Premier League - souhrn 36. kola

30.04.2016, 17:57, aktualizováno 02.05.2016, 22:58
Komentáře a souhrny
Anglická liga má svého nového mistra, po remíze Tottenhamu s Chelsea se jím stal Leicester. Southampton přestřílel Manchester City. Arsenal zvládl souboj s Norwichem a osamostatnil se na třetí příčce tabulky. Everton porazil Bournemouth. Newcastle United získal důležité vítězství proti Crystal Palace...

Chelsea FC - Tottenham Hotspur 2:2

02.05.2016 21:00

Góly: 58. Gary Cahill, 83. Eden Hazard - 35. Harry Kane, 44. Heung-min Son

Sen se stal skutečností, Tottenham Hotspur v londýnském derby na půdě Chelsea nedokázal udržet nadějné poločasové vedení 2:0 a konečná remíza 2:2 znamená, že se anglickým mistrem pro sezónu 2015/16 stává Leicester City! Blues dnes toužili svého rivala ze severu města připravit o titul a to se jim nakonec podařilo.

Utkání přitom mělo poměrně průhledný průběh, letos tradičně zoufalá Chelsea se v prvním poločase s výjimkou střely Cesca Fábregase těsně vedle k ohrožení soupeřovy svatyně prakticky nedostala, zatímco Spurs vyčkávali na chybu soupeře, která samozřejmě přišla. V 35. minutě využil Erik Lamela rozestoupení se středu defenzivy, aby vykouzlil parádní kolmici na Harryho Kanea, který obešel Begoviće a připsal si pětadvacátý gól v právě probíhajícím ročníku.

Krátce před odchodem na poločasovou přestávku navíc přidala ekipa Mauricia Pochettina druhý zásah. V rozehrávce chyboval Branislav Ivanović, jehož přihrávku vystihl Kane, Christian Eriksen pak vysunul Heung-Min Sona a bývalý hráč Bayeru Leverkusen podél vyběhnuvšího Begoviće bezpečně skóroval. V tu chvíli snad o vítězství Tottenhamu nepochyboval ani ten největší pesimista.

Jenomže Chelsea vstoupila do druhého dějství jako polita živou vodou a odměna za aktivitu na sebe nenechala dlouho čekat. V 58. minutě se k balónu po centru Williana od rohového praporku dostal Gary Cahill a nekompromisním volejem napálil míč do sítě. Sám Willian se pak mohl postarat o vyrovnání, pas od Costy si však špatně zpracoval a kvůli tomu vystřelil jen velmi slabě.

Dvoubrankové vedení čtvrthodiny před koncem málem vrátil hostům Ryan Mason, Asmir Begović se ale blýskl vynikajícím zákrokem a při dorážce mu pomohli obětaví obránci. A tak se radovali domácí. Eden Hazard, jenž dnes navzdory dvěma gólům v posledním zápase začal duel mezi náhradníky a na hřiště se podíval až po změně stran, když nahradil nevýrazného Pedro, získal balón na vlastní polovině, během padesátimetrového sprintu si míč vyměnil s Diegem Costou a celou akci zakončil krásnou u ranou z hranice šestnáctky do levého horního rohu Llorisovy brány.

V závěru se na hřišti hodně přiostřilo, zejména na Spurs byla znát pochopitelná frustrace z výsledku a za několik nevybíravých zákroků si vysloužili dohromady devět žlutých karet. Tvrdší fauly navíc vyvolaly několik strkanic, do nichž se zapojily i obě lavičky, a také proto je s podivem, že oba celky dohrály v plném počtu hráčů.

Více informací k zápasu

Southampton FC - Manchester City 4:2

01.05.2016 17:30

Góly: 25. Shane Long, 28. Sadio Mané, 57. Sadio Mané, 68. Sadio Mané - 44. Kelechi Iheanacho, 78. Kelechi Iheanacho

Manchester City se evidentně soustředí na semifinále Ligy mistrů, ještě by se ale docela klidně mohlo stát, že v příštím ročníku milionářské soutěže vůbec nebude figurovat. Nepříjemnému překvapení pro příchozího kouče Pepa Guardiolu se teď Citizens přiblížili prohrou na St. Mary’s, kde hattrickem úřadoval Sadio Mané...

Man City utrpěl první prohru v šesti kolech, tímto však k jedné závěrečné zteči zve své městské rivaly - v případě, že United zvládnou své dohrávané utkání, budou mít dvě kola před koncem na čtvrtou příčku ztrátu jediného bodu.

"Koukáte se v Madridu?" skandovali ironicky fanoušci City závěrem utkání, které se pro jejich mužstvo od počátku nevyvíjelo vůbec dobře. Pravda, pouze tři hráči z dnešní sestavy startovali i proti Realu, právě jeden z nich - Nicolás Otamendi - ovšem zkraje zápasu zaváhal, a nechal tak napodruhé klapnout spolupráci Tadić - Long.

Man City měl svou jednu svou pěknou šanci díky Sterlingovi, jen osm minut poté ale prohrávalo už o dva góly, když Tadić znovu výborně asistoval příhrou mezi Mangalou a Kolarovem, aby Mané nekompromisně propálil bezmocného Harta.

Manchester City nakonec do kabin nekráčel zcela zlomený jenom kvůli jednomu muži, s neuvěřitelnou frekvencí skórujícímu mladíkovi Kelechimu Iheanachovi. Nigerijský reprezentant dával kontaktní branku až ve 44. minutě po šťastném odrazu balonu od Cuca Martiny.

V tu chvíli se však jednalo o pouhý záchvěv a v 57. minutě byli Saints opětovně na koni s dvoubrankovým náskokem. Joe Hart sice ještě perfektně zvládl zareagovat na Van Dijkovu hlavičku po rohovém kopu, po odrazu od břevna se nicméně balon snesl tak akorát na kopačku Maného, jenž neměl problém nablížit se hattricku. Ten potom Senegalec zkompletoval v 68. minutě, opět za asistence Tadiće.

Se ctí takto z utkání vyvázl pouze Kelechi Iheanacho, který se sám ještě jednou prosadil v samotném závěru krásnou ranou z hranice šestnáctky. "Garethe Bale, jde si pro tebe," zpívali poté o něco lépe naladění fanoušci Citizens.

Více informací k zápasu

Manchester United - Leicester City 1:1

01.05.2016 15:05

Góly: 8. Anthony Martial - 17. Wes Morgan

Tak dnes ještě ne. Leicester na hřišti Manchesteru United nedokázal zvítězit a na korunovaci mistrů Anglie si musíme počkat. Foxes musí být s remízou 1:1 spokojeni; dohrávali bez vyloučeného Drinkwatera a na Martialův gól musel odpovídat Morgan. Lídr tabulky navíc ziskem bodu dostal Tottenham pod tlak - Spurs udrží ve hře pouze zítřejší výhra na Stamford Bridge.

Dle očekávání ani jeden z manažerů do svých sestav prakticky nezasahoval. Claudio Ranieri vinou prodloužení Vardyho suspendace nasadil úplně stejnou jedenáctku jako se Swansea a Louis van Gaal udělal jedinou změnu. Místo Fosu-Mensaha nastoupil na pravém kraji obrany United Luis Antonio Valencia.

A právě ekvádorský expres stál u zrodu první gólové akce utkání. United byli v prvních minutách naprosto suverénní, vždyť Leicester úvodní čtvrthodině nedržel míč ani 20 procent času! Územní převaha Rudých ďáblů přitom rozhodně nebyla samoúčelná, což vyústilo v osmou minutu, Valenciův centr šajtlí a pohotové zakončení Anthonyho Martiala. Ten byl na zadní tyči zásluhou Simpsonova špatného bránění úplně sám.

Po chvíli mohl Manchester vést už o dva góly. Martial tentokrát centroval, Fellaini míč sklepl Lingardovi a Schmeichel se proti jeho střele na bližší tyč musel hodně zaskvět. A v sedmnácté minutě přišel pro domácí trest. Drinkwaterův přímý kop si totiž vyhlídl Wes "Captain" Morgan, jenž přetlačil zoufalého Roja a hlavou vyrovnal na 1:1.

Drtivý nápor United poté ustal, a přestože byli domácí pořád aktivnější, nedalo se hovořit přímo o tlaku. Další gólovou šanci musel Ďáblům vytvořit jejich bývalý hráč Danny Simpson, jehož přihrávka Lingardovi do samostatného úniku skutečně zaváněla nějakým "kamarádšoftem". Simpson však svou minelu dokonale napravil, Lingarda dohnal a čistým způsobem jej spolu se Schmeichelem připravil o balón.

I při druhé diskutabilní situaci se rozhodčí Michael Oliver zachoval dle svého dobrého zvyku, tedy správně. Krátce před přestávkou si Mahrez říkal o penaltu v souboji s Rojem, ale nejlepší hráč letošní Premier League do obránce spíš naskočil, než že by šlo o faul.

Na sklonku první půle ještě vyprášil Schmeichelovi rukavice Valencia, ale po změně stran úroveň hry značně poklesla. Dánského gólmana prověřil Lingard, tím však nápor United skončil. Leicester na ofenzivní hru rezignoval prakticky úplně a s výjimkou nepřesné hlavičky Ulloy se až do závěrečné dvacetiminutovky nedostal k ohrožení branky domácích.

V jednasedmdesáté minutě měl výjimečnou příležitost zazářit Riyad Mahrez. Protiútok vyřešil parádně, obtančil tři hráče soupeře, ale s jeho ranou De Gea neměl problémy. Nejblíže vítěznému gólu byl paradoxně Chris Smalling, který po centru Rooneyho hlavičkoval do tyče.

Leicester musí být s remízou spokojený, a to i proto, že pět minut před koncem přišel o vyloučeného Drinkwatera. Anglický útočník na hranici vápna lehce stáhl Depaye a uviděl druhou žlutou kartu - hosté navíc mohli být rádi, že sudí Oliver neodpískal penaltu; když už tedy odpískal faul.

Přímý kop si vzal do parády Wayne Rooney, ale Kasper Schmeichel už za záda nepustil ani jeden míč. V nastaveném čase navíc svůj tým regulérně zachránil od pohromy, protože Huthův obranný skluz nasměroval balón do běhu Juana Maty. Syn slavného brankáře nicméně včas vyběhl a odpravil předmět sváru do bezpečí. Na Old Trafford tak skončil 1:1.

Více informací k zápasu

Swansea City - Liverpool FC 3:1

01.05.2016 13:00

Góly: 20. André Ayew, 33. Jack Cork, 67. André Ayew - 65. Christian Benteke

Pokud některý fanoušek Liverpoolu ještě snil o Lize mistrů, po dnešku může zapomenout. Omlazená sestava po čtvrtečním evropském večeru vůbec nestačila na Swansea, které si skrze dominantní výhru 3:1 definitivně zajistilo účast v příštím ročníku Premier League...

Jürgen Klopp učinil rovnou osm změn oproti nedávnému vystoupení na El Madrigalu a to se zkrátka muselo projevit. Z nově příchozích jako by se uchytil pouze brankář Danny Ward, zatímco ve středu pole se topili debutant Pedro Chirivella spolu s Kevinem Stewartem.

Nad nimi vyčníval především maršál Jack Cork, který odehrál vynikající utkání, ale dominanci Swans popravdě pomohly i ledabylé výkony hvězd hostů. Například Daniel Sturridge ve 14. minutě ztratil balon a pak jenom nehnutě přihlížel, kterak labutě úspěšně budují útok, jenž málem utěšeně zakončil Ayew.

Ghanský záložník si takhle musel počkat jen o chvíli déle, aby ve 20. minutě odhlavičkoval do sítě Sigurdssonův roh. Další potenciální brance již při střele Corka zabránil Ward, i ten byl ale krátký na nadcházející průnik stejného středopolaře, který opět využil nečinnosti soupeře.

Reds se záhy pokoušel probudit teprve 18letý Sheyi Ojo, Sturridgeův lob bez přípravy ovšem natrefil pouze na boční stranu jedné z tyček. Liverpoolu tedy více pomohla až poločasová střídání. Na hřiště se dostali Lucas s Bentekem, a právě druhý jmenovaný po Ojově rohu hlavou snižoval.

Kontaktní branka však nebyla Liverpoolu k ničemu. Hned v 67. minutě, doslova za pár sekund, udělal chybu Lucas, Montero prosvištěl kolem Škrtela a Ayew už měl poměrně lehkou pozici. Se zbytkem času už potom LFC nic produktivního udělat nestihlo, naopak ještě dohrávalo o deseti, když se za dva žluté prohřešky nechal vyloučit mladý levý bek Bradley Smith.

Více informací k zápasu

Arsenal FC - Norwich City 1:0

30.04.2016 18:30

Góly: 59. Danny Welbeck

Arsenal doma proti Norwichi učinil výrazný krok směrem k účasti v Lize mistrů, ale v suchém triku to rozhodně nebylo. Kanonýři se ujali vedení po hodině hry skrze parádní volej Welbecka a leckdo by namítl, že se tak dělo navzdory průběhu zápasu. Odhodlaní Kanárci takhle se žádným bodem nemohou být spokojeni...

Ačkoliv si favorizovaní domácí přirozeně užívali více balonu na kopačkách, větší porci práce měl Petr Čech, který se musel s těžkým zákrokem vytasit už v šesté minutě, když nízký centr zleva našel pohotového Redmonda.

Na druhé straně Russell Martin blokoval nadějnou šanci Girouda, který v koncovce nevykázal přehršel sebejistoty, jak byste u střelce čekajícího na gól 14 ligových zápasů asi očekávali. Mimoto Norwich bránil hodně hluboko v podstatě se dvěma pravými a dvěma levými beky. Ruddy ale vesměs zůstával bez práce; i Elnenyho rána z dobré pozice byla ve 32. minutě akorát odkloněna na první roh zápasu.

Nathan Redmond se navíc na sklonku první půle dostal ještě ke dvěma zajímavým střelám, když Arsenal na pět minut kompletně vypnul. Nejprve využil špatného Monrealova odhadu centrovaného balonu a rychle si nachystal střelu, kterou výborně vyrazil Čech, a posléze si sám udělal prostor na hraně šestnáctky ke schované ráně těsně vedle.

Arsenalu krátce po změně stran zadělal na další problémy Per Mertesacker, který se chytal za zadní stehenní sval a brzy musel pod sprchy, i bez hmatatelné převahy se však Arsenal ve snaze uhrát tři body obešel. V 59. minutě Giroud pěkně sklepl míč pro střídajícího Welbecka a ten svůj volej zkrotil s velkým přehledem. Bassongova menší teč potom ke gólu přispěla nejspíš větší měrou, než se původně zdálo.

Právě po otevření skóre Arsenal vypadal zdaleka nejlépe. Probudili se i deprimovaní fanoušci a obrana Norwiche rázem sem tam nevěděla, kde jí hlava stojí. Zanedlouho se však Gunners opět vrátili ke své nepřesvědčivé dnešní klasice.

Ruddy sice jednou musel ze všech sil vyškrabávat Elnenyho ránu vnějším nártem, jinak měl ovšem více ze hry Norwich a občas i nepěkně zatápěl. Nejblíže vyrovnání se hosté ocitli patrně v 70. minutě, kdy Redmond hledal Mbokaniho a Gabriel skvělým skluzem zasáhl vysloveně na poslední chvíli.

Více informací k zápasu

Everton FC - AFC Bournemouth 2:1

30.04.2016 16:00

Góly: 7. Tom Cleverley, 64. Leighton Baines - 9. Marc Pugh

Tohle ještě Roberto Martínez přežil. Ale na jak dlouho? Everton na domácí půdě porazil Bournemouth 2:1; v utkání, kde nešlo prakticky vůbec o nic. Toffees se každopádně po výhře už i matematicky zachránili, že až dnes, to je však pro hvězdami nabitý tým velká ostuda. Po divokém začátku a gólech Cleverleyho s Pughem nakonec rozhodl Leighton Baines.

Začátek zápasu byl skutečně ďábelský. Už v sedmé minutě se prosadil Tom Cleverley, který na hranici vápna šikovně převzal Barkleyho přihrávku a mezi nohama Elphicka trefil dolní roh Borucovy branky. Jenže už za minutu Wilson (dost možná s faulem) přetlačil u lajny mladíka Penningtona, jeho centr obrana domácích nedokázala odvrátit, takže Marc Pugh mohl snadno vyrovnat.

Škoda jen, že v prvním poločase už se toho dál nic moc neudálo. Ritchieho střela byla zblokována a Barkleyho ránu vyrazil Boruc. Druhá polovina už byla otevřenější, na oba týmy dopadala únava a v obraně se otvíraly zajímavé skuliny. Využil toho Leighton Baines, který po hodině hry zatloukl pod břevna Lennonův pas přes celé vápno.

Everton tak doma konečně po čtyřech zápasech vyhrál a připsal si teprve páté vítězství v Goodison Parku. Ani to však fanoušky domácích neuspokojilo. Řada z nich stála s transparenty vyhazujícími Roberta Martíneze ještě dlouho po posledním hvizdu.

Více informací k zápasu

Newcastle United - Crystal Palace 1:0

30.04.2016 16:00

Góly: 58. Andros Townsend

Newcastle nemá jen jednoho nového hrdinu, nýbrž hned dva! Andros Townsend rozhodl jediným krásným gólem z přímého kopu o vítězství Magpies nad Crystal Palace, díky čemuž se tým Rafy Beníteze poprvé od začátku února dostal ze sestupových pozic. Za výhru však vděčí i brankářské trojce Karlu Darlowovi, jenž chytil penaltu Yohanovi Cabayemu.

Tým ze severu Anglie byl před nedávnem odepisován odborníky i mnohými vlastními fanoušky. Po dnešní výhře je však na tom však z tria Newcastle, Sunderland, Norwich nejlépe. Vstup do utkání mu přitom příliš nevyšel, Crystal Palace bylo nebezpečnější, zatímco Magpies působili nervózním dojmem.

Pětadvacetiletý Karl Darlow musel zasahovat už v sedmadvacáté minutě po střele Cabayeho, krátce před pauzou navíc skvěle zabránil v cestě za jeho záda ještě střele Yannicka Bolasieho. Frustrující první dějství však domácí svým fanouškům vynahradili po přestávce.

Klíčovým momentem se ukázala 58. minuta a přímý kop Androse Townsenda. Lednová posila Newcastlu se do míče postaveného nějakých pětadvacet metrů od branky opřela razantně i technicky zároveň a Wayne Hennessey byl bez šance, přestože míč zaplul k tyči na jeho straně.

Čtvrtý gól Townsenda v 11 zápasech za Newcastle byl vítězný i díky skvělého Darlowovi. Jen deset minut po úvodní brance totiž ve vápně zahrál rukou Sissoko a Yohan Cabaye zahrával pokutový kop. Odfláknutá střela působila tak, jako by bývalý záložník Magpies snad ani gól dát nechtěl, to však slavící tým domácích trápí pramálo.

Více informací k zápasu

Stoke City - Sunderland AFC 1:1

30.04.2016 16:00

Góly: 50. Marko Arnautović - 90. Jermain Defoe (pen.)

Sunderland se zřejmě definitivně hodlá k záchraně proremízovat a bůhví, jestli se tahle strategie ukáže jako dostatečná. Black Cats dnes uhráli už šestý nerozhodný výsledek na prostoru posledních osmi kol, tentokrát za něho však budou moc rádi - rozhodla o něm totiž až Defoeova penalta z poslední minuty...

Sunderland do utkání vstupoval s vědomím, že jakákoliv výhra ho udrží mimo sestupové pozice, jenže tenhle úkol jako by mu svazoval nohy. Black Cats vypadali především v první půli velmi nervózní, což bylo skvěle vyjádřeno Allardyceovým bouřlivým vyjetím na van Aanholta, jenž v jednu chvíli namísto příhry lépe postavenému Khazrimu volil slabou střelu doprostřed brány.

Sunderland na balonu obecně postrádal představivost a utápěl se v předržovaných i naopak dlouhých, zbytečně uspěchaných balonech vstříc osamocenému Defoeovi. Právě bývalý forvard Tottenhamu měl po pěkné otočce největší šanci svého týmu před přestávkou, jinak se ale pálilo spíš na druhé straně. Crouch registroval dvě hlavičky a Arnautoviće po skvělé práci Imbuly zradilo zakončení.

Na cestě z kabin zpět na hrací plochu byli potom fotbalisté Sunderlandu povzbuzeni bouřlivým potleskem, ani to - spolu s pozitivnějším přístupem Allardyce, jenž přesunul Boriniho výše a blíže k Defoeovi - však kýžené ovoce neneslo. Naopak jen pět minut po obrátce Crouch sklepl míč ze vzduchu pro Arnautoviće, který setřásl Koného a z voleje prostřelil Mannoneho.

Allardyce byl v tu chvíli vzteky bez sebe, když si stěžoval na Crouchovo postrčení Kaboula, a jeho zloba se v nic moc dobrého nepromítla. Sunderland záhy vůbec nevypadal, že by měl vyrovnat, když Defoe nezvládl stlačit dvě své střely pod břevno.

Nakonec to však byl právě zkušený forvard, kdo vyrovnával, a pomohl mu k tomu faul Geoffa Camerona, po němž Defoe z penaltového puntíku poslal Haugaarda na opačnou stranu.

Více informací k zápasu

Watford FC - Aston Villa 3:2

30.04.2016 16:00

Góly: 45. Almen Abdi, 89. Troy Deeney, 90. Troy Deeney - 28. Ciaran Clark, 48. Jordan Ayew

Oficiálně: Aston Villa klesla na absolutní psychické dno. V zápase na hřišti Watfordu hodinu vedla, nejprve 0:1, pak i 1:2. Fantastická tříminutovka Troye Deeneyho však uvrhla oslabený sestupující celek v další smutek ztělesněný už jedenáctou porážkou v řadě! Vyrovnala tak svůj nechtěný klubový rekord. Výhru 3:2 z pohledu Hornets vedle dvougólového kapitána zaštítil ještě Almen Abdi.

Po unaveném začátku musel gólman Aston Villy Mark Bunn zasahovat proti nízké střele Odiona Ighala, zatímco Ben Watson trefil z dobrých třiceti metrů břevno. Jen o pár minut později však Aston Villa udeřila. Westwoodův rohový kop nasměroval za Gomesova záda Ciaran Clark.

Nejhorší celek letošní Premier League mohl jít ještě před pauzou dokonce do dvougólového vedení, Jordan Ayew ale hlavičkoval jenom do tyčky. V nastaveném čase prvního dějství pak vyrovnal Almen Abdi - jeho výborný přímý kop zapadl přesně k tyči - stačilo však, aby Gestede ve zdi vyskočil a střelu by zblokoval.

Jen dvě minuty po přestávce ale získala Aston Villa své vedení zpátky. Jeden z nejkrásnějších momentů Villans v této sezóně vytvořil Jordan Ayew, jenž si před šestnáctkou Watfordu narazil s Gestedem a prudkou přízemní ranou nedal Gomesovi šanci. Krátce na to mohl rozhodnout Rudy Gestede, ale jeho rána z deseti metrů vzplála nad břevno.

Klíčovým momentem zápasu se však ukázala 73. minuta. Anya prchal v protiútoku do otevřené obrany hostí a poradil si i s posledním hráčem - Alym Cissokhem, který ho ležíc na zemi fauloval a uviděl červenou kartu. Watford dlouho otálel, nakonec však přesilovku dokonale využil, a to symbolicky prostřednictvím fanouška Birminghamu City Troye Deeneyho.

První úder si nechal na devadesátou minutu, kdy v hloučku obránců Aston Villy vyskočil na perfektní centr Berghuise z pravé strany. Definitivní K.O. pak soupeři uštědřil ve třetí minutě nastaveného času. Britosův dlouhý míč se od Ighala a Lescotta odrazil právě k Deeneymu, jenž na hranici šestnáctky zachoval chladnou hlavu a placírou umístil balón mimo Bunnův dosah.

Více informací k zápasu

West Bromwich Albion - West Ham United 0:3

30.04.2016 16:00

Góly: 34. Cheikhou Kouyaté, 45. Mark Noble, 79. Mark Noble

West Ham potvrdil výtečnou formu, porazil West Bromwich na jeho hřišti hladce 3:0 a poskočil na páté místo tabulky. Tam vydrží minimálně do nedělního odpoledne. Desátý zápas bez porážky zařídil Kladivářům dvěma góly Mark Noble, vítěznou trefu měl na svědomí Cheikhou Kouyaté.

V úvodu zápasu to však byl hráč WBA, jenž uchvátil celý stadion. Sedmnáctiletý Jonathan Leko je vůbec prvním fotbalistou ročníku 1999, který nastoupil v základní sestavě zápasu Premier League. Nervozita na něm však vidět rozhodně nebyla. Byl to on, kdo u pravé lajny neustále koupal Cresswella a připravil svému týmu i první velkou šanci.

V osmé minutě nechal Leko proletět Cresswella mimo hřiště a naservíroval Gardnerovi míč na penaltu. Ten však míč netrefil ideálně, a to ani při dorážce, kterou dobře nohou kryl Adrián. O čtyři minutky později už španělského gólmana musel fantastickým zákrokem zaskakovat Michail Antonio. Opět pálil Gardner a opět po akci Jonathana Leka. Mladičký křídelník hrozil i nadále, Adrián musel zasahovat i po jeho centru.

West Brom vlétl do utkání překvapivě sympaticky, ale jeho relativně otevřená hra se mu nakonec vymstila. V šestadvacáté minutě ještě Sakho nedosáhl na Cresswellův centr před prázdnou bránu, ale po půlhodině hry už se West Ham dostal do vedení.

Skvělou práci odvedl Winston Reid, jenž skluzem zastavil brejk domácích a zároveň poslal míč k šestnáctce na Payeta. Francouzský šikula poslal do vápna úžasný centr a Cheikhou Kouyaté mohl míč jen trknout do sítě. Kladiváři do přestávky přidali ještě druhou trefu - tentokrát se Kouyaté chopil role asistujícího, když přeběhl s míčem půl hřiště, aby jej naservíroval zakončujícímu Marku Nobleovi.

Vstup do druhého poločasu však vyšel opět lépe domácím, kteří vyprodukovali řadu náznaků, ale Adriána neohrozili. Rondón ve vápně pod tlakem Ogbonny minul, stejně jako střídající Berahino a Sandro. Na druhé straně naopak West Ham udeřil hned z první akce - a to překrásně. Payet skvěle pronikl před vápno, Carroll načechral skvělý centr před bránu a tam úřadoval senzačním volejem Mark Noble.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Leicester City362211364:3477
2.Tottenham Hotspur361913467:2870
3.Arsenal FC361910759:3467
4.Manchester City361971068:3864
5.Manchester United35179943:3160
6.West Ham United351514660:4359
7.Southampton FC361691153:3957
8.Liverpool FC3515101059:4855
9.Chelsea FC3512121155:4848
10.Stoke City361391438:5248
11.Everton FC3510141155:4944
12.Watford FC351281536:4244
13.Swansea City3611101537:5043
14.West Bromwich Albion3610111532:4641
15.AFC Bournemouth361181743:6341
16.Crystal Palace361091736:4639
17.Newcastle United36891939:6433
18.Sunderland AFC357111740:5832
19.Norwich City35872035:6131
20.Aston Villa36372627:7216

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (793)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele