Premier League - souhrn 16. kola

09.12.2017, 15:25, aktualizováno 10.12.2017, 19:28
Komentáře a souhrny
Manchesterské derby ovládlo City, které tak má z prvního místa na United už jedenáctibodový odstup. Druhé dnešní derby mezi Liverpoolem a Evertonem vítěze nepoznalo. V boji o čelo tabulky ztratila Chelsea, ta nezvládla londýnské derby proti West Hamu a na půdě soupeře padla 0:1. Tottenham neměl slitování se Stoke a nastřílel mu pět branek, Arsenal v závěru zachránil remízu 1:1 v Southamptonu...

Manchester United - Manchester City 1:2

10.12.2017 17:30

Góly: 45+2. Marcus Rashford - 43. David Silva, 54. Nicolás Otamendi

Nedělní šlágr nakonec po zásluze ovládl Manchester City, který byl po většinu času tím lepším celkem a díky brankám Silvy a Otamendiho si připsal další tři body za výhru 2:1. Za domácí vyrovnal těsně před poločasem Rashford, příležitost k vyrovnání pak pět minu před koncem spálil Lukaku.

První půli herně ovládli hosté, před zápasem se čekalo, že budou mít svěřenci Pepa Guardioly míč častěji na svých kopačkách, ovšem že budou domácí až takhle pasivní, to bylo přece jenom překvapení. První menší vzrušení si pro diváky připravila dvojice Sterling - Jesus, prvně jmenovaný totiž brazilského útočníka našel v pokutovém území přesným pasem, jeho kolega mu chtěl tuto pobídku vrátit, ale nezrealizoval ji přesně. O chvíli později při rohovém kopu promáchl Matič a míč jen nebezpečně protečoval na bližší tyč, De Gea však byl pozorný.

Po čtvrthodině hry si Fernandinho všiml rozběhnutého Jesuse, ten si zvládl pohrát s Rojem, jenže selhal při zakončení, když na španělského brankář poslal jen velmi slabý projektil do středu brány.

Po čtyřiceti minutách našel Delph přesným centrem Saného, německý křídelník si míč pohotově zpracoval a okamžitě střílel, De Gea však jeho ránu vytěsnil na rohový kop. A právě z něj poprvé udeřilo - Lukaku totiž v souboji s Otamendim míč nešťastně přiklepl před Davida Silvu, který již neměl těžkou práci.

Svěřencům Joseho Mourinha se však podařilo reagovat ještě do konce poločasu a pomohla jim k tomu hrubá chyba v defenzivě Manchesteru City. Nákop Roja totiž podskočil Otamendi, nezachytil jej ani Delph, a tak se tváří tvář Edersonovi objevil Rashford. Anglický forward zachoval chladnou hlavu a rozjásal zaplněný Old Trafford.

Krátce po začátku druhé půle ale byli hosté opět ve vedení a znovu u toho byl nešťastník Lukaku. Ten při odkopu nastřelil Smallinga a ke smůle Rudých ďáblů míč přistál přesně na kopačkách Otamendiho, který z malého vápna překonal bezmocného De Geu.

Třetí branku mohl dvacet minut před koncem přidat De Bruyne, jeho zakončení z hranice vápna však De Gea reflexivně vytáhl. Čtvrthodinky před koncem zaváhal znovu Fabian Delph a k razantnímu zakončení z hranice vápna se dostal Rashford, jeho přízemní projektil však Ederson zneškodnil. Pět minut před koncem si pak domácí vypracovali největší možnost k vyrovnání. To Mata parádním obloučkem našel Martial, ten z prvního doteku před brankou našel volného Lukaka, který ale z malého vápna jen nastřelil hostujícího brankáře. S dorážkou následně přispěchal Mata, ale ani on nedokázal Edersona překonat.

V nastavení mohl ještě přidat pojistku na vítězství Citizens Bernardo Silva, De Gea jej vychytal. Hosty to nakonec mrzet ale vůbec nemuselo, utkání totiž dovedli k vítězství 2:1 a krom luxusního náskoku 11 bodů na svého rivala přepsali i jeden ligový rekord - dosáhli totiž na čtrnáctou ligovou výhru v řadě, což před nimi v jednom ligovém ročníku ještě nikdo nedokázal.

Více informací k zápasu

Liverpool FC - Everton FC 1:1

10.12.2017 15:15

Góly: 42. Mohamed Salah - 77. Wayne Rooney (pen.)

Derby o Liverpool nakonec dopadlo remízou, ačkoliv domácí byli po celý zápas jednoznačně lepším celkem. Radost ze tří bodů jim tak překazilo zbytečné přistrčení v podání Dejana Lovrena a poměrně přísná penalta, kterou hlavní rozhodčí bez okolků nařídil.

Již po deseti minutách hry bylo jasné, jak se utkání bude vyvíjet. Hostující Everton zalezl do obranné ulity na hranici vlastní šestnáctky a zuřivě odolával nájezdům ofenzivních hráčů domácích. Své ofenzivní snažení omezil na neustále se opakující nákopy na Calverta-Lewina a za celou první půli prověřil Mignoleta jen jednou, ovšem dalekonosný pokus Sigurdssona domácímu brankáři příliš starostí nenadělal.

To Liverpool si sice po většinu první půle nevěděl s urputnou defenzivou hostí rady, nakonec na ni ale přece jenom vyzrál. Chvilku před koncem poločasu překonal Salah Martinu, navedl si míč na levou nohu a neskutečnou ranou do šibenice otevřel skóre. Těsně před poločasovým hvizdem mohl být rozdíl již dvoubrankový, Sadio Mané však přečíslení 4 na 1 vyřešil nepochopitelně střelou, která mu navíc hrubě nevyšlo a o dobrých pár metrů minula cíl.

Zkraje druhé půle mohl druhý přesný zápis přidat Salah, který si naskočil na perfektní Milnerův centr, jenže branku o kousek minul. Tentýž hráč pak o pár chvil později pálil nepřesně i z hranice pokutového území.

Za to, že domácí celek nedokázal přidat pojistku, nakonec draze zaplatil. V podstatě vůbec první povedenou akci hostí vymyslel Rooney, který pasem za obranu našel Calverta-Lewina, jehož poněkud nepochopitelně přistrčil Lovren a rozhodčí okamžitě ukázal na značku pokutového kopu. Míč si postavil Wayne Rooney a nekompromisní střelou doprostřed srovnal stav utkání.

V posledních minutách se Liverpool ještě pokoušel strhnout vedení na svou stranu, ovšem neúspěšně - a tak derby o Liverpool dopadlo smírně po výsledku 1:1.

Více informací k zápasu

Southampton FC - Arsenal FC 1:1

10.12.2017 13:00

Góly: 3. Charlie Austin - 88. Olivier Giroud

Trápení londýnského Arsenalu na hřištích soupeřů nebere konce. Kanonýři na půdě Southamptonu podali nezáživný výkon, když po brzkém inkasovaném gólu nastalou územní převahu nedokázali převést k vytvoření větších šancí. Až dvě minuty před koncem smazal trefu Austina střídající Olivier Giroud, jenž se zas a znovu uvedl jako zachránce svého klubu, který zařídil alespoň bod za remízu 1:1. Tým Arséna Wengera tak zůstává na pátém místě s jednobodovým náskokem před Tottenhamem, zatímco Saints poskočili na desátou příčku.

Stejně jako v minulém ligovém kole si Arsenal i nyní zadělal na vážné potíže hned v samotném úvodu utkání. Per Mertesacker, jenž nahradil v sestavě zraněného Shkodrana Mustafiho, po dvou minutách hry nepovedenou přihrávkou zařídil šanci pro Charlieho Austina a anglický forvard svým čtvrtým gólem ve čtvrtém zápase poslal Southampton do vedení.

Austin pak jen pár minut nato mohl dokonce svou střeleckou sbírku rozšířit, ovšem tentokrát jeho přízemní ránu dokázal Petr Čech povedeným zákrokem vytěsnit. Teprve pak se dostali ke slovu i hosté. Střely Lacazetta s Ramseym však zvládl zneškodnit brankář Fraser Forster, a když se Kanonýři neprosadili ani po šanci Lacazetta na samém sklonku první půle, šlo se v poločase do kabin za těsného vedení domácích.

Přestože Arsenal po změně stran přitlačil soupeře na vlastní polovinu, k čemuž dopomohla i opětovná změna rozestavení na čtyři obránce, slibné šance přicházely jen na straně Saints. Dalekonosná rána Oriola Romeua škrtla brankovou konstrukci a lobovaný pokus Ryana Bertranda zamířil za Čechova přihlížení těsně vedle.

Místo pojištění náskoku a pohodlného dohrání zápasu do vítězného konce tak přišel trest. Olivier Giroud, jenž jako obvykle naskočil na závěrečné minuty místo Lacazetta, uplatnil své centimetry a výbornou hru hlavou dvě minuty před koncem základní hrací doby, kdy umístil Alexisův ideální pas na zadní tyč mimo Forsterův dosah. Pro francouzského forvarda šlo již o sedmnáctou ligovou trefu z pozice střídajícího hráče, čímž vyrovnal rekord Oleho Gunnara Solskjaekra a jeho početnou řádku branek v dresu Manchesteru United.

Více informací k zápasu

Newcastle United - Leicester City 2:3

09.12.2017 18:30

Góly: 4. Joselu, 73. Dwight Gayle - 20. Riyad Mahrez, 60. Demarai Gray, 86. Ayoze Pérez (vl.)

Leicester pokračuje v dobré formě, získal už své třetí vítězství v řadě a čím dál více se přibližuje pozicím zaručující pro příští sezónu evropské poháry. Newcastle naopak i nadále tápe, prohrál už pošesté během uplynulých sedmi kol a sestupovému pásmu není vůbec daleko. O osudu utkání rozhodla vlastní branka Ayozeho Péreze z 86. minuty.

Straky přitom vstoupily do zápasu náramně a už po čtyřech minutách hry se ujaly vedení. Gayle vnikl do šestnáctky, z levé strany přihrával od brankové čáry dozadu na úplně volného Joselua, a ten z vyložené pozice nezaváhal. O pár chvil později mohl náskok navýšit Gayle, jenže jeho střela se mezi tři tyče prostě o kousek nevešla.

Hosté se poprvé výrazněji osmělili v 19. minutě. Gray si ve středu pole narovnal míč na svou pravačkou, ze střední vzdálenosti zkusil vypálit, ani jeho pokus však nebyl přesný. Jen o minutu později ovšem přece bylo srovnáno. Ndidi předal balón Mahrezovi, ten uběhl docela velký kus, aby se dostal za vápno, a odtud svou dělovku usměrnil pod břevno.

Ofenzivní podívaná pokračovala i v minutách následujících. Domácí brankář Darlow měl ve 24. minutě docela velké potíže se zkrocením Albrightonova zakončení, chvilku na to měl gól na kopačce jeho spoluhráč Simpson, jenže minul. Na opačné straně střílel technicky Jacob Murphy, avšak na gólmana Schmeichela si nepřišel.

Další branka přišla na řadu se sklonkem druhé třetiny utkání. Albrighton sklepl míč na hranici pokutového území pro Graye, který pak z halfvoleje poslal svou střelu přesně do šibenice. Newcastle nicméně o třináct minut později odpověděl. Poté, co obrana Leicesteru neodvrátila míč do bezpečí, zamířil ke vzdálenější tyčce Gayle.

Protože Gayle v 78. minutě ze slušného postavení zacílil pouze vedle podél natahujícího se Schmeichela, mohly nakonec Lišky zasadit rozhodující úder. Vardy našel ve vápně osamoceného Okazakiho, ten však ve finále nemusel střílet, protože to za něj udělal vracející se Ayoze Pérez, jenž zamířil nešťastně do vlastní sítě.

Více informací k zápasu

Burnley FC - Watford FC 1:0

09.12.2017 16:00

Góly: 45. Scott Arfield

Fotbalisté Burnley potvrdili velmi dobrou formu z letošního ročníku Premier League a tentokráte v domácím prostředí přehráli konkurenční Watford po výsledku 1:0. O jedinou branku se postaral v poslední minutě úvodního dějství Scott Arfield. Hosté měli úlohu nesmírně ztíženou, neboť od 39. minuty hráli po přímé červené kartě bez vyloučeného Marvina Zeegelaara. Paradoxem je, že se jednalo o vůbec první kartu v utkání.

Domácí výběr se tak udržel na sedmé pozici s osmadvaceti body a za vysoce favorizovanými londýnskými kluby z Tottenhamu a Arsenalu zaostává jen o skóre, na čtvrtý Liverpool má manko jednoho bodu. Watford se udržel na osmém místě s dvaadvaceti body o dva před devátým Leicesterem City. Přitom do utkání vlétl velmi odvážně a už v úvodní desetiminutovce se dostal do dvou dobrých možností.

Nejprve ve 3. minutě po rohovém kopu z pravé strany hlavičkoval u zadní tyče Deeney a mířil těsně vedle. O čtyři minuty později odcentroval k bližší konstrukci Carrillo a nabíhající Richarlison ve složité pozici na hranici brankového území dal do zakončení příliš razance, jeho pokus se taktéž mezi tři tyče nevešel. Burnley se mohlo dostat do vedení krátce po odehrané čtvrthodině, kdy se k přímému volnému kopu postavil Gudmundsson.

Ten hezky obstřelil zeď a mířil k přední tyči, ovšem brankář Gomes se vytáhl s famózním zákrokem a jednoruč odvrátil míč na rohový kop. Vzápětí se po dlouhém nákopu z vlastní poloviny protlačil ke střele mezi dvěma obránci Wood a pokusil se přehodit Gomese, nicméně hostující strážce se včas vrátil a balón chytil. V polovině první půle po autovém vhazování a nepovedeném odkopu pálil Kabasele, gólman Pope vyrážel před sebe ke svému spoluhráči.

Šest minut před poločasovou přestávkou se obrovského zkratu dopustil Zeegelaar, když ve středu hřiště zcela zbytečně naskočil oběma nohama podrážkou napřed do Defoura a zaslouženě uviděl přímou červenou kartu za surovou hru. Domácí využili početní výhodu ve 45. minutě. Vodorovná nahrávka od Gudmundssona přistála na noze Arfielda, jenž z deseti metrů uklidil míč přesně k pravé tyči mimo dosah Gomese.

Ve druhém poločase hrálo Burnley mnohem obezřetněji v defenzívě a protivníka téměř k ničemu nepouštělo. V 64. minutě po pasu na vzdálenější tyč zakončoval akrobaticky Long a lýtkem mířil příliš vysoko. Za dalších sedm minut rozvlnil síť střídající Banes, ale rozhodčí po konzultaci s asistentem branku neuznal kvůli těsnému ofsajdu. Zhruba deset minut před koncem si Gomes výtečně poradil s bombou Gudmundssona, Watford až do závěrečného hvizdu neohrozil Popeho ani jednou.

Více informací k zápasu

Crystal Palace - AFC Bournemouth 2:2

09.12.2017 16:00

Góly: 41. Luka Milivojević (pen.), 44. Scott Dann - 10. Jermain Defoe, 45+3. Jermain Defoe

Spravedlivou remízou dopadl poměrně hodně zajímavý souboj dvou celků z dolní poloviny tabulky, v němž padly celkově hned čtyři branky, všechny přitom v prvním poločase. Crystal Palace přitom kopal dvě penalty, tu druhou v samotném závěru druhé půle, jenže vítězství nad Bournemouthem trestuhodně odmítl zařídit Christian Benteke.

Jako první se osmělil už ve 4. minutě Schlupp, který levačkou napřáhl zpoza vápna, nicméně jeho pokus pouze těsně přeletěl soupeřovo břevno. Na druhé straně se snažil hlavou prosadit Defoe, každopádně v tomhle případě trefil jen brankáře Speroniho. Až v 10. minutě po přihrávce Surmana skóroval hostující forvard přesně k tyči.

Domácí se snažili velmi záhy vyrovnat, v 16. minutě se k zakončení z vápna propracoval Townsend, avšak obětavý stoper Aké mu jeho pokus zablokoval, a jen o minutu později se v tutovce nedokázal z blízkosti prosadit Sakho. Nejzajímavější pasáži celého střetnutí pak bylo posledních pět minut před obrátkou.

Nejprve Crystal zahrával pokutový kop poté, co gólman Begovič podrazil pronikajícího Zahu, k exekuci se postavil Milivojevič a tvrdou dělovku usměrnil parádně do šibenice. A jen o tři minuty později dokonce CPFC vedl. Benteke přihrál Cabayemu, ten adresoval přihrávku na zadní tyčku, a odtud Dann bez problémů zamířil do prázdné brány.

Běžela už třetí minuta nastavení a hosté dokázali přece ještě srovnat průběžný stav. Na dlouhý pas L. Cooka si naběhl Defoe, který se v šestnáctce dostal do nelehkého úhlu, ale i přesto těžkou volej trefil náramně. Obloučkem přehodil zkoprnělého Speroniho. Ve druhém dějství se, co se týče konečného skóre, nic zásadního neudálo.

Oba týmy se přesto snažily urvat vítězství pro sebe. V 54. minutě se o to například pokoušel Cabaye, ovšem Begovič u tyčky míč zkrotit dokázal, na opačné straně Defoe zamířil ze slušné pozice jen mimo. Dvacet jedna minut před koncem se zastřeloval rovněž jeho střídající spoluhráč Ibe, Speroni byl ale mezi třemi tyčemi mužem na svém místě.

Zajímavý moment se pak udál v první minutě nastavení. Daniels v pokutovém území skluzoval do pronikajícího Zahy a opravdu hodně spornou penaltu zapískal sudí Friend ve prospěch domácích. Jenomže Benteke, který stále čeká na svou premiérovou trefu v letošní sezóně, selhal, a z bílého puntíku připraveného Begoviče nepřekonal.

Více informací k zápasu

Huddersfield Town - Brighton & Hove Albion 2:0

09.12.2017 16:00

Góly: 12. Steve Mounié, 43. Steve Mounié

Souboj dvou nováčků Premier League vyzněl lépe pro Huddersfield, jenž stejně jako v loňské sezóně v rámci druhé nejvyšší soutěže porazil Brighton and Hove o dvě branky, a v tabulce předskočil svého soupeře o jeden bod. Klíčovou postavou celého střetnutí se stal Steve Mounié, který se postaral o oba přesné zásahy tohoto střetnutí.

Domácí prohráli už čtyřikrát v řadě a tuhle vzpruhu potřebovali jako sůl. Ani hosté si však před vzájemným soubojem nemohli vesele hvízdat, neboť v uplynulých čtyřech kolech vyválčili jen dva body. Jenže se jim nepodařila první půle, v níž jejich protivník uzmul dvougólový náskok, a po přestávce na tuto skutečnost reagovat nedokázali.

Mounié byl přitom při chuti už od úvodních chvil a už v 8. minutě se snažil zakončovat svou levačkou, tentokráte ale na brankáře Ryana vyzrát nedokázal. O čtyři minuty později se již přece jenom zaradoval. Centr z rohového čtvrtkruhu prodloužil Schindler hlavou na zadní tyčku, odkud Mounié neměl problém skórovat do prázdné brány.

The Seagulls se proti dobře organizované defenzívě Huddersfieldu vůbec nedokázali prosadit, všudy všeho vystřelili na bránu jen jednou jedinkrát, a to díky Pröpperovi, a to byl navíc jeho pokus ještě zablokován. Dvě minuty před obrátkou pak prohrávali dokonce již o dvě branky, hlavou se totiž po asistenci Jörgensena se prosadil znovu Mounié.

Hostující manažer Chris Hughton nenašel jediný recept, jak hru svého mužstva oživit, a i ve druhém dějství působilo v útoku jako hodně špatný kompars. Nebylo přitom daleko od toho, aby domácí svůj náskok navýšili, třeba v 56. minutě zakončoval z blízkosti Ince, jenomže trefil z bankového území pouze dobře postaveného Ryana.

Až v 79. minutě si poprvé zachytal také huddersfieldský gólman Lössl, proti němuž se snažil prosadit střídající Izquierdo, ke snížení ovšem v tomto případě nedošlo. The Terriers udrželi pohodlné vedení až do závěrečného hvizdu, Ryan v 83. minutě navíc řešil ještě jeden nebezpečný pokus, Inceho ovšem stačil vychytat.

Více informací k zápasu

Tottenham Hotspur - Stoke City 5:1

09.12.2017 16:00

Góly: 21. Ryan Shawcross (vl.), 53. Heung-min Son, 54. Harry Kane, 65. Harry Kane, 74. Christian Eriksen - 80. Ryan Shawcross

Tottenham potvrdil, že Stoke City je jeden z jeho nejoblíbenějších soupeřů, už počtvrté za sebou mu vsítil minimálně čtyři branky a konečně utnul sérii čtyř zápasů bez vítězství. Ještě do poločasu se zdálo být utkání otevřené, hosté totiž prohrávali jen o gól, nakonec však až deset minut před koncem mírnili hodně krutou porážku.

Zprvu ovšem chvíli trvalo, než se domácí dostali do optimální zápasového rytmu. Vůbec první úspěšný zákrok si Butland připsal na své konto ve 14. minutě, zpoza vápna to na něj zkoušel svou pravačkou Son. Ve 21. minutě se již však Spurs dočkali vedení, přihrávku zleva od Sona si srazil do vlastní sítě nešťastně stoper Shawcross.

I nadále bylo mužstvo manažera Mauricia Pochettina aktivnějším celkem, ve 28. minutě se snažil prosadit Eriksen, jenž svou střelu zakroutil přes zeď a tlačil jí na bližší tyčku, tam ale Butland výtečně zasáhl. A pak se po průnikovce Sona ocitl sám před hostujícím brankářem Kane, jenže z vyložené pozice pouze minul kýžený a chtěný prostor.

V 53. minutě byl už rozdíl mezi oběma týmy dvoubrankový. Alli vyslal svou kolmicí za obranu rozeběhnutého Sona, ten si to naštrádoval do šestnáctky a odtud snadno překonal Butlanda. Jen o minutu později zasadil další úder Kane, to když na zadní tyči hlavou z blízkosti zužitkoval jemný oblouček z levé strany od Daviese.

Stoke City následně mělo možnost snížit, Shaqiri byl v pokutovém území zcela nehlídaný, chtěl překonat gólmana Llorise pokusem na zadní tyčku, avšak Francouz mezi třemi tyčemi parádně vyrazil. V 65. minutě se naopak znovu třepotala síť za Butlandem, překonal ho podruhé v utkání Kane, jenž z voleje usměrnil balón tam, kam potřeboval.

Čtvrthodinu před koncem se na střeleckou listinu zapsal rovněž Eriksen, Son mu poslal přesnou přihrávku někam za vápno, a Dán levačkou bez problémů překonal vyběhnuvšího Butlanda. The Potters přidali aspoň čestný úspěch deset minut před koncem, centr z rohového čtvrtkruhu od Fletchera zužitkoval pohotově hlavou Shawcross.

Více informací k zápasu

Swansea City - West Bromwich Albion 1:0

09.12.2017 16:00

Góly: 81. Wilfried Bony

Poprvé od půlky října se podařilo Swansea bodovat naplno a v tabulce se vyhoupla z posledního místa na předposlední. West Bromwich Albion znovu potvrdil, že marně hledá svou zašlou slávu, a ani napodruhé nedokázal vstřelit branku. O tu jedinou v tomto střetnutí se mimochodem postaral devět minut před koncem Wilfried Bony.

Co se ofenzívy týče, patří oba celky k tomu horšímu, co může Premier League nabídnout. Tohle vzájemné utkání papírové předpoklady o málo dosažených přesných zásahů vlastně pouze naplnilo. Především v první půli jsme šancí viděli opravdu poskrovnu a vyrovnaný souboj ve finále rozhodl jeden jediný moment ze závěrečných minut.

Jako první zahrozil ve 4. minutě Evans, a to svou hlavičkou, nicméně domácí bránu Fabiaňského po standardce minul. Polský gólman si už přece jenom zachytal ve 22. minutě, pravačkou to totiž na něj zkoušel Rodriguez. Jedenáct minut před obrátkou pálil na opačné straně Naughton, avšak ten kýžený a chtěný prostor netrefil.

Opravdová gólová příležitost první půle však přišla na řadu až ve 38. minutě. Nešťastníkem situace se mohl stát Livermore, který ve snaze zabránit Swansea ve skórování po standardce trefil vlastní tyčku. Ve druhé půli domácí přece jenom navýšili obrátky, byli o něco odvážnější než jejich malátně působící protivník, a nakonec se dočkali odměny.

Nejprve se osměloval Ayew, který si jednoduchou kličkoval narovnal balón na pravou nohu, z dálky však brankáře Fostera přímo ohrozit nedokázal. Čtvrthodinu před koncem ghanský náhradník zakončoval ještě jednou, z levé strany vnikl do šestnáctky, jenže tentokráte zamířil pouze do boční sítě poté, co si na míč stačil ještě sáhnout Foster.

WBA chtěl bezpodmínečně urvat aspoň již svou osmou remízu v řadě, jenže Swansea v 81. minutě přece rozhodla o svém vítězství. Po skrumáži po rohovém kopu se ocitl ve správný čas na správném místě Bony, jenž z blízkosti propálil vše, co mohl. Pojistit tři body ještě mohl v nastavení Abraham, jenže své sólo nedotáhl do úspěšného konce.

Více informací k zápasu

West Ham United - Chelsea FC 1:0

09.12.2017 13:30

Góly: 6. Marko Arnautović

West Ham si připravil pořádné překvapení, Kladiváři totiž ovládli londýnské derby a díky brance Arnautoviče zcela po zásluze porazili londýnskou Chelsea 1:0.

Utkání mnoho fotbalové krásy nenabídlo, k vidění byl po většinu utkání tuhý boj o střed pole, v první části úvodního dějství byli ještě domácí poměrně aktivní, zbytek zápasu však zůstali přikovaní před vlastní šestnáctkou, kde odráželi zoufale nekreativní nájezdy hostů.

O rozhodující okamžik celého duelu se po šesti minutách postaral Arnautovič, který si na hranici vápna narazil s Lanzinim, navedl se míč na levou nohou a přesnou střelou na vzdálenější tyč rozjásal domácí fanoušky. Fotbalisté Chelsea se dlouho nemohli dostat do tempa, v jejich hře chyběla jakákoliv rychlost, agresivita či přesnost. Až v polovině první půle odvrátila domácí obrana míč jen k Hazardovi, který jej z úhlu prudce vracel před branku, jenže Morata jej pod tlakem do sítě usměrnit nedokázal.

Do druhé půle udělal Antonio Conte jednu změnu, nevýrazného Bakayoka totiž nahradil Pedro, že by to ale ráz zápasu nějak výrazně změnilo, to se říct nedá. Naopak to byli hosté, kteří měli zahrávat penaltu. Dlouhý míč za obranu si totiž Arnautovič z prvního doteku zpracoval do protipohybu Christensena, který balón zasáhl rukou, jenže sudí Anthony Taylor penaltu nenařídil.

Na druhé straně zahrozil Zappacosta dalekonosnou střelou, která ale branku Adriána přece jenom o kousek minula. Jediné opravdu vážnější šance si tak Blues vypracovali až v poslední desetiminutovce. Nejprve se po vysunutí Kanteho objevil před brankářem domácích osamocený Morata, jenže z prvního doteku napálil pouze boční síť. O chvíli později se do míče na vápně opřel Fabregas, jenže měl špatně seřízená mířidla a míč poslal nad branku. Kladiváři pak bez úhony přežili i pětiminutové nastavení a mohou tak slavit velmi cennou výhru.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Manchester City16151048:1146
2.Manchester United16112336:1135
3.Chelsea FC16102428:1332
4.Liverpool FC1686234:2030
5.Arsenal FC1692530:2029
6.Tottenham Hotspur1684428:1428
7.Burnley FC1684415:1228
8.Leicester City1665523:2223
9.Watford FC1664625:2722
10.Everton FC1654720:2919
11.Southampton FC1646616:1918
12.Huddersfield Town1653811:2618
13.Brighton & Hove Albion1645714:2117
14.AFC Bournemouth1644815:1916
15.Stoke City1644819:3516
16.Newcastle United1643916:2515
17.West Bromwich Albion1627712:2213
18.West Ham United1634914:3213
19.Swansea City1633109:1812
20.Crystal Palace1625910:2711

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (797)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele