Premier League - souhrn 23. kola

13.01.2018, 17:54, aktualizováno 15.01.2018, 22:51
Komentáře a souhrny
Manchester City letos poprvé prohrál, recept na něj našel Liverpool. Arsenal překvapivě padl na hřišti Bournemouthu. Chelsea registruje zbytečnou domácí ztrátu, když proti Leicesteru nevyužila ani kratší přesilovky. Tottenham naproti tomu deklasoval Everton a tři body má i Manchester United...

Manchester United - Stoke City 3:0

15.01.2018 21:00

Góly: 9. Antonio Valencia, 38. Anthony Martial, 72. Romelu Lukaku

Manchester United v pondělní dohrávce nedopustil vůbec žádné překvapení a v krizi se zmítající Stoke přehrál jasně 3:0.

Rudí ďáblové do utkání vstoupili opravdu výtečně, již po devíti minutách totiž Pogba vysunul Valenciu, který vnikl do šestnáctky, míč si přehodil na svou levačku a krásnou střelou na vzdálenější tyč otevřel skóre. Na druhé straně zahrozil po centru Fletchera kopem přes hlavu Shaqiri, De Gea však byl naprosto pozorný. Po dvaceti minutách mohl srovnat stav Ireland, který se po přihrávce Shaqiriho zjevil osamocený zhruba na úrovni penaltového puntíku, své zakončení však nasměroval těsně vedle.

Do konce první půle se domácím povedlo náskok zdvojnásobit, když Pogba přesným pasem našel na vápně stojícího Martiala, který parádní ranou z první podruhé překonal brankáře hostí. V úplném závěru se ještě chytře uvolnil hostující Shaqiri, ovšem střelou z hranice vápna si na De Geu nepřišel.

Na startu druhé půle se připomněl Lukaku, který vyslal štiplavý projektil z dobrých dvaceti metrů, hostujícího brankáře ale nepřekonal. Přesně po hodině hry pak spálil ohromnou šanci Martial, který se na hranici penalty efektivně uvolnil, položil si i brankáře, jenže pak jej pouze nastřelil.

Manchester United to však mrzet vůbec nemuselo - dvacet minut před koncem se totiž ve vápně parádně uvolnil Lukaku a přízemní střelou upravil na konečných 3:0

Více informací k zápasu

Liverpool FC - Manchester City 4:3

14.01.2018 17:00

Góly: 9. Alex Oxlade-Chamberlain, 59. Roberto Firmino, 61. Sadio Mané, 68. Mohamed Salah - 40. Leroy Sané, 84. Bernardo Silva, 90. Ilkay Gündogan

Manchester City předvedl skvělý závěr utkání s domácím Liverpoolem, jenže se probudil až příliš pozdě. Všechny tři jeho branky padly až v závěru obou poločasů, jinak dominoval dravější Liverpool.

Slavný Anfield Road pořádal v neděli odpoledne velký svátek a hlavními barvami se stala místní červená spolu s blankytně modrou. Tu vyznává lídr tabulky, Manchester City. Celek trenéra Pepa Guardioly si z Premier League s nadsázkou dělá další tréninkovou záležitost a dnes chtěl navýšit vedení na čele na propastných osmnáct bodů! Liverpool plánuje pod vedením emotivního Němce Kloppa útočit na první tři pozice.

Na Anfield Road se klubu z Manchesteru nikdy moc nedařilo, což dnes měli napravit hráči jako Agüero, Sterling, De Bruyne, Walker nebo Otamendi se Stonesem. Fanoušci se mohli těšit na rychlostně skvěle vybavený útok na obou stranách, protože rovněž Liverpool má v tomto ohledu velmi kvalitní kádr. Hlavní zbraní je Egypťan Mohamed Salah, druhý nejlepší střelec Premier League. Oslabeni o prodaného Coutinha se Reds spoléhali také na Firmina, Oxlade-Chamberlaina nebo Cana s Lovrenem.

Bitvu dvou tradičních gigantů, kteří sbírají body jako na běžícím páse a ještě u toho stíhají bavit fanoušky parádním fotbalem, dostal na starosti zkušený sudí Andre Marriner. Rodák z Birminghamu musel v osmé minutě řešit pád Raheema Sterlinga v pokutovém území, ale penaltu po kontaktu s Robertsonem nepískal.

Jeho píšťalka se ale přeci jen vzápětí ozvala. Alex Oxlade-Chamberlain využil lehkého zaváhání Fernandinha a postupoval s míčem na bránu City. Před vápnem se rozhodl pro střelu a balon poslal nádherně k zadní tyči! Ederson se sice natahoval, ale o pár centimetrů přeci jen nedosáhl - 1:0 a druhý zásah útočníka Reds na Anfield Road v jeho posledních třech duelech.

Hosté v obraně nepůsobili ani náhodou tak jistě, jak jsme zvyklí. S dalším útokem přitáhl Sadio Mané, jenže rychlý kontr před vápnem příliš zpomalil. Mohamed Salah na opačné straně pokutového území mířil po individuální akci hodně nepřesně. Jindy precizní a dravá kombinace City k vidění nebyla snad až do chvíle, kdy za hlučného bučení odcentroval Sterling před bránu. Sergiovi Agüerovi ale pár kroků chybělo, aby zasunul míč do sítě.

Dělovka Saného byla tečována mimo a další vrásky na čele Pepa Guardioly způsobilo zranění Fabiana Delpha, kterého musel nahradit Danilo. Chvíli se nic zásadního nedělo, až si řekl "dost" Leroy Sané. Mladý útočník předvedl obdobnou parádu jako Oxlade-Chamberlain, prošel o vápna s míčem u nohy a umotal obránce před sebou. Pak tvrdou střelou na bližší tyč trochu překvapil brankáře Kariuse a srovnal!

Druhý poločas začal obdobnou náloží atraktivity. Saného exekuce rohového kopu zamířila na hlavu Otamendiho, který sice vyskočil nejvýš, jenže trefil jen břevno! Ani brankář Ederson se nenudil, o což se starali svými dělovkami Salah s Oxlade-Chamberlainem. Stejně jako v první půli se Cityzens ukazovali jako naprosto nedůslední v obranné fázi. A to se jim stalo osudným.

Stoper John Stones v 60. minutě neudržel na zádech Roberta Firmina, který jej překvapivě snadno odtlačil od míče a ve vyložené šanci dloubáčkem přehodil vyběhnuvšího Edersona!

O pouhou minutu později míč špatně zpracovával Fernandinho, který navíc poslal nesmyslnou nahrávku zpět na Edersona. Zkušený brankář se musel děsit, protože míče se ujal Sadio Mané a svůj náběh napálil do tyče. Hosté se absolutně nepoučili a předváděli jednu vyloženou chybu za druhou. Další obrovskou chybu v rozmezí sto dvaceti vteřin využil Salah k nahrávce na Maného, který jednoduše překonal Edersona!

Tyto tři minuty stačily Liverpoolu k tomu, aby velkou měrou rozhodl o osudu zápasu. A Reds trhali dál. Mohamed Salah sice první nahrávku uspěchal a Ederson vyběhl z brány, ale protože míč odkopl opět jen k Salahovi, mohl egyptský rychlík vymyslet další krásný gól. Z pětatřiceti metrů zamířil přesně do sítě, jak to občas vídáme třeba u hokejových přesilovek - 4:1.

Manchester City předváděl hrůzostrašný výkon, který by u svých svěřenců nějak pikantně komentoval určitě i Josef Hnátek. Navíc se často uchyloval k příliš agresivní hře. Přesto hostům svitla naděje, když pro jednou zvolil přímou cestu k bráně na základě dvou narážeček. Balon se dostal po tečované střele k volnému Bernardu Silvovi, který poslal balon k tyči - 4:2.

Anfield Road najednou pochopil, že ještě není konec, což City ihned potvrdilo. V první minutě nastavení Leroy Sané oběhl s míčem přilepeným ke kopačkám celé vápno a nahrál Agüerovi. Ten svým centrem našel kolem penalty Ilkaye Gündoğana, který si míč mezi dvěma obránci zpracoval a prostřelil Kariuse! Ani jeden z obránců s ním neskákal, Dejan Lovren místo výskoku snad jen povytáhl obočí...

Více informací k zápasu

AFC Bournemouth - Arsenal FC 2:1

14.01.2018 14:30

Góly: 70. Callum Wilson, 74. Jordon Ibe - 52. Héctor Bellerín

Již loni byli hráči Bournemouthu velmi blízko vůbec první výhře nad londýnským Arsenalem, ovšem na domácí půdě tehdy prohospodařili tříbrankový náskok a museli se smířit jen s remízou. Tentokráte svěřenci Eddieho Howea proti Kanonýrům ještě dvacet minut před koncem prohrávali po trefě Bellerína, avšak dvěma slepenými góly skóre otočili a připisují si cenný triumf, díky němuž utíkají z bezprostředního sestupového ohrožení až na třinácté místo. Arsenal, jehož výkonu nepomohla ani absence Alexise Sáncheze, zůstává šestý.

První půle nabídla především nepřeberné množství nepřesností na obou stranách. Domácí po nadějném vstupu do utkání přepustili veškerou iniciativu Arsenalu a po osmi minutách málem pykali. Lacazettův centr z pravé strany si zpracoval Ainsley Maitland-Niles, kličkou si udělal prostor k zakončení a zklamaně přihlížel, jak jeho povedená rána končí pouze na břevně Begovičovy branky. Mladý univerzál Arsenalu byl záhy pro změnu iniciátorem nebezpečné akce na opačné straně, když na polovině hřiště namazal Jordonu Ibeovi, tomu se však nepovedlo sladit svou kolmici s náběhem spoluhráčů a ze slibného brejku nebylo nic.

Arsenal po valnou část první půle pokračoval v převaze, ale šanci si vytvořil jen jedinou. Znovu u toho byl přihrávající Lacazette, jehož pas propadl až k nabíhajícímu Welbeckovi, který se tak řítil sám na brankáře Begoviče. Bosenský gólman však stihl vyběhnout a zblízka střelu anglického útočníka pokrýt. Po tomto kritickém momentu se hráči Bournemouthu přece jen vzepjali k aktivnějšímu pojetí hry a závěr první půle patřil zase jim. Poté, co se neujaly protesty ohledně Iwobiho hraní rukou ve vlastní šestnáctce, se ve výtečné šanci ocitl Ryan Fraser, jehož gólovou ránu z hloubi pokutového území musel na poslední chvíli zablokovat Calum Chambers. První půle tak skončila bez branek.

Domácí po změně stran chtěli pokračovat ve zvýšeném tlaku na soupeře, jenže ve dvaapadesáté minutě Arsenal otevřené obrany Cherries beze zbytku využil k přímočarému útoku. O klíčovou přihrávku celé akce se postaral Alex Iwobi, jenž opět po pravé straně okolo tápajícího Danielse vyslal do samostatného úniku Héctora Bellerína. Španělský levý bek se rozhodl nic nevymýšlet, a přestože si Begovič na jeho ránu sáhl, míči již v cestě do sítě nezabránil.

Reakce Bournemouthu na nepříznivý vývoj utkání ovšem byla příkladná. Střely Frasera s Ibem se ještě neujaly, ovšem dvacet minut před koncem domácí podnikli rychlý výpad po pravé straně a k výtečnému Fraserově pasu se dostal před vyběhnuvším Čechem Calum Wilson, aby špičkou kopačky zasunul míč mezi tři tyče.

Než se zaskočení hosté stihli vzpamatovat, sotva pět minut po Wilsonově vyrovnání dokonce prohrávali. Forvard Bournemouthu se tentokráte zhostil role nahrávače, když do druhé vlny přiťukl míč Jordonu Ibeovi, jenž tvrdou ranou propálil Čecha a připsal si svůj vůbec první gól v dresu Cherries. Na konečném skóre 2:1 již nic nezměnil ani závěrečný tlak Arsenalu, který tak zůstává na šestém místě a konkurence v boji o přední umístění mu čím dál více uniká. Domácí naopak poskočili až na třináctou příčku.

Více informací k zápasu

Tottenham Hotspur - Everton FC 4:0

13.01.2018 18:30

Góly: 26. Heung-min Son, 47. Harry Kane, 59. Harry Kane, 82. Christian Eriksen

Útočník Harry Kane dál zdobí čelo tabulky střelců anglické Premier League a tentokrát přidal další dvě branky. Což byla rovná polovina gólů, které Kohouti doma nasázeli do sítě Evertonu. Liverpoolský celek je po této drtivé porážce na devátém místě, Spurs dál provokují Arsenal.

Harry Kane potvrzuje famózní formu a na utkání s Evertonem bude hodně dlouho vzpomínat. Právě v něm se totiž stal rekordmanem svého celku - nejlepším střelcem jeho historie v Premier League. Díky dvěma gólům pomohl Tottenhamu k dalším třem bodům, přičemž se kromě něj střelecky prosadili také Heung-Min Son a Christian Eriksen. Everton sice vsadil na novou posilu v podobě Cenka Tosuna, ale jeho premiéra zůstala za očekáváním.

Už od prvních minut bylo jasné, kdo že bude na stadionu ve Wembley kralovat. Obzvláště centrované míče od Bena Daviese hledající Harryho Kanea dělaly zadákům Toffees velké potíže. K tlaku domácím vydatně pomáhal také záložník Dele Alli, jenž podporoval útočné snahy Tottenhamu a nenechával hráče Evertonu odpočnout.

Yannick Bolasie se na opačné straně zkusil prosadit individuálně na pravém křídle, ale s přesilou urostlých obránců Tottenhamu si neporadil. Stejně se vedlo také jeho kolegovi Cenku Tosunovi, který postupně odhaloval tvrdou hru Premier League a často zjišťoval, jak dobře mají domácí posekaný trávník. První branku si na své konto málem připsal Wayne Rooney, leč odchovanec liverpoolského celku doplatil na ofsajd.

Ve 26. minutě už gól padl regulérní. Serge Aurier si dokázal na pravé straně zpracovat pas z levé strany a vyzval rásnou nahrávkou Sona, kterého nikdo příliš nehlídal. Sonovi už nedělalo potíže dostat balon do sítě.

První půle každopádně zůstávala jen matnou předzvěstí toho, co nabídl poločas druhý. V něm se s góly roztrhl pytel a začal jej symbolicky aktuálně nejlepší střelec Premier League. Po pouhých dvou minutách po návratu ze šaten se Heung-Min Son fantasticky zbavil bránícího Martiny a postupoval s balonem do vápna. V něm našel krásnou nahrávkou Kanea, který jemně tečoval balon - 2:0.

Samotný Son mohl o chvíli později navýšit skóre, jenže krásnou průnikovou nahrávku od Alliho poslal z úhlu jen do boční sítě. Obránci Toffees si jej nadále nehlídali, takže se Son dostal také k další ráně zpoza vápna. Tentokrát ji ale zastavila tyč za Pickfordem! V 59. minutě se opět ukázal Harry Kane, který si naběhl do vápna na nahrávku od Diera a s velkým štěstím ji poslal za záda padajícího Pickforda!

Zklamaný Cenk Tosun odešel a za nepříjemného stavu přenechal své místo mladíkovi Dominicu Calvert-Lewinovi. Ani on ale s výsledkem nic neudělal, naopak se musel ukázat opět Jordan Pickford, který si poradil s dělovkou Sona a dorážkou Alliho. Právě Alli vyzval deset minut před koncem krásnou patičkou ke skórování Christiana Eriksena, který ranou z voleje nedal Pickfordovi šanci zasáhnout.

Více informací k zápasu

Chelsea FC - Leicester City 0:0

13.01.2018 16:00

Góly: -

Chelsea znovu nedokázala vstřelit gól a s Leicesterem jen remizovala 0:0. Bezbrankový výsledek byl pro domácí ještě milosrdným výsledkem, hosté byli lepším celkem a k výhře měli blíže.

Leicester zápas odstartoval pěkně zhruta a již po třech minutách mohl jít do vedení, když se okolo Cahilla protál Chilwell a jeho centr do sítě nedokázal usměrnit Mahrez. O chvilku později mohl skórovat i Vardy, ten se zjevil za zády domácí obrany, křižnou ranou však branku minul.

Největší šanci první půle měl na hlavě Ndidi, ke kterému propadl rohový kop Mahreze. Brankář Chelsea však vytasil bravurní zákrok a udržel nerozhodný stav.

Na druhé straně vystrašil Schmeichela Fabregas, ten ale jeho nepříjemnou střelu vytěsnil. Do konce první půle zahrozil ještě jednou Mahrez, který se pohrál s Rudigerem, jenže stříleným centrem bohužel nikoho nenašel.

Zkraje druhé půle to byl opět Mahrez, který mohl hosty poslat do vedení, jeho ránu totiž nešťastně tečoval Christensen, balón však doskákal těsně vedle levé tyče branky Courtoise. Po hodině hry však dobrý výkon hostí takřka zhatil Ben Chilwell. Ten před dovršením sedmdesáté minuty obdržel druhou žlutou kartu za faul na Mosese a Leicester byl donucen dohrábat o desíti.

Chelsea toho však nedokázala využít, vypracovala si totiž jen pološance v podobě přízemní střely Williana a Bakayakovi nepřesné střely z vápna, a tak utkání dospělo k remíze 0:0.

Více informací k zápasu

Crystal Palace - Burnley FC 1:0

13.01.2018 16:00

Góly: 21. Bakary Sako

Crystal Palace překvapil favorita z Burnley, kterého okradl o všechny tři body. Selhurst Park rozjásal jedinou trefou zkušený záložník Bakary Sako, který se trefil ve 21. minutě. Crystal Palace tak pokračuje ve zlepšených výkonech a v tuto chvíli mu patří solidnější dvanáctá příčka.

Burnley jelo do Londýna do Selhurst Parku jako jasný favorit, protože se mu v letošní sezoně daří držet se v blízkosti pohárů a jeho výkony rozhodně slibují sympatický fotbal. Dnes to ale bylo jné. Sudí Michael Oliver sledoval spolu s diváky atraktivní utkání z obou stran, podpořené vynikající atmosférou z hlediště. Především dvě akce Sama Vokese byly velmi zajímavé, i když obě zakončené střeou mimo bránu.

Opatrné minuty se začaly měnit v ne možná zběsilé utkání, ale rozhodně sympatické z obou stran. Na hráčích byla vidět snaha, touha odnést si tři body a ochota bít se pro dobrý výsledek. Bakary Sako pronikal do obranného valu Burnley, poradil si s Bardsleym, jenže nepřešel přes Defoura. Ve 21. minutě už se skóre utkání měnio, o což se postaral dlouhým nákopem Benteke. Ten našel Bakaryho Saka, který se nebojácně probil do vápna a přízemní střelou překonal brankáře Popea - 1:0.

Hosté s tímhl vývojem nepočítali, ale nebyla to jediná šance domácích, které se museli bránit. Nahrávku Charlieho Taylora uzmul mladík Zaha, který přes vybíhajícího Popea poslal míč před branku na McArthura. Do jeho zakončení se ale vložil vracející se rychlík Ben Mee! Domácí v těchto chvílích svého soka z Burnley jasně přehrávali.

Rozehrávky dalšího zajímavého rohového kopu se ujal Luka Milivojević, na jehož centr si naskočil Christian Benteke. Hlavou ale mířil těsně nad! Aby se neřeklo, tak práci měl před koncem první půle také brankář Wayne Hennessey, kterého musela trochu vystrašit Vokesova hlavička po centru od Gudmundssona. Hennessey musel o chvíli později vytáhnout parádní zákrok proti zakončení Ashleyho Barnese, jehož ránu vytěsnil nad břevno!

V samém závěru prvního dějství se po straně dostal až k vápnu Timothy Fosu-Mensah, který předložil míč nabíhajícímu Bakarymu Sakovi. Jeho dělovka z voleje však prosvištěla jen těsně nad bránou! Druhou půli začali aktivněji hosté. Na pravém křídle se uvolnil Gudmundsson a nabíhající Vokes usměrnil jeho centr těsně vedle tyče! Po hodině hry zachránil hostující celek James Tarkowski, který padl do voleje Zahy a míč odvrátil.

Následně Johanna Gudmundssona se stáčel k Vokesovi, jehož odstavil od míče výborným zákrokem Fosu-Mensah. Střídající Georges-Kevin N'Koudou hodně oživil hru hostí a jeho výpady založené na rychlosti i technice dělaly domácí obrnaě problémy. Minutu před koncem Christian Benteke opět skvěle zapracoval ve vzdušném souboji a celou akci také zakončil, jenže k definitivě výhry mu chyběly centimetry!

Více informací k zápasu

Huddersfield Town - West Ham United 1:4

13.01.2018 16:00

Góly: 40. Joe Lolley - 25. Mark Noble, 46. Marko Arnautović, 56. Manuel Lanzini, 61. Manuel Lanzini

Huddersfield ani ve druhém zápase proti Kladivářům neuspěl a tentokrát to doma pořádně schytal. Hosté na John Smith's Stadium udeřili celkem čtyřikrát a jasně si dokráčeli pro důležité tři body. Manažer David Moyes mohl být s výkonem svých svěřenců naprosto spokojen.

West Ham vykročil do utkání správnou nohou, byť v počátku zápasu měli územní převahu spíše fotbalisté Huddersfieldu. To by však nesměl ve 25. minutě vyrobit velkou chybu Lolley, kterou okamžitě potrestal přesnou střelou na přední tyč Mark Noble! Kladiváři se dlouho z vedení neradovali, ještě do poločasu vlétl do šestnáctky energický Joe Lolley a svojí chybu parádně napravil. Proti jeho technické střele neměl brankář Adrián žádný nárok.

Nastolený trend ze závěru prvního poločasu pokračoval i po změně stran; hned ve 46. minutě si vzal West Ham vedení zpátky, a to znovu zásluhou Marka Arnautoviče. Ten si výborně pokryl balón, elegantně si přehodil dva bránící hráče a chladnokrevně zakončil.

Druhá branka Kladiváře hodně nabudila a před golmanem Lösslem bylo pořádně horko. Kouyaté hlavičkoval mimo a v 56. minutě už to bylo 3:1 pro hosty. Manuel Lanzini obdržel kolmici za obranu a také on bez problému přesně zakončil. Obrana Huddersfieldu se úplně rozložila a během dalších pěti minut inkasovala čtvrtý gól. Arnautovič zavezl balón do vápna, kde jeho dílo dokonal střelou pod břevno opět Manuel Lanzini.

Výsledek mohl ještě zkorigovat Pritchard, jeho střela však byla nepřesná. Hudderfield utrpěl od West Hamu vysokou porážku 1:4 a v tabulce se propadl na třinácté místo, zatímco West Ham postoupil na jedenácté místo.

Více informací k zápasu

Watford FC - Southampton FC 2:2

13.01.2018 16:00

Góly: 58. Andre Gray, 90. Abdoulaye Doucouré - 20. James Ward-Prowse, 44. James Ward-Prowse

Southampton sice vedl o dvě branky nad domácím Watfordem díky výtečnému výkonu mladíka Warda-Prowse, ale nakonec získal jen bod. Konečnou dělbu bodů v napínavém závěru zařídil mladý záložník Abdoulaye Doucouré, který se trefil v 90. minutě!

Viděli jsme utkání dvou naprosto rozdílných polovin, takže dělba bodů je vlastně smysluplná a zasloužená. Zatímco v té první excelovali hosté zvláště s výtečným Warde-Prowsem, který se trefil dvakrát, po změně stran to hosté již tak snadné neměli. Watford naopak zapnul naplno a díky zvýšené chuti do zápasu se radoval ze dvou vstřelených branek. I díky tomu zůstává na desátém místě tabulky.

Do první šance se probíjel Oriol Romeu, který poslal do šance Shanea Longa a sledoval, jak jeho spoluhráč nedokázal prostřelit brankáře Gomese. Po chvíli rozpaků a nepříliš povedené hry se do šance dostal Gray, který ale promáchl. A domácí to muselo hodně mrzet. Z následného protiútoku totiž hosté dokázali skórovat! Po pravé straně zatáhl míč až do pokutového území Shane Long, balon se po skrumáži ve vápně dostal k Jamesu Ward-Prowsemu, a ten si poradil - 1:0.

Následně to mohlo být klidně o dvě branky, protože Dušan Tadić nasadil míč na hlavu Shaneovi Longovi a ten jen sledoval, jak si s jeho zakončením poradil Gomes! Po třiceti minutách opět pálil Dušan Tadić, který byl vůbec hodně aktivním hráčem. Jeho další akce skončila centrem na nohu Longovu, jenže do jeho rány skočil Marvin Zeegelaar, který stačil jeho zakončení zablokovat.

Krátce před koncem první půle sehráli hosté další rychlý brejk, který pro ně znamenal úspěšnou strategii a gól na 2:0. Shane Long kombinoval s Dušanem Tadićem, na onci celé akce stál opět James Ward-Prowse a jeho zakončení v souboji muže proti muži Gomes neměl - 2:0.

Jenže po změně stran se začaly dít věci. Domácí totiž nevzdali souboj se Southamptonem a výsledkem byla jejich větší aktivita. Roberto Pereyra pálil těsně nad a střídající Troy Deeney rovněž pálil. Následně mu mnohem více šla kombinace s Janmaatem, jehož střelu ještě McCarthy vytlačil na břevno. Na dorážku Andreho Graye už ale neměl nárok a kapituloval.

Střídající Troy Deeney byl velkým oživením domácí unylé hry a kromě střelby přidával také myšlenku. Nápor domácího Watfordu byl evidentní a hosté naopak skládali zbraně. Z velké dálky zkusil střelecké štěstí Daryl Janmaat a neuspěl, McCarthyho vyzkoušel také Stefano Okaka.

Když už se zdálo, že se hosté ubrání, tak snaha domácích hráčů přeci jen znamenala srovnání. Southampton nedbale bránil a dopustil se chyby, když brankář Alex McCarthy nešel pro nakopávaný balon. K němu se dostal pohotový Abdoulaye Doucouré a v 90. minutě srovnal na konečných 2:2!

Více informací k zápasu

West Bromwich Albion - Brighton & Hove Albion 2:0

13.01.2018 16:00

Góly: 4. Jonny Evans, 55. Craig Dawson

Teprve třetí výhru v sezoně zaznamenal West Bromwich Albion. Předposlední tým tabulky Premier League doma uspěl proti Brightonu, který sestřelil dvěma brankami v 5. a 55. minutě utkání. The Baggies v lize vyhráli poprvé od 19. srpna, kdy porazili Burnley.

Brightonu nakonec nebylo nic platné ani častější držení balónu. Zkrátka dvakrát inkasoval a nedokázal ani jednou překonat brankáře Fostera. Brightonu se především vůbec nevydařil začátek zápasu. Na The Hawthorns inkasoval už v páté minutě, kdy dobře prodloužil centr Rodríguez a Jonny Evans hlavou zatloukl balón do sítě!

Baggies byli na okamžik pokropeni svěcenou vodou a bylo jich plné hřiště, nicméně druhý gól v prvním poločase přidat nedokázali. Naopak ve 34. minutě mohl udeřit Dunk, nebýt výtečného obranného zákroku Dawsona. Zajímavé situace byly k vidění na obou stranách, nicméně důležitější byl okamžik ze začátku druhého poločasu. V 55. miutě totiž WBA znovu udeřil ze vzduchu, na rohový kop si tentokrát naskočil Craig Dawson a zaplněný The Hawthorns mohl explodovat radostí! Domácí tým byl blízko teprve třetímu vítězství v sezoně.

Brighton se ale nevzdával a několikrát byl velmi blízko vstřelení branky. Před Baldockem v 67. minutě dokonce zívala prázdná branka, ale gól z toho nebyl. Na druhé straně nevyužil rychlý brejk Rondón.

Závěr zápasu přinesl několik vzrušivých momentů. Rondón v nastavení znovu odmítl definitivně pojistit výsledek a to rovnou dvakrát! Brighton se kontaktní branky nedočkal a s předposledním West Hamem prohrál 0:2.

Více informací k zápasu

Newcastle United - Swansea City 1:1

13.01.2018 16:00

Góly: 68. Joselu - 60. Jordan Ayew

Hodinu čekali diváci v St. James Parku na úvodní branku zápasu o kterou se trochu překvapivě postaral hostující Jordan Ayew. Odpověď Strak byla rychlá, o osm minut později stanovil konečný výsledek 1:1 Joselu. Dělba bodů je ale z pohledu obou celků spíše ztrátou.

Newcastle i Swansea totiž potřebují body jako sůl. O něco více pochopitelně Swansea, která se krčí na úplně posledním místě Premier League. Lépe vstoupily do zápasu Straky a po čtyřech minutách se vyšrouboval do vzduchu Dwight Gayle a Fabiański musel zasahovat. O chvíli později se prokličkoval hostující defenzivou šikovný Ayoze Pérez, ale Dwight Gayle tentokrát hlavo úplně minul. Newcastle každopádně stupňoval svůj tlak a před Fabiańskim bylo stále živěji. Brankáře Swansea nepřekonal ani osamocený Ayoze Pérez.

Když už se Straky přeci jenom dočkaly, byl ve 38. minutě máván ofsajd. Rafa Benítez mohl být s výkonem svých svěřenců spokojen, méně už ale s tím, jak jeho svěřenci nakládali s proměňováním příležitostí.

Něco málo přes padesát tisíc diváků, kteří si našli cestu do St.James Parku, čekali na úvodní branku přesnou hodinu. V 60. mnutě z jedné z mála příležitostí udeřila Swansea. Do vápna Newcastlu přilétl výborný centr a Jordan Ayew zůstal na malém vápně nehlídaný, pověsil se do vzduchu a nadvakrát překonal brankáře Darlowa.

Newcastle se naštěstí stihl vzpamatovat a poměrně rychle vyrovnal. Joselu se dostal na rohu malého vápna k balónu a skrytou střelou k tyči zaskočil Fabiańskiho. Straky chtěly co nejdříve strhnout vedení na svojí stranu, nicméně to se jim nepodařilo. Naopak, ve čtvrté minutě nastavení mohl strhnout výhru na stranu Velšanů střídající Bony Wilfried. Někdejší útočník Sparty nebo Manchesteru City se dostal k bezprostřední dorážce, ale proti němu výtečně zasáhl obránce a na brankové čáře odvrátil hrozbu. St. James Park se nakonec rozuzlení nedočkal a oba celky si připisují po bodu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Manchester City23202167:1762
2.Manchester United23155348:1650
3.Liverpool FC23138254:2847
4.Chelsea FC23145441:1647
5.Tottenham Hotspur23135546:2144
6.Arsenal FC23116641:3039
7.Burnley FC2397719:2034
8.Leicester City2387834:3231
9.Everton FC23761025:3827
10.Watford FC23751133:4226
11.West Ham United23671029:4125
12.Crystal Palace23671021:3325
13.AFC Bournemouth23661124:3524
14.Huddersfield Town23661119:3924
15.Newcastle United23651221:3123
16.Brighton & Hove Albion23581017:2923
17.Southampton FC23491023:3421
18.Stoke City23551323:5020
19.West Bromwich Albion233101018:3019
20.Swansea City23451414:3517

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (970)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele