FC 1:1

15.10.2016 16:00

Góly: 72. Nolito - 64. Romelu Lukaku

Volejte sláva a tři dny chvalte Maartena Stekelenburga. Brankář Evertonu se stal teprve sedmým mužem, který dokázal v jediném utkání lapit hned dvě penalty. Díky němu a Romelu Lukakuovi dokázali Toffees na hřišti Manchesteru City uhrát cennou remízu 1:1. Guardiolovi svěřenci soupeře tlačili prakticky celý zápas, ale nekorunovaným králem duelu byl právě Stekelenburg, jenž vytáhl ještě dva další skvělé zákroky.

Od první minuty bylo jasné, jakým směrem se bude utkání ubírat. Či lépe řečeno - s jakým úmyslem do zápasu oba celky vstupují. Zatímco Manchester City často až apaticky kutálel balón okolo vápna Evertonu, Defenziva Toffees se často až v sedmi lidech zabarikádovala ve vlastním čtverci a trpělivě odvracela jeden pokus soupeře za druhým.

Přestože tak Manchester City držel v první půli míč na kopačkách více než 70 procent času, na Stekelenburga prošly před první penaltou jen dva balóny. Ve čtvrté minutě střílel z úhlu Sané a po dvaceti minutách to zkoušel z dálky Sterling. Jinak ale obrana Evertonu vedená precizním Jagielkou bránila parádně. Právě kapitán hostujícího celku nicméně bude svému brankáři nejspíš až do příštího duelu nosit v jídelně tác i pití.

Tři minuty před pauzou totiž málem všechnu svou dobrou práci i snahu spoluhráčů zhatil. David Silva pronikal z levé strany do vápna, a přestože Jagielka napoprvé jeho běh zastavil, podruhé už si pomohl faulem. Exekuce se chopil Kevin De Bruyne a zahájil Stekelenburgovu one-man show. Bídně kopnutá desítka byla pro Holanďana sladkou malinou.

Po změně stran se převaha krátce převrátila a byl to Gerard Deulofeu, kdo jako první prověřil pozornost do té doby znuděného Claudia Brava. Dalekonosná pumelice z padesáté minuty chilského gólmana donutila vyrazit míč na roh. Byla to však pouze chvilková záležitost a posléze se hra vrátila do zajetých kolejí. Bohužel pro Man City takřka úplně stejných.

Bleděmodrá parta si většinu času posouvala míč kolem vápna, kde zadáci Evertonu neměli moc starostí - veškeré centry pak odvrátili dobře hrající Jagielka s Williamsem. Jedinou výjimkou byla akce, po které Sané poslal míč do vápna a Iheanacho patičkou zakončoval na přední tyč. Stekelenburg byl však na místě a nohou balón zastavil.

Největší ofenzivní hrozbu Sergia Agüera si Guardiola ponechal na lavičce a do hry jej vypustil až v šestapadesáté minutě. Začátek mu však moc nevyšel, ztrácel míče a nedostával se do nebezpečných pozic. Naopak Evertonu stačil jeden rychlý brejk a bylo vymalováno. Bolasie přetlačil Stonese, a tak mohl po Gueyeho pasu Lukaku uhánět na zteč. Obehrál Clichyho a dokonale přesnou ranou překonal brava.

Po čtvrt hodině ovšem argentinský útočník poprvé dostal míč poblíž vápna a hned z toho byl oheň na střeše. Protlačil se s ním totiž dovnitř šestnáctky a donutil nešťastníka Phila Jagielku k druhému penaltovému zákroku. Hrdinou utkání se ovšem stal gólman Maarten Stekelenburg, který i pokutový kop Sergia Agüera dokázal vyrazit. Svůj excelentní výkon pak podpořil vzápětí, kdy další Agüerovu ránu vyškrábnul z šibenice.

Byť po průběhu zápasu prahl po třech, alespoň bod si Manchester City z utkání odnesl. Bezprostředně po dvou úchvatných zákrocích totiž Stekelenburg přece kapituloval. Na Silvův výtečný centr z levé strany si naskočil střídající Nolito a hlavou vyrovnal na konečných 1:1. Konečných i proto, že nizozemský gólman deset minut před koncem senzačně vyrazil na tyčku i dalekonosnou pumelici De Bruyna.

Více informací k zápasu

Stoke City - Sunderland AFC 2:0

15.10.2016 16:00

Góly: 8. Joe Allen, 45+1. Joe Allen

Další ze zajímavých zápas osmého víkendu nejvyšší anglické ligové soutěže hostil The Brittania Stadium, na kterém domácí Stoke City přívitalo soupeře ze Sunderlandu. Vstup do zápasu se hostitelům povedl na výbornou, když se už v osmé minutě dostali do vedení 1:0. Celá akce započala u špatné rozehrávky hostů, kterou vystihl Xherdan Shaqiri. Bývalý záložník Interu či Bayernu Mnichov poslal balon na Marka Arnautoviče a rakouský reprezentant centrem v šestnátce bezvadně našel hlavu Joea Allena. Skotský středopolař a letní posila z Liverpoolu se proti obraně Černých koček nemýlil a z bezprostřední blízkosti se dokázal prosadit.

V pětadvacáté minutě mohli hosté ze Sunderlandu skóre srovnat na 1:1, když se do solidní šance dostal Jermain Defoe, ten však branku, jenž dnes střežil Grant, trefit nedokázal a domácí i nadále vedli. Naopak náskok Stoke City mohl o tři minuty později zvýšit Wilfried Bony, avšak rána bývalého hráče pražské Sparty, Swansea či naposledy Manchesteru City skončila jen na boční síti Pickfordovy branky.

Druhého gólu se však fanoušci domácího celku přeci jen dočkali, a to těsně před koncem první půle. V nastaveném čase prvního dějství se totiž na hranici velkého vápna k míči znovu dostal autor první branky Joe Allen a parádní ranou kolem chumlu bránících hráčů překonal Pickforda v dnešním zápase už podruhé. Stav 2:0 nakonec zůstal v platnosti i po devadesáti minutách, když se hosté ze Sunderlandu v druhém dějství proti Stoke prosadit nedokázali. Domácí tak slaví tři body do tabulky.

Více informací k zápasu

West Bromwich Albion - Tottenham Hotspur 1:1

15.10.2016 16:00

Góly: 82. Nacer Chadli - 89. Dele Alli

Tottenhamu se nakonec podařilo uhájit vlastní neporazitelnost, ale že si tedy koledoval. Do sítě svého bývalého chlebodárce se až na začátku poslední desetiminutovky trefil Nacer Chadli, přesto ale Dele Alli stihl ve zbytku utkání alespoň srovnat. Spurs tak každopádně prováhali šanci jít před Man City...

Mauricio Pochettino po náročné reprezentační pauze pro start zápasu nechal pouze na lavičce Erica Diera i Son Heung-mina, i bez nich ovšem favorité na domácí v první půli krutě tlačili. WBA si balonu na kopačkách užívalo jen 24 % času, čelilo 10 střelám mezi tyče a sám Dele Alli po utkání připouštěl, že nebýt skvělého Bena Fostera, Tottenham ještě před pauzou skóroval třikrát až čtyřikrát.

Jenže tak se nestalo - Ben Davies neuspěl s přízemní ranou a Eriksen si na Fosterovi vylámal zuby rovnou dvakrát - a Tony Pulis přestávky využil k povzbuzení ofenzivní síly svého mužstva, které bylo záhy hnedle aktivnější. Ještě před obrátkou Lloris proti Rondónovi napravoval vlastní chybu, v 84. minutě už ale Chadli dalšího odrazu využil; tentokrát to byla tyč, co zastavilo první ránu McCleana.

I s tak krátkým časovým úsekem před sebou nicméně Tottenham ještě zvládl zmobilizovat veškeré síly a klidně mohl zápas i otočit. Nejprve střídající Son s Eriksenem přichystali gól pro Alliho a vzápětí Foster krásným skokem zlikvidoval Eriksenův přímý kop.

Více informací k zápasu

Arsenal FC - Swansea City 3:2

15.10.2016 16:00

Góly: 26. Theo Walcott, 33. Theo Walcott, 57. Mesut Özil - 38. Gylfi Sigurdsson, 66. Borja Bastón

Navzdory herní dominanci po většinu utkání se musel londýnský Arsenal strachovat o prvenství nad Swansea až do samého konce. Kvůli chybám v obraně a vyloučení Granita Xhaky totiž Kanonýři dohrávali utkání za stavu 3:2 v deseti a jejich velšský soupeř měl hned několik nadějných příležitostí ke srovnání. Přesto se Wengerova družina nakonec může radovat již pošesté za sebou a za vedoucím Manchesterem City již v tabulce zaostává pouze o skóre.

Základní sestava Arsenalu zůstala i po reprezentační pauze nezměněna, ovšem oproti předešlému utkání v Burnley tentokrát Kanonýři vlétli na svého soupeře hned od počátku. Drtivý tlak domácích málem po jedenácti minutách zužitkoval Shkodran Mustafi, jehož hlavička po Özilově rohu skončila na břevně Fabianského branky.

Po náročné úvodní čtvrthodině se však začali do zápasu dostávat i hosté, jež mohl poslat do nečekaného vedení Leroy Fer. Z hranice pokutového území však záložník Swansea pouze přestřelil. V podobné pozici se pár minut nato ocitl i Granit Xhaka, ovšem jeho střelecký pokus na poslední chvíli stihl zablokovat Leon Britton.

V šestadvacáté minutě už ale hostující obrana přece jen kapitulovala. Rychlá kombinace Arsenalu po průnikové přihrávce Iwobiho dostala přes Walcotta, Alexise a Bellerína nakonec zpět k Walcottovi, jenž využil zaváhání Jordiho Amata a zblízka uklidil poskakující míč do sítě .

Kanonýři byli i nadále při chuti - Alexis i Héctor Bellerín ještě slibné šance na navýšení skóre nevyužili, zato Theo Walcott v třiatřicáté minutě potvrdil, že je v poslední době k nezastavení. Anglický forvard se po dalším zmatku v obraně Swansea ocitl zcela sám před Fabianskim a pohotovým zakončením nedal polskému brankáři šanci zasáhnout ani tentokrát. Šlo již o jeho sedmý gól sezony.

Sedm minut před koncem první půle ovšem dosavadní dominanci Kanonýrů výrazně narušila hrubka Granita Xhaky. Švýcarskému záložníkovi vypíchl míč Gylfi Sigurdsson a krásnou křižnou ranou z hranice pokutového území nedovolil Petru Čechovi, aby se vůbec stihl pohnout, natožpak jeho gólovou střelu zastavit. Když pak na samém konci první půle neuspěl s hlavičkou po přímém kopu Jordi Amat, odcházelo se do kabin za stavu 2:1 pro domácí a utkání zůstávalo nadále otevřené.

Deset minut po změně stran měl na noze hattrick Theo Walcott, jenž těžil z výtečného individuálního průniku Iwobiho a následné přihrávky Özila, jenže svou ránu z voleje nasměroval pouze do rukavic Lukasze Fabianského. Co se ovšem nepovedlo Walcottovi, to hned vzápětí předvedl skvostným způsobem Mesut Özil. Německý reprezentant, jenž právě dnes slaví osmadvacáté narozeniny, vyšperkoval své životní jubileum krásnou ranou z voleje po přesně načasovaném centru Alexise.

Hráči Swansea se však znovu nenechali zaskočit a v šestašedesáté minutě znovu snížili na rozdíl jediného gólu. Aktivní Barrowi pláchl po pravé straně hřiště a přízemním centrem našel v šestnáctce střídajícího Borju Bastóna, jenž bez váhání propálil Čecha a utkání na Emirates stadium ještě pořádně zdramatizoval. Pro domácí bylo pár minut nato ještě hůř, když za cynický faul na unikajícího Barrowa uviděl Granit Xhaka od rozhodčího Mosse rovnou červenou kartu.

Čtvrthodinu před koncem měl vyrovnání na hlavě Barrow, ale Petr Čech si jeho pokus pohlídal. Změna sil na trávníku však byla jasně patrná a najednou to byli hosté, kteří drželi míč na kopačkách a přišpendlili svého soupeře k vlastnímu pokutovému území. Další výtečný centr Barrowa přistál podobně jako v případě Bastónova gólu u nohou Sigurdssona, avšak islandský ostrostřelec tentokrát své zakončení neukočíroval.

Arsenalu se i v deseti dařilo vyrážet do rychlých protiútoků a právě jeden takový mohl zužitkovat Theo Walcott. Anglického rychlíka však nakonec od hattricku a pojištění vítězství domácích dělilo jen pár centimetrů, neboť jeho rána se odrazila od Fabianského levé tyče a prosvištěla napříč celou brankou.

Když pak v závěru nevyzráli na pozorného Čecha ani Leroy Fer s Borjou Bastónem, udržel Arsenal s velkým vypětím vítězství 3:2, které je obzvláště cenné v kontextu nečekaných ztrát Manchesteru City s Tottenhamem. Na konci čtvrté minuty nastavení ještě mohl po skvělé práci Oxladea-Chamberlaina přece jen vsítit hattrick neúnavný Walcott, jenže v další tutovce přestřelil a svou ranou pouze líznul břevno.

Více informací k zápasu

Chelsea FC - Leicester City 3:0

15.10.2016 13:30

Góly: 7. Diego Costa, 33. Eden Hazard, 80. Victor Moses

Tak jako loni, i letos to pro anglického šampiona vypadá zle nedobře. Souboj dvou posledních mistrů zvládla suverénně domácí Chelsea, která Leicester porazila jasně a zaslouženě 3:0. Vynikající výkon v prvním poločase gólově korunovali Diego Costa s Hazardem, kteří branku věnovali zesnulé matce spoluhráče Williana. Třetí a nádhernou branku pak v závěru přidal po souhře s Chalobahem Victor Moses.

Chelsea se skvěle vydařil už vstup do utkání, úřadujícího šampiona hned od první minuty zatlačila na vlastní polovinu a úvodní půlhodinu jej prakticky nepustila do hry. Odměny se dočkala už v sedmé minutě a rohovém kopu. Hazardův pas lehkou tečí prodloužil Matić a i díky alarmující netečnosti Wese Morgana mohl na zadní tyči Diego Costa sklepnout balón přes Schmeichela do sítě.

Tlak pokračoval i nadále, Chelsea byla blízko druhé brance třeba po centru Alonsa, který odvracel až Albrighton, nebo Kantého lahodném obloučku k Hazardovi, jenž belgický křídelník znehodnotil nepovedeným volejem. Právě po faulu na Hazarda pak div nezavěsil David Luiz, jeho parádní přímák však orazítkoval pouze tyčku.

Zaslouženou druhou trefu přidali Blues po značně kostrbatější linii - a nutno podotknout, že do velké míry gól opět způsobila zmatená obrana Leicesteru. Matićovu průnikovku chtěli ukořistit Hernández i nepochopitelně skluzující Huth, pročež se k míči dostal Pedro. V leže jej posunul k brance, Hazard si míč nechtěně přiklepl hlavou, a pak už proti němu stál jen Schmeichel. Hbitý blafák, přízemní střela, 2:0.

Po obrátce se Leicester začal osmělovat směrem do ofenzivy, ve třiapadesáté minutě to ze zajímavé pozice jako první vyzkoušel Albrighton, ale bránu minul. Foxes pak soupeře mírně zatlačili, ale největší šanci měli z protiútoku fotbalisté Chelsea. Kantého úprk a parádní pas však Moses nezužitkoval - naopak Schmeichel si připsal vynikající zákrok.

Na druhé straně se pak zhruba po hodině hry zaskvěl David Luiz. Albrightonv pas za obranu byl vynikající a Jamie Vardy by byl býval zakončoval do prázdné brány. Kudrnatý stoper však přesným skluzemi za pomoci obrovského štěstí vlastní tyčky situaci zachránil.

Závěrečná dvacetiminutovka se vrátila do zajetých kolejí, a byť Chelsea nebyla dominantní jako v úvodu zápasu, šance měla obrovské. Výtečný výkon mohl brankou korunovat N’Golo Kanté, jenž vyslal do vápna Costu a po zákroku Schmeichela se k němu odrazil míč zpátky. Gólovou střelu však skvěle vychýlil blokující Morgan.

Kasper Schmeichel měl pak co dělat po průniku a ráně Matiće, kterou opět tečoval Morgan. Tentokrát však mezi tři tyče a dánský gólman měl co dělat, aby míč vyrazil alespoň na roh. Deset minut před koncem však přece kapituloval potřetí. Victor Moses z pravé strany pronikl do vápna, míč mu fantastickou patičkou narazil Chalobah a pak už stačilo jen prostřelit bezmocného Schmeichela.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Manchester City861119:819
2.Arsenal FC861119:919
3.Tottenham Hotspur853013:418
4.Liverpool FC852118:1017
5.Chelsea FC851215:916
6.Everton FC843112:615
7.Manchester United842213:814
8.Southampton FC833210:712
9.Crystal Palace832311:911
10.Watford FC832313:1311
11.AFC Bournemouth832312:1211
12.West Bromwich Albion82429:810
13.Leicester City82248:148
14.Burnley FC82156:127
15.West Ham United82159:177
16.Hull City82158:207
17.Middlesbrough FC81347:116
18.Stoke City81347:166
19.Swansea City81168:154
20.Sunderland AFC80266:152

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1215)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele