Premier League - preview 4. kola

29.08.2015, 08:34, aktualizováno 30.08.2015, 08:12
Previews
V Anglii se tentokrát kvůli reprezentační pauze nekoná žádná pondělní dohrávka, takže dnešní dva duely uzavřou celé čtvrté kolo. Southampton v týdnu přišel o podzimní pohárovou Evropu a chuť si bude ihned chtít spravit na Norwichi, zajímavé klání potom slibuje souboj dosud neporažených týmů Swansea a Manchesteru United...
Southampton FC - Norwich City  (neděle 14:30)
Pokud se v Southamptonu před sezonou právem obávali, co asi tak se šlapajícím Koemanovým týmem udělá letošní účast v Evropské lize, mohou již takové starosti v klidu hodit za hlavu. Nizozemcův mančaft jednak letos příliš nešlape, jednak právě kvůli tomu ani nepostoupil skrz dánský Midtjylland do skupinové fáze EL...

Ronald Koeman má skutečně co dělat. Jeho Saints loni bezesporu překvapili nejednoho neutrálního pozorovatele, ovšem v poslední době už to zase není ono a Soton pomalu začíná vypadat jako to mužstvo, které se před ročníkem 2014/15 hromadně tipovalo na boj o záchranu.

V uplynulé sezoně nakonec sice Southampton finišoval na skvostné sedmé příčce, ovšem letos se zatím se dvěma body ze tří zápasů nachází u dna tabulky. Z posledních devíti kol jihoanglický celek ovládl všehovšudy jediné.

Naopak v Norwichi panuje relativně slušná nálada. Canaries sice před týdnem na Carrow Road nedokázali proti Stoke City zúročit územní převahu, nicméně na cestách se jim daří, dosud tam v tomto kalendářním roce neprohráli, a tak zatím není důvod ztrácet optimismus.

Nováček z Norwiche se dnes bude muset obejít bez útočníka Lewise Grabbana, to však z vlastní vůle - sám klub nespokojeného forvarda suspendoval za to, že se vykašlal na pohárové střetnutí s Rotherhamem. Zraněné potom zůstává trio Olsson-Mulumbu-Lafferty.

V Southamptonu se všeobecně očekává s tím, že se Victor Wanyama i Sadio Mané stihnout zotavit ze svých menších trablí. Prvně jmenovaný má břišní infekci, jeho kolegu trápí kyčel. Oba Afričané patří ke klíčovým postavám kádru.

Mimo hru zůstává brankářská jednička Fraser Forster i levý obránce Ryan Bertrand. Nová letní posila Jordie Clasie si na první plnohodnotný start ještě bude muset kvůli problémům s hamstringem chvíli počkat.
Southampton FC - pravděpodobná sestava:
Stekelenburg - Caulker, Fonte, Yoshida - Cédric, Wanyama, Romeu, Targett - Davis - Mané, Pellè
Norwich City - pravděpodobná sestava:
Ruddy - Whittaker, Martin, Bassong, Brady - Dorrans, Tettey - Redmond, Hoolahan, Howson - Jerome
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.05 - 3.50 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Swansea City - Manchester United  (neděle 17:00)
Bývalí kolegové z Barcelony slaví jubileum. Zatímco José Mourinho bude hrát posté ligový zápas na Stamford Bridge, manažer Manchesteru United Louis van Gaal nastoupí proti Swansea k padesátému zápasu v klubu - ať už venku nebo doma, ať už v lize nebo kdekoli jinde. Jeho hráči mohou nastoupit v dobrém rozpoložení, především pak jeden z nich.

Wayne Rooney byl jedním z největších "bídáků" úvodních tří kol, když nebyl schopen na hrotu útoku zahrát ani zpola tak, jak byl zvyklý v předchozích letech. Jeho gólové sucho v lize vystoupalo už na 773 minut, což je druhá nejdelší mizérie v útočníkově kariéře - a to včetně zkušeností z Evertonu v dorosteneckém věku.

Ale v odvetě play-off Ligy mistrů na hřišti Brugg explodoval a hattrickem belgického protivníka zničil. Teď by rád svoji nově nabytou formu přenesl i do ligové soutěže, kde United střelecky tápou. Ve třech utkáních dali jen dva góly, což jim nicméně díky dokonalé defenzivě stačí na sedm bodů a čtvrté místo v tabulce. Domácí remíza 0:0 s Newcastlem však může Red Devils hodně mrzet.

Ani Swanea ještě v této sezóně neprohrála, což se dá považovat za velký úspěch. Vždyť hned první kolo sehrála na Stamford Bridge, půdě anglického mistra. Taky Labutě však mohou trošku litovat, že minulý týden nebrali všechny tři body - z hřiště Sunderlandu rozhodně vítězství odvést šlo.

Svěřenci Garryho Monka v týdnu hráli ligový pohár doma s Yorkem City. Kromě hladkého vítězství 3:0 je může těšit i návrat Korejce Ki, který chystá návrat i do ligové sestavy. Swansea má totiž k dispozici kompletní kádr - včetně kanonýra Bafetimbiho Gomise, jemuž ne a ne zvlhnout střelný prach. Trefil se ve všech třech kolech a v součtu s minulou sezónou nasázel v posledních devíti zápasech osm branek.

Swansea v minulé sezóně získala proti Man Utd takzvaný double, tedy výhru doma i venku; jako jediná v Premier League. Ďáblové chtějí fanouškům tento špatný zážitek vynahradit, k čemuž jim může pomoci i Marouane Fellaini vracející se po třízápasovém trestu. Do nominace se může vrátit Marcos Rojo, jedinými absentéry jsou další stoper Phil Jones a zraněný Adnan Januzaj.
Swansea City - pravděpodobná sestava:
Fabianski - Naughton, Fernández, Williams, Taylor - Ki, Shelvey - Ayew, Sigurdsson, Montero - Gomis
Manchester United - pravděpodobná sestava:
Romero - Darmian, Smalling, Blind, Shaw - Schneiderlin, Schweinsteiger - Mata, Herrera, Depay - Rooney
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.50 - 3.40 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Newcastle United - Arsenal FC  (sobota 13:45)
Jen málokdy manažer hodnotí vstup do sezony jako "velmi průměrný", z úst Arsenea Wengera však taková slova pasují jako ulitá. Arsenal během prvních tří kol stihl okusit všechny typy výsledku a fanoušci se stále ne a ne dočkat zcela přesvědčivého výkonu. Umožní ho snad konečně Newcastle?

Pondělní dohrávka byla pro Gunners definicí zápasu o dvou rozdílných polovinách. V té první Arsenal potřeboval záchranu od brankové konstrukce i výtečného Petra Čecha, zatímco v druhé půli dominoval a k několika složitým zákroků přiměl i Simona Mignoleta na druhé straně.

Výsledkem byla poněkud bizarní bezbranková remíza, která by se teď jistě neměla opakovat. V srpnu 2011 se sice mezi těmito dvěma celky urodila, ovšem od té doby diváci na prostoru sedmi ligových duelů přihlíželi rovnou 26 gólům.

Drtivá většina z nich - docela přirozeně - padla do sítě Newcastlu, který v tomto intervalu prohrál každé jediné klání. Po celou tu dobu však Strakám velel Alan Pardew, jehož nyní na manažerské sesli vystřídal Steve McClaren.

A ačkoliv bývalý kormidelník anglické reprezentace dosud na první výhru v novém působišti čeká, recept na Gunners podle všeho zhruba zná. "Abyste porazili jeden z top čtyř týmů, musíte dobře bránit, být kompaktní a hrdinní," domnívá se McClaren, a těžko s ním rozporovat.

Někdejší lodivod Twente možná bude v sobotu postrádat klíčového záložníka Moussu Sissoka, který laboruje s třísly. Papiss Cissé se naopak vrací po nemoci a premiérový start v základu patrně čeká na Floriana Thauvina.

Arsene Wenger v týdnu nezněl příliš optimisticky ohledně šancí na návrat Pera Mertesackera, jehož skolila nějaká zákeřná nemoc, ovšem Koscielného záda by se již umoudřit měla stihnout. A i kdyby nestihla, naposledy velice nervózní Calum Chambers by tentokrát docela jistě nenastoupil. Zranění jsou nadále Wilshere s Welbeckem.
Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Krul - Janmaat, Mbemba, Coloccini, Haidara - Colback, Anita - Sissoko, Wijnaldum, Thauvin - Mitrović
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Čech - Bellerín, Gabriel, Koscielny, Monreal - Coquelin, Cazorla - Ramsey, Özil, Sánchez - Giroud
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 5.75 - 4.50 - 1.60
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AFC Bournemouth - Leicester City  (sobota 16:00)
V sobotu je na programu Premier League hned osm utkání, z toho šest v oblíbený čas od šestnácti hodin. Mezi nimi by zřejmě snadno zapadl duel Bournemouthu s Leicesterem - vězte však, že kdo naladí v odpoledne právě tento zápas, neprohloupí. Atraktivnější utkání totiž dost možná nenajdete...

O Leicesteru asi není potřeba příliš dlouho psát. The Foxes vlétli do sezóny jako uragán a jen tak navázali na loňský great escape. V součtu neprohráli už sedm utkání v Premier League, což je nejdelší prvoligová série klubu za posledních patnáct let. Znovu navíc můžeme zopakovat kolo co kolo omílané: Leicester v posledních 12 zápasech (od 1. dubna) nasbíral 29 bodů - víc než kdokoli jiný.

Naproti tomu zde stojí Bournemouth, nesmírně svěží tým, absolutní nováček Premier League, který ale není nic dlužen své pověsti z minulé sezóny. Nutno dodat, že pozitivní i negativní. V prvních dvou kolech sice The Cherries netradičně prohráli 0:1, byť podali výborné výkony. Minulý týden však rozstříleli West Ham na jeho hřišti 4:3; k tomu podotknu, že tři inkasované góly vzešli po hloupých chybách především od obránců na levé straně - Cooka a Danielse.

Právě levý stoper spolu se "svým" obráncem jsou jednoznačně slabým místem ekipy Eddieho Howea. A teď proti ním stane nejlepší střelec a patrně i nejlepší hráč dosavadního průběhu Premier League Riyad Mahrez. Máme se zkrátka na co těšit. Ostatně - oba týmy postoupily do dalšího kola ligového poháru po venkovní výhře se čtyřmi vstřelenými góly.

Jestliže má Leicester Mahreze, Bournemouth má Calluma Wilsona, jenž zmíněnou výhru nad Kladiváři zaštítil hattrickem. Do sestavy se místo mdlého Joshuy Kinga tlačí Marc Pugh, což by Maxe Gradela vysunulo na podhrot. Zranění trápí pouze záložníka Harryho Artera.

Claudio Ranieri také nemá příliš starostí, rozhodně tedy žádné čerstvé. Může si tak vybírat, zda střed zálohy ponechá v osvědčeném složení King - Drinkwater, nebo do něj sáhne a nasadí posilu Gökhana Inlera.
AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Boruć - Francis, Elphick, Cook, Daniels - Ritchie, Surman, O'Kane, Gradel - King (Pugh) - Wilson
Leicester City - pravděpodobná sestava:
Schmeichel - De Laet, Huth, Morgan, Schlupp - Mahrez, King, Drinkwater, Albrighton - Okazaki, Vardy
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.05 - 3.75 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Aston Villa - Sunderland AFC  (sobota 16:00)
Sunderlandu úvod sezóny vůbec nevyšel. Dva zápasy prohrál, jednou remizoval a s jediným bodem se krčí na dně tabulky. Spolu s West Bromwichem, který má stejný zápis jako Black Cats. A ještě jednu věc mají s Baggies společného. Tuto a dvě minulé sezóny nedokázali vyhrát minimálně první čtyři utkání. Čtvrtý duel čeká Sunderland na hřišti Aston Villy.

Ještě k zoufalé sérii z úvodů minulých ročníků. Sunderland je na tom ještě mnohem hůř než West Brom. Posuďte sami: 2011/12 - 4 zápasy bez výhry; 2012/13 - 4 zápasy bez výhry; 2013/14 - 8 zápasů bez výhry; 2014/15 - 6 zápasů bez výhry. Letos mohou jít směle ve svých šlépějích znovu, zatím jsou na číslovce tři.

Mackems si chuť spravili alespoň v ligovém poháru, šesti góly vyprovodili čtvrtoligový Exeter a hned tři zásahy měl na svědomí Jermain Defoe. Ani Villans se v tomto ohledu nedrželi zkrátka. Taky oni třikrát inkasovali a zápas došel až do prodloužení. V něm ale Aston Villa porazila Notts County - taktéž klub z League Two - 5:3.

Podle manažera Tima Sherwooda je řada jeho svěřenců nakažena jakýmsi virem, ale měli by být k zápasu připraveni. Adama Traoré měl v týdnu drobné potíže s kotníkem - taktéž on je ale fit.

Sunderland včera koupil Olu Toivonena, který by měl být na lavičce náhradníků, jelikož mu schází potřebné množství tréninku. Taky on se tak může postarat o ukončení osmizápasové série, kdy Mackems Aston Villu neporazili.
Aston Villa - pravděpodobná sestava:
Guzan - Bacuna, Richards, Clark, Amavi - Sánchez, Westwood, Gueye - Sinclair, Gestede, Grealish
Sunderland AFC - pravděpodobná sestava:
Pantilimon - Jones, O'Shea, Coates, Van Aanholt - Rodwell, Cattermole, M'Vila - Lens, Graham, Defoe
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.30 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Chelsea FC - Crystal Palace  (sobota 16:00)
Minulý sezónu znamenal pro Chelsea domácí zápas s Crystal Palace definitivní stvrzení titulu v Premier League. Teprve čtvrtý duel současného ročníku pochopitelně o ničem podobném rozhodnout nemůže, přesto se však k jedné události schýlí. Pro Josého Mourinha půjde o jubilejní stý ligový zápas na Stamford Bridge. Z dosavadních 99 prohrál Portugalec jeden jediný.

Formu pro start obhajovací sezóny si však Chelsea nenačasovala ideálně. Po porážce v Community Shieldu nezvládla vyhrát ani domácí klání se Swansea, načež jasně prohrála na hřišti Manchesteru City. Až ve West Bromwichi se jí povedlo získat všechny tři body.

Velký podíl na tom má nová posila z Barcelony Pedro. Španělský křídelník hned svůj debut okořenil gólem a asistencí, čímž výrazně přispěl ke konečné výhře 3:2. Tento zápas nedohrál kapitán John Terry, jenž po faulu na Rondóna uviděl červenou kartu a duel s Crystal Palace ho tudíž mine. Šanci dostane opět Kurt Zouma po boku Garyho Cahilla.

Kromě Terryho si pravděpodobně nezahraje ani Brazilec Oscar, jenž se už sice zapojil do tréninku, ale účast v utkání je velmi nejistá. Podobně je na tom i Victor Moses. Ve stoprocentní kondici stále není další posila Baba Rahman - je však možné, že se objeví na lavičce. Při Babově i Terryho neúčasti by totiž jediným hráčem mezi náhradníky byl (nejspíš) teprve osmnáctiletý Ola Aina.

Crystal Palace před sezónou získalo zajímavou posilu v podobě nejlepšího hráče minulé sezóny Championship Patricka Bamforda. Ten však u Eagles hostuje právě z Chelsea a z nadcházejícího klání je tak vyřazen. Ze zdravotních důvodů se až zítra rozhodne o startu Connora Wickhama. Vrací se naopak Yannick Bolasie, který minulý týden nehrál kvůli smrti svého otce.

Mimo hru je ale Mile Jedinak, který se po vypadnutí ze základní sestavy navíc zranil. Stalo se tak v utkání ligového poháru, v němž při výhře 4:1 (po prodloužení) nad Shrewsbury hrálo vedle Jedinaka ještě osm náhradníků.

Crystal Palace je se dvěma výhrami a šesti body v tabulce nad svým nejbližším soupeřem; na západě však Londýna nevyhrálo už dvacet let. Malé londýnské derby se posledně uskutečnilo právě na půdě Chelsea a po penaltě Edena Hazarda zvítězili Blues 1:0. V utkání, ve kterém si Mourinhova parta zajistila po pěti letech ligový titul.
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Courtois - Ivanović, Cahill, Zouma, Azpilicueta - Fábregas, Matić - Pedro, Willian, Hazard - Diego Costa
Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
McCarthy - Ward, Dann, Delaney, Souaré - Cabaye, McCarthy - Zaha, Puncheon, Sako - Murray
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.36 - 5.25 - 10.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Liverpool FC - West Ham United  (sobota 16:00)
Slaven Bilić prvním vyhozeným trenérem v Premier League? Zatím je chorvatský kouč "až" druhým největším favoritem po Dicku Advocaatovi (dle sázkových kanceláří), avšak dosavadní průběh sezóny West Hamu mu příliš nenahrává. Vypadnutí už ve třetím předkole Evropské ligy, dvě domácí porážky v lize... a nyní Kladiváři vyjíždí na Anfield Road, kde nevyhráli půl století.

Přitom to na východě Londýna vypadalo tak idylicky. Na vypadnutí z Evropy se zapomnělo, když nová posila Dimitri Payet režíroval famózní výhru West Hamu na půdě Arsenalu. Jenže pak se forma absolutně vytratila, což vygradovalo ostudnou porážkou 3:4 od Bournemouthu. Ne snad že by nováček Premier League byl tak slabý, jde spíše o způsob, jakým mu Kladiváři tři body věnovali.

A to doslova. První dva góly inscenoval bídný Aaron Cresswell, čtvrtý měl na svědomí ještě bídnější Carl Jenkinson, jenž se navíc nechal vyloučit. Jenže ani Winston Ried či James Tomkins nepředvedli ba ani průměrný výkon. Angelo Ogbonna byl dokonce střídán už po půlhodině (možná překvapivě) a teď se na jeho místo tlačí James Collins.

V Liverpoolu bude mít West Ham obtížné pořízení, ať už nastoupí kdokoli. Z posledních pěti utkání na tamním stadionu uhráli jeden jediný bod; z posledních třinácti pouhopouhé dva. Ještě impozantnější je jejich neschopnost ve městě Beatles v přepočtu na roky. Vždyť Anfield Road je pro ně zakletý od září 1963!

Reds navíc hrají v solidní formě - především v defenzivě jsou vynikající. Spolu s oběma manchesterskými kluby ještě neinkasoval, a to hráli třeba na půdě Stoke City nebo Arsenalu. Schází jim pouze větší kvalita v ofenzivě, kterou stabilními výkony drží pouze Philippe Coutinho.

K dispozici stále není Daniel Sturridge, ke kterému se přidali taky Jordan Henderson a Adam Lallana. Dalšími marody jsou Joe Allen či Jon Flanagan.

Hammers postrádají kvůli červené kartě mimo Jenkinsona ještě brankáře Adriána. Fit ještě není Andy Carroll, byť už trénuje. Zraněného Ennera Valenciu tak nenahradí, stejně jako další "raněný" Mauro Zaraté. A Kevin Nolan klub definitivně opustil.
Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Mignolet - Clyne, Škrtel, Lovren, Gomez - Lucas, Milner - Ibe, Coutinho, Firmino - Benteke
West Ham United - pravděpodobná sestava:
Randolph - Tomkins, Ogbonna (Collins), Reid, Cresswell - Obiang, Oxford, Noble - Kouyaté, Payet - Sakho
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.36 - 5.25 - 10.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Manchester City - Watford FC  (sobota 16:00)
Na Etihad Stadium se schyluje k bitvě dvou neporažených. Dvou týmů, které ani jednomu soupeři nedali ochutnat vítězství. Jenže zatímco domácí Manchester City trhá protivníky na kusy a jako jediný stoprocentní celek vede Premier League, Watford uhrál tři remízy. A považuji za absolutní tutovku, že čtvrtou v řadě nemá sebemenší naději udržet...

Hornets postoupili do nejvyšší soutěže s ofenzivně laděným týmem plných zahraničních legionářů. Včetně dvou českých fotbalistů Matěje Vydry a Daniela Pudila. A k nim přibylo dalších 13 (!) posil, které udělaly z Watfordu neuspořádaný mišmaš, jenž dříve nebo později musí spolknout sebe sama. Nesmyslné přestupy několika hráčů doslova bijí do očí.

Přesto se svěřencům Quique Sáncheze Florese podařilo překvapivě třikrát remizovat, přičemž v domácím klání s West Bromwichem byli navíc lepším týmem. Proti Manchesteru City však můžeme očekávat krvavá jatka, troufl bych si vsadit klidně na čtyř- či pětigólový příděl od Tourého, Silvy či Agüera, kteří hrají v inspirující formě.

Citizens rozstříleli West Brom, mistrovskou Chelsea a snadno si poradili i s Evertonem, kterému rovněž nedovolili vstřelit ani branku. Manchester City vypadá strašidelně skvěle, má výtečnou obranu v čele s Kompanym a Kolarovem, fungující střed zálohy a ďábelskou ofenzivu. Samozřejmě se dá očekávat, že v určité fázi budou stagnovat, ale zatím je to skvěle namazaný stroj.

Stroj, do něhož možná přibude ještě Kevin De Bruyne, za nějž hodlají šejkové vyplácnout okolo 55 milionů liber a nachystaná je i smlouva sahající k Rooneyho rekordní výplatnici. Média hovoří až o 275 tisících anglické měny týdně.

Tento zápas každopádně belgický záložník nestihne, stejně jako Pablo Zabaleta, Gaël Clichy i Fernando. Naopak Nicolas Otamendi, další drahá posila, čeká na debut. V základní sestavě však jistojistě nenastoupí (nezraní se někdo ze stoperů).

Z kádru Watfordu, který je vůbec těžké celý registrovat, je mimo hru Joel Ekstrand a Miguel Britos. Uruguayský záložník si odkroutí třízápasový trest za červenou kartu v utkání ligového poháru na hřišti Prestonu, jenž Londýňané prohráli 0:1.
Manchester City - pravděpodobná sestava:
Hart - Sagna, Kompany, Mangala, Kolarov - Fernandinho, Touré - Navas, Silva, Sterling - Agüero
Watford FC - pravděpodobná sestava:
Gomes - Nyom, Cathcart, Prödl, Holebas - Behrami, Capoue - Anya, Ighalo, Jurado - Deeney
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.22 - 7.50 - 13.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Stoke City - West Bromwich Albion  (sobota 16:00)
Když Mark Hughes přebíral Stoke City po Tonym Pulisovi, nečekala ho snadná práce. On však dokázal práci zkušeného manažera povýšit na zcela novou úroveň. Potters pod jeho vedením hrají nejen účinný, ale už i pohledný fotbal, který jim přinesl historicky nejlepší umístění v Premier League. A nyní se Stoke střetne se svým prvním prvoligovým profesorem v nové éře...

Tony Pulis se proti Stoke nepostaví poprvé. Už v Selhurst Parku mu hostující fanoušci připravili senzační přivítání. A po návratu na "svůj" stadion se dá očekávat ještě větší ovace. Hughes sice dovedl klub na správnou cestu, ale byl to Pulis, kdo mu ukázal směr.

Červenobílí svoji přeměnu dokonali v uplynulém letním přestupovém období, kdy do Stoke dorazily takové technické opory jako Marco van Ginkel, Ibrahim Affelay nebo Joselu. Proti Norwichi navíc poprvé nastoupil i Xhedran Shaqiri, jehož přesun z Interu byl obrovskou událostí nejen v klubu.

Přesto Potters ještě v nové sezóně nevyhráli. Nutno říct, že los jim příliš nepřál. Zápasy s Liverpoolem, na White Hart Lane a na hřišti rozjetého Norwiche nejsou zrovna nejsnazším začátkem.

Podobně je na tom taky West Bromwich, který po skvělém loňském závěru sezóny zatím tápe. Ani on však neměl na první zápasy štěstí. Chelsea a Manchester City zkrátka nejsou synonymem pro otevřené dveře k bodům.

Baggies ale tyto úvody nezvládají pravidelně. První tři zápasy nedokázali vyhrát taky loni a předloni - v obou těchto sezónách navíc selhali i ve čtvrtém kole. Tak že by i tentokrát své šlépěje okopírovali? Proti Stoke se West Bromu příliš nedaří - poslední zápas, výhra 1:0 na Hawthorns, byl teprve druhým úspěchem ze 17 pokusů.

Oba celky zvládly v týdnu druhé kolo ligového poháru - a Potters v něm dokonce oslavili návrat útočného univerzála Bojana. Ten se tak hlásí i o letošní ligovou premiéru. Mimo hru je nicméně Peter Odemwingie.

West Bromwich ve stejné fázi ligového poháru přišel o bývalého kapitána Chrise Brunta, jehož start proti Stoke je výrazně ohrožen. Menší zranění utrpěl i Callum McManaman, jenž má ale větší šance na uzdravení. V zápase se nedá příliš počítat se Saidem Berahinem, který je sice v pořádku a (zdá se) nepřestupuje, ale v podobné pozici jako David De Gea v Manchesteru United.
Stoke City - pravděpodobná sestava:
Butland - Johnson, Muniesa, Cameron, Pieters - Van Ginkel, Whelan - Shaqiri, Affelay, Arnautović - Diouf
West Bromwich Albion - pravděpodobná sestava:
Myhill - Dawson, McAuley, Olsson, Brunt (McClean) - Fletcher, Yacob - McManaman, Morrison, McClean (Gnabry) - Rondón
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.25 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tottenham Hotspur - Everton FC  (sobota 18:30)
Málokterý tým je v uplynulých třech kolech Premier League takovým zklamáním jako Tottenham. Kohouti nedokázali vyhrát ani jedno z utkání, navíc rozhodně nepřesvědčili ani výkonem. Lepší byli jen proti Stoke, kdy ale absolutně selhali v závěru utkání. Zápas s Evertonem bude pro Pochettinovy svěřence těžkou a hlavně cennou zkouškou.

Tottenham zdánlivě zaspal na přestupovém trhu. Záložní ani útočná řada prakticky nenaznala vážnějších změn - až nyní dostal manažer do kádru Korejce Sona z Leverkusenu. Nutno přiznat, že ofenzivní trojlístek Dembélé - Lamela - Chadli, jenž je proti Evertonu při zranění Eriksena očekáván, vskutku pražádnou hrůzu nenahání. Na první gól navíc stále čeká kanonýr Harry Kane.

Jeho gólová absence však Mauricia Pochettina neděsí, manažer Spurs věří, že se jeho svěřenec zapíše do střelecké listiny velmi brzy. A bude to potřeba, vždyť z klíčových ofenzivních hráčů se trefil jen Chadli; vedle něj už jen Dier po rohovém kopu a (zatím) náhradník Alli.

To Everton s ofenzivní složkou nemá starosti. V součtu s druhým kolem ligového poháru nasázeli The Toffees už deset gólů. Hned čtyři obstaral hvězdný Romelu Lukaku. Ani Ross Barkley se nedrží zkrátka - zcela fit a k dispozici je navíc i Kevin Mirallas, další střelec z triumfu nad Barnsley 5:3 v prodloužení.

Tento výsledek však jasně naznačuje, kde Everton tlačí bota. Nejen Roberta Martíneze trápí sága okolo Johna Stonese, jenž požádal o přestup do Chelsea a jeho "soustředěnost" byla v pohárovém utkání obrovsky znát. Liverpoolský celek nyní jeho přesun definitivně zatrhl. Přesto ale po třech gólech od Barnsley a dvou od Watfordu i Man City nepanuje v obraně dobrá nálada.

Na White Hart Lane navíc Everton čtyři z posledních pěti ligových zápasů prohrál. A bude mu chybět levý obránce Galloway, jenž je stejně jako jeho "mistr" Baines zraněný. Tottenham nemůže využít služby zmíněného Christiana Eriksena, který zůstává na marodce. Odtud naopak povstal Andros Townsend. Son Heung-min čeká na pracovní povolení.
Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Lloris - Walker, Alderweireld, Vertonghen, Davies - Dier, Mason - Dembélé, Lamela, Chadli - Kane
Everton FC - pravděpodobná sestava:
Howard - Coleman, Stones, Jagielka, Browning (Oviedo) - McCarthy, Barry - Mirallas (Koné), Barkley, Cleverley - Lukaku
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.50 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Manchester City33008:09
2.Leicester City32107:47
3.Manchester United32102:07
 Liverpool FC32102:07
5.Crystal Palace32016:46
6.Swansea City31205:35
7.Everton FC31115:44
8.Norwich City31115:54
9.Arsenal FC31112:34
10.Chelsea FC31115:74
11.West Ham United31026:63
12.Watford FC30302:23
13.AFC Bournemouth31024:53
14.Aston Villa31022:33
15.Stoke City30213:42
 Tottenham Hotspur30213:42
17.Newcastle United30212:42
18.Southampton FC30212:52
19.Sunderland AFC30124:81
20.West Bromwich Albion30122:61

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (2500)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele