Premier League - souhrn 23. kola

23.01.2016, 15:39, aktualizováno 24.01.2016, 18:53
Komentáře a souhrny
Chelsea nepohrdla dlouhou přesilovkou a po výhře 1:0 veze všechny body z hřiště Arsenalu. Toho využil Leicester, jenž si snadno poradil se Stoke a osamostatnil se v čele tabulky. Manchester City vybojoval jen bod na West Hamu, United doma dokonce podlehli Southamptonu a na čtvrtém místě jim díky vítězství na půdě Crystal Palace odskočil Tottenham. Bláznivý zápas s devíti góly byl k vidění v Norwichi, kde byl nakonec šťastnější Liverpool...

Arsenal FC - Chelsea FC 0:1

24.01.2016 17:00

Góly: 23. Diego Costa

Ať už je na tom Chelsea jakkoli špatně, s Arsenalem v lize zkrátka neprohraje. Wengerův tým nevyhrál proti městskému rivalovi už devět utkání v řadě, ještě více alarmující je potom statistika vstřelených gólů - ten se Gunners nepodařilo Chelsea dát už pošesté za sebou! Hostům tak stačila jedna trefa Diega Costy, který navíc poslal soupeře do oslabení už v osmnácté minutě...

Už před klíčovým okamžikem celého utkání měla Chelsea překvapivě navrch, ve druhé minutě se ke střele z úhlu dostal Oscar, ale Čech zaváhání obou stoperů ještě zažehnal. Fábregas byl v úvodu aktivní, tvořil většinu akcí Chelsea, tak jako tu pro Azpilicuetu, jenž centrem z levé strany našel ve vápně Williana. Jeho první střela se sice nepovedla, ale po odrazu od Mertesackera se Brazilec s míčem ocitl ve výborné pozici před Čechem. V tísni však střílel po zemi a slabě.

Příběh se začal psát v osmnácté minutě, kdy Willian fantasticky vyvezl míč a poslal do samostatného nájezdu Costu, kterého zezadu sestřelil poslední hráč Mertesacker. Červená karta byla jediným možným vyústěním. Chelsea využila přesilovku po pěti minutách - centr Matiće z levé strany ještě Costa nezasáhl, ale repete od druhé lajny a Ivanoviće už vyšlo. Diego Costa si naběhl mezi Koscielnyho a střídajícího Gabriela a z velké blízkosti překonal Čecha.

Chelsea ve zbytku prvního poločasu odmítla převzít roli dominantního týmu a často nechávala Arsenal na jeho polovině v poklidu hrát. Překvapivě však nedokázala zakrýt mezery v obraně, kam dvakrát zaběhl čestný kapitán Theo Walcott a nebezpečně střílel - v obou případech nicméně z ofsajdu. Obrana však tento vztyčený ukazovák nevnímala a v nastaveném čase mohl Flamini snadno vyrovnat. Po Ramseyho centru se totiž objevil sám před Courtoisem, pouze zakončení stálo za nic.

V ofenzivě si Blues do přestávky vytvořili příležitost jen jedinkrát. Kdo jiný než Diego Costa se prodral do vápna a ze strany vystrašil Čecha. Z následného rohu hlavičkoval přesně Ivanović, ale ještě před Čechem míč z brankové čáry odhlavičkoval Monreal.

Krátce po změně stran měl Arsenal velké štěstí, že sudí Clattenburg neodpískal penaltu za zákrok na Fábregase, jelikož Koscielny záložníka Chelsea atakoval sice tělem, ale absolutně bez úmyslu zahrát balón. Hostům naopak zatrnulo po hodině hry, kdy Courtois nezasáhl centrovaný míč a Arsenal měl několikrát možnost vyrovnat. Míč se však pokaždé odrazil od některého z hráčů Blues.

Arsenal chtěl víc a Chelsea mu to umožňovala. Nechávala mu až příliš prostoru a v dlouhých časových úsecích prakticky odmítala hrát. Hosté hráli přesilovku, ale na hřišti to často vypadalo úplně opačně. Gunners dřeli naplno, ale obrana Blues byla příliš zahuštěná. Jedinou střelu na branku vyprodukoval Flamini, nebezpečné byly především centry, které dělaly Courtoisovi potíže.

Chelsea hrála na brejky, po jednom z nich střílel do Čecha z nějakých dvaceti metrů Fábregas. V závěru se míč často přeléval ze strany na stranu, Arsenal tlačil do plných - marně - zatímco hosté podnikali protiútoky do otevřené obrany.

Jenže jejich odhodlání bylo takřka nulové, takže i když uháněli třikrát v přečíslení 3 na 2, skončilo to nepřesnou přihrávkou, špatným zpracováním a v nejlepším případě Willianovou střelou mimo. Chelsea to však nemuselo mrzet, jelikož Arsenal ani pošesté nedokázal dát Blues gól, na který čeká neuvěřitelné tři roky.

Více informací k zápasu

Everton FC - Swansea City 1:2

24.01.2016 14:30

Góly: 26. Jack Cork (vl.) - 17. Gylfi Sigurdsson (pen.), 34. André Ayew

Everton pokračuje v tragické formě a po domácí porážce se Swansea si upevňuje pozici ve spodní polovině tabulky. Toffees měli celou druhou půli velkou převahu, jenže jeho střelci byli zcela neschopní a ve vyložených šancích buď nezasáhli branku, nebo ani míč. Labutím naopak stačilo málo, jedna penalta a jedna tečovaná střela. Swans vyhráli podruhé v řadě a na sestupové trio mají už čtyřbodový náskok.

Čtyři body naopak Velšané ztrácí právě na Everton, který dále klesá tabulkou. Z posledních deseti zápasů vyhrál jenom jednou a to před měsícem. Pokles formy potvrdil i druhý nejlepší střelec Premier League Romelu Lukaku, jenž už čtyřikrát po sobě vyšel gólově naprázdno.

Úvod dnešního utkání přitom Evertonu docela vyšel, už ve čtvrté minutě trefil tyčku Bešić. Po chvíli pálil tvrdě do Fabianskiho Deulofeu a vypadalo to, že vše půjde pro Everton bez potíží. Jenže po čtvrthodině hry Stones nepochopitelně přihrával brankáři Howardovi, který při pokusu dostihnout míč skopnul Andrého Ayewa. Následovala penalta, a tu ranou do horního rohu proměnil Gylfi Sigurdsson.

V prvním poločase nebylo o góly nouze, už za deset minut ostatně Toffees vyrovnali zásluhou šťastné teči po standardní situaci. Deulofeův roh našel na přední tyči Gareth Barry, jenž míč šikovně poslal mezi nohy Corka a ten si jej srazil do sítě k zadní tyči Fabianskiho branky. Jen za deset minut ale Taylor oslovil Ayewa, ten vypálil a teč nešťastného Stonese nasměrovala míč za Howardova záda.

Po změně stran se hra vyvíjela zcela jednostranně. Everton útočil, zpravidla přes Deulofeuovu pravou stranu, a Swansea sveřepě bránila své hubené vedení. Ojedinělé pokusy, s nimiž si Howard snadno poradil, vyšly z kopaček Routledge a Sigurdssona, ale potom už to bylo o jednom týmu.

Everton ve druhém dějství vystřelil dvanáctkrát (!), ale jenom jednou trefil branku. Z řady Deulofeuových centrů do vápna byly nejzajímavější dva - ten pro Pienaara, který po střele jihoafrického křídelníka skončil nad; a čtvrt hodiny před koncem pro Lukakua, jenž na malém vápně míč fatálně netrefil.

Závěr utkání už si zahrál i uzdravený Seamus Coleman, jenž měl na hru poměrně výrazný vliv. Po jeho centru a ruce Taylora se mohla pískat penalta; hlavní moment však Ir zažil na konci nastaveného času. Míč po rohovém kopu se přes hlavu Stonese dostal až k němu, jenže pravý bek sám a metr před prázdnou brankou míč poslal nad břevno.

Více informací k zápasu

West Ham United - Manchester City 2:2

23.01.2016 18:30

Góly: 1. Enner Valencia, 56. Enner Valencia - 9. Sergio Agüero (pen.), 81. Sergio Agüero

Anglická fotbalová sobota nám vyšla naprosto nádherně. Devítigólový thriller v Norwichi vše načal, další skvostný duel West Hamu s Manchesterem City jej zase uzavřel. Skóre 2:2 obstarali výhradně Enner Valencia a Sergio Agüero; za zmínku však rozhodně stojí i překrásný výkon míčového génia Dimitriho Payeta.

Utkání začalo naprosto ďábelsky, a to gólem už po 53 vteřinách. Cheick Kouyaté se pozoruhodně snadno prosmýkl kolem Yayi Tourého, jenž se asi ještě zapomněl v šatně, a pronikl do šestnáctky. Odsud s pomocí Delphovy teče dostal míč až k Enneru Valenciovi, jenž prvním dotekem otevřel skóre.

Vedení ale West Hamu moc dlouho nevydrželo. V osmé minutě trefil pohotový Agüero tyčku, o další minutku později však slavil. Zápas "blbec" si vybral Carl Jenkinson, argentinského forvarda hloupě atakoval ve vápně a sudí ukázal na puntík. Jenkinson se zranil a vystřídal, Sergio Agüero penaltu bez potíží proměnil a odstartoval trochu hlušší pasáž utkání.

Až po půlhodině hry začal na Boleyn Ground úřadovat Dimitri Payet, jenž opět fanoušky bavil. Nejprve vybídl k úniku Michaila Antonia, kterého sestřelil Martín Demichelis takovým způsobem, že mohl být rád za žlutou kartu. Standardky z výtečné pozice se chopil samozřejmě francouzský kouzelník a jeho dokonalou ránu pod břevno ještě dokonaleji vyrazil Joe Hart.

Payet ale ve své one-man-show pokračoval a technickými kousky si vybojoval další standardku. Akce po jejím rozehrání nakonec vyplynula až do stádia, kdy Francouz na zadní tyči zastříhal nůžkami, jenže netrefil míč dokonale.

Pět minut po změně stran byl blízko vedoucího gólu Antonio, po centru Nobla však hlavičkoval o několik centimetrů vedle. Ještě méně chybělo vzápětí na opačné straně Fabianu Delphovi - ten svoji přízemní ránu otřel o patu střídajícího pravého beka Byrama a jen jeho zásluhou skončil míč na tyčce.

Právě v těchto chvílích se lámal zápas, jelikož minutu po zmíněné akci se dostal West Ham do vedení 2:1. Michail Antonio nachytal obranu Citizens v nedbalkách, když rychlým vhazováním vyslal do vápna Ennera Valenciu. Ten ve vápně přetlačil trestuhodně slabého Otamendiho a v tísni už podruhé překonal Joa Harta.

Ve zbytku utkání měl logicky navrch Manchester City, který všechny své síly směřoval k obratu. Stihl však jenom vyrovnat, o což se postaral druhý hrdina utkání Sergio Agüero. Taky on si v utkání připsal dvě branky. Tu druhou po nepřehledném postupu Citizens vpřed, kdy se ve vápně šťastně míč odrazil právě k němu a přehodit Adriána už nebyl takový problém.

V nastaveném čase měl paradoxně blíže ke třem bodům West Ham - po skvělém centru Payeta se dostal k hlavičce Kouyaté a trefil břevno.

Více informací k zápasu

Crystal Palace - Tottenham Hotspur 1:3

23.01.2016 16:00

Góly: 30. Jan Vertonghen (vl.) - 63. Harry Kane, 84. Dele Alli, 90. Nacer Chadli

Malé londýnské derby dopadlo lépe pro favorizovaný Tottenham. V Selhurst Parku bylo k vidění zajímavé utkání, skóre otevřel po půlhodině hry vlastním gólem Jan Vertoghen, svěřenci Mauricia Pochettina ovšem ve druhém poločase dokázali výsledek zásluhou branek Kanea, Alliho a Chadliho otočit.

Nejlepším hráčem v červenomodrém dresu byl dnes Wilfried Zaha a talentovaný křídelník byl i u prvního gólu zápasu. Jan Vertoghen nejprve špatně rozehrál, míče se zmocnil McArthur, předal ho Zahovi a jeho centr si do vlastní sítě srazil opět nešťastný belgický stoper. Vertoghen tak paradoxně dopomohl Eagles prolomit pětizápasovou sérii bez vstřelené branky.

Spurs mohli vyrovnat ještě do přestávky, po centru Eriksena a zakončení Rose z bezprostřední blízkosti se však fantastickým zákrokem blýskl Wayne Hennessey. Velšský reprezentant, jenž v poslední době udělal několik chyb, si pak poradil i s hlavičkou Kanea a proti nebezpečném Eriksenově pokusu zasahovat nemusel.

V 63. minutě už ale inkasoval. Nacer Chadli poslal do malého vápna vysoký centr, na nějž zřejmě Hennessey mohl vyběhnout, jenomže zůstal stát na čáře, odkud již neměl šanci zakročit proti přesné a prudké hlavičce Harryho Kanea. Pardewova ekipa pak několikrát svého soupeře zatlačila a byla blízko vedoucímu gólu.

V 70. minutě předvedl dva výborné zákroky v krátkém časovém sledu Hugo Lloris. Nejprve fantasticky vyškrábl střelu Zahy a po následném rohu si poradil i s ránou Souarého. Za chvíli měl francouzský brankář obrovské štěstí, po centru Puncheona se totiž nejprve na břevno snesla hlavička Scotta Danna a horní tyč orazítkoval z dorážky i Mile Jedinak.

Po sérii příležitostí domácích přišla paradoxně vítězná branka hostů. Je nicméně na místě říct, že nad touto trefou muselo zaplesat srdce všech fotbalových příznivců, včetně těch, co přáli Crystal Palace. Christian Eriksen přiťukl míč Dele Allimu, objev letošní sezóny si elegantně obhodil bránícího Jedinaka a přímo z voleje pak rozvlnil síť. "What a goal!" jak by řekli angličtí komentátoři.

Alli pak předvedl další parádu ještě v nastaveném čase, nasadil jesličky Delaneymu, sám před Hennesseym však pouze rozezvučel břevno. Definitivní pojistku přidal až Nacer Chadli, který napřáhl ze střední vzdálenosti a zaznamenal další krásný gól.

Více informací k zápasu

Leicester City - Stoke City 3:0

23.01.2016 16:00

Góly: 42. Daniel Drinkwater, 66. Jamie Vardy, 87. Leonardo Ulloa

Pohádka stále nekončí! Leicester dnes naprosto bez potíží přejel neškodné Stoke City a minimálně do zítřejšího večera se opět dostal do čela Premier League. Důležitou roli při vítězství 3:0 sehrál Danny Drinkwater, který první gól se štěstím dal a druhý báječně připravil Jamiemu Vardymu. Prosadila se i další hvězda Riyad Mahrez, jenž předvedl úchvatnou práci před brankou Leonarda Ulloy.

Před utkáním se ohledně Foxes nesly mírné obavy - svěřenci Claudia Ranieriho totiž z posledních pěti utkání vyhráli jenom jednou a vstřelili pouhé dvě branky. Úplně na suchu pak byli oba hvězdní ofenzivní fotbalisté Jamie Vardy a Riyad Mahrez. Utkání se Stoke však všem škarohlídům vyrazilo trumfy z ruky.

Jako první měl šanci ke skórování právě Vardy, který pálil po zpětné přihrávce Albrightona do připraveného Butlanda. Na druhé straně se naopak vyznamenal Kasper Schmeichel, který lapil Dioufův pokus po centru Shaqiriho.

Diváci na King Power Stadium se vedoucího gólu dočkali až pár minut před přestávkou. Fuchsův rohový kop se odrazil přímo k nohám Dannyho Drinkwatera, jenž se do míče bez váhání opřel. Jeho střela byla tečována Wilsonem tak (ne)šťastně, že zapadla přímo do sítě.

Zápas se lámal po hodině hry. V jedné pětiminutovce totiž nejprve Scheichel skvěle vychytal hlavičku Joselua, aby pak Jamie Vardy byl naopak úspěšný. Drinkwater tentokrát zaujal roli asistenta, bryskním dlouhým pasem poslal právě Vardyho do samostatného úniku a ten měl roli jednoduchou. Blafák, ťuk a 2:0 pro Leicester.

Vedle Dannyho Drinkwatera předvedl takřka dokonalý výkon i defenzivněji založený N’Golo Kanté, jenž byl nesmírně energický, pohyboval se prakticky vždy na správných místech a celkem přerušil útok Potters desetkrát.

Mohl si tak mnout ruce, když si Riyad Mahrez splnil naopak své ofenzivní povinnosti a v závěru utkání Leicester uzavřel výsledek na jasných 3:0. Alžírský fotbalista ve vápně zesměšnil Wollscheida, nasadil mu překrásné housle a před poloprázdnou branku naservíroval míč Leonardu Ulloovi. Ten se pouze sklouzl po trávníku a šel slavit.

Více informací k zápasu

Manchester United - Southampton FC 0:1

23.01.2016 16:00

Góly: 87. Charlie Austin

Žádná velká podívaná nebyla k vidění v sobotu odpoledne na Old Trafford. Naprosto neškodný Manchester United nedokázal Frasera Forstera v bráně Southamptonu nikterak ohrozit, a ten tak od svého návratu po těžkém zranění ještě neinkasoval. Saints hráli to, co potřebovali, a tři body pro ně v závěru zajistil přesnou hlavičku střídající Charlie Austin, čerstvá posila z Queens Park Rangers.

Jako první stojí za zmínku situace ze 13. minuty, kdy zpoza velkého vápna pálil Daley Blind. Ne tak ani proto, že by jeho pokus měl gólové parametry, neboť Forster míč bezpečně ukryl ve svých rukavicích, ale především kvůli faktu, že se jednalo o jedinou přímou střelu Red Devils na branku v tomto utkání.

Hosté si největší příležitost úvodního dějství vypracovali v 36. minutě, kdy Shane Long chytrou přihrávku oslovil Maného, jenomže senegalskému reprezentantovi v rozhodujícím momentu selhalo zpracování a balón tak bez problému sebral David De Gea. Španělský gólman dnes také příliš práce neměl, při další šanci Victora Wanyamy zasahovat nemusel, jeho hlavička totiž mířila vedle.

Jelikož toho fotbalisté na hřišti mnoho zajímavého nepředvedli, mohli se diváci u televizních obrazovek pobavit alespoň nezvanou návštěvou z říše zvířat. Někteří příznivci tuto myš ve svých ironických tweetech vyhlásili hráčem zápasu.

Když už se zdálo, že se dnes oba celky rozejdou smírně, přišla 87. minuta a standardní situace Jamese Ward-Prowse. Talentovaný záložník svým centrem našel přesně hlavu nehlídaného Charlieho Austina a ten se při své premiéře v drese Southamptonu stal hrdinou utkání. Ronald Koeman si tak musel mnout ruce a to i kvůli tomu, že oba hlavní aktéři gólové akce přišli na trávník až v závěrečné půlhodině.

Žolíkem mohl být i Adnan Januzaj, dvacetiletý Belgičan, který se vrátil z půlročního hostování v Borussii Dortmund, však v poslední nastavené minutě prostor mezi třemi tyčemi těsně minul a porážku Manchesteru United neodvrátil.

Více informací k zápasu

Sunderland AFC - AFC Bournemouth 1:1

23.01.2016 16:00

Góly: 45. Patrick van Aanholt - 13. Benik Afobe

Důležitý souboj v boji o záchranu skončil dělbou bodů. Bournemouth byl v Sunderlandu lepší, ale neuhlídal rozjetého Patricka van Aanholta, jenž se trefil počtvrté v řadě. Gól Benika Afobeho tak Cherries stačil jen na remízu 1:1.

Bournemouth byl v úvodu zápasu jasně lepší a po třinácti minutách se zaslouženě dostal do vedení. Centr Stanislase doplachtil do šestnáctky, kde do něj strčil hlavu Benik Afobe, načež Mannone poprvé kapituloval. Gól ostatně visel na vlásku od začátku, Daniels však pálil příliš slabě na napoprvé Afobe ještě na Stanislasův centr nedosáhl.

Krátce po první brance měl velkou možnost na druhou trefu Stanislas, jenže míč se od něj odrazil ve výtečné pozici nad. Stejný hráč měl prsty i v dalších dvou akcích Bournemouthu - nejprve tvrdě pálil do Mannoneho, aby za minutu vyhrál souboj pro Afobeho a spílal mu, že následně nedostal míč do jasné pozice. Benik naproti tomu volil střelu, která dopadla totožně, jako předtím Stanislasova.

Jak je u Cherries zvykem, ve druhé části prvního dějství se začali vytrácet a Sunderland se dostával stále blíže k brance Artura Boruce. Polský gólman si první vážný zákrok připsal po půlhodině hry, kdy tygřím skokem zamezil prudké hlavičce Johna O’Shea v cestě do branky.

Ještě do přestávky se však Sunderlandu podařilo vyrovnat a vrátit se tak do utkání. Boriniho tečovanou ránu ještě Boruc skvěle chytil, ale v nastaveném čase už kapituloval. Kdo jiný než Patrick van Aanholt, jenž skóroval už ve čtvrtém utkání v řadě, mohl po levé straně vtrhnout do vápna a propálit vše, co mu stálo v cestě.

Po obrátce se všechno vrátilo do zavedeného pořádku. Bournemouth opět jasně kraloval, dlouhé minuty soupeři prakticky nepůjčil míč a měl i velkou šanci. To když na samém začátku druhé půle Stanislas střílel z hranice vápna místo toho, aby nahrál do šestnáctky úplně volnému Arterovi.

Boruc se musel ohánět už jen jedinkrát, parádně si poradil s hlavičkou Jonese po centru Johnsona. Společným jmenovatelem většiny nebezpečí v tomto utkání byl nicméně záložník hostí Junior Stanislas. On byl vůdcem Bournemouthu při závěrečném tlaku, který však vyústil "jen" v obrovskou šanci Lewise Grabbana, který sám před Mannonem po Stanislasově úžasném pasu selhal.

Více informací k zápasu

Watford FC - Newcastle United 2:1

23.01.2016 16:00

Góly: 46. Odion Ighalo, 58. Craig Cathcart - 71. Jamaal Lascelles

Watford opět ukázal, že na Newcastle umí, porazil ho v probíhající sezóně už potřetí a ukončil tak měsíc dlouhé čekání na tři body. Důležitý úspěch se přitom nerodil snadno a domácí mohou děkovat soupeři za malátný vstup do druhé půle. Zatímco tak atakují první polovinu tabulky, hosté se stále topí na sestupové příčce.

Už po třech minutách mohly Straky zaskočit domácí fanoušky, po průniku Sissoka dokázal ale pokus Wijnalduma zablokovat Cathcart, Aarons pak z dorážky pálil o decimetry vedle. Pozorná defenzíva vybízela i k dalším kontrům, ty však hatila nepřesnost. V 18. minutě se tak prvně ke slovu přihlásil i Watford, nicméně po přihrávce Ighala si Deeney vylámal zuby na Eliottovi, jenž si bravurně poradil i s dorážkou Capoueho.

Výrazně běhavější a po gólu toužící Hornets musel v 25. minutě podržet Gomes, jenž líbivou akci po ose Sissoko - Wijnaldum - Mitrović ukončil excelentním reflexem a nohou vyrazil jasnou příležitost k otevření skóre. Snažící se domácí do přestávky vypálili dvakrát tolik střel než jejich soupeř, k vyložené šanci je ovšem takřka bezchybná obrana Magpies nepustila.

Jak v noční můře se tak musela cítit po 44 vteřinách od začátku druhého dějství. Chaos ve středu pole vyřešil Deeney dokonalým pasem na Ighala, jenž se pohyboval na hraně ofsajdu, tváří v tvář brankáři si lehce postrčil balón do strany a už do odkryté branky vstřelil třetí nejrychlejší gól druhé půle v této sezóně a připsal si svůj první zásah v novém roce.

Ještě před hodinou hry pak bylo s hosty ještě hůře. Deeney vracel hlavou před branku, kde důrazem nadělal neplechu Ighalo, čehož využil trestuhodně nehlídaný Cathcart k pohotovému zakončení, na které už Elliot nestihl zareagovat včas. V Premier League se tak trefil po pěti letech a dvou dnech, tehdy ještě v dresu Blackpoolu otevíral skóre proti Manchesteru United. McClaren reagoval dvojím střídáním a především Ayoze Pérez okamžitě proháněl zadní řady Hornets, nejprve jeho centr nedokázal usměrnit Gouffran, následně hlavičkou minul sám.

K závěrečnému dramatu vyzval Lascelles, když dvacet minut před koncem vyskočil nejvýše na centr z rohového kopu od Shelveyho a hlavičku na přední tyč Gomes nedokázal vytěsnit. Pro bývalého hráče Nottingamu to byl od letního přestupu první soutěžní gól v novém dresu. Takovému příběhu chtěl opětovně zabránit Ighalo, po dobré individuální akci nicméně na Elliota nevyzrál.

Tři minuty před koncem řádné hrací doby tak mohl děkovat sobeckému Capouemu, jenž se sice povedeně uvolnil, místo přihrávky na trio lépe postavených spoluhráčů však zvolil nepřesné zakončení. Když další rohový kop Shelveyho jen těsně nepřetavil ve vyrovnání Mitrović, dočkal se Watford prvně od 20. prosince tří bodů, Magpies se naopak i potřetí v roce 2016 vrací domů s porážkou.

Více informací k zápasu

West Bromwich Albion - Aston Villa 0:0

23.01.2016 16:00

Góly: -

Aston Villa chtěla urvat tři body z derby a po celý zápas na hřišti vládla, jenže k šanci se prakticky neprosadila a musí brát za vděk bezbrankovou remízou s nedůstojně pasivním West Bromwichem. Ten tak už tři kola čeká na vítězství, jeho sobotní soupeř a zároveň poslední celek ligy pak stejně dlouhou dobu neprohrál.

Villans dávali od prvních minut vědět, že se jejich sebevědomí vrací, jenže ani podstatně aktivnější výkon směrem dopředu nemohl fungovat dle představ, když se ve vápně nacházel povětšinou osamocený Kozák, jenž tak přitahoval pozornost obránců natolik, že bylo téměř nemožné, aby ho Westwood svými centry uvolnil k slušné možnosti zakončit.

Pasivní Baggies mohli na svou vyčkávací taktiku doplatit po třiadvaceti minutách, po zjevném faulu Olssona na Ayewa však sudí Madley zůstal klidným, jenž poté alibisticky pět minut před odchodem do šaten udělil po faulu na Yacoba Richardsovi pouze žlutou kartu. 63% času na míči a střelecká bilance 5:0 mohla přijít pro Villans vniveč těsně před přestávkou, Gardner ovšem svůj dalekonosný pokus mezi tři tyče neusměrnil.

Obdobně to chvíli po změně stran zkoušel Séssegnon, ani on však svůj parádní technický projektil nedokázal stlačit do branky. Rozháraný obraz hry domácím svědčil, náhlé útočné výpady ovšem nedokázal zužitkovat a branku ohrožoval stejným způsobem jako hosté po enormním množství nepřesných centrů do šestnáctky.

Bylo tak jasné, že ani druhý poločas příliš kvalitní podívanou nenabídne a diváci si tak užívali všechny střelecké pokusy, jakkoliv nepřesné. Největší šance tolik se snažících hostů přišla až dvě minuty před koncem, ani proti pokusu Bacuny zpoza vápna ovšem Foster zakročit nemusel. Prvně od dubna 2012, tedy po osmi vzájemných střetnutích, se tak oba celky rozešly bez branek.

Více informací k zápasu

Norwich City - Liverpool FC 4:5

23.01.2016 13:45

Góly: 29. Dieumerci Mbokani, 41. Steven Naismith, 54. Wes Hoolahan (pen.), 90+3. Sébastien Bassong - 18. Roberto Firmino, 55. Jordan Henderson, 63. Roberto Firmino, 75. James Milner, 90+5. Adam Lallana

Premier "Crazy" League. Úvodní zápas sobotního programu stál skutečně za to, byť si na něm rozhodně nepochutnali milovníci defenzivního fotbalu. Bláznivá přestřelka na Carrow Road skončila vítězstvím Liverpoolu 5:4, a to i přesto, že Norwich v jednu chvíli vedl už 3:1 a v nastaveném čase vyrovnal na 4:4. Definitivní rozhodnutí si schoval na pátou minutu nastavení střídající Adam Lallana.

Liverpool hrál většinu utkání špatně, a to především v obraně, která hořela neuvěřitelným způsobem. Ještě tragičtější výkon však předvedla defenziva Norwiche. Domácí už po čtvrt hodině hry dovolili Milnerovi prostrčit míč do vápna na Roberta Firmina, který z poměrně nevýhodné pozice otevřel skóre. Chvíli nato pro změnu vybídl do nájezdu Firmino Milnera, ale záložník Reds ve vyložené šanci selhal.

Norwich se do blízkosti branky hostí dostal až v sedmadvacáté minutě, kdy Martinův centr odvrátil Mignolet na roh. Jenže po jeho exekuci a sérii hlaviček se k míči na hranici malého vápna dostal Dieumerci Mbokani, jenž patou a mezi nohama těžkopádného Sakha vyrovnal na 1:1. Úplný obrat stihli Kanárci dokonat ještě před přestávkou, kdy Hoolahan našel skvělým pasem ve vápně Stevena Naismithe a ten střelou z úhlu nachytal Mignoleta v nedbalkách.

Obrana Liverpoolu si vybrala hořkost do dna pár minut po přestávce a nálada na Carrow Road byla ještě lepší. Moreno totiž novou posilu z Evertonu Naismithe fauloval ve vápně a následnou penaltu proměnil obvyklý nahrávač Wes Hoolahan. Jenže to, co se v Norwichi událo v následujících minutách, bylo naprosto šílené.

Už dvě minuty po brance na 3:1 vstřelil nesmírně důležitý kontaktní gól Jordan Henderson, jenž se po centru Clyna a teči Firmina ocitl uvnitř vápna a podivně prázdné obrany domácích úplně sám. A tak míč napálil do sítě. Po hodině hry už bylo srovnáno, když si to do totožného průvanu ve šestnáctce namířil produktivní Roberto Firmino, zpracoval si centr Lallany a pohodlně zakončil.

Gólově nesmírně záživný zápas korunoval čtvrt hodiny před koncem stoper Norwiche Martin, jenž nepochopitelně přihrával z půlky hřiště až k vlastnímu brankáři, čehož ochotně využil James Milner. Tentokrát už samostatný nájezd proměnil a dokonal třígólový obrat na 4:3 pro Liverpool.

Jenže tenhle zápas byl prostě nekonečně absurdní, tudíž nemohl skončit tak jednoduše. V nastaveném čase se proto dlouhý centrovaný míč odrazil od Jeromea k Sebastianu Bassongovi, který do něj plácl a dostal fanoušky do euforie. Z té je ale záhy vymanil hrdina utkání Adam Lallana. Nátlak na opačné straně resultoval až ve skákající míč v šestnáctce, do nějž se záložník opřel a uzavřel na konečných 5:4.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Leicester City23138242:2647
2.Manchester City23135545:2344
3.Arsenal FC23135537:2244
4.Tottenham Hotspur23119341:1942
5.Manchester United23107628:2137
6.West Ham United2399536:2836
7.Liverpool FC2397730:3234
8.Southampton FC2396832:2433
9.Stoke City2396824:2533
10.Watford FC2395927:2632
11.Crystal Palace23941024:2731
12.Everton FC23611640:3429
13.Chelsea FC2377932:3428
14.West Bromwich Albion2377922:3028
15.Swansea City23671022:3125
16.AFC Bournemouth23671027:3825
17.Norwich City23651228:4323
18.Newcastle United23561225:4121
19.Sunderland AFC23541428:4619
20.Aston Villa23271418:3813

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1580)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele