Premier League odstartovala

19.08.2002, 19:21
Aktuality
Všichni fanoušci fotbalu se konečně mohou radovat, o víkendu začala podle mnohých odborníků nejlepší fotbalová soutěž na světě - anglická Premier League. V prvním kole se podařilo zvítězit všem favoritům, i když některým jen velice těsně. Slavný Manchester United přivítal ve svém chrámu na Old Trafford nováčka West Bromwich Albion. Ten si ale nevedl vůbec špatně - celý první poločas dokázal odehrát bez újmy v podobě obdrženého gólu. Už to vypadalo, že United zahájí sezónu chabým výsledkem, pak ale přišel na hřiště osvědčený trumf United - náhradník Ole Gunnar Solskjaer. Netrvalo dlouho a Manchester se zásluhou norského střelce dostal do vedení, které do konce utkání uhájil. Pro Solskjaera to byl jubilejní stý gól v dresu United. Trenér Ferguson se po zápase vyjádřil: "Mohli jsme vyhrát i 8:0, ale nakonec jsem spokojený i s jednogólovou výhrou". Nakonec tedy: Manchester Utd. - W.B.A. 1:0.

I v dalším zápase se utkal favorit s nováčkem - Arsenal na svém hřišti přivítal Birmingham City. Arsenal měl v celém zápase hru víceméně pod kontrolou - vyhrál 2:0, góly dali kanonýři Henry a Wiltord. Těsně vyhrál i další z favoritů, v minulé sezóně druhý Liverpool. Aston Villu porazil gólem Riiseho ze 47. minuty 1:0. Liverpool nastoupil bez všech tří Čechů. Dobrý zápas se povedl i Chelsea - ta je známa tím, že dokáže porážet silné týmy, ale když hraje venku s někým slabým, zápas většinou končí remízou. Chelsea hrála venku Charletonem a po poločase prohrávala 1:2. Ovšem v samotném závěru se podařilo Chelsea vstřelit dva góly, takže nakonec: Charlton - Chelsea 2:3.

Zbylé výsledky 1. kola anglické Premier League: Blackburn - Sunderland 0:0, Everton - Tottenham 2:2, Fulham - Bolton 4:1, Leeds - Manchester City 3:0, Southampton - Middlesbrough 0:0. Zápas Newcastle - West Ham Utd. se dohrává dnes od 21:00.

Autor: Jan Werner

Komentáře (639)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele