Premier League - preview 35. kola

19.04.2014, 10:35, aktualizováno 21.04.2014, 08:45
Previews
V dohrávce Manchesteru City s West Bromwichem jde o hodně oběma týmům. Citizens potřebují vyhrát, aby udrželi svoji šanci na titul, kterému je nyní nejblíže Liverpool. Taktéž hosté potřebují bodovat, jelikož na sestupové příčky nyní mají náskok pouhých tří bodů.
Manchester City - West Bromwich Albion  (pondělí 21:00)
I bez víkendových výsledků by byla pondělní dohrávka pro oba zúčastněné nesmírně důležitá; takhle její klíčovost snad ani nelze vyčíslit. Manchester City nutně musí zareagovat na 11. po sobě jdoucí výhru momentálně vedoucího Liverpoolu; a West Bromwich pro změnu potřebuje dál přiživit své naděje na záchranu. Po sunderlandském zaskočení jasného favorita, které nyní bude chtít napodobit, je najednou ohrožován hned třemi mužstvy...

Manuel Pellegrini se v týdnu mýlil i nemýlil, když po senzační ztrátě se Sunderlandem odmítl přiznat fatální ztenčení šancí na titul s tím, že i rivalové budou podobně ztrácet. Jestliže totiž Chelsea tato slova potvrdila domácí prohrou s tím samým Sunderlandem, Liverpool opět neklopýtl a dál platí, že má vše ve svých rukou.

Zároveň pokud Liverpool ještě čeká těžká bitva s Chelsea, Citizens vyhlížejí obdobně složitý výjezd na Goodison Park - a podceňovat by za nastalé situace neměli ani WBA. Mančaft Pepeho Mela ostatně neprohrál už tři kola a zdá se být vhodně připraven na závěrečnou jízdu za záchranou. Albion je přitom odhodlán urvat nějaké ty body hned na Etihad Stadium, kde nastoupí k jubilejnímu 300. vystoupení pod hlavičkou Premier League.

"Jediné, o čem mluvíme, je vítězení," uvedl španělský manažer lakonicky na předzápasové tiskovce a rozhodně doufá, že mu v plnění tohoto prozaického cíle bude moci v pondělí vypomoci i duo Olsson-Morrison, které před výkopem čekají fyzické testy.

Na druhé straně barikády jsou "otazníkoví" pro změnu dva Melovi krajané, David Silva a Jesus Navas. Definitivně spočítané to pak s ohledem na pondělní dohrávku má klíčová postava dosavadního tažení bleděmodrých, gólový záložník Yaya Touré, a mimo hru zůstává rovněž stoper Nastasić (koleno).
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.22 - 7.00 - 15.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Norwich City - Liverpool FC  (neděle 13:00)
Jak ví každý správný fanoušek Norwiche, asi žádný jiný fotbalista není v nočních můrách Kanárků více než Luis Suárez. Uruguayský démon nastřílel ve čtyřech utkáních proti Canaries neskutečných 11 gólů a jen jednou nedosáhl na hattrick. Na podzim sejmul soupeře dokonce čtyřmi brankami, a aby toho nebylo málo, jeho gólové konto v letošní sezóně je o tři góly těžší než celého týmu Norwiche dohromady.

Ofenzivní nemohoucnost možná Kanárky nakonec bude stát setrvání v Premier League. Čtyři zápasy před koncem ligy sice mají náskok dvou bodů na sestupové příčky, jenže objektivně musí k záchraně udělat ještě takové čtyři další bodíky. Jenže kde je vzít? Pohled Norwiche na závěrečný los je mrazivý - Liverpool, Manchester United, Chelsea, Arsenal.

Norwichi nevyšla ani cesta impulsu odvoláním Chrise Hughtona, aby hráči dostali novou krev do žil před vysloveně klíčovým duelem proti Fulhamu. Jenže zelenožlutí gólem Rodallegy prohráli 1:0 a tím si dost možná podřízli prvoligovou větev. Liverpool naopak minulý zápas přestřílel Manchester City a díky včerejší šokující domácí ztrátě Chelsea mají Reds titul na zlatém podnose.

Svěřenci Brednana Rodgerse si teď mohou dokonce dovolit jednu remízovou ztrátu a stále budou stoprocentními šampiony. Raději by si nicméně tuhle pohodlnou výhodu nechali na domácí duel s Chelsea či výjezd na fascinující Crystal Palace, který vyhrál pětkrát za sebou. Obzvlášť, když kromě zmíněných zářezů Suáreze v posledních vzájemných zápasech Liverpool neprohrál s Norwichem od roku 1994.

Uruguayci bude možná chybět útočný parťák, Daniel Sturridge se trápí s bolavým stehnem a jeho start je nepravděpodobný. Liverpool se musí obejít i bez záložníka Jordana Hendersona, který dostal proti City přímou červenou kartu a na trávník se dostane až při ligové derniéře. Norwich se naopak těší na návrat kapitána Sebastiena Bassonga, který chyběl při porážce s Fulhamem.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 6.50 - 4.80 - 1.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Hull City - Arsenal FC  (neděle 15:05)
Nečekané zaváhání Evertonu dalo londýnskému Arsenalu do rukou jedinečnou šanci - pokud už do konce ligy ani jednou neztratí, Liga mistrů bude jeho. Nejbližší překážkou je nevyzpytatelný Hull, který stále ještě nemá úplně jistou záchranu..

Za bezpečnou hranici se obvykle považuje meta 40 bodů, ke které chybí Tygrům poslední čtyři. Arsenal má sice úplně jiné problémy, to však neznamená, že by nebyly vážné - naopak, Kanonýři se sice dlouho drželi v boji o titul, nyní jim však reálně hrozí vypadnutí z elitní čtyřky. Na Everton mají pouze jednobodový náskok.

To samozřejmě rozvířilo další spekulace o letním osudu Arsene Wengera, jeho hullský kolega Steve Bruce se jim však vysmál. Těžko říct, jestli jsou jeho slova součástí nějaké taktiky před důležitým dvojzápasem (oba týmy se střetnou ještě příští měsíc ve finále FA Cupu), respekt z nich však přímo čiší.

Bruce se odvolával na poslední dva zápasy Arsenalu, tedy penaltovou výhru v pohárovém semifinále s Wiganem a klíčový ligový duel s West Hamem. Fakt, že Wenger obě tyto zkoušky zvládl, podle něj potvrzuje, že francouzský manažer má týmu i po osmnácti letech ve funkci stále co nabídnout.

"Potřebovali udělat dobré výsledky a udělali je. Na tom má manažer zkrátka obrovskou zásluhu," chválil Wengera kolega. "Nezáleží na tom, jak hráli, že to nebyl ten typický "arsenalský" styl, důležité je, že mají potřebné body. A kolikrát už se panu Wengerovi podařilo něco podobného?" vznáší Bruce řečnickou otázku.

Sám manažer Arsenalu si pochopitelně oddechl, že se jeho svěřencům podařilo zažehnat akutní nebezpečí a (i s přispěním Štěstěny, respektive šokující prohry Evertonu s Crystal Palace) mají vše zpět ve svých rukou. Pokud by získali finální čtvrtou příčku a zároveň ukončili devítileté čekání na trofej, bude tato sezona hodnocena jako úspěšná, a obě tyto mety jsou doslova na dosah ruky.

"Těší mě, že hrajeme na hranici svých možností, takže se po skončení sezony budeme moci ohlédnout a uznat, že jsme si vedli jako praví profesionálové. Se vším, co k tomu patří, se všemi klady i zápory," nechal se slyšet Wenger. "Protože to je to, co od svého týmu očekáváte - že ze sebe vydá vše, co v něm je. Potom už je na ostatních, jak posoudí výsledek," dodal s tím, že jeho Arsenal se takto chová od začátku sezony a nehodlá v tom polevovat ani na jejím konci.

Co se stavu kádru týče, Wenger by mohl mít k dispozici už i uzdraveného Mesuta Özila; rozhodně se pak vrací Mathieu Flamini, kterému vypršel disciplinární trest, naopak Nacho Monreal zůstává otazníkem. Mimo hru jsou určitě Kieran Gibbs, Serge Gnabry, Jack Wilshere, Abou Diaby a Theo Walcott.

Hull řeší otazníky v útoku, konkrétně stav Yannicka Sagba a George Boyda; na jejich místech by se mohli objevit Shane Long a Nikica Jelavić. Jednou z možností, jak favorita zaskočit a obrat o body, by mohla být i hra s tříobráncovým rozestavením.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 5.00 - 3.90 - 1.75
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Everton FC - Manchester United  (neděle 17:10)
David Moyes se v neděli poprvé jako manažer Manchesteru United představí na hřišti svého bývalého klubu Evertonu, kde působil jedenáct let. Do známého prostředí se vrací v těžké pozici, protože s úřadujícím mistrem zažívá mimořádně nepovedenou sezonu. Čtyři kola před koncem totiž ztrácí na kvalifikaci do Ligy mistrů 10 bodů a to je i s jedním kláním k dobru možné stáhnout tak leda matematicky...

To Everton o nejprestižnější klubovou soutěž Evropy bojuje zcela regulérně. A byl by dokonce v pole position v závodu o čtvrté místo, jenže ve středu dopustil šok na domácí půdě a podlehl nováčkovi z Crystal Palace 2:3. Stalo se tak po sedmi vítězstvích v řadě. Teď tak ztrácí na Arsenal jeden bod a každé další zaváhání by jej mohlo stát vysněný milník. První velký krok by Toffees měli udělat právě proti Manchesteru United, v jehož dresu nastoupí dva hráči s bohatou minulostí v liverpoolském celku.

Čerstvě v paměti fanoušků obou táborů je přestup Marouana Fellainiho v loňského léta. Po pěti letech v Evertonu vyměnil Belgičan dresy a nutno říci, že mu přestup právě neprospěl, jelikož se většinu sezóny za Red Devils trápil. Anglický klenot Wayne Rooney je dokonce evertonským odchovancem, v A týmu pak odkroutil dvě sezóny, než v 18 letech odešel právě do Manchesteru United, kde se stal jedním z nejlepších a nejuniverzálnějších fotbalistů světa.

Dnes by měli být oba fit, přestože se v posledních dnech i týdnech ocitali u lékařů se zdravotními problémy. Naopak pravý obránce Rafael je mimo hru a Jonny Evans pravděpodobně rovněž. Nepomohou tak Ďáblům pomoci potvrdit zlepšenou formu, díky níž dvakrát rovnocenně soupeřili s Bayernem Mnichov a v lize z posledních sedmi klání pětkrát vyhráli (a čtyřikrát z toho bez inkasované branky).

Když United v prosinci na Old Trafford podlehli Evertonu 0:1, bylo to poprvé po 21 letech, kdy Toffees v Divadle snů uspěli naplno. A nyní útočí ještě na vyšší cíl - poprvé od sezóny 1969/70 získat proti nejúspěšnějšímu týmu anglické historie takzvaný double, tedy vítězství venku i doma v jediném ligovém ročníku. Scházet jim u toho bude kapitán Phil Jagielka, který je mimo hru už dva měsíce.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.60 - 3.50 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tottenham Hotspur - Fulham FC  (sobota 13:45)
Třicet bodů úhledně rozdělených mezi tři manažery, kteří se letos stihli na křesle manažera Fulhamu vystřídat - tím se může momentálně londýnský klub pochlubit, a je to prozatím málo. Celková porce posbíraných korálků v tuhle chvíli stačí akorát na 18. příčku, jakkoliv vzhledem k losu mají Cottagers na záchranu relativně solidní vyhlídky. Zrovna Tottenham je nicméně těžkým oříškem...

Jol s Meulensteenem na oněch 10 bodů "vyplýtvali" shodně 13 ligových kol; to Felix Magath se po osmi zápasech nachází nad průměrem jednoho bodu na zápas. I proto se Fulhamu dá v boji o záchranu v pohodě věřit; i kdyby jen kvůli tomu, že teď teprve podruhé v sezoně uspěl ve dvou po sobě jdoucích kláních.

Do těžké bitvy na White Hart Lane tak Cottagers vstupují v dobré náladě a hlavně s tím, že si nyní můžou jedině přilepšit. Co ztratit budou mít až v nadcházejících třech duelech, kdy se potkají s celky z druhé desítky (počítáme-li tam i na hraně postavený Stoke).

Ani Spurs ovšem ve zbytku ročníku nemají vůbec marný los a v minulém kole předvedli svou (mentální) sílu, když proti WBA stáhli hned třígólové manko. Nyní už Tottenham potřebuje zvítězit, kór když by ještě rád zaútočil na pátou příčku (šest bodů ztráty na Everton) - a ani udržení posledního pohárového místa nebude muset být žádnou pohádkou. Však ManUtd má oproti Kohoutům zápas k dobru, v němž se na Londýňany hnedka může bodově dotáhnout.

Tim Sherwood, jenž stále bojuje o svou budoucnost, tak o tomto víkendu v žádném případě nebude nikoho šetřit. Okamžitě by tak proti jeho bývalému zaměstnavateli mohl nasadit sotva uzdraveného Dembélého, kterého v nedávné době trápil naražený bok. Belgického záložníka pak bude Sherwood na plac tlačit o to vehementněji, že dál postrádá jiné potenciální opory, jakými jsou Soldado, Capoue, Vertonghen, Walker, Dawson nebo Lamela.

Fulham bude v sobotu výrazně oslaben vinou klasického dodatku ve smlouvě o hostování; ten zamezí ve startu klíčovému playmakerovi Cottagers Lewisi Holtbymu. Dalším potvrzeným absentérem pak je rekordní posila jménem Kostas Mitroglou, kterou dál neopouštějí potíže s kolenem.
Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Lloris - Naughton, Chiriches, Kaboul, Rose - Lennon, Paulinho, Dembélé (Chadli), Eriksen - Kane, Adebayor
Fulham FC - pravděpodobná sestava:
Stockdale - Riether, Hangeland, Heitinga, Amorebieta - Parker, Diarra, Sidwell - Kasami, Rodallega, Richardson
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.50 - 5.00 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Cardiff City - Stoke City  (sobota 16:00)
Cardiff se nevzdává. Jeho týden starý triumf na Southamptonu byl překvapivou reakcí na zlepšenou formu Fulhamu, a tak se zřejmě diváci Premier League opět mohou těšit na vícevrstevnou bitvu o záchranu. Tuhle presumpci mají nyní Bluebirds hnedka potvrdit na vlastním hřišti proti Stoku...

Ono sousloví "na vlastním hřišti" je v tomhle případě potřeba zdůraznit. Mark Hughes totiž s Potters rozhodně odvedl kus práce a nyní s nimi koneckonců sedí s tříbodovým náskokem na desáté příčce, což by znamenalo historicky nejlepší umístění v klubu v dějinách vlastního snažení mezi elitou. Zároveň ale Stoke pod Hughesem nezaznamenal zcela kompletní progres - a tak jeho neschopnost pravidelněji přivážet body zvenku dál přetrvává.

Počítat se pouze výsledky na cestách, Potters by v tuhle chvíli koneckonců sestupovali, což je zřejmě všeříkající. Naopak domácí výsledky velšského celku by aktuálně na záchranu stačily, jakkoliv si Bluebirds od důvěrně známého prostředí Cardiff City Stadium před sezonou jistě slibovali jinačí věci. Z posledních pěti domácích vystoupení Velšané naplno zvládli pouze jediné a nyní v jejich neprospěch hovoří také skutečnost, že dvakrát po sobě dosud v Premier League netriumfovali.

Charlie Adam v tomto týdnu podstoupil bleskovou operaci zlomeného nosu a chráněn speciálně uzpůsobenou maskou by měl být schopen se ihned vrátit na trávník. Se spoluhráči ze Stoke-on-Trent na sever pocestuje rovněž křídelník Assaidi, jenž by ale nakonec mohl skončit odstaven vinou přetrvávajících problémů s kolenem.

Ole Gunnar Solskjaer nemusí řešit žádné pikantní novinky a před výkopem klíčového sobotního duelu tak řeší spíš příjemná dilemata jako třeba to, zda do sestavy protentokrát zařadit hostujícího Wilfrieda Zahu.
Cardiff City - pravděpodobná sestava:
Marshall - Théophile-Catherine, Caulker, Cala, Fábio - Medel, Whittingham - Kim Bo-Kyung, Mutch, Daehli - Campbell
Stoke City - pravděpodobná sestava:
Begović - Cameron, Shawcross, Wilson, Pieters - N'Zonzi, Whelan - Odemwingie, Ireland (Adam), Arnautović - Crouch
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.38 - 3.60 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Newcastle United - Swansea City  (sobota 16:00)
Možná to není klasický "six-pointer", přesto utkání mezi Newcastlem a Swansea potřebují nutně vyhrát obě mužstva. Velšané skutečně musí sbírat body, jelikož čtyři kola před koncem visí pouhé tři body nad propastí. Magpies sice mají ambice o dost jiné, ale příšerná forma z posledních týdnů si žádá neprodlenou revanš.

Po čtyřech zápasech, v nichž Newcastle prohrál bez jediného vstřeleného gólu, potřebují černobílí konečně nějakou vzpruhu. Velkou oporou by mohl být konečně uzdravený Loic Rémy, bez něhož mají za poslední období Straky roztomilou bilanci 0,17 vstřelených branek na utkání.

Jenže Swansea je na tom podobně bídně, a to jí dokonce o něco jde. Stále se musí ohánět, aby vůbec udržela ligovou příslušnost. Po loňské vynikající sezóně velký a nečekaný sešup. V posledních devíti utkáních navíc Labutě vyhráli jen proti Norwichi, není proto divu, že se jim pomalu bortí půda pod nohama.

Proti Newcastlu navíc nesmějí svěřenci Garryho Monka využít stopera Chica Florese, který si za červenou kartu proti Chelsea odpyká dva zápasy. Na druhou stranu už by měl být k dispozici Michu.

V Premier League se Swansea na hřišti Newcastlu daří - ani v jednom ze dvou utkání s ním neprohrála. Před rokem si odvezla tři body, před dvěma jeden. Poslední střet na Liberty Stadium je rovněž příjemný, jelikož jej Velšané vyhráli jasně 3:0.
Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Krul - Debuchy, Coloccini, Williamson, Dummett - Gosling, Tioté, Anita, Gouffran - Rémy, Cissé
Swansea City - pravděpodobná sestava:
Vorm - Rangel, Williams, Amat, Davies - Shelvey, Britton - Dyer, Michu, Routledge - Bony
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.90 - 3.40 - 2.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
West Ham United - Crystal Palace  (sobota 16:00)
Hrozba sestupu strašila oba londýnské celky po většinu sezóny, nyní již však na 99 procent West Ham i Crystal Palace uvidíme v Premier League i v příští sezóně. Eagles ve středu dosáhli magické hranice 40 bodů a jejich pád by se rovnal zázraku. Vítězství v dalším utkání už mu dá jistotu záchrany i matematickou.

Když byl Tony Pulis jmenován po Hollowayovi do funkce manažera Crystal Palace, byl klub šest bodů od záchrany. Od té doby dokázal holohlavý kouzelník s týmem divy, dovedl jej k deseti vítězstvím a do pohodových vod. Pro zajímavost, kdyby Pulis vedl tým nováčka od prvního kola (za předpokladu, že by získal stejný počet bodů jako ve zbytku sezóny), sídlil by teď na osmé příčce za Manchesterem United.

Parádní fazónu předvádí Crystal Palace především od konce března. Porazil totiž v řadě za sebou Chelsea, Cardiff, Aston Villu a Everton. Obzvláště v prvním a posledním případě jsou to skalpy, které by nováčkovi záviděl kdekdo v celé Evropě. V posledních týdnech těží Londýňané hlavně z formy obou křídelníků Yannicka Bolasieho a Jasona Puncheona, kteří se ve zmíněných čtyřech kláních podíleli na většině branek - Puncheon na pěti, Bolasie na dvou.

Mohou tak dokonce atakovat loňský výborný výsledek West Hamu, který skončil na desáté příčce. Ani letos se svěřenci Sama Allardyce nehodlají vzdát svých ambicí, s 37 body pohodlně sídlí na pozici číslo dvanáct a stejně jako v případě Crystal Palace by byl velký šok, kdyby nakonec museli ligu opustit.

A to jsou jejich představení v posledních týdnech jako na houpačce. V březnu třikrát za sebou prohráli, aby pak porazili v důležitých zápasech Hull i Sunderland a potrápili dokonce vedoucí Liverpool. V úterý nakonec nezvládli zápas v Arsenalu, kterému podlehli rovněž.

Nyní už ale nemusí na body nějak zvlášť myslet, stejně jako Crystal Palace, a s tímto vědomím bychom od aktérů mohli vidět zajímavý zápas. V posledních letech se ve vzájemných soubojích o poznání více daří ne tolik ligou protřelému Palace, který neprohrál už pět zápasů v řadě.

Musí ale vyčkat na zdravotní stav několika opor, otazník totiž visí nad zmíněným Bolasiem, ale také nad Chamakhem a Wardem. Hammers se vrací kapitán Nolan a obránci Collins s O’Brienem.
West Ham United - pravděpodobná sestava:
Adrián - Demel, Tomkins, Reid, Armero - Noble, Diamé - Downing, Nolan, Jarvis - Carroll
Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Speroni - Mariappa, Dann, Delaney, Ward - Puncheon, Jedinak, Ledley, Bolasie - Chamakh - Jerome
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.30 - 3.30 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Aston Villa - Southampton FC  (sobota 16:00)
Možnost sestupu pro Aston Villu nepředstavuje žádnou eminentní hrozbu, to je fakt - Lambertova parta má oproti Fulhamu zápas i čtyři body k dobru. Ovšem mimoto je také fakt, že v lize momentálně najdete jen málo klubů - pokud vůbec nějaký -, které by se pyšnily horší formou. Na situaci vínových by se tak brzy leccos mohlo změnit.

Pátá porážka v řadě je pro Villans jednoduše nemyslitelná, zároveň ji však lze jen těžko vyloučit. Majitel klubu Randy Lerner sice v týdnu veřejně vyjádřil Paulu Lambertovi podporu, krom toho však ve stejném období bez vysvětlení (vše je prý interní záležitostí) suspendoval Lambertova asistenta Iana Culverhouse a šéfa fotbalových operací Garyho Karsu. Nejen na hřišti tak Aston Ville klíčí potíže.

Pokud už nicméně na hřišti, jde speciálně o domácí půdu - tam Birminghamští prohráli hned 28 střetnutí z posledních 55. Dohromady pak v lize za posledních deset kol slavili všehovšudy dvakrát a s takovou formou se skutečně mohou opět začít obávat nejhoršího.

Také Saints jdou přitom spíše dolů než nahoru, nezvládli tři z nedávných čtyř měření sil, už se ale aspoň nemusí strachovat o samotnou prvoligovou příslušnost. Aktuálně sídlí na pohodlné osmé příčce a ve zbytku ročníku už jen těžko vypadnou z první desítky. Není proto divu, že se vedení jihoanglického klubu již v poklidu dívá do budoucna, kdy údajně v žádném případě nehodlá úspěšný a talentovaný kádr jakkoliv rozprodávat.

Jedním ze žádaných artiklů Sotonu má být například Jay Rodriguez, který však vinou vážného úrazu kolene musí na fotbal po dobu jednoho dlouhého půlroku zapomenout. Menší zájem se už dá očekávat o další duo zraněných Yoshida-Ramírez. Brankář Boruc minulé kolo vynechal kvůli problémům se zády, teď by ale měl prostor mezi třemi tyčemi znovu hájit.

Paul Lambert pro změnu vítá zpět Leandra Bacunu, jenž překonal obtíže se zadním stehenním svalem. Čtrnáctému celku tabulky se tedy marodka spíše vyprazdňuje než naopak, což je v jeho případě poněkud vzácný jev - mimo hru ostatně zůstávají Benteke, Herd, Kozák, N’Zogbia či Okore.
Aston Villa - pravděpodobná sestava:
Guzan - Bacuna, Baker, Vlaar, Bertrand - El Ahmadi, Westwood, Delph - Albrighton, Holt, Agbonlahor
Southampton FC - pravděpodobná sestava:
Boruc - Clyne, Fonte, Lovren, Shaw - Schneiderlin, Cork - Ward-Prowse, Davis, Lallana - Lambert
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.30 - 3.50 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Chelsea FC - Sunderland AFC  (sobota 18:30)
Ve středu Manchester City se Sunderlandem remizoval na své půdě 2:2. Pro Chelsea, která Severoangličany vítá o víkendu, nic příjemného, říkáte si? Omyl. Blues bodový zisk jednoho z hlavních kandidátů na sestup vytáhl trn z paty, když totiž Blues zbylá čtyři klání vyhrají, Citizens už je nemohou dohnat a v Londýně mohou vypuknout oslavy titulu.

Chelsea je nyní ve stejné situaci jako Liverpool. Ten má sice o dva bodíky více než Londýňané, jenže za týden se oba celky střetnou na Anfield Road. Jak Chelsea, tak Liverpool mají tedy situaci ve svých rukou. S jedinou maličkostí - Reds stačí k titulu remíza, Blues musí stadion soupeře dobýt. Ještě předtím ale musí doma porazit Sunderland.

To by pro svěřence Josého Mourinha nemusel být příliš velký problém. Chelsea je doma neporazitelná, ze celou ligovou sezónu na Stamford Bridge jen dvakrát remizovala, jinak vždy zvítězila. Ve všech soutěžích vyhrála doma už sedm zápasů v řadě, k tomu navíc drží úctyhodnou defenzivní statistiku - už 13 hodin a 42 minut se žádný soupeř na západě Londýna neprosadil gólově.

Na Stamford Bridge se nedaří ani Sunderlandu, který z posledních devíti zápasů osmkrát prohrál. Zavzpomínat se bude snažit na tři a půl roku starý zápas, v němž šokoval Chelsea jasnou výhrou 3:0. Loni v prosinci pak Mackems vyřadili Blues na svém stadionu ze čtvrtfinále ligového poháru.

Zatímco Chelsea se rve o titul, svěřenci Guse Poyeta všechny síly upírají na boj o udržení. Situace se pro ně nevyvíjí příliš dobře - čtyři kola před koncem ztrácí na sedmnáctý Norwich celých šest bodů, což je velké manko i při vzatí v potaz, že Black Cats mají ještě jeden zápas k dobru.

V Premier League Sunderland nevyhrál už devět zápasů, naposledy získali červenobílí všechny tři body v derby s Newcastlem. Po vítězství však sahali ve středu na hřišti Manchesteru City, kde jim Connor Wickham dvěma góly málem zajistil šokující tříbodový zisk. V závěru však alespoň bod pro City zajistil Nasri, jenž využil i zaváhání jinak výtečného Mannoneho.

Gustavo Poyet nemá důvod měnit sestavu oproti středečnímu úspěšnému zápasu s Man City. Bardsley si navíc kroutí druhý zápas v suspendaci a Ki má zánět šlach.

To kádr Chelsea musí José Mourinho poměrně citlivě uzpůsobit k úternímu semifinále Ligy mistrů v Madridu. Pro něj je vykartovaný Branislav Ivanović, kterého nahradí Ashley Cole - a levonohý obránce by mohl zápasovou praxi nabrat právě proti Sunderlandu.

Mimo hru je Eden Hazard, zatímco Demba Ba nejspíš podruhé za sebou nastoupí v základní sestavě. Po rozhodující brance v zápase s PSG totiž rozhodl i utkání na hřišti Swansea minulý týden - navíc získal cenu pro nejlepšího hráče utkání.
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Čech - Ivanović, Cahill, Terry, Cole - Matić, Lampard (Luiz) - Willian, Oscar, Salah - Ba (Eto'o)
Sunderland AFC - pravděpodobná sestava:
Mannone - Vergini, O'Shea, Brown, Alonso - Colback, Cattermole - Johnson, Larsson, Borini - Wickham
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.20 - 7.50 - 17.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Liverpool FC34245593:4277
2.Chelsea FC34236566:2475
3.Manchester City33225688:3471
4.Arsenal FC34207759:4167
5.Everton FC34199655:3466
6.Tottenham Hotspur341861048:4860
7.Manchester United331761056:3857
8.Southampton FC341391250:4548
9.Newcastle United341441638:5246
10.Stoke City3411101338:4843
11.Crystal Palace341241827:4140
12.West Ham United341071738:4737
13.Hull City331061734:4036
14.Aston Villa33971735:4934
15.Swansea City34891745:5033
16.West Bromwich Albion336151240:5133
17.Norwich City34881826:5332
18.Fulham FC34932234:7430
19.Cardiff City34781930:6429
20.Sunderland AFC33681931:5626

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (2577)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele