Premier League - souhrn 24. kola

02.02.2016, 22:41, aktualizováno 03.02.2016, 22:39
Komentáře a souhrny
Leicester porazil Liverpool a zůstává na čele. Druhý zůstává Manchester City, jenž pro změnu veze výhru ze Sunderlandu. Tři body mají rovněž Tottenham a West Ham. Arsenal se rozešel se Southamptonem bez branek, stejně jako Watford s Chelsea...

Watford FC - Chelsea FC 0:0

03.02.2016 20:45

Góly: -

Ani posedmé pod Guusem Hiddinkem Chelsea nepoznala hořkost porážky - jenže třetí vítězství přidat nedokázala. Především ve druhém poločase na hřišti Watfordu sahala po třech bodech, jenže skvělý Heurelho Gomes svůj tým podržel. V první půli měli naopak navrch domácí, jenže gólu se diváci na Vicarage Road zkrátka nedočkali.

Úvodní dějství bylo dlouho spíše taktickým bojem bez šancí. Ne snad, že by se fanoušci na Vicarage Road museli přímo nudit, ale prvních dvacet, pětadvacet minut zkrátka žádné vzrušení nezažili. Před přestávkou přitom obhájce titulu, krčící se na třinácté příčce, přijal spíše pasivní roli a do ofenzivy se pouštěli především domácí hráči Watfordu.

Jako úplně první se do nebezpečné pozice dostal Ighalo (kdo jiný). Po centru Holebase hlavičkoval zhruba na penaltě, ale César Azpilicueta jeho pokus skvěle zblokoval. V dalších minutách se nejlepší střelec Hornets pokoušel o ohrožení Courtoise v brance pro změnu po zemi, ale belgický gólman s tím potíže neměl.

Podobně snadnou úlohu měl Courtois i po hlavičce stopera Prödla, který mířil přesně doprostřed. Největší šanci prvního poločasu měl Etienne Capoue, který po pasu Jurada střílel tvrdě, ale z úhlu. Jeho rána tak skončila další kořistí gólmana Chelsea. Hostě zahrozili před obrátkou jen dvakrát, pokaždé nepřesně - jak v případě Diega Costy, tak v případě Césara Azpilicuety.

Ve druhém dějství byli naopak lepší hosté. Hned minutu po změně stran se opřel do odraženého míče Mikel a tečovanou střelu musel Gomes vyškrábnout zpod břevna. Watford hrozil chvíli na to - Deeney zakončoval těsně vedle, Holebas pak rozvlnil pouze boční síť. Závěrečných pětatřicet minut pak patřilo výhradně hráčům Chelsea, jimž nicméně do optimální pohody chybí ještě hodně.

Hrdinou utkání byl Heurlelho Gomes, který ukázal i v šedesáté minutě po střele Matiće. První těžký zákrok však ukázal o dalších deset minut později, kdy se zpoza vápna napřáhl Oscar. Závěr zápasu dostal šanci i střídající Eden Hazard, jenž měl velký vliv na poslední čtvrthodinu utkání. Po jeho zpětném pasu měl největší šanci utkání Ivanović, ale Gomes reflexivně zasáhl i proti jeho bezprostřední střele.

V závěrečné desetiminutovce se dostal ke slovu i Willian, Hazard bohužel pro hosty jeho přesnou přihrávku nedokázal dobře zpracovat a Gomes si pro míč doklouzal. Po Belgičanově centru pak pro změnu nedosáhl na míč na zadní tyči Costa. Když pak dvě minuty před koncem Willian centroval a Diego Costa (či snad Nyom?) hlavičkoval přesně k tyči - a Gomes opět parádně zakročil - rozešli se oba týmy smírně.

Více informací k zápasu

Everton FC - Newcastle United 3:0

03.02.2016 20:45

Góly: 23. Aaron Lennon, 88. Ross Barkley (pen.), 90+3. Ross Barkley (pen.)

Po pěti zápasech bez vítězství se Everton konečně dočkal tříbodového zisku. Obětí se stal opět Newcastle, který jediný věnoval Toffees výhru - ti od konce listopadu (11 utkání) vyhráli pouze dvakrát - a v obou případech právě proti Magpies. Ti se po porážce 3:0 neodpoutali ze sestupových pozic, naopak Everton upevnil svoji roli adepta na boj o pohárovou Evropu - sedmé místo je nyní vzdáleno jen tři body.

Hvězdou utkání byl Ross Barkley, byť obou branek dosáhl z pokutových kopů v samotném závěru utkání. První a vítězný gól zařídil křídelním Aaron Lennon, jenž se od konce prosince dostal do základní sestavy teprve potřetí; a hned dvakrát se zapsal do listiny střelců.

Už první poločas patřil zcela jasně Evertonu. Ve čtvrté minutě se k nebezpečné střele dostal Tom Cleverley, kterému připravil pozici Romelu Lukaku. Belgický útočník pak po dvaceti minutách hry střílel sám, ale branku těsně minul. Rob Eliott kapitulovat hned o minutu později, když se Aaron Lennon na hranici vápna pěkně otočil s přihrávkou od Cleverleyho a přesnou ranou k tyči otevřel skóre.

Ještě před přestávkou mohl zvýšit vedení Toffees opět Lennon, který tentokrát po centr Lennona pálil do blokujícího Mbemby. Míč by jinak Eliottovi určitě nadělal velké potíže. Ještě větší starosti měl gólman Newcastlu krátce po změně stran, kdy nejprve vyrazil další Lennonovu střelu, aby se pak s vděčností koukal, jak Arouna Koné trestuhodně míjí dorážkou odkrytou svatyni.

Eliott odchytal poměrně dobrý zápas, Barkleyho ránu totiž vyrazil na břevno. Jen o chvíli později se konstrukce rozezněla zase, tentokrát po teči Shelveyho. Eliott pak dobře zakročil i proti střele Cleverleyho z dvaašedesáté minuty. Newcastle zahrozil jen dvakrát - Mitrović selhal v gólové pozici po pasu Sissoka a Pérezovu ránu pro změnu vytěsnil Robles.

Definitivní rozhodnutí přišlo v samém závěru. Čtyři minuty před koncem Aarons sestřelil ve vápně Lennona a Ross Barkley proměnil první penaltu. V nastaveném čase pak osudově chyboval střídající Lascelles, přišel o míč a unikajícího Barkleyho fauloval ve vápně a navíc ve vyložené šanci. Červená karta pro Newcastle a druhá penalta pro Rosse Barkleyho, jenž tentokrát zakončil krásným panenkovským obloučkem pod břevno.

Více informací k zápasu

Crystal Palace - AFC Bournemouth 1:2

02.02.2016 21:00

Góly: 27. Scott Dann - 34. Marc Pugh, 57. Benik Afobe

Další parádní kolo pro nováčka z Bournemouthu! Cherries vyplenili londýnský Selhurst Park, kde své domácí zápasy hraje Crystal Palace. Svěřenci Alana Pardewa sice poměrně brzy vedli, ale Cherries dokázali díky brankám Marca Pugha a Benika Afobeho vývoj otočit. Druhý jmenovaný tak skóroval už potřetí ve čtyřech utkáních a pomohl svému týmu odskočit už na rozdíl sedmi bodů od sestupové trojice.

Zápas začal pro Eagles více než dobře, v sedmadvacáté minutě se po centru skvělého Wilfireda Zahy prosadil z bezprostřední blízkosti stoper Scott Dann, který tak byl prvním střelcem Crystal Palace, jenž se od 19. prosince zapsal do listiny střelců. Bohužel pro domácí však fotbalistům v modročervené vedení nevydrželo a po další inkasované brance ve druhém poločase prohráli Orli už popáté v řadě.

Bournemouth naopak navázal na zlepšenou formu z posledních dvou utkání - dohromady tak od půlky ledna nasbíral ve třech kláních krásných sedm bodů. Velkou zásluhu na tom měl záložník Marc Pugh, který jen sedm minut po úvodní brance zápasu dokázal vyrovnat. Po přihrávce Danielse si na hranici vápna pohrál právě s Dannem a přesnou střelou k tyči vrátil Cherries zpátky do hry.

Utkání nebylo na gólové šance příliš bohaté, ale když už se tým dostal k blízkosti branky soupeře, většinou to skončilo třepotající se sítí. Tak jako v sedmapadesáté minutě, kdy Harry Arter zavezl míč až k vápnu a za pomoci tečujícího Jedinaka dostal do šanci Matta Ritchieho. Jeho pohotovou ránu sice Hennessey skvěle kryl, jenže dorážka Benika Afobeho již skončila s odřenýma ušima za brankovou čarou.

Crystal Palace nebyl daleko od kýženého vyrovnání, především v posledních dvaceti minutách měli hosté dost štěstí, že konečný výsledek 1:2 udrželi až do závěrečného hvizdu. Střelu Leeho zblokoval Francis, největší příležitost však spálil střídající Marouane Chamakh. Po ose Zaha - Jedinak se míč dostal v bezprostřední blízkosti právě k němu, ale Artur Boruc vytasil klíčový zákrok celého zápasu. V nastavené čase pak další žolík Adebayor pálil jen do boční sítě.

Více informací k zápasu

Manchester United - Stoke City 3:0

02.02.2016 21:00

Góly: 14. Jesse Lingard, 23. Anthony Martial, 53. Wayne Rooney

Tři góly, zábavná hra a branky na Old Trafford v prvním poločase! Manchester United zažil zápas snů, fanoušci v jejich divadle poprvé čtyřech měsících neměli před přestávkou nutkání usínat a odměnou byl svižný a především vítězný výkon. Stoke City dnes hrálo pouze roli sparing partnera, když výhru 3:0 střelecky zajistili Jesse Lingard, Anthony Martial a Wayne Rooney.

Utkání se Stoke vzbuzovalo u fanoušků Manchesteru United velké obavy - ať už kvůli minulému vzájemnému utkání na Britannia Stadium, které Potters vyhráli snadno 2:0, nebo kvůli formě Red Devils. Svěřenci Louise van Gaala naposledy skórovali před vlastními fanoušky v prvním poločase na konci září. Dnes hráči uspěli před přestávkou hned dvakrát a není divu, že si odnesli pozitivní pocit a tři body k tomu.

Už ve čtrnácté minutě nakročili Ďáblové k vítězství povedenou přímočarou akcí. Cameron Borthwick-Jackson krásně odcentroval z levé strany a Jesse Lingard rybičkou na malém vápně překonal Jacka Butlanda. Jen devět minut nato navíc United vedli už 2:0, když se při dokonalém brejku po ose Darmian - Mata - Rooney dostal míč až do vápna k Anthonymu Martialu, který zakončil parádně a mimo dosah gólmana Potters.

Stoke City bylo v utkání na Old Trafford naprosto bezmocné a mizérie se prohloubila ve třicáté minutě, když pro zranění opustil hřiště stoper Philipp Wollscheid, jenž tak na marodce doplnil svého kolegu ze srdce defenzivy Ryana Shawcrosse, který do utkání vůbec nenastoupil. Největší problém Stoke však byl v ofenzivě - vždyť Arnautović a spol. nedokázali Davida De Geu v brance United prověřit ani jednou jedinkrát.

A tak, když po změně stran udeřil ve zlepšené formě hrající Wayne Rooney, bylo definitivně po zápase. Kapitánu anglické reprezentace stačilo sedm minut druhého poločasu. U zrodu akce stál opět Juan Mata, který ve vápně uvolnil Martiala, jemuž nedělalo pražádný problém míč z jedničky poslat před poloprázdnou bránu právě před Rooneyho. Ten tak skóroval v novém roce už popáté v pěti utkáních.

Více informací k zápasu

West Bromwich Albion - Swansea City 1:1

02.02.2016 21:00

Góly: 90. Salomón Rondón - 64. Gylfi Sigurdsson

Užuž to vypadalo, že Swansea pod vedením nového kouče Franceska Guidolina zvítězí i potřetí v řadě, neboť díky brance Sigurdssona hosté dlouho vedli na půdě West Bromwiche Albion. Salomon Rondón se ovšem v druhé minutě nastavení postaral o to, že se nakonec oba celky rozchází smírně v poměru 1:1.

Oba týmy se po celou sezonu na každý gól pořádně nadřou. I proto Swans v lednu koupili za osm milionů liber Alberta Paloschiho, jenž však stejně jako Saido Berahino na straně Baggies zůstal pouze na lavičce náhradníků a naskočil do zápasu až v jeho průběhu. Jeho nástup však málem stál za to - Paloschi totiž hned z prvního doteku s míčem pelášil sám na Bena Fostera, jenže anglický brankář, který si právě odbýval svůj jubilejní dvoustý ligový start, předvedl parádní zákrok.

Swans měli po většinu času opticky více ze hry a svou typickou konstruktivní rozehrávkou se hostům dařilo narušovat obranný val West Bromwiche, který jako obvykle nastoupil se čtyřmi středními obránci v jedné linii. Kromě Paloschiho tutovky si však zajímavý pokus připsal snad jen Gylfi Sigurdsson, jehož dalekonosná rána z voleje si na pozorného Fostera rovněž nepřišla.

Jediné šance domácích připadly hráči, jenž obvykle góly nedává, Darrenu Fletcherovi. Skotský záložník nejprve neproměnil v úvodní gól Dawsonův centr z úvodní minuty vinou kvalitního zákroku brankáře Fabiańského, a pak raději místo střely volil hlavičkovou přihrávku Rondónovi, s nímž si obrana hosté dokázala poradit. Když pak neuspěl ani Dawson ze standardní situace, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

Po změně stran Swansea pokračovala v líbivých kombinacích, ale zarputilost domácích jim nadále bránila v tom, aby se ujali vedení. Fletcher posléze zahodil svou třetí šanci zápasu, když z McCleanova centru zbrkle přestřelil, a Swans trestali. Perfektní náběh Sigurdssona byl odměněn trochu šťastným odrazem míče a islandský ofenzivní záložník osamocen trefil přesně dolní růžek Fosterovy brány. Domácí se však nevzdali a ze skrumáže v pokutovém území v samém nastavení se přece jen dočkali zásluhou Rondóna vyrovnání na konečných 1:1.

Více informací k zápasu

Arsenal FC - Southampton FC 0:0

02.02.2016 20:45

Góly: -

Arsenal už počtvrté v řadě nedokázal v Premier League zvítězit a jeho vyhlídky na zisk titulu se povážlivě zamlžují. Po bezgólové remíze se Southamptonem totiž ztrácí na vedoucí Leicester už pět bodů. Suverénním hrdinou utkání se stal Fraser Forster, který pochytal všech deset střel "Kanonýrů" na branku a minimálně polovina zákroků byla naprosto prvotřídních. Arsenal tak klesl za Tottenham (!) na své (ne)oblíbené čtvrté místo...

Zápas na Emirates Stadium byl pro obranu Southamptonu poměrně paradoxní - v předchozích třech utkáních totiž dovolila soupeři vystřelit dohromady dvakrát (!), přičemž oba zásahy vytahoval Forster po střelách zpoza vápna. Dnes pochytal pětinásobek střel a hned ta první byla zevnitř pokutového území. Özil byl po centru Alexise ve vápně úplně sám, ale anglický gólman poprvé zazářil.

První skutečně famózní zákrok si Forster schoval na dvacátou minutu, kdy opět zakončoval Mesut Özil. V úvodním dějství toho však gólman Saints příliš na práci neměl a naopak hosté se dostávali do zajímavých příležitostí. Do Čecha pálil z dobré pozice Tadić, Romeu pro změnu mířil nad. Velkou šanci měl po hlavičce Van Dijka Sadio Mané, ale v tísni vystřelil těsně vedle.

Ve druhém dějství se však před brankou Svatých rozpoutalo hotové peklo, které však neskutečný Fraser Forster jedním skvělým zákrokem za druhým brilantně řešil. Poprvé už po třech minutách, kdy robinzonádou vytěsnil technickou ránu Girouda. V pětapadesáté minutě se ještě po minele Gabriela dostal do šance Mané, ale po lehkém Čechově zásahu už zápas charakterizoval jen souboj nešťastných střelců Arsenalu a fantastického Forstera.

Hlavičku Girouda i Alexise ještě lapil snadno, největší zápřah musel snést mezi 67. a 70 minutou, kdy čelil čtyřem obrovským šancím londýnského celku. Dvakrát musel zasahovat proti střele úplně osamoceného Walcotta, aby hned za minutu vyškrábl další hlavičku Alexise. Koscielny pak z malého vápna hlavou přestřelil. Dvacet minut před koncem pak konečně Sánchez Forstera překonal, ale na brankové čáře jej zastoupil James Ward-Prowse.

Deset minut před koncem inkasoval krvavý šrám na hlavě José Fonte a hra se trošku zbrzdila. Arsenal si vytvořil už jen jedinou šanci - nádherná narážečka Alexise s Özilem, po které se německý záložník zjevil před brankou, načež jej skvěle odzbrojil Van Dijk. Odražený míč napálil na branku Alexis, jenže Fraser Forster dnes zkrátka čaroval. Ve čtvrtém utkání po zranění si připsal čtvrté čisté konto.

Více informací k zápasu

Leicester City - Liverpool FC 2:0

02.02.2016 20:45

Góly: 60. Jamie Vardy, 71. Jamie Vardy

Leicester na Groundhog Day vrátil Liverpoolu porážku z Boxing Day a opět ukazuje, že to s útokem na nejvyšší příčky opravdu myslí vážně. Svěřenci Claudia Ranieriho hosty z Anfield Road přehráli a zasloužené vítězství 2:0 zajistil dvěma trefami fenomenální Jamie Vardy, který se po krátkém výpadku zdá být opět ve formě.

Od začátku se hrál vyrovnaný zápas, nicméně nebezpečnější byli Foxes. Už po devadesáti vteřinách hry to zpoza vápna zkoušel Riyad Mahrez a když míč skončil těsně vedle, v ochozech natěšeného King Power Stadium to jen tak zahučelo. Mnohem větší příležitost si Leicester vypracoval na prahu deváté minuty, kdy po rychlé brejku našel Jamie Vardy na malém vápně Šindžiho Okazakiho, jeho hlavičku však fantastickým reflexivní zákrokem vytáhl nad břevno Simon Mignolet.

Belgický brankář se pak blýskl ještě jednou a to proti Mahrezově ráně z dvaceti metrů mířící do pravého horního rohu, často kritizovaný Mignolet efektní a hlavně efektivní robinzonádou balón vyškrábl nad břevno. Jeho protějšek Kasper Schmeichel měl podstatně méně práce, těžší zákrok předvedl pouze proti zakončení Emreho Cana z bezprostřední blízkosti, gól by ovšem kvůli ofsajdu stejně neplatil.

Německý středopolař s tureckými kořeny měl zajímavou příležitost i krátce po přestávce, branku ale o kousek minul. Skóre se měnilo až v 60. minutě. Ryiad Mahrez exkluzivním pasem z vlastní poloviny vyslal do sprintu Jamieho Vardyho a nejlepší kanonýr Premier League úchvatným volejem rozjásal domácí příznivce. Mignolet stál příliš venku z brány a neměl nárok zasáhnout.

Vardy pak mohl další zásah přidat deset minut nato, po závaru v šestnáctce proti němu ale dobře zakročil brankář Liverpoolu. Devětadvacetiletá kometa letošního ročníku každopádně skórovala o několik desítek vteřin později. Defenziva Reds nedokázala odvrátit míč do bezpečí, Moreno srazil střelu Okazakiho pouze k nohám Vardyho a ten mohl jít slavit osmnáctý gól v sezóně.

Foxes tak půjdou do klíčové fáze sezóny (během dvou po sobě jdoucích víkendech se utkají s Manchesterem City a Arsenalem) v dobré náladě. Po nedávném skalpu Tottenhamu dokázali přehrát i ambiciózní Liverpool a následujících čtrnáct dnů může opravdu výrazně poodhalit rozuzlení letošní Premier League.

Více informací k zápasu

Norwich City - Tottenham Hotspur 0:3

02.02.2016 20:45

Góly: 2. Dele Alli, 30. Harry Kane (pen.), 90. Harry Kane

Výtečný vstup do zápasu položil základ k jasné výhře Tottenhamu na půdě Norwiche v poměru 3:0. Jak je dobrým zvykem, o všechny góly se postaralo duo Harry Kane - Dele Alli a Spurs díky zisku tří bodů dokonce v ligové tabulce předskočili rivala z Arsenalu díky lepšímu skóre.

Mladý anglický reprezentant Alli poslal hosty do vedení již po dvou minutách utkání, Kane pak přidal gólovou pojistku po půlhodině z pokutového kopu, uděleného opět za faul na aktivního Alliho. Ten pak sice musel v poločase preventivně střídat, jelikož se necítil dobře, ovšem Spurs si po změně stran poradili i bez něj a Kane navíc v závěru přidal i svůj druhý zásah večera. Norwich sice v druhé půli předvedl statečný výkon, ale i tak se poroučí s vysokou prohrou a čím dál více se blíží sestupovým příčkám.

Po divoké prohře 5:4 s Liverpoolem si nejspíš domácí představovali lepší vstup do zápasu, a ne že hned znovu inkasují. Ani pět změn v základní sestavě oproti minulému kolu ale nezabránilo tomu, aby po devadesáti šesti vteřinách hry dorazil pohotový Alli vyraženou střelu Christiana Eriksena. Tottenham byl od té chvíle na koni a Norwich naopak nevěděl, kde mu hlava stojí. Blízko k navýšení náskoku měl Heung-min Son po dobré práci Kanea, ale nakonec pouze škrtnul Ruddovu tyč.

Po třiceti minutách se již hosté přece jenom dočkali. Nešikovný zákrok Bassonga ve vlastní šestnáctce v souboji s Allim rozhodčí Friend posoudil jako penaltový a Harry Kane s nabídnutou příležitostí naložil podle předpokladů. Ještě do poločasu anglický reprezentační útočník napálil znovu brankovou konstrukci a Alli pro změnu po výtečném centru Rose poslal svou hlavičku jen těsně mimo. Norwich mohl být rád, že jde do kabin pouze s dvoubrankovou ztrátou...

Po změně stran se Canaries opravdu zvedli a utkání se přinejmenším vyrovnalo, jenže Bassongův gól byl správně neuznán kvůli postavení mimo hru a Naismithova hlavička se jen otřela o tyč. Byli to tak Spurs, kdo se dostal k třetímu gólu večera. Kane, jenž chvíli předtím opět smolně nastřelil Ruddovu tyčku, vsítil svůj čtrnáctý ligový zásah sezony po dobré práci Eriksena a upravil skóre na konečných 3:0.

Více informací k zápasu

Sunderland AFC - Manchester City 0:1

02.02.2016 20:45

Góly: 16. Sergio Agüero

Favorizovaný Manchester City nepředvedl na Stadium of Light žádný velký výkon a tři body si veze především díky několika vynikajícím zákrokům Joea Harta. Jediný gól zápasu vsítil již v úvodu ve velmi dobré formě hrající Sergio Agüero, jenž během posledních čtyř soutěžních duelů, v nichž nastoupil, skóroval hned šestkrát.

Rozhodující moment zápasu přišel již po čtvrthodině hry. Yaya Touré přihrál do křídla na Jesúse Navase, jehož pas trochu se štěstím doputoval až k Agüerovi a argentinský kanonýr nekompromisně překonal bezmocného Vita Mannoneho. Další trefu mohl rodák z Buenos Aires přidat o deset minut později, po příhře od Iheanacha se však jeho technický obstřel zpoza šestnáctky mezi tři tyče nevešel.

Sunderland poprvé výrazně zahrozil v 32. minutě. Jermain Lens našel z přímého kopu hlavu Lamineho Koného, lednová posila Black Cats se však při své premiéře gólově neuvedla. Ještě do poločasu se poprvé výrazně vyznamenal Joe Hart. Nejprve konečky prstů vyškrábl zakončení Jermaina Defoa, který se obtočil okolo Otamendiho, a pak si bravurně poradil i s následnou dorážkou Billyho Jonese.

Pravý obránce domácích to po změně stran zkoušel i ze střední vzdálenosti, ale výborný Hart jeho povedenou ránu do šibenice vyrazil. Z následného rohového kopu se málem přímo prosadila i další zimní akvizice, Wahbi Khazri, po jeho centru pak v nadějné pozici přestřelil John O’Shea. A když se vyrovnat nepovedlo ani M'Vilovi, putují všechny tři body na Etihad Stadium - Allardyceova družina by si ovšem minimálně za druhý poločas minimálně remízu určitě zasloužila.

Více informací k zápasu

West Ham United - Aston Villa 2:0

02.02.2016 20:45

Góly: 58. Michail Antonio, 85. Cheikhou Kouyaté

Může být ještě hůř? Aston Villa zažívá příšerné časy, které velmi pravděpodobně vyvrcholí prvním sestupem z nejvyšší soutěže po třiceti letech. Tentokrát svěřenci Rémiho Gardeho podlehli West Hamu, navíc už v 17. minutě přišli o hloupě vyloučeného Jordana Ayewa. Vítězství Kladivářů 2:0 gólově obstarali Michail Antonio a Cheikhou Kouyaté.

Užuž to vypadalo, že se Aston Villa začíná sbírat, když přišel další tvrdý direkt. Villans v minulých třech kolech ani jednou neprohráli - navíc ukončili sérii bez vítězství. Jenže nejsou schopni na ni navázat, a tak momentálně vyhráli jediný z posledních 23 zápasů a na nesestupové pozice ztrácí propastných deset bodů.

West Ham naopak drží krásnou šestou pozici s pouze bodovou ztrátou na pátý Manchester United. O vítězi bylo prakticky rozhodnuto už v oné sedmnácté minutě, kdy Ayew nepochopitelně sestřelil loktem Aarona Cresswella a zaslouženě zmizel v útrobách stadionu. Od té doby to bylo vlastně čekání na gól Hammers. Villans to mohlo mrzet o to víc, protože v úvodu zahrál jeden z domácích hráčů rukou ve vápně, jenže penalta se nepískala.

West Ham výrazně zahrozil už v prvním poločase, kdy se k exekuci přímého kopu postavil Antonio a zakroutil míč těsně vedle tyče. Krátce po změně stran pak od jistého gólu zachránil Villu fantastický Micah Richards. Po Noblově ráně pak musel zasahovat gólman Bunn a Payetův přímák zastavila tyčka.

Rychlou konsekvenci šancí však utnul Michail Antonio. Na kraji obranné linie Villans si počkal na krásný dlouhý centr Marka Nobla a prudkou hlavičkou na protější tyč otevřel skóre. Pět minut před koncem pak vítězství 2:0 pečetil po protiútoku Kouyaté, jenž využil krásné přihrávky Ennera Valencii.

Příští zápas bude pro oba celky zřejmě přelomový. West Ham vyjíždí na hřiště Southamptonu, který je pouze o jedno místo a pět bodů za ním. Utkání by mohlo napovědět, zda Kladiváři zaútočí na poháry, nebo jako loni zapadnou do klidného středu. Aston Villa naopak hostí sedmnáctý Norwich, který je od ní vzdálen zmíněných 10 bodů. Pokud opět selže, troufám si říct, že je její osud zpečetěn.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Leicester City24148244:2650
2.Manchester City24145546:2347
3.Tottenham Hotspur24129344:1945
4.Arsenal FC24136537:2245
5.Manchester United24117631:2140
6.West Ham United24109538:2839
7.Southampton FC2497832:2434
8.Liverpool FC2497830:3434
9.Watford FC2496927:2633
10.Stoke City2496924:2833
11.Everton FC24711643:3432
12.Crystal Palace24941125:2931
13.Chelsea FC2478932:3429
14.West Bromwich Albion2478923:3129
15.AFC Bournemouth24771029:3928
16.Swansea City24681023:3226
17.Norwich City24651328:4623
18.Newcastle United24561325:4421
19.Sunderland AFC24541528:4719
20.Aston Villa24271518:4013

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1523)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele