Premier League - souhrn 34. kola

25.04.2015, 15:43, aktualizováno 26.04.2015, 18:57
Komentáře a souhrny
Arsenal se ve šlágru rozešel s Chelsea bez branek. ManUtd senzačně vybouchl na Goodison Parku. Manchester City naopak nezaváhal a zdolal Aston Villu. Nicneřešící remízu 2:2 přinesl souboj Southamptonu s Tottenhamem, alespoň tedy co se šancí obou týmů na Ligu mistrů týče. Liverpool remizoval na půdě WBA, další prohru utrpěl Newcastle...

Arsenal FC - Chelsea FC 0:0

26.04.2015 17:00

Góly: -

Ani třináctý pokus nevyšel, Arsene Wenger Josého Mourinha zase neporazil. V utkání Arsenalu s Chelsea branka nepadla, Blues se tak o další krůček přiblížili mistrovskému titulu. Na něj jim momentálně stačí získat z 5 utkání 6 bodů. Nejzajímavější momenty utkání byly penaltové požadavky obou celků - na obou stranách se totiž mohlo pískat alespoň jednou.

José Mourinho neměl k dispozici svého dvorního kanonýra Diega Costu ani náhradníka Loïca Rémyho, a tak na hrotu zvolil netradičně záložníka Oscara. Přesto Chelsea na Emirates nepřijela s očekávaným "zanďourem", zadní lajna se pohybovala poměrně vysoko a ani v držení míče obou týmů nebyl nikterak markantní rozdíl. Statistikové BBC naměřili Arsenalu 57 procent.

Přesto byli nebezpečnější hosté. Chelsea mohla dvakrát spílat sudímu Michaelu Oliverovi, který si při posuzování sporných momentů počínal ryze anglicky. Patnáct minut po startu utkání Fábregas krásným dlouhým míčem vyslal do samostatného nájezdu právě Oscara, který přeloboval Ospinu a byl gólmanem hrubě sestřelen.

Penalta se překvapivě nepískala a jediný hodnotný výstup z této akce bylo Bellerínovo odvrácení míče mířícího do prázdné branky. Brazilský záložník nakonec musel být o poločase vystřídán Drogbou a odvezen do nemocnice s podezřením na otřes mozku.

Podruhé byl potenciálně postiženým hráčem Cesc Fábregas. Santi Cazorla jej na rohu šestnáctky lehce kopnul do kolene a i zde se penalta zřejmě pískat mohla. Olivera však odradil Španělův přifilmovaný pád, za nějž místo "desítky" Fábregas obdržel žlutou kartu.

Rovněž Arsenal si jednou na rozhodčího postěžoval; Bellerín obětavým skluzem dostal míč z pravé strany do vápna, kde se snažil zakončit Giroud, ale Cahill jeho pokus zblokoval horní části paže. Ani tentokrát nicméně Oliver na puntík neukázal.

Až posledních 10 minut měli domácí skutečně převahu, avšak vytěžili z ní jen jednu střelu Alexise, který v zajímavě vyhlížející šanci vypálil mimo branku, a střelu Özila, jenž vůbec jako první prověřil Courtoisovu pozornost. Z nějakých 12 metrů však mířil přímo do jeho náručí. Naopak Chelsea měla skutečně gólovou šanci v podobě Ramiresova postupu přímo na Ospinu - jeho střela však postrádala parametry a Kolumbijec ji bez potíží lapil.

Do druhého poločasu vstoupila obě mužstva ještě disciplinovaněji, z čehož resultoval ještě menší počet brankových příležitostí. Jako první vystřelil po změně stran mezi tři tyče střídající Drogba, ale pálil po zemi a doprostřed. Na druhé straně mohl otevřít skóre Mertesacker - po nepřesvědčivém vyboxování Courtoise však stoper míč netrefil dokonale.

Chelsea i Arsenal působily, jako by jim bod snad i vyhovoval. Arsenal se občas dostal do tlaku a obléhal šestnáctku Blues, jenže defenziva v čele se čtveřicí účastníků v ideální sestavě Premier Leauge (Ivanović, Cahill, Terry, Matić) byla nad jejich síly. Až v nastavení pronikl jeden centr z levé strany a fanouškům hostů zatnulo, když proskákal napříč celým malým vápnem.

Mourinhova parta nakonec kýžený bod z utkání vytěžila a nemůže být nespokojena. Čtyři kola před koncem ligy (plus dohrávka) má Chelsea stále desetibodový náskok na zbytek pole a k zisku titulu jí stačí dvě utkání vyhrát.

Více informací k zápasu

Everton FC - Manchester United 3:0

26.04.2015 14:30

Góly: 5. James McCarthy, 35. John Stones, 74. Kevin Mirallas

Další drtivá převaha ve statistice držení míče, další prohra bez jediné vstřelené branky - Manchester United pomalu ztrácí půdu pod nohama a pomalu se mění v outsidera v boji o přímý postup do Ligy mistrů. Everton i bez pořádné motivace dokázal na Goodison Parku věhlasnějšího soka přemoci už potřetí za sebou...

Louis Van Gaal se před výkopem musel obejít bez klíčového středopolaře Michaela Carricka, bez něhož United triumfují pouze v nějakých 30 % zápasů. Že to ale bude takhle špatné, a že James McCarthy už v páté minutě pohodlně vlétne mezi statické Blinda s McNairem a pošle domácí do vedení... to asi stejně nečekal nikdo.

Manchester United následně jako už tradičně ovládl statistiku držení míče, že by z toho však plynuly nějaké větší šance, to se však rozhodně říci nedá. Pokusy Fellainiho a Blinda byly pouze spekulativního charakteru a na ofenzivní urgenci hostů později nic moc nezměnily ani příchody žolíků Falcaa s Di Maríou.

Falcao si krátce po svém vystřídání připsal na konto svůj první přesný pokus po dlouhých 363 minutách ligového fotbalu, o něco nebezpečnější ovšem stále byla dřívější hlavička Smallinga přímo do Howarda. Takže pořád žádná sláva.

Naopak Everton byl tak efektivní, jak to jen šlo. Ještě v první půli, konkrétně po 35 minutách, si Stones ve vzduchu hravě poradil s Valenciou a nadechl se k ojedinělému gólovému projektilu. Zhruba čtvrthodinu před koncem si potom Mirallas výborně naběhl na Barkleyho pas a suverénním finišem hostující dílo zkázy dokonal.

Více informací k zápasu

Manchester City - Aston Villa 3:2

25.04.2015 18:30

Góly: 3. Sergio Agüero, 66. Aleksandar Kolarov, 89. Fernandinho - 68. Tom Cleverley, 85. Carlos Sánchez

Manchester City v atraktivním zápase porazil Aston Villu 3:2 a posunul se na druhou příčku. Skóre se měnilo již ve 4. minutě, když po obrovské minele Guazana skóroval Agüero. Druhou branku přidal z přímého kopu Kolarov, nicméně Villans ještě dokázali zásluhou Cleverleyho a Sáncheze vyrovnat. Poslední slovo měl ale nakonec Brazilec Fernandinho.

Oba týmy se ještě na hřišti ani pořádně nerozkoukali a Manchester už vedl. Brad Guzan přebíral ve 3. minutě zcela osamocen malou domů, zkušený Američan však neuvěřitelně zazmatkoval a jeho nepovedená přihrávka skončila přesně na kopačkách Agüera, který neměl problém trefit odkrytou bránu. Argentinský útočník ve své kariéře asi příliš jednodušších gólu nezaznamenal.

Guzan tento zápas odstartoval vskutku hrůzostrašně a tato chyba se na jeho psychice zřejmě podepsala. V 17. minutě třicetiletý brankář podběhl Kolarovův centr, což zakončující Fernando evidentně nepředpokládal a i proto Guzanovo zaváhání nepotrestal. Citizens postupem času očividně zvolnili a Villans dokázali hru vyrovnat. Dokonce si vytvořili i obrovskou šanci, Benteke ale sám před Hartem mířil pouze do anglického gólmana.

Po hodině hry přidal Manchester City druhý gól a zdálo se být hotovo. Carlos Sánchez fauloval asi dvacet metrů od branky, obdržel žlutou kartu a domácí měli k dispozici nebezpečný přímý kop. K tomu se postavil levý obránce Aleksandar Kolarov, využil rozestoupené zdi a krásně zatočil míč k pravé tyči Guzanovy svatyně. V tuto chvíli zřejmě nikdo nepochyboval o tom, že tři body zůstanou v Manchesteru.

Aston Villa však ještě neřekla poslední slovo. Svěřenci Tima Sherwooda záhy snížili skóre. Centr z volného kopu ze strany ještě dokázala defenziva Citizens odvrátit, ovšem k odraženému balónu se dostal Tom Cleverley a z hranice šestnáctky propálil vše, co mu stálo v cestě. Villans vstřelený gól logicky nabudil a snažili se o vyrovnání.

To přišlo pět minut před koncem. Při rohovém kopu se hostující hráči nacpali do malého vápna, Hart díky tomu nedokázal centrovaný míč důrazněji odvrátit a Kolumbijec Sánchez povedeným volejem z deseti metrů překonal ležící jedničku City. Nutno dodat, že to dnes nebylo poprvé, co Joe Hart chyboval při vyběhnutí na centr, částečně se už podílel i na prvním gólu.

Úřadující mistr ale přece jen nakonec získal všechny tři body. Po rohu z levé strany balón propadl až na zadní tyč, kde čekal připravený Fernandinho, jenž o poločase vystřídal Tourého, a z voleje rozvlnil síť.

Více informací k zápasu

West Bromwich Albion - Liverpool FC 0:0

25.04.2015 16:00

Góly: -

Šlágr sobotní porce zápasů skončil přes dva Pellèho zásahy nerozhodně a Liverpoolu tak stačilo uhrát jediný bod k udržení páté pozice, zda je to ale pro Rodgersovu partu přijatelný výsledek, o tom se dá s úspěchem polemizovat. A to přitom mohli s trochou štěstí slavit plný zisk v Midlands.

Po nervózním nástupu se otěží klání chopil favorit, výborně organizovaná obrana ale zámek před svým vápnem bez problémů znefunkčněla. Hosté se tak k první střele dostali až v 18. minutě, zbrklý Coutinho ale z třiadvaceti metrů ohrozil spíše horní řady tribuny. Další šance přišla po dalších deseti minutách, když si Balotelli jediným rychlým krokem vybojoval přímý kop těsně za vápnem, Gerrard však pálil decimetry nad břevno.

Po kontroverzním šlapáku Coutinha se italský průšvihář dostal k další střele z dvaceti metrů, trefil ovšem stejné místo jako jeho kapitán. Přes jasnou převahu tak měl v první půli Myhill vlastně stejně práce jako jeho protějšek, jenž po většinu času mohl jen závidět výhled divákům za brankou domácích.

Deset minut po změně stran mohl domácí brankář konečně ukázat své kvality. Nejprve skvělým reflexem vyrazil přízemní střelu Coutinha, načež si řekl o zákrok roku při zneškodnění Hendersonovy dorážky. A nechybělo mnoho, aby se vše proti lepšímu týmu obrátilo, vzápětí totiž spěchali dopředu Baggies, na přetažený centr Brunta si naběhl Gardner a z voleje minul o necelý metr. Překvapený Mignolet by zřejmě šokující změně skóre nezabránil.

V zásadě stejný osud se opakoval jen pár momentů poté. Balotelliho chytrou přihrávku mezi obránci získal Ibe, ten nedbal svých spoluhráčů a rozhodl se pro prudkou střelu, tou však jen rozezněl břevno. Na druhé straně pak fatálně podcenil centr Škrtel a na podnose připravil šanci Morrisonovi, jeho hlavičku Mignolet jen mírně tečoval a vše zachraňoval těsně před brankovou čarou Lovren. Neúspěšný střelec si navíc ze souboje se slovenským stoperem odnesl krvavé zranění.

Defenzíva domácích začínala slábnout, nicméně Gerrard pálil z hranice šestnáctky jen do připraveného brankáře, Coutinho ze stejné dálky mířil o vlásek nad. V samém závěru tak mohl trestat McManaman, kterého až na malé vápno pustil nejistý Škrtel, Pulisův žolík však Mignoleta zblízka neprostřelil.

Neoddiskutovatelným hrdinou klání se mohl stát Lovren, ten ale v poslední ze čtyř nastavovaných minut Gerrardův centr do sítě neuklidil a Tony Pulis tak slaví další destruktivní úspěch, který žene jeho svěřence k záchraně.

Více informací k zápasu

Stoke City - Sunderland AFC 1:1

25.04.2015 16:00

Góly: 27. Charlie Adam - 1. Connor Wickham

Dick Advocaat je alespoň podle činů jeho svěřenců s výsledkem utkání spokojen, Sunderland přitom padá na sestupové příčky. Stoke vytočil obrátky svého výkonu jen kvůli rychle inkasovanému gólu, po vyrovnání už jen v klidu kontroloval hru a ani on divákům žádnou přidanou hodnotu nepřinesl.

Jako v noční můře začal zápas pro Begoviće, který neudržel v rukavicích centr Buckelyho, Wickham se tak vysmýkl obránci a na dvakrát dopravil míč za brankovou čáru. Vzápětí mohl bleskově odpovědět Adam, ten ale zpoza vápna namířil svou dělovku jen doprostřed brány. Po jednoduchém zákroku Pantilimona pořádně pálily ruce a nestyděl se to přiznat.

Pár momentů poté už ale musel znovu čelit prudkému pokusu, tentokrát zastavil pokus Walterse z dvanácti metrů. Když však Defoe odmítl po rychlém průniku pojistit náskok a rozvlnil síť pouze z vnější strany, vyrovnání přeci jen přišlo. Nic nebylo platné, že téměř celá jedenáctka hostů obsadila vlastní vápno, balón se odrazil k Adamovi, a ten nekompromisně vymetl vzdálenější horní roh branky.

Potters sice trávili u míče výrazně více času, nic kloudného z toho v útoku však vymyslet nedokázali. Nepříjemně dlouho tak diváci čekali na vzrušení alespoň u jedné z branek. Po vyrovnání se totiž k první velké příležitosti dostal obránce Jones až v 64. minutě, ve vápně už proti němu stál jen Begović, ten ale nakonec ani nemusel zasahovat.

To na druhé straně musel předvést brilantní zákrok Pantilimon, Diouf tak skvělý pas za obranu v obrat neproměnil. Jednou z největších zajímavostí po úvodních trefách se tak stalo střídání v 80. minutě, na hřiště se totiž prvně od srpna podíval Odemwingie. Ač je bod pro obě strany přijatelným rozuzlením, Sunderland možná až překvapivě po ničem víc neprahl a v závěru to byl právě hosté, kteří žádné další drama nepřipustili.

Více informací k zápasu

Crystal Palace - Hull City 0:2

25.04.2015 16:00

Góly: 51. Dame N'Doye, 90+2. Dame N'Doye

Pakliže Leicester je v tuhle chvíli rozjetý na maximální otáčky, vzdávat se nehodlá ani Hull. Také Tigers si tedy dnes připsali nesmírně vitální venkovní výhru, když dvěma zásahy nedávno koupeného Dameho N’Doyeho pokořili Pardewovo Crystal Palace...

Eagles tímto doma poněkud překvapivě už dvakrát za sebou prohráli a neskórovali a pravdou je, že se při pohledu na jejich dnešní výkon není moc čemu divit. Murray sice už velmi brzy mohl vyzrát na Harpera a zasadit se o docela jinačí průběh zápasu, dále to však bylo hlavně o Hullu, který před výkopem dnešního klání prožil tři po sobě jdoucí porážky.

Veterán mezi brankáři Julián Speroni musel ještě před pauzou zasahovat proti dvojici N’Doye-Huddlestone, než prvně jmenovaný zblízka po výzvě Bradyho konečně prolomil domácí obrannou hráz.

Právě únorová posila z Lokomotivu Moskva nakonec měla nejvíc šancí na skórování a brzy se mohla radovat znovu. Místo toho se ale ještě hostující příznivci museli trochu strachovat při neuznaném gólu Sanoga nebo další možnosti Murrayho.

N’Doyeho čas opět nadešel až v samotném závěru po ztrátě Lee Chung-yonga; a jen chvíli po Roseniorově nastřelení horní tyče.

Více informací k zápasu

Queens Park Rangers - West Ham United 0:0

25.04.2015 16:00

Góly: -

Ani na čtvrtý pokus nedokázali hráči QPR porazit v Premier Leauge West Ham a cesta ze sestupových příček se jim začíná bortit pod nohama. Přitom měli ke třem bodům podstatně blíže, Austin ale z pokutového kopu hrdinu utkání nepřekonal.

Perfektnímu vstupu domácích zabránil Adrián, který vychytal jedovatou střelu Sandra, ten tak neproměnil skvělou nabídku od Phillipse k otevření skóre již v první minutě. Touha Hoops po bleskovém vedení pomalu vyprchávala a Hammers mohli poměrně často hrozit z rohových kopů, přesto se v 18. minutě mohli těšit z pokutového kopu.

Collinsovu ruku chtěl potrestat Austin, jenže jeho prudkou ránu doprostřed branky stihl Adrián vyrazit nohama. Pro smolaře QPR to bylo letos již druhé selhání, to se zatím "nepovedlo" nikomu jinému. Na druhé straně hřiště se tak schylovalo k pohromě pro domácí, jen kdyby Valencia oslovil své spoluhráče místo nepřesné střely k bližší tyči. Duel plný ostrých soubojů nechával Jones plynout, to ovšem v druhé části prvního dějství bylo snad jediné pozitivum, které diváci mohli pozorovat.

Po pěti minutách se prvně musel ukázat Green, který zpod břevna vytáhl jinak excelentní přímý kop Cresswella. V 57. minutě zase předvedl vskutku dobré čtení hry a povedeným skluzem zneškodnil stoprocentní šanci Downinga. Hluchou část utkání protla radost většiny diváků v 75. minutě, jenže Dunne dopravil míč do brány jen za pomoci faulu na Kouyatého. A právě ten mohl rozhodnout sedm minut poté. Po úniku Valenciy měl před sebou odkrytou svatyni, tu ale nepochopitelně přestřelil.

Závěr utkání měl doslova ve svých rukou Adrián, který se blýskl jak proti štiplavé ráně zpoza šestnáctky od kapitána Bartona, tak proti pod břevno mířícímu projektilu Phillipse. West Ham tak hlavně díky svému brankáři odváží z Loftus Road remízu.

Více informací k zápasu

Burnley FC - Leicester City 0:1

25.04.2015 16:00

Góly: 60. Jamie Vardy

Vzhledem k výsledkům Sunderlandu a Hullu sice nejde o žádné terno či snad výrazný krok za záchranou, nicméně čtvrtá výhra v řadě, dnes navíc nad dalšími sestupovými kandidáty z Burnley - ta Leicester bezesporu zahřeje u srdce. O konečné skóre 1:0 se zasadil Jamie Vardy jenom chvíli poté, co Matt Taylor na druhé straně neproměnil penaltu...

Na Turf Moor to dnes skutečně mohlo vypadat docela jinak - stačilo v podstatě, jen aby Clarets proměnili vše, co jim k nohám padlo. Například Matt Taylor se zkraje divže nedokázal spojit s Duffovým hlavičkovaným sklepnutím po Trippierově rohu.

A právě navrátilec do sestavy, který od měsíce srpna nepřetržitě marodil, nakonec selhal také na penaltovém puntíku, v tom rozhodujícím okamžiku. Tehdy přitom poněkud překvapivě dostal přednost před Ingsem, jenž ani v tomto utkání nedokázal skórovat, ačkoliv k tomu měl ze hry alespoň jednu dobrou příležitost.

K onomu nešťastnému penaltovému incidentu došlo cca po hodině hry a z pohledu Burnley šlo o zvláště osudový okamžik vzhledem k tomu, že Foxes prakticky obratem odpověděli skrze další gól ve formě hrajícího Vardyho.

Tahle trefa z 60. minuty nakonec také určila konečné skóre. Pozorný Kasper Schmeichel totiž později odvrátil pohromu při Huthově "pokusu" o vlastní gól a příští šanci si již vytvořili pouze hosté skrze střídajícího Mattyho Jamese.

Více informací k zápasu

Newcastle United - Swansea City 2:3

25.04.2015 16:00

Góly: 20. Ayoze Pérez, 87. Siem de Jong - 45+2. Nélson Oliveira, 49. Gylfi Sigurdsson, 71. Jack Cork

Je to konečně zapečetěné: Swansea letos registruje nejvyšší počet bodů v jedné sezoně Premier League. Ke stanovení nového maxima by přitom dnes Velšanům stačila i jen remíza, labutě se však proti ztrápenému Newcastlu rozhodly zápas nejen vyrovnat, ale i nekompromisně otočit...

St. James Park se po týden starém bojkotu fanoušků opět víceméně naplnil a v prvních minutách měl i pár důvodů k radosti a optimistickým očekáváním.

Především Emmanuel Rivière předváděl patrně nejlepší výkon v pruhovaném dresu a naháněl každý zdánlivě ztracený balon, přičemž to byl právě jeho přízemní centr z levé strany, co dalo vzniknout první brance utkání. Vracející se Jordi Amat sice po 20 minutách zvládl ve skluzu zasáhnout, to ale zcela zbytečně a tak akorát aby nechal poprvé v tomto kalendářním roce skórovat Ayozeho Péreze.

Straky doposud v této sezoně při vstřelení úvodního gólu zápasu ani jednou neprohrály, tentokrát jim to však i při soupeřově bezzubosti z otevřené hry zkrátka nebylo přáno. Swansea si v první půli vypracovala slibné příležitosti jenom ze standardek Sigurdssona, a co se po Islanďanových rozích nepodařilo oběma stoperům Williamsovi s Fernándezem, to závěrem poločasu dokázal alespoň Nélson Oliveira.

Na druhé straně se na sklonku úvodní části mohl hlavou klidně prosadit také aktivní Rivière, druhé dějství už nicméně bylo o něčem docela jiném. Velšané své soky okamžitě zaskočili po Krulově mizerné rozehře ze 49. minutě, když se Montero vyřítil po levém křídle a Oliveirovo šikovné přepuštění Ekvádorcovy příhry umožnilo skórovat Sigurdssonovi.

Zhruba v tom okamžiku Newcastle definitivně přestal být tím nadějným souborem z první půle a fyzicky i mentálně kompletně odešel. Zhruba 20 minut před koncem takhle Cork hravě přesprintoval půlku hřiště a po narážečce s Oliveirou zvýšil už na 3:1, což málem doplnila ještě Shelveyho štiplavá rána ze střední vzdálenosti.

Jiskru naděje na srovnání nakonec Magpies vykřesal až střídající Siem de Jong, který se po dlouhých patáliích s plícemi vrátil na trávník utěšeným volejem po Colbackově centru.

Více informací k zápasu

Southampton FC - Tottenham Hotspur 2:2

25.04.2015 13:45

Góly: 29. Graziano Pellè, 65. Graziano Pellè - 43. Erik Lamela, 70. Nacer Chadli

Přímý souboj o páté či šesté místo mezi Southamptonem a Tottenhamem vítěze nepřinesl. Utkání na St. Mary’s Stadium nabídlo pohledný fotbal a čtyři branky, které si však oba celky rozdělily rovným dílem. Saints k výhře nepomohl ani dvougólový Pellé, jenž se po čtvrt roce sucha opět rozstřílel.

V prvním poločase měli převahu hráči hostujícího celku, avšak do kabin se šlo smírně - a to mohli být Londýňané ještě rádi. Míč na kopačkách jim totiž pramálo pomohl při tvoření šancí, které naopak měli muži v červenobílém.

První gólovku Schneiderlina ještě Lloris skvěle kryl, ale na gólovou situaci z 29. minuty byl krátký on i celá obrana. Zdánlivě zoufalý odkop zachytil Sadio Mané, jenž přesprintoval všechny Kohouty, a když už se zdálo, že je akce zmařena, dal si Tottenham prakticky vlastňáka. Mason podklouzl, v nouzi přihrál do vápna Daviesovi, jenže Graziano Pellé byl v souboji silnější a bodlem otevřel skóre - 1:0.

Southampton hrozil především z pohotových protiútoků - jeden takový po centru Bertranda zmařil Steven Davis, asi největší palič utkání. Už za tři minuty totiž srovnal Erik Lamela. Centr Diera lehce hlavou tečoval Kane a křídelník Spurs ani nevěděl, jak poslal hrudí/rukou míč do sítě - 1:1.

Po obrátce mohl Steven Davis skóroval dokonce dvakrát v rozmezí pěti minut. Poprvé se mu však střela ve vynikající pozici svezla z kopačky, podruhé se uvolnil na penaltě a znovu zamířil mimo. I přes jeho nemohoucnost ovšem Southampton po hodině hry znovu vedl. Střídající Long poslal krásný centr do vápna, kde Pellé o půl metru přeskočil Fazia a překonal Llorise - 2:1.

Vedení mu však dlouho nevydrželo. Eric Dier se opět chopil role asistenta, na pravé straně dal skvělý pas Nacerovi Chadlimu; ten přetlačil Yoshidu a křížnou střelou na zadní tyč znovu nachytal Kelvina Daviese v nedbalkách - 2:2. Nutno říci, že brankářský veterán ani dnes svůj tým příliš nepodržel.

V závěru už gól nepadl, nejnebezpečnějším hráčem posledních minut byl patrně stoper domácích José Fonte. Jeho hlavičkové pokusy však cíl díky Faziovi i nepřesnosti v síti neskončily.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Chelsea FC33238265:2677
2.Manchester City34207770:3667
3.Arsenal FC33207663:3267
4.Manchester United34198759:3465
5.Liverpool FC33177947:3658
6.Tottenham Hotspur341771055:4958
7.Southampton FC341761147:2657
8.Swansea City341481241:4450
9.Stoke City341381339:4247
10.Everton FC3411111244:4344
11.West Ham United3411111242:4244
12.Crystal Palace341191442:4742
13.West Bromwich Albion349101532:4637
14.Newcastle United34981736:5735
15.Aston Villa34881826:4832
16.Hull City337101631:4531
17.Leicester City33871835:5131
18.Sunderland AFC335151326:4930
19.Queens Park Rangers34762138:5927
20.Burnley FC345111826:5226

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (731)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele