Premier League - souhrn 24. kola

05.02.2017, 18:52
Názory a komentáře
Man Utd si poradilo s Leicesterem City. Manchester City nakonec dokázal vyhrát utkání se Swansea. Šlágr 24. kola Premier League ovládla Chelsea. Ta si na domácí půdě bez problémů poradila s Arsenalem a upevnila si pozici na čele pelotonu. Everton rozstřílel Bournemouth, Crystal Palace doma podlehl Sunderlandu, WHU naopak veze body ze Southamptonu. Hull City si překvapivě poradil s Liverpoolem, Tottenham nezaváhal s Middlesbrough...

Leicester City - Manchester United 0:3

05.02.2017 17:00

Góly: 42. Henrich Mchitarjan, 44. Zlatan Ibrahimović, 49. Juan Mata

Jedna věc je zažívat svým způsobem přirozenou a snad i zaslouženou mistrovskou kocovinu, druhá věc je předvádět tohle. Stále žádný vstřelený ligový gól v roce 2017, zato hned tři prohry poměrem 0:3 a obrana, která tu ověnčenou připomíná už jen z dálky, svým personálním složením...

Minimálně prvních 20 minut, než José Mourinho přepnul do málokdy užívaného 4-4-2 s Rashfordem a Ibrahimovićem na vrchu, Leicesteru ještě nic moc nehrozilo a utkání spíš dominovaly nepřesnosti na obou stranách. Po jedné z nich, jaké se dopustil Herrera, měl situaci lépe řešit Ahmed Musa.

Jinak si ale šance tvořili v podstatě jenom United, v jejichž barvách brzy poprvé úspěšně kombinovali Mata s Mchitarjanem, aby pak Rashford nezkrotil svůj volej. Ve 35. minutě se hosté vytasili s výjimečně kurážnou, agilní kombinací na útočné třetině a po ose Ibrahimović-Pogba tentokrát Rashford již velice pohotově donutil Schmeichela k těžkému reflexnímu zákroku.

Stoprocentně rozhodující 90vteřinovka se odehrála na samém sklonku první půle. Nejprve se ve 42. minutě poprvé nedůstojně projevil jeden z členů kdysi dobře vypadající zadní linie Robert Huth, když nesmyslně vystoupil z řady, nechal se oběhnout Mchitarjanem a ten sám v úniku poslal United do vedení. Posléze už šlo o kolektivní selhání, když si Valenciův přízemní centr našel v klidu zametajícího Ibrahimoviće i mezi kvartetem obránců Leicesteru.

Claudio Ranieri se sice o pauze pokusil oživit ofenzívu, mezitím ale brzy musel přihlížet dalšímu selhání obranné hráze. Fuchs, Morgan a Huth každý svým dílem přispěli ke zmatku při zahrávání ofsajdové pasti a Mchitarjan krásným prostrčením vyzval ke skórování Matu. Vesměs tatáž situace se opakovala jen o pár minut později, kdy tentokrát Mata sám před Schmeichelem výrazně podhustil lob.

Na tomto místě je nicméně nutno zmínit, že pro fanoušky Leicesteru tyhle dva poslední okamžiky musely být zvlášť frustrující, neboť španělský playmaker patrně ani neměl dohrát první půlhodinu, když ve 28. minutě ošklivě kolíky napřed atakoval Vardyho kotník a zřejmě jen díky své bezproblémové reputaci vyvázl se žlutou kartou.

Za daných okolností už každopádně po oné 52. minutě mohli United dohrávat v naprostém klidu. Své šance ještě v závěru měli Pogba a další, jeden menší výpadek pozornosti si dovolil brankář De Gea, ale na tom už vážně nezáleželo.

Více informací k zápasu

Manchester City - Swansea City 2:1

05.02.2017 14:30

Góly: 11. Gabriel Jesus, 90+2. Gabriel Jesus - 81. Gylfi Sigurdsson

Podruhé v základní sestavě, podruhé muž zápasu. Devatenáctiletý Gabriel Jesus si krátce po příchodu do Manchesteru City podmanil Etihad Stadium a proti Swansea hrál klíčovou roli. Nevýrazný výkon Citizens totiž dokázal boží syn proměnit dvěma góly ve tři body.

V prvním poločase Manchester City dominoval a vypadalo to na velkou kanonádu. Už v úvodu se blýskl Sané a Gabriel Jesus zakončoval nepřesně. Mladičký forvard otevřel skóre v jedenácté minutě, mnohem větší kredit však patří Davidu Silvovu, jenž před úvodním gólem skvěle pronikl do vápna a pak míč servíroval před branku.

Pak se ale City transformovalo do typického Guardiolovského týmu, a to nemyslím v dobrém slova smyslu. Míč neustále na kopačkách, krátké přihrávky, většina času strávená v ofenzivní třetině - ale nic víc. Domácí totiž absolutně nezvládali předfinální fázi, kdy zpravidla přihrávky mířily na hráče v bílém.

Největší šanci prvního poločasu tak nevyužil Yaya Touré z přímého kopu, který Fabianski parádně polapil. Jedinou další střelu měl na svědomí zase africký záložník, ale tentokrát neměl gólman Swansea takový problém.

Labutě byly v prvním poločase absolutně neškodné, o to větší překvapení přišlo po změně stran, kdy se situace úplně obrátila. Neškodní byli Citizens a Swansea hrála velmi sympaticky. Krátce po obrátce trefil z Sigurdsson tyčku z přímáku, nutno říct, že za pomoci výborného Caballera. Později mířil hlavou vedle Mawson, jenž na opačné straně zneškodnil stoprocentní gólovku Silvy.

Deset minut před koncem se Swansea dočkala vyrovnání a nemohl ho obstarat nikdo jiný než Gylfi Sigurdsson. Střídající Narsingh mu posunul míč před vápno a Islanďan dokonale využil pasivního bránění Johna Stonese. Jeho ránu Caballero nezastavil i proto, že mu v ofsajdu proběhl před výhledem Dyer.

Manchester City ale nakonec strhl všechny tři body na svou stranu a posunul se tak na třetí místo tabulky. Spasitelem se stal Gabriel Jesus, jenž nadvakrát překonal Fabianskiho po centru Silvy. Za zmínku stojí i úděsné bránění Naughtona, který místo souboje zkameněl a zakončujícího Brazilce si užil v roli diváka.

Více informací k zápasu

Tottenham Hotspur - Middlesbrough FC 1:0

04.02.2017 18:30

Góly: 58. Harry Kane (pen.)

Do utkání Tottenhamu s Middlesbrough vstoupili lépe domácí. V páté minutě mohli jít Spurs do vedení zásluhou Sona, avšak Valdés jeho střelu vyrazil mimo své brankoviště. O čtyři minuty později připravil další šanci Tottenhamu dánský záložník Christan Erikssen, avšak jeho výtečný pas na Delle Alliho skončil jen střelou anglického středopolaře do boční sítě Valdésovy branky.

Festival šancí domácího týmu pokračoval - ve dvacáté páté minutě si na rohový kop naskočil ve vápně Toby Alderweireld a hlavičkou málem otevřel skóre - míč však skončil pouze na tyčce brány Boro. O devět minut později měl další příležitost ke skórování Harry Kane, jehož našel centrem Son, avšak nejlepší střelec loňského ročníku Premier League mířil nad.

Stejný hráč se mohl prosadit i v minutě čtyřicáté prvé, avšak jeho branka nebyla rozhodčími uznána pro odpískané postavení mimo hru. Na poločas tak šly oba celky za nerozhodného stavu 0:0.

Klíčový moment celého duelu přišel v padesáté sedmé minutě. Bernardo Espinosa poslal ve vápně k zemi dnes velmi aktivního Sona a sudí nekompromisně ukázal na značku pokutového kopu. Míč si na puntík postavil Harry Kane a a střelou k pravé tyčce nedal Valdésovi šanci. Spurs tak šli do jednobrankového vedení. To mohl o pouhou minutu později potvrdit Erikssen, avšak tváří v tvář Valdésovi poslal míč pouze do rukavic brankáře Boro.

Další branka už v zápase nepadla a Spurs tak v utkání, v němž měli množství šanci, nakonec porazili ligového nováčka nejtěsnějším rozdílem 1:0.

Více informací k zápasu

Crystal Palace - Sunderland AFC 0:4

04.02.2017 16:00

Góly: 10. Lamine Koné, 43. Didier Ibrahim N'Dong, 45. Jermain Defoe, 45+3. Jermain Defoe

Očekávaný boj o záchranu mezi Crystal Palace a Sunderlandem měl až nečekaně jednoznačný průběh. Hosté totiž v Selhurst Parku zasypali svého soupeře čtyřmi góly ještě do poločasu a nabyté vedení 4:0 již poté snadno udrželi až do samého konce. Na odlepení ze dna ligové tabulky to sice Sunderlandu ještě nestačilo, avšak jeho ztráta na první nesestupové místo již čítá pouze dva body. Crystal Palace je na tom bodově nastejno a zůstává předposlední.

Od domácích Eagles se přitom očekává velké zmrtvýchvstání, které mělo postupně zařídit angažování zkušeného manažera Sama Allardyce, masivní lednové nákupy a také návrat řady hráčů z Afrického poháru národů. Přesto všechno jasně dominoval Sunderland, kde zmíněný Allardyce působil před odchodem k anglickému národnímu týmu a měl by jej tak dobře znát. Góly stopera Koného s Didierem N’Dongem a dvě trefy nezastavitelného Jermaina Defoea však zasadily londýnskému celku další tvrdou ránu, z níž se musí co nejrychleji oklepat.

Oba týmy do zápasu vstupovaly v dobrém rozpoložení - domácí si v minulém kole snadno poradili s Bournemouthem a Black Cats zase udržely na uzdě favorizovaný Tottenham, s nímž uhrály bezbrankovou remízu. Hned po deseti minutách se už ale zápas začal stáčet na stranu Sunderlandu, když přímý kop Sebastiana Larssona našel Laminu Koného, který svou vlastní hlavičku po zaváhání brankáře Hennesseyho pohotově doklepl do sítě.

Zaskočení hráči Palace se pak snažili převzít kontrolu hry, ovšem závěr první půle byl v jejich podání přímo katastrofální. Nejprve navýšil skóre na 2:0 v třiačtyřicáté minutě N’Dong tvrdou ranou z kraje šestnáctky a v nastavení pak domácí zcela dorazili Jermaine Defoe s Adnanem Januzajem. Hned dvakrát v rozmezí dvou minut právě po této ose putoval míč až do sítě, přičemž pokaždé se Defoe trefil svou slabší levačkou křižně do pravého koutu Hennesseyho brány. Nebylo se tak čemu divit, že poločasový hvizd doprovodil i mocný pískot tribun Selhurst Parku.

Po změně stran se již utkání pouze dohrávalo a svého debutu v novém dresu se vedle Bryana Ovieda dočkali také Darron Gibson s Joleonem Lescottem. David Moyes si tak připsal vůbec nejvyšší vítězství během svého působení v Sunderlandu a po drtivé výhře 4:0 se může směle upínat k dalšímu zmrtvýchvstání za záchranou, jakých tento klub ze severu Anglie předvedl v posledních letech nespočet.

Více informací k zápasu

Everton FC - AFC Bournemouth 6:3

04.02.2017 16:00

Góly: 1. Romelu Lukaku, 23. James McCarthy, 29. Romelu Lukaku, 83. Romelu Lukaku, 84. Romelu Lukaku, 90+4. Ross Barkley - 59. Joshua King, 70. Joshua King, 90. Harry Arter

Devět gólů, šest od domácích a hned čtyři od miláčka davů Romelua Lukakua. Everton v divoké přestřelce dominoval a po výhře 6:3 se vrátil do boje o šestou příčku. Bournemouth naopak pokračuje v otřesné defenzivní formě, tři a víc gólů dostal už podeváté (!) z posledních třinácti zápasů.

Že se v Goodison Parku budou dít věci, bylo jasné už ve chvíli, kdy se ještě poslední fanoušci trousili do jeho ochozů. Trápící se Mings potvrdil děsivý trend defenzivy Bournemouthu, když právě po jeho špatné přihrávce Romelu Lukaku poprvé skóroval. Mezitím si zručně narazil s Jamesem McCarthym, který se za dvacet minut proměnil i v kanonýra.

Lukaku si na pravé straně pohrál s Mingsem a Pughem, zpětnou příhrou našel právě McCarthyho a ten nadvakrát překonal bezmocného Boruce. Chvíli nato pro změnu selhal Simon Francis, když Lukakuovi věnoval míč v šestnáctce a Belgičan prakticky neměl na vybranou. Půl hodina, 3:0 a bylo po zápase. Nebo ne?

Bournemouth se ve druhém poločase do zápasu vrátil dvěma góly, které shodně obstaral Josh King. Norský reprezentant nejprve přijal výtečný Wilsherův pas za obranu a špičkou kopačky obstřelil Roblese. O deset minut později měl situaci o poznání snazší, protože Fraserův přesný přízemní centr pouze doklepl do prázdné branky.

Jenže na zvrat se jižané nezmohli. Ba naopak, když se utkání překlenulo do závěrečné desetiminutovky, jen snílkové by čekali, že ještě uvidí čtyři (!) další branky. Polovinu této porce obstaral čerstvě nový nejlepší střelec Premier League Romelu Lukaku, který prožil vyloženě snový zápas.

Hattrick zkompletoval nádhernou akcí, u které mu tentokrát asistoval Coleman. Sám Lukaku mu připravil míč na kraj vápna, aby i pohotově zakončil. Nakonec svůj heroický výkon korunoval i čtvrtou brankou, celkově již šestnáctou v sezóně. O nic míň exkluzivnější nebyla ani patička Barkleyho, jež ho do nájezdu se zoufalým Mingsem vypustila.

Aby toho nebylo málo, stihl Harry Arter ještě snížit, a to způsobem vpravdě bizarním. Po Afobeho přihrávce si "narazil" s Roblesem, pak i s tyčkou a nakonec skóroval. Závěrečné slovo měl ale Everton. Barkley dostal balón do úplně otevřené obrany, obešel Boruce a zvládl i pobavit ochozy, když začal svou branku slavit ještě předtím, než zakončil.

Více informací k zápasu

Hull City - Liverpool FC 2:0

04.02.2017 16:00

Góly: 44. Alfred N'Diaye, 84. Oumar Niasse

Liverpool v roce 2017, to je hrůza děs. Svoji otřesnou bilanci ze soutěžních zápasů ještě posílili dalším neúspěchem z Hullu. Na hřišti nováčka Premier League se nedokázal vypořádat s úpornou defenzivou, navíc jej potopila již tradiční chyba brankáře. Mignolet totiž před jediným gólem debutanta N’Diayeho nebyl schopen odpálit míč do bezpečí. V závěru je potupil dokonce i Niasse...

Zápas na KC Stadium byl z hlediska ofenzivní atraktivity hlubokým zklamáním. Je však pravda, že Marco Silva naordinoval jednomu z nejhorších týmů ligy velmi pragmatickou medicínu, ze které občas bolí oči a ničí plynulost hry, jenže v současné situaci jsou pro Hull body jedinou prioritou, bez ohledu na to, jak je získají.

Na pátou porážku z deseti soutěžních (během nichž vyhráli jedinkrát!) zápasů novém roce si Reds zadělali v závěru umolousaného prvního poločasu, kdy defenziva Liverpoolu neubránila roh Hullu. Maguireovu hlavičku pak navíc nedůrazný Mignolet jen plácnul k Alfredovi N’Diayemu, jenž oslavil debut vítězným gólem.

Liverpool byl oproti zápasu s Chelsea k nepoznání. Ten tam byl náboj a divoký presink, což jen potvrzuje, že Klopp svůj základní rys dovede vytáhnout jako trumf především proti silným soupeřům. Největší šanci měl hlavičkující Mané, ale Jakupović si druhé čisté konto nenechal vzít. Výrazně mu navíc pomohli oba stopeři, Maguire s Ranocchiou vytvořili neprostupnou hradbu, navíc měli oba prsty v brankách.

Po hodině hry se Tigers mohli definitivně osvobodit zpod tlaku, Abel Hernández ale nemá dobrou střeleckou formu. Při obloučku Huddlestona mu chybělo sebevědomí a místo voleje si nechal míč skočit. Trefil tak jen boční síť. Pak se po skvělé práci Grosickiho zjevil sám před bránou, ale nebyl dostatečně hbitý a Mignolet mu šanci zhatil včasným vyběhnutím.

Útočil hlavně Liverpool, ale jeho ofenzivní snažení bylo naprosto impotentní. Coutinho ve zlaté šanci netrefil míč pořádně, Milner pálil pouze propagačně. A tak se v závěru dočkal historické chvíle Oumar Niasse. Ranocchiův pas si převzal na půlící čáře a samostatný únik zakončil gólově. V závěru se pak dvakrát zaskvěl Jakupović, jenž korunoval parádní odpoledne pro Hull City.

Více informací k zápasu

Southampton FC - West Ham United 1:3

04.02.2017 16:00

Góly: 12. Manolo Gabbiadini - 14. Andrew Carroll, 44. Pedro Obiang, 52. Mark Noble

Po dvanácti minutách to vypadalo na snový debut pro Manola Gabbiadiniho, který po 14milionovém na deadline day ihned úřadoval proti West Hamu. Nakonec však stál na poražené straně, a to celkem bez debat, neboť Hammers hned třemi góly stav skóre otočili...

Gabbiadini se publiku na St. Mary’s dokonale představil poté, co převzal Rodriguezův míč za vysokou obrannou linii Kladivářů, pohlídal si ofsajdové postavení a z těžšího úhlu překonal Randolpha. Jenže později už posila z Neapole po Kouyatého špatné hlavičce nemířila pořádně a sama přitom přihlížela tomu, jak si soupeři vedou o poznání lépe.

Ihned obratem se po Gabbiadiniho zásahu opět ozval Andy Carroll, když vyrovnával po Obiangově kolmé příhře, a sám Pedro Obiang se následně těsně před pauzou prosadil z dobrých 30 metrů, když propálil vše, co mu v cestě stálo. Southampton v obou případech dokázal, že po odchodu kapitána Fonteho a zranění van Dijka zkrátka neumí bránit a šest proher v sedmi kolech nenastřádal jen tak.

Třetí inkasovaná branka Saints už spadá do ranku nešťastných. Nobleho přímý kop totiž v 52. minutě směřoval přímo do Forsterovy náruče, dokud ho jinam neodklonil Steven Davis. Z toho už se Southampton nevzpamatoval a závěrem druhé půle se zmohl akorát na pár střel, které ústily v rutinní Randolphovy zákroky.

Více informací k zápasu

Watford FC - Burnley FC 2:1

04.02.2017 16:00

Góly: 10. Troy Deeney, 45. M'Baye Niang - 78. Ashley Barnes (pen.)

Watford se na přelomu roku pomalu blížil sestupovým příčkám, když ze sedmi kol posbíral jen tři body, teď se ale zdá být opět srovnaný. Walter Mazzarri se sice v neděli po vypadnutí z FA Cupu na třetiligovém Millwallu omlouval fanouškům, ty bude ale hlavně zajímat dnešní ligový výsledek, který působí uspokojivě...

Burnley naproti tomu dál není od loňského května schopné vyhrát na cizí půdě, a třebaže v minulých zápasech předvedlo pár dobrých výkonů, přičemž nemělo štěstí, tentokrát je to hlavně o něm samotném, respektive brzkém vyloučení Hendricka. Ten byl vyloučen už po šesti minutách, když oběma nohama napřed vystartoval po Holebasovi - a pak už to pro Clarets bylo hodně složité.

Watford v početní převaze poprvé úřadoval takřka hned obratem, když Troy Deeney po centru Nianga vstřelil už svůj třetí gól ve čtyřech zápasech. Na sklonku první půle se potom prosadil sám M’Baye Niang, debutující na Vicarage Road, když ho zleva pěkným centrem vyzval Holebas.

Burnley následně v zápase udržel mimo jiné Tom Heaton, když třeba krásně likvidoval další Deeneyho pokus po příhře Nianga, a druhá půle nakonec byla ze strany Hornets dosti nervózní. To se naplno projevilo hlavně poté, co Ashley Burnley díky ruce Prödla zkušeně zahrával pokutový kop. Watford pak dokonce i mohl přijít o vedení, když zaváhal Cathcart, podruhé už ale Gomes Barnese skórovat nenechal.

Více informací k zápasu

West Bromwich Albion - Stoke City 1:0

04.02.2017 16:00

Góly: 6. James Morrison

West Bromwich Albion dokázal potvrdit úlohu mírného favorita proti konkurenčnímu Stoke City a díky jediné brance skotského záložníka Jamese Morrisona již ze šesté minuty zvítězil v nejtěžším poměru 1:0. V tabulce Premier League si tak upevnil osmé místo se šestatřiceti body a na čtvrtý Everton ztrácí body čtyři. Hostující výběr naopak v anglické nejvyšší soutěži vypadl z horní poloviny tabulky, s devětadvaceti body se propadl na jedenáctou pozici.

Domácí celek vstoupil do utkání mnohem aktivněji a už ve čtvrté minutě rozvlnil síť, kdy po centru z pravé strany skóroval z hranice brankového území Rondón, ovšem branka nemohla být uznána kvůli jasnému dvoumetrovému ofsajdu. Neuběhly ani dvě minuty a West Bromwich vsítil regulérní, zároveň také rozhodující trefu. Po rychlém protiútoku a následné kolmici od Chadliho vystřelil po zemi nabíhající Morrison přesně ke vzdálenější tyči.

Za dalších pět minut to mohlo být o dvě branky. Na pas Chadliho z levého křídla si nabíhali Morrison s Rondónem, ani jeden však před prázdnou brankou balón netrefili. Po zpětné přihrávce to ještě z první zkusil Rondón, jenže ze šesti metrů minul bližší tyč zhruba o půl metru. Sedmadvacetiletý venezuelský útočník byl aktivní i v následujícím průběhu, deset minut před přestávkou vystřelil z dvaadvaceti metrů a gólman Grant skvěle odvracel na rohový kop.

Tři minuty před přestávkou se do dobré pozice probojoval Phillips a mířil do pravého horního rohu, který přestřelil o několik decimetrů. V samém závěru prvního poločasu mohl na druhé straně z ničeho nic vyrovnat Allen, jeho prudkou hlavičku zlikvidoval na brankové čáře pohotový Foster. Po změně stran se obrázek hry změnil, územní převahu měli hosté a dostali se i k ohrožení domácí branky, nicméně gólových možností vskutku nebylo příliš mnoho.

V 51. minutě vypálil obránce Bardsley z dvaadvaceti metrů a jeho dobrá střela skončila těsně nad břevnem. O dvacet minut později mohl na druhé straně definitivně rozhodnout střídající McClean, jeho kroucenou střelu z dvaceti metrů vyrážel Grant fantasticky jednoruč na rohový kop. Do poslední velké možnosti sobotního střetnutí se dostalo Stoke v 80. minutě, po centru Bardsleyho hlavičkoval zcela osamocený Pieters ze tří metrů hodně nepřesně. W.B.A si poté těsný náskok pohlídalo až do závěrečného hvizdu.

Více informací k zápasu

Chelsea FC - Arsenal FC 3:1

04.02.2017 13:30

Góly: 13. Marcos Alonso, 53. Eden Hazard, 85. Cesc Fàbregas - 90+1. Olivier Giroud

Může Chelsea někdo zastavit? Po remíze na Anfield Road zvládli svěřenci Antonia Conteho i druhý klíčový zápas, na Stamford Bridge dle svého zvyku porazila Arsenal a před odpoledním programem má na čele 12 bodů náskok. Idylické modré odpoledne načal Marcos Alonso, po pauze zvýšil Eden Hazard, aby dílo dokonal Fábregas po Čechově minele. Giroudova trefa z nastavení byla pouze kosmetická.

Po delší odmlce se do základní sestavy Arsenalu vrátil Hector Bellerín, ale návrat to byl vskutku nešťastný. Už ve třinácté minutě prohrál hlavičkový souboj s Costou, jenž po centru Pedra orazítkoval břevno. Jeho cameo na Stamford Bridge navíc záhy skončilo úplně, když jej patrně za hranicí pravidel (byť neúmyslně) loktem atakoval Marcos Alonso. Ten navíc při tvrdém hlavičkovém souboji otevřel skóre.

Dvojí rána pro Arsenal, v jehož dresu přišel na hřiště Gabriel a byl to právě on, kdo měl na hlavě vyrovnání. Krátce před pauzou byl úplně sám v šestnáctce, ale Oxlade-Chamberlainův vysoký balón nedokázal dobře usměrnit a Courtois vytáhl výtečný zákrok.

Chelsea se kromě gólového úderu zmohla na jedinou střelu na bránu. Vyprodukoval ji Diego Costa, a přestože to nebyla úplně povedená rána, Čech s ní měl překvapivé potíže a balón jen vyrazil na roh. Na pojištění vítězství si fanoušci Blues museli počkat do druhého poločasu.

Stálo to však za to. Eden Hazard předvedl jeden z kousků, na který na Stamford Bridge jen tak nezapomenou. Costa vyhrál na půlící čáře hlavičkový souboj a belgický křídelník se chopil míče. Prosmýkl se mezi dvěma obránci, Coquelin jej nezastavil ani za cenu faulu, načež si Hazard ve vápně opět pohrál s Koscielnym a svoje sólo přes půl hřiště zakončil gólem. Fantasie.

Arsenal se ale mohl vrátit do utkání, střídající Welbeck se dostal ke skvělé hlavičce a Thibaut Courtois opět ukázal svoji důležitost pro Chelsea. Jeho výtečný zákrok byl dalším hřebíčkem do rakve, který vzápětí zatloukl jeho protějšek Petr Čech. Gólman Arsenalu daroval svému bývalému klubu třetí gól nepovedenou rozehrávkou a Cesc Fábregas symbolicky zakončil do prázdné branky.

Alespoň částečnou náplast přinesl Arsenalu Olivier Giroud, jenž v nastavení perfektně trknul do Monrealova centru a uzavřel skóre na konečných 3:1. Mezera mezi oběma londýnskými celky se každopádně nafoukla na 12 bodů, což Gunners víceméně vyřazuje z boje o titul.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Chelsea FC24192351:1759
2.Tottenham Hotspur24148246:1650
3.Manchester City24154549:2949
4.Arsenal FC24145552:2847
5.Liverpool FC24137452:3046
6.Manchester United24129336:2145
7.Everton FC24117640:2740
8.West Bromwich Albion24106832:2936
9.West Ham United24941132:4131
10.Watford FC24861029:4030
11.Stoke City2478929:3629
12.Burnley FC24921326:3529
13.Southampton FC24761124:3127
14.AFC Bournemouth24751235:4726
15.Middlesbrough FC24491119:2721
16.Leicester City24561324:4121
17.Swansea City24631529:5421
18.Hull City24551422:4720
19.Crystal Palace24541532:4519
20.Sunderland AFC24541524:4219

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1492)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele