Premier League - preview 6. kola

22.09.2018, 08:46, aktualizováno 23.09.2018, 08:29
Previews
Liverpool v sobotu uspěl a nyní je na tahu Chelsea, pokud porazí West Ham alespoň o dvě branky, posune se zpět do čela tabulky ona. V Londýně se dnes hraje ještě jedno utkání, Arsenal hostí Everton a pokusí se natáhnout svou sérii výher...
West Ham United - Chelsea FC  (neděle 14:30)
O nečekaně hladkém startu Sarriho Chelsea už se píše dlouho a napsalo se toho dost a dost. Radost z toho mají v klubu a okolo něj všichni - snad až na Garyho Cahilla, který kvůli změně herního stylu přišel o šanci zahrát si byť v Evropské lize. Šest zápasů, šest výher a sedmá se rýsuje. West Ham ale minulý týden zažehnal svou krizi a doma hodlá Chelsea pořádně potrápit.

Ještě před týdnem by si Hammers jako soupeře každý přál. Příšerná obrana, zisk bodů nulový, psychika na dně. Pak ale Pellegriniho parta konečně projevila svůj nezměrný potenciál a vyhrála na hřišti do té doby neporaženého Evertonu. A ne jen tak - Arnautović s Jarmolenkem si s Toffees pohráli, třikrát mu zasadili smrtící úder a dali Chelsea důvod se obávat.

Blues ovšem mají pro strach uděláno. Před začátkem kola se pyšnili nejlepší ofenzivou v lize, stoprocentní bilancí a patrně i hráčem s nejlepší formou v Premier League. Eden Hazard navíc necestoval k utkání Evropské ligy a místo toho trénoval a odpočíval doma v Cobhamu. Může tak navázat na svých pět branek z dosavadních pěti utkání v plné síle.

Do ní se snad vrací i Willian, hráč s nezměrným talentem, avšak s ochablou mentalitou. Teď se těší dobré formě, gól dal Cardiffu a proti PAOKu byl na hřišti nejlepší. Do sestavy se s ním dnes počítá i proto, že Pedro si z Řecka odvezl drobný šrám. Otazník visí i nad Kovačićem, naopak Fábregas je stoprocentně fit.

Pellegriniho trápí hlavně zdravotní stav Marka Arnautoviće, momentálně největší hvězdy West Hamu, který není úplně stoprocentně fit. K zápasu by však měl být připraven, na rozdíl od dlouhodobých marodů Carrolla, Lanziniho a nyní i Wilshera.

Ani jeden z nich nebude Kladivářům pomáhat povzbudit překvapivě dobrou domácí bilanci proti Chelsea. Na Olympijském stadionu ze tří utkání dvakrát uspěli domácí - a to samé platí i o posledním vzájemném duelu na Boleyn Ground.
West Ham United - pravděpodobná sestava:
Fabianski - Zabaleta, Balbuena, Diop, Masuaku - Noble, Obiang, Rice - Jarmolenko, Arnautović, Felipe Anderson
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Kepa - Azpilicueta, Rüdiger, Luiz, Alonso - Kanté, Jorginho, Kovačić (Barkley) - Willian, Giroud, Hazard
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.94 - 4.52 - 1.57
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Arsenal FC - Everton FC  (neděle 17:00)
Nedělní podvečer bude v anglické Premier League patřit Arsenalu s Evertonem. Tým Marca Silvy se v posledních týdnech výsledkově trápí a výhra na Emirates Stadium by pro liverpoolský klub znamenala první výhru z hřiště soupeře. Triumf na půdě Arsenalu se však evertonským povedl naposledy v roce 1996 a favoritem nebudou ani tentokrát.

Drobnou výhodou pro hosty může být delší odpočinek, neboť Arsenal má za sebou první utkání Evropské ligy, když proti Vorskle Poltava doma zvítězil 4:2. Manažer Unai Emery sáhl k řadě změn v sestavě, ovšem zároveň nevyloučil, že některý z hráčů si své místo v jedenáctce podrží i o víkendu. Nejvážnějším kandidátem byl v tomto ohledu Lucas Torreira, který si ale v zápase přivodil šrám na koleni a jeho případný start je v ohrožení. "Bylo pro něj lepší, že v zápase skončil," pověděl Emery k Torreirově předčasnému stažení ze hřiště. "Doufám, že v pátek a sobotu už bude v pořádku a připravený na neděli."

Po třízápasové absenci zaviněné červenou kartou se Evertonu vrací do hry letní rekordní posila Richarlison. Nejlepší střelec klubu si v prvních dvou kolech připsal hned tři zásahy, ovšem vyloučení proti Bournemouthu zabrzdilo jeho skvělý nástup do sezony a na hřišti pak trpěl celý klub, o čemž svědčí nedávná domácí prohra s West Hamem 1:3 z minulého kola. "Je pro nás důležitým hráčem. Začal velmi dobře, skóroval klíčové góly a je velmi užitečné, že je zase s námi," pochvaluje si trenér Silva.

V sestavě Arsenalu lze očekávat ty, kteří čtvrteční duel s Poltavou buďto vynechali, anebo pouze naskočili z lavičky, tedy Petra Čecha, Aarona Ramseyho, Mesuta Özila a Alexandra Lacazetta. Na opačné straně se pozvolna vrací do hry Yerry Mina, jenž má za sebou týden tréninku v novém klubu od příchodu z Barcelony, zatímco jeho stoperský kolega Phil Jagielka ještě zůstává mimo hru, stejně jako André Gomes a Seamus Coleman. Tento duel pak bude speciální pro Thea Walcotta, jenž se v dresu Arsenalu proháněl po velkou část své kariéry a nyní se poprvé představí na opačné straně barikády.
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Čech - Bellerín, Mustafi, Sokratis, Monreal - Guendouzi, Xhaka - Özil, Ramsey, Aubameyang - Lacazette
Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Kenny, Holgate, Zouma, Digne - Gueye, Schneiderlin - Walcott, Sigurdsson, Richarlison - Tosun
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.46 - 5.01 - 6.88
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Fulham FC - Watford FC  (sobota 13:30)
Každá pohádka jednou končí. Nikde ale není psáno, že končí prvním zaváháním. Watford vstoupil do letošního ročníku Premier League fantasticky - čtyřikrát vyhrál a po boku Chelsea a Liverpoolu vládl tabulce. Až minulý týden přistřihli Hornets křídla Rudí ďáblové. Na Pereyrovi, Deeneym a spol. nyní je, aby na porážku zapomněli a vrátili se na vítěznou vlnu. Proti bude Fulham.

Když Watford ve čtvrtém kole slavně udolal Tottenham, začaly se v hojnosti spřádat plány na nový Leicester - dokonce tvůrci na sociálních sítích vyhrabali i dokonalou analogii v počtu vítězných a prohraných zápasů z předmistrovské sezóny Foxes a loňské sezóny Watfordu. A každý by to celku z předměstí Londýna asi přál, vždyť neopakovatelné pocity z tehdejší jízdy Kantého s Mahrezem jsou doteď silné i u fanoušků ostatních celků.

Tým Javiho Gracii se nyní musí udržet hlavně mentálně na stejné úrovni jako před první porážkou, která může Watfordu vzít vítr z plachet a taky ten potřebný suverénní pocit, s nímž už při vstupu na hřiště vlastně vedete 1:0. Výhodou pro Graciu je to, že může i pošesté za sebou vsadit na totožnou jedenáctku - jeho týmu se totiž zranění vyhýbají.

Stejně tak se Fulhamu vyhýbá dobré bránění. Nováček Premier League má nejhorší obranu, inkasoval už dvanáctkrát, přičemž v každém utkání minimálně dvakrát - a to i při jediné výhře sezóny 4:2 nad Burnley. Na druhou stranu je to aspoň záruka dobré podívané.

Watford totiž letos patří k týmům, které na gól moc šancí nespotřebují - ke skórování totiž jeho hráčům stačí průměrně 2,4 střely na branku (lépe jsou na tom jen Bournemouth, Brighton a Chelsea). Naproti tomu Cottagers zrovna nejefektivnějším týmem nejsou, když ke gólu spotřebuje 4,14 střel na bránu - jen čtyři týmy pálí ještě hůř.

Slaviša Jokanović, jenž nyní vede Fulham pevnou rukou, dřív dovedl do Premier League i Watford, ale hned po oslavách dostal padáka. Přesto podle svých slov zášť necítí. I tak by však určitě rád svého někdejšího zaměstnavatele porazil, k čemuž mu nepomůže jeho kapitán. Záložník Tom Cairney je pořád na marodce kvůli kotníku.
Fulham FC - pravděpodobná sestava:
Bettinelli - Fosu-Mensah, Mawson, Odoi, Bryan - Johansen, McDonald, Seri - Schürrle, Mitrović, Vietto
Watford FC - pravděpodobná sestava:
Foster - Janmaat, Cathcart, Kabasele, Holebas - Hughes, Capoue, Doucouré, Pereyra - Gray, Deeney
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.89 - 3.41 - 2.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Burnley FC - AFC Bournemouth  (sobota 16:00)
Tenhle zápas bude speciální hlavně pro jednoho mladého manažera, na nějž se ubírá čím dál tím větší pozornost. Eddie Howe začal trénovat Bournemouth v jednatřiceti a z League Two postoupil o úroveň výš. Po dvou letech ale vyslyšel právě volání Burnley, které v té době hrálo dokonce Championship. Tohle angažmá ale nevyšlo, a před šesti lety se Howe vrátil zase k Cherries a zahájil pohádkovou cestu, která pokračuje dodnes...

A letos je to obzvlášť parádní jízda. Bournemouth je v lize pátý, prohrál jen s Chelsea a celou Anglii zas a znovu překvapuje (stále ještě?) tím, jak se i s relativně titěrným rozpočtem a nehvězdným kádrem dá hrát pěkný fotbal s myšlenkou. A tím se zase vracíme k prvnímu odstavci.

Bournemouth, to však není jen Eddie Howe. Neskutečně za poslední měsíce vyrostl Ryan Fraser, jenž ještě před dvěma lety po návratu z hostování paběrkoval mezi lavičkou a základní sestavou. Dnes je jednou z největších opor týmu a v současné době i jeden z nejlepších hráčů dosavadního průběhu Premier League. Jeho tři vstřelené góly a další asistence jsou silným důvodem, proč jsou Cherries tam, kde jsou.

No, Burnley by někoho takového taky potřebovalo. Matěj Vydra má sice podobnou stavbu těla, rychlost i zakončení jako Fraser, ale forma, nebo spíš čas na hřišti, mu zatím tolik do karet nehraje. Český fotbalista nastoupil z lavičky do tří zápasů, dostává se do šancí a dal i gól. Vzhledem ke katastrofické formě Clarets by ho ve svém zájmu měl Sean Dyche brzy zkusit od první minuty.

Útočníci Vokes, Wood a Barnes, kteří si rozdělili největší porci minut, jsou totiž po pěti zápasech na nule a právě tragická potence je velkým problémem loňského překvapení. Burnley dalo dosud jen tři góly a dva z toho při divoké přestřelce s Fulhamem (4:2). Důsledkem je zisk jediného bodu a poslední místo v tabulce.

Pomoct ke zlepšení by mohl i návrat záložníků Stevena Defoura s Robbiem Bradym, ale oba dva si na něj ještě musí nějaký ten týden počkat. Mimo hru je i stoper Ben Gibson, byť rovněž ne na dlouho. Bournemouthu chybí Charlie Daniels, zatímco Junior Stanislal se po půlroční pauze konečně hlásí zpět do zbraně.
Burnley FC - pravděpodobná sestava:
Hart - Bardley, Mee, Tarkowski, Taylor - Lennon, Cork, Hendrick, Gudmundsson - Vydra, Wood
AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Begović - Smith, S. Cook, Aké, Rico - Brooks, Gosling, Lerma, Fraser - King, Wilson
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.31 - 3.43 - 2.32
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Crystal Palace - Newcastle United  (sobota 16:00)
Nabitý sobotní program anglické Premier League nabídne mimo jiné také souboj Crystal Palace s Newcastlem. Výkony obou týmů do značné míry ovlivnila (ne)přítomnost klíčových hráčů - zatímco první jmenovaní jsou doposud životně závislí na Wilfriedu Zahovi, Newcastle pro změnu trpí při absenci Jonja Shelveyho. Nyní by se oba tahouni svých mužstev měli objevit rovnou v základní sestavě, což slibuje atraktivní podívanou.

Přestože vstup domácích Eagles do nové sezony není nijak oslnivý, o čemž vypovídá bilance dvou výher a tří porážek, oproti loňskému ročníku jde stále o mimořádný posun vpřed. Loni touto dobou odzvonilo kratičké éře Franka de Boera a nově jmenovaný manažer Roy Hodgson se v prvních zápasech ve funkci marně pokoušel oživit tým s nulou bodů i vstřelených branek. Od té doby ovšem londýnský celek pod vedením zkušeného kouče ušel pořádný kus cesty a v zápase s Newcastlem bude papírovým favoritem. Hráči mají na Selhurst Parku před vlastními příznivci rozhodně co napravovat, neboť doposud na domácí půdě pouze dvakrát selhali proti Liverpoolu a Southamptonu.

Newcastle má za sebou extrémně náročný úvod letošního ročníku, neboť se již nyní utkal s Arsenalem, Chelsea, Tottenhamem a Manchesterem City. Není tedy velkým překvapením, že tým Rafaela Beníteze doposud ukořistil pouze jeden jediný bod za venkovní remízu s Cardiffem a prožívá vůbec nejhorší start do novodobé Premier League. Roy Hodgson si je však dobře vědom soupeřových kvalit a na dosavadní výsledky nehledí. "Myslím, že vědí, v čem jsou dobří a jak vyhrávat zápasy, protože loni skončili na desátém místě."

"Mají za sebou těžké zápasy a uvědomují si, že nejsou v ideální situaci, ale zároveň věří, že jsou dostatečně dobří na únik z pásma sestupu," pokračoval manažer Crystal Palace na adresu Newcastlu. "Sám bych se řečem o sestupu nebo umístění v horní polovině tabulky vyhnul až do března. Loni jsem strávil řečněním o záchraně tři nebo čtyři měsíce, ne-li víc. Rozhodující je, kde skončíme v květnu."

Zatímco domácí se stále musí obejít bez zraněného Christiana Bentekeho a nadále spoléhají výhradně na střeleckou fazonu Wilfrieda Zahy, autora tří branek z celkového počtu čtyř, Newcastle naopak hlásí návrat Jonja Shelveyho do sestavy. Anglický středopolař jen těsně nestihl předešlé kolo s Arsenalem, ovšem nyní by již měl být plně připraven, stejně jako kapitán Jamal Lascelles či útočník Salomon Rondón.
Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Hennessey - Wan-Bissaka, Tomkins, Sakho, Van Aanholt - Kouyaté, Milivojević, McArthur - Townsend, Ayew, Zaha
Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Dúbravka - Yedlin, Lascelles, Fernández, Dummett - Ritchie, Shelvey, Diamé, Murphy - Pérez - Rondón
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.16 - 3.30 - 3.87
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Leicester City - Huddersfield Town  (sobota 16:00)
Po dvou porážkách v řadě je opět na čase zvítězit. Leicester City přivítá na King Power Stadium soupeře, kterému se zatím tři body získat nepodařilo. Huddersfield prožívá mizerný vstup do sezony, dokáže se proti Liškám zmátořit a konečně uspět?

U desátého Leicesteru je nálada přeci jenom příznivější. Někdejší anglický mistr po pěti kolech půli tabulku Premier League a to díky bodům, které uhrál prot Wolverhamptonu respektive Southamptonu. S Manchesterem United ani Liverpoolem to na body nebylo a s letos skvěle hrajícím Bournemouthem taky ne.

Huddersfield se zatím hledá a už by bylo příhodné, aby se našel nebo mu vlak mířící do stanice záchrana ujede. The Terriers zatím nebyli v prvních pěti kolech schopni ani jednou zvítězit. V zápasech s Chelsea a Manchesterem City pak schytali opravdový debakl. Před týdnem pak Huddersfield doma nestačil na Crystal Palace, když jedinou branku utkání obstaral Wilfried Zaha. V šestém kole se Huddersfield představí na půdě Leicesteru, kde hodlá překvapit. "Budeme bojovat za dobrý výsledek. Hlavní je, jako vždy, náš výkon, protože jen s dobrým výkonem se objeví výsledky," nechal se slyšet hostující manažer David Wagner.

V Premier League toho Leicester s Huddersfieldem ve vzájemných zápasech mnoho neodehráli. Teprve před rokem se na scéně nejvyšší anglické soutěže potkali poprvé a lépe z toho vyšel Leicester, který po venkovní remíza doma zvítězil přesvědčivě 3:0. Za podobný výsledek by se jistě nezlobil ani tentokrát.

Liškám bude chybět zraněný Matty James a vykartovaný, a pro defenzívu zcela klíčový stoper, Wes Morgan. Francouzský manažer Claude Puel bude muset jeho absenci zalepit Evansem. Na druhé straně bude s jistotou chybět suspendovaný Jonathan Hogg a pak je to jedna velká neznámá. Jisté potíže totiž před zápasem na King Power Stadium měli Durm, Quaner, Kongolo, Bacuna a Sobhi.
Leicester City - pravděpodobná sestava:
Schmeichel - Chilwell, Maguire, Evans, Pereira - Iborra, Ndidi - Gray, Maddison, Albrighton - Vardy
Huddersfield Town - pravděpodobná sestava:
Lössl - Schindler, Zanka, Kongolo - Hadergjonaj, Biling, Mooy, Löwe - Diakhaby, Depoitre, Parra
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.72 - 3.62 - 5.86
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Liverpool FC - Southampton FC  (sobota 16:00)
Rozjetý Liverpool touží po zachování stoprocentní bilanci v Premier League. K tomu potřebuje zdolat svou "farmu" ze Southamptonu, jemuž se zatím příliš nedaří.

Sotva milovníci kopané strávili dechberoucí představení Reds v Lize mistrů, už se mohou znovu těšit na další zápas, ve kterém se stroj manažera Jürgena Kloppa představí. Přitom je již nyní jasné, že úterní bitvu proti Paris Saint-Germain bude horko těžko překonávat. Liverpool svého úterního soupeře z Francie přehrál, a přestože hosté dlouho vzdorovali, nakonec se díky trefě Firmina radovala většina diváků na Anfield Road.

Z výkonů Reds v novém ročníku jde strach. V Premier League dosud zvítězili ve všech případech se slušným skóre 11:2. Lépe je na tom pouze londýnská Chelsea, jež své soupeře skolila ještě výraznějším způsobem. To výčtu úspěchů ještě musíme připočíst zvládnutý start do Champions League. Při pohledu na výkony Liverpoolu si pak lze představit, že letos by přece jen konečně mohl získat premiérový titul v novém formátu nejvyšší anglické soutěže.

Dalším soupeřem Kloppovy mašiny je Southampton, který bude chtít přerušit čtyřzápasový gólový půst ze vzájemných střetnutí. "Southampton sem přijede s plánem a my budeme muset najít řešení. Potřebujeme jim ukázat, jak je pro soupeře těžké, když dorazí na Anfield Road," prohlásil německý manažer.

Světci zahájili ročník podstatně hůře než jejich sobotní protivník. Klub, který je známý tím, že jeho hráči často přestupují právě k Reds, se pohybuje v dolní polovině ligové tabulky. Nahoru se Saints mohli vyšplhat v pondělní dohrávce proti Brightonu. Domácí na St Mary's Stadium vedli dokonce o dvě branky, hostující Racci ale v samotném závěru stáhli náskok a oba týmy se rozešly smírně.

Manažer Southamptonu Mark Hughes bude v zápase postrádat útočníka Dannyho Ingse, jenž na jihu Anglie hostuje právě z Liverpoolu a kvůli pravidlům do hry nezasáhne. Hughesův protějšek Klopp nemůže počítat se zraněnými Dejanem Lovrenem, Divockem Origim, Dominicem Solankem a Adamem Lallanou. Zcela zdráv již je naopak hrdina z úterý Roberto Firmino.
Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Alisson - Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson - Milner, Keita, Henderson - Salah, Firmino, Mané
Southampton FC - pravděpodobná sestava:
McCarthy - Cédric, Hoedt, Vestergaard, Bertrand - Højbjerg, Romeu - Redmond, Lemina, Elyounoussi - Long
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.17 - 7.95 - 20.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Manchester United - Wolverhampton Wanderers  (sobota 16:00)
Podařilo se José Mourinhovi zažehnat riziko vyhazovu? Často kritizovaný manažer měl nůž na krku především po prvních třech ligových kolech, kdy dokázal porazit s odřenýma ušima pouze Leicester, naopak utržil třígólový debakl od Tottenhamu. Od té doby se však na Old Trafford změnily věci k lepšímu. V Premier League se Rudým ďáblům podařilo zdolat Burnley a do té doby neporažený Watford. Vedle toho se United vyvedl vstup do Ligy mistrů, když zvítězili na hřišti švýcarských Young Boys Bern.

V lize doposud červená část Manchesteru získala devět bodů. Na první místo, po kterém Rudí ďáblové touží však nadále ztrácí šest bodů. Mourinho proto potřebuje nejen kvalitní výkony a dobré výsledky od svých svěřenců, ale také zaváhání konkurence. Práci mu přitom komplikuje několik absencí. Trest za červené karty si odpykávají Marcus Rashford a Nemanja Matić, zdravotní problémy pak sužují Andera Herreru a Marcose Roja. Návrat na trávníky naopak hlásí Phil Jones.

Mourinha čeká v sobotu zajímavé střetnutí, neboť v čele Wolverhamptonu stojí Nuno Santo, který ještě jako hráč působil v Portu v době, kdy jej trénoval právě Mourinho. Ostatně Portugalců bude k vidění na hřišti několik, a to především v dresu hostí. Tento pozoruhodný projekt vstoupil do Premier League letos a zatím se mu celkem daří.

Vlci doposud získali jen o bod méně než Rudí ďáblové, přičemž o body dokázali obrat také jiný celek z Manchesteru, a to obhájce titulu City. Velkou měrou se na úspěších Wolves podílí obrana. Doposud Wolverhampton inkasoval pětkrát. Lepší obranu má pouze Chelsea, Liverpool a Manchester City.

Z posledních vzájemných střetnutí mají výrazně lepší bilanci Rudí ďáblové. Ti totiž zvítězili v posledních osmi ligových i pohárových duelech. Hodně fousatá je poslední výhra Vlků na Old Trafford. Datuje se do 9. října 1980, kdy Wolves k úspěchu stačil jeden gól.
Manchester United - pravděpodobná sestava:
De Gea - Valencia, Smalling, Lindelöf, Young - Fred, Fellaini, Pogba - Lingard, Lukaku, Sánchez
Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Patício - Bennet, Coady, Boly - Doherty, Moutinho, Neves, Castro - Costa, Jota - Jiménez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.63 - 3.89 - 6.42
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Cardiff City - Manchester City  (sobota 16:00)
Po nečekaném zaváhání v zahajovacím utkání Lize mistrů čeká Manchester City výjezd na půdu nováčka z Cardiffu. Suverén loňského ročníku Premier League si letos počínal znovu úspěšně, ovšem ve středu tvrdě narazil a vinou laciných ztrát míče podlehl doma na Etihad Stadium francouzskému Lyonu. Druhá ztráta Citizens v rychlém sledu za sebou by však byla ještě větším šokem, neboť sobotní duel proti sobě svede dva týmy, které by od sebe ani nemohly být dále.

Zatímco tým Pepa Guardioly se těší v dosavadním průběhu ligové sezony nejvyššímu procentu úspěšných přihrávek, Cardiff je naopak v tomto ohledu na samém chvostu. Přestože za sebou máme teprve pět odehraných kol, hráči modré části Manchesteru již nastřádali přes dva tisíce přihrávek více než jejich velšský soupeř, který jich naopak má na kontě nejméně z celé ligy. Navíc se Citizens proti nováčkům dlouhodobě daří, o čemž vypovídá jejich bilance třiadvaceti výher a jediné prohry z posledních jednatřiceti klání proti novým prvoligovým účastníkům.

Oba týmy se shodou okolností utkaly i loni, a to v emocemi nabitém čtvrtém kole FA Cupu, které Manchester opanoval výhrou 2:0, ovšem zároveň přišel na několik týdnů o Leroye Saného, jehož nevybíravým způsobem fauloval Joe Bannett. Manažer Bluebirds Neil Warnock se k celému incidentu na tiskové konferenci ještě vrátil a poukázal mimo jiné na zákrok Kevina de Bruyneho z téhož zápasu, kvůli němuž Jazz Richards utrpěl vážné zranění kolene.

Bennett se Saném by se mohli na hřišti potkat i tentokráte, neboť Guardiola nemůže na levé straně počítat se zraněným Benjaminem Mendym, a tak se německý křídelník může dočkat dalšího startu po úspěšném vystoupení v minulém kole s Fulhamem, kde se dokonce postaral o vítězný gól. Cardiffští se zase musí vypořádat se stavem Arona Gunnarssona, jenž letos stále nenaskočil do hry ani na jedinou minutu a jeho zotavení ze zranění kolene se nadále protahuje.
Cardiff City - pravděpodobná sestava:
Etheridge - Ecuele Manga, Morrison, Bamba, Bennett - Camarasa, Arter, Ralls, Hoilett - Ward, Reid
Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson - Walker, Kompany, Otamendi, Delph - Gündogan, Fernandinho - Sterling, D. Silva, Sané - Agüero
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 21.20 - 9.22 - 1.14
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Brighton & Hove Albion - Tottenham Hotspur  (sobota 18:30)
Nepovedené období zažívá Tottenham, po dvou porážkách v Premier League přišel v úterý neúspěch i v Lize mistrů. V sobotu bude mít příležitost vrátit se na vítěznou vlnu, sobotní program totiž uzavře duel The Spurs na půdě Brightonu. Ani ten nemůže být se svými současnými výkony nikterak spokojen.

V Tottenhamu neměli povedený týden. Nejprve doma nestačili na Liverpool, poté stejným výsledkem, a to až po gólech v samém závěru, přišli o výhru proti Interu Milán, během týdne se navíc v médiích šířily spekulace ohledně potížím s dokončením nového stadionu. "Vy víte, co se stane, když nebudeme vyhrávat. Hlavní odpovědnost leží na mě," komentoval současný stav na severu Londýna manažer Mauricio Pochettino.

Porážky přišly ruku v ruce se zraněním kapitána Huga Llorise, místo něhož již tři zápasy odchytal Michel Vorm. Nutno dodat, že ačkoliv od té doby The Spurs ani jednou nebodovali, Vorm na inkasovaných góle nenese takřka žádnou vinu. Mezi třemi tyčemi ho s velkou pravděpodobností uvidíme i v sobotu na Falmer Stadium, Lloris zůstává nadále mimo hru. Naopak k dispozici už bude Dele Alli a Moussa Sissoko, odpočinutí po vynechání úterního klání v Lize mistrů jsou i Toby Alderweireld a Kieran Trippier.

Ani lodivod The Seagulls Chris Hughton nemusí řešit žádné zdravotní indispozice, pouze záložník Pascal Gross kvůli potížím s kotníkem nenastoupí. Jeho svěřenci si budou chtít připsat teprve druhou výhru v sezóně, ačkoliv poslední porážku Tottenhamu v Brightonu pamatují před téměř pětatřiceti lety. "Budeme muset hrát opravdu skvěle, abychom z tohoto utkání něco vytěžili. Stojíme proti týmu, který často neprohrává," ví Hughton.

Tvrzení kouče Brightonu potvrzuje i fakt, že třikrát po sobě (což by se v sobotu potenciálně mohlo stát) v lize The Spurs prohráli naposledy v roce 2012 pod taktovou André Villase-Boase. Naproti tomu ještě můžeme postavit ještě poslední statistiku a to, že ve populárním přímořském letovisku na jihu Anglie již devět utkání nikdo nezvítězil.
Brighton - pravděpodobná sestava:
Ryan - Montoya, Duffy, Dunk, Bong - Stephens - Konckaert, Propper, Bissouma, March - Murray
Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Vorm - Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose - Dier, Winks - Moura, Alli, Eriksen - Kane
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.34 - 3.99 - 1.70
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Chelsea FC550014:415
2.Liverpool FC550011:215
3.Manchester City541014:313
4.Watford FC540110:512
5.AFC Bournemouth531110:710
6.Tottenham Hotspur530210:69
7.Arsenal FC530210:99
8.Manchester United53028:89
9.Wolverhampton Wanderers52215:58
10.Leicester City52038:96
 Everton FC51318:96
12.Crystal Palace52034:66
13.Southampton FC51226:65
14.Brighton & Hove Albion51227:95
15.Fulham FC51137:124
16.West Ham United51045:113
17.Cardiff City50233:92
18.Huddersfield Town50232:112
19.Newcastle United50144:81
20.Burnley FC50143:101

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1083)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele