Premier League - souhrn 33. kola

07.04.2018, 15:22, aktualizováno 08.04.2018, 19:24
Komentáře a souhrny
Chelsea se rozešla smírně s West Hamem. Arsenal v úvodním nedělním utkání přestřílel Southampton. Manchester City zažil mizerný týden a po Liverpoolu mu tři góly dali i United. Třiatřicáté kolo anglické ligy odstartovalo očekávaným liverpoolským derby. To však nakonec vítěze nepřineslo a fanoušci na Goodison Parku byli svědky bezbrankové dělby. Tottenham zvládl duel na půdě Stoke, West Bromwich sice ukončil sérii porážek, přesto se znovu přiblížil sestupu...

Chelsea FC - West Ham United 1:1

08.04.2018 17:30

Góly: 36. César Azpilicueta - 73. Javier Hernández

Chelsea v londýnském derby nedokázala porazit West Ham a její šance na kvalifikaci do Ligy mistrů jsou již jen teoretické. Domácí si v zápase vypracovali mnoho brankových příležitostí, ale stejně jako soupeř proměnili jen jednu z nich.

Blues se nevyvedl poslední zápas proti Tottenhamu, na což Antonio Conte zareagoval dvěma změnami v sestavě. Mezi tři tyče se vrátil uzdravený Courtouis a Christensena nahradil ve středu obrany Cahill, který rovněž navlékl kapitánskou pásku. Kladiváři prožili minulý víkend mnohem vydařenější utkání proti Southamptonu. Do konce sezóny se v něm však zranil Michail Antonio, za nějž na Stamford Bridge zaskočil Fernandes. Jinak zůstala základní jedenáctka vybraná Davidem Moyesem beze změn.

Jako první se do šance dostával Hazard, který v 6. minutě prošel obranu soupeře a střelou těsně minul Hartovu branku. Po čtvrthodině hry si vysoký míč zpracoval v pokutovém území hostující Arnautović, jehož nebezpečný pokus srazil vedle Cahill. Ve 25. minutě dopravil míč do sítě Morata, radost mu však překazil praporek asistenta rozhodčího signalizující ofsajd.

Za dalších sedm minut vypálil technickou ránu Willian a jen o chlup netrefil hostující svatyni. Tentýž hráč byl na konci pohledné akce z 35. minuty, kterou zastavil až Hart výborným zákrokem. Hned za minutu již na Stamford Bridge propuklo veselí. Na centrovaný balón si naskočil Morata, jenž jej vrátil před branku k Azpillicuetovi, který byl ze všech fotbalistů poblíž nejrychlejší a poslal Chelsea do vedení.

Hned v úvodu druhé půle potáhl míč do pokutového území Hazard a patičkou ho přenechal Willianovi, který střelou po zemi opět nezamířil přesně. V 59. minutě Morata podruhé v zápase rozvlnil síť, ale i tentokrát se dle pomezního nacházel v postavení mimo hru. Za deset minut se ke střele levačkou odhodlal Moses, jenž však navázal na spoluhráče Williana či Hazarda a taktéž se jen zastřeloval.

Trest za pohrdnuté příležitosti přišel pro domácí v 73. minutě. Arnautović z otočky vrátil míč před branku, kde střídající Hernández propálil vše, co mu stálo v cestě, a vyrovnal. Vrátit náskok zpět Chelsea chtěl v 81. minutě Alonso, ale proti tomuto úmyslu zasáhl Hart. Čtyři minuty před koncem Kanté dost možná fauloval Arnautoviće ve vlastním pokutové území, penalta se však nepískala.

V 89. minutě mohl rozhodnout střídající Giroud, který užuž zvedal ruce nad hlavu. Hart ovšem na poslední chvíli stačil vyrazit střelu na tyč. Blues tak po konečném hvizdu zůstávají na pátém místě, o které se možná ještě budou strachovat, neboť se nebezpečně dotahuje Arsenal. Hammers cenný bod pomůže v boji o záchranu. Na sestupové pozice mají nyní šestibodový náskok.

Více informací k zápasu

Arsenal FC - Southampton FC 3:2

08.04.2018 15:15

Góly: 28. Pierre-Emerick Aubameyang, 38. Danny Welbeck, 81. Danny Welbeck - 17. Shane Long, 73. Charlie Austin

Přestože Arsenal ligovou sezonu dohrává bez větších ambicí, v posledních kolech není v zápasech Kanonýrů o góly a dramatické situace nouze. Stejně tak tomu bylo v případě duelu se Southamptonem, který na Emirates Stadium nejprve vedl, pak v závěru srovnal na průběžných 2:2, a přesto nakonec odjíždí s nepořízenou. Na samém sklonku střetnutí ještě došlo k jednomu vyloučení na každé straně, když si červenou kartu vysloužili Stephens s Elnenym.

Hrdinou utkání se stal domácí forvard Danny Welbeck, jenž si připsal dva góly a jednu asistenci a vrchovatou měrou tak přispěl k šestému triumfu Arsenalu napříč všemi soutěžemi za sebou. To Saints naopak potřetí v řadě prohráli a boj o záchranu se jim čím dál více komplikuje. Ani v příštím kole tým Marka Hughese nečeká nic lehkého, neboť bude muset zavítat na Stamford Bridge proti Chelsea.

V posledních týdnech hraje v Arsenalu prim Evropská liga, zatímco domácí soutěž je odsunuta na vedlejší kolej. To se náležitě projevilo na základní sestavě, která oproti čtvrtečnímu čtvrtfinále s CSKA Moskva čítala hned sedm změn s výhledem na odvetu v příštím týdnu, a tak se šance dočkal mimo jiné i mladíček z akademie Arsenalu Reiss Nelson.

První šance odpoledne připadla hostům, a hned se z ní urodil i průlom skóre. Tolik typický chaos pro letošní defenzivu Arsenalu, který vyústil v naprosté nedorozumění Petra Čecha se statickým Shkodranem Mustafim, využil Shane Long a pohotovou tečí na přední tyči poslal hosty do vedení.

Prořídlé tribuny Emirates Stadium se ovšem ještě do přestávky dočkaly obratu. Nejprve v osmadvacáté minutě Piérre-Emerick Aubameyang špičkou kopačky procpal míč do sítě po výtečném Welbeckově sklepnutí do volného prostoru a nedlouho nato sám anglický forvard zařídil Kanonýrům vedení. Roli asistenta v tu chvíli převzal Alex Iwobi, po jehož kolmici si Welbeck zasekl míč do středu hřiště a jeho ránu z hranice pokutového území nešťastně tečoval Maya Yoshida, takže brankář McCarthy neměl šanci zasáhnout.

Atraktivní fotbal plný šancí pokračoval i po změně stran. Na jedné straně musel McCarthy zasahovat proti štiplavým ranám Iwobiho se Xhakou, na druhé zase měl Petr Čech co dělat, aby vytěsnil dělovku Hojberga, a po rohovém kopu se musel spolehnout na Mohameda Elnenyho, jenž na brankové čáře zastavil Hoedtovu gólovou hlavičku. Když se pak přece jen excelentní tečí Cédricovy rány prosadil podruhé Shane Long, radost mu zhatil zdvižený praporek čárového rozhodčího.

Sedmnáct minut před koncem se již Saints za svou snahu dočkali zasloužené odměny. Střídající Charlie Austin byl na hřišti sotva minutu, když zblízka doklepl Cédricův přízemní centr, a bylo vyrovnáno. Radost hostí však vzápětí do třetice zhatil Danny Welbeck, jenž sice chvíli předtím nedokázal usměrnit skákající míč do sítě z malého vápna, ale v 81. minutě vše vynahradil povedenou hlavičkou po centru aktivního Iwobiho.

V nastaveném čase ještě došlo na dvojnásobnou změnu počtu hráčů na hřišti, neboť předčasně do šaten putoval Jack Stephens za šarvátku s Wilsherem a chvíli nato uviděl červenou kartu také Mohamed Elneny rovněž za zbytečné pošťuchování s frustrovanými hráči Southamptonu. Skóre se už ale neměnilo, a tak si Arsenal připisuje tři body za výhru 3:2 a na pátou Chelsea ztrácí tři body. Saints zůstávají osmnáctí s tříbodovým mankem na záchranu a jedinou útěchou jim může být, že oproti konkurenci mají ještě jedno utkání k dobru.

Více informací k zápasu

Manchester City - Manchester United 2:3

07.04.2018 18:30

Góly: 25. Vincent Kompany, 30. Ilkay Gündogan - 53. Paul Pogba, 55. Paul Pogba, 69. Chris Smalling

Excelentní výkon v druhém poločase zajistil Manchesteru United na půdě městského rivala City prestižní triumf v poměru 3:2, přestože hosté o dvě branky prohrávali. Tým Josého Mourinha tak zabránil soupeři zajistit si již nyní zisk ligového titulu, a to především díky dvěma brankám Paula Pogby, jehož doplnil vítěznou trefou Chris Smalling. Domácí mohou žehrat především na mizerné zakončení a také nepřízeň rozhodčího Atkinsona, který v závěru opominul Youngův ostrý zákrok v pokutovém území.

První půle patřila jen a jen domácím. Citizens od úvodních minut kontrolovali tempo hry a tak jako po celou sezonu přišpendlili soupeře na vlastní polovině. V páté minutě měl Ashley Young štěstí, že sudí Atkinson nevyhodnotil jeho hraní rukou na zemi před volným Sterlingem jako provinění proti pravidlům, ovšem průlom skóre na sebe přesto nenechal dlouho čekat. Při bránění rohového kopu na plné čáře selhal Chris Smalling v souboji s Vincentem Kompanym a kapitán City tvrdou hlavičkou poslal svůj tým do vedení.

Pouhých pět minut po trefě Kompanyho již bylo manko United dvojnásobné, a znovu se tak stalo po zaváhání defenzivy. Tentokráte byl na vině David de Gea, jehož nepovedený odkop nastartoval protiútok soupeře, na jehož konci se ocitl Ilkay Gündogan. Německý středopolař se elegantní otočkou zbavil Matiće a umístěnou ranou špičkou kopačky nedal De Geovi šanci své zaváhání odčinit.

Zbytek poločasu se odehrával plně v režii domácích, kteří skleslé hráče hostí opakovaně snadno rozebírali, avšak finální fáze byla jiná písnička. Jen samotný Raheem Sterling se ocitl ve třech výtečných příležitostech a pokaždé své zakončení trestuhodně nezvládl. Do kabin se tak odcházelo za dvoubrankového vedení domácích, které United lichotilo.

Když krátce po změně stran Gündogan z další skvělé pozice pouze otřel svou střelu o spojnici břevna a tyče, kvantum zahozených tutovek přišlo Citizens pořádně draho. Hráči v červeném po přestávce působili o poznání živějším dojmem a v třiapadesáté minutě předvedli kombinaci jako týmy Pepa Guardioly ve vrcholné formě. Blesková výměna míče mezi Alexisem s Herrerou skončila u Paula Pogby, jenž tváří v tvář Edersonovi zachoval chladnou hlavu a suverénně napálil míč do sítě.

Než se Etihad Stadium stihl otřepat z inkasovaného gólu, zničehonic bylo dokonce vyrovnáno. Pouhé dvě minuty po své první trefě se Pogba zaskvěl i ve vzduchu a výtečnou hlavičkou překonal bezmocného Edersona podruhé.

Poměry na hřišti se najednou zcela otočily a jako beznadějně ztracení se jevili hráči v modrém, zatímco United sršeli energií. Výsledkem bylo dokonání šokujícího obratu jednadvacet minut před koncem, když se z přímého kopu po zbytečném Danilově faulu prosadil symbolicky Chris Smalling a v hráčích City by se v tu chvíli krve nedořezal.

Teprve v tu chvíli se Guardilova družina probudila a s pomocí střídání Kevina De Bruyneho se Sergiem Agüerem se vrátili k dominanci z první půle. Bylo již však příliš pozdě. Sudí Atkinson opět nevyslyšel penaltové nářky po hrubém zákroku Younga na Agüera, De Gea vytasil špičkový zákrok proti Agüerově hlavičce a Raheem Sterling dokonal svůj černý den nastřelenou tyčkou.

Na očekávaný zisk titulu si tak Manchester City bude muset ještě počkat, z městského derby totiž odchází po dvou zcela odlišných poločasech poražen, navíc s řádnou frustrací a hustou řádkou šesti žlutých karet. Takto si Pep Guardiola přípravu na čtvrtfinálovou odvetu Ligy mistrů s Liverpoolem nepředstavoval.

Více informací k zápasu

AFC Bournemouth - Crystal Palace 2:2

07.04.2018 16:00

Góly: 65. Lys Mousset, 89. Joshua King - 47. Luka Milivojević, 75. Wilfried Zaha

Fotbalisté Crystalu Palace sahali po výhře na půdě konkurenčního Bournemouthu, jenomže nakonec si domu odvážejí pouze bod po výsledku 2:2. V utkání hned dvakrát vedli, avšak soupeř vždy dokázal manko dohnat. AFC se tak v tabulce Premier League nachází na velmi solidním jedenáctém místě s osmatřiceti body a znovu udělal krok k záchraně. Naopak hosté jsou v přímém ohrožení, s jednatřiceti body jim patří sedmnáctá příčka.

Před osmnáctou sestupovou pozicí Southamptonu mají náskok tří bodů, ovšem ten disponuje dvěma ligovými duely k dobru. První poločas byl z diváckého pohledu naprosto nezajímavý, dít věci se začaly až po přestávce. Hosté se z ničeho nic prosadili ve 47. minutě, kdy se k přímému volnému kopu z dobrých dvaadvaceti metrů postavil Luka Milivojević a nádhernou ranou zakroutil balón k pravé tyči, gólman Begovič se jen proletěl vzduchem.

Od tohoto momentu Palace dokonale ožil a druhou trefu mohl přidat za dalších sedm minut. Wilfried Zaha našel krásnou kolmicí rozběhnutého van Aanholta, jenž se řítil sám směrem k brankáři Begovičovi, ale přízemní ranou z dvanácti metrů na něj nevyzrál. Po hodině hry zakončoval pravačkou po rychlém přečíslení aktivní Zaha, jeho bombu vyrazil gólman Begovič před sebe. A když hosté spálili další tutovku v 61. minutě, tak přišel trest.

Po centru z pravého křídla nabil Fraser volnému Lysu Moussetovi, jehož kroucený pokus z dvaceti metrů zapadl přesně k pravé konstrukci kolem marně se natahujícího gólmana Hennesseyho. Nerozhodný stav netrval ani deset minut, Crystalu vrátil vedení Zaha a napravil tak zoufalou koncovku z předchozího průběhu. Po zpětné nahrávce od Townsenda se vymotal z obležení tří hráčů a umístěnou ranou vymetl pavučiny v horním rohu.

Ani tato trefa nesrazila domácí na kolena, ti si s ubývajícím časem vytvářeli stále větší tlak a nakonec byli odměněni v 89. minutě. Hrdinou AFC se stal Joshua King, k němuž se po rohovém kopu z levé strany odrazil míč od zad Cooka, a zakončení ze tří metrů do prázdné branky už bylo lahůdkou. Ve zbývajícím průběhu se nic dalšího nestalo, londýnský klub může litovat mnoha nevyužitých příležitostí.

Více informací k zápasu

Brighton & Hove Albion - Huddersfield Town 1:1

07.04.2018 16:00

Góly: 29. Jonas Lössl (vl.) - 33. Steve Mounié

Brighton nepotvrdil úlohu mírného favorita proti Huddersfieldu a důležitý souboj o záchranu skončil remízou 1:1, která v podstatě nepomohla ani jednomu výběru. Domácí celek se nachází na dvanáctém místě s pětatřiceti body a na osmnáctou sestupovou pozici Southamptonu disponuje sedmibodovým náskokem. Hosté mají o tři body méně a jsou šestnáctí, se sobotní remízou budou přeci jen spokojenější než soupeř.

Hned v úvodní minutě mohl otevřít skóre Davy Pröpper, který se řítil sám na hostující branku a nakonec vystřelil z hranice šestnáctky, jeho pokus proletěl o několik decimetrů vedle branky. O čtyři minuty později vystrčil poprvé růžky hostující Steve Mounié, jehož pokus vyboxoval do bezpečí fantastický gólman Ryan. Tempo hry bylo v prvním poločase strhující, "The Seagulls" se znovu ozvali ve 13. minutě.

Murray si naběhl do pokutového území protivníka a zakončoval zblízka, brankář Jonas Lössl zlikvidoval tuto šanci famózním zákrokem. Jenže právě Lössl se podepsal pod nešťastným momentem z 29. minuty, kdy March vypálil z dvaceti metrů a hostující strážce si srazil balón do vlastní branky. Nutno podotknout, že míč přešel brankovou čáru celým svým objemem jen o několik centimetrů. Neuběhly ale ani čtyři minuty a bylo vyrovnáno.

Mounié využil hodně nepřesné malé domů od Duffyho, kličkou se zbavil Ryana a z mírného úhlu rozvlnil síť. Od tohoto momentu se hra uklidnila a vyložené možnosti z trávníku na několik desítek minut vymizely. Bylo znát, že ani jeden tým nechce udělat chybu. Po hodině hry vypálil velmi tvrdě z dvaadvaceti metrů Stephens a druhému gólu ve své síti zabránil parádním zásahem Lössl.

Brighton si hodně zkomplikoval situaci zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, kdy za surovou hru uviděl přímou červenou kartu nahecovaný Pröpper. Huddersfield mohl převrhnout misky vah na svou stranu v 79. minutě, ale když Izquierdo nevyzrál na vyběhnuvšího Ryana, tak se výsledek již neměnil. Příštím soupeřem Town bude Wattford, Brighton sehraje další klíčový duel o holé přežití s Crystalem.

Více informací k zápasu

Leicester City - Newcastle United 1:2

07.04.2018 16:00

Góly: 84. Jamie Vardy - 18. Jonjo Shelvey, 75. Ayoze Pérez

Newcastle pokračuje ve skvělých výkonech z posledních týdnů a natahuje šňůru neporazitelnosti na tři utkání. V Leicesteru se do vedení dostal již v prvním poločase a do konce zápasu jej neztratil.

Manažer Lišek Claude Puel učinil v sestavě dvě změny. Obě nastaly v záloze, kterou vyztužili Adrien Silva a Fousseni Diabaté. Strakám vyšly poslední dva domácí duely proti Southamptonu a Huddersfieldu, tudíž kouč Rafael Benítez neměl žádný důvod k jakýmkoli změnám.

Hosté mohli jít do vedení již ve 3. minutě, kdy si Pérez naskočil na rohový kop, ale Schmeichel v bráně domácích byl připraven. V 18. minutě již byl úspěšný Pérezův spoluhráč Shelvey. Ten před pokutovým územím obalamutil Maguireho s Morganem a umístěnou střelou poslal Magpies do vedení.

Ve 37. minutě unikal po pravém křídle Mahrez, jehož postup zastavil až v pokutovém území Dummett. Penalta se však nepískala zřejmě i proto, že alžírský fotbalista dost přidal pádu. Ještě před přestávkou se ze hřiště musel odporoučet zraněný Iborra, kterého nahradil Choudhury.

I do druhé půle nastoupili lépe hosté. Gaylův přímý kop se ale mezi tyče nevešel. Leicester následně převzal iniciativu, ale do šancí se dostával sporadicky. Čtvrthodinu před koncem si navíc neporozuměli domácí stopeři se Schmeichelem, čehož využil Pérez přesným lobem, kterým zvýšil vedení Newcastlu.

Naději dal Foxes v 84. minutě Vardy, který do prázdné branky dorazil hlavičku střídajícího Okazakiho. Definitivní pojistku na vítězství hostů mohl přidat Ritchie, ale ve své šanci těsně minul. I bez jeho zásahu se Newcastle po závěrečném hvizdu mohl radovat ze zisku tří bodů.

Více informací k zápasu

Stoke City - Tottenham Hotspur 1:2

07.04.2018 16:00

Góly: 57. Mame Diouf - 52. Christian Eriksen, 63. Harry Kane

Důležitého vítězství dosáhl Tottenham, který zvítězil na půdě Stoke 2:1. Kohouti si díky triumfu pojistili průběžnou čtvrtou příčku a vyvinuli velký tlak na pátou Chelsea. Ústřední postavou byl dánský špilmachr Christian Eriksen. Na jeho první trefu ještě odpověděl Diouf, na tu druhou už ale nikdo z domácích nezareagoval.

Tottenham učinil další důležitý krok na cestě za dalším postupem do Ligy mistrů a zejména Chelsea bude mít co dělat, aby svého londýnského rivala dohnala.

Stoke sice začalo lépe, ale Tottenham postupně přebíral iniciativu. Kdo ví, jak by se utkání vyvíjelo, kdyby pobídku Pieterse neposlal vysoko nad Mame Diouf. Tottenham zahrozil až ve 23. minutě, Dele Alli vysunul do stoprocentní šance Sona a útočník Kohoutů si vylámal zuby na výborném Butlandovi. Stoke drželo ofenzivní sílu hostů na uzdě až do druhého poločasu.

V 52. minutě už totiž Kohouti zaslouženě vedli. Dele Alli rozkmital své rychlé nohy, počkal si, až mu z druhé vlny naběhne Christian Eriksen a přesnou přihrávkou měl velký podíl na vedoucí brance Spurs. Vzápětí mohl Son přidat další branku, jenomže Butland opět skvěle zasáhl a nakonec udeřilo na druhé straně. Dlouhou přihrávku Shaqiriho využil Mame Diouf. Brankář Lloris sice vyběhl, jenomže balón do bezpečí neodklidil a Diouf mohl v poklidu trefit prázdnou branku.

Ani stav 1:1 dlouho nevydržel, protože Spurs si rychle vzali vedení zpátky. Christian Eriksen kroutil balón do míst, kde se pohyboval Keane, nicméně kanonýr Kohoutů balón netrefil, přesto Eriksenův šíp skončil za zády Butlanda.

Stoke mělo příležitosti na opětovné vyrovnání, Campbellův centr Llorisovi pořádně zavařil a Shaqiriho přímý kop orazítkoval břevno. Obrana Tottenhamu vzápětí přečkala i další závar před Llorisem a díky Llamelovi mohla přidat další branku, hostující hráč ale zamířil těsně vedle. Tottenham ještě čekalo dlouhé sedmiminutové nastavení, ovšem Stoke už vyrovnat nedokázalo a doma ztratilo všechny body.

Více informací k zápasu

Watford FC - Burnley FC 1:2

07.04.2018 16:00

Góly: 61. Roberto Pereyra - 70. Sam Vokes, 73. Jack Cork

Burnley si připsalo další vítězství, přestože na Vicarage Road prohrávalo po trefě Pereyry 0:1. Dvacet minut před koncem se podařilo hráčům The Clarets vstřelit dvě slepené branky a Watford už odpovědět nedokázal. Mezi střelce hostí se zapsali Vokes a Cork.

Svěřenci manažera Seana Dycha měli parádní vstup do utkání a Watford zaskočili už po sto dvaceti sekundách. Chris Wood totiž překonal řeckého brankáře Karnezise, ovšem domácí spasil odmávaný ofsajd. Také Watford měl v úvodu zápasu zajímavou příležitost, po Janmaatově centru hlavičkoval Deeney a jen těsně minul hostující svatyni. To Pereyra o několik minut později pálil přesněji a zakročit musel Pope. Pereyra byl v prvním poločase v zakončení hodně pilný, ve 34. minutě znovu prověřil Popa, ale ani tentokrát se skóre neměnilo.

První poločas na Vicarage Road nabídl víceméně vyrovnanou partii. Na branky si museli diváci počkat až do druhého poločasu. Přesně po hodině hry předvedli Hornets parádní akci, kolmici Janmaata vyšperkoval Hughes přihrávkou na úplně volného Pereyru, který prostřelil Popa a zajistil domácím jednobrankové vedení.

Svěřenci Javiho Garcii ho ale neudrželi. O deset minut později nešťastně zasáhl hlavou Mariappa, takže se balón dostal za domácí defenzívu, kde číhal Sam Vokes. Velšský útočník byl přitom na hrací ploše jen pár sekund. Nažhavené Burnley vzápětí přidalo druhou trefu, Watford neubránil rohový kop a Jack Cork zblízka dopravil balón za brankovou čáru. Brankář Karnezis sice zasáhl, nicméně balón brankovou čáru překročil.

Rázem bylo všechno jinak a útočit museli domácí. Druhá inkasovaná branka s nimi hodně zamávala a dvě minuty před koncem mohlo být definitivně hotovo. Woodovu střelu však Karnezis vyrazil a ještě udržel naděje domácích. Ty ale postupně zhasínaly, až po vypršení pětiminutového nastavení vyhasly úplně. Burnley zvítězilo na půdě Watfordu 2:1 a nadále se drží v první polovině tabulky.

Více informací k zápasu

West Bromwich Albion - Swansea City 1:1

07.04.2018 16:00

Góly: 54. Jay Rodriguez - 75. Tammy Abraham

Remízou 1:1 skončilo utkání mezi West Bromwichem a Swansea. Domácí ještě čtvrthodinu před koncem sahali po výhře, ale konečné slovo měl Tammy Abraham. Remíza 1:1 je pro oba celky spíše ztrátou. WBA zůstává beznadějně poslední, Swansea je patnáctá.

Šance WBA na záchranu Premier League jsou po další domácí ztrátě zase o něco menší. Přitom začátek byl v jeho podání velmi dobrý. West Brom začal hodně aktivně a ve 12. minutě musel předvést první těžký zákrok brankář Fabianski. Domácí svého soupeře prakticky k ničemu nepouštěli, sami však nedokázali vstřelit kýženou první branku. Pět minut před koncem prvního poločasu za to málem zaplatili. Do ojedinělé příležitosti Labutí se dostal André Ayew a domácí si výrazně oddechli, protože Ayew jen těsně netrefil branku! Přáno nebylo ani Rodríguezovi, který ve čtvrté minutě nastavení zblízka donutil Fabianskiho k dalšímu fantastickému zákroku.

První poločas na The Hawthorns tedy branku nepřinesl, nicméně k vidění bylo zajímavé utkání. Nerozhodný výsledek nakonec vydržel do 55. minuty, kdy se konečně prosadili aktivnější domácí. Rondónův přizvednutý centr na zadní tyč poslal z voleje za Fabianskiho záda Jay Rodríguez!

Na tahu byla Swansea, ale domácí nadále hráli dobře a k ničemu hosty nepouštěli. Vlastně až do 70. minuty neměla Swansea žádnou další větší příležitost, přesto došlo čtvrthodinu před koncem zničehonic k vyrovnání. Rohový kop Clucase našel hlavu Tammyho Abrahama a začínalo se od začátku.

West Brom se v závěrečné fázi zápasu znovu dostal do tlaku, ale obrana Labutí tentokrát odolala. Konečná remíza 1:1 je nakonec ztrátou pro oba celky.

Více informací k zápasu

Everton FC - Liverpool FC 0:0

07.04.2018 13:30

Góly: -

Merseyside derby vítěze nenabídlo. Everton protáhl svou nemohoucnost, kdy svého městského rivala neporazil již osm let. Liverpool si po nic neřešícím výsledku komplikuje boj o druhé místo, který svádí s dalším rivalem Manchesterem United.

Karamelky v minulém zápase podlehly Manchesteru City, přesto manažer Sam Allardyce učinil jen jednu změnu v sestavě, kdy Calvert-Lewina nahradil Davies. Lodivod Reds Jürgen Klopp zasáhl do sestavy svého celku mnohem razantněji. Do obrany se nově postavili Clyne a Klavan, v záloze se vedle Angličanů Hendersona a Milnera postavil Nizozemec Wijnaldum a útočnou hrozbou měli být především Ings, Solanke a Mané.

První větší vzruch přinesla šestnáctá minuta, Solanke však nedokázal překonat domácího brankáře Pickforda. Na druhé straně o dvě minuty později prodloužil Tosun míč hlavičkou na Walcotta, před kterým odkopl míč Klavan tak nešikovně, že jej málem uklidil za záda vlastního gólmana Kariuse. Ve 23. minutě se centrovaný balón odrazil k volnému Bolasiemu, jehož gólovou ránu vyrazil skokem Karius.

Podobně jako Bolasie to zkoušel po půlhodině hry hostující Milner, jenže i nyní byl úspěšnější muž v rukavicích. Více příležitostí si však favorit do přestávky nevytvořil. Absence nejlepšího střelce Salaha byla znát až příliš.

Druhá půle dlouhou dobu nenabízela zajímavé momenty na obou stranách. Až na konci zápasu e do útoku hnaly především Toffees. Nejprve v 78. minutě nedosáhl na Bainesovu pobídku Tosun, byť tureckému reprezentantovi mnoho nescházelo. Tři minuty před koncem se Walcottovi podařilo ocentrovat přes Klavana na Tosuna, jenž však nezamířil přesně a na míč nedosáhl ani Coleman.

Následně Coleman přihrál střídajícímu Calvertu-Lewinovi, ale ani on netrefil prostor mezi třemi tyčemi. Everton tak i přes závěrečný tlak nedokázal vstřelit branku a s Liverpoolem remizoval.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Manchester City32273290:2484
2.Manchester United32225563:2571
3.Liverpool FC331910475:3567
4.Tottenham Hotspur32207564:2767
5.Chelsea FC32176954:3157
6.Arsenal FC321661061:4354
7.Burnley FC321310931:2849
8.Leicester City3211101148:4543
9.Everton FC331181438:5341
10.Newcastle United321081433:4138
11.AFC Bournemouth339111341:5338
12.Watford FC331071642:5937
13.Brighton & Hove Albion328111329:4335
14.West Ham United328101440:5834
15.Swansea City32881626:4532
16.Huddersfield Town33881726:5432
17.Crystal Palace337101633:5231
18.Southampton FC325131431:5028
19.Stoke City33691830:6327
20.West Bromwich Albion333121826:5221

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (729)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele