Premier League - preview 16. kola

09.12.2017, 08:46, aktualizováno 10.12.2017, 08:28
Previews
Ve znamení derby se ponesou nedělní dohrávky 16. kola anglické ligy. Liverpool hraje doma s Evertonem a ještě více pozornosti poutá utkání na Old Trafford, kde se potkají dva nejlepší týmy dosavadního průběhu sezony. Výjimku dnešního programu tvoří souboj Southamptonu s Arsenalem...
Southampton FC - Arsenal FC  (neděle 13:00)
Po kruté porážce od Manchesteru United potřebuje londýnský Arsenal najet zpět na vítěznou vlnu v honbě za umístěním na předních příčkách tabulky. V brzkém nedělním odpoledni se Kanonýrům postaví do cesty Southampton, který prožívá na své poměry matný vstup do sezony a z dvanáctého místa drží na sestupové pozice jen čtyřbodový náskok.

Domácí kouč Mauricio Pellegrino od počátku sezony praktikuje rozestavení s jedním hrotovým útočníkem, který se pravidelně mění. Postupně se na tomto postu vystřídali Manolo Gabbiadini, Shane Long či Charlie Austin, a to se smíšenými výsledky. Nejslibněji se doposud uvedl poslední jmenovaný, přestože si paradoxně užil nejmenší porce zápasových minut.

Bilance tří branek v posledních dvou zápasech hovoří jasně pro Austina, ovšem Pellegrino na předzápasové tiskové konferenci zůstal neoblomně tajemný. "Všichni naši útočníci se od sebe liší, mají různé herní profily i kvality, ale vzájemně si rozumí. Věřím, že můžeme nastoupit s jiným hrotem a pořád si zachovat náš styl. Víme, že Shane nebo Manolo jsou lepší v nábězích za obranu, je nutné se adaptovat na danou situaci," hlásí Pellegrino, jenž dále pochválil i zmíněného Austina. "Snad mu forma vydrží, má teď vysoké sebevědomí. Dal tři góly ve dvou zápasech, což je důležité pro něj i celý tým."

Arsenal si po víkendovém nezdaru s Manchesterem United spravil chuť alespoň v Evropské lize, kde na domácí půdě rozdrtil BATE Borisov 6:0. Jako obvykle manažer Arséne Wenger nasadil značně pozměněnou sestavu bez největších hvězd, aby byli všichni plně fit na nedělní střetnutí, ovšem přesto pozornost upoutala změna rozestavení na hru se čtyřmi obránci. Wenger poté přiznal, že tuto formaci dlouhodobě preferuje, a tak není jisté, v jaké sestavě Arsenal vyrukuje na St. Mary’s, obzvláště při absenci zraněného Shkodrana Mustafiho. Zaskočit by jej ale mohl jeho krajan Per Mertesacker, jenž ve čtvrtek dostal rovněž volno.

Na straně Southamptonu postihly zdravotní potíže jen pravého beka Cédrica Soarese, který si přivodil svalové zranění v nedávné prohře proti Manchesteru City, jinak má Pellegrino ve skladbě kádru volné pole působnosti.
Southampton FC - pravděpodobná sestava:
Forster - Pied, Hoedt, Van Dijk, Bertrand - Lemina, Romeu - Tadić, Davis, Boufal - Austin
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Čech - Koscielny, Mertesacker, Monreal - Bellerín, Ramsey, Xhaka, Kolašinac - Özil, Alexis - Lacazette
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.27 - 3.71 - 1.91
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Liverpool FC - Everton FC  (neděle 15:15)
V neděli od čtvrt na čtyři odpoledne vypukne bitva o Liverpool - Reds na Anfield Road přivítají Everton, který se v posledních týdnech konečně vyhrabal z krize, která jej provázela v podstatě od začátku soutěže. Naproti tomu domácí se v posledních týdnech dostali do vynikající pohody a v případě vítězství se můžou dotáhnout na třetí Chelsea.

Ještě v polovině října to s Liverpoolem vypadalo nevalně - to si totiž svěřenci Jürgena Kloppa odvezli čtyřgólový příděl z půdy Tottenhamu a za pět zápasů tehdy uhrál jen jednu výhru a tři remízy. Od té doby je však tým z Anfield Road jako vyměněný, z následujících šesti duelů ztratil body již jen jednou za domácí remízu z Chelsea, zbylých pět duelů přesvědčivě vyhrál. Minulý týden pak byl obzvláště vydařený, Liverpool nejprve zničil Brighton výsledkem 5:1, v týdnu si pak v Lize mistrů vyšlápl na Spartak Moskva, kterému nadělil dokonce sedmigólový příděl.

Everton se ještě před pár zápasy pohyboval těsně nad sestupovou propastí, zdá se však, že léčba Samem Allardycem zabírá celkem rychle. Karamelky vyhrály poslední dva zápasy - nejprve deklasovaly West Ham United, minulý víkend zase pohodlně přehrály Huddersfield. Zadařilo se jim i v Evropské lize, kde již sice neměli šanci na postup, přesto si však dokázali poradit s kyperským Apollonem Limassol. V současnosti tak Everton okupuje desátou příčku a v případě vítězství by se na devátý Watford mohl dotáhnout na rozdíl jediného bodu.

Evertonu se však v tomto městském derby dlouhodobě nedaří, svého rivala totiž neporazili již v dlouhých patnácti po sobě jdoucích duelech. Pokud bychom se podívali na statistiku duelů čistě na Anfield Road, je na tom parta okolo Wayna Rooneyho ještě hůře - na vítězství zde totiž čeká od září 1999, což činí již předlouhých sedmnáct ligových duelů. Co se ještě sluší připomenout je, že toto utkání v Premier League vyprodukovalo již rekordních 21 červených karet - v žádném jiném utkání se nevylučovalo častěji.

Jürgenu Kloppovi nebude k dispozici Alberto Moreno, toho totiž poranění kotníku vyřadí zhruba na 6 týdnů. Do sestavy by se měl vrátit Jordan Henderson, který proti Spartaku Moskva odpočíval. Everton již bude mít na lavičce Sama Allardyce, ten výjezdu na kyperskou půdu neúčastnil ze zdravotních důvodů, ovšem nic mu nebrání v tom, aby své svěřence vedl to ligového derby.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.29 - 6.07 - 10.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Manchester United - Manchester City  (neděle 17:30)
Dlouho očekávaný duel uzavře šestnácté kolo anglické Premier League. V derby o Manchester změří na Old Trafford síly domácí Rudí ďáblové s hostujícími Citizens. A jde skutečně o hodně - krom zvýšení náskoku na jedenáct bodů mohou svěřenci Pepa Guardioly v případě vítězství vytvořit nový rekord ligy v počtu čtrnácti vítězných zápasů v řadě, parta Joseho Mourinha zase na oplátku chce svým sokům v tomto rekordu zamezit, stáhnout ztrátu na rozdíl 5 ligových bodů a uštědřit svému rivalovi vůbec první ligovou prohru v sezóně. Vše je tedy nachystáno na opravdový ligový spektákl.

Manchesteru United výrazně pomohl návrat klíčového záložníka Pogby. Bez něj Rudí ďáblové zažili poněkud chudší říjen a začátek listopadu - v tomto období totiž dvakrát prohráli, jednou remizovali a jen jednou splnili tříbodovou povinnost. Po návratu Francouze již však vše šlape tak, jak má - Jose Mourinho se nejprve mohl radovat z výhry proti Newcastlu, jeho svěřenci pak těsně přehráli i Brighton a na jedničku zvládli i dva těžké venkovní výjezdy. Na Watfordu si díky brilantní první půli zajistili výhru 4:2, zatímco minulý týden jim v konfrontaci s Arsenalem výrazně pomohl famózní výkon brankáře De Gey, díky kterému pak druhý celek tabulky dokráčel k výhře 3:1. Černou kaňku však představuje vyloučení právě Pogby, který tak svému celku v dalších třech duelech nepomůže, přičemž Manchester si již žádné další laciné ztráty dovolit prostě nemůže.

Citizens v týdnu sice poprvé prohráli, když nestačili na Šachťar Doněck, mrzet je to ovšem vůbec nemuselo, jelikož postup do další fáze Champions League z prvního místa již měli dávno zajištěný. V Premier League už sice Citizens také nejsou tak dominantní jako v průběhu září nebo října, kdy ničili jednoho soupeře za druhým pořádnými debakly, ovšem na vítězství to zatím vždycky stačilo. Pravdou však je, že poslední tři duely představovaly pořádná dramata, svěřenci Pepa Guardioly totiž o svých výhrách rozhodovali až v posledních deseti minutách. Nejprve na půdě Huddersfieldu trefil výhru necelých deset minut před koncem Sterling, tentýž hráč pak v šesté minutě nastavení rozhodl o vítězství nad Southamptonem, načež minulou neděli to byl David Silva, který se pasoval do role hrdiny a akrobatickým kopem pět minut před koncem definitivně prolomil tuhý odpor West Hamu.

Manchesteru United se však v městských derby v poslední době úplně nedaří, svému rivalovi totiž podlehli v sedmi z posledních dvanácti ligových zápasů. Poprvé od dubna 2013 se pak oba soupeři potkávají ve chvíli, kdy okupují první dvě příčky v ligové tabulce. Minulý rok se na Old Trafford radovali hosté, kteří ukořistili vítězství 2:1, duel na Etihadu pak skončil bez branek.

Jose Mourinho nemůže nasadit záložníka Paula Pogbu, který si odpykává disciplinární trest za červenou kartu z duelu s Arsenalem. Nemanja Matič však bude připraven nastoupit stejně jako Zlatan Ibrahimovič a Phil Jones. Eric Bailly však hrát nebude, zatímco nad účastí Marouana Fellainiho se vznáší velký otazník a o jeho osudu se rozhodne až těsně před zápasem. Ve stejné situaci se nachází i kapitán hostujícího celku, Vincent Kompany. David Silva je pak i navzdory původním prognózám připraven nastoupit, jeho svalový problém se nakonec neukázal tak vážný, jak se Citizens původně obávali. Nejistý je pak ještě start Fabiana Delpha.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.42 - 3.45 - 2.26
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
West Ham United - Chelsea FC  (sobota 13:30)
Šestnácté kolo otevře krátce po obědě londýnské derby mezi Kladiváři a hostující Chelsea. Zatímco se domácí celek zmítá v krizi a nutně potřebuje každý možný bod, svěřenci Antonia Conteho mají ideální příležitost k tomu, aby před nedělním šlágrem vytvořili tlak na první pozici.

Trápení West Hamu nabírá již skutečně gigantických rozměrů, tým z východu Londýna totiž v Premier League nevyhrál již 8 zápasů a v nejbližších dvou kolech na svém stánku přivítá Chelsea a Arsenal. Minulý víkend sice svěřenci Davida Moyese potrápili ligového lídra a do kabin si po první půli dokonce odváželi šokující vedení, jenže v poločase druhém jej zúročit nedokázali a kvůli brankám Otamendiho a Silvy nakonec z utkání odešli bez jediného bodu. Skotský manažer zatím fotbalisty West Hamu rozhodně neprobudil, vždyť ze čtyř zápasů vytěžil jediný bod za domácí plichtu s Leicesterem.

To úřadující šampion se po rozporuplném startu již dostal do formy a momentálně se může pyšnit sedmizápasovou sérií bez prohry, během které navíc ztratil body jen jednou, když na Anfield Road remizoval s domácím Liverpoolem. Svěřenci Antonia Conteho zvládli i dva poslední domácí ligové duely, když nejprve přehráli těsně Swansea, načež minulý týden otočili utkání s Newcastlem a nakonec zvítězili pohodlně 3:1. Jistou kaňkou však zůstává výsledek v Champions League, kde parta okolo Edena Hazarda navzdory velmi dobrému výkonu jen remizovala s Atlétikem Madrid 1:1, což ji odsunulo na druhou příčku tabulky. Kvůli tomu tak v osmifinále na londýnský celek čeká jeden z trojice Besiktas, PSG nebo Barcelona.

West Hamu se navíc v tomto měření sil nedaří, z posledních 22 vzájemných duelů jich hned 16 prohrál, přičemž ze tří bodů se radoval pouze dvakrát. V loňské sezóně ovládla oba ligové duely Chelsea po shodných výsledcích 2:1, ovšem v Ligovém poháru zvítězil shodou okolností opět po stejném závěrečném skóre West Ham.

U domácích se otazník vznáší nad dvojicí Javier Hernandez a Winston Reid. Prvně jmenovaný by se již mohl vrátit po pětitýdenní pauze zapříčiněné zraněným stehnem, zatímco stoper domácích podstoupí v sobotu ještě zatěžkávací zkoušku, na jejímž základě se rozhodne o jeho potenciálním startu. Antonio Conte se musí obejít bez služeb Dannyho Drinkwatera, kterého vyřadila chřipka, mimo hru také zůstává David Luiz, kterého do hry nepustí poraněné koleno. V současnosti šestý Tottenha
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.91 - 4.60 - 1.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Burnley FC - Watford FC  (sobota 16:00)
Oba sobotní protivníci si v letošní sezóně vedou nad očekávání dobře, nacházejí se v horní polovině Premier League a teď ještě mohou svou současnou pozici vylepšit. O něco lépe je na tom domácí Burnely, které v patnácti odehraných duelech získalo solidních pětadvacet bodů a je na sedmém místě. Watford doposud vybojoval o tři body méně a je osmý, při případném úspěchu se tak může na svého soka dotáhnout. I proto se dá očekávat vyrovnaný zápas.

Burnley v posledních šesti střetnutích hned čtyřikrát zvítězilo a pouze dvakrát prohrálo. Naposledy nestačilo na Leicester po výsledku 0:1, předtím v domácím prostředí podlehlo stejným poměrem vysoce favorizovanému londýnskému Arsenalu. Jinak ale přehrálo Newcastle, Swansea City, Southampton a Bournemouth. Hosté jsou na tom, co se týče formy, přeci jen o něco hůře. Před týdnem však dosáhli na nesmírně cenný bod s Tottenhamem (1:1).

Trenér Burnley Sean Dyche se musí obejít bez důležitého článku základní sestavy Robbieho Bradyho, který si vážně poranil vazy a mimo bude hodně dlouhou dobu. Kvůli problémům s kolenem se na marodce nacházejí také Mee s Lowtonem, na trávník se dále nepodívají Walters, Heaton a Marney. "Máme dobrý vstup do sezóny a všichni to považují za překvapení, ale sezóna je ještě dlouhá," uvedl Dyche.

Ten také varuje před sebeuspokojením. "Zatím můžeme být spokojeni, máme silný tým a ten je připraven pravidelně sbírat body i nadále. Nyní to bude těžký souboj, soupeř je velmi silný ve středu pole a nemá problémy ani s produktivitou. Hrajeme v dobré pohodě a tu si chceme udržet,"dodal závěrem Dyche. Loni dokázali jeho svěřenci zdolat rivala po výsledku 2:0, v odvetě na jeho půdě prohráli 1:2.

Warford se také potýká s mnoha absencemi, i když do základní jedenáctky by se již mohl vrátit obránce Britos. Stratég Marco Silva postrádá Chalobaha, Kaboula, Cathcarta, Hughese a Successe. "Oba dva celky zatím prožívají fantastickou sezónu, start byl povedený. Nicméně máme před sebou ještě spoustu zápasů a nesmíme polevit," řekl na předzápasové tiskové konferenci portugalský rodák Silva.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.83 - 3.23 - 2.77
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Crystal Palace - AFC Bournemouth  (sobota 16:00)
Po opravdu hodně mizerném vstupu do sezóny se Crystal Palace přece jenom dostává do jakési výsledkové pohody. Ačkoli ani náhodou nemůže být se současnou sestupovou osmnáctou pozicí spokojený, je vidět značné zlepšení. Solidní formu by určitě rád potvrdil proti Bournemouthu, jenž je v tabulce jen o pár příček a pár bodů výše.

Zatím jsou v Premier League čtyři celky, které doposud získaly pouhá dvě vítězství. A mezi nimi jsou i londýnští The Eagles, kteří spolu s poslední Swansea disponují zároveň nejhorším útokem celé ligy. Třeba venku dosud nevstřelili jedinou branku. Vlastně ne nadarmo dopadly jejich poslední dva zápasy pouze bezbrankovou remízou.

Pořád se totiž domácím nehodlá probudit Christian Benteke, loni nejlepší střelec týmu, který táhl svůj tým k záchraně. Naposledy v nejvyšší anglické soutěži skóroval v minulé sezóně v předposledním kole, přitom teď se už blíží klíčové období vánočních svátků. Crystal zkrátka musí věřit, že se jeho spící šípková Růženka co nejdříve prosadí.

Bournemouth by rozhodně měl být v silách týmu manažera Roye Hodgsona. V předchozích letech se vždy jednalo o vyrovnané souboje a nejinak by tomu mělo být i nyní. "Je jasné, že doma máte vždy příležitost získat tři body. Šance si tvoříme, jen v sebe musíme věřit. Teď máme možnost, kterou jednoduše nesmíme odmítnout," povídal Hodgson.

Hosté měli v posledních pěti kolech poměrně příznivý los a zvládli tohle období docela slušně. Padli totiž pouze s Burnley, jinak třeba vyhráli v Newcastlu nebo nad Huddersfieldem. Naposledy se rozešli smírně se Southamptonem. "Máme svou výzvu, a to oprášit dobrou koncovku. Už před týdnem to bylo trošku lepší," uvedl manažer Eddie Howe.

AFCB by určitě chtěl být v horní polovině tabulky, protože od sestupového pásma není daleko, konkrétně na rozdíl pěti bodů. Když navíc prohraje, soupeř mu bude těsně na dostřel a červené příčky ještě blížeji. "Crystal se zlepšuje. Hodgson s sebou přinesl to, co potřeboval, tedy stabilitu a konzistentní výsledky," uvědomoval si Howe.

Domácím se postupně uzdravuje marodka a zpět by měli být Yohan Cabaye, Scott Dann a James McArthur, byť jejich start není úplně jistý. Připravený bude i Wayne Hennessey, i když v bráně asi přece nastoupí jeho kolega Julian Speroni. Hosté postrádají vykartovaného Adama Smitha, i nadále jsou pak zranění Adam Federici, Bradley Smith a Tyrone Mings.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.93 - 3.69 - 4.24
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Huddersfield Town - Brighton & Hove Albion  (sobota 16:00)
Souboj dvou nováčků Premier League by měl slibovat pořádně tuhou bitvu. Oba týmy už čtyřikrát v řadě nevyhrály, Huddersfield na rozdíl od Brightonu and Hove dokonce za toto období ani nebodoval. V posledních třech vzájemných duelech vždy vyhrálo domácí družstvo, teď se mimochodem bude jednat o jejich premiéru v nejvyšší anglické soutěži.

Tak slibně vstoupili The Terriers do tohoto ročníku, ještě do šestého kola byli jen jednou poraženi. Jenže od té doby to prostě není vůbec ono. Od konce září získali jen dvě vítězství, jinak už sedmkrát prohráli. Vůbec se jim přitom aktuálně nedaří v útoku, za uplynulých 360 minut dokázali zaznamenat pouze jeden jediný vstřelený gól.

Že by však zároveň zářili v obraně, to se říci určitě nedá. Huddersfield má v současné době zkrátka jednu z nejhorších forem ze všech ligových účastníků. "Zápas, ve kterém musíte bezpodmínečně vyhrát, je nějaký ten finálový. Nemáte totiž možnost něco napravit. To rozhodně není sobotní případ," snažil se zůstat klidný manažer David Wagner.

Co se volby základní sestavy týče, neměl by domácí manažer sahat k nějakým přílišným změnám. Kromě stále zraněného tria ve složení Michael Hefele, Philip Billing a Jon Gorenc Stankovič bude ještě naposledy chybět disciplinárně potrestaný Rajiv van la Parra. "Bude to tvrdá hra. Pro nás je to velká příležitost ukázat se fanouškům," dodával Wagner.

The Seagulls jsou na tom o trošku lépe než jejich soupeř, jsou před ním o dva body a čtyři příčky vepředu, i jim se ovšem v předchozích týdnech příliš nedařilo. Z možných dvanácti bodů urvali jen dva. "Jedna věc, ze které jsem opravdu nadšený, jsou naše utkání venku. Už jsme na cizích hřištích získali slušné výsledky," povídal manažer Chris Hughton.

Je pravda, že jeho tým v nedávné době zvládl důležitá střetnutí na West Hamu a ve Swansea, na druhou stranu naposledy utrpěl pětigólový debakl od Liverpoolu. Ten je potřeba co nejrychleji odčinit. "Huddersfield hraje doma dobře a má hlasité fanoušky. Potřebujeme si vzpomenout, jak jsme dosud venku působili," přál by si hostující lodivod.

Ani Brighton and Hove nemá na marodce nikoho nového, jediným, kdo je na ní dlouhodobě, je pořád záložník Steve Sidwell. I proto, že před týdnem Hughtonovo mužstvo nehrálo příliš dobře v obraně, se dají přece očekávat nějaké menší změny v zadních liních. Šanci by například na pravém beku mohl dostat Ezequiel Schelotto místo Bruna.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.72 - 2.94 - 3.15
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tottenham Hotspur - Stoke City  (sobota 16:00)
V současnosti šestý Tottenham již nutně potřebuje zastavit výsledkový propad, k tomu však potřebuje ve Wembley přehrát Stoke City, které má v poslední době svých problémů také dost.

Když na přelomu října a listopadu Kohouti přehráli hvězdy Realu Madrid, zdálo se, že krom postupu do vyřazovacích bojů Champions League londýnský celek nemine ani boj o nejvyšší příčky v ligové soutěži. O měsíc později je však situace zcela odlišná - Spurs zaznamenali černou sérii, když čtyřikrát v řadě nedokázali zvítězit, kvůli čemu se jim čelo tabulky výrazně vzdálilo. Svěřenci Mauricia Pochettina podlehli Arsenalu a Leicesteru City, načež jen po bodu brali v utkáních s West Bromem a Watfordem. Chuť si spravili alespoň v Champions League, kde ve středu přehráli Apoel jasně 3:0.

To Hrnčíři minulý týden konečně zabrali a po dlouhých čtyřech duelech se konečně radovali z vítězství, když se jim na domácí půdě podařilo otočit zápas s poslední Swansea City. Současné třinácté místo však představuje spíše zklamání a Mark Hughes bude přes nabitý vánoční program jistě pracovat na tom, aby umístění svého celku nějakým způsobem vylepšil.

Kohouti si však pro případný návrat na vítěznou vlnu snad ani nemohli přát lepšího soka. Poslední tři vzájemné duely v rámci Premier League totiž londýnský celek zvládl na jedničku a radoval se ze tří výher po shodných drtivých výhrách v poměru 4:0.

Domácí se musí obejít bez Davinsona Sancheze, který si začíná odpykávat třízápasový trest za vyloučení ze zápasu s Watfordem. Plně připraven je Danny Rose, který se po kolizi v utkání Ligy mistrů nakonec zvládl dát do pořádku. Hosté nemohou počítat s Bruno Martinsem Indim, stoper Stoke bude marodit zhruba osm týdnů kvůli poranění třísel. K utkání není nominován ani Jese, ten odletěl do Španělska za svým nemocným dítětem. K dispozici však již alespoň bude Geoff Cameron, který se již zotavil z otřesu mozku.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.28 - 6.27 - 11.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Swansea City - West Bromwich Albion  (sobota 16:00)
Trápící se Swansea již nutně potřebuje bodovat naplno, proti však budou hráči West Bromwiche Albionu, kteří jsou od odvolání manažera Pulise prozatím neporažení, ačkoliv v tabulce se krčí jen těsně nad sestupovou propastí.

Poslední Swansea na výhru čeká již sedm ligových zápasů, naposledy se ze tří bodů radovala v polovině října, když doma přehrála nováčka z Huddersfieldu. Ohromnou slabinou Labutí je ofenziva - ta totiž vstřelila pouhých 8 branek, což je společně s Crystal Palace tou nejhorší bilancí v rámci celé soutěže. V posledních pěti zápasech pak útočníci celku Paula Clementa vyšli hned čtyřikrát střelecky naprázdno, skórovat se jim podařilo až minulý víkend na půdě Stoke, ačkoliv ani to nakonec na body nestačilo.

West Brom se po odvolání trenéra Pulise přece jenom zmátořil a od prohry s Chelsea bodoval ve všech třech duelech. Nejprve překvapil Tottenham, na jehož půdě urval cenný bod za remízu 1:1, následně doma vedl 2:0 nad Newcastlem, ovšem vedení trestuhodně neudržel a po remíze 2:2 bral jen bod, minulý víkend si zase po remíze 0:0 rozdělili po bodu s Crystal Palace. Jednalo se mimochodem také o první zápase Alana Pardewa na lavičce Baggies.

Swansea se na svého sobotního soupeře ale pravidelně daří, zvítězila totiž ve všech třech posledních domácích vzájemných zápasech. Pokud bychom se podívali ještě dálo do historie, tak z posledních šesti byly Labutě úspěšní hned pětkrát. West Bromu se na Liberty Stadium zadařilo jen jednou - v březnu 2014.

Swansea se zřejmě budou muset obejít bez stopera Federico Fernandeze, žádné jiné absentéry však Paul Clement na tiskové konferenci nenahlásil. Hostům se vrací Matt Phillips a Chris Brunt, mimo hru však zůstává Gareth Barry a Craig Dawson.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.86 - 2.97 - 2.96
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Newcastle United - Leicester City  (sobota 18:30)
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.61 - 3.25 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Manchester City15141046:1043
2.Manchester United15112235:935
3.Chelsea FC15102328:1232
4.Liverpool FC1585233:1929
5.Arsenal FC1591529:1928
6.Tottenham Hotspur1574423:1325
7.Burnley FC1574414:1225
8.Watford FC1564525:2622
9.Leicester City1555520:2020
10.Everton FC1553719:2818
11.Southampton FC1545615:1817
12.Brighton & Hove Albion1545614:1917
13.Stoke City1544718:3016
14.AFC Bournemouth1543813:1715
15.Newcastle United1543814:2215
16.Huddersfield Town154389:2615
17.West Bromwich Albion1527612:2113
18.Crystal Palace152498:2510
19.West Ham United1524913:3210
20.Swansea City1523108:189

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1484)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele