Premier League - preview 23. kola

13.01.2018, 08:34, aktualizováno 15.01.2018, 09:12
Previews
Dohrávku tentokrát mají v plánu také v Anglii a jejím aktérem bude pro jednou i tým z čela tabulky. Manchester United musí být povzbuzen včerejší prohrou lídra soutěže a případným vítězstvím nad Stoke City se může City přiblížit na 12 bodů...
Manchester United - Stoke City  (pondělí 21:00)
Pokud jste jedněmi z těch, kdo věří, že boj o titul ještě v Anglii není zcela uzavřený, potom vás dnešní anglická dohrávka bude zvláště zajímat. Manchester United v ní totiž po včerejší prohře konkurenčního City bude dotahovat manko a může stáhnout ztrátu na 12 bodů. Čelí mu Stoke bez manažera...

José Mourinho má se Stoke City jako manažer United pozoruhodnou bilanci - tři zápasy, tři remízy. Na to, že se jedná o aktuálně 18. celek tabulky, který poslední měsíce pod Markem Hughesem viditelně tápal, jde o vskutku zajímavou statistiku. To samé lze říct také o jediné domácí ligové výhře Man Utd od konce listopadu, kterou je ta nad Bournemouthem z půlky prosince. Jinak Red Devils sbírají body hlavně venku - ať už to byl Arsenal nebo povinné triumfy nad Watfordem, WBA a Evertonem.

Stoke City doposud nedokázal představit nástupce Marka Hughese - nepochodil u Garyho Rowetta, který prodloužil s Derby, ani u Quiqueho Sáncheze Florese, který vyjádřil svou loajalitu k Espanyolu. Do zápasu na Old Trafford tak vstoupí veden mimo jiné mládežnickým koučem Kevinem Russellem. Potters v minulých dvou kolech nezískali ani bod a nevstřelili ani gól.

Manchesteru United by se mohl po měsíci laborování se zadním stehenním svalem vrátit Antonio Valencia, naopak Ashley Young je suspendovaný a trio Carrick-Bailly-Ibrahimović zůstává marodné. Ve Stoke-on-Trent doufají v návraty zraněných Pieterse a Martinse Indiho, aby došlo alespoň k vyztužení zadní linie. Kapitán Shawcross setřásl problémy s lýtkem a debutovat může bek Bauer.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.22 - 6.92 - 14.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AFC Bournemouth - Arsenal FC  (neděle 14:30)
Nedělní program anglické Premier League otevře souboj dvou tápajících celků, jež v letošní sezoně doposud zůstávají za očekáváním. Zatímco domácí Bournemouth se zoufale drží nad hranicí sestupu, londýnský Arsenal pro změnu nezvládá držet tempo s konkurencí na čele tabulky a umístění do čtvrtého místa se Kanonýrům čím dál více vzdaluje.

Družina Eddieho Howea půjde do zápasu s náskokem jediného bodu na osmnácté Stoke City a utěšovat se může pouze momentální šňůrou čtyř zápasů bez porážky. Hned ve třech případech se však jednalo o dělbu bodů, a to včetně nedávného střetnutí FA Cupu s třetiligovým Wiganem, který v Bournemouthu vyválčil remízu 2:2 a tudíž odvetný zápas na vlastní půdě. Hosté si v tradiční pohárové soutěži letos vedli ještě bídněji, neboť na hřišti druholigového Nottinghamu utržili krutou porážku 2:4 a obhajobu trofeje ukončili neslavně již ve třetím kole. Takto brzy byl Arsenal vyřazen pod vedením Arséna Wengera vůbec poprvé.

Kanonýři si alespoň trochu spravili pošramocené sebevědomí v prvním semifinálovém zápase ligového poháru proti Chelsea, když na Stamford Bridge uhráli do odvety bezbrankovou remízu. Zároveň to však znamená, že domácí měli na zápasovou přípravu osm dní, zatímco Arsenal sotva čtyři, a zranění v táboru Gunners se množí jako houby po dešti.

Právě ve zmíněném duelu s Chelsea musel trávník předčasně opustit Jack Wilshere, ovšem sám anglický záložník na sociálních sítích potvrdil, že jeho poranění kotníku není vážné a ve hře je dokonce jeho nedělní start. Obdobně nejistá je dále účast Mesuta Özila a Seada Kolašinace s Aaronem Ramseym, přičemž trio Monreal, Koscielny, Giroud zůstává nadále mimo hru. Spekulace také neutichají ohledně Alexise Sáncheze, jenž je v posledních dnech spojován s odchodem do jednoho manchesterských klubů a utkání s Chelsea začal překvapivě jen na lavičce náhradníků.

Na straně domácích budou chybět dlouhodobě zranění Defoe s Mingsem, podle slov manažera Howea naopak není vyloučen start Joshuy Kinga a Juniora Stanislase, kteří se v posledních týdnech vypořádávají se svalovými potížemi.
AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Begovič - Smith, S. Cook, Aké, Daniels - Ibe, L. Cook, Surman, Fraser - Afobe, Wilson
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Čech - Chambers, Mustafi, Holding - Bellerín, Wilshere, Xhaka, Maitland-Niles - Özil, Alexis - Lacazette
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.71 - 3.66 - 2.07
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Liverpool FC - Manchester City  (neděle 17:00)
Manchester City bude hlídat svou ligovou neporazitelnost na Anfield Road, kde jej vyzve domácí Liverpool. Svůj ligový debut si pravděpodobně odbyde stoper Virgil van Dijk, naopak v dresu domácích se již nepředstaví Coutinho, který zkompletoval svůj transfer do Barcelony.

Liverpool se v poslední době dostal do velmi dobré pohody a pyšní se třemi výhrami v řadě. Svěřenci Jurgena Kloppa zvládli vánoční svátky na jedničku, nejprve remizovali na půdě Arsenalu, následně si poradili postupně se Swansea, Leicesterem a i Burnley. V případě výhry se navíc může bodově dotáhnout na třetí Chelsea.

To Citizens si na čele stále drží pohodlný patnáctibodový náskok. Citizens přes vánoční svátky přehráli Bournemouth, následně porazili i Newcastle, ovšem Crystal Palace pak ukončil osmnáctizápasovou sérii plnou výher, když uhráli bezbrankovou remízu. Po Novém roce se však Citizens vrátili na vítěznou vlnu, když pohodlně porazili Watford 3:1.

Liverpoolu se po zranění vrací Mohamed Salah, nicméně Nathaniel Clyne, Jordan Henderson, Alberto Moreno a Daniel Sturridge zůstávají mimo hru. City mají k dispozici takřka kompletní kádr, chybí jim jen kapitán Vincent Kompany, další obránce Benjamin Mendy a útočník Gabriel Jesus.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.14 - 3.62 - 2.33
více informací
Chelsea FC - Leicester City  (sobota 16:00)
Londýnská Chelsea se v sobotu odpoledne představí proti Leicesteru City a svěřenci Antonia Conteho se budou snažit napravit nepovedený dojem z pohárových klání. Naopak Leicester se nachází v dobré pohodě, přes svátky potrápil dva favority a momentálně se nachází na solidním osmém místě.

Chelsea poslední pohárové zápasy vůbec nevyšly, Antonio Conte totiž nejprve nechal odpočívat všechny své opory, načež jeho svěřenci pouze remizovali na půdě Norwiche City 0:0 a v úterý tak musí nastoupit k opakovanému duelu. Semifinále Ligového poháru proti oslabenému Arsenalu dopadlo úplně stejně, italský stratég tentokráte do boje vyslal to nejsilnější, co má k dispozici, bohužel jeho svěřenci se prezentovali mdlým výkonem a branku se jim vstřelit znovu nepodařilo. Na Stamford Bridge tak věří, že střelecké trápení se jim podaří prolomit právě proti Leicesteru.

Leicester měl přes svátky poměrně těžký los, čekal je totiž domácí duel s Manchesterem United, výlet na půdu Watfordu a Liverpoolu a až pak snadnější domácí duel s Huddersfieldem. Lišky si ale ostudu rozhodně neutrhly, ve strhujícím utkání nejprve díky brance v nastaveném čase o body obraly Manchester United, pak sice neudržely vedení na půdě Watfordu, kterému díky dvěma brankám ze standardní situace podlehly 2:1. V dalším utkání pak ale Leicester podal velmi dobrý výkon a Liverpool se pořádně nadřel, aby díky dvěma přesným zásahům Mo Salaha otočil vývoj ve skóre. A na nový rok pak Foxes hravě přehráli Huddersfield 3:0.

Domácí ještě nemohou využít služeb nové lednové posily, Rosse Barkleyho, anglický reprezentant totiž ještě nenabral dostatečnou fyzickou kondici, aby se zápasu zúčastnil. Jinak má kouč Chelsea k dispozici kompletní kádr. Leicesteru se vrací uzdravený Jamie Vardy, který by neměl absentovat v základní sestavě. Mimo však zůstávají obránci Wes Morgan a Danny Simpson, které trápí svalová zranění.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.31 - 5.57 - 11.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Crystal Palace - Burnley FC  (sobota 16:00)
Oběma celkům se příliš nezadařilo o minulém víkendu v rámci FA Cupu, ze kterého jsou již mimo hru, a určitě budou hledat potřebnou vzpruhu ve vzájemném zápase. Ačkoli je Crystal Palace za svým soupeřem o dvanáct bodů pozadu, s formou je na tom o dost lépe. Burnley naopak období vánočních svátků nevyšlo úplně podle vlastních představ.

Situace v dolní polovině tabulky je tak napjatá, že každá série horších výsledků může znamenat snadné zabřednutí do sestupového pásma. Po sedmi kolech neměli domácí ani bod, od listopadu však mužstvo manažera Roye Hodgsona funguje na výbornou a z posledních jedenácti utkání prohrálo pouze v derby s Arsenalem.

Vypadnutí z Anglického poháru proti Brightonu and Hove není pro CPFC žádnou velkou tragédií. Prioritou je totiž pro něj udržení se v nejvyšší soutěži, a tak se může plně soustředit hlavně na Premier League. Burnley by přitom zcela určitě chtělo oplatit poslední tři porážky. Právě nyní není pro splnění tohoto cíle vůbec špatná doba.

Hosté, kteří v této sezóně patří asi k největšímu překvapení celé soutěže, chytli menší krizi a na vítězství čekají už šest zápasů v řadě. Naposledy se jim podařilo urvat všechny body proti Stoke City, od té doby v lize dvakrát padli a třikrát remizovali. Aby se jim podařilo dohnat manko na pohárové příčky, potřebují se už konečně chytit.

Šestý Arsenal je jim totiž v tuhle chvíli vzdálený na rozdíl pěti bodů. "Hráli jsme nyní proti několika velkým týmům a nedopadlo to pro nás šťastně," uvědomoval si manažer Sean Dyche, jehož celek prohrál v FA Cupu vysoko s Manchesterem City. "Klidně jsme mohli na naše výkony navázat a mít třeba o dva, tři nebo pět bodů více."

Crystal Palace aktuálně trápí poměrně velká marodka, na které se nově ocitli Jeffrey Schlupp a Andros Townsend. The Eagles také chybějí Mamadou Sakho, Scott Dann, Joel Ward, Jason Puncheon i Connor Wickham. Také Burnley má docela dost zraněných. James Tarkowski, Ben Mee, Scott Arfield, Kevin Long, Chris Wood ani Stephen Ward nebudou k dispozici.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.23 - 3.20 - 3.79
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Huddersfield Town - West Ham United  (sobota 16:00)
Huddersfield Town musí podobně jako jiné celky o své postavení ve středu tabulky tvrdě bojovat a na současném jedenáctém místě se udrží pouze pod podmínkou, že bude ve 23. kole bodovat. Soupeřem domácího celku budou jen dva body vzdálení Kladiváři. Forma obou celků je víceméně podobná.

Oba týmy se potkaly zatím jednou, v září vyhráli Kladiváři domácí utkání 2:0, ale celkově je na tom lépe nováček z Huddersfieldu. Ne o mnoho. Oba týmy od sebe dělí jen dva body.

Huddersfield dokázal v náročném prosincovém programu zvítězit dvakrát. Nejprve doma zvládl souboj nováčků s Brightonem (2:0) a o týden později šokoval Vicarage Road vysokou výhrou 4:1 nad Watfordem. Starý rok pak zakončil třemi nerozhodnými výsledky v řadě, aby na nový rok padl s Leicesterem 0:3. Huddersfield si však hýčká jedenácté místo a to je zatím na první rok v Premier League výborný počin. Svěřenci manažera Davida Wagnera si před týdnem zařídili postup do dalšího kola prestižního FA Cupu, půdě kdysi prvoligového Boltonu zvítězili 2:1.

Totéž neplatí o Hammers, kteří pouze remizovali na půdě Shrewsbury 0:0. Bezbrankový výsledek je považován za velkou senzaci a vroubek pro nového manažera Davida Moyese. West Ham sice bude mít možnost reparátu, navíc před vlastním publikem, ale už zápas navíc může znamenat v nabitém programu Premier League komplikaci. Kladiváři si jinak na konci starého roku a na začátku toho nového nevedli špatně. Prohráli jen přestřelku s Newcastlem a připsali si cenné body proti Tottenhamu, Arsenalu nebo Chelsea, kterou porazili nejtěsnějším výsledkem. V rámci Londýna nehrají Kladiváři v žádném případě podřadnou roli, v celkovém kontetu už je to ale horší, protože s patnáctým místem nemůže panovat spokojenost.

The Terriers nebudou v žádném případě kompletní. Na marodce je celá řada hráčů - Stankovič, Kachunga, Cranie, Löwe i Quaner. Ztráty hlásí i West Ham. Manažer David Moyes nemůže počítat s Byramem, Fontem a Fernandesem.
Huddersfield Town - pravděpodobná sestava:
Lössl - Smith, Zanka, Schindler, Malone - Hogg, Williams - Ince, Mooy, Parra - Depoitre
West Ham United - pravděpodobná sestava:
Adrián - Reid, Ogbonna, Rice - Zabaleta, Noble, Kouyaté, Masuaku - Lanzini, Ayew
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.92 - 3.11 - 2.77
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Watford FC - Southampton FC  (sobota 16:00)
Watford i Southampton zvládly své zápasy FA Cupu i navzdory faktu, že v domácí soutěži se jim ani trochu nedaří. The Hornets spadli už na desáté místo, zatímco Southampton balancuje na samotné hraně sestupu.

Na Vicarage Road se tak utkají dva týmy s bídnou ligovou formou. Watford vyhrál v prosinci jen jedno utkání a za posledních deset kol prohrál hned sedmkrát! Jaký to rozdíl oproti začátku sezony. Zajímavé také je, že Watford boduje se silnými týmy z první poloviny tabulky, s těmi zbývajícími ale prohrává.

Bídnou formu má i Southampton, byť se dá řict, že poměrně pravidelně boduje. Jenomže Saints vyhráli naposledy koncem listopadu a od té doby ani jednou nevyhráli. Přitom nesehráli špatná utkání, s Arsenalem nebo Manchesterem United dokonce remizovali. Svěřenci manažera Mauricia Pellegrina mají na svém kontě pouze dvacet bodů a na nesestupových pozicích se drží jen vinou lepšího skóre.

Watford se utkal se Southamptonem několikrát a vzájemná bilance je celkově vyrovnaná. Je zajímavé, že do roku 2010 byl výrazně úspěšnějším týmem Watford. Od této doby ale Southampton převzal štafetu a s Watfordem prohrál jen jedno utkání. Shodou okolností to první vzájemné v letošní sezoně. Výhru na St. Mary's Stadium vystříleli Doucouré a Janmaat.

Špatné výsledky Watfordu lze přičítat na konto rozsáhlé marodky. The Hornets se budou i tentokrát muset obejít bez Hobana, Cathcarta, Chalobaha, Kaboula, Femeníi, Hughese a Britose. Oproti tomu působí starosti Southamptonu jako něco naprosto zanedbatelného, byť jediná absence Charlieho Austina je velmi citelná.
Watford FC - pravděpodobná sestava:
Gomes - Holebas, Kabasele, Wagué, Janmaat - Doucouré, Cleverley - Richarlison, Pereyra, Carrillo - Deeney
Southampton FC - pravděpodobná sestava:
McCarthy - Stephens, Hoedt, Yoshida, Bertrand - Romeu, Hojbjerg - Ward-Prowse, Tadić, Redmond - Long
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.77 - 3.34 - 2.76
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
West Bromwich Albion - Brighton & Hove Albion  (sobota 16:00)
West Bromwich si v této sezoně příliš výher neužil, přesto stále usiluje o záchranu Premier League. Teprve třetí triumf si může připsat proti Brightonu, navíc bude nabuzen vítězstvím a postupem v FA Cupu.

Dvě výhry, deset remíz a stejný počet porážek. To je současná bilance předposledního týmu tabulky Premier League. West Bromwich rozhodně neoslňuje, na druhou stranu potrápit dokáže jakýkoliv celek. Své by v nedávné době mohly vyprávět Arsenal s Liverpoolem. Kloppova ofenzivní mašina dokonce na Anfield Road nedala ani gól.

Právě defenzíva je asi největší devízou domácího celku. West Brom inkasoval třicetkrát, což je jen o dvě branky více, než inkasoval Arsenal. S ofenzivou už je to horší. Výrazně horší. West Brom nastřílel jen šestnáct branek, méně má v tomto směru pouze poslední Swansea.

WBA naposledy zvítězil před týdnem, kdy v rámci FA Cupu porazil Exeter City 2:0. Na ligovou výhru však čeká od druhého kola, tedy předlouhých pět měsíců! A kdy jindy utnout smutnou sérii, než doma na The Hawthorns proti nováčkovi soutěže.

Oba týmy se střetly pouze jednou a to ve 4. kole. Úspěšnější byl Brighton, který zvítězil 3:1. Dvěma góly se o to zásadním způsobem postaral Pascal Gross.

Na marodce domácího celku zůstávají Nacer Chadli a James Morrison, zbytek kádru je plně k dispozici. Podobné je to i na druhé straně barikády. Brighton nemůže počítat jen se zkušeným Stevem Sidwellem.
West Bromwich Albion - pravděpodobná sestava:
Foster - Brunt, Evans, Hegazi, Dawson - McClean, Barry, Livermore, Phillips - Rondón, Rodríguez
Brighton - pravděpodobná sestava:
Ryan - Bruno, Duffy, Dunk, Suttner - Knockaert, Stephens, Pröpper, March - Gross - Murray
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.18 - 3.11 - 4.10
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Newcastle United - Swansea City  (sobota 16:00)
V sobotu odpoledne se v St. James‘ Parku odehraje důležitý záchranářský souboj, ve kterém třináctý Newcastle přivítá poslední Swansea. Pod domácím celkem sice jsou čtyři celky blíže sestupové propasti, na druhou stranu svěřence Rafaela Beniteze dělí od osmnáctého Stoke pouhé dva nicotné body.

Straky zažily poměrně plodné období kolem Vánoc, nejprve se jim podařilo zastavit devítizápasovou sérii bez vítězství, když v Londýně přehráli West Ham a odvezli si tak veledůležité tři body. Následovala domácí prohra s Manchesterem City, se kterou většina fanoušků stejně počítala, ovšem další dva zápasy již přinesly bodové zisky. Bezbranková remíza na vlastním stadiónu s nováčkem z Brightonu sice představovala zklamání, Straky si však náladu vylepšily na hřišti Stoke, odkud na Nový rok přivezly důležitou výhru v poměru 1:0.

To Swansea musí začít pravidelně sbírat body, jinak se představa o záchraně velmi brzy stane pouhým nereálným snem. Přes vánoční období si Labutě připsaly celkem čtyři body - nejprve uhráli remízu s Crystal Palace, pak sice vysoko podlehli Liverpoolu, ovšem o čtyři dny překvapili Watford, proti kterému v závěru otočili skóre a po výsledku 2:1 tak po čtyřech duelech opět bodovali naplno. V novém roce se však poslednímu celku tabulky nezadařilo, když podlehl Tottenhamu 2:0.

Newcastlu se vrací dvojice Rob Elliot a Chancel Mbemba, oba fotbalisté totiž již překonali svá zranění. Mimo ovšem i nadále zůstává trojice Aleksandar Mitrovič, Florian Lejeune a Jesus Gamez. U hostů visí otazník nad startem Renata Sanchese a Tammyho Abrahama. Do zápasu určitě nezasáhne Angel Rangel, ovšem Ki Sung-yueng a Leon Britton se již stihli uzdravit.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.74 - 3.74 - 5.43
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tottenham Hotspur - Everton FC  (sobota 18:30)
Tottenham i nadále nahání první čtyřku a po překvapivém zaváhání s West Hamem nemá jinou možnost, než za každou cenu porazit Everton. Rozhodně by však nemělo jít o lehký úkol, liverpoolský celek se pod manažerem Allardycem přece jenom zvedl a zatím si pod jeho velením připsal jen dvě ligové porážky.

Kohouti si přes vánoční svátky počínali výtečně, nejprve nedali šanci Burnley, když z jeho půdy díky třem brankám Harryho Kanea přivezli všechny tři body, následně si na Boxing day poradili se Southamptonem, proti kterému se hattrickem opět zaskvěl anglický forward, následovalo utkání na půdě Swansea, které Spurs zvládli díky brankám Llorenteho a Alliho. Překvapivé zaváhání však přineslo střetnutí s West Hamem, kdy hosté vyslali jen jedinou přesnou střelu za celý zápas, jenže ta z dobrých třiceti metrů doplachtila za záda Llorise. Domácí pak sice kontrovali neméně podařenou ranou Sona, jenže na více než bod to bohužel nestačilo.

Hosté, alespoň se tak zdá, v poslední době trochu ztrácí dech. Na ligové vítězství čekají čtyři ligové duely, přes vánoční svátky tedy ani jednou nebodovali naplno. Nejprve doma uhráli bezbrankovou remízu s favorizovanou Chelsea, tentýž výsledek přivezli i z Birminghamu, kde se o body rozdělili s West Bromem. Následovala však porážka na půdě Bournemouthu a na Nový rok svěřenci Sama Allardyce podlehli na vlastním stánku také Manchesteru United. Poroučeli se i z FA Cupu, kde nezvládli městské derby a díky pozdní brance Virgila van Dijka podlehli Liverpoolu 2:1.

Mauricio Pochettino pro sobotní zápas nemůže využít služeb Harryho Winkse, kterého vyřadí zranění kotníku. Mimo hru také zůstává dlouhodobě zraněný Alderweireld a do hry nezasáhne ani obránce Danny Rose. Everton s největší pravděpodobností představí svou novou lednovou posilu Cenka Tosuna, který by se měl objevit minimálně na lavičce náhradníků. Sam Allardyce však nemůže počítat se zraněnou dvojici Michael Kane a Idrissa Gueye.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.26 - 6.30 - 13.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Manchester City22202064:1362
2.Manchester United22145345:1647
3.Chelsea FC22144441:1646
4.Liverpool FC22128250:2544
5.Tottenham Hotspur22125542:2141
6.Arsenal FC22116540:2839
7.Burnley FC2297619:1934
8.Leicester City2286834:3230
9.Everton FC2276925:3427
10.Watford FC22741131:4025
11.Huddersfield Town22661018:3524
12.Brighton & Hove Albion2258917:2723
13.Newcastle United22641220:3022
14.Crystal Palace22571020:3322
15.West Ham United22571025:4022
16.AFC Bournemouth22561122:3421
17.Southampton FC22481021:3220
18.Stoke City22551223:4720
19.West Bromwich Albion222101016:3016
20.Swansea City22441413:3416

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1589)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele