Premier League - souhrn 18. kola

16.12.2017, 15:22, aktualizováno 18.12.2017, 22:51
Komentáře a souhrny
Man Utd veze body ze hřiště West Bromu, Manchester City znovu natáhl svou vítěznou sérii a tentokráte vše odnesl Tottenham. Liverpool rozebral Bournemouth. Arsenal udolal Newcastle a po třech zápasech se dočkal výhry, 1:0 na domácím trávníku zvítězila i Chelsea. Everton v dohrávce ukázkově otáčel proti Swansea. Crystal Palace překvapivě vyloupil stadion Leicesteru...

Everton FC - Swansea City 3:1

18.12.2017 21:00

Góly: 45+2. Dominic Calvert-Lewin, 64. Gylfi Sigurdsson, 73. Wayne Rooney (pen.) - 35. Leroy Fer

Everton si v pondělní dohrávce poradil s hostující Swansea, a ačkoliv po brzkém gólu z kopačky Fera prohrával, ještě do konce první půle se mu podařilo skóre vyrovnat, načež v části druhé pak dokonal svůj obrat.

Hosté do zápasu nevstoupili vůbec špatně a také zahrozili jako první - po narážečce Narsinga s Abrahamem se prvně jmenovaný dostal k zakončení, jenže svou střelu z hranice vápna nasměroval pouze do míst, kde operoval připravený Pickford. Tentýž hráč se připomněl i po dvaceti minutách hry, tentokrát ale z hranice šestnáctky branku přestřelil. Po dalších deseti minutách se k rozehrávce přímého kopu postavil Carroll, jeho střelu přes zeď však domácí brankář zneškodnil. O pět minut později už ale poprvé udeřilo - rohový kop propadl až k na zadní tyči zcela nehlídanému Ferovi, který balón zblízka napálil do sítě.

Labutě však své vedení do poločasové přestávky neustrážili, v nastaveném čase totiž do vápna pronikl Lennon, kterého naivním zákrokem srazil Mesa a kopala se penalta. K té se postavil Rooney, ovšem jeho pokus Fabianski vytáhl na tyč. Od té se však míč pro Labutě odrazil tak nešťastně, že dopadl přesně na kopačky Calverta-Lewina, který jej pohotově vrátil na místo určení.

V druhé půli zahrozil nejprve Sigurdsson, s jeho střelou do středu branky si však Fabianski bez potíží poradil. O chvíli později si však záložník Islandu svůj pokus zopakoval a tentokrát již uspěl - na jeho kroucenou střelu na zadní tyč byl totiž brankář hostí krátký.

Dvacet minut před koncem byla navíc pro Everton nařízená další penalta. To se do pokutového území tentokráte prohnal Kenny, kterého trochu zbytečně podrazil Olsson a sudí Moss neváhal ani vteřinu. K té se opět postavil Wayne Rooney a tentokrát byl se svým pokusem úspěšný, čímž tedy rozhodl o vítězství svého týmu v poměru 3:1

Více informací k zápasu

AFC Bournemouth - Liverpool FC 0:4

17.12.2017 17:30

Góly: 20. Philippe Coutinho, 26. Dejan Lovren, 44. Mohamed Salah, 66. Roberto Firmino

Ve středu se Liverpool proti West Bromwich trápil a nedal ani jeden gól, tentokrát se však prosadil rovnou čtyřikrát, když s Bournemouthem neměl vůbec žádné slitování. Kloppovi svěřenci udeřili do poločasu třikrát a po změně stran ještě navýšili výsledek o jeden zásah.

Bezgólová remíza na Anfield Road proti WBA byla nejspíše opravdu ojedinělým výpadkem. Liverpool se tentokrát rychle prosadil a spustil svůj obávaný gólostroj. Bournemouth udržel ofenzívu Reds na uzdě jen do dvacáté minuty, než si s míčem na nohou pohrál Coutinho a přesnou střelou k tyči zařídil liverpoolské vedení.

Poměrně rychlá branka byla vodou na mlýn hostující ofenzívě, ta následně ještě zvýšila obrátky a podruhé udeřila z rohového kopu. Firmino z akrobatické pozice vrátil balón do šestnáctky a Dejan Lovren zblízka překonal golmana Begoviće. Aby toho nebylo málo, Bournemouthu se zranil Joshua King, takže na plac musel náhradník Junior Stanislas. Domácí mohli v prvním poločase snížit a změnit celkový obraz hry, jenomže Defoe po perfektní kolmici orazítkoval tyč!

Liverpool nehodlal vyčkávat a rozhodl se do poločasu přidat třetí zásah. Mohamedu Salahovi se to ještě ve 43. minutě nepovedlo, ale hned o minutu později už ano. Egyptský rychlík nastartoval svoje nohy, balón mu nikdo nesebral a Begović inkasoval potřetí.

Bournemouth čekal náročný druhý poločas, ale například Sevilla v Lize mistrů ukázala, že i tento stav ještě neznamená definitivní konec. Snížit mohl po dobré akci i střele Defoe, ale parádním zákrokem se vytáhl Mignolet. Konec veškerým nadějím udělal po centru Coutinha hlavičkující Firmino, který překonal Begoviće počtvrté a nikdo už o výhře Liverpooli nepochyboval.

V závěrečné půlhodině už Kloppovi svěřenci udržovali výsledek a pokojně si došli pro důležité vítězství, které je posouvá na čtvrté místo celkové tabulky.

Více informací k zápasu

West Bromwich Albion - Manchester United 1:2

17.12.2017 15:15

Góly: 77. Gareth Barry - 27. Romelu Lukaku, 35. Jesse Lingard

Manchester United zvládl utkání na půdě West Bromwiche a z The Hawthorns odjel s výhrou 2:1. Za hosty se trefili Lukaku a Lingaard, za Baggies v druhé půli korigoval střídající Barry.

První polovinu ovládl hostující celek, který pohodlně kontroloval hru a domácí celek prakticky do ničeho nepouštěl. Naopak sami United dokázali hned dvakrát udeřit.

Poprvé se tak přihodilo po centru Younga, na který nejvýše vystoupal Lukaku a precizní hlavičkou otevřel skóre. O pár minut později se trefil i Lingaard, který za vápnem napřáhl ke střele a nešťastník Hegazi si míč srazil do vlastní sítě.

Na druhé straně zahrozil Rondon, na malém vápně však před ním balón uklidil do bezpečí pozorný Smalling.

Druhý poločas odstartovali domácí aktivně a již po pár vteřinách se do zakončení dostal Gibbs, branku De Gey však o pár metrů minul. Po deseti minutách poslal do vápna velmi nepříjemný míč Rodriguez a nabíhající Rondon na něj jen o pár centimetrů nedosáhl.

Na druhé straně mohl pojistku přidat Rashford, svou ránu z hranice vápna však nasměroval těsně mimo. Domácí se pak přece jenom dočkali, když Bruntův rohový kop propadl až k Barrymu, který jej zblízka uklidil do sítě.

Pět minut před koncem se po centru Gibbse k nebezpečné hlavičce prodral Rodriguez, mířil však těsně vedle. V samotném závěru pak ještě po dalším Bruntově rohovém kopu vznikl před brankou hostujícího celku pořádný zmatek, který ale nakonec španělský brankář zvládl vyřešit a uchránil tak vítězství hostujícího celku v poměru 2:1

Více informací k zápasu

Manchester City - Tottenham Hotspur 4:1

16.12.2017 18:30

Góly: 14. Ilkay Gündogan, 70. Kevin De Bruyne, 80. Raheem Sterling, 90. Raheem Sterling - 90+3. Christian Eriksen

Vítězná série Manchesteru City pokračuje i nadále, nezastavil ji totiž ani hostující Tottenham. Úvodní dvacetiminutovka ještě nabídla poměrně vyrovnanou podívanou, od té doby ale kralovali domácí, kteří si vypracovali kupu šancí ke skórování.

První minuty přinesly fotbal ve velkém tempu, kdy hosté byli naprosto vyrovnaným soupeřem. První vážnější akce ovšem přinesla branku v síti Huga Llorise. Hostující obrana totiž nepohlídala nabíhajícího Gündogana, který si našel rohový kop Saného a prudkou hlavičkou jej uklidil do sítě.

Po pětadvaceti minutách hry Citizens předvedli ukázku toho, jak pomocí tří přihrávek vyřadit celou obranu soupeře. Ederson dlouhým nákopem našel Gündogana, ten jej zpracoval a parádně jej sklepl do běhu De Brynemu, který z prvního adresu načasoval famózní míč na Agüera, který se z úhlu řítil sám na brankáře hostí. Jeho prudkou střelu však strážce hostující svatyně dokázal vyrazit.

Do další šance se opět po přihrávce De Bruyneho dostal Sané, jenže jej zradil první dotek a míč mu tak z kopaček uzmul Lloris. O chvíli později neuspěl ani se střelou zpoza vápna Agüero. Na druhé hosté zahrozili jen jednou, když se na hranici pokutového území ke střele odhodlal Harry Kane a jeho kroucená rána jen těsně minula vzdálenější tyč.

Na startu druhé půle si řekl velmi hlasitě o červený kartónek právě Kane, který nevybíravým skluzem nepěkně prošlápl holeň Raheema Sterlinga, hlavní sudí ale jeho počínání ocenil pouze žlutou kartou. Harry Kane tak měl možnost o chvíli později natáhnout ke střele zpoza vápna a pořádně tím protáhnout Edersona. Bohužel pro hosty, to bylo na dlouhou dobu to poslední nebezpečí, které z jejich kopaček hrozilo.

Naopak na druhé straně vnikla do pokutového území Sané a tvrdou střelou protáhl Llorise, který míč jen ztlumil k dobíhajícímu Sterlingovi, který ale branku z pěti kroků nepochopitelně přestřelil. O další vyloučení si pak ještě hlasitěji řekl Dele Alli, který pořádně překontroloval kotník De Bruyna, hlavní rozhodčí ale vytáhl opět jen žlutou kartu. Belgický záložník se nakonec svému soupeři pomstil stylově - po jednom z rychlých protiútoků se na levé straně uvolnil a prudkou střelou propálil vše, co mu stálo v cestě.

O chvilku později stejného hráče zfauloval ve vápně Vertonghen a byla nařízena penalta. K té se postavil Jesus, jenže svůj pokus nasměroval pouze do tyče. K dorážce se ještě protlačil Sterling, jenže branku opět překopl.

Spurs v těchto chvílích vůbec nestíhali a třetí přesný zásah přišel o chviličku později. Gündogan vysunul krásnou kolmicí Saného, ten nehamounil a před prázdnou brankou našel Sterlinga, který tentokráte nezaváhal.

Tentýž hráč přidal těsně před koncem utkání i čtvrtou branku - dlouhý míč nezvládl odvrátit Dier, balón pak proklouzl i mezi nohama francouzskému brankáři ve službách Spurs a Raheem Sterling pak již neměl velký problém míč dopravit do prázdné branky.

V nastaveném čase pak za hosty ještě korigoval Christian Eriksen, který napřáhl zpoza vápna a přesnou střelou k tyči překonal Edersona, čímž stanovil konečnou podobu výsledku na 4:1.

Více informací k zápasu

Stoke City - West Ham United 0:3

16.12.2017 17:00

Góly: 19. Mark Noble (pen.), 75. Marko Arnautović, 86. Diafra Sakho

Stoke City prožilo pořádně nepovedený zápas. Potvrdilo, proč má v současnosti nejhorší obranu v Premier League, a před vlastními fanoušky inkasovalo od svého konkurenta v boji o záchranu trojku. Zatímco West Ham United se díky tomuto výsledku vymanil ze sestupového pásma, domácí už jsou opravdu jen malý kousek od něj.

Je pravda, že utkání mohlo dopadnout úplně jinak, kdyby dvě situace dopadly ve prospěch The Potters. A u obou dvou byl stoper Shawcross. Nejprve v první půli trefil tyčku a z následného útoku soupeř kopal asi nesprávně nařízenou penaltu. Ve druhém dějství Shawcross selhal v tutovce a hosté pak dvakrát udeřili.

Utkání kvůli technickým problémům začalo s hodinovým zpožděním a možná že právě tahle skutečnost znemožnila se sudímu Scottovi naplno soustředit. Protože v 18. minutě nařídil diskutabilní pokutový kop poté, co se Pieters ve vápně dostal do souboje s Lanzinim. Argentinec pád hodně nafilmoval, přesto se pískalo do píšťalky.

K exekuci se postavil Noble a neměl jediný problém přesně zacílit. Jestli pak byl po celé utkání někdo opravdu k neudržení, byl to především hostující útočník Arnautovic. Ve 38. minutě proti němu musel vyběhnout z brány Butland, těsně před přestávkou pak pálil těsně mimo. Navýšit náskok mohl i Lanzini, vychytal ho ovšem Butland.

Domácí směrem dopředu hodně tápali. Vlastně nějaké pozitivnější hodnocení by snesl pouze Shaqiri, jenž se v prvním poločase dostal do největší příležitosti svého týmu, nicméně technický pokus skončil mimo. Jestli Stoke City mohlo cítit křivdu po chybném verdiktu rozhodčího Scotta, pak za svůj bídný výkon po obrátce si mohlo zcela samo.

West Ham byl v útoku jasně lepším týmem, přitom domácí defenzíva si stále vůbec nevěděla rady s Arnautovicem. Ten nejprve v 51. minutě trefil v krkolomné pozice horní hranu břevna, v 59. minutě z vyložené pozice zamířil do boční sítě, a v 67. minutě si kalich hořkosti vypil až do dna, když levačkou znovu orazítkoval brankovou konstrukci.

Nakonec se však Rakušanovi přece podařilo prolomit střeleckou smůlu. Čtvrthodinu před koncem ho jemným obloučkem vybídl Lanzini a z blízkosti před Butlandem tentokráte nezaváhal. V 86. minutě Kladiváři zpečetili svoje vítězství, Lanzini prostrčil míč do vápna Sakhovi, který snadno skóroval do protipohybu bezmocného Butlanda.

Více informací k zápasu

Arsenal FC - Newcastle United 1:0

16.12.2017 16:00

Góly: 23. Mesut Özil

S prohrou a dvěma remízami v zádech potřeboval londýnský Arsenal proti nováčkovi z Newcastlu nutně naplno bodovat, což se nakonec Kanonýrům opravdu podařilo. Vítězství favorita se však nerodilo lehce, neboť vyjma krásného gólu Mesuta Özila z první půle se tým Arséna Wengera v zakončení trápil a závěrečné minuty strávil jen úzkostlivým bráněním jednobrankového vedení.

Po zahajovacích střeleckých pokusech Lacazetta s Lascellesem se domácí usadili na útočné polovině a trpělivě vyčkávali na příležitost. Alexis, Bellerín či Maitland-Niles po dravém průniku ještě neuspěli, ovšem v třiadvacáté minutě se tlak Arsenalu přece jen vyplatil. Alexisovu nebezpečnou ránu ještě stihla obrana Newcastlu zablkovat, ovšem odražený míč po Lejeunově hlavičce napálil bez přípravy Mesut Özil a krásnou ranou z voleje poslal Kanonýry do vedení. Když se pak Alexander Lacazette nedomohl odpískání pokutového kopu za hraniční souboj s Lejeunem, šlo se do kabin za stavu 1:0.

Také po změně stran si Arsenal vytvářel lepší brankové příležitosti a hned několikrát měl blízko k pojištění hubeného náskoku. V samostatném úniku se po dobré práci Monreala ocitl Lacazette, jenže místo obvyklého rázného zakončení se rozhodl brankáře Elliota přehodit a vysoko přestřelil. Obdobně výtečnou šanci měl nedlouho poté Jack Wilshere, jemuž do druhé vlny ideálně sklepl míč střídající Giroud, avšak anglický záložník nezachoval chladnou hlavu a ranou doprostřed brány nechal pouze vyniknout Elliota.

Místo poklidného závěru tak bylo na Emirates Stadium k vidění pořádné drama. Doposud nevýrazný Newcastle vrhl síly kupředu a opakovaně vyrážel do rychlých brejků po nepřesné rozehrávce čím dál nervóznějších hráčů Arsenalu. Hned několik slibných možností měl k dispozici Ayoze Pérez, ale ve všech případech se vůbec netrefil mezi tři tyče. Největší práci měl brankář Petr Čech s přízemní ranou Murphyho, kterou dokázal kvalitním zákrokem vyrazit do strany. I díky tomu domácí uhájili těsnou výhru a ukončili třízápasovou šňůru bez vítězství, kterou Newcastle naopak protáhl na devět kol.

Více informací k zápasu

Brighton & Hove Albion - Burnley FC 0:0

16.12.2017 16:00

Góly: -

Diváci na Amex Stadium se za devadesát minut branky nedočkali. Domácí Brighton jen remizoval s Burnley 0:0, přestože měl k dispozici pokutový kop a řadu dalších příležitostí. Smolařem utkání byl bezesporu autor neproměněné penalty Glenn Murray. Burnley si v podstatě nic nevypracovalo.

I když utkání skončilo 0:0, nuda to v žádném případě nebyla. Oprostíme-li se od počáteční desetiminutovky, byl k vidění rychlý fotbal a šance na sebe nenechaly dlouho čekat. Po centru Bruna hlavičkoval Glenn Murray a brankář Pope výtečně zasáhl. O chvíli později už byl Pope krátký, ale proti ráně Knockaerta mu pomohla branková konstrukce. Vůbec největší šance prvního poločasu a vlastně i celého utkání přišla ve 35. minutě. Hostující Tarkowski fauloval ve vápně Murrayho a Brighton měl k dispozici pokutový kop. Exekuce se ujal sám postižený Glenn Murray a balón poslal vysoko nad! Větší příležitost už si The Seagulls za zápas nevypracovali.

Brighton každopádně flintu do žita neházel a aktivně začal i druhý poločas. Na pobídku Knockaerta těsně nedosáhl opět smolař Murray a přesně po hodině hry si domácí mohli oddechnout, protože Burnley vstřelilo neplatný gól z ofsajdové pozice. Mimochodem od týmu, který v Premier League atakuje pohárové příčky, to byl hodně nemasný a neslaný výkon.

Bohužel s blížícím se koncem zápasu tempo opadalo a ani jeden z týmu nechtěl udělat chybu, která by ho stála všechny body. Brighton měl celkově více ze hry, ale všechny své šance zahodil. Pro Burnley je remíza 0:0 vzhledem k průběhu utkání zisk, ale pokud své utkání zvládne Liverpool, propadne se v tabulce na šesté místo.

Více informací k zápasu

Chelsea FC - Southampton FC 1:0

16.12.2017 16:00

Góly: 45+3. Marcos Alonso

Volný přímý kop Marcose Alonsa nakonec rozhodl o tom, že se z vítězství radovala Chelsea. Španělský levý obránce se v nastaveném čase postavil k rozehrávce volného přímého kopu a trefil se přesně k bližší tyči, čímž rozhodl o vítězství svého celku.

Poslední dobou bývá tak trochu zvykem, že svěřenci Antonia Conteho do duelu nenastoupí zcela koncentrovaní. Ani sobotní zápas nepředstavoval výjimku, kvůli tomu také jako první zahrozili hosté. To pronikl po levé straně Betrand a jeho střílený centr před branku nadělal pořádné problémy Cahillovi, který jej z nebezpečného prostoru odklidil až napodruhé.

Po úvodní dvacetiminutovce však Chelsea převzala otěže pevně do svých rukou a vypracovala si několik nadějných příležitostí. Do té první se po narážečce s Alonsem dostal Willian, přízemní střelou však branku minul. Následně zakončoval nebezpečně z hranice vápna Bakayoko, jeho tečovanou ránu však Forster zneškodnil.

Ke konci poločasu ještě zahrozil Pedro, který se proháčkoval až do pokutového území a tečovanou ranou orazítkoval tyč hostující svatyně. A když už to vypadalo, že poločas dospěje k bezbrankové remíze, postavil se k volnému přímému kopu Alonso a trefil se naprosto přesně.

Tlak domácích pokračoval i v poločase druhém, ačkoliv k úplně vyloženým šancím nevedl. Alonso další ranou z hranice pokutového území protáhl Forstera, Hazardovu dost možná gólovou střelu zase zablokoval Yoshida.

Třicet minut před koncem na hřiště přišel Charlie Austin a pořádně oživil snažení hostů. Prakticky okamžitě se dostal za záda domácí obrany a jeho obstřel musel kvalitním zákrokem likvidovat Courtoise. Stejný moment se opakoval i patnáct minut před koncem, opět byl úspěšnějším belgický brankář ve službách Chelsea.

Domácí celek si vypracoval ještě dvě solidní možnosti - po rychle rozehraném přímém kopu se z úhlu až před Forstera dostal Fabregas, jeho nabídku před prázdnou svatyni však nikdo v modrém nevyslyšel. V nastaveném čase se pak po přihrávce Moraty dostal k zakončení uvnitř šestnáctky, jeho střelu však opět zlikvidoval pozorný Forster. Chelsea to však mrzet nikterak nemrzelo a s přehledem dokráčela k jednobrankovému vítězství.

Více informací k zápasu

Watford FC - Huddersfield Town 1:4

16.12.2017 16:00

Góly: 68. Abdoulaye Doucouré - 6. Elias Kachunga, 23. Aaron Mooy, 50. Laurent Depoitre, 89. Aaron Mooy (pen.)

Na Watfordu se evidentně hodně podepsala smolná porážka ve vloženém kole s Crystal Palace. Protože Huddersfield, který v uplynulých šesti kolech hned pětkrát prohrál, mu před vlastními fanoušky uštědřil docela ostudný debakl. Už po poločase vedl nováček ligy o dvě branky, zkraje druhé půle dokonce o tři, a tenhle náskok pak uhájil až do konce.

Hostům se v zápase vydařilo prakticky vše, na co sáhli. Hodně jim pochopitelně pomohl brzký gól ze 6. minuty. Po rohovém kopu vznikl v šestnáctce Watfordu poměrně velký závar, po němž se Depoitre dostal k zakončení, a na zadní tyčce míč tečoval do úplně prázdné brány Kachunga. Srovnat mohl Richarlison, ale z úhlu pouze přestřelil.

Naopak o dvě minuty později na druhé straně udeřil znovu Huddersfield. Quaner se uvolnil na pravé straně na hranici ofsajdu, poslal dlouhou přihrávku do brankového území, a odtud Mooy snadno zacílil. Situace se pro domácí ještě více zkomplikovala, to když Deeney podstoupil souboj s Quanerem a možná trochu překvapivě byl vyloučený.

I vstup do druhého poločasu daleko lépe vyšel The Terriers. Ve 49. minutě se ve vyložené pozici objevil Quaner a chyběl mu jen malinký kousek, aby trefil prostor mezi třemi tyčemi. O minutu později se však již znovu třepotala síť za gólmanem Gomesem. Do vápna po nepřehledné situaci pronikl Depoitre a dělovkou zakončil.

Ačkoli se v 61. minutě nechal hostující záložník Hogg vyloučit po druhé žluté kartě a následné červené poté, co zastavil Richarlisona, a síly na hřišti se srovnaly, pro Watford už bylo prakticky pozdě. Byť Doucouré z voleje snížil, v závěru proměnil Mooy penaltu, která byla nařízená za faul Doucourého vůči Depoitremu.

Více informací k zápasu

Leicester City - Crystal Palace 0:3

16.12.2017 13:30

Góly: 19. Christian Benteke, 40. Wilfried Zaha, 90+4. Bakary Sako

Leicester domácí utkání s Crystal Palace vůbec nezvládl a připsal si porážku 0:3. Hosté tak alespoň na chvíli opouštějí pásmo sestupu, o jejich přesvědčivé vítězství se postarali Benteke, Zaha a Sako.

Domácí celek do zápasu nevstoupil vůbec dobře, už v sedmé minutě prosvištěl obranou jako nůž máslem hostující Schlupp a jeho přihrávka jen těsně nenašla před brankou dobíhajícího Bentekeho. Takové štěstí však Morgan a spol. již neměli po devatenácti minutách. To si totiž na Townsendův centr naskočil zcela osamocený Benteke a svou první brankou od dubna poslal svůj celek do vedení.

Posléze se přece jenom osmělil i Leicester, aktivní Gray si na levé straně pohrál s obránci a před branku poslal přízemní centr, který Vardy dokázal šikovně tečovat, jenže jeho zakončení postrádalo větší razanci. Crystal Palace ale s postupem času začalo pořádně hrozit z brejků. Nejprve si s obranou pohrál Zaha, ovšem ve finální fázi jej vychytal Schmeichel, o pár minut později jej však našel přesnou přihrávkou Benteke a tentokrát byl ofenzivní hráč hostujícího týmu zcela neomylný.

Na startu druhé části mohl vedení navýšit Benteke, po dalším centru Townsenda mu však hlavička nesedla a z malého vápna domácí svatyni minul. Ve své podstatě definitivní rozuzlení zápasu přinesla pasáž okolo 60. minuty. Nejprve se skórovat podařilo Iborrovi, jenže jeho hlavičce předcházel útočný faul, což sudí Atkinson správně postřehl. O minutu později se ve vápně vznesl do vzduchu Ndidi a předvedl na oko efektní kotoul, který ale hlavní rozhodčí zcela po zásluze ocenil žlutým kartónem za simulování. A protože to pro záložníka Leicesteru bylo již druhé napomenutí, musel domácí tým dohrávat jen o deseti hráčích.

V samém závěru ještě utekl Loftus-Cheek a na vápně balón předložil střídajícímu Sakovi, který se trefil parádně o tyč a upravil tak na konečných 3:0 pro hosty.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Manchester City18171056:1252
2.Manchester United18132339:1241
3.Chelsea FC18122432:1438
4.Liverpool FC1897238:2034
5.Arsenal FC18103531:2033
6.Burnley FC1895416:1232
7.Tottenham Hotspur1894531:1831
8.Leicester City1875627:2626
9.Everton FC1874724:3025
10.Watford FC1864827:3322
11.Huddersfield Town1863916:3021
12.Southampton FC1846817:2418
13.Brighton & Hove Albion1846814:2318
14.Crystal Palace1845915:2817
15.West Ham United1845917:3217
16.AFC Bournemouth18441015:2416
17.Stoke City18441019:3916
18.Newcastle United18431116:2715
19.West Bromwich Albion1828813:2414
20.Swansea City18331210:2512

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1045)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele