Premier League - preview 24. kola

20.01.2018, 08:20, aktualizováno 22.01.2018, 08:09
Previews
Swansea je na posledním místě tabulky a před sebou má těžký úkol. V dohrávce čtyřiadvacátého kola anglické nejvyšší soutěže na svém trávníku hostí Liverpool, který se chce dotáhnout na třetí Chelsea...
Swansea City - Liverpool FC  (pondělí 21:00)
Poslední Swansea nebude mít v souboji s Liverpoolem co ztratit. Poslední celek Premier League se zatím marně snaží získat nějakou šňůru slušných výsledků, aby se vymanil ze sestupového pásma, a na svém hřišti přivítá protivníka, od něhož na Boxing Day inkasoval pět branek. Ten se naopak může bodově dotáhnout na třetí Chelsea.

K tomu, aby se hostům podařilo natlačit se těsně za londýnský klub, potřebují ve Walesu nutně zvítězit. Formu na to určitě mají, vždyť porážku naposledy utrpěli v říjnu na půdě Tottenhamu, a od té doby hned desetkrát zvítězili a čtyřikrát remizovali. "V lize nejsou lehké zápasy. A nečekám to ani proti Swansea," krotil vášně manažer Jürgen Klopp.

The Reds se sice musejí stále vypořádávat s faktem, že v jejich řadách už není Philippe Coutinho, který odešel do Barcelony, evidentně však jeho odchod na dobrém útočném potenciálu nic nezměnil. Liverpool před týdnem jako první tým porazil letos Manchester City, a to především proto, že lídrovi dokázal nasázet hned čtyři góly.

Roli favorita musí v tomto duelu přijmout jednoduše se vším všudy. "Hráli jsme se Swansea před pár týdny a tehdy jsem po zápase říkal, že je daleko těžší získat ten výsledek, jaký se očekává. Takže víme o specifičnosti tohoto zápasu," dodával Klopp. "Soupeř je sice na spodku, ale na dobré cestě. Jakmile přišel nový manažer, je vidět zlepšení."

The Swans ztrácejí na záchranu už šest bodů a potřebují co nejrychleji zabrat, aby jim definitivně neujel vlak. V současné chvíli nevykazovali vyloženě bídné výkony, třikrát v řadě už neprohráli, přičemž se jim podařilo postoupit i do další fáze FA Cupu, jelikož v opakovaném pohárovém utkání přehráli Wolverhampton.

Domácí manažer Carlos Carvalhal si moc dobře uvědomuje, že proti rozjetému Liverpoolu to bude mít jeho tým nesmírně těžké. "Je to souboj Davida s Goliášem," říkal. "Ale překvapení se stávají a já musím potvrdit, že jsme připraveni. Hosté mají silné stránky, ale i ty slabé. My se toho pokusíme využít a jejich silné aspekty zamést pod koberec."

Svůj debut v novém dresu v rámci anglické nejvyšší soutěže si zřejmě odbude Virgil van Dijk, chybět by Liverpoolu neměl ani nejlepší střelec Mohamed Salah, který se již zotavil po nemoci. Swansea se po třízápasovém banu vrací Kyle Naughton, fit by údajně měl být i Mike van der Hoorn, zato Tammy Abraham stále laboruje s poraněným břichem.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 10.20 - 5.85 - 1.32
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Southampton FC - Tottenham Hotspur  (neděle 17:00)
Zhruba přesně pět let po svém příchodu do Anglie zavítá Mauricio Pochettino na stadion, kde si začínal budovat reputaci. A jeho Tottenham přitom bude na St. Mary’s hrát o mnohé: Arsenal se mu včera nablížil, zatímco dnes Spurs na dálku bojují s Liverpoolem o čtvrtou příčku, na kterou ztrácí tři body...

Jihoanglické sídlo na předešlé dvě návštěvy dřívějšího oblíbence nevzpomíná vůbec s láskou - první mu nevyšla po prohře 0:2, ta druhá dokonce po ostudné porážce 1:4. Teď přitom podobné výsledky hrozí znovu, protože Kohouti jsou rozjetí; z posledních pěti kol vytěžili 13 bodů a v průměru stříleli tři góly na zápas.

Samotní Saints mají navíc s Tottenhamem jednu nepříjemnou nedávnou zkušenost - na Boxing Day od londýnského soka inkasovali rovnou pět ran a z tohoto direktu se dosud neoklepali. Postup v FA Cupu obklopily dvě remízy a jedna domácí prohra s Crystal Palace, takže Soton na výhru v lize čeká už 10 utkání, a tedy nejdéle za posledních 13 let.

Mauricio Pellegrino, Pochettinův krajan, se tak nadále musí bát o své křeslo, dnes ale teoreticky bude moci vsadit na nepozměněnou, sehranou sestavu. Mimo hru je totiž stále Charlie Austin, zatímco Maya Yoshida by se mohl stihnout dát do pořádku.

Tottenham možná bude bez své brankářské jedničky, neboť menší nemoc skolila Huga Llorise. Až příští víkend by se mohl vrátit Toby Alderweireld, přičemž na marodce setrvává duo Winks-Rose.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.54 - 3.76 - 1.85
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Brighton & Hove Albion - Chelsea FC  (sobota 13:30)
Svěřenci Antonia Conteho již nutně potřebují naskočit zpátky na vítěznou vlnu, v sobotu krátce po poledni k tomu budou mít ideální příležitost, když v rámci předehrávky 24. kola vyrazí na půdu nováčka z Brightonu, který v poslední době formou zrovna neoplývá.

Nováček soutěže v posledních čtyřech duelech nezvítězil, z výhry se naposledy radoval ještě před Vánoci, když na svém stánku zdolal nejtěsnějším možným poměrem Watford. Od té doby však šestnáctý celek tabulky zaznamenal dvě remízy a dvě prohry, načež se tedy povážlivě přiblížil sestupovým příčkám. Vypadá to, že se vyplní předsezónní předpoklady a na Brighton tak čeká tvrdý boj o přežití až do posledních momentů letošní sezóny.

To loňský šampion prochází opravdu pořádným střeleckým trápením. Momentálně čtvrtý tým tabulky naposledy zvítězil 30. prosince, kdy na vlastním hřišti rozstřílel trápící se Stoke City, ovšem od té doby na celek Antonia Conteho padla pořádná deka. Na začátek roku 2018 jeho ovečky remizovali 2:2 s londýnským Arsenalem, ovšem trápení Alvara Moraty v tomto zápase trochu naznačila, co na londýnský celek čeká v dalších zápasech. Chelsea nejprve nedokázala vstřelit gól na hřišti Norwiche, následně si bezbrankovou remízu připsala i v prvním semifinále Ligového poháru proti Arsenalu a do třetice všeho dobrého a zlého branka nepadla ani ve střetnutí s Leicesterem, kdy byl loňský mistr dokonce rád i za bod. Ve středu již sice své střelecké trápení protrhl, jenže výsledkově to ono rozhodně nebylo - uhrál totiž jen další remízu - tentokráte 1:1 v opakovaném duelu FA Cupu a o jeho postupu musely rozhodnout až pokutové kopy.

Domácím nepomůže zraněný záložník Steve Sidwell, který si při rekonvalescenci bohužel poranil kotník a nějakou dobu bude stále mezi marody. To hosté se nachází v daleko složitější situaci, kvůli karetním trestům za vyloučení jim totiž bude chybět dvojice Morata - Pedro, mimo by měla být dále i dvojice Cahill a Fabregas, oba zmíněné fotbalisty totiž trápí svalové zranění. Naopak v kádru se již konečně objeví nová lednová posila, Ross Barkley, který by tedy dost reálně mohl i poprvé zasáhnout do utkání
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.51 - 3.80 - 1.64
více informací
Arsenal FC - Crystal Palace  (sobota 16:00)
V novém kalendářním roce se londýnský Arsenal zápas co zápas herně trápí a na výsledcích je to znát. Z dosavadních čtyř lednových střetnutí Kanonýři nedokázali vytěžit ani jedinou výhru, předčasně se rozloučili s obhajobou FA Cupu a v Premier League z šestého místa ztrácejí čím dál více bodů alespoň na zajištění příček, jež znamenají účast v příštím ročníku Ligy mistrů. Utnout tuto černou sérii se svěřenci Arséna Wengera pokusí na domácí půdě proti rozjetému Crystal Palace.

Před sobotním kláním se v táboře Arsenalu řešily více zákulisní přestupové informace než duel samotný. Po odchodech Francise Coquelina s Theem Walcottem má z klubu namířeno také Alexis Sánchez, jehož výměna za Henrika Mchitarjana z Manchesteru United je dle médií i obou manažerů velmi blízko konečnému rozuzlení. Nespokojení příznivci Gunners mohli v posledních dnech přijít na jiné myšlenky alespoň sledováním zpráv a spekulací o možných příchozích posilách jako Malcom či Pierre-Emerick Aubameyang, ovšem nikdo ze zmíněných doposud do severního Londýna nedorazil...

I proto je stále otevřený start Sáncheze, který se zbytkem týmu během týdne bez jakýchkoli úlev trénoval a Wenger může chilskému šutérovi dát šanci, aby navázal na své dvě trefy proti Palace z minulého měsíce. Do hry se také vrací po zranění Mesut Özil či defenzivní stálice Laurent Koscielny s Nachem Monrealem a nakouknout do základní sestavy by mohl i Sead Kolašinac, neboť jeho konkurent na levém kraji obrany Ainsley Maitland-Niles se v posledních dnech potýkal s nemocí.

Hosté přijíždějí na Emirates Stadium se zdravým sebevědomím, neboť pod vedením Roye Hodgsona zdatně utíkají ze sestupového ohrožení a v případě výhry mohou již pokukovat i po umístění v horní polovině tabulky. Eagles momentálně drží pětizápasovou ligovou šňůru neporazitelnosti na hřištích soupeřů a k udržení této série jim může dopomoci i uzdravivší duo Ward - Cabaye. Mimo hru naopak zůstávají Loftus-Cheek, Schlupp, Townsend, Puncheon, Sakho a Dann.
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Čech - Koscielny, Mustafi, Monreal - Bellerín, Wilshere, Xhaka, Kolašinac - Özil, Ramsey - Lacazette
Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Hennessey - Fosu-Mensah, Kelly, Tomkins, Van Aanholt - Zaha, Riedewald, Milivojevič, McArthur - Benteke, Sako
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.47 - 4.79 - 7.27
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Burnley FC - Manchester United  (sobota 16:00)
Zajímavý souboj bude k vidění na Turf Moor, kde domácí Burnley změří síly s horkým favoritem v podobě Manchesteru United. Svěřenci Seana Dycheho sice prohráli poslední dva ligové duely, nicméně že dokáží favorizované celky pořádně potrápit, o tom nás již v letošní sezóně nejednou přesvědčili.

Úžasná forma fotbalistů Burnley z prvních měsíců ročníku již sice zmizela a nahradil ji tak trochu očekávaný zimní útlum, nicméně největšímu letošnímu překvapení to stále pohodlně stačí na sedmou příčku. Momentálně však domácí fotbalisté nevyhráli již šest zápasů v řadě, naposledy se radovali na začátku prosince, když zdolali Stoke City. Nutno ale uznat, že od té doby neměli vůbec lehký los, potkali totiž Tottenham, Manchester United a Liverpool, přičemž pohodlně si s nimi poradil jen prvně jmenovaný celek. Rudým ďáblům na Old Trafford po remíze 2:2 uzmuli dva body a o těsné výhře Liverpoolu rozhodoval až v nastaveném čase stoper Klavan.

V táboře Rudých ďáblů se v posledních dnech řeší především senzační transfer Alexise Sancheze z Arsenalu, který je dle posledních zpráv doslova na spadnutí. Opačným směrem by se měl stěhovat Henrikh Mchitarjan, který se za rok a půl v Manchesteru v podstatě nikdy naplno neprosadil. Co se výsledků týče, jsou United v roce 2018 zatím stoprocentní. Hned na Nový rok po výborném výkonu zejména v druhé půli přehráli v Goodison Parku Everton, následně na vlastním hřišti v rámci FA Cupu porazili Derby County a v pondělí si pak hravě poradili i se Stoke City, čímž si upevnili druhou pozici v tabulce - na nejbližší pronásledovatele momentálně mají tříbodový náskok.

Burnley se po překonání svalového problému vrací záložník Scott Arfield, ovšem nejistý je start Charlieho Taylor. Mimo hru pak zcela určitě zůstávají Chris Wood, Stephen Ward a Jonathan Walters. Hostům se po odpykání třízápasového trestu vrací Ashley Young, Jose Mourinho ale i nadále nemůže počítat se službami Daleyho Blinda, Erica Baillyho, Michaela Carricka či Zlatana Ibrahimoviče.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.94 - 4.00 - 1.58
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Everton FC - West Bromwich Albion  (sobota 16:00)
Už to vypadalo, že se na Everton usmívá štěstí a že jejich manažer Allardyce opět ukázal dostatek schopností, aby klub dostal do předních míst. V poslední době se ale Karamelky znovu trápí a teď toho bude chtít využít West Bromwich Albion.

Everton už šest soutěžních duelů v řadě nedokázal vyhrát a jeho smolná sezona nabírá opět na síle. Z poháru ho vyřadil nenáviděný Liverpool a v Premier League se blýskalo na lepší časy jen krátce. Od konce prosince, shodou okolností od remízy s W. B. A. Se forma Toffees vytratila. V minulém kole opět tři body nedopadly, ale především herně Everton vůbec nezaujal. Čtyřmi góly jej zničil Tottenham Hotspur a v polovině případů byl na "vině" Harry Kane.

Everton přesto dál drží první desítku a na desátý Watford má k dobru jeden bod. Fanoušci Evertonu jsou nyní ponořeni do přestupových spekulací a vedení jim teď dopřálo jeden opožděný vánoční dárek v podobě Thea Walcotta. Nová posila do útoku chce co nejrychleji na hřiště a doufá, že s Evertonem dosáhne na mnohem vyšší příčky.

Walcott sám předeslal: "S manažerem Allardycem se znám už delší dobu, krátce jsme se poznali už u anglické reprezentace. Už v té chvíli jsem si všiml něčeho zajímavého - Allardyce je trenér, který umí a chce z hráčů dostat to nejlepší. Jsem přesvědčen, že ze mě také dostane maximum a budu se ještě hodně zlepšovat. Everton je skvělý a ambiciózní tým, který hraje dobrý fotbal. Věřím, že můžeme skončit mnohem výš," dodává rychlonohý křídelník.

Když do Goodison Parku zavítal West Brom naposledy, nic příjemného tu na něj nečekalo. Nakonec si hráči West Bromwiche připsali na konto drtivou porážku a tři góly ve vlastní síti. Teď se navíc musí hodně otáčet, aby se co nejrychleji dostali z pásma sestupu. West Brom je aktuálně až předposlední a na jeho kontě uvízlo jen 19 bodů.

Manažer Alan Pardew před výletem do Goodison Parku postrádá zraněné duo Nacer Chadli a James Morrison, zatímco stoprocentně fit není ani Craig Dawson. V domácím táboře pak připraveni zřejmě nebudou Michael Keane, Ramiro Funes Mori a Leighton Baines. Theo Walcott s Cenkem Tosunem by mohli začít od první minuty.

Hostující West Brom sice po většinu sezony zatím nehraje příliš efektivně, ale v minulém kole se mu povedlo navázat na pohárovou výhru nad Exeterem další výhrou. V náročném utkání si poradil s Brightonem, přičemž o góly se v dresu domácího West Bromu zasadili Jonny Evans s Craigem Dawsonem. West Brom se trápí především na hřištích soupeřů a už deset duelů v rámci Premier League na nich nedokázal vyhrát.
Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Kenny, Jagielka, Williams, Martina - Gueye, Schneiderlin - Walcott, Rooney, Sigurdsson - Tosun
West Bromwich Albion - pravděpodobná sestava:
Foster - Dawson, Hegazi, Evans, Gibbs - Phillips, Barry, Krychowiak, Brunt - Rodriguez, Rondón
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.54 - 2.96 - 3.41
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Leicester City - Watford FC  (sobota 16:00)
Leicesteru období vánočních svátků nevyšlo podle představ, ale vstup do nového roku se mu poměrně slušně podařil a rád by určitě navázal na svou krátkou šňůru čtyř zápasů bez porážky. Watford naopak neprožil úplně povedené dva měsíce, a ačkoli stále okupuje střed tabulky, jeho herní projev není ani zdaleka takový jako na začátku sezóny.

Lišky naposledy v lize uhrály velmi cennou remízu na půdě Chelsea, následně postoupily i do dalšího kola FA Cupu, když v opakovaném zápase skolily Fleetwood, a jsou v poměrně dobrém rozpoložení. Svému soupeři navíc mají nyní co oplácet. Naposledy se s ním totiž setkaly na slavný Boxing Day a padly nakonec o jednu branku.

Právě tahle výhra představuje pro Watford dosud jediný tříbodový výsledek za posledních deset kol. Za toto období nastřádal všudy všeho jen pět bodů, jeden z nich přitom před týdnem se Southamptonem. Pokud by v nevalných výsledcích pokračoval delší dobu, boj o záchranu by se ho jistě týkal. Vždyť od sestupového pásma je vzdálený na rozdíl šesti bodů.

Co se přestupových spekulací ohledně Leicesteru týče, dost se mluvilo o tom, že by záložník Riyad Mahrez mohl posílit Liverpool. Z jeho transferu ovšem zřejmě sejde. "Je to velmi dobrý hráč a má rád tento klub," prohlásil manažer Claude Puel. "Cítí se s týmem velmi dobře. Takže v tuhle chvíli se nic nemění. Je tu spokojený a užívá si fotbal."

Domácí možná vůbec poprvé budou moci nasadit obránce Roberta Hutha, který se již zotavil po zranění kotníku, a nachystaný je po čtyřech týdnech absentovaní také jeho kolega z defenzívy Danny Simpson. Nutno ovšem podotknout, že v obraně nemají Puelovi svěřenci aktuálně žádné problémy. V novém roce ještě neinkasovali.

The Hornets i nadále trápí opravdu hodně početná marodka, a to je možná hlavně ten důvod, proč se jim tolik nedaří. Vedení ovšem ani tak nehodlá být na přestupovém trhu přehnaně aktivní. "Ti nejdůležitější hráči tento měsíc neodejdou," ujišťoval manažer Marco Silva. "Se všemi zraněnými, které máme, by to absolutně nedávalo smysl."

Tom Hoban, Will Hughes, Kiko Femenía, Miguel Britos, Younés Kaboul a Nathaniel Chalobah, ti všichni jsou na seznamu dlouhodobě zraněných. Alespoň dobrou zprávou pro hosty je, že do tréninku se již vrátil Craig Cathcart, nicméně nově se zotavuje po problémech s kolenem. Úplně jasné pak není, jak je na tom se zdravím Tom Cleverley.
Leicester City - pravděpodobná sestava:
Schmeichel - Amartey, Dragovic, Maguire, Fuchs - Mahrez, Ndidi, Iborra, Albrighton - Okazaki - Vardy
Watford FC - pravděpodobná sestava:
Gomes - Janmaat, Wagué, Kabasele, Zeegelaar - Watson, Doucouré - Carrillo, Pereyra, Richarlison - Deeney
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.78 - 3.87 - 4.85
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Stoke City - Huddersfield Town  (sobota 16:00)
V zachránářském souboji spolu změří síly Stoke City a Huddersfieldu. Domácí, kteří v posledních týdnech upadli do výrazného zmaru, nutně potřebují bodovat naplno, hosté se zase po výtečném startu do soutěže pomalu propadají tabulkou a jejich náskok na sestupové příčky už čítá pouhé čtyři body.

Stoke City prožívá opravdu pořádně nevydařenou sezónu. Momentálně jejich nepříznivá bilance čítá tři porážky v řadě, což je dostalo až na sestupové příčky. Po ligové prohře s Newcastlem a následném ostudném vypadnutí z FA Cupu byl navíc od týmu odvolán manažer Hughes, Stoke se nejprve do svých řad snažilo zlákat Sancheze Florese, ten ale nabídku odmítl, a tak se Potters museli spokojit s angažováním Paula Lamberta, který je má za úkol v nejvyšší soutěži zachránit.

Huddersfield v poslední době také postihla určitá výkonnostní krize, momentálně na výhru tento tým čeká již 5 soutěžních zápasů. Nováček soutěže nejprve uhrál solidní remízy na hřišti Southamptonu, následovaly dvě domácí plichty se Stoke City a Burnley, ovšem poslední dvě utkání svěřenci Davida Wagnera vůbec nezvládli a podlehli nejprve 0:3 Leicesteru a minulý víkend zase na vlastním hřišti 1:4 West Hamu United.

Stoke City tento týden přivítalo zpět v tréninku čtveřici marodů - Ryana Shawcrosse, Glena Johnsona, Erika Pieterse a Geoffa Camerona - existuje tedy reálná šance, že již zasáhnou do utkání. Mimo hru však i nadále zůstává z osobních důvodů Jese. V dresu Huddersfieldu se možná poprvé v základní sestavě objeví nová posila Alex Pritchard, absentovat však i nadále bude trojice Philip Biling, Jon Stankovic a Martin Cranie.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.06 - 3.44 - 4.02
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
West Ham United - AFC Bournemouth  (sobota 16:00)
West Ham neprohrál už šestkrát v řadě napříč všemi soutěžemi, Bournemouth za stejné období padl jen jednou, a to před pár dny v rámci FA Cupu na půdě Wiganu. Jinak jsou na tom s formou oba týmy vlastně dost obdobně. V tabulce je dělí pouhé dvě příčky a jeden bod, takže se dá očekávat vyrovnaná podívaná stejně jako o vánočních svátcích.

Když se oba celky střetly naposledy, bylo tomu na Boxing Day, a urodila se celkem divoká přestřelka. Vůbec není vyloučeno, že tomu tak může být i nyní. Vždyť v pěti posledních vzájemných zápasech byly čtyři vstřelené branky minimem. Pouze v jednom případě, a to v loňské sezóně v srpnu, padl v tomto utkání pouze jeden gól.

Domácí manažer David Moyes musel být s uplynulými několika týdny celkem spokojený. Jeho tým se totiž vymanil ze sestupového pásma a pokračuje také v Anglickém poháru. "Už střetnutí v Huddersfieldu ukázalo, že se zlepšujeme. Nestanovil jsem žádné cíle, ale když se co nejdříve dostaneme na hranici čtyřiceti bodů, tím lépe," uvedl.

Zatímco West Ham dokázal ve 3. kole opakovaného klání v FA Cupu přejít, leč s potížemi, přes Shrewsbury, Bournemouth v této soutěži ve selhal. Byl to ale vlastně opravdu jediný herní výpadek od druhého svátku vánočního. "Je to těžko období, budeme hrát třikrát během šesti dnů. Měli jsme o čem přemýšlet," říkal manažer Eddie Howe.

United se budou muset hodně rychle vypořádat s faktem, že jim zřejmě na delší dobu nepomůže útočník Andrew Carroll. Anglický forvard si totiž poranil kotník, a zřejmě definitivně ztracen je i jeho možný přestup do Chelsea. Po nemoci by ovšem měl být připravený Javier Hernández a zpátky bude i Cheikhou Kouyaté.

The Cherries přežili poměrně nelehké období, během něhož měli na marodce docela velký humbuk, a i když i nadále budou chybět Tyrone Mings spolu s Jermainem Defoem, údajně se pomalu a jistě chystá návrat Juniora Stanislase a Joshuy Kinga, dvou hlavních opor ofenzívy. Je dost pravděpodobné, že kvůli náročnému programu Howe zarotuje se sestavou.
West Ham United - pravděpodobná sestava:
Adrián - Collins, Ogbonna, Cresswell - Zabaleta, Kouyaté, Pedro Obiang, Noble, Masuaku - Lanzini - Arnautovic
AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Begovič - Francis, S. Cook, Aké - Smith, Surman, L. Cook, Daniels - Ibe, Fraser - Wilson
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.35 - 3.39 - 3.29
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Manchester City - Newcastle United  (sobota 18:30)
Svou další překážku v honbě za ligovým primátem budou v sobotu zdolávat i fotbalisté Manchesteru City, kteří na vlastním stadiónu přivítají nováčka z Newcastlu. Svěřenci Pepa Guardioly sice minulý týden přišli o svou letošní neporazitelnost, když padli v souboji s Liverpoolem na Anfield Road, na druhou stranu trápit je to příliš nemusí, na druhý Manchester United mají stále komfortní dvanáctibodový náskok.

Citizens už přece jenom neválcují jednoho soupeře za druhým, jak tomu bylo například v září nebo v říjnu, ovšem nedalo se úplně čekat, že by podobně magickou formu udrželi po celý ligový ročník. V poslední den roku 2018 nejprve přišli o svou osmnáctizápasovou šňůru výher v řadě, když na hřišti Crystal Palace uhráli pouze bezbrankovou remízu - a to za ni ještě mohli být opravdu rádi, jelikož Milivojevič v nastavení neproměnil pokutový kop - následně si doma s přehledem poradili s Watfordem, v FA Cupu otočili střetnutí s Burnley a nakonec vyhráli komfortně 4:1, přičemž tentýž kousek museli předvést i v Ligovém poháru, kdy na Etihadu otáčeli utkání s Bristolem, které nakonec po výsledku 2:1 dovedli do vítězného konce. Na Anfieldu se však již další obrat nekonal a po prohře 4:3 je tatam i ligová neporazitelnost týmu z Manchesteru.

To Newcastle se dostal doslušné pohody, z posledních pěti zápasů hned čtyřikrát bodoval, poražen odešel jen krátce po Vánocích, když se na vlastním hřišti setkal právě s Manchesterem City. Tehdy o výsledku utkání rozhodl jediný gól z kopačky Raheema Sterlinga. Předtím však Straky vyhrály na půdě West Hamu, na což navázaly remízou s Brightonem, výhrou na hřišti Stoke a další remízou, tentokráte na domácí půdě s poslední Swansea City.

Domácím by se již do sestavy měl vrátit David Silva, který minulý týden absentoval kvůli bolestem břicha. Na listinu zraněných se však zapsal Fabian Delph, který si v Liverpoolu poranil koleno, jeho místo v základní sestavě by tak měl zaujmout Danilo. Nejistý je pak zdravotní stav kapitána Vincenta Kompanyho. Newcastlu bude zcela určitě chybět Jesus Gamez, otazník pak visí nad účastí Floriana Lejeuna a Dwighta Gayla.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.11 - 10.70 - 27.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Manchester City23202167:1762
2.Manchester United23155348:1650
3.Liverpool FC23138254:2847
4.Chelsea FC23145441:1647
5.Tottenham Hotspur23135546:2144
6.Arsenal FC23116641:3039
7.Burnley FC2397719:2034
8.Leicester City2387834:3231
9.Everton FC23761025:3827
10.Watford FC23751133:4226
11.West Ham United23671029:4125
12.Crystal Palace23671021:3325
13.AFC Bournemouth23661124:3524
14.Huddersfield Town23661119:3924
15.Newcastle United23651221:3123
16.Brighton & Hove Albion23581017:2923
17.Southampton FC23491023:3421
18.Stoke City23551323:5020
19.West Bromwich Albion233101018:3019
20.Swansea City23451414:3517

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1098)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele