Premier League - souhrn 12. kola

18.11.2017, 15:28, aktualizováno 20.11.2017, 22:54
Komentáře a souhrny
Pogba se vrátil ve velkém stylu a zařídil Man Utd jasnou výhru nad Newcastlem. Man City porazil Leicester a zůstává na špici. Tři body zapisují z čela tabulky také Liverpool a Chelsea. Bournemouth zdolal Huddersfield a Burnley si poradilo se Swansea. Arsenal na úvod sobotního programu zdolal Tottenham a posunul se ke svému protivníkovi na rozdíl jednoho jediného bodu...

Brighton & Hove Albion - Stoke City 2:2

20.11.2017 21:00

Góly: 44. Pascal Groß, 60. José Izquierdo - 28. Eric Choupo-Moting, 45. Kurt Zouma

Brighton nakonec v atraktivním a pro nezaujatého fanouška záživném utkání uhrál bod za domácí remízu se Stoke City. Hosté se dvakrát dostali do vedení, ani jednou jej však nedokázali udržet

Do prvního náznaku solidní příležitosti se po centru Izquierda dostal Knockaert, ovšem na penaltě nedokázal dokonale trefit míč. Postupem času ale přebírali iniciativu hosté, kteří byli o něco lepším celkem. Po čtvrthodince hry mohl hosty poslat do vedení Shawcross, který si naskočil nejvýše na rohový kop, ovšem brankář Ryan vytáhl velmi dobrý zákrok.

Na druhé straně kontroval rychlý Izquierdo, který se po rychlém kontru dostal za záda Kurta Zoumy, ovšem jeho obstřel těsně minul vzdálenější tyč branky Granta. Úvodní branka tak přišla těsně před uplynutím půlhodiny hry. To si na půli o míč řekl Shaqiri, famózním míčem za obranu oslovil Choupo-Motinga, který jej trochu se štěstím zpracoval a následně jej chladnokrevně poslal přesně k tyči.

Třicátá devátá minuta přinesla sporný okamžik - do vápna hostí totiž vtrhl Murray, který byl podražen Shawcrossem, ovšem sudí Mason si na odpískání pokutového kopu netroufl. Domácí se ale nemuseli hněvat příliš dlouho, dvě minuty před koncem se totiž ze složité situace vyháčkoval Proepper a přízemním centrem našel osamoceného Grosse, který přízemní ranou vyrovnal.

Do kabin se ale za nerozhodného stavu přece jenom nešlo - domácí obrana totiž v nastavení trestuhodně zaspala po rohovém kopu a ponechala zcela volného Zoumu, ke kterému se se štěstím dostal odražený balón a kmenový zadák Chelsea jej zblízka bez potíží dopravil do sítě.

Chvilku po pauze mohla být ztráta Brightonu dokonce dvoubranková, když u vlastního vápna chyboval Proepper a z následného kontru se až před Ryana dostal Sobhi, ovšem brankář domácího celku nakonec jeho projektil dokázal zlikvidovat.

Toho fotbalisté Stoke City mohli o chvilku později pořádně litovat - Murray totiž ve vápně chytrou přihrávkou oslovil Izquierda, ten se ještě snažil přihrát pod sebe, ovšem nastřelil jen Wimmera, od kterého se balón odrazil zpět ke křídelníkovi Brightonu, který tentokrát neváhal a ranou po zemi uklidil balón za záda bezmocného Granta.

Ve zbývající půlhodině pak sice byli domácí tím aktivnějším mužstvem, ovšem do žádné vyložené příležitosti se již nedostali, a tak zápas dospěl k zasloužené dělbě bodů po remíze 2:2

Více informací k zápasu

Watford FC - West Ham United 2:0

19.11.2017 17:00

Góly: 11. Will Hughes, 64. Richarlison

Na svůj první zápas na lavičce West Hamu rozhodně nebude David Moyes vzpomínat příliš v dobrém. Kladiváři totiž po bezkrevném výkonu podlehli Watfordu díky brankám Hughese a Richarlisona 2:0.

Domácí celek na nic nečekal a od prvních minut se snažil diktovat tempo hry, za což byl po jedenácti minutách patřičně odměněn. To se totiž ve skrumáži před brankou balón odrazil přesně ke kopačkám Hughese, který nezpanikařil a z voleje přesnou střelou nedal Hartovi nejmenší šanci jakkoliv zareagovat.

Po půlhodince mohl vedení navýšit Richarlison, jeho střelu z hranice pokutového území však Hart zvládl zlikvidovat, zatímco dorážka Kika pak nemířila mezi tři tyče. Na druhé straně se ve stoprocentní příležitost těsně před poločasem objevil Kouyate, kterého ke skórování vybídl parádní pas Noblea, jenže záložník hostujícího celku v zakončení selhal a jen nastřelil padajícího Gomese. Ještě větší příležitost měl v nastavení první půle Arnautovič, který se nejprve dostal k hlavičce, kterou domácí brankář senzačně vyrazil před sebe, následnou dorážku forward West Hamu pak nepochopitelně nedopravil do sítě, když opět jen nastřelil strážce domácí svatyně.

Povedená pasáž West Hamu pokračovala i po pauze, kdy se po zpětné přihrávce Arnautoviče zjevil v pokutovém území zcela nehlídaný Kouyate, jenže v koncovce opět selhal, když branku vysoko přestřelil. Na straně druhé zahrozil po rychlém brejku Gray, kroucenou střelou však branku Joa Harta těsně minul.

Rozhodnutí tak přišlo až po hodině hry - to rychlý kontr potáhl střelec první branky Hughes, před vápnem oslovil Richarlisona, který si poradil s bránícím Reidem a prostřelil i anglického reprezentačního brankáře.

Patnáct minut před koncem mohl West Ham vrátit do zápasu Lanzini, jenže jeho střelu zastavil až na brankové čáře jeden z domácích obráncům. Hostům tak nebyl přán ani čestný úspěch a utkání proto dospělo k výhře domácího celku 2:0.

Více informací k zápasu

Manchester United - Newcastle United 4:1

18.11.2017 18:30

Góly: 37. Anthony Martial, 45. Chris Smalling, 54. Paul Pogba, 70. Romelu Lukaku - 14. Dwight Gayle

Zpočátku to na Old Trafford vypadalo na pořádné drama, nakonec ale Rudí ďáblové pohodlně dospěli k další rutinní domácí výhře, když díky brankám Martiala, Smallinga, Pogby a Lukaka jednoznačně přehráli Newcastle.

Ten přitom neměl vůbec špatný nástup do utkání, poctivě bránil a nebál se vyrážet do rušivých protiútoků, kterými obraně Manchesteru skutečně zle zatápěl. První šanci měl tedy na kopačce Lukaku, který se při stříleném centru natlačil před svého strážce, ovšem prudký míč nasměroval pouze nad. Po čtvrthodině hry šly ale Straky do senzačního vedení - to po pravé straně potáhl míč Yedlin, následně jej parádně předložil pod sebe, kde nabíhající Gayle využil podklouznutí Lindelofa a s přispěním tyče uklidil míč za záda španělského brankáře.

Domácí byli chvilku opaření a s disciplinovaným blokem si nevěděli příliš rady, do vyložených šancí se nedostávali a zkoušeli to převážně centry z křídelních prostorů. S narůstajícím tlakem ale přece jenom chybiček přibývalo a po více než půlhodině hry bylo srovnáno. To se u pokutového území parádně uvolnil Pogba, nadýchaným obloučkem oslovil Martiala, který balón nekompromisně dopravil do sítě.

A do kabin se nakonec neodcházelo za remízového stavu. V nastaveném čase totiž další centr do šestnáctky vyslal Young, na zadní tyči se uvolnil Smalling a zblízka nedal Elliotovi žádnou šanci zasáhnout. Manchester United tak bleskově otočil skóre. Poněkud překvapivě však ještě do poločasového hvizdu mohlo být srovnáno. To se totiž do parádní pozice proháčkoval Hayden, ovšem zpoza malého vápna nedokázal zakončit gólově, když jen nastřelil pozorného De Geu.

Druhá půle už se pak odehrávala výhradně v režii domácího týmu. Newcastlu se sice sem tam dostal k ohrožení branky, nejednalo se ale o vyložené příležitosti, spíše o pokusy ze střední vzdálenosti, přičemž zároveň se zvýšenou ofenzivní snahou se otevírala také okénka v obraně k rychlým brejkům. Jeden takový vyřešila parádně trojice Lukaku - Rashford - Pogba a bylo z toho vedení o dvě branky. Lukaku přesným centrem našel na zadní tyči Rashforda, který prokázal mimořádný přehled a chladnokrevně míč ještě hlavou přiklepl před prázdnou branku k dobíhajícímu Pogbovi, který si svůj návrat okořenil vstřelenou brankou.

Definitivní tečku pak napsal sám Lukaku, který tím ukončil své ligové střelecké trápení. Po narážečce s Matou stanul tváří tvář Elliotovi, zachoval chladnou hlavu a nekompromisní pumelicí pod břevno rozvlnil síť počtvrté. Manchester United tak přehrál Newcastle jasně, 4:1.

Více informací k zápasu

AFC Bournemouth - Huddersfield Town 4:0

18.11.2017 16:00

Góly: 26. Callum Wilson, 31. Callum Wilson, 70. Harry Arter, 84. Callum Wilson

Bournemouth si až nečekaně snadno poradil před vlastními fanoušky s Huddersfieldem, a navázal tak na své vítězství v Newcastlu před reprezentační přestávkou. Nováček ligy předvedl výsledkově jeden z nejhorších výkonů sezóny, a to přitom mohl ještě utkání zvrátit, neboť druhou půli hrál v přesile. Vůbec si však nepohlídal Calluma Wilsona.

Ten totiž zaznamenal hattrick a stal se hlavním strůjcem domácího úspěchu. Do přestávky poslal svůj tým do dvougólového vedení, aby šest minut před koncem ještě přidal svůj třetí přesný zásah. Hostům se prostě na svého protivníka nepodařilo najít absolutně žádný recept, ačkoli ten ke konci prvního dějství přišel o vyloučeného Simona Francise.

Huddersfield nevstoupil do utkání vůbec špatně, už po osmi minutách se mohl ze závaru prosadit van La Parra, svým pokusem ovšem pouze provětral rukavice brankáře Begoviče. A jen o pár chvil později ukázal levý bek Malone, že s balónem to umí náramně, individuálně se propracoval ke střele z dobré pozice, bránu domácích ovšem minul.

Naopak na druhé straně The Cherries udeřili ze své první vážnější příležitosti. Dopomohla jim k tomu standardní situace, Ibe načechral svůj centr z rohového čtvrtkruhu na hlavu Wilsona, jenž hlavou propálil gólmana Lössla. Netrvalo dlouho a Wilson se prosadil záhy ještě jednou, to když standardku rozehranou Surmanem z blízkosti snadno zužitkoval.

Ve čtvrté minutě nastavení první půle se však Bournemouth musel vypořádat s jednou nepříjemnou skutečností. Francis totiž do souboje s van La Parrou vstoupil pozdě, sudí Probert mu ukázal druhou žlutou kartu a následně červenou. Ani v deseti mužích na hřišti však svěřenci manažera Eddieho Howa tři body nepustili.

The Terriers neměli vepředu potřebnou kvalitu, a když dvacet minut před koncem Arter potrestal hrubku v rozehrávce, bylo o vítězi tohoto duelu prakticky rozhodnuto. V 84. minutě ještě padla jedna branka, to když King v šestnáctce zasekl míč, počkal, až mu na hranici pokutového území naběhne Wilson, a ten snadno překonal Lössla.

Více informací k zápasu

Crystal Palace - Everton FC 2:2

18.11.2017 16:00

Góly: 1. James McArthur, 35. Wilfried Zaha - 6. Leighton Baines (pen.), 45. Oumar Niasse

Crystal Palace se stále ne a ne odrazit z ligového dna, když ani další domácí střetnutí nepřineslo tři body - klub z jihu Londýna se totiž s Evertonem rozešel smírně po výsledku 2:2.

Všechno podstatné se v Selhurst Parku odehrálo již v prvním poločase. Hned v první minutě se po přihrávce Cabayeho ocitl ve výhodné pozici Loftus-Cheek, zaseknutím si poradil i s obráncem a jeho zakončení Pickford vyrazil pouze před osamoceného McArthura, který balón bez potíží dopravil na místo určení. Domác se tak dostali do bleskového vedení.

To ale nevydrželo příliš dlouho. Po pěti minutách do pokutového území domácích vlétl Niasse a byl zastaven až nedovoleným způsobem - sudí Taylor tedy neváhal a nařídil pokutový kop. Nutno ale dodat, že šlo o rozhodnutí chybné, jelikož o faul podle opakovaných záběrů rozhodně nešlo. S penaltou si s přehledem poradil Baines a srovnal stav zápasu na 1:1.

Vedení mohl na stranu Evertonu strhnout Niasse, ten se trochu se štěstím prodral přes dva bránící hráče, ovšem jeho zakončení nakonec brankář Crystal Palace zvládl zlikvidovat. Branka tak padla na druhé straně. Parádní kombinaci zahájil Townsend, který na straně oslovil Warda, jehož centr našel naprosto přesně volného Zahu, který Pickforda překonal podruhé.

Vedení však londýnskému celku nevydrželo ani do poločasu. V nastaveném čase totiž Speroni poněkud nesmyslně rozehrál nakrátko na Danna, tomu míč uzmul Gueye a Sigurdsson pak okamžitě nastartoval nabíhajícího Niasseho, který zachoval klid a vyrovnal stav utkání.

Druhá půle pak nabídla mnohem klidnější podívanou. Evertonu mohl vedení přihrát Calvert-Lewin, jeho střelu však parádně vytáhl Speroni. Domácí zase zahrozili z rychlého protiútoku, kdy se do vynikající pozice dostal navrátilec Benteke, bohužel pro něj však zakončení hrubě nezvládl a míč poslal úplně mimo. A když se belgický forward neprosadil ani ranou zpoza pokutového území, bylo jasné, že utkání dospěje k nerozhodnému výsledku.

Více informací k zápasu

Leicester City - Manchester City 0:2

18.11.2017 16:00

Góly: 45. Gabriel Jesus, 49. Kevin De Bruyne

Manchester City si poradil s domácím Leicesterem a Lišky obral o všechny body. Na samém konci první půle se po skvělé kombinaci prosadil Gabriel Jesus, jehož o pár minut později napodobil ranou z dálky Kevin De Bruyne.

Vládnoucí Manchester City přijel do Leicesteru pro další tři body, i když dobře věděl, že Lišky nedávají svou kůži zadarmo. Leicester se pod vedením manažera Puela zatím pohybuje ve středu tabulky, což chtěli dnes odpoledne změnit hráči jako Morgan, Fuchs, Iborra, Mahrez, Gray nebo hrotový útočník Vardy.

Manažer Pep Guardiola našel svůj styl, jakým velkolepý projekt rozjet a jakým mu dává tvář. Citizens se spoléhají především na ofenzivní linii, ze které jde strach. Ten se soupeřům daří nahánět hvězdám jako De Bruyne, Silva, Sterling nebo Jesus, v obraně pak žádné nebezpečí před Edersonem nepřipouštějí Walker, Stones či Kompany.

Už ve třetí minutě se poprvé žlutilo, když si toto nechtěné ocenění vysloužil svým zákrokem na Vardyho Kompany. Následnou standardní situaci ale Mahrez neproměnil. Hosté z průmyslového města pokračovali ve své obvyklé kombinační hře a často to byly až zákroky domácích obránců, které kazily finální přihrávky City. Po rychlé přízemní kombinaci Delph nahrál ve vápně Silvovi, jehož bomba z první pořádně protáhla brankáře Schmeichela!

S další podobnou akcí přiběhl rychlík Sané, který o pár minut později vyzval centrem Raheema Sterlinga. Tomu však k zakončení chybělo pár kroků! Po třiceti minutách musel stratég Guardiola poprvé míchat sestavou, aniž by si to přál. Zranil se totiž obránce John Stones a na jeho místo musel Eliaquim Mangala. Chvíli mu trvalo, než se naplno dostal do tempa, takže třeba kombinaci Graye s Mahrezem za něj vyřešil dlouhán Kompany.

Citizens se konci první půle přidávali na tempu a zvláště Raheem Sterling se až nebezpečně často dostával k zakončení. Právě ve chvíli, kdy udeřila 45. minuta první půle, se domácím nepovedlo zahrát ofsajd systém. Po rychlé výměně našel Raheem Sterling krásnou nahrávkou mezi obránce Silvu, který vyzval před bránou Gabriela Jesuse. Mladý brazilský spasitel City se nemýlil a míč poslal do sítě - 1:0.

Do druhé půle vstoupili domácí s mnohem větší chutí. Jen tři minuty po návratu hráčů na trávník hlavičkoval Jamie Vardy a následnou dorážku napálil Maguire jen do brankové konstrukce! Citizens se vzpamatovali a přešli do rychlého brejku taženého Saném. Mladý rychlík se rozhlédl a trochu překvapivě nabíjel do druhé vlny De Bruynemu. Ten si balon přehodil na silnější nohu a s tečí překonal vše před sebou - 2:0.

O pouhou minutu později se obránci Lišek moc neukázali a další centr zakončoval opět Gabriel Jesus. Tentokrát však brilantní reflexy ukázal Kasper Schmeichel a jeho ránu vyrazil! Kombinace Saného se Silvou skončil i kvůli akrobatickému zakončení zkušeného hráče těsně nad a zakončila tím hodně atraktivní vstup do druhého půle. Snad až po hodině hry se k ráně dostal Vardy, ale jeho zablokovaný projektil brankář Ederson vyřešil s klidem sobě vlastním.

Dvacet minut před koncem utkání se hosté pustili do další nebezpečné kombinace kolem vápna Lišek. David Silva narazil balon rychlému Sterlingovi, který s míčem u nohy vběhl do vápna a nahrával v něm pod sebe na Jesuse. Toho na poslední chvíli rozhodil obránce Morgan a brankář Schmeichel pak na zemi rukou míč odklidil za čáru!

Ke konci utkání se oba trenéři rozhodli ještě k posledním střídáním, ale rozjetý vlak Manchesteru přesto nijak směr neměnil. Lišky se sice s ubývajícím časem snažily něco vymyslet, ale jejich sok žádné větší vzrušení před Edersonovou bránou nedovolil.

Více informací k zápasu

Liverpool FC - Southampton FC 3:0

18.11.2017 16:00

Góly: 31. Mohamed Salah, 41. Mohamed Salah, 68. Philippe Coutinho

Liverpool pokračuje ve zlepšených výkonech a po dominantním výkonu na Anfield Road porazil hostující Southampton jednoznačně poměrem 3:0. Vítězství domácího celku zařídil dvěma zásahy Salah a definitivu přidal v druhém dějství záložník Coutinho.

Utkání se od prvních minut vyvíjelo celkem jednoznačně, domácí měli tlak, drželi míč, zatímco Southampton se ze své poloviny dostával jen sporadicky. Ostatně o tom svědčí i statistika střel na branku, Svatí totiž ani jednou neprověřili Mignoleta v domácí brance.

Na úvodní gól si diváci museli počkat na jednatřicáté minuty, kdy se za pokutovým územím uvolnil Salah, navedl si míč na střed hřiště a nádhernou střelou na zadní tyč otevřel střelecký účet zápasu. Tentýž hráč pak krátce před poločasem převahu Liverpoolu ještě zdvojnásobil, když si naběhl na perfektní kolmici Coutinha a trochu se štěstím propálil Forstera podruhé.

Definitivní jistotu tří bodů pak dal domácímu týmu v polovině druhé půle Coutinho, Nejprve se k zakončení z pravé strany prodral Firmino, jeho pokus ještě Forster dokázal zlikvidovat, jenže jej vyrazil pouze k dobíhajícímu brazilskému záložníkovi, který jej zhruba z pozice penaltového puntíku neomylně nasměroval zpět do sítě. A protože se hosté již na žádný větší odpor nezmohli, dospělo utkání k poměrně pohodlné výhře Liverpoolu 3:0.

Více informací k zápasu

West Bromwich Albion - Chelsea FC 0:4

18.11.2017 16:00

Góly: 17. Álvaro Morata, 23. Eden Hazard, 38. Marcos Alonso, 62. Eden Hazard

Chelsea zvládla duel na The Hawthorns na jedničku a po výhře 4:0 se posouvá před Tottenham, který po obědě podlehl Arsenalu. Hlavní zásluhu na výhře Blues má Eden Hazard, který jednu branku sám vstřelil a na dalších dvou asistoval.

Přitom první vážnější akci si na své konto připsali svěřenci Tonyho Pulise, když po centru z pravé strany dopravil míč do sítě Rondon. Jeho radost však překazil správně zdvižený praporek asistenta rozhodčího, který signalizoval ofsajd. Pak už úřadovali jenom hosté - nejprve se uprostřed pole parádně přes Barryho uvolnil Hazard, následně natáhl ke střele, kterou Foster dokázal jen vyrazit před dobíhajícího Moratu, který pohodlně otevřel skóre zápasu.

O chvíli později si oba ofenzivní hráči Chelsea vyměnili role a předvedli parádní akce - kolmici Fabregase Morata letmým dotekem chytře prodloužil za sebe, kam si naběhl belgický ofenzivní záložník, zkušeně obešel vyběhnuvšího Fostera a do prázdné branky zatloukl druhý přesný zásah.

Těsně před poločasem pak bylo o výsledku definitivně rozhodnuto, když si na volný přímý kop Fabregase na zadní tyči počíhal zcela osamocený Alonso a z voleje trefil přesně.

V druhé půli tempo přece jenom opadlo, hostující tým si s rozumem střežil svůj náskok, zatímco domácí chtěli svým příznivcům dát alespoň nějaký důvod k drobné radosti. Místo toho si však po hodině hry na další Fabregasův pas naběhl Hazard, na hranici vápna si pohrál s Hegazim a přesnou střelou k vzdálenější tyči přidal svůj druhý zásah na pažbě.

West Brom si ke konci utkání přece jenom nějaké šance na čestný úspěch vypracoval, ovšem Rondonův pád v pokutovém území sudí Moss ohodnotil pouze žlutým kartónkem, zatímco samostatný nájezd McCleana skončil jen nepřesným zakončením mimo svatyni střeženou Courtoisem. Baggies tak na domácí půdě opět padli a drží se jen jediný bod nad sestupovou pastí.

Více informací k zápasu

Burnley FC - Swansea City 2:0

18.11.2017 16:00

Góly: 29. Jack Cork, 40. Ashley Barnes

Burnley vylepšilo svojí pochmurnou vzájemnou bilanci se Swansea, když díky trefám Corka a Barnese zvítězilo 2:0. Swansea naopak podtrhlo svojí bídnou formu a nadále má o čem přemýšlet. Labutě jsou předposlední, hůře už je na tom pouze Crystal Palace.

Swansea si přitom na Burnley věřilo, má totiž lepší vzájemnou bilanci, když s tímto soupeřem prohrálo jen jednou. Jenomže aktuální rozpoložení obou celkům historickým statistikám neodpovídá. Burnley se pohybuje v první polovině tabulky, Swansea na samém konci.

Domácí vstoupili do zápasu lépe a prakticky hosty k ničemu nepouštěli. Na druhou stranu ani Burnley nemělo bůhvíjaké příležitosti. Brankář Fabianski musel ze začátku řešit snad jen decentní hlavičku Tarkowskiho, která však nadělala pořádnou paseku. Bezgólový stav vydržel přesně do 29. minuty, kdy se po centru Bradyho objevil na malém vápně nikým neobsazený Jack Cork a hlavou rozvlnil síť!

Nabuzené Burnley bylo při chutí a ještě do konce prvního poločasu navýšilo své vedení. Hendrick posunul balón na Ashleyho Barnese, jehož rána skončila přesně u tyče.

Swansea nebylo absolutně schopné zareagovat a Burnley v podstatě nemuselo řešit jediný vážnější okamžik před svojí brankou. Bezzubost Labutí byla místy do očí bijící. Domácí ve druhém poločase drželi náskok a před koncem zápasu ještě mohli zvýšit, kdyby se však Trajkowski nenacházel v klíčovém okamžiku v ofsajdovém postavení.

Více informací k zápasu

Arsenal FC - Tottenham Hotspur 2:0

18.11.2017 13:30

Góly: 36. Shkodran Mustafi, 41. Alexis Sánchez

Severolondýnské derby mezi Arsenalem a Tottenhamem nabídlo tradičně otevřený fotbal ve vysokém tempu, který po předešlých šesti neúspěšných pokusech v řadě opanovali hráči Gunners. Výhru 2:0 zařídili týmu Arséna Wengera Shkodran Mustafi s Alexisem Sánchezem, kteří se oba prosadili na sklonku první půle se sotva pětiminutovým odstupem.

První půle patřila jednoznačně domácím. Arsenal od úvodních minut podrobil obranu Tottenhamu aktivnímu napadání, z čehož plynulo hned několik ztrát Spurs na vlastní polovině. Nabídnuté šance však buďto Alexander Lacazette neproměnil, anebo na poslední chvíli stihli zasáhnout bránící hráči. Hugo Lloris tak v prvních pětatřiceti minutách ani jednou nezasahoval, byť musel být neustále na pozoru jako u nedůrazné zpětné přihrávky Davinsona Sáncheze. To jeho protějšek Petr Čech čelil střele mezi tři tyče dvakrát, kdy pokoušel štěstí Harry Kane, a pokaždé na anglického forvarda vyzrál.

Zdálo se tak, že navzdory vysokému tempu skončí první půle bez branek i opravdu velkých šancí, ovšem Kanonýři měli na závěr poločasu jiné plány. Po velmi přísně odpískaném faulu Davinsona Sáncheze totiž Özilův přímý kop našel přesně hlavu uzdravivšího Shkodrana Mustafiho a německý stoper fantastickou hlavičkou s pomocí tyče poslal Arsenal do vedení. Nic na tom již nezměnily ani opakované záběry, podle nichž Mustafiho náběh vycházel z mírného postavení mimo hru.

Než se otřesený Tottenham stihl z inkasovaného gólu vzpamatovat, už platilo dokonce skóre 2:0. Lacazettův náběh po pravé straně opět na samé hraně ofsajdu doplnil kolmicí Héctor Bellerín a francouzský forvard následně nastřelil před branku ostrý přízemní centr k nohám Alexise Sáncheze. Chilský forvard si v obtížné situaci poradil na výbornou - prvním dotekem si těžkou přihrávku zpracoval a tím druhým z bezprostřední blízkosti propálil Llorise ranou pod břevno. K radosti domácích příznivců na Emirates Stadium se tak do kabin odcházelo za dvoubrankového vedení Arsenalu.

Po změně stran museli hosté neprodleně vyrazit do útoku, což ale nahrávalo stále hladové ofenzivě soupeře, která při každé příležitosti vyrážela do rychlých brejků. Přestože tak nebylo o napínavé momenty před oběma brankami nouze i nadále, triumfovaly defenzivy jako v případě Mustafiho výtečného bloku Kaneovy gólové rány, nebo Llorisova zákroku proti Alexisovi. Devět minut před koncem pak sahal po snížení Eric Dier, ale Petra Čecha svou hlavičkou nepřekonal. Arsenal si tak pohlídal dvoubrankový náskok až do samého konce a ztrátu na svého městského rivala snížil na jediný bod.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Manchester City12111040:734
2.Manchester United1282227:626
3.Chelsea FC1281323:1025
4.Tottenham Hotspur1272320:923
5.Liverpool FC1264224:1722
6.Arsenal FC1271422:1622
7.Burnley FC1264212:922
8.Watford FC1253419:2118
9.Brighton & Hove Albion1244413:1316
10.Huddersfield Town124358:1715
11.Newcastle United1242611:1414
12.Leicester City1234516:1813
13.AFC Bournemouth1241711:1413
14.Southampton FC123459:1413
15.Stoke City1234515:2413
16.Everton FC1233612:2412
17.West Bromwich Albion122469:1810
18.West Ham United1223711:259
19.Swansea City122287:158
20.Crystal Palace121296:245

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (758)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele