PREMIER LEAGUE SOUHRN - 38. KOLO

13.05.2007, 18:26
Komentáře a souhrny
Všechny tajenky v anglické Premier League jsou rozluštěny. Třetím sestupujícím se po domácí prohře s Wiganem stal Sheffield, West Ham se zachránil vítězstvím na hřišti mistrovského Manchesteru United. Tottenham a Everton do Poháru UEFA doprovodí Bolton, letní Pohár Intertoto si zahraje Reading.

Největší pozornost byla v posledním kola Premier League soustředěna na Brammal Lane v Sheffieldu, kde domácí United v přímém souboji o záchranu hostili Wigan. Byli v roli favorita, jenže tu nezvládli, první poločas prohráli 1:2 a přestože si ve druhém vytvořili slušný tlak a posledních patnáct minut hráli přesilovku, vyrovnat nedokázali.

Porážka automaticky neznamenala sestup, jenže všichni na stadiónu dobře věděli, jak vypadá průběžný stav utkání na Old Trafford v Manchesteru. Domácí United sice drtili hostující West Ham po celý zápas, poměr střel 31:6 hovoří za vše, cestu do branky si však našel pouze pokud hostujícího Carlose Teveze z konce prvního poločasu. West Ham tak vyhrál 1:0, zajistil si setrvání v Premier League a odsoudil k sestupu Sheffield United.

Z elitní čtyřky nakonec v posledním kole nevyhrál ani jeden tým. Chelsea remizovala s Evertonem a po bodu získaly také Liverpool a Arsenal, z Anfield Road si překvapivý bod za remízu 2:2 odvezl sestupující Charlton a Kanonýři hráli bez branek v Portsmouthu.

Kromě spodku tabulky bylo o co hrát ještě v jeho lepším středu, v banku byla tři místa v Poháru UEFA a také vstupenka do Poháru Intertoto. Nakonec vůbec nic nezměnilo, účast v Poháru UEFA udrželi v Tottenhamu po vítězství nad Manchesterem City, v Evertonu díky remíze s Chelsea a také v Boltonu, jenž hrál 2:2 s Aston Villou. V letním Intertotu si zahraje Reading, jenž vybojoval remízu 3:3 v Blackburnu.

V dalších zápasech, v nichž už o nic nešlo, si Middlesbrough poradilo s Fulhamem, jenž se nakonec zachránil o jediný bod a Watford se s Premier League rozloučil remízou s Newcastlem.


Tabulka:
1. Liverpool FC431011:210
2. Arsenal FC43107:310
3. Everton FC53118:510
4. Chelsea FC53117:610
5. Manchester City53024:29
6. Newcastle United42206:38
7. Blackburn Rovers42205:38
8. Manchester United52213:28
9. Wigan Athletic52126:47
10. West Ham United42115:37
Aston Villa42115:37
12. Middlesbrough FC52127:67
13. Portsmouth FC51227:85
14. Tottenham Hotspur51138:84
15. Fulham FC51138:104
16. Birmingham City51136:94
17. Sunderland AFC51133:84
18. Reading51132:84
19. Bolton Wanderers51047:103
20. Derby County50143:151

Zbývající zápasy
11.05.2008
West Ham United - Aston Villa
Birmingham City - Blackburn Rovers
Everton FC - Middlesbrough FC
Derby County - Reading
Portsmouth FC - Fulham FC
Manchester City - Newcastle United
Tottenham Hotspur - Liverpool FC
Sunderland AFC - Arsenal FC
Wigan Athletic - Manchester United
Chelsea FC - Bolton Wanderers


Autor: Petr Starý

Komentáře (19)

Přidat komentář
Shevchenko

Hmm

Reagovat
HOST*

Tohle si teda Sheffield nezaslouzil...koukal sem na to a uprime receno mi jich je lito...ta penalta - ruka sice byla, ale strcil ho nekdo zezadu a to se pak kontrolovat neda...no je to teda velka smula no...vic k tomu snad nejde rict....

Reagovat
HOST*

pral sem at sheffield vypadne ALE nejdulezitejsi je ze mame titul"""""""""""""

Reagovat
smazaný uživatel

West Ham

Reagovat
HOST*Cracker j.

Tevez se hezky rozstřílel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*

Tak to je husty, a zvlast potesi to ze Manu nic nevypustil...

Reagovat
HOST*

tevez do manutd

Reagovat
HOST*chinaski

No tý jo, tak jsme to dali

Těšte se na příští rok, to vám všem Latics ještě ukážou

Reagovat
smazaný uživatel

Si tady vyřvával i před touhle.

Reagovat
HOST*chinaski

Já vim

Nějak se to nevydařilo, dejme tomu syndrom druhé sezóny

Ale oceňuju, že si to ještě někdo pamatuje, dík!

Reagovat
smazaný uživatel

Já si to pamatuju proto, že jsem o tom s tebou tuším lehce diskutoval. Hledat se mi to nechce, ale kdyby si to našel, byl bych rád.

Reagovat
smazaný uživatel

Sheffield-Wigan vynikající zápas, to by člověk v té naší české tzv.lize zažít nemohl. To nasazení bylo neuvěřitelné. Celkem mi je líto Sheffieldu, ale hlavní je, že se dokázal zachránit West Ham.

Reagovat
HOST*

z toho west hamu musi mit nejvetsi radost iron maiden ..hlavne steve harris teda

Reagovat
HOST*Goveman

Steve Harris se posere blahem.Určitě na turné přihodí do setu půlku prvního alba na oslavu velkého vítězství West Hamu Up the Iron and Západní šunka FOREVER

Reagovat
HOST*Carlitos

tak vážení kolegové, psal jsem to už v preview před posledním kolem, že Carlitos Tevez to zařídí. Je to borec jak sviň a doufam, že když se teď tak chytil, přestoupí do MAN UTD nebo alepoň zůstane v Anglii :) Byl by dobrá náhrada za Giggse, Ronaldo doleva, Carlitos vpravo

Ciao, DALE BOCA !!!

Reagovat
HOST*Hawk_74

ja doufam ze se sezenou penize na jeho prestup do WHU

Reagovat
HOST*Carlitos

nebo tak

Reagovat
smazaný uživatel

Magnusson to snad nějak zařídí Každopádně ale jestli přijde Carlitos tak nezbydou peníze na nikoho jinýho. Ale Tevez chce hrát za West ham tak to snad nějak vyjde forca hammers

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele