Premier League - souhrn 19. kola

22.12.2017, 22:39, aktualizováno 23.12.2017, 22:42
Komentáře a souhrny
Manchester City pokračuje ve spanilé jízdě, jeho další obětí se stal Bournemouth. Chelsea na půdě Evertonu nechala po bezbrankovém průběhu dva body. Očekávaný páteční šlágr Premier League mezi Arsenalem a Liverpoolem vítěze nepřinesl, Tottenham si poradil s Burnley. Manchester United v závěru ztratil výhru v Leicesteru...

Leicester City - Manchester United 2:2

23.12.2017 20:45

Góly: 27. Jamie Vardy, 90+4. Harry Maguire - 40. Juan Mata, 60. Juan Mata

Leicester urval v závěru zápasu s United remízu i v deseti lidech. Za United se dvakrát trefil Juan Mata.

Remíza výrazně ani jednomu z týmů nepomohla, přestou jsou s ní pravděpodobně spokojenější domácí. Leicester se nyní nachází na osmém místě ligové tabulky a se sedmadvaceti body ztrácí na čtvrtý Liverpool osm bodů. United se stále nachází na druhém místě, s dvanáctibodovou ztrátou na první Citizens a tříbodovým náskokem na třetí Chelsea.

Již v jedenácté minutě se do první velké šance zápasu dostali hosté. Lingard skvělou přihrávkou poslal do dobré příležitosti Romelu Lukaka, který však nedokázal zachytit míč, který tak polapil brankář Leicesteru, Kasper Schmeichel. Ve 27. minutě se mohli začít radovat domácí. Po zdařeném protiútoku obehrál Mahrez Smallinga a nahrál na Vardyho, který již nemšl probém usměrnit míč do sítě. Ve 40. minutě se "Rudým ďáblům" podařilo vyrovnat. Lingard sklepl Martialův centr na Juana Matu, který nekompromisně zakončil k tyči Schmeichelovy brány. Do kabin se tedy šlo po atraktivním průběhu prvního poločasu za stavu 1:1.

V 53. minutě zachránil United skvělým obranným zákrokem Victor Lindelof, který zblokoval střelu Christiana Fuchse, ani ne o minutu později přestřelil ze stoprocentní šance Anthony Martial. V 60. minutě se Juanu Matovi ukázkově povedl volný přímý kop, díky němuž United poslal svým druhým gólem v zápase do vedení. V 73. minutě hrubě fauloval Rashforda Amartey a po zásluze viděl od rozhodčího Mosse druhou žlutou a následně červenou kartu. Ani oslabení ale Leicester neodsoudilo k prohře. V úplném závěru zápasu si totiž na centr Marca Albrightona naběhl Harry Maguire a míč trefil z voleje přímo do odkryté části de Geovy brány.

Příště se United představí již v úterý, kdy budou hostit Burnley. Leicester City se ve stejný den představí na hřišti desátého Watfordu.

Více informací k zápasu

Burnley FC - Tottenham Hotspur 0:3

23.12.2017 18:30

Góly: 7. Harry Kane (pen.), 69. Harry Kane, 79. Harry Kane

Lionel Messi se dnes osamostatnil na čele střelců tohoto kalendářního roku svým 54. gólem za klub i reprezentaci a hodil tak rukavici poslednímu zbývajícímu mohykánovi - na 50 brankách byl před dnešním dnem Harry Kane, kterého ještě čekaly dva duely. A že ten první proměnil rovnou ve zlato...

Anglický kanonýr začal na srážení manka pracovat už po sedmi minutách, když mu k penaltě dopomohl pochybný pád Deleho Alliho, jenž chvíli předtím domácí fandy poprvé řádně rozdráždil ostrým zákrokem na Charlieho Taylora. To pravé, pozitivní dráždění potom ve zbytku zápasu prováděl hlavně Kane, který nakonec i svým 35. a 36. zásahem vyrovnal anglický prvoligový rekord v gólech za jeden kalendářní rok.

Harry Kane ho přitom klidně mohl i povýšit, když v první půli pohrdl několika zajímavými příležitostmi. Chvíli po proměněné penaltě například zamířil těsně mimo po výzvě Son Heung-mina, přičemž zvýšit na 2:0 záhy trestuhodně odmítl také Moussa Sissoko. Krátce po přestávce Kaneovi chyběl krůček k navázání na Eriksenovu příhru, zatímco sám Dán později neskóroval za asistence Sona.

Burnley mělo mezitím k návratu do utkání poměrně daleko, pod což se podepsalo i nucené střídání zraněného útočníka Wooda těsně před obrátkou. Pojistku nakonec Kane doručil až v 69. minutě poté, co Ben Mee namazal Sissokovi. A také třetí gól byl způsobem individuálním pochybením hráče Burnley, tentokrát se jednalo o lacinou ztrátu Gudmundssona následovanou gólovou přihrávkou Alliho.

Více informací k zápasu

Brighton & Hove Albion - Watford FC 1:0

23.12.2017 16:00

Góly: 64. Pascal Groß

Fotbalisté Brightonu nakonec dokázali urvat tři body v souboji s Watfordem, ale poměrně zbytečně se museli o výsledek strachovat. Domácí si totiž v zápase vytvořili velký počet stoprocentních příležitostí, ale ujala se jen jediná v podání Pascala Grosse.

Už začátek zápasu byl ze strany Brightonu hodně odvážný. Domácí se tlačili do koncovky a Watford se po velkém závaru před Gomesem jen zázrakem ubránil. V 9. minutě už domácí zakončili, z dobré pozice ale přestřelil Pröpper. Brighton si v úvodní čtvrthodině vytvořil obrovský nápor a jeho převaha přetrvávala prakticky po celý první poločas. Po půlhodině hry hlavičkoval na zadní tyči zcela osamocený Connor Goldson, ale Gomes se vytasil se skvělým zákrokem. Watford nedokázal branku Ryana nijak výrazněji ohrozit a stav 0:0 mu musel do přestávky velmi vyhovovat.

Hostující manažer Marco Silva pochopitelně nemohl být s výkonem svých svěřenců spokojen. Brighton jeho mužstvo výrazně přehrával a s takovou bylo jen otázkou času, kdy se domácím podaří brankáře Gomese překonat.

Watford si ponaučení z prvního poločasu nevzal, Brighton ho znovu přitlačil a tentokrát už hosté inkasovali. V 64. minutě vypálil skrytou ránu Pascal Gross a American Express Comunity Stadium mohl jásat nadšením i díky ne úplně jistému zákroku zkušeného Gomese.

Grossův gól pak odstartoval celou plejádu velkých příležitostí. Lewis Dunk měl na hlavě druhý gól, ale z jasné pozice nepochopitelně minul. Snad v ještě větší šanci byl Hemed, který z otočky z malého vápna rovněž netrefil prostor mezi tyčemi. To byly obrovské šance, které mohly Brighton hodně mrzet. Zvláště když o pár minut později zazdil asi největší šanci hostů Richarlison.

Brighton každopádně dál pohrdal možností výsledek pojistit. Před Knockaertem dokonce zívala prázdná branka, jenomže domácí hráč trefil jen boční síť. Domácí se pak v závěru zatáhli a Watford mohl ve čtvrté minutě nastavení srovnat. Ryanovi při centru vypadl míč z náruče a Okaka na zadní tyči netrefil. Brighton tak nakonec udržel nejtěsnější vedení a připisuje si tři body.

Více informací k zápasu

Manchester City - AFC Bournemouth 4:0

23.12.2017 16:00

Góly: 27. Sergio Agüero, 53. Raheem Sterling, 79. Sergio Agüero, 85. Danilo

Už nějaký týden je jasné, že zažíváme něco, co dosud v Premier League bylo bezprecedentní. Nyní to dokonce vypadá, že něco podobného patrně ještě hodně dlouho ani nezažijeme. Ne snad že by Manchester City dnešní výhrou nad Bournemouthem překvapil, ale 17. výhra v řadě je zkrátka a dobře neuvěřitelný počin.

Jak roztomile nyní působí tehdy zázračná série londýnské Chelsea, která v minulé sezóně posbírala třináct vítězství v řadě a směle nakročila k zisku titulu. O tom, že letos se budou střídat stráže, už prakticky nemůže být pochyb - a při trendu aktuálních výkonů už mnozí vidí s pohárem v ruce kapitána Citizens Vincenta Kompanyho. Aby ne, třináct bodů v čele tabulky po polovině soutěže, to je skutečný počin.

Hrdinou zápasu se stal dvougólový Sergio Agüero, který rozšířil svou sbírku na 134 gólů v Premier League - a z hráčů v klubu ligových kanonýrů s více než 100 góly má nyní nejlepší průměr branek na zápas. Proti Cherries však nebylo zas až tak o čem, vždyť Bournemouth na Etihad Stadium prohrál i potřetí ve třech letech - a pokaždé o čtyři góly...

Po 26 minutách se Howeovu týmu nevyplatila lehkomyslnost v obraně, lacinou ztrátu před vlastním vápnem potrestal zmíněný argentinský forvard, který se úplně sám zjevil ve vápně a bez problémů proměnil přesný centr Fernandinha.

Bournemouth zakončil první půli slušně a pokusy Wilsone s Ibem musela obrana domácích zblokovat. Druhý gól zápasu přišel až po změně stran a postarali se o to hráči Manchesteru City. Silvovu přihrávku elegantně prodloužil do vápna Agüero a Raheem Sterling tváří v tvář Begovićovi nezaváhal.

Třetí branku přidal opět muž utkání a jeden z nejlepších útočníků Premier League za poslední roky. Na centr Bernarda Silvy naskočil mezi stopery opět coby hlavičkář a bylo definitivně po zápase. Tečku na konečném výsledku připojil hladový Danilo, jemuž do vápna poslal pozvánku Sterling.

Více informací k zápasu

Southampton FC - Huddersfield Town 1:1

23.12.2017 16:00

Góly: 24. Charlie Austin - 64. Laurent Depoitre

Utkání mezi Southamptonem a Huddersfieldem vítěze nepoznalo. Domácí se sice dostali do vedení a měli několik šancí odskočit, jenomže hosty podržel brankář Lössl a vyrovnání nakonec zařídil Laurent Depoitre.

Pro Southampton nemuselo utkání začít vůbec dobře. Dezorientovaný Maja Jošida při snaze odkopnout balón promáchl, ale gólman Forster byl pozorný a hrozící požár rychle uhasil. Domácí fotbalisté byli jinak lepším týmem a Huddersfield přehrávali, přičemž jejich tlak vygradoval ve 24. minutě úspěšným rohovým kopem. Od praporku přiletěl do šestnáctky balón, hlavičkoval Hoedt a Charlie Austin u tyče usměrňoval do sítě. Odpověď Huddersfieldu mohla být blesková, ve vzduchu tentokrát úřadoval Christopher Schindler, jenže hlavou mířil vedle.

Ve 32. minutě zatrnulo snad všem přítomným na St. Marry's Stadium, Charlie Austin dobíhal balón a kopačkou zasáhl hlavou brankáře Lössla, jenž utrpěl krvavé zranění. Lössl byl nakonec v pořádku, a tak se mohlo pokračovat. Austin byl každopádně hodně vidět a další jeho koncovka skončila nad břevnem.

Charlie Austin měl na kopačce druhý gól i ve druhém poločase. V 61. minutě z další vyloženě šance znovu netrefil branku a rázem toho musel litovat. Na druhé straně totiž úspěšně hlavičkoval z malého vápna po centru Smitha Laurent Depoitre a bylo to 1:1.

Čtvrthodinu před koncem se znovu potkali staří známí Lössl s Austinem. Druhý jmenovaný pálil a Lössl zákrokem vyrazil. Southampton mohl v první minutě nastavení utkání rozhodnout, ale Maja Jošida hlavičkoval pouze do tyče. Huddersfield ubránil na St. Marry's Stadium remízu 1:1.

Více informací k zápasu

Stoke City - West Bromwich Albion 3:1

23.12.2017 16:00

Góly: 19. Joe Allen, 45+2. Eric Choupo-Moting, 90+5. Ramadan Sobhi - 51. Salomón Rondón

Důležitý záchranářský souboj nakonec lépe zvládlo Stoke, které v domácím prostředí zdolalo konkurenční West Bromwich Albion 3:1 a v Premier League se tak dostalo z bezprostředního ohrožení sestupu. Ve vyrovnané soutěži poskočilo ze sedmnácté pozice až na čtrnáctou příčku s devatenácti body. Naopak hosté pokračují v trápení, po devatenácti kolech mají na kontě jen čtrnáct bodů a jsou až předposlední devatenáctí.

Domácí se dostali do vedení z první vážnější akce sobotního duelu po necelých dvaceti minutách hry. Střela Erica Choupo-Motinga se dostala na pravou stranu pokutového území přímo na kopačku Crouche, jehož razantní projektil z voleje do předbrankového prostoru zužitkoval nabíhající Joe Allen a z pěti metrů uklidil balón k pravé tyči do protipohybu brankáře Fostera. W.B.A. mohl srovnat dvě minuty před poločasovou přestávkou.

José Salomón Rondón se na pravé straně šestnáctky dostal k odraženému míči a mířil ke vzdálenější konstrukci, gólman Butland předvedl fantastický zákrok a odvracel na rohový kop. Stoke z ničeho nic přidalo druhý gól ve druhé nastavené minutě úvodního dějství. Osmadvacetiletý kamerunský útočník Choupo-Moting po krásné kolmici od Allena obešel Fostera a i přes mírné zaváhání zamířil do sítě mezi dvěma protihráči.

Hosté se vrátili do hry o bodový zisk šest minut po změně stran, kdy snížil Rondón. Po dlouhém nákopu od Brunta z poloviny hřiště přesně odhadl směr i výšku skákavého balónu a ve skluzu z osmi metrů překonal vyběhnutého Butlanda. Po necelé hodině mohl domácím vrátit vedení Choupo-Moting, jenomže jeho hlavičkový pokus proletěl jen těsně nad horní tyčkou. West Bromwich byl velmi nebezpečný zhruba dvacet minut před koncem.

Nejprve mohl srovnat Evans, který si udělal prostor v klubku hráčů a hlavičkoval nad břevno. Vzápětí se vytáhl Butland, když ve skluzu brilantním způsobem vychytal střídajícího Rodrigueze. S přibývajícím časem začal Albion stále více riskovat. V nastaveném čase sice neuspěl Diouf, proti němuž zasáhl Foster, avšak v poslední možnou chvíli pojistil vedení City střídající Ramadan Sobhi. Ten využil rychlého protiútoku a finální přihrávky Choupo-Motinga, zívající branku již minout nemohl.

Více informací k zápasu

West Ham United - Newcastle United 2:3

23.12.2017 16:00

Góly: 6. Marko Arnautović, 68. André Ayew - 10. Henri Saivet, 52. Momo Diamé, 60. Christian Atsu

Poprvé od října se podařilo Newcastlu urvat všechny body, a to na půdě ve slušné formě hrajícího West Hamu. Zatímco Straky získaly v uplynulých devíti ligových kolech jen jeden bod, Kladiváři v Premier Lagun neprohráli třikrát v řadě. Asi rozhodujícím momentem celého utkání byla neproměněná penalta Andrého Ayewa ze druhé půle.

Domácí sice vstoupili do utkání aktivně a už po šesti minutách hry se ujali vedení, jinak ovšem tahali za kratší konec. Nebo byl jejich soupeř vepředu minimálně o dost nebezpečnější. Každopádně poté, co Arnautović přeběhl půl hřiště a zbavil se v rychlosti kličkou obránce Clarka, načal účet tohoto zajímavého střetnutí.

Nicméně hostům se podařilo poměrně záhy vyrovnat. Saivet zahrál přímý volný kop výtečně, obstřelil zeď a balón usměrnil přesně na bližší tyčku. A pak za brankářem West Hamu Adriánem hned dvakrát zvonila branková konstrukce. Nejprve břevno napálil Gayle a ve 34. minutě také zpoza vápna svou levačkou trefil tyčku Ritchie.

Byl to sice po přestávce znovu Arnautović, kdo mohl svůj tým zase dostat na koně, ale jeho technický pokus skončil těsně vedle. Naopak na druhé straně udeřil gólově Newcastle. Atsu na levé straně pokutového území nasadil housle bránícímu Zabaletovi, poté přihrávkou vybídl Diamého, jenž z vyložené pozice nemohl zaváhat.

O dvě minuty později měl ale West Ham velkou možnost na vyrovnání. Antonio si zpracoval míč na prsa a snažil se protlačit do šestnáctky, jenže ze strany ho podrazil Clark. Zákrok byl vedený na hranici pokutového území a sudí Mason po domluvě se svými asistenty nařídil penaltu. Avšak Ayew selhal a na gólmana Elliota z bílého puntíku nevyzrál.

Po hodině hry The Hammers zjistili, že tohle neproměnění se jim šeredně vymstilo. Protože jejich protivník založil rychlou akci, Atsu přihrál míč do strany Joseluovi, ten ho následně bleskově vrátil svému spoluhráči, a ten z blízkosti nezaváhal. Konečnou to ovšem pro utkání neznamenalo, snížení totiž na řadu přišlo o osm minut později.

Po rohovém kopu se sice hlavou neprosadil střídající Carroll, k dorážce se nicméně natlačil Ayew, jenž částečně napravil svůj neproměněný pokutový kop. Na víc se ale svěřenci trenéra Davida Moyese nezmohli. Snad jen Pedro Obiang mohl v 79. minutě skórovat z halfvoleje, to by ale svůj pokus musel stlačit více pod břevno.

Více informací k zápasu

Swansea City - Crystal Palace 1:1

23.12.2017 16:00

Góly: 77. Jordan Ayew - 59. Luka Milivojević (pen.)

Takhle se Crystal Palace nedařilo sedmadvacet let. V historii Premier League nikdy tento londýnský celek nedokázal udržet osmizápasovou šňůru bez porážky - až nyní ji dovršil remízou na hřišti Swansea. Sahal navíc dokonce po třech bodech, jenže na úvodní gól Milivojeviće stihl zareagovat Ayew.

Roy Hodgson dokáže zázraky? Vypadá to tak. Crystal Palace se hnalo do záhuby a vytvořilo mimořádný rekord Premier League. Prvních sedm zápasů se Eagles obešli bez bodu, ba co víc, bez jediné vstřelené branky! Jenže teď naopak tvoří rekordy pozitivní - alespoň co se historie klubové týče...

A mohlo být ještě veseleji, kdyby třeba v úvodu výborného Fabianskiho překonal buď Dann hlavou nebo Townsend točeným pokusem do šibenice. Zato Swansea navázala na ofenzivní mizérii zpod vyhozeného manažera Paula Clementa a v prvním poločase se nezmohla na střelu na branku.

K prvnímu zlomu v utkání došlo s blížící se hodinou hry. Zaha vyslal do šestnáctky Rubena Loftus-Cheeka, jenž vděčně využil poněkud neobratného bránění Fernándeze a přerazil se o jeho napřaženou pravici. Lukovi Milivojevićovi nedělalo sebemenší problém počkat na Fabianskiho skok a uklidit míč z puntíku doprostřed svatyně.

Čtvrt hodiny před závěrečným hvizdem však radost Orlů odmítl dokonalý žolík Jordan Ayew, který se trefil poprvé od srpna letošního roku - shodou okolností taktéž do sítě Crystal Palace. Kličkou posadil na zadek Milivojeviće a parádní křížnou ranou zpoza vápna nedal Speronimu šanci.

Více informací k zápasu

Everton FC - Chelsea FC 0:0

23.12.2017 13:30

Góly: -

Big Sam zavřel krám, ze kterého si Antonio Conte odváží jen jeden bodík. Chelsea Everton na jeho hřišti mačkala od první do poslední minuty, ale na jeho pevně zabezpečenou obranu ani jednou nevyzrála. Londýňané po dvou výhrách v řadě opět ztratili a Manchester City se dnes může vzdálit na propastných 16 bodů.

Chelsea se většinu zápasu snažila hrát fotbal a otevřít obranu domácích, která však držela, držela a s drobnými problémy udržela až do závěrečného hvizdu. Pětadvacet střel vyšlo vniveč, včetně těch sedmi na bránu. Defenziva Toffees v čele s Philem Jagielkou a Jordanem Pickfordem zaslouží za vytrvalý výkon vyznamenání.

Kapitán Evertonu zazářil v desáté minutě, kdy do vápna domácích nacentroval Eden Hazard. Po střele Alonsa se k dorážkám postupně dostali Bakayoko i Willian, ale i když Pickford na jejich rány nedosáhl, Jagielka na brankové čáře obě střely heroicky zablokoval.

To však byla z pohledu Toffees asi nejslavnější chvíle. Do ofenzivy se rozhodně nepředvedli a za celý zápas neohrozili branku Thibauta Courtoise. Ten musel zbystřit jen výjimečně - jako při dalekonosné střele mimo od Daviese nebo po mimořádném zaváhání Christensena, kdy akci Calvert-Lewina zastavil až Kanté.

Rudo však bude na heat mapě pouze na polovině Evertonu, kam Chelsea podnikala výpad za výpadem. Ještě před pauzou se vřítil do vápna Pedro, ale Pickford jeho ránu pod břevno vyrazil. Hned po pauze se Španěl opět na svém sokovi v bráně ztroskotal, načež dorážel Alonso a z čáry tentokrát odkopával Williams.

Právě robustní stoper byl jediné brance utkání nejblíže. Čtvrt hodiny před koncem vložil hlavu do centru z pravé strany a div nepřekonal svého vlastního brankáře. Od břevna se míč odrazil jen kousek před brankovou čáru.

Tím okamžikem tlak Chelsea ještě zesílil, ale obrana Evertonu zařadila ještě vyšší defenzivní stupeň. Neprošla by zkrátka ani myš, natožpak střely Fabrégase nebo Hazarda, jež byly obě tečovány a skončily buď v zámezí nebo v náručí vděčného Pickforda.

Více informací k zápasu

Arsenal FC - Liverpool FC 3:3

22.12.2017 20:45

Góly: 53. Alexis Sánchez, 56. Granit Xhaka, 58. Mesut Özil - 26. Philippe Coutinho, 52. Mohamed Salah, 71. Roberto Firmino

Utkání Arsenalu s Liverpoolem v posledních letech pravidelně nabízí bláznivé přestřelky a nejinak tomu bylo i tentokrát. Přestože se hosté ujali dvoubrankového vedení, Arsenal nesložil zbraně a v rozmezí pouhých pěti minut se dokonce postaral o stěží uvěřitelný obrat skóre Ani Kanonýři však vedení nedokázali udržet, a tak Roberto Firmino stanovil konečný výsledek 3:3, s nímž nebude spokojen ani jeden ze zúčastněných.

Na první půli bude chtít Arsenal hodně rychle zapomenout. Úvodní dvacetiminutovka ještě nabídla vyrovnanou podívanou, kdy se oběma celkům dařilo rovným dílem neutralizovat ofenzivní snažení soupeře, ovšem s přibývajícím časem začal zápasu dominovat Liverpool. Roberto Firmino s dvěma slibnými hlavičkami ještě neuspěl, ovšem v šestadvacáté minutě již rychlý kontr po pravé straně přinesl hostům zasloužené ovoce. Na konci tečovaného centru Mohameda Salaha se ocitl Philippe Coutinho a šikovně hlavou přizvedl míč přes bezmocného Čecha.

Arsenal se sice pokoušel o co nejrychlejší odpověď, jenže otevření zápasu hostům plně vyhovovalo a šance nadále přibývaly výhradně před brankou domácích jako například Firminova pumelice těsně nad. Ta vůbec největší příležitost Reds připadla po podklouznutí Koscielného dvojici Salah - Mané, ovšem první jmenovaný si v samostatném úniku vylámal zuby na výtečném Čechovi a dorážející Sadio Mané zvolil akrobatické zakončení nůžkami a odkrytou branku přestřelil.

Do druhé půle již nevyběhl zraněný Nacho Monreal, jehož nahradil Shkodran Mustafi, ovšem na defenzivní stabilitě Kanonýrů se to zprvu nijak neprojevilo. Byl to totiž právě střídající německý stoper, jehož smolná teč Salahovy rány poslala míč mimo Čechův dosah a Liverpool ve dvaapadesáté minutě vedl 2:0.

Poté se však stalo něco nevídaného. Doposud suverénní hosté na moment polevili v koncentraci a okamžitě pykali. Od Salahovy trefy uběhla sotva minuta, když Joe Gomez podcenil Bellerínův centr na zadní tyč a dovolil Alexisi Sánchezovi, aby zblízka hlavou zabořil míč do sítě. Publikum na Emirates Stadium rázem ožilo a hned o tři minuty později mělo důvod ke dvojnásobné radosti. Ke své typické dělovce zdálky se totiž odhodlal Granit Xhaka a Simon Mignolet v liverpoolské brance nepovedeným zákrokem propustil míč za svá záda podruhé.

Role obou týmů se zcela prohodily a najednou to byl Arsenal, kdo na hřišti plně dominoval, až dokonal obrat. Neuvěřitelnou pětiminutovku Kanonýrů uzavřel Mesut Özil, jenž si výtečně narazil s Lacazettem a zničehonic platil stav 3:2 pro domácí. Otřesený Liverpool se ovšem dokázal zmátořit a Petr Čech se musel znovu činit proti voleji Maného z bezprostřední blízkosti. Dvacet minut před koncem už ale ani český gólman nezabránil Robertu Firminovi ve srovnání na 3:3, přestože si na míč i tentokráte sáhl.

Také závěr utkání pokračoval v ofenzivním duchu,víc než šest branek už ale diváci na Emirates Stadium neviděli. Liverpool Jürgena Kloppa tak sice jako ve všech předešlých případech nasázel Arsenalu přinejmenším tři góly, ale odváží si tentokráte z Londýna pouze bod.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Manchester City19181060:1255
2.Manchester United19133341:1442
3.Chelsea FC19123432:1439
4.Liverpool FC1998241:2335
5.Tottenham Hotspur19104534:1834
6.Arsenal FC19104534:2334
7.Burnley FC1995516:1532
8.Leicester City1976629:2827
9.Everton FC1975724:3026
10.Watford FC1964927:3422
11.Huddersfield Town1964917:3122
12.Brighton & Hove Albion1956815:2321
13.Southampton FC1947818:2519
14.Stoke City19541022:4019
15.Newcastle United19531119:2918
16.Crystal Palace1946916:2918
17.West Ham United19451019:3517
18.AFC Bournemouth19441115:2816
19.West Bromwich Albion1928914:2714
20.Swansea City19341211:2613

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (952)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele