Premier League - souhrn 15. kola

10.12.2016, 15:28, aktualizováno 11.12.2016, 19:23
Komentáře a souhrny
Liverpool se rozešel smírně s West Hamem United. Premiérové trefy Boufala s Mchitarjanem přihrály důležité tři body Southamptonu a Man Utd. Arsenal si doma poradil se Stoke, pak ale v neděli zvítězila Chelsea a vrátila se do čela. Sobotní program byl na branky hodně bohatý a tři body na vlastní půdě utrhly i Swansea, Watford a Burnley. Manchester City selhal v Leicesteru...

Liverpool FC - West Ham United 2:2

11.12.2016 17:30

Góly: 5. Adam Lallana, 48. Divock Origi - 27. Dimitri Payet, 39. Michail Antonio

Liverpool opět zaváhal. Po překvapivé porážce na půdě Bournemouthu tentokráte pouze remizovali s West Hamem a ztrácí tak další dva cenné body. Utkání podstatně ovlivnily chyby obou brankářů, kteří si tento duel jistě za rámeček nedají.

Utkání se k životu probralo opravdu velmi rychle. Už v páté minutě si totiž na malém vápně zpracoval centr Maného Lallana, který následně přízemní střelou poslal svůj celek do vedení. Lepší start si Liverpool ani nemohl přát.

Jestliže však někdo čekal, že v následujících minutách domácí protivníka kompletně dorazí, musel být zklamán. Zdálo se, jakoby svěřenci Jürgena Kloppa trochu ubrali nohu z plynu a hru pouze kontrolovali uprostřed pole bez výraznějšího tlaku do pokutového území.

Hosté se postupem času začali čím dál tím více osmělovat a po prvotních pokusech v podání Antonia se jim po necelé půlhodině hry také podařilo vyrovnat. Byl u toho kdo jiný než Dimitri Payet, který se postavil k přímému kopu ze střední vzdálenosti a ranou přes zeď překonal domácího brankáře. Nutno ale uznat, že Karius rozhodně nemohl mít čisté svědomí, jelikož měl pokus záložníka West Hamu rozhodně zlikvidovat.

Sedm minut před pauzou na Anfieldu zavládlo hrobové ticho. Zdánlivě obyčejný nákop Nordtveita totiž nešťastně tečoval Henderson, který balón nasměroval přesně na nabíhajícího Antonia, který si v zakončení už věděl rady - West Ham si tedy do kabin odnášel senzační vedení.

To jim ovšem nevydrželo dlouho. Randolphovi dost možná balo líto chybujícího kolegy v brance Liverpoolu, a tak jej hned z kraje druhé půle napodobil. V rukavicích totiž neudržel centr Maného, míč mu naneštěstí pro hosty vypadl přesně k Origimu, který nabídnutým dárkem nepohrdl a stav zápasu vyrovnal. A hned o dvě minuty později mohl být obrat dokonán - k nebezpečné střele z otočky se dostal Wijnaldum, jeho pokus však jen o kousek minul vzdálenější tyč.

Liverpool posléze pokračoval v náporu a vypracoval si ještě několik možností k tomu, aby strhl vedení zpět na svou stranu. Po hodině hry pálil těsně vedle opět aktivní Wijnaldum, tentýž hráč se po dalších pěti minutách uvolnil na hranici penalty a jeho (pravděpodobně) gólový pokus na poslední chvíli zablokoval jeden z hostujících obránců. Povedenou sekvenci zakončil senzační střelou Henderson, kterou Randolph parádní zákrokem doslova vyškrábl z šibenice.

A jelikož se v poslední desetiminutovce neujala ani utěšená rána Clyna, rozdělily si oba celky po bodu, se kterým budou určitě daleko spokojenější hosté.

Více informací k zápasu

Manchester United - Tottenham Hotspur 1:0

11.12.2016 15:15

Góly: 29. Henrich Mchitarjan

Manchester United zvládl důležitý souboj a poprvé od konce září na svém stadiónu vítězí v ligovém zápase. O jedinou branku utkání se postaral po necelé půlhodině Henrik Mchitarjan.

United odstartovali výtečně a první příležitost si vypracovali hned ve druhé minutě. To středem hřiště potáhl míč Mchitarjan, kolmicí oslovil Ibrahimoviče, který následně balón naservíroval dobíhajícímu Pogbovi přesně na hranici vápna. Historicky nejdražší hráč však svou střelu neumístil nejlépe a Lloris jeho pokus lapil. Jako odpověď si hosté připravili zakončení Sona, který však po individuálním průniku pálil nepřesně a De Geu tak z klidu nevyvedl.

Daleko větší nebezpečí hrozilo z volného přímého kopu Eriksena - De Gea si totiž až moc dlouho rovnal zeď, čehož dánský reprezentant využil a chytře pálil ke vzdálenější tyči. Španělský brankář se ovšem stihl včas přemístit a ránu vytěsnit. O tři minuty později už zase hrozilo na druhé straně - po pěkné kombinaci na levé straně se dostal k zakončení Mchitarjan, nicméně jeho projektil zvládl zablokovat Vertonghen.

Po půlhodině hry už na Old Trafford zavládla euforie ze vstřelené branky. Nejprve hostující Kane zbytečně ztratil míč ve středu pole, čehož Herrera okamžitě využil ke kolmici na nabíhajícího Mchitarjana. Ten se společně s Ibrahimovičem řítil sám na branku a samostatný nájezd vyřešil možná trochu překvapivě individuálně - nicméně svou střelou pod břevno nedal Llorisovi žádnou šanci a domácí tím poslal do vedení.

Po pěti minutách mohl být rozdíl dvougólový, když centr propadl až na vzdálenější tyč k volnému Ibrahimovičovi, jenže útočník United svému zakončení nedal dostatečnou razanci a na hostujícího brankáře tak nevyzrál.

Zatímco v první půli fanoušci viděli docela atraktivní fotbal, druhá půle nabídla skromnější menu. Úvodní slovo druhého poločasu patřilo hostům - nejprve pálil sice tvrdě, ovšem pouze do středu brány Eriksen, o chvilku později se pak po standardní situaci dostal do velké šance Wanyama, jenže své příležitosti se zřejmě zalekl a míč poslal úplně mimo. Bohužel pro hosty šlo o jejich poslední velkou šanci.

Po hodině hry se do hlavní role obsadil Pogba - ten nejprve kroucenou střelou z fantastického kopu orazítkoval tyč, později zase po přihrávce Mchitarjana mířil přesně, jenže se s parádním zákrokem vytasil Lloris.

V závěrečných minutách sice na Old Trafford panovala nervozita, nicméně Tottenham se již k žádné velké příležitosti nedostal - domácí tak přežili i šestiminutové nastavení, na jehož konci mohli oslavovat zasloužené vítězství.

Více informací k zápasu

Southampton FC - Middlesbrough FC 1:0

11.12.2016 15:15

Góly: 53. Sofiane Boufal

Přesně takhle si představujete, aby otevřela svůj střelecký účet v Premier League vaše rekordní posila: 16milionový Sofiane Boufal krásnou ranou z 25 metrů sám pokořil Middlesbrough a posunul tak Southampton do první desítky...

Saints dnes nastoupili už ke svému 24. utkání sezony a Claude Puel podle toho také po náročném vystoupení v Evropské lize rotoval sestavou - v zahajovací jedenáctce udělal rovnou osm změn a výjimečné starty daroval hráčům jako Samu McQueenovi, Cucovi Martinovi či Jayi Rodriguezovi.

Také Sofiane Boufal, který o výhře rozhodl po převzetí přihrávky od Ward-Prowse krátce po změně stran, předtím nastupoval jenom sporadicky a samotným střelcem určitě zůstat nemusel. Třeba jedna Rodriguezova hlavička musela být odvracena až z brankové čáry.

Naproti tomu Middlesbrough mělo vepředu ohromné problémy a se 13 vstřelenými brankami má nejhorší ofenzivní vizitku v lize. Dnes přitom dvojice Rhodes-Fischer dala dohromady všehovšudy tři střelecké pokusy, zatímco se nikdo další nepřidal. Blízko gólu byl akorát dánský křídelník, který v jednu chvíli obkroužil Forstera, aby následně natrefil na vracejícího se Fonteho.

Více informací k zápasu

Chelsea FC - West Bromwich Albion 1:0

11.12.2016 13:00

Góly: 76. Diego Costa

9 v řadě! Chelsea pokračuje na vítězné vlně, přestože se s West Bromwichem na Stamford Bridge nečekaně natrápila. Takřka perfektní defenzivní výkon pokazil jednou jedinou chybou McAuley, jehož zaváhání využil skvělý Diego Costa. Dvanáctý gól španělského reprezentanta posunul Blues zpět o tři body na čelo tabulky.

Většinu utkání to ze strany Conteho výběru bylo skutečné trápení. Zápas sice na oko kontrolovala Chelsea, ale tým, který diktoval hru, byli hosté. West Brom excelentně bránil, prakticky celý zápas bylo za míčem devět hráčů v poli a Londýňané nebyli schopni tuto skálopevnou obranu otevřít.

Jedinou střelu na bránu v prvním poločase měl na svědomí až pět minut před přestávkou David Luiz. Jeho přímý kop ale Ben Foster poměrně v pohodě lapil. Brazilský stoper prožívá skvělou sezónu, ale dnes to nebyl jeho den. Ani jedna jeho standardka nebyla nebezpečná, navíc byl výjimečně nejistý i v defenzivě.

Využíval toho Rondón, který jednou pálil těsně vedle a jednou nahrával do gólové pozice spoluhráči do šestnáctky. Tam ale tentokrát kraloval Gary Cahill, klíčová postava utkání, jež dvěma veledůležitými zákroky zamezil West Bromwichi ve stoprocentních šancích.

Z hlediska příležitostí nebo jen střel na bránu to bylo opravdu slabé. WBA vyplýtval svůj jediný propagační pokus už v úvodu a Chelsea vyjma zmíněného přímáku Luize neukázala vůbec nic. Právě kudrnatý obránce měl po hodině hry perfektní pozici ke skórování, ale tentokrát bránu pro změnu těsně minul.

Zaplněný Stamford Bridge se vytouženého gólu dočkal až čtvrt hodiny před koncem, a to tím zřejmě nejméně očekávaným způsobem. Gareth McAuley mírně podcenil situaci v rohu hřiště a Diego Costa vybojoval pro Blues snad úplně první balón v opravdu nebezpečném území.

Zbytek už byl ryzí instinkt zabijáka. Nejlepší střelec Premier League byl sice v ostrém úhlu a měl míč na slabší levou nohu - přesto zamířil dokonale a vymetl šibenici Fosterovy branky. Dvanáctým gólem v sezóně se o gól posunul před Alexise v tabulce střelců.

Více informací k zápasu

Leicester City - Manchester City 4:2

10.12.2016 18:30

Góly: 3. Jamie Vardy, 5. Andy King, 20. Jamie Vardy, 78. Jamie Vardy - 82. Aleksandar Kolarov, 90. Nolito

Neskutečný úvod bylo možné vidět v sobotním šlágru dalšího víkendu anglické Premier League. Obhájce titulu z Leicesteru, jenž se zatím v nové sezoně potácí spíše u dna tabulky, přivítal jednoho z hlavních favoritů na zisk trofeje, manchesterské Citizens.

Do utkání však Lišky vstoupily na výbornou - už ve třetí minutě šel Leicester do vedení zásluhou nejlepšího střelce Lišek v loňské sezoně Jamieho Vardyho. Další branku si svěřenci Claudia Ranieriho připsali hned vzápětí - v páté minutě na 2:0 zvyšoval Andy King, jenž těžil z vynikající přihrávky Slimaniho.

Po dvaceti minutách už byli hosté zralí na ručník. Třetí úder týmu Pepa Guardioly uštědřil znovu Jamie Vardy, jehož přesným pasem našel Riyad Mahrez a anglický forvard tváří v tvář gólmanu City nedal Bravovi šanci.

Pak gólové hody na několik desítek minut unikly, ale ke konci druhé půle to zase začalo vypadat na debakl pro Citizens. V sedmdesáté osmé minutě totiž čtvrtou branku Leicesteru přidal znovu Jamie Vardy, jenž tak dosáhl na hattrick. Nutno však říci, že mu tentokrát situaci značně usnadnil stoper hostí John Stones, jenž chyboval v rozehrávce.

Nakonec se dokázali gólově prosadit i hosté. Na 1:4 za Citizens snižoval v osmdesáté druhé minutě Kolarov, na jehož ránu z přímého kopu Zieler nedosáhl. Na konečný rozdíl dvou branek mezi oběma týmy však v poslední minutě základní hrací doby výsledek upravil Nolito. Španělský reprezentant využil Kolarovovy přihrávky a snížil na 2:4. Leicester tak slaví překvapivou a cennou výhru nad jedním z největších anglických celků.

Více informací k zápasu

Arsenal FC - Stoke City 3:1

10.12.2016 16:00

Góly: 42. Theo Walcott, 50. Mesut Özil, 75. Alex Iwobi - 27. Charlie Adam (pen.)

Když domácí Arsenal přišel v úvodu zápasu se Stoke o zraněného stopera Mustafiho a Charlie Adam vzápětí proměněnou penaltou poslal hosty do vedení, vypadalo to s šancemi Kanonýrů na očekávané vítězství všelijak. Ještě do přestávky však stihl srovnat Walcott a po změně stran dokončili zasloužený obrat na konečných 3:1 Mesut Özil s Alexem Iwobim, díky nimž se Arsenal alespoň dočasně vyhoupl na první místo ligové tabulky před Chelsea, která má ovšem zápas k dobru.

Hosté do zápasu nastoupili se sebevědomím, které odráželo jejich momentální formu, a několikrát byli blízko brzkému průlomu skóre. Tvrdá rána Muniesy z voleje po odvráceném rohovém kopu ovšem s přispěním Petra Čecha pouze jemně lízla břevno a Xherdan Shaqiri zase prováhal možnost zakončit jinak výtečný protiútok Stoke po levé straně. Četné chyby v rozehrávce hostí ale dávaly zajímavé pobídky i Arsenalu, přičemž aktivní Alexis Sánchez měl hned několikrát blízko ke dvanáctému ligovému zásahu sezony.

Atraktivní fotbal neustával ani nadále. Theo Walcott byl po skvělé kolmici Shkodrana Mustafiho prvním, kdo přinutil brankáře Granta k pohotovému zákroku, zatímco na opačné straně neproměnil dobrou střeleckou pozici po sklepnutí Arnautoviće Joe Allen. Domácí pak utrpěli značnou ztrátu v defenzivě, neboť vinou svalového zranění musel předčasně odstoupit Shkodran Mustafi. Náhradou za německého stopera byl uzdravivší navrátilec Héctor Bellerín, jemuž posunem na Mustafiho post uvolnil na pravém kraji obrany místo Gabriel.

V sedmadvacáté minutě bylo pro Arsenal ještě hůře, když po pádu Allena v souboji s Xhakou odpískal sudí Lee Mason bez váhání pokutový kop, který Charlie Adam s přehledem proměnil. Kanonýrům inkasovaný gól zprvu vzal vítr z plachet, ovšem čtyři minuty před koncem první půle se jim přece jen podařilo zataženou obranu Stoke prolomit. Vše nastartoval Alexis Sánchez přihrávkou do strany na volného Bellerína, jehož prudký přízemní centr dokázal usměrnit na přední tyči do sítě Theo Walcott. O přestávce tak platil nerozhodný stav 1:1 a diváci se po změně stran měli rozhodně na co těšit.

Arsenal k radosti domácího publika nastoupil do druhé půle tak, jak tu první zakončil, a hned po čtyřech minutách šel poprvé v zápase do vedení. Perfektně sladěný náběh Özila s jemným pasem Oxladea-Chamberlaina za statickou obranu Stoke vyústil v pohotovou hlavičku německého záložníka, která obloučkem přepadla přes bezmocného Granta až do sítě. Najednou tak bylo na Stoke, aby opět vylezlo z obranné ulity a pokusilo se obrat skóre znovu zvrátit, s čímž přišel pomoci na trávník i Peter Crouch. Právě vytáhlý anglický útočník hned po nástupu málem srovnal z rohového kopu, avšak Petr Čech dokázal jeho hlavičku na brankové čáře vyrazit do bezpečí.

Když pak čtvrthodinu před koncem přece jen vstřelil čtvrtý gól zápasu střídající hráč, stal se jím Alex Iwobi. Mladý nigerijský reprezentant po několika minutách na hřišti využil Masonovy výhody po faulu na Alexise a tváří v tvář Grantovi křižnou přízemní ranou pojistil vedení Kanonýrů na 3:1. Šlo o jeho vůbec první ligový zásah sezony, ovšem již druhý v tomto týdnu, neboť Iwobi skóroval i ve středečním utkání Ligy mistrů proti Basileji.

Na dvoubrankové manko již hráči Stoke nedokázali najít odpověď a Arsenal si tak závěrečné minuty pohlídal s míčem na kopačkách. Brankář Grant sice kvalitním zákrokem nedovolil Theu Walcottovi přidat svůj druhý zásah odpoledne, ovšem i konečné skóre 3:1 Arsenalu stačí k tomu, aby se přinejmenším do zítřka vyšvihl do čela tabulky Premier league.

Více informací k zápasu

Burnley FC - AFC Bournemouth 3:2

10.12.2016 16:00

Góly: 13. Jeffrey Hendrick, 16. Stephen Ward, 75. George Boyd - 45+2. Benik Afobe, 90+1. Charlie Daniels

Nováček z Burnley opět potvrdil, že se mu na vlastním stadiónu v letošní sezóně opravdu daří. V otevřeném utkání nakonec svého soka z Bournemouthu přestřílel 3:2.

Skóre se poprvé měnilo po necelé čtvrthodince hry. Jednalo se o velmi jednoduchou akci - vše zahájil dlouhým nákopem Heaton, odražený míč následně poslal Lowton na nabíhajícího Hendricka, který nádhernou střelou nedal brankáři hostí vůbec žádnou šanci.

Druhá branka následovala o čtyři minutě později, a ačkoliv se už nejednalo o takovou fotbalovou parádu, její hodnota byla úplně stejná. Na rohový kop si naskočil Mee, jehož hlavičku ještě Boruc dokázal zlikvidovat, jenže balón jen vyrazil před dobíhajícího Warda, který jej následně pohodlně uklidil podruhé do sítě.

Hostům se ale těsně před pauzou podařilo utkání zdramatizovat. To si na střílený centr Francise naběhl Afobe a prudkou střelou na vzdálenější tyč upravil na poločasových 2:1 pro Burnley.

Druhá část střetnutí nabídla vyrovnanou podívanou, ovšem místo vyrovnání nakonec přišla třetí branka domácího celku. Patnáct minut před koncem se po přihrávce Graye dostal k zakončení na levém rohu vápna Boyd, kterému se poněkud překvapivě podařilo přes bránícího Akého vystřelit. Ránu navíc umístil tak dokonale, že zapadla přesně za vzdálenější tyč, Boruc byl opět bez nejmenší šance zasáhnout.

Poklidný závěr střetnutí pak už v nastaveném čase trochu narušil hostující Daniels, který ve vápně převzal přihrávku a hned z otočky parádně zavěsil pod břevno Heatonovy branky. Na případné vyrovnání však už Bournemouthu nezbýval čas, a tak se tedy ze tří bodů radovalo domácí Burnley.

Více informací k zápasu

Hull City - Crystal Palace 3:3

10.12.2016 16:00

Góly: 27. Robert Snodgrass (pen.), 72. Adama Diomande, 78. Jake Livermore - 52. Christian Benteke (pen.), 70. Wilfried Zaha, 89. Fraizer Campbell

Čekala se typická záchranářská bitva plná soubojů a technických nepřesností, místo toho duel Hullu s Crystal Palace nabídl strhující podívanou se šesti vstřelenými brankami. S výslednou remízou však budou určitě spokojenější hosté, tím spíš, když ji museli zachraňovat až v závěrečných minutách.

V samém úvodu byli aktivnější hosté, kteří získali územní převahu a vypracovali si několik příležitostí ke střelbě, avšak pokusy Zahy ani Puncheona si cestu do sítě nenašly.

Pořádně kontroverzní moment přinesla pětadvacátá minuta hry. V ní se po zpětné přihrávce míče zmocnil Snodgrass, který následně přepadl přes skluzujícího Danna. Na první pohled jasná penalta - ostatně sudí byl stejného názoru a pokutový kop také nařídil. Opakované záběry však záložníka domácích usvědčili z podvodu, jelikož se jej stoper hostí ani nedotkl - s verdiktem sudího však už hráči Crystal Palace nemohli nic udělat. K exekuci se postavil sám postižený a ranou do horního rohu branky nedal Hennesseymu pražádnou šanci. Do konce první půle už se to mnoho zajímavého neodehrálo, a tak si do šaten domácí odnesli jednobrankové vedení.

Nebyl by to ale Hull City, kdyby si zápas nějakou zbytečnou chybou nezkomplikoval. Paradoxně u toho byl opět Snodgrass, který tentokrát v rohu vlastního vápna naprosto zbytečně fauloval Zahu, čímž hostům daroval výhodu pokutového kopu. Zodpovědnost vzal na svá bedra Benteke a penaltu naprosto chladnokrevně proměnil.

Dvacet minut před koncem bylo pro domácí celek ještě hůř. Po rohovém kopu se k míči dostal Zaha, který se proháčkoval přes několik obránců, načež utěšenou pumelicí na přední tyč prostřelil Marshalla.

Tahle radost ovšem svěřencům Alana Pardewa vydržela jen necelé dvě minuty. Pak totiž ve vápně přihrávku obdržel Diomande, nádherně se obtočil okolo přihlížejícího Dunna a podél padajícího brankáře srovnal stav zápasu.

Necelých 15 minut před vypršením normální hrací doby do pokutového území vlétl domácí Livermore, který musel být značně překvapen tím, kolik prostoru mu hostující obrana dopřála. Také toho s díky využil, míč si navedl na střed vápna a přízemní střelou na bližší tyč poslal Hull do vedení.

A když už to vypadalo, že se Mike Phelan bude radovat z tolik potřebné výhry, jeho svěřenci nepohlídali Bentekeho, kterého našel prudký centr Zahy, a dvě minuty před koncem bylo znovu vyrovnáno. Ve zbývajících minutách už si žádný celek nevytvořil další velkou šanci, a tak utkání po divokém průběhu dospělo k finální remíze 3:3.

Více informací k zápasu

Swansea City - Sunderland AFC 3:0

10.12.2016 16:00

Góly: 51. Gylfi Sigurdsson (pen.), 54. Fernando Llorente, 80. Fernando Llorente

A Sunderland je zpátky na dně tabulky, když další pasivní výkon opět nedotáhl ani za kýženým bodem a místo toho se ve druhé půli pod zvýšeným náporem Swansea naprosto sesypal. Velšané pod vedením vynikajícího Sigurdssona během prvních deseti minut druhé půle vstřelili dvě branky a pak už mohli jen v klidu dohrávat...

Po minulé drtivé prohře s Tottenhamem (0:5) se začalo poprvé nahlas pochybovat o tom, zda Bob Bradley má na Premier League, dnes se ovšem americký manažer celkem slušně revanšoval a nejhorší start do sezony od roku 1983 sice není zažehnán, ale je minimálně pro teď odstaven na druhou kolej.

Bob Bradley pro toto klání přichystal celkem pět změn a ty se promítly - Swans s Leonem Brittonem uprostřed pole vypadali být rázem klidnější na balonu a svou troškou do mlýna přispěl i zkušený pravý bek Ángel Rangel. Zpátky do sestavy se pak dostal dvougólový Llorente.

Sunderland se mezitím nikdy nezvládl dostat do zápasu. Jermain Defoe sice v minulé sezoně Swansea vsítil hattrick, tentokrát byl ale poctivě strážen a speciálně po Sigurdssonově proměněné penaltě po ruce Denayera hosté jednoduše neměli odpověď na nic, s čím domácí zrovna přišli.

V 54. minutě to byl opět Sigurdsson, kdo tentokrát nízkou dodávkou od rohového praporku vyzval ke skórování Llorenteho, a zkušený Španěl stanovil výsledné skóre v 80. minutě tentokrát za přispění Monterova centru. Bob Bradley poté náležitě oslavil své druhé vítězství ve funkci.

Více informací k zápasu

Watford FC - Everton FC 3:2

10.12.2016 13:30

Góly: 36. Stefano Okaka, 59. Sebastian Prödl, 64. Stefano Okaka - 17. Romelu Lukaku, 86. Romelu Lukaku

Mizérie Evertonu pokračuje. Z 0:1 na 3:1 a další frustrující prohra je na světě. Naopak Watford může oslavovat svého nového střelce, který může hravě kompenzovat slabší formu Deeneyho s Ighalem, když se dvěma góly parádně uvedl Stefano Okaka. A že hned ten první stál opravdu za to...

Utkání se pro Toffees začalo odvíjet poměrně slibně. Gareth Barry svým 609. startem vyrovnal v historické tabulce druhého Franka Lamparda a hnedka už tak speciální zápas dál opepřil krásným pasem bez přípravy, který proměnil v gól Romelu Lukaku.

Watford nastoupil s příslušníky jedenácti národů v sestavě, ve zbytku utkání se však prezentoval spíše jako jeden muž. Étienne Capoue uprostřed zálohy vše držel pohromadě, vybojoval celkem devět míčů, a vpředu se činil Stefano Okaka, který od počátku hladově prahnul po svém prvním gólu v anglickém prostředí od května 2010.

Bývalý velký talent ve Fulhamu příliš velkou stopu nezanechal, fanoušek Watfordu si ho však bude pamatovat už jen pro tento zápas a speciálně gól patičkou v první půli. Hornets krom toho v první půli zahrozili skrze Deeneyho spálenou šanci a Prödlovu nepřesnou hlavičku, konkrétně rakouský stoper si to však vynahradil čtvrthodinu po přestávce díky Holebasovu centru.

V 64. minutě potom bylo de facto rozhodnuto, když Okaka využil rohového kopu, a Evertonu už pak nebyl nic platný ani jeho vlastní hlavičkovaný gól, jehož autorem byl předvídatelně Romelu Lukaku.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Chelsea FC15121233:1137
2.Arsenal FC15104136:1534
3.Liverpool FC1594237:2031
4.Manchester City1593332:1930
5.Tottenham Hotspur1576224:1127
6.Manchester United1566320:1624
7.Watford FC1563621:2621
8.West Bromwich Albion1555520:1820
9.Everton FC1555519:1920
10.Southampton FC1555514:1520
11.Stoke City1554617:2219
12.AFC Bournemouth1553721:2518
13.Burnley FC1552815:2517
14.Leicester City1544721:2616
15.Crystal Palace1543827:2915
16.Middlesbrough FC1536613:1615
17.West Ham United1534817:3113
18.Swansea City1533919:3112
19.Hull City1533914:3212
20.Sunderland AFC15321014:2711

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1178)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele