Premier League - souhrn 18. kola

26.12.2016, 15:27, aktualizováno 28.12.2016, 22:37
Komentáře a souhrny
Tottenham otočil utkání se Southamptonem a posunul se na průběžnou pátou příčku. Liverpool suverénně otočil zápas se Stoke City. Boxing Day nepřinesl žádné větší překvapení. Chelsea si poradila s Bournemouthem a drží si svůj bezpečný náskok v čele. Doma uspěly rovněž Arsenal a Manchester United, Manchester City veze všechny body z Hullu. Leicester se dál trápí, nestačil na Everton, naopak třetí výhru v řadě zaznamenal West Ham...

Southampton FC - Tottenham Hotspur 1:4

28.12.2016 20:45

Góly: 2. Virgil van Dijk - 19. Dele Alli, 52. Harry Kane, 85. Heung-min Son, 87. Dele Alli

Cenné vítězství veze ze St. Mary’s Tottenham, který dokázal na vedoucí trefu Van Dijka zareagovat čtyřmi přesnými zásahy a kompletně tak otočit vývoj utkání.

Vstup měli domácí vskutku bleskový, jelikož se už ve druhé minutě prosadil hlavou po volném přímém kopu Van Dijk. Celá úvodní čtvrthodinka patřila Southamptonu, který na svého soka vyrukoval s agresivním presinkem a nadělal mu tím četné problémy.

Postupem času však přebral otěže zápasu do svých rukou Tottenham a domácí celek přišpendlil na defenzivní polovinu hřiště. Z první vážnější šance se také Spurs dočkali vyrovnání - centr Sissoka tečoval obránce Southamptonu tak nešťastně, že jej nasměroval přesně na nabíhajícího Alliho, který svou hlavičkou endal Forsterovi vůbec žádnou šanci.

Do poločasu mohl skóre otočit Wanyama, který se ocitl ve velmi nadějné pozici, stopeři Saints však jeho střelu nakonec zvládli zblokovat. Do šaten se proto odcházelo za nerozhodného stavu.

Ten ale nevydržel příliš dlouho - již po sedmi minutách druhé části rozehrával rohový kop Eriksen, na jeho centr si na bližší tyči naskočil Kane a míč umístil přesně k bližší tyči.

O pár minut později mohl tentýž hráč vedení svého celku navýšit. Po rychlém protiútoku se totiž za záda domácí obrany dostal Alli, kterého při zakončení uvnitř pokutového území fauloval Redmond. Sudí Dean pak krom pokutového kopu útočníka domácího celku poněkud přísně vyloučil. S naskytnutou šancí si však střelec druhé branky Tottenhamu poradit nezvládl, když branku spektakulárně přestřelil.

Poslední dvacetiminutovka nabídla fotbal nahoru dolů - ač hráli domácí v deseti, rozhodně nesložili zbraně a pokusili se zápas vyrovnat. K jejich smůle však nevyužili ani jeden ze tří opravdu špatných odkopů v podání Llorise, a tak se nakonec hostům podařilo utkání definitivně zlomit. Další rychlý brejk rozjel Eriksen, jehož kolmici Romeu tečoval tak nešťastně, že ji nasměroval přesně na nabíhajícího Sona, který si už věděl rady.

Definitivní podobu výsledku dal tři minuty před koncem Dele Alli, který se po přihrávce Sona prosadil obstřelem na vzdálenější tyč Forsterovy branky.

Více informací k zápasu

Liverpool FC - Stoke City 4:1

27.12.2016 18:15

Góly: 34. Adam Lallana, 44. Roberto Firmino, 59. Gianelli Imbula (vl.), 70. Daniel Sturridge - 12. Glenn Whelan

Ani na 11. pokus se Marku Hughesovi nepodařilo přivézt tři body z Anfieldu, který mu v Premier League dál zůstává dokonale zakletý, třebaže dnes Stoke odstartoval tak skvěle. Liverpoolu se nicméně ještě do přestávky povedlo vývoj zápasu otočit a druhé dějství už mnoho dramatu nenabídlo...

Nástup Potters byl vskutku agresivní a na Liverpool platil, protože Reds doma v Premier League inkasovali jako první vůbec poprvé od měsíce května. Pieters ve 12. minutě odcentroval, Walters se prodral před Lovrena k hlavičce a Mignolet už zvládl míč akorát odplácnout do sítě.

Jednalo se o teprve třetí gól Potters na Anfieldu ve 40 letech a vlastně poprvé nešlo o pouhý gól útěchy. Tentokrát se dokonce mohlo jednat o stavební základ šokující výhry, kdyby v 18. minutě tentokrát Mignolet nevytasil svou pravou nohu proti Allenovi. Padnout tehdy gól, zápas by asi vypadal jinak.

Místo toho Liverpool zahájil velkolepý comeback. Firmino ve 23. minutě již překonal brankáře, na brankové čáře ale stáli dva hráči Stoke a Crouch bez problémů odkopl míč do bezpečí. Liverpool tak opět musel spasit asi nejlepší anglický hráč tohoto kalendářního roku, Adam Lallana.

Vše ve 35. minutě zahájil Origi dobrou rozehrávkou do strany a Lallana pak po vrácení balonu na osu míč nadvakrát přeci jen dopravil do sítě. To přitom nebylo od ex-southamptonského hráče úplně vše, krátce nato ještě pod sebou hezky hledal Firmina, jenž těsně přestřelil.

Právě brazilský útočník, který se před pár dny ocitl ve vazbě, měl nakonec na svědomí obrat stavu skóre ještě před dovršením první půle. Ve 44. minutě mu narazil Milner, Firmino ale odmítl míč vrátit, protože si všiml volného prostoru na rychlou střelu levačkou, a ta si to od vzdálenější tyče namířila za čáru. Na tu samou tyč záhy mířil také Sadio Mané, ale ten pro změnu o chlup minul.

Ve druhé půli již Stoke kladl Liverpoolu minimální odpor, ba mu skoro až pomáhal k výhře vyšším a vyšším rozdílem. Při gólu na 3:1 ještě Imbulův vlastenec nebyl ničím zvláštním, protože by Origiho precizní přihrávku po Hendersonově kolmici stejně do sítě doklepával Mané, ovšem Shawcrossova pozdější malá domů už brala dech. Sturridge ji v 70. minutě hravě vyhmátl svým prvním dotykem v zápasu, pak lehce obešel brankáře a bez problémů vstřelil svou první ligovou branku v sezoně.

Více informací k zápasu

Hull City - Manchester City 0:3

26.12.2016 18:15

Góly: 72. Yaya Touré (pen.), 78. Kelechi Iheanacho, 90+4. Curtis Davies (vl.)

Coby jasný favorit vstupovali do venkovního utkání na hřišti Hull City fotbalisté z modré části Manchesteru. Svěřenci Pepa Guardioly vstoupili do utkání aktivně a už v sedmé minutě mohli jít do vedení 1:0, když dal svou střelou o sobě vědět navrátilec do sestavy Citizens, středopolař z Pobřeží Slonoviny Yaya Touré. S jeho střelou si však gólman Marshall dokázal poradit.

Na další zajímavý moment, ze které byla cítit gólová příležitost, si diváci museli počkat až do druhé půle. V padesáté čtvrté minutě se do balonu opřel Kevin De Bruyne a i když byl Marshall na zemi včas, jistě mu pomohlo, že pokus belgického hráče jen orazítkoval pravou tyč jeho branky.

V sedmdesáté druhé minutě však měli Citizens příležitost z největších, když v jejich prospěch sudí nařídil pokutový kop. Míč si na příslušnou značku postavil Yaya Touré a střelou do levého koutu Marshallovy branky nedal gólmanovi Hullu nejmenší šanci.

O šest minut později ukázal své fotbalové umění David Silva. Španělský záložník famózním pasem našel před bránou Iheanacha a mladý útočník zvýšil už na 2:0 pro Manchester City.

Finální třetí úder přišel pro Hull City v nastaveném čase. Sterling v šestnátce přihrával možná trochu naslepo před Marshallovu branku, ale ke smůle domácích si Davies míč srazil za záda vlastního gólmana. Citizens tak porazili Hull 3:0 a připisují si povinné vítězství, po kterém dnes mužstvu Pepa Guardioly patří v tabulce Premier League stříbrná příčka.

Více informací k zápasu

Arsenal FC - West Bromwich Albion 1:0

26.12.2016 16:00

Góly: 86. Olivier Giroud

Dlouho se zdálo, že Arsenal prodlouží své trápení z posledních týdnů, když po dvou prohrách v řadě na domácí půdě neúspěšně zdolával obranný val West Bromwiche Albion. Výtečný defenzivní výkon Baggies, umocněný několika špičkovými zákroky brankáře Bena Fostera, ale nakonec přece jen hostům na body nestačil. Čtyři minuty před koncem totiž špičkovou hlavičkou skóroval Olivier Giroud a udržel svůj tým na bezpečnou vzdálenost před dotírajícími soupeři.

Utkání započalo očekávaným tlakem Arsenalu, který soupeře dlouhé minuty nepouštěl k míči a přišpendlil jej na vlastní polovinu. Přesně s tím však hráči pod vedením Tonyho Pulise počítali, jako jeden muž organizovaně zhušťovali prostor před brankou a v defenzivní formaci až se šestičlennou obrannou linií pouštěli favorizovaného protivníka pouze k nepovedeným střelám zdálky. Brankář Ben Foster se k prvnímu zákroku odpoledne dostal až po půlhodině hry, kdy jej rovněž zpoza šestnáctky jen lehce prověřil Alexis Sánchez. První půle tak k frustraci domácích skončila bez branek.

Po změně stran zařadil Arsenal vyšší rychlostní stupeň a málem se dočkal brzké odměny v podobě průlomu skóre. Přízemní střelu Iwobiho však dokázal Foster vyrazit a chaos v pokutovém území po následném rohovém kopu přetavil Alexis Sánchez smolně jen v orazítkování Fosterovy levé tyče. Aktivní chilský útočník pak v šestapadesáté minutě svedl s brankářem West Bromwiche další souboj, jenže i tentokrát z něj vzešel vítězně anglický gólman, který Alexisovu pumelici dokázal konečky prstů vytěsnit nad břevno.

Fosterův prvotřídní výkon pokračoval i s příchodem odehrané hodiny, kdy si na reprezentantu Albionu vylámal zuby pro změnu Olivier Giroud. Pak ale tlak Arsenalu přece jen poněkud opadl a v sedmdesáté minutě mohl po sérii rohových kopů dokonce šokovat Emirates Stadium Claudio Yacob, k němuž propadl míč na zadní tyči. Středopolař hostí však ránu z halfvoleje do odkryté brány neukočíroval a vysoko přestřelil.

S příchodem závěrečné patnáctiminutovky Kanonýři pozměnili svou útočnou snahu a místo útočení středem hřiště začali posílat do šestnáctky Baggies podstatně více centrů. Na přízemní pas střídajícího Lucase ještě Olivier Giroud těsně nedosáhl, avšak francouzský útočník se nakonec přece jen odměnil Arsenu Wengerovi za důvěru nastoupit v základní sestavě a odehrát celých devadesát minut. Čtyři minuty před koncem totiž Giroud obstál v hlavičkovém souboji s Garethem McAuleym a perfektní hlavičkou usměrnil centr Mesuta Özila mimo dosah natahujícího se Fostera.

V samém závěru ještě zbyl čas na několik dalších zákroků výtečného Fostera, jenž hned dvakrát zkazil radost Aaronu Ramseymu, avšak na rozdělení bodů se již nic nezměnilo. Arsenal zvítězil 1:0, což po dvou prohrách za sebou potřeboval v boji na špici tabulky jako sůl. Hosté musí po kvalitním obranném výkonu cítit značné zklamání, ovšem i nadále zůstávají na slibném devátém místě.

Více informací k zápasu

Burnley FC - Middlesbrough FC 1:0

26.12.2016 16:00

Góly: 80. Andre Gray

Úvodní gólovou šanci utkání mezi Burnley a Middlesbrough, jenž se hrálo na druhý svátek Vánoční, měli fotbalisté hostí. Ve dvanácté minutě dostal Stuani dobrou přihrávku do šestnáctky, avšak jeho střela Heatonovu branku těsně minula a stav zápasu byl i nadále bezbrankový.

O jedenáct minut později o sobě dali vědět i hráči domácích. Barnesova střela byla o poznání přesnější než jeho kolegy z útoku Middlesbrough a gólman Valdés měl co dělat, aby ránu rakouského forvarda ve službách Burnley vytěsnil na rohový kop.

Ve třicáté minutě se pak brankář Boro zapotil znovu. Z přímého volného kopu jeho reflexy prověřil George Boyd, jehož točená střela ze standardní situace mířila do branky. Do konce poločasu se diváci už dalších zajímavých brankových příležitostí nedočkali a na přestávku se šlo za nerozhodného stavu 0:0.

V šedesáté čtvrté minutě rozehrávali hosté rohový kop, jenž rozehrával Gaston Ramírez - gólem však tato situace neskončila, neboť v bráně stál připravený Heaton. Když už se utkání posunulo do poslední desetiminutovky a zdálo se, že si oba týmy rozdělí po bodu, poslal hlavičkou Vokes míč do šestnáctky přímo k nohám Andreho Graye, jenž parádní střelou překonal Valdése a rozradostnil domácí fanoušky.

Vyrovnat skóre už se hostům nepodařilo a Burnley tak slaví tři body za vítězství 1:0, jenž je posouvají na čtrnácté místo v tabulce právě před svého dnešního soupeře. Možnost spravit náladu budou mít fotbalisté Boro ve víkendovém souboji s Manchesterem United.

Více informací k zápasu

Chelsea FC - AFC Bournemouth 3:0

26.12.2016 16:00

Góly: 24. Pedro, 49. Eden Hazard (pen.), 90+3. Pedro

Chelsea pokračuje ve vynikajících výkonech, opět udržela čisté konto a opět zvítězila. Tentokráte na Stamford Bridge porazili 3:0 Bournemouth, když se nejprve parádně trefil Pedro, ve druhém dějství pak výhru zpečetil z penalty Eden Hazard.

Utkání začalo v poklidném duchu a diváci na Stamford Bridge si na první zajímavou příležitost museli počkat až do 22. minuty, kdy si Pedro navedl míč z levé strany do středu na pravačku, v nadějné pozici branku minul o více než metr. Chuť si ovšem spravil o chvilku později. Po ose Hazard - Fabregas se míč dostal až k Pedrovi, za jehož dokonalým technickým obstřelem se Artur Boruc natahoval marně.

Brzy nato mohl odpovědět Jack Wilshere, v šestnáctce dokázal přejít přes Cahilla s Alonsem, jeho křížnou ránu ale bravurně zlikvidoval Thibaut Courtois. Na druhé straně se povedla nádherná věc Edenu Hazardovi, jenž geniální rabonou zpoza šestnáctky málem přehodil Boruce, polský brankář ovšem konečky prstů míč vytáhl. Nakonec se ukázalo, že všechen vzruch je zbytečný, již předtím byl totiž pískán faul Cesca Fabregase.

Právě španělský záložník Fabregas měl na kopačce druhý gól, jeho střele z přímého kopu scházely opravdu jen centimetry. Navýšení vedení přišlo až po poločasové přestávce. Agilního Hazarda v šestnáctce docela nešikovně fauloval Simon Francis a kopala se penalta. Tu sám faulovaný chladnokrevně proměnil, Boruce poslal na opačnou stranu a Chelsea si od té chvíle v klidu hlídala dvougólový náskok.

Bournemouth se na žádný odpor dlouho nezmohl, až v 73. minutě Wilshere parádní kolmicí oslovil rozběhnutého Afobeho, brankář Courtois však předvedl bravurní zákrok a potvrdil, že v posledních týdnech góly takřka nedostává. Domácí mohli skórovat ještě několikrát, v největších příležitostech ale Moses z voleje minul a Willian trefil připraveného Boruce.

Londýňané žádné drama nepřipustili,ba naopak. V samém závěru uzavřel na konečných 3:0 znovu Pedro. Chelsea tak po dvanácté v řadě vítězí a zdá se, že ji nemůže nic zastavit.

Více informací k zápasu

Leicester City - Everton FC 0:2

26.12.2016 16:00

Góly: 51. Kevin Mirallas, 90+1. Romelu Lukaku

Leicester pokračuje v ligové mizérii. Ukázalo se, že senzační výhra nad Manchesterem City (jediná z posledních devíti klání) byla skutečně asi jen kapkou v moři, Foxes jsou dokonalým protikladem své loňské podoby. Vítězství Evertonu zařídil Kevin Mirallas, jenž se trefil už ve třetím zápase s Leicesterem v řadě. Výsledek 2:0 pak v nastaveném čase pečetil kanonýr Romelu Lukaku.

Zápas tak jen ještě zdůraznil trend obou týmů ve vánočních časech. Zatímco Foxes nedokázali vyhrát na Boxing Day už 18 let, Everton na cizím stadionu už popáté v řadě v tento sváteční čas neprohrál. V úvodu zápasu měli víc ze hry domácí - nejprve Roblese prověřil Amartey, pak bránu solidní ranou minul Gray.

Svěřenci Ronalda Koemana se pořádně prosadili až po obrátce - mírný náznak si hostující fanoušci užili těsně před pauzou, kdy Kevin Mirallas u malého vápna těsně nedosáhl na ránu Bainese. Pět minut po pauze ale umně sebral Roblesův parádní nákop a i díky mírné teči Wasilewskiho otevřel skóre.

Největší šanci na vyrovnání měli Ranieriho borci po hodině hry, kdy Ulloa hlavičkoval po centru Simpsona, ale Robles stál tam, kde stát měl. Na opačné straně měl stoprocentní šanci Gueye, ale ve skluzu před poloprázdnou brankou poslal míč nad. Když se pak Foxes nadechovali k poslednímu útoku, přetlačil Romelu Lukaku v brejku těžkopádného Morgana a parádně sólo zakončil podél bezmocného Schmeichela.

Více informací k zápasu

Manchester United - Sunderland AFC 3:1

26.12.2016 16:00

Góly: 39. Daley Blind, 82. Zlatan Ibrahimović, 86. Henrich Mchitarjan - 90+1. Fabio Borini

Čtvrtou výhru v řadě si připisuje družina Jose Mourinha. Rudí ďáblové díky brankám Blinda, Ibrahimoviče a Mchitarjana jasně přehráli Sunderland a pokračují ve stíhací jízdě za první čtyřkou.

První půle nabídla vyrovnanější podívanou, než se možná čekalo. United sice očekávaně měli územní převahu, nicméně Sunderlandu zase až tak velké trable nenadělali. Hosté se sice většinu úvodního poločasu urputně bránili, nicméně se také dostali do dvou zajímavých příležitostí.

První závar před brankou hostů přišel v páté minutě, kdy po kombinaci s Valenciou před branku poslal střílený centr Pogba, se kterým si Pickford poradil jen s notnými obtížemi. V 19. minutě se faulu těsně před vlastním pokutovým územím dopustil Blind. K rozehrávce přímého kopu se postavil Van Aanholt a povedeným projektilem pořádně protáhl De Geu.

Na závěr první půlhodinky měl k blízku hodně blízko domácí Pogba. Ten se po narážečce na hranici pokutového území rozhodl vypálit a jeho tečovaná rána orazítkovala tyč Pickfordovy svatyně. Na druhé straně zahrozil po nedorozumění Roja s Blindem Anichebe, kterého ale ve velké příležitosti vychytal skvělý De Gea.

Těsně před přestávkou se už domácí příznivci konečně dočkali. Po přihrávce Ibrahimoviče se do pokutového území vřítil Blind, který přízemní střelou na vzdálenější tyč poprvé rozvlnil síť.

Druhá půle začala ve vlažném tempu a první opravdu zajímavá šance přišla až po 20 minutách hry. Po hrůzostrašné přihrávce Djilobodjiho se do rychlého protiútoku řítil Mchitarjan, který hezkou přihrávkou vybídl Ibrahimoviče, jenže toho ve vyložené šanci vychytal Pickford. Tentýž hráč pak osm minut před koncem složil reparát. Další chybu v rozehrávce tentokrát vyrobil Ndong, který tak soupeře vyslal do přečíslení dva na jednoho. S tím si Pogba společně s Ibrahimovičem dokázali poradit a druhý jmenovaný obstřelem okolo padajícího Pickforda zvýšil na rozdíl dvou branek.

Největší fotbalovou parádu ovšem představoval třetí zásah. To se po centru Ibrahimoviče do míče patičkou položil Mchitarjan a famózním způsobem poslal míč za záda bezmocného Pickforda. V nastaveném čase pak De Geu o čisté konto připravil nádhernou střelou Borini, což ovšem na vítězi zápasu už vůbec nic neměnilo.

Více informací k zápasu

Swansea City - West Ham United 1:4

26.12.2016 16:00

Góly: 89. Fernando Llorente - 13. André Ayew, 50. Winston Reid, 78. Michail Antonio, 90. Andrew Carroll

V důležitém souboji celků ze spodního patra tabulky se nakonec radovali hosté z Londýna, kteří domácí Labutě ze hřiště vyprovodili pořádným debaklem. Krize celku z Walesu tak stále nebere konce a vypadá to, že Bob Bradley se v nové funkci příliš neohřeje.

Hráči West Hamu do utkání vlétli plni elánu a vynutili si územní převahu, kterou po dvanácti minutách hry také přetavili ve vedoucí gól. Dlouhý pas Noblea na zadní tyč před branku vrátil Carroll, kde Kouyaté ve výhodné pozici míč vůbec netrefil a nasměroval jej napříč malým pokutovým územím. Nejblíže k němu měl domácí brankář Fabianski, který ale poněkud nešťastně zakopl, díky čemu mohl Ayew z malého vápna pohodlně skórovat do odkryté svatyně.

Kladiváři každopádně nesundali nohu z plynu a o chvíli později mohli přidat druhou branku - cenr Payeta prodloužil hlavou Ayew na zadní tyči na něj jen o kousek nedosáhl dobíhající Antonio. Do konce první půle pak se svými pokusy ze střední vzdálenosti neuspěli Payet s Antoniem, zatímco na druhé straně se proti parádnímu volnému kopu v podání Sigurdssona blýskl Randolph.

Domácí fanoušci jistě věřili, že v druhém poločase jejich miláčci vývoj zápasu otočí, tyto naděje však velmi rychle vzaly za své. V 51. minutě se totiž po rohovém kopu prosadil Reid a navýšil vedení hostujícího celku.

Následující pasáž byla kompletně v režii Swansea, která si vypracovala několik příležitostí, ovšem zdramatizovat utkání se ji nepodařilo. Po hodině hry hlavičkoval nebezpečně Routledge, Randolph ovšem byl připravený. A o chvíli později se neujala ani pěkná střela Sigurdssona.

Utkání definitivně zlomila branka Antonia dvanáct minut před koncem. Nejprve se u brankové čáry uvolnil Edemilson Fernandes a z velkého úhlu prověřil Fabianskiho, ten však jeho střelu dokázal vyrazit. Míč nicméně doputoval na hranici pokutového území, kde jej jeden z dobíhajících hráčů West Hamu okamžitě vrátil před branku - a to dokonce tak šťastně, že svým pokusem trefil číhajícího Antonia, který už neměl problém balón nasměrovat mezi tři tyče.

Definitivní podobu výsledku dala dvouminutovka těsně před vypršením normální hrací doby. Nejprve se po pěkné kombinaci prosadil domácí Llorente, hned z následného útoku se však pěkným volejem na zadní tyči prezentoval Carroll a upravil tak na konečných 1:4

Více informací k zápasu

Watford FC - Crystal Palace 1:1

26.12.2016 13:30

Góly: 71. Troy Deeney (pen.) - 26. Yohan Cabaye

Boxing Day otevřelo zajímavé utkání mezi Watfordem a Crystal Palace. Pro Hornets se zápas nevyvíjel dobře, nakonec ale dokázali vybojovat alespoň bod. Nový kouč Eagles Sam Allardyce si tak při své premiéře připisuje bod, který je pro něj vzhledem k průběhu duelu zřejmě málo.

Pro domácí nezačalo utkání vůbec dobře. Manažer Walter Mazzari musel v úvodní čtvrthodině dokonce dvakrát střídat, když nejprve pro zranění odstoupil Daryl Janmaat, jehož nahradil Juan Zuniga, a o chvíli později skončilo utkání velmi brzy také pro Valona Behramiho, který přepustil místo Troyi Deeneymu. Takhle si italský lodivod Boxing Day rozhodně nepředstavoval.

Hosté navíc začali být postupem času čím dál tím víc nebezpeční, ve 25. minutě se po průniku Bentekeho odrazil míč ke Cabayemu, jenž se však v ten moment teprve zastřeloval. Jeho chvíle přišla až pár desítek vteřin nato. Brilantní individuální akcí se blýskl Andros Townsend, načež vysunul do tutovky právě Yohana Cabayeho a zkušený Francouz křížnou střelou na zadní tyč překonal Gomese. Hornets marně reklamovali ofsajd, za obrannou linií se totiž zapomněl stoper Kaboul.

Za deset minut mohlo být s Watfordem ještě hůř, rakouský stoper Prödl totiž poslal Gomesovi pomalou malou domů, dříve než domácí brankář byl u míče Christian Benteke, jehož Gomes nešikovně sestřelil a Clattenburgovi nezbylo nic jiného, než odpískat penaltu. S pokutovým kopem ovšem sám faulovaný naložil prachbídně, Heurelho Gomes mu ji lapil a držel své spoluhráče nad vodou.

Tento moment se v konečném součtu ukázal jako klíčový. Po změně stran byli totiž Mazzariho svěřenci mnohem aktivnější, družina Big Sama se vůbec nemohla dostat do hry a za druhou pětačtyřicetiminutovku ani jednou neohrozila branku soupeře. Naopak domácí se hnali za vyrovnáním, v 59. minutě ještě Odion Ighalo mířil z úhlu pouze do boční sítě.

V 71. už se ale skóre měnilo. Damien Delaney totiž při bránění rohového kopu stáhl k zemi Sebastiena Prödla a hlavní sudí Clattenburg podruhé v zápase ukázal na značku pokutového kopu. Exekutor Troy Deeney se svého úkolu zhostil mnohem lépe než v první půli Benteke a nekompromisní ranou doprostřed vyrovnal.

Zaplněné ochozy Vicarage Road si přály ještě druhý gól, to se už však jejich oblíbencům nepodařilo. Navzdory tomu musí být vzhledem k okolnostem s konečnou dělbou bodů spokojeni.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Chelsea FC18151238:1146
2.Liverpool FC18124245:2140
3.Manchester City18123339:2039
4.Arsenal FC18114339:1937
5.Tottenham Hotspur18106233:1336
6.Manchester United1896327:1833
7.Everton FC1875623:2126
8.Southampton FC1866618:2024
9.West Bromwich Albion1865723:2223
10.Watford FC1864822:3022
11.West Ham United1864823:3222
12.AFC Bournemouth1863923:3121
13.Stoke City1856720:2821
14.Burnley FC18621017:2820
15.Middlesbrough FC1846816:2018
16.Leicester City1845923:3117
17.Crystal Palace18441029:3316
18.Sunderland AFC18421216:3114
19.Swansea City18331221:4112
20.Hull City18331214:3912

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (946)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele