Premier League - preview 5. kola

15.09.2017, 09:01, aktualizováno 17.09.2017, 08:43
Previews
K dalšímu souboji těžkých vah se schyluje v Londýně, proti sobě se opět postaví Arsenal a Chelsea a Blues mají svému rivalovi co oplácet. Manchester United začal sezonu skvěle a na další body si brousí zuby v souboji s Evertonem, kterému se naopak nedaří...
Chelsea FC - Arsenal FC  (neděle 14:30)
Nedělní program pátého kola Premier League nabídne v brzkém odpoledni očekávaný duel obhájce ligového titulu Chelsea s vítězem FA Cupu Arsenalem. Přestože v posledních dvou londýnských derby mezi těmito dvěma kluby zvítězili svěřenci Arsena Wengera, papírovým favoritem budou domácí Blues. Arsenal se totiž v lize na hřištích soupeřů dlouhodobě trápí, což naposledy neslavně demonstroval dvě kola zpátky proti Liverpoolu.

Celkem již černá šňůra Kanonýrů na stadionech soupeřů z první šestky celkového pořadí čítá třináct zápasů. Naposledy se Arsenal mohl takto radovat takřka před tisícovkou dní, když vyhrál v lednu 2015 na půdě Manchesteru City, od té doby následovalo pouze osm proher a pět remíz. Letos navíc severolondýnský celek vedle debaklu z Anfield Road neuspěl ani proti Stoke City, a tak mu vážně hrozí třetí venkovní porážka v řadě. Něco takového se za Wengerovy nadvlády nestalo ani jednou, naposledy v roce 1954.

To Chelsea může do zápasu vstupovat s vyšším sebevědomím. Překvapivá porážka s Burnley na úvod nové sezony je již dávno zapomenuta, od té chvíle již družina Antonia Conteho opět ve všech soutěžích pouze vítězí. Postupně se o tom přesvědčili Tottenham, Everton a Leicester, v úterý pak hráči Chelsea vyprovodili v Lize mistrů ázerbájdžánský Karabach dokonce šestigólovým přídělem.

Přestože oba celky v tomto týdnu absolvovaly střetnutí v pohárové Evropě, a obzvláště Arsenal má v nohou odložené klání s Kolínem, které ve čtvrtek končilo až skoro o půlnoci, díky značné rotaci kádru se oba manažeři postarali o ušetření klíčových hráčů, aby byli plně fit na nedělní derby. V základní sestavě domácích by se vůbec poprvé v nové sezoně mohl objevit Eden Hazard, jenž doposud sbíral minuty pouze jako náhradník. Scházet bude Contemu pouze středopolař Danny Drinkwater, jinak má italský kouč plně na výběr.

Arsene Wenger se pro zmíněný zápas Evropské ligy rozhodl nenominovat hned sedmičku hráčů obvyklé základní sestavy, a tak by se nakumulovaná únava mohla dotknout pouze krajních beků Kolašinace s Bellerínem či dalšího obránce Monreala. Otazník visí nad startem hvězdného Alexise Sáncheze, který ve čtvrtek odehrál celé utkání, zatímco Danny Welbeck dostal volno a lze tak očekávat, že v útoku Kanonýrů dostane na Stamford Bridge přednost.
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Courtois - Azpilicueta, Luiz, Cahill - Moses, Fabregas, Kanté, Alonso - Pedro, Hazard - Morata
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Čech - Mustafi, Koscielny, Monreal - Bellerín, Xhaka, Ramsey, Kolašinac - Özil, Welbeck - Lacazette
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.91 - 3.95 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Manchester United - Everton FC  (neděle 17:00)
Páté kolo Premier League zakončí duel Manchester United s Evertonem. Domácí vstoupili do sezóny výborně, naposledy však pouze remizovali se Stoke, a pokud se budou chtít Red Devils udržet v kontaktu s vedoucími Citizens, musí na Old Trafford proti trápícímu se soupeři zvítězit. Toffees letošní nepřesvědčivé výkony korunovali ve čtvrtek v Evropské lize, když podlehli 3:0 italské Atalantě.

Everton se sice může odvolávat na náročný los při startu ročníku, avšak skóre 0:8 z předchozích tří soutěžních zápasů není omluvitelné. Celek z Goodison Parku v Premier League za čtyři zápasy vystřelil jen sedmkrát na bránu - opravdu hrozivá bilance. Uvědomuje si to i manažer Ronald Koeman. "Jsem znepokojen s tím, co jsem viděl ve čtvrtek. Všechno to začalo druhým poločasem utkání s Tottenhamem. Myslím, že tu máme dost důvodů, abychom byli znepokojení," řekl nizozemský kouč.

Nutno dodat, že v Manchesteru se Toffees, za posledních 24 utkání zde vyhráli jen jednou. Ostatně celkově venkovní zápasy nejsou doménou klubu od řeky Mersey, vždyť v roce 2017 zatím všechny tři body z venku nepřivezl. Předchozí dvě vzájemná střetnutí mezi těmito soupeři skončili vždy remízou 1:1.

Nedělní utkání bude velmi specifické pro největší útočné hrozby na obou stranách. Romelu Lukaku v létě za obrovské peníze putoval právě z Evertonu na Old Trafford, místo něho se do Goodison Parku po třinácti letech v Manchesteru vrátil Wayne Rooney. Ten může v Divadle snů očekávat vřelé přivítání. "Myslím, že se mu dostane takového přivítání, jaké si zaslouží. Celý stadion mu prokáže velký respekt," tuší José Mourinho.

Rooneyho následovník, Belgičan Lukaku, si také takřka okamžitě fanoušky United získal. V lize již skóroval čtyřikrát a další dvě trefy již zaznamenal na evropské scéně. Pokud by se mu podařilo vsítit gól i proti svému bývalému klubu, stal by se čtvrtým nejmladším kanonýrem po Robbie Fowlerovi, Michaelu Owenovi a právě Waynu Rooneym, který dosáhl mety 90 ligových gólů.

Poprvé v sezóně bude José Mourinho muset poskládat sestavu bez středopolaře Paula Pogby, jenž si kvůli potížím se zadním stehenním svalem od fotbalu odpočine asi šest týdnů. Na druhé straně Ronald Koeman nemusí řešit žádná nová zranění, mimo hru se nachází pouze dlouhodobě Coleman, Bolasie a Funes Mori.
Manchester United - pravděpodobná sestava:
De Gea - Valencia, Bailly, Jones, Darmian - Matić, Fellaini - Mata, Mchitarjan, Rashford - Lukaku
Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Jagielka, Keane, Williams - Martina, Gueye, Schneiderlin, Baines - Sigurdsson - Rooney, Ramirez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.38 - 5.05 - 9.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Crystal Palace - Southampton FC  (sobota 13:30)
Fotbalová Premier League má za sebou první trenérskou rošádu. Katastrofální vstup do nového ročníku odnesl Frank de Boer, jehož na trenérském postu vystřídal starý známý Roy Hodgson. Svou premiéru v novém angažmá si odbyde v sobotu krátce po poledni, kdy jeho celek na svém stánku hostí Southampton.

Nemohoucnost, bída, zmar. Tak nějak by se dalo popsat dosavadní účinkování týmu z jihovýchodu Londýna v současné sezóně. Frank de Boer se sebou měl přinést změnu herního stylu, tudíž se určité komplikace daly čekat. Nizozemský kouč však přes léto nedostal téměř žádné posily a do soutěžních zápasů tak vstupoval se stejným materiálem, se kterým loni Sam Allardyce vyznával zcela odlišný, daleko bojovnější způsob hry. První tři srpnové duely se Crystal Palace pranic nevydařily, a když už hráči tohoto celku konečně podali kvalitní výkon, zradila je v duelu s Burnley prachbídná koncovka, kdy hráči nebyli schopni proměnit ani ty nejvyloženější šance. Nový kouč Roy Hodgson přitom před sebou nemá lehký úkol - v nejbližších týdnech jej totiž čekají výjezdy na Manchester United a City stejně jako domácí klání s Chelsea. Výhra v sobotním duelu se tak jeví jako naprostá nutnost.

Ani Southampton ovšem neprožívá bůhvíjaký start do tohoto ročníku. Stejně jako loni je i nadále trápí bídná ofenzivní fáze, však hned ze tří z letošních čtyř ligových zápasů odešli bez vstřelené branky. Své fanoušky rozjásali pouze v duelu s West Hamem, který i díky dvěma penaltám porazili 3:2. Jinak ale ofenziva Svatých tře bídu s nouzí, což ve výsledku přineslo ještě další dva body za bezbrankové remízy, ovšem v minulém klání již Saints poprvé prohráli, když jejich stadión vyloupil Watford.

Pokud se Crystal Palace potřebuje konečně výsledkově chytit, Southampton se zdá býti dobrým protivníkem - domácí jej totiž na svém stadiónu již dvakrát za sebou porazili, budou tedy doufat, že v sobotu bude platit do třetice všeho dobrého. Na jihovýchodě Londýna také doufají, že se jim podaří odvrátit hrozbu překonání vskutku nelichotivého rekordu - mohou se stát totiž vůbec prvním celkem, který prohraje úvodních 5 zápasů bez vstřelení jediné branky.

Dobrou zprávou pro domácí celek představuje návrat Rubena Loftus-Cheeka a Jamese Tomkinse, oba totiž již vyléčili svá drobná poranění. Do hry však ještě pravděpodobně nezasáhne Mamadou Sakho, který se zatím nenachází v dostatečné kondici. Southampton bude stále postrádat Virgila van Dijka a mimo bude také Pierre-EmileHojbjerg, který byl ze zápasu uvolněn kvůli narození potomka.
Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Hennessey - Ward, Fosu-Mensah, Dann, Schlupp - McArthur, Cabaye, Puncheon - Loftus-Cheek, Benteke, Townsend
Southampton FC - pravděpodobná sestava:
Forster - Cedric, Hoedt, Yoshida, Bertrand - Lemina, Romeu - Tadič, Davis, Redmond - Gabbiadini
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.89 - 3.21 - 2.73
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Huddersfield Town - Leicester City  (sobota 16:00)
Nejlepší start do sezóny z nováčků Premier League zaznamenáváme u Huddersfieldu. Skvělá práce defenzivy a efektivní útočná fáze vystřelila Wagnerovu ekipu na příčky zaručující postup do pohárové Evropy. Naproti tomu Leicester doplatil na náročný los a s pouhou jednou výhrou se krčí na chvostu tabulky.

Dánský brankář Jonas Lössl, který je ve střední Anglii na hostování z Mohuče, poprvé v sezóně inkasoval až minulý týden, ve 4. kole. Huddersfield totiž nestačil na West Ham a přišel tak o svou dosavadní neporazitelnost. Manažer nováčka David Wagner ale zůstává nohama na zemi a ví, že jeho mužstvo ještě čeká spousta práce, aby dosáhl svého cíle - záchrany.

"Jsme si vědomi, co stojí před námi, a myslím, že budeme připraveni. Víme přesně, čeho se musíme vyvarovat. Pokud dokážeme tuto teorii přenést do praxe, jsem si jistý - budeme silní," věří německý manažer, který v úterý oslaví šestačtyřicáté narozeniny. Wagner bude v sobotu postrádat zřejmě pouze dlouhodobě zraněného Kaseyho Palmera, jenž zde hostuje z Chelsea.

Craig Shakespeare musí řešit více problémů se zraněnými hráči. Drobné zranění si přivodili Robert Huth, Matty James i Christian Fuchs, poslední jmenovaný by ale podle všeho měl být do sobotního odpoledne v pořádku. "Čeká nás těžký zápas, musíme hrát bez chyb," ví Shakespeare, rodák z Birminghamu.
Huddersfield Town - pravděpodobná sestava:
Lössl - Smith, Schindler, Zanka, Löwe - Mooy, Billing - Kachunga, Ince, van la Parra - Mounie
Leicester City - pravděpodobná sestava:
Schmeichel - Simpson, Maguire, Morgan, Fuchs - Mahrez, James, Ndidi, Albrighton - Okazaki - Vardy
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.52 - 3.34 - 2.27
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Liverpool FC - Burnley FC  (sobota 16:00)
Odpustek u fanoušků si musí koupit Liverpool. Svěřenci Jürgena Kloppa si letošní první porážku v Premier League nechal na čtvrté kolo, kdy na půdě Manchesteru City padli ostudně 0:5 a reputaci si úplně nenapravili ani v Lize mistrů, Sevilla si totiž z Anfield Road odvezla bod za remízu 2:2. Tentokráte k řece Mersey přijede Burnley, které může být se vstupem do nové sezóny spokojeno.

Clarets v úvodu ročníku senzačně vyloupili Stamford Bridge, uhráli bod také na půdě Tottenhamu a zvítězili i naposledy proti Crystal Palace. O to víc musí mužstvo Seana Dyche mrzet domácí prohra s West Bromwichem. Proti papírově silnějším soupeřům to Burnley umí, avšak na Anfield Road vyhrála naposledy před 43 lety.

Zítra a zřejmě ještě několik měsíců se navíc bude muset celek z hrabství Lancashire obejít bez své jedničky, reprezentanta, Toma Heatona. Zkušený brankář si v duelu proti Eagles poranil rameno, musel na operaci a od fotbalu si nějakou dobu odpočine. Příležitost tak dostane pětadvacetiletý Nick Pope, vedení klubu už navíc jedná s Andersem Lindegaardem, jenž v minulosti chytal za Manchester United.

"V těžkém zápase s Crystal Palace podal Nick velmi dobrý výkon a nyní bude moci znovu ukázat, co umí. Je to pro něj skvělá šance," prohlásil na adresu odchovance Charltonu manažer Sean Dyche. Jeho protějšek Jürgen Klopp bude rovněž postrádat dva anglické reprezentanty - Nathaniela Clynea a Adama Lallanu, třízápasový trest za červenou kartu si navíc odpykává Sadio Mané.

Připraven už by naopak měl být Philippe Coutinho. Brazilský ofenzivní fotbalista byl v létě lákán především Barcelonou, Liverpool ho ale dokázal udržet a po drobném zranění si připsal prvních pár minut v Lize mistrů proti Seville. "Coutinho by už měl být k dispozici. Na tréninku je neuvěřitelný, musíme ovšem brát v potaz jeho dlouhou přestávku. Potěšila mě reakce fanoušků, nebylo totiž jisté, jak budou reagovat," chválí si Klopp.
Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Mignolet - Arnold, Matip, Lovren, Robertson - Can, Henderson, Oxlade-Chamberlain - Salah, Firmino, Coutinho
Burnley FC - pravděpodobná sestava:
Pope - Lowton, Mee, Tarkowski, Ward - Gudmundsson, Defour, Cork, Hendrick, Brady - Wood
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.25 - 6.65 - 13.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Newcastle United - Stoke City  (sobota 16:00)
Newcastle po špatném vstupu do sezóny zabral a po dvou vítězstvích panuje na St. James’s Parku nepochybně dobrá nálada. Jen bod za Magpies se v tabulce nachází Stoke, které zatím prohrálo jen jednou a naposled obralo o body dosud suverénní Manchester United.

Celek ze severu Anglie se do Premier League vrátil po roční přestávce a hodlá se usídlit ve středu tabulky. Minulý týden Newcastle zvítězil na Liberty Stadium proti Swansea i bez trenéra Rafaela Benítez, který se neplánovaně musel podrobit operaci. "Nejprve bych rád všem poděkoval za jejich vzkazy. V zákulisí toho bylo hodně práce, utkání jsem sledoval ze své pohovky a dělal jsem si poznámky. Trochu jsem křičel, ale bylo to okay," prozradil zkušený lodivod.

Benítez se stále musí obejít bez Paula Dummeta a Massadia Haidary, suspendovaný je navíc Aleksandar Mitrović. Naproti tomu, další ze stálic mezi kouči v Premier League, Mark Hughes, postrádá pouze Geoffa Camerona. Problémy se zády má ovšem Ryan Shawcross, o jehož startu se rozhodne až během zítřka.

Brzy čtyřiapadesátiletý Hughes své mužstvo po poslední, již zmiňované remíze 2:2 s Red Devils velmi chválil. "Naše výkony jsou povzbuzující. Jsem spokojen s tím, co momentálně předvádíme, a doufám, že v tom budeme pokračovat i v sobotu," věří. Ve prospěch Stoke hraje i statistika, vždyť Magpies nad Potters nevyhráli již pět zápasů
Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Elliot - Manquillo, Lascelles, Clark, Gámez - Ritchie, Merino, Hayden, Atsu - Pérez - Joselu
Stoke City - pravděpodobná sestava:
Butland - Zouma, Wimmer, Martins Indi - Diouf, Allen, Fletcher, Pieters - Shaqiri, Jese, Choupo-Moting
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.26 - 3.39 - 3.47
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Watford FC - Manchester City  (sobota 16:00)
Souboj momentálně čtvrtého celku tabulky s druhým, to slibuje střetnutí domácího Watfordu s Manchesterem City. Sršně si zatím počínají nad očekávání dobře, zatímco hosté potvrzují roli jednoho z velkých favoritů na celkové vítězství v soutěži.

Celek z Vicarage Road před sezónou vyměnil manažera, když do svých řad nalákal lodivoda Hullu City, Marca Silvu. A jak se zatím ukazuje, tah to byl vskutku vynikající. Watford nejprve na úvod sezóny zachránil v nastavení remízu s Liverpoolem, následně vyloupil stánek Bournemouthu, tři body si připsal i ze střetnutí proti Southamptonu a bod ještě získal z domácího klán s Brightonem. Na rozjezd tedy vůbec ne špatný bodový zápis.

Manchester City v minulém kole naplno ukázal svou sílu, když rozprášil Liverpool vysoko 5:0. Na tuto výhru navázal vynikajícím vstupem do Champions League, kde porazil Feynoord na jeho půdě vysoko 4:0. Cíl Pepa Guardioly je zcela zřejmý - cokoliv jiného než ligový primát bude považováno za neúspěch, španělský stratég si tak se svým týmem nemůže dovolit laciná zaváhání.

Watford navíc zrovna není soupeřem, který by celku z Manchesteru naháněl husí kůži - Sršně totiž Citizens v Premier League ještě nikdy neporazily, když ze šesti střetnutí uhrály dvě remízy, jinak vždy odešly poraženi. Pokud bychom krom ligových duelů započítali i ty pohárové, tam je bilance Watfordu ještě horší - City totiž neporazili celkově v 11 duelech za sebou.

Kiko Femenia se nakonec stihl zotavit ze zranění hlavy, které utrpěl minulý týden proti Southamptonu, a Watfordu tak bude k dispozici. Mimo však bude Younes Kaboul, který laboruje se zraněným svalem, návrat pak ale hlásí Roberto Pereyra. Hosté s největší pravděpodobností ještě nenasadí Vincenta Kompanyho, belgický zadák se sice již zapojil do tréninku, ovšem Pep Guardiola jej ještě zřejmě nebude riskovat. Vrací se také Raheem Sterling, který si odpykal disciplinární trest.
Watford FC - pravděpodobná sestava:
Gomes - Femenía, Wagué, Kabasele, Holebas - Chalobah, Doucouré - Carrillo, Cleverley, Richarlison - Gray
Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson - Walker, Stones, Otamendi, Mendy - De Bruyne, Fernandinho, Silva - Jesus, Agüero, Sané
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 9.37 - 5.99 - 1.32
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
West Bromwich Albion - West Ham United  (sobota 16:00)
Pod velkým tlakem byl po úvodních třech kolech Slaven Bilič, ovšem po pondělním vítězství West Hamu nad Huddersfieldem se mu jistě dýchá o dost lépe. Potvrdí Kladiváři svůj vzestup, nebo jim naopak domácí West Brom neumožní opustit chvost tabulky?

Tony Pulis si na vstup svých svěřenců stěžovat vskutku nemůže - po dvou kolech Baggies operovali na samé špičce tabulky a před sebou měli utkání se Stoke City na vlastním stadiónu. S Potters však poměrně lacině ztratili body, kdy je o výhru připravila hloupá individuální chyba stopera Hegazyho, a minulý týden již poznali i hořkost porážky, když nestačili na nováčka z Brightonu.

West Hamu jistě nepomohlo, že svá první tři utkání v ligové sezóně musel odehrát na hřištích soupeřů. To kvůli tomu, že na svém stánku hostili Mistrovství světa v atletice, a tak jej přes srpen vůbec nemohli používat. Slavenu Biličovi se takový start určitě nezamlouval, tím spíš, když jeho celek všechny tři duely prohrál - a s Manchesterem United a Newcastlem dokonce zcela jednoznačně. Tlak na Kladivářích tak byl zcela ohromný a alespoň výhra nad Huddersfieldem jim život trochu ulehčí. Slaven Bilič ale vyhráno rozhodně nemá - pokud by jeho tým pokračoval v podobně bídné formě, dalo by se jen těžko čekat, že se na své pozici dlouhodobě udrží.

West Bromu se každopádně na Kladiváře příliš nedaří, z posledních šesti pokusů je totiž dokázali zdolat jen jednou jedinkrát, a to v loňské sezóně po výsledku 4:2. Od zápasu se také nedají očekávat nějaké gólové hody, však West Brom od začátku dubna v lize nastřílel pouhých 8 branek ve 13 střetnutích.

Domácím se po zranění vrací stoper Gareth McAuley, po vypršení karetního trestu také útočník Hal Robson-Kanu, ovšem otazník se i nadále vznáší nad starty Olivera Burkeho a Nacera Chadliho. West Ham již může počítat s Marko Arnautovičem, který si již odpykal trest za červenou kartu z duelu se Southamptonem, ovšem mimo zůstává Mark Noble, kterého trápí poraněné koleno. Slaven Bilič pak stále ještě nemůže využíb služeb záložníků Fernandese a Lanziniho.
West Bromwich Albion - pravděpodobná sestava:
Foster - Dawson, Hegazy, Evans, Gibbs - Krychowiak - Phillips,Barry, Livermore, Brunt - Rodriguez
West Ham United - pravděpodobná sestava:
Hart - Collins, Reid, Fonte - Zabaleta, Kouyaté, Obiang, Cresswell - Antonio, Carroll, Hernández
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.34 - 3.26 - 3.43
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tottenham Hotspur - Swansea City  (sobota 18:30)
Za celou sezónu 2016/17 ztratil na White Hart Lane Tottenham pouhé čtyři body. Letošní bilance po stěhování do Wembley? Odehrány dva domácí duely, bodů ztraceno dokonce pět. O svou první ligovou výhru ve Wembley tak Tottenham v sobotu večer zabojuje se Swansea.

Těžko říct, čím to vlastně je, ale Spurs se zatím ve Wembley prostě a jednoduše nedaří. Svěřenci Mauricia Pochettina klidně zvládnou těžké výlety na půdu Newcastlu či Evertonu, ovšem doma pak tyto těžce vydřené body znehodnotí. Zejména remíza s Burnley může Kohouty opravdu mrzet, jelikož o výhru tehdy na konci srpna přišli až v nastaveném čase. Pozitivní zprávou pro Spurs však představuje lepšící se forma Harryho Kanea, který s koncem srpna opět střelecky obživl a v zápasech s Evertonem a Dortmundem zaznamenal po dvou přesných trefách. Vůbec středeční duel s německým celkem ukázal, že i ve Wembley může Tottenham dosáhnout důležitých výher a fanoušci londýnského celku budou jistě doufat, že ona výhra bude pro jejich svěřence představovat jakýsi odrazový můstek.

Labutě prožívají veskrze průměrný start do soutěže. Zatímco na hřištích soupeřů jsou prozatím neporažení, na půdě domácí pro změnu ještě nebodovaly. Swansea nejprve vytěžila bod ze hřiště Southamptonu, na což navázala venkovním vítězstvím nad Crystalem Palace, ovšem na vlastním stánku to zatím celku z Walesu vůbec nejde - nejprve utržil debakl od Manchesteru United, následně podlehli i nováčkovi z Newcastlu.

Spurs se každopádně na Swansea opravdu daří, v rámci Premier League s ní totiž ještě neprohráli, když ze dvanácti zápasů desetkrát vyhráli a dvakrát se museli spokojit s bodem. Dá se ovšem očekávat, že utkání přinese branky, ostatně Spurs ve Wembley neudrželi čisté konto již jedenáct zápasů v řadě.

Oproti duelu s Dortmundem by v sestavě neměl chybět Dele Alli, který si v Champions League odpykával trest za vyloučení z minulé sezóny Evropské ligy. Chybět však i nadále bude trojice Wanyama, Rose a Lamela. To lodivod Swansea - Paul Clement - na tiskové konferenci nehlásil žádné nové zdravotní potíže, i nadále tak nemůže počítat pouze se zraněnou dvojicí Ki Sung-yeung a Nathan Dyer.
Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Lloris - Sánchez, Alderweireld, Vertonghen - Trippier, Sissoko, Dier, Davies - Eriksen, Alli - Kane
Swansea City - pravděpodobná sestava:
Fabianski - Van der Hoorn, Fernández, Mawson - Naughton, Fer, Clucas, Carroll, Olsson - Jordan Ayew, Abraham
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.20 - 7.76 - 15.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AFC Bournemouth - Brighton & Hove Albion  (pátek 21:00)
Na další netradiční páteční předehrávku se mohou těšit v Anglii, a konkrétně v Bournemouthu. Tam zajíždí Brighton, který si minule připsal svou první výhru v dějinách Premier League, když relativně jasně přemohl WBA. To Cherries prozatím nemají na kontě ani bod...

Jihoanglický celek v posledních dvou sezonách předčil očekávání tím, že se vůbec zachránil (a vesměs v pohodě), tentokrát ale naopak za očekáváními zvládá zaostávat. Sám manažer Eddie Howe popsal tři dosavadní výkony svých svěřenců jako "nepřijatelné" a rozhodně tedy není s výsledky spokojen, jakkoliv se při měření sil s Manchesterem City a Arsenalem ztráty určitě daly předpokládat.

Oba celky od pobřeží oceánu se naposledy v jedné soutěži potkaly v dubnu 2015, teď se ale navzájem samy sebe budou moci nabažit do sytosti, neboť se v pátek jedná o nácvik na úterní setkání v rámci Ligového poháru. Bournemouth už s Brightonem neprohrál šestkrát v řadě.

Bournemouth už pět úvodních zápasů sezony prohrál ve dvou případech (1994 a 1983) a pokaždé se zvládl vzpamatovat natolik, aby se vyhnul sestupu, v obou případech se však jednalo o třetí ligu. V Premier League se z tak otřesného vstupu dosud zvládl adekvátně zotavit jen Southampton (1998).

Chris Hughton bude moci v Bournemouthu opět využít kapitána Bruna, který minule nedohrál kvůli poraněným zádům, takže si Aleš Matějů na svůj první ostrý start v Premier League pořád bude muset počkat. Mimo hru zůstává trojlístek Baldock - Sidwell - Kayal, vrací se možná Izzy Brown.

V pátek prozatím bude příliš brzy na Juniora Stanislase, jenž už alespoň trénuje po potížích s třísly, na marodce má dál dlouhodobě rezervované své místo Callum Wilson. Fraserův kotník by se mohl stihnout umoudřit.
AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Begović - Francis, Cook, Aké - Smith, Arter, Surman, Gosling, Daniels - King, Defoe
Brighton - pravděpodobná sestava:
Ryan - Bruno, Dunk, Duffy, Suttner - Knockaert, Stephens, Pröpper, March - Gross - Hemed
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.15 - 3.48 - 3.67
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Manchester United431012:210
2.Manchester City431010:210
3.Chelsea FC43018:59
4.Watford FC42207:38
5.Tottenham Hotspur42117:37
6.Huddersfield Town42114:27
7.Burnley FC42115:47
8.Liverpool FC42118:87
9.West Bromwich Albion42114:47
10.Newcastle United42024:36
11.Arsenal FC42027:86
12.Stoke City41214:45
13.Southampton FC41213:45
14.Brighton & Hove Albion41123:54
15.Swansea City41122:54
16.Everton FC41122:64
17.Leicester City41036:83
18.West Ham United41034:103
19.AFC Bournemouth40041:80
20.Crystal Palace40040:70

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1392)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele