Představení účastníků MS 2018 - Anglie

12.06.2018, 15:54
Aktuality
Bývávaly časy, kdy se kolébka fotbalu řadila k těm největším aspirantům na celkové vítězství. Tato očekávání sice téměř nikdy nebyla naplněna, avšak při pohledu na jednotlivá jména anglické reprezentace bylo snadné pochopit, proč byla před turnaji řazena mezi favority. V kádru totiž měla tahouny předních týmů Premier League, kterým se dařilo i na evropské scéně - což se dalo považovat za solidní základy potenciálního úspěchu.

Situace se však výrazně změnila - obzvláště po propadácích na Mistrovství světa v Brazílii, kde Anglie skončila bez jediného vítězství v základní skupině, a na předloňském Euru, kde ostudně vypadla s Islandem, je širší fotbalová veřejnost spíše skeptická a od svých miláčků žádné zázraky nečeká.

Taková situace by však hráčům Albionu mohla paradoxně vyhovovat - v předchozích letech se totiž spekulovalo, že právě onen velký tlak spousta hráčů nezvládala a na velkých turnajích tedy nepodávala optimální výkony. Ostatně i sám Gary Neville se nedávno vyjádřil v tom smyslu, že na závěrečných turnajích se za Anglii skoro až bál hrát kvůli strachu z toho, že vyrobí nějakou fatální minelu.

Na stranu druhou není zcela nutné propadat příliš velké skepsi - současný výběr sice s výjimkou Harryho Kanea postrádá obrovské hvězdy, do Ruska však přijíždí s poměrně mladým a dravým kádrem, který má to nejlepší ještě před sebou. Dalo by se spekulovat i o tom, že má větší potenciál než celek před čtyřmi lety - ten sice obsahoval větší počet hvězdných jmen, většina z nich však již byla za zenitem a nedokázala se přizpůsobit modernímu stylu hry. Současný kádr sice nemá takový lesk, přesto má lepší předpoklady k tomu, aby se prezentoval atraktivním pojetím hry a eventuálně dokázal nějakého favorita potrápit.

Současný manažer Gareth Southgate sice nemá tu výsadu, že by se mohl těšit z bezmezné důvěry všech příznivců, zatím však svou práci dělá nanejvýš dobře - kvalifikací prošel bez jediné porážky a s komfortním náskokem ji zakončil na prvním místě. Navíc to vypadá, že i týdny před samotným turnajem zvládl s grácií. Před čtyřmi roky se spekulovalo o tom, že za bídnými výkony některých hvězd stála náročná příprava Roye Hodgsona, který svým fotbalistům po těžké sezóně v Premier League nedopřál ani týden klidu - místo toho se museli hned po skončení ligové soutěže hlásit na reprezentačním srazu. To Gareth Southgate svým ovečkám odpočinek dopřál, navíc nepřímo naznačil, že z nějakého menšího výstřelku v době osobního volna rozhodně nebude dělat zásadní problém. V klidu posléze vyřešil i kauzu s Raheemem Sterlingem, který přicestoval s mírným zpožděním a vlnu nevole následně strhlo i jeho nově vytetovaná zbraň na noze.

Historie


Anglie se sice pyšní mnohačetnými účastmi na světových mistrovstvích, na ten nejvyšší stupínek ovšem v celé své historii vystoupala jen jednou jedinkrát. V roce 1966, kdy mistrovství sama pořádala, porazila ve finálovém klání Německo 4:2 a oslavila svůj doposud jediný titul mistrů světa. Přitom se jednalo o pořádně kontroverzní vítězství - do dnešního dne totiž není jisté, zda při vítězné brance Geoffa Hursta balón vůbec přešel brankovou čáru.

Kolébka fotbalu se největší fotbalové akce zúčastnila poprvé v roce 1950, kde ovšem nepřelezla nástrahy základních skupin. Po úvodním vítězství nad Chile totiž Anglie nečekaně podlehla Spojeným státům americkým, na což posléze navázala i prohrou se Španělskem.

O čtyři roky později ve Švýcarsku již byla úspěšnější, když tentokráte proklouzla až do čtvrtfinále, kde ji ovšem v prodloužení přehrála jihoamerická Uruguay. Na světovém šampionátu ve Švédsku v roce 1958 došlo k poměrně bizarní situaci - Anglie v základní skupině remizovala se Sovětským svazem, Brazílií i Rakouskem, a protože měla s prvně jmenovanou reprezentací stejný počet bodů i skóre, musel o postupujícím rozhodnout nový vzájemný duel. Ten však kolébka fotbalu nezvládla a po prohře 1:0 odjížděla předčasně domů.

V Chile to následně dotáhla do čtvrtfinále, kde ji vyřadila favorizovaná Brazílie. Na domácím šampionátu o čtyři roky později však svou roli zvládla náramně - v základní skupině Albion remizoval s Uruguayí, načež si poradil s Francií a Mexikem. Ve čtvrtfinále na domácí celek čekala Argentina, po výsledku 1:0 postupovala Anglie. V semifinále si ostrovní reprezentace poradila s Portugalskem, načež o finálovém klání s Německem již řeč byla - výhra 4:2 přinesla Angličanům tolik kýžený titul mistrů světa.

Sedmdesátá léta ovšem žádný další úspěch nepřinesla - čtyři roky pro triumfu došli Angličané do čtvrtfinále a na další dva šampionáty se překvapivě vůbec neprobojovali. Na světové scéně se znovu objevili až ve Španělsku, tam však velkou díru do světa neudělali. V Mexiku v roce 1986 následně došli až do čtvrtfinále, kde je však zastavil božský Diego Maradona. Ten nejprve předvedl slavnou "boží ruku", následně přidal další zápis po senzačním sólu a Anglie se z turnaje poroučela.

Na turnaji v Itálii se kolébka fotbalu znovu vrátila mezi ty nejlepší. Došla totiž až do semifinále, kde však po penaltovém rozstřelu smolně padla se Západním Německem. V zápase o třetí místo následně nestačila na Itálii a celkově tedy skončila na čtvrtém místě.

Mistrovství světa v USA bylo tím posledním, které postrádalo přítomnost anglického celku. Po tomto neúspěchu reprezentaci převzal Glen Hoddle, který se s ní pohodlně kvalifikoval na závěrečný turnaj do Francie. Tam se po dvou vítězstvích a jedné porážce probojovala do osmifinále, kde narazila na Argentinu. V jednom z nejhezčích duelů šampionátu se Anglie po senzační brance Michaela Owena ujala vedení 2:1, které však neudržela. Později ji také potopil David Beckham, který neudržel nervy na uzdě a zcela zbytečně šel předčasně do sprch - jeho spoluhráči pak opět nezvládli penaltový rozstřel a předčasně odjížděli domů.

V roce 2006 se do podobné role psance pasoval Wayne Rooney - Angličané tehdy vyhráli svou základní skupinu a v osmifinále si poradili i s Ekvádorem. Ve čtvrtfinálovém klání s Portugalskem však byl tehdejší forward Manchesteru United vyloučen a Albion po další porážce na penalty odjížděl domů. O čtyři roky dříve - na šampionátu v Japonsku a Jižní Koreji - se osudným stala chyba zkušeného brankáře Seamana, kterého si z volného přímého kopu vychutnal Ronaldinho a ostrovní tým tím vyřadil.

Poslední dvě světová mistrovství pak pro náročné anglické fanoušky představovala pořádné zklamání - v Jihoafrické republice Albion základní skupinu zakončil až na druhém místě, když v lehké skupině ztratil body s USA i Alžírskem a postup si zajistil až hubenou výhrou nad Slovinskem. V osmifinále proto narazil na silný výběr Německa, který je deklasoval poměrem 4:1. Toto utkání přineslo také jednu z největších kontroverzí - Franku Lampardovi nebyl uznán zcela regulérní gól, protože žádný z sudích nezaznamenal, že míč překročil brankovou čáru.

Tato bída byla ještě prohloubena v Brazílii - Anglii byla přidělena těžká skupina s Uruguayí, Itálií a Kostarikou, přičemž svěřenci Roye Hodgsona nezaznamenali ani jedinou výhru. Po prohře s Itálií a Uruguayí přišla na řadu remíza s Kostarikou - jediný získaný bod znamenal čtvrté místo a předčasný konec na šampionátu.

Infograficky



autor: Jakub Tymčík

Cesta na šampionát


S kvalifikováním se na závěrečný turnaj neměli svěřenci Garetha Southgate ani ten nejmenší problém. Svou skupinu s přehledem vyhráli, na druhé Slovensko měli komfortní náskok a body ztratili jen po dvou venkovních remízách.

Na samý úvod kvalifikace si Anglie připsala hubenou výhru nad Slovenskem, kterou až v nastavení zařídil Adam Lallana. V říjnu si Albion lehce poradil s Maltou a z venkovního klání se Slovinskem přivezl bezbrankovou remízu. V posledním duelu roku 2016 Angličané roznesli Skotsko vysoko 3:0 a upevnili si svou první příčku v tabulce.

Rok 2017 zahájili vítězstvím s Litvou, v červnu pak remízu se Skotskem zachránil až v nastaveném čase Harry Kane. Velkou komplikaci v honbě za postupem ovšem toto zaváhání nepředstavovalo - v září 2017 si Albion poradil nejprve s Maltou, následně i se Slovenskem a šampionát měl víceméně v kapse. Nakonec zvládl i oba říjnové duely, když gólem z nastavení přemohl Slovince, načež díky brance Kanea porazil i domácí Litvu. Skupinu tak zakončil na první příčce se ziskem 26 bodů.

Trenér — Gareth Southgate


Co se týče postu reprezentačního trenéra, ani Anglie se v posledních dvou letech nevyvarovala jistým skandálům. Ostudnou porážku s Islandem na EURU 2016 neustál Roy Hodgson a od národního celku byl odvolán. Jeho místo převzal Sam Allardyce, nicméně ani ten nevydržel příliš dlouho - tajné nahrávky novinářů jej totiž usvědčily z nekalých praktik a vedení reprezentace se jej rozhodlo odvolat. K týmu tak byl po úvodním kvalifikačním klání dosazen dosavadní kouč jedenadvacítky, Gareth Southgate. A zatím je třeba říct, že ve své nové roli obstál.

Současný lodivod anglické reprezentace se může pochlubit i bohatou hráčskou kariérou - oblékal například dresy Crystal Palace, Aston Villy či Middlesbrough. Bývalý stoper či defenzivní záložník například s prvně jmenovaným týmem postoupil do nejvyšší soutěže, Aston Villu či Middlesbrough zase dovedl k vítězství v Ligovém poháru. S Middlesbrough si zahrál ještě finále FA Cupu na přelomu tisíciletí, kdy však se svými spoluhráči podlehl londýnské Chelsea, a za zmínku také stojí parádní jízda anglického celku z roku 2006, kdy po několika obratech dokráčel až do finále poháru UEFA, kde nestačil na španělskou Sevillu.

V reprezentačním dresu se Southgate objevil na třech velkých akcích - na domácím EURU 96 se stal smutným hrdinou, když v penaltovém rozstřelu semifinálového utkání s Německem při svém pokusu selhal. Zúčastnil se také Mistrovství světa 98 a EURA 2000.

Po konci hráčské kariéry prakticky okamžitě převzal prvoligový Middlesbrough - od něj totiž tehdejší kouč Steve McClaren odešel k reprezentaci. Ve své první sezóně si nevedl vůbec špatně a své ovečky dovedl ke konečnému 12. místu. V sezóně 2008/09 však se svým celkem sestoupil do druhé ligy, a ačkoliv tuto situaci ještě ustál, zkraje dalšího ročníku pak byl přece jenom odvolán.

Dalšího angažmá na klubové scéně se bývalý kapitán Middlesbrough nedočkal, v roce 2013 mu však laso hodila anglická jedenadvacítka, které se s chutí ujal. Vedl ji například na evropském šampionátu v Česku, kde však skončil ve své skupině poslední a do dalších bojů se tak nepodíval. Mladý výběr Anglie i přes tento neúspěch vedl až do září 2016, kdy se posunul k seniorskému týmu - nejprve jako kouč dočasný, posléze mu byl tento post svěřen i nastálo.

Tahoun týmu — Harry Kane (Tottenham Hotspur)



zdroj: football365.com

Útočník Tottenhamu je rozhodně tou nejzářivější hvězdou současného Albionu. Jeho důležitost nejen pro reprezentaci, ale i pro samotný klub dokumentuje nedávno podepsaná nová smlouva, která jej na severu Londýna udrží až do roku 2024 a samotnému hráči pak garantuje týdenní gáži okolo 200 tisíc liber.

Současný nejlepší útočník Anglie to v mládí zkoušel i v konkurenčním Arsenalu, nakonec však zakotvil u hlavních rivalů, kde prošel juniorskou akademií. Než se však natrvalo prosadil do prvního týmu, podíval se i na několik hostování - Spurs jej odeslali nabírat zkušenosti například do Leytonu Orient, Millwallu, Norwiche nebo Leicesteru City.

Svůj první start v základní sestavě londýnského družstva si připsal v ročníku 2013/14 - konkrétně v utkání proti Sunderlandu - a hned si jej osladil vstřeleným gólem. Na tento úspěch navázal i v dalším duelu, kdy jedním gólem Spurs pomohl smazat třígólový deficit na půdě West Bromwiche Albion.

Průlomovým se pro anglického hrota stal ročník 14/15. Od nového kouče Mauricia Pochettina konečně cítil pořádnou důvěru, kterou mu také náležitě oplatil. Ve 34 utkáních nasázel hned 21 ligových branek a okamžitě tak spočinul mezi nejlepšími střelci celé soutěže.

Ba co víc, samotný Kane tuto statistiku zatím každoročně vylepšuje. V sezóně 15/16 se zapojil do všech 38 duelů, v nichž nastřílel ještě lepší porci 25 branek a stal se králem střelců Premier League. Ročník 16/17 přinesl další vylepšení osobních statistik - 29 branek stačilo na obhájení zlaté kopačky pro nejlepšího ligového střelce a zároveň Tottenham dovedlo na druhé místo. V právě skončené sezóně sice Kanea předskočil egyptský Momo Salah, i tak se ovšem za 30 nasázených branek rozhodně nemusí vůbec stydět. I na základě těchto statistik se tedy dá směle předpokládat, že pokud má Anglie tentokráte dojít daleko, bude k tomu potřebovat svého kanonýra v té vůbec nejlepší možné formě.

Na prahu slávy — Trent Alexander-Arnold (FC Liverpool)



zdroj: liverpoolfc.com

Trent Alexander-Arnold je nejmladším členem výběru Garetha Southgatea pro šampionát v Rusku. Mladý obránce v letošní sezóně naplno prorazil do prvního mužstva Liverpoolu a ukázal, že je s ním do budoucna rozhodně nutné počítat

Anglický zadák na sebe poprvé upozornil v ročníku 16/17 - v říjnu 2016 si zapsal svůj debut mezi dospělými v utkání Ligového poháru proti Tottenhamu. Své první utkání v základní sestavě si odbyl v lednu 2017 proti Manchesteru United. V rámci celé sezóny si připsal celkově 12 startů za dospělý tým a v květnu byl následně zvolen juniorským hráčem sezóny v Liverpoolu.

Před startem nového ročníku podepsal nový dlouhodobý kontrakt, který náležitě oslavil svým prvním vstřeleným gólem - v předkole Ligy mistrů proti Hoffenheimu se blýskl parádně zahraným volným přímým kopem. Na podzim pak také poprvé zaskóroval v Premier League, když se podílel na domácí demolici Swansea City. Na jaře si pak zahrál i ve vyřazovacích bojích Ligy mistrů, v základní sestavě se objevil ve čtvrtfinále, semifinále i finále a spolehlivými výkony přispěl k senzační jízdě Liverpoolu, kterou až ve finále zastavil Real Madrid.

Co se reprezentační kariéry týká, nemůže se Alexander-Arnold pochlubit nějakým závratným množstvím zkušeností. V roce 2017 se objevil na juniorském mistrovství Evropy hráčů do 19 let, které shodou okolností Anglie opanovala, v září následně debutoval i v týmu do jedenadvaceti let.

V březnu 2018 si před přátelskými duely s Itálií a Nizozemském poprvé zatrénoval s prvním týmem, v květnu pak byl nominován na závěrečný turnaj i navzdory tomu, že si v seniorské reprezentaci ještě pořádně ani nekopl do míče. Svůj debut si připsal těsně před šampionátem, když byl u výhry 2:0 proti Kostarice.

Pravděpodobná sestava a taktický profil týmu





Gareth Southgate na začátku svého angažmá u anglické reprezentace využíval převážně formaci 4-2-3-1, na podzim 2017 od ní však upustil a přešel na rozestavení se třemi stopery - ať už se jedná o 3-4-3 nebo 3-5-2.

V brance si Albion může vybrat ze tří víceméně vyrovnaných variant - dřívější jednička Joe Hart zažil v posledních dvou sezónách výrazný útlum a na šampionát vůbec neodcestoval, místo něj se zatím zdá, že se mezi tyčemi objeví Jordan Pickford. Záda mu budou krýt kolegové Jack Butland a Nick Pope.

Defenzivní trojici by měl ve středu šéfovat zadák Manchesteru City, John Stones. Toho na stranách zřejmě doplní Kyle Walker a Harry Maguire. Silovější alternativu pak představuje například stoper londýnské Chelsea, Gary Cahill.

Pozici křídelních obránců si pro sebe uzmula dvojice z Tottenhamu - na pravém kraji by neměl chybět spolehlivý Kieran Trippier, na straně druhé by důvěru měl obdržet Danny Rose. Ten však neprožil dobrou sezónu, krom zranění jej sužovaly také deprese a není tedy jisté, v jaké formě se na šampionátu objeví.

Složení záložní řady představuje asi ten nejtvrdší oříšek, chybět by v ní ale nejspíše neměl bývalý kapitán reprezentace Jordan Henderson. Společně s ním by se o kontrolu hry měli postarat také dva ofenzivně ladění hráči - Dele Alli a Jesse Lingard, z lavičky dále bude připraven například Ruben Loftus-Cheek. Proti silnějšímu soupeři může Southgate využít defenzivnější varianty a k Hendersonovi nasadit dalšího hráče defenzivního zaměření, Erica Diera.

Na hrotu útoku má své místo rezervované Harry Kane, kterého manažer Anglie jen krátce před startem turnaje jmenoval novým kapitánem mužstva. Od útočníka Tottenhamu se očekává, že svými přesnými zásahy Albion potáhne za výraznějším úspěchem, sám hráč pak jistě doufá, že odčiní bídná představení ze závěrečného turnaje jedenadvacítek v roce 2015 a evropského šampionátu dospělých z roku 2016. Doplnit by jej měl Raheem Sterling, který v Manchesteru City prožil vynikající sezónu - sice se opět nevyvaroval některých fatálních selhání v koncovce, výrazně však zvýšil svou produktivitu. Pokud by pak lodivod Albionu chtěl hrát na dva ryzí hroty, může vybírat ze široké palety možností - k dispozici má útočníka Arsenalu Dannyho Welbecka, kterému se v reprezentačním výběru tradičně daří, Jamieho Vardyho, jehož rychlost je pro obránce soupeře noční můrou či mladého Marcuse Rashforda, který se blýskl parádním gólem v přípravě proti Kostarice.

Tip redakce na umístění: osmifinále


Program zápasů - skupina G

18.06.2018
20:00
Tunisko
1:2
Anglie
Volgograd
24.06.2018
14:00
Anglie
6:1
Panama
Nižnij Novgorod
28.06.2018
20:00
Anglie
0:1
Belgie
Kaliningrad

Konečná nominace

Brankáři
Datum nar.
Klub
Jack Butland
10.03.1993
Stoke City
Jordan Pickford
07.03.1994
Everton FC
Nick Pope
19.04.1992
Burnley FC
Obránci
Datum nar.
Klub
Trent Alexander-Arnold
07.10.1998
Liverpool FC
Gary Cahill
19.12.1985
Chelsea FC
Phil Jones
21.02.1992
Manchester United
Harry Maguire
05.03.1993
Leicester City
Danny Rose
02.07.1990
Tottenham Hotspur
John Stones
28.05.1994
Manchester City
Kieran Trippier
19.09.1990
Tottenham Hotspur
Kyle Walker
28.05.1990
Manchester City
Záložníci
Datum nar.
Klub
Dele Alli
11.04.1996
Tottenham Hotspur
Fabian Delph
21.11.1989
Manchester City
Eric Dier
15.01.1994
Tottenham Hotspur
Jordan Henderson
17.06.1990
Liverpool FC
Jesse Lingard
15.12.1992
Manchester United
Ruben Loftus-Cheek
23.01.1996
Crystal Palace
Raheem Sterling
08.12.1994
Manchester City
Ashley Young
09.07.1985
Manchester United
Útočníci
Datum nar.
Klub
Harry Kane
28.07.1993
Tottenham Hotspur
Marcus Rashford
31.10.1997
Manchester United
Jamie Vardy
11.01.1987
Leicester City
Danny Welbeck
26.11.1990
Arsenal FC

Autor: Víťa Srp

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Představení účastníků MS 2018 - Japonsko
13.06.2018, 17:55
Představení účastníků MS 2018 - Senegal
13.06.2018, 14:04
Představení účastníků MS 2018 - Kolumbie
13.06.2018, 09:15
Představení účastníků MS 2018 - Polsko
12.06.2018, 19:00
Představení účastníků MS 2018 - Tunisko
12.06.2018, 10:28
Představení účastníků MS 2018 - Panama
11.06.2018, 22:46
Představení účastníků MS 2018 - Belgie
11.06.2018, 16:00
Představení účastníků MS 2018 - Korejská republika
11.06.2018, 10:27
Představení účastníků MS 2018 - Švédsko
10.06.2018, 21:00
Představení účastníků MS 2018 - Mexiko
10.06.2018, 12:28
Představení účastníků MS 2018 - Německo
10.06.2018, 09:00
Představení účastníků MS 2018 - Srbsko
09.06.2018, 21:30
Představení účastníků MS 2018 - Švýcarsko
09.06.2018, 14:40
Představení účastníků MS 2018 - Kostarika
09.06.2018, 11:04
Představení účastníků MS 2018 - Brazílie
08.06.2018, 18:20
Představení účastníků MS 2018 - Nigérie
08.06.2018, 12:42
Představení účastníků MS 2018 - Island
08.06.2018, 09:21
Představení účastníků MS 2018 - Argentina
07.06.2018, 17:37
Představení účastníků MS 2018 - Chorvatsko
07.06.2018, 13:58
Představení účastníků MS 2018 - Dánsko
06.06.2018, 20:00
Představení účastníků MS 2018 - Peru
06.06.2018, 16:00
Představení účastníků MS 2018 - Austrálie
06.06.2018, 12:11
Představení účastníků MS 2018 - Francie
06.06.2018, 07:52
Představení účastníků MS 2018 - Maroko
05.06.2018, 16:28
Představení účastníků MS 2018 - Írán
05.06.2018, 12:00
Představení účastníků MS 2018 - Španělsko
04.06.2018, 22:32
Představení účastníků MS 2018 - Portugalsko
04.06.2018, 16:00
Představení účastníků MS 2018 - Uruguay
04.06.2018, 12:34
Představení účastníků MS 2018 - Egypt
03.06.2018, 23:52
Představení účastníků MS 2018 - Saúdská Arábie
03.06.2018, 16:00
Představení účastníků MS 2018 - Rusko
03.06.2018, 12:00

Komentáře (425)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ta zaloha (pravdepodobna sestava), to je brutalne slaby.. Jedna z nejhorsich na turnaji.

Reagovat
Y.N.W.A

jj, všechny ostatní týmy maj lepší borce než hráče Spurs, Reds a ManU

Reagovat
smazaný uživatel

Alli jeste dejme tomu, ale Lingard a Henderson? Wtf?

Reagovat
C-M@ster

Lingard ve formě hraje jak světovej hráč, ale Hendersonova pozice je slabá, no.

Reagovat
Y.N.W.A

Lingard v PL 33 zápasů (8 gólů, 5 asistencí), Henderson 41 zápasů v sezóně... jako jo, nijak hvězdně to nezní, ale to bude pro Anglii výhoda, letos to poprvé dotáhnou dál, než se čeká, bo všichni čekaj, že si to rozdaj s Panamou a Tuniskem o těsnej postup...

Reagovat
Frantszek

Vždyť ten střed každý z těch silných týmů přehraje (Brazílie, Německo, Španělsko, Chorvatsko, Francie, i Mexiko, Srbsko, Portugalsko mají silnější střed) Bude hooodně záležet na Allim a to je sakra málo, když to visí na jednom hráči.

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
Stannis Baratheon

Lingard letos jeden ze 3 nejlepších hráčů United a Henderson? A? Belgie má Witsela a Argentina Banegu, a to nejsou lepší hráči. Chápu, na to, že si děláš srandu z Anglie nataháš laciný palce nahoru, ale pravdu nemáš ani poloviny.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Baronne

Dolar většinou neni sbírač palců nahoru, ale jinak souhlas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Yanek

Banega se s Hendersonem čistě technicky vůbec nedá srovnat. Mentálně je to naopak.

Reagovat
r.mrazik

jako ze banega na tom neni fotbalove lepe nez henderson??

Reagovat
Free_player

Reagovat
mikelinos

Reagovat
John Obi Mikel

souhlasím

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Atlético de Madrid

No Banega kdyz se vyspi, tak je vsechny strci do kapsy celkem jednoznacne, a byt Witsel hraje v Cine, tak je to borec, co uz ma nejaky zkusenosti a byl nejlepsi v Rusku a Portugalsku...

Reagovat
Neutron

nechapem preco tunajsi diskuteri robia z Witsela kopyto, pritom to je vyborny futbalista

Reagovat
tuny

Ano, ale pokud bude hrát místo Dembeleho a jelikož takový Radja ani na MS nejel, tak bude muset podávat kurevsky dobré výkony, aby nebyl hejtovaný...

Reagovat
Neutron

tak to, ze nesiel Radja je cisto trenerova vec a mal by za to niest zodpovednost on a nie Witsel

Reagovat
mikelinos

Banega strčí Hendersona úplně vklidu do kapsy.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Wtf? Jeste navic, kdyz bych to Anglii pral snad nejvic?

Sorry, Lingard neni CMko. Je to kridlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ja som ho od začiatku bral skôr za AM ako za krídlo. Neviem kde sa vzalo to, že patrí na kraj.

Reagovat
HanziDrown

Lingard je na kridle polovicny. Vsetky nadpriemerne vykony, ktore podaval tuto sezonu, boli ked hral v strede. Pozeras ty ten futbal vobec?

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

Já moc nechápu proč píšeš Witsela a Banegu. Když mají Dembeleho nebo Mascherana nebo Bigliu..

Reagovat
celeb

Tak Banega je z nich rozhodne najkreativnejsi. Masch aj Biglia (zdravy) su skor spolahlivi ako kreativni.

Reagovat
smazaný uživatel

Kazdopadne je neporovnavam mezi sebou, ale s Hendersonem.

Reagovat
pospec7

Reagovat
Dr. Admess

Henderson má být lepší jak Banega?

Reagovat
Stannis Baratheon

nevím, nemám patent na porovnávání fotbalistů, ale ten rozdíl tam není takový

Reagovat
Atlético de Madrid

Henderson lip beha, Banega lip hraje fotbal

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Dr. Admess

Reagovat
Svatej

Reagovat
John Obi Mikel

Lingard je hráč jednoho z nejslavnějších klubů světa a Henderson kapitán finalisty LM

Reagovat
smazaný uživatel

To je to, vyzdvihujete hráče Anglie na základě klubů, kde hrají, jenže jsou tam jako dělníci. Nemaji žádnou kreativitu. A tenhle výběr už ani nemá jména jako za časů Gascoina, Beckhama, Scholese, Lamparda, Gerarda atd. Osmifinále bude konečná. Já nevim tady se píše, že už nepatří mezi favority ani papírově ani nostalgicky, nic a někdo to bere jako výhodu. Prostě je to Švédsko, Dánsko, Maroko, akorát s jiným jménem.

Reagovat
smazaný uživatel

Anglicko je vyššie ako Švédsko, Dánsko a Maroko.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Není právě na pozici DM profese dělníka výhodou? "Nosiči vody" jsou taky potřeba a když máš v týmu jen hvězdy, který chtějí dávat góly a nic jinýho, těžko z toho bude funkční tým.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže nemůžeš mít 11 dělníků.

Reagovat
John Obi Mikel

V týmu taky potřebuješ dělníky, nemůžeš postavit do středu zálohy tři ofenzivní hvězdy, výborné s míčem, kteří ti ale nebudou bránit. I křídelník se ti musí vracet. Kreativitu může zajistit Dele Alli, když Wilshere nejede. Z toho co má Anglie k dispozici stále může postavit bojovný, funkční tým, kde jeden hráč bude zaskakovat za druhého a přizpůsobením stylu hry se může dostat daleko.

Reagovat
smazaný uživatel

No ano s tím může dojít do osmifinále no.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
johnik

Však Hendo vám ještě ukáže..

Reagovat
pospec7

Reagovat
Free_player

To zas nepřeháněj, ale ten Henderson fakt děsí

Reagovat
Bandita_Harry

videl si ho hrat aspon nieco v poslednej dobe ??

Reagovat
Free_player

Jj za mě hráč do průměrného klubu PL, v této sestavě nejslabší článek .... peace

Reagovat
hornito

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš ta no-name obrana...

Reagovat
smazaný uživatel

S Dierom to ujde. Alli má nábeh na svetového hráča, Lingard sa dosť podceňuje. Akurát veľmi chýba Ox do tohto systému hry.

Reagovat
smazaný uživatel

Lingard mi nevadi na kridle, ale na CM ve triclenny zaloze.. no nevim nevim..

Reagovat
smazaný uživatel

Očividně zde hodnotí lidé jenž neviděli Lingarda a spol.v akci.

Všemi podceňovaná Anglie je naopak velkým favoritem. Mládí z úspěchů v mládeži složené s tahouny PL bude mít značný úspěch. Kane navíc aspirant na nej střelce s Wernerem a Falcaem, Pickford si to rozdá s Neuerem a Llorisem o nej brankáře MS.

Ve snadné skupině s přeceněnou Belgií první místo, stop až na penalty v semifinále s mistry světa Němci.

Reagovat
Bandita_Harry

kto neda penaltu ?

Reagovat
Fabregas@ole

Sterling

Reagovat
RadekVonCZE

Já Anglii věřím. Papírově to vypadá slabě ale můžou čtvrtfinále napohodu nebo Třetí místo také

Reagovat
Liquid

Reagovat
smazaný uživatel

Tahoun týmu snad Welbeck ne? Nejlepší střelec repre, jasná útočná jednička.

Reagovat
Free_player

evidentně zas tak jasná není

Reagovat
smazaný uživatel

welbeck? to je ten co leští lavičku v pruměrnym londynskem klubu někde severně od Tottenhamu?

Reagovat
smazaný uživatel

jižně

Reagovat
Black Jagir

Krásnej fail, je vidět, že geografie Londýna ti dělá problémy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Gunner14

Reagovat
Svatej

Reagovat
wyqinac

Wow kolebka fotbalu a nejvic startu Cahill 60 a nejlepsi strelec Welbs s 16 goly, wtf?

Reagovat
Y.N.W.A

nová generace... to že jsou kolébka fotbalu má dle tvýho znamenat, že bude mít každej 1 000 startů a 870 gólů?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
JessePinkman

Reagovat
wyqinac

reaguji na predstaveni ostatnich tymu, vzdyt i Korejska repre ma hrace s vic starty a vic goly, jen mi to prislo divny

Reagovat
smazaný uživatel

blbec blbcem zůstane,nananánananá

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Counter

Welbeck je nejlepší střelec / Cahill nejčastější startér čistě z tohohle výběru, ne celé historie.

Reagovat
Uwe háže buly

už po několikátý to tu někdo pochopil blbě..

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
wyqinac

ja prece nerekl a ani si nemyslel, ze by to bylo historie, jen mi to prijde jako nejslabsi cisla ze vsech predstavovanych tymu, tak zrovna u Anglie je to divny..

Reagovat
FUnk

Reagovat
Y.N.W.A

následně, načež následně

Reagovat
Pablos

to bude srandy až to celý vyhrajou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Na playstationu leda tak

Reagovat
EXoRcIsT

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
icka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Anglie a MS? Stačila expreska.

Reagovat
fenixLFC

to je tak tragicky tim vacsinu szony nehrajuci rose, henderson na DM a vlastne cela zaloha...ten tim je totalne priemerny a za nieco stoji iba kane, ktory snad ale nebude take kopyto ako na poslednom eure. SKoda zranenia oxa a ze lallana nema formu, minule to bol skoro jediny svetly bod.

Ta zostava sa da poskladat na mnoho sposobov. ci uz dier na DM miesto hendersona a ten nech hra klasicke DM, alebo dier namiesto walkera a ten doprava. Ale je to tak ako tak fuk, prinajlepsom v OF koncia

Reagovat
C-M@ster

Vardy a Rashford jsou super.

Vardy má neskutečnou bilanci v s top6 v PL, takže na vyřazovací boje by se hodil, pokud se tam Anglie dostane a pokud ho kouč nasadí.

A Rashford má fazónu.

Reagovat
celeb

ani jeden z nich nebude v zaklade.

Reagovat
C-M@ster

Oba jsou skvělí žolíci a třeba se během MS do základu dostanou.

Reagovat
smazaný uživatel

Tragický tím to určite nie je, taký by sa na MS nedostal.

Reagovat
smazaný uživatel

Sterling nic?

Reagovat
Kucka

Kane, Vardy, Rash je super útok. Zbytek už taková hitparáda není.

Reagovat
smazaný uživatel

Černý kůň

Reagovat
Y.N.W.A

jj, jako favorit už je nikdo nebere, letos ten černej kůň sedí... tak snad se zvedne a někam popoběhne hahaha

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
TopinB

Aby neskončil v salámu

Reagovat
Liquid

ani hovno, maximálně tak Welbeck by se tak mohl nazvat

Reagovat
Neutron

aspon niekde je Welbz top strelec

Reagovat
smazaný uživatel

Ostáva len skromne veriť a dúfať. Táto pozícia tímu druhého sledu môže len pomôcť. Herný štýl sa mi pod Southgateom pozdáva, veľa bude záležať na pohode v kabíne a streleckej forme ofenzívnych hráčov.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Alan_Shearer

Hrajete nekdo vyhru Maroka nad Iranem? Celkem sympatickej kurz, ale stale se nemuzu rozhodnout.

Reagovat
smazaný uživatel

Plichta jak vyšitá.

Reagovat
fantomas

Reports that this will indeed be @Argentina's XI v Iceland: Caballero; Salvio, Otamendi, Rojo, Tagliafico; Mascherano, Biglia; Meza, Messi, Di María; Agüero

Boha jeho to je fakt tragédie

Reagovat
smazaný uživatel

takže přímá náhrada za Lanziniho by v tomto případě byl kdo? Meza?

Reagovat
Geordies

Kristepane, Halfredsson s Gunnarssonem musí jásat.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Honda

To mam jako sundat Lo Celsa z fantasy jo Takze dalsi dva dny prace

Reagovat
Svatej

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Orlandiiik

kde je sakra Dybala ?

Reagovat
KnoxXx

Rojo

Reagovat
smazaný uživatel

To bude mít Leoš hodně práce..

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Co to je za sestavu?

Reagovat
Counter

Meza ve fantě 5,5 mega

Reagovat
Hokaido

Omg už ale kurva! To byl můj největší tajnej bargain a vy to zase všude vykecate!

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Counter

Reagovat
Svatej

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Majk91

Strasna slabota. Az sa nechce verit, ze taka futbalova krajina akou je Argentina, ma v zaloznej a obrannej rade takýchto biedakov.

Reagovat
fantomas

Blbý je, že oni tam ty lepší hráče i maj

Reagovat
Majk91

napada ma akurat Fazio namiesto Roja a Lo Celso za Mezu. No i tak nic moc. Skoda toho Lanziniho. Jemu som dost veril ze by tu zalohu mohol potahat.

Reagovat
smazaný uživatel

Nedať tam Lo Celsa po výkone proti Haiti a po tom ako sbavedome a kreatívne doplňuje ofenzívu a nacpať tam Mezu mi príde ako blbosť. Takisto nevidím dôvod aby nehral Fazio a dával tam Roja. Zbytok mi príde v pohode. Fakt hlavne dúfam v Lo Celsa.

Reagovat
celeb

vidim to ako mierny risk/podcenenie Islandu a snaha rozohrat Roja. Preto tam aj spolu budu Mascherano a Biglia. To je zostava na 0 golov vzadu s tym, ze Messi nieco vymysli v predu.

Reagovat
Jordi Alba

To je randál tvl.

Reagovat
smazaný uživatel

Příšerná sestava, oni snad nechtějí ani postoupit ze skupiny...

Reagovat
smazaný uživatel

letos jsme nevyhráli ligu ani LM tak snad dáme to mistrovství ,Spurs jsi jdou pro MS

Reagovat
technecium

Že by to bylo poprvé, co jste něco nevyhráli, to se říct nedá. Takže myslím, že to ani neznaména, že by Anglie něco vyhrát měla.

Reagovat
smazaný uživatel

Nene, Spurs nemaji šanci, kámoš říkal, že MS ve fotbale letos vyhraje Colorado Avalanche.

Reagovat
Superme

Bez Diera v základu? No nevim, nevim teda...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak proti Panamě a Tunisku si myslím, že by to nemělo ani smysl ho tam stavět, proti Belgii naopak ho očekávám v základu. Southgate má těch variací víc, nedivil bych se, kdyby ta formace byla ještě o něco jiná.

Reagovat
Kuba94

Snad ze skupiny postoupí

Reagovat
REPLIKATOR

Role podceňovaného týmu jim opravdu může sednout.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli Maguire nebude v základu, tak si mě nepřejte

Reagovat
Counter

Podle mě nebude

Reagovat
Hokaido

Já si taky myslím, že přednost dostane Cahill.

Reagovat
smazaný uživatel

No.. Ok, stejná cena, tak si pořídil Camilla, jestli pak bude hrát Maguire, tak je to moje klasika

Reagovat
Counter

Mohlo by ještě z anglického tábora v příštích dnech něco uniknout, uvidíme.

Reagovat
smazaný uživatel

Dier základ,jinak dobra sestava,spolecne s uruguay největší favorit,Harry si to rozdá o krále střelců se Suarezem

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Za mě Walker zbytečně na stoperu, kde se nemůže tolik pouštět do ofenzivních výpadů.

Dufám, že celková sestava bude vypadat jinak než tato pravděpodobná.

Za mě takto:

Pickford; Walker, Stones, Maguire Rose; Dier, Henderson; Sterling, Alli, Rashford, Kane. ´

Reagovat
Honda

To těžko, takto hrají už minimálně 6 zápasů.. Pochybuju, že to z ničeho nic jen tak změní den před MS na 4 obránce.

Reagovat
smazaný uživatel

Já jen zmínil, jak bych si přál, aby hráli.

Reagovat
Honda

v klidu.. "Dufám, že celková sestava bude vypadat jinak než tato pravděpodobná. " Tak já jen říkám, že nebude

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda no.

Reagovat
Mr.Mike

tak DIer se může posunout na stopera

Reagovat
smazaný uživatel

walker je vybornej do zadu,jasne umí i dopředu,mám vybornou fyzicku,ale k cemu ti je kdyz se dostanu k vápnu a pak to mrdne na prvního bránícího hráče nebo na tribunu,s trippierem je to jina pisnicka,ten má jeden z nejlepších centrů v PL a Harry ví kde má číhat,za mě je ta pravá strana vyřešena vyborně

Reagovat
smazaný uživatel

No snad jim to zafunguje a konečně něco předvedou..

Reagovat
monty25

Bez Oxe = bez šance

Reagovat
alcantara

Viac dreva ako v Amazonke.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale hej, toto ma pobavilo.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Azazelo RD

Tak to s tím kácením deštných pralesů ještě není tak hrozné.

Reagovat
teenz

Reagovat
Kokesh

Reagovat
jenage

Lingaard je kdo?

Reagovat
Bandita_Harry

Jeden z najlepsich hracov MAnchestru United, ale to asi nebudes poznat...

Reagovat
Nikikrew

Tak to jendocela smutné

Reagovat
Bandita_Harry

neplac

Reagovat
Nikikrew

Co som ty?

Reagovat
Bandita_Harry

mozes len snivat

Reagovat
Nikikrew

Tak teda idem snivat kovboj

Reagovat
Pasha

Evidentne ti ušla pointa jeho otázky...je to ako keď niekto napíše Nicklas Lindstrom

Reagovat
Bandita_Harry

viem vsimol som si to, ale az potom co som napisal komentar, zdalo sa mi ze to mysli inak nevsimol som si tie dve a

Reagovat
bbbauch

Krizenec Lingarda a Lindegaarda?

Reagovat
smazaný uživatel

No přece Vingaardium leviosa!

Reagovat
smazaný uživatel

Největší trapas na MS?

Reagovat
Honda

If you actually think I’m going to get sucked in by the England hype and think we have a chance of winning it after year after year of tournament failures then you are ABSOLUTELY RIGHT, it’s fully coming home lads

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
TopinB

Reagovat
lucius6

Reagovat
smazaný uživatel

walker je vybornej do zadu,jasne umí i dopředu,mám vybornou fyzicku,ale k cemu ti je kdyz se dostanu k vápnu a pak to mrdne na prvního bránícího hráče nebo na tribunu,s trippierem je to jina pisnicka,ten má jeden z nejlepších centrů v PL a Harry ví kde má číhat,za mě je ta pravá strana vyřešena vyborně

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

kdo fandí anglii = miluje fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš kopyta

Reagovat
cink

ty jsi tak vtipny ze se nemuzu prestat smat. strasne bych chtel ale nejde to

Reagovat
cink

Kopyta hahaha debile

Reagovat
Kepy_FCB

Reagovat
SixtoRodriguez

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

kdo fandí Anglii = miluje Marmite

Reagovat
TopinB

Zhruba 50% angličanů by ti tohle opalcovalo

Reagovat
smazaný uživatel

ale v kapalném skupenství

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
F.Torres

možná tak historickou kopanou, ovšem ne moderní fotbal, ten vypadá úplně jinak

Reagovat
bayern987

Reagovat
mistr129

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
db18

Reagovat
pingla

Na prahu slávy jednoznačně Rashford nebo Pickford

Reagovat
Bandita_Harry

Trent tiez davaju tam len jedneho hraca, a za tento rok tam spravil najvacsi skok z nich

Reagovat
pingla

Nejvetsi skok jednoznacne udelal Pope... Z dvojky v Burnley se dostal na MS Ale zrejme nebude ani dvojka, proto Rashford nebo Pickford

Reagovat
Bakary3

Snad nejslabsi Anglie co si pamatuju, v sestave par pracovitych prumeraku, kvalitni walker na stoperu..., Allimu neverim, ze ten tym bude tahnout a vlastne ani Kaneovi, s tou podporou ze zalohy...

Ani Sterling neukaze to, co v City.

A absolutne tomu tymu chybi nejaka vudci osobnost, za kterou nepovazuju ani Kanea.

Treba zrovna prekvapi, casto jim to neslo s fakt kvalitnimi hraci.. Ale neverim jim na vic nez ctvrtfinale a to mi jeste prijde jako optimisticky odhad.

Reagovat
smazaný uživatel

Im budem asi najviac fandiť.

Reagovat
mayday

Ano, ta jména jsou samozřejmě známá a ,,hvězdná", ale stejně se nemůžu ubránit dojmu, že ta sestava je prostě slabá. Uvidíme, co předvedou, ale moc si nedovedu představit, co se bude dít, až budou v nějaké těžké situaci. Očekávám zmar.

Reagovat
smazaný uživatel

Anglie letos postoupí do finále a vyhraje celý turnaj. Jednou si na tenhle koment vzpomenete a budete mi pod komentář dávat palce.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja ti dám už teraz.

Reagovat
smazaný uživatel

Belgie a Tunisko jdou dál

Reagovat
Benfica

Reagovat
Counter

Letos to s Anglií vidím nejnadějněji za poslední roky, konečně ten tým má nějakou tvář, hráči vypadají v pohodě a očekávání přitom nejsou přehnaně vysoká.

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo myslíš, že nebude hrať Maguire?

Reagovat
Counter

Poslední zápasy vypadal z obrany asi nejhůř. Jeho jediné štěstí je, že Cahill na post LCB není zvyklý, takhle pořád nedovedu odhadnout, kdo tam nakonec nastoupí.

Reagovat
Kovi81

Cahill hral v mistrovske sezone celou dobu LCB

Reagovat
Counter

moje chyba Tak to ho tam čekám spíš než Maguira.

Reagovat
Kovi81

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Error

Na anglicke preview jsem se hodne tesil, protoze jsem ted fotbal v podstate pul roku nesledoval a doufal jsem, ze me vrati do obrazu. Ale toto je vazne sestava, v jake ted hraji? Mam pocit, ze jsem prospal tri roky minimalne.

Reagovat
Kixi Syhimour

A jak sis myslil, že budou hrát?

Reagovat
REPLIKATOR

Hart - Clyne, Cahill, Smalling, Shaw - Delph, WIlshere - Chamberlain, Barkley, Walcott - Rooney

Reagovat
diastan

Reagovat
CHONG

Dřevěný tým se slaboučkým trenérem, za postup ze skupiny budou rádi.

Reagovat
smazaný uživatel

Budou rádi za postup ze skupiny

Reagovat
Briggus

TAA se loni na EURO U19 v Gruzii fakt neobjevil

Reagovat
Bandita_Harry

nechcel ist lebo sa chcel sustredit na LFC

Reagovat
Milan.B

Pojdu domov s placom, jak sa na drevakov patri

Reagovat
Azazelo RD

Však jsou na to hráči slepic a Liverpoolu zvyklý. Bohužel i United.

Reagovat
Kepy_FCB

Zaujmou pouze jejich fans v roli štvané zvěře v ulicích

Reagovat
Benfica

::thumbsup:

Reagovat
Dufan

A stačí aby na ně řvali NOVIČOK

Reagovat
Superme

OT: Zítra by se mělo vědět, kdo dostane MS v roce 2026. Ve hře jsou USA/Kanada/Mexiko a Maroko. Osobně doufám v první možnost, ale pravděpodobnější je zřejmě ta druhá - tedy Maroko. Pro nás určitě lepší co se týče časů zápasů, ale zase po fotbalové stránce určitě lepší možnost "United".

Reagovat
blade115

Zas teda když člověk nepočítá Mexiko, tak v Kanadě a USA je fotbal až tak na desátém místě popularity sportů. To v Maroku je to pořád špička a pro ten národ to určitě bude znamenat mnohem víc než třeba pro špekouny s merunou. Vždyť většina Amíků nebo Kanaďanů ani neví, kdo že to za ně vlastně hraje. Mimo to moc nerozumím té potřebě pořádat to ve třech - v minulosti to Mexiko i USA dělaly sami.

Reagovat
Superme

No na druhou stranu - fotbal jak v USA tak Kanadě získává čím dál větší popularitu. Je to vidět jak na návštěvnosti MLS tak i na tom, kolik měst má o tu soutěž zájem. Na Atlantu letos chodilo v průměru 48 400 lidí na zápas, na Seattle skoro 40 000, na Toronto 27 000, na LA, Portland a San Jose chodí plno na každý zápas (podle průměru zaplní 100% stadionu). Ale je pravda, že ve třech je to nevýhoda a i mě se to zdá už moc. Ale je třeba si uvědomit, že v roce 2030 to dostane na 90% trojice Argentina, Uruguay, Paraguay - i proto to ale podle mě to Maroko dostane.

Reagovat
smazaný uživatel

tech 9 popularnejsich sportu v usa?

Reagovat
blade115

Pseudo rugby, basket, baseball, hokej, box, golf, tenis, moto sporty a gaučing. A spekulovat můžeme i o lyžování nebo wrestlingu.

Reagovat
Superme

Od toho boxu dál je to vtip doufám...

Reagovat
frankiefcb

pseudo rugby je co?

Reagovat
blade115

šipky

Reagovat
masly008

Že by NFL?

Reagovat
Benfica

Maroko!!

Reagovat
smazaný uživatel

Za mě špatný oboje. MS ma být častějc v Evropě! Bylo v Německu 2006 a další až 2030 pěkný! Rusko nepočítám, to je Asie. Kdo tam pojede od nás asi.

Reagovat
smazaný uživatel

Na papíře dost velká slabota, experti a fotbalová veřejnost jim taky vůbec nevěří. Takže fotbalovou logikou zlato.

Reagovat
chicuita

Borci bude nekdo zakladat tu fantu na MS ?

Reagovat
Counter

Už to dávno jede :-)

http://www.eurofotbal.cz/clanky/fantasy-ms-stan-se-nejlepsim-manazerem-eurofotbalu-400779/

Jinak všechny články o fantě během MS najdeš skrze ten modrý boxík na úvodní stránce vpravo (Fantasy football).

Reagovat
chicuita

Supr diky moc

Reagovat
Azazelo RD

Zlatej Wenger.

Reagovat
REPLIKATOR

bramborovej

Reagovat
REPLIKATOR
Reagovat
cink

Reagovat
Zdechlina

Reagovat
Cuore sportivo

Nechápu, asi jsem hlupák. Vysvětlí někdo prosím?

Reagovat
Counter

4

Reagovat
smazaný uživatel

Anglie letos výsledkově překvapí..

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Nita do PL

Reagovat
smazaný uživatel

to je fakt taka nominacia ako v clanku? wtf? nemat taku slabu skupinu, tak v nej koncia ..

Reagovat
Nikikrew

Lol co tam robí ako Rose ktorý nehral väčšinu sezóny? Ten stred je strašne vtipný, snad klasicky pôjdu co najrýchlejšie domov

Reagovat
Nikikrew

Lol co tam robí ako Rose ktorý nehral väčšinu sezóny? Ten stred je strašne vtipný, snad klasicky pôjdu co najrýchlejšie domov

Reagovat
smazaný uživatel

Mediální tým nikoli však kvalitní. Což se ukazuje na každém mistrovství.

Reagovat
cink

medialni tym, to je co za volovinu?

Reagovat
smazaný uživatel

Tým o který se extrémně zajímají média, převážně kvůli kvalitě místní soutěže. Přitom žádné výsledky. Díky tomu se dostává do povědomí lidi a ty méně inteligentní je pak považuji za rovnou div ne favority. Profíci si ale každý zápas vsadí proti Albionu a vydělají si peníze

Reagovat
Benfica

To si vystihol..

Reagovat
cink

vystihol to kokotko

Reagovat
Benfica

veď pravda

Reagovat
cink

Ty profiku od minuleho mistrostvi sveta Anglie odehrala 43 zapasu a prohrali 5x - tymy ktere je porazili jsou Nemecko, Spanelsko, Francie, Nizozemsko a Island. tak sazej proti albionu ty odborniku

Reagovat
smazaný uživatel

Ano budu protože kvalifikace a přátelský utkání jsou něco jiného než mistrovství světa. A profík jsem, to máš pravdu

Reagovat
cink

#profiksespocenymivajcami

Reagovat
cink

tak urcite. neprohrajou ani jednou ve skupine.odborniku

Reagovat
cink

tak co profiku vydelal sis na toluen

Reagovat
cink

tak co ty demente profiku

Reagovat
cink

Tak co profiku, vydělal sis? Demente hlupy

Reagovat
Spalovač šancí

Hodně nečitelný tým. Velmi běhavý, bez nějaké výrazné kreativní síly, ale zase poměrně variabilní do sestavy. A velkou neznámou je taky trenér.

Reagovat
smazaný uživatel

opravdu jsi napsal necitelny? A v cem je pro tebe trener neznamou? Zrovna Anglie a velkou neznamou???

Reagovat
smazaný uživatel

Koukam ze tady je kazdy odbornik na slovo vzaty... nechci nikoho urazet, ale max 10 % lidi tady rozumi a snad i nejakym zzpusobem sleduje fotbal, ostatni nazory jsou zcestne... psat ze vyber je slaby je totalni hovadina. Henderson rozhodne nebyl nejslabsim clankem zakladni sestavy liverpoolu tento rok, to mozna u dotycnyho na fife. Lingaard je vyborny zaloznik a rozhodne nechapu posmesky na nwj, videli jste ho vubec tuto sezonu hrat...a mohl bych pokracovat. Zeptam se kolik z Vas tady opravdu sleduje fotbal a kouka jak jsou na tom hraci vykonnostne? Spis mi prijde ze je tu spousta lidi kteri maji polovinu informaci ani nikoho nevideli dlouho hrat, ale maji jen hrace zaskatulkovane diky nejakym zvlastnim zpusobum. To ze nekdo napise, ze nejaky hrac hral.spatne, neznamena to ze nutne to tak je....takze prosim, nez neco vypustite z pusinky, zjistete si neco o tom konkretnim hraci/klubu/zemi ci trenerovi.. a nepiste bludy, dekuji...

Reagovat
Benfica

Ved su slabi jak caj.. budu radi ked zo skupiny postupia..

Reagovat
cink

prave o tobe mlluvi v odstavci nad tebou

Reagovat
Benfica

Preto som reagoval.. ale to ze su slabi je fakt

Reagovat
cink

Sidebil?

Reagovat
Benfica

preco? Lebonevidim kvalitu tam kde nieje?

Reagovat
cink

co to je vubec za řeč?

Reagovat
Benfica

to ze eng je slabe..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cink

su slabi ako caj ty kokot jebnuty

Reagovat
Benfica

No su.. vcera to dokazali..

Reagovat
cink

Dáš mi číslo na svého dealera? Co fetujes?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak co? Popovídáme si ted o tom? Koukam že všichni jste tady experti....fakt smutný, viz jak jsem psal víš....asi tady sedí víc tlustejch kund z benzínek co se za něco vydávají...tleskám vzdělanci, jsou slabý a proto došli až do semifinále....nebo ne?????

Reagovat
cink

Proč reaguješ na mě já to psal celou dobu

Reagovat
fenixLFC

Sorry ale PL sleduje najviac ludi z tohto fora a tych jracov pozname. Hendo nebol najslabsi clanok ale ns DM to nie je vyhra. Lingard nie je zaloznik a je to prinajlepsom priemerak. To nie je vusmech ale fakt. On aj hendo su bojovnici ale to je tak vsetko. Inymi slovami zaloha anglicka lezi na labilnom dvadsatrocnom hracovi. Jedinu kvalitu maju na hrote a na pravom bekovi kde ten najlepsi bek ani nehra. Nalavo hra depresak ktory tento rok ledva kopol do lopty. A na lavicke nemaju ziadneho taktickeho genia. Sorry aj na poslednom eure som im veril viac lebo tem tim vyzeral vyvazene nebyt korytnacky na lavicke. Teraz im verim este menej

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ty jsi teda expert.....a to píšeš že sleduješ PL....Jen se zaptám jaké týmy mají na ms do ted největší zastoupení? Ano sjou to Tottenham(9) a oba týmy z manchestru po 7...kde jsou barca,real,bayern,psg?....vůbec tady nemluvte o něčem o čem víte zdaleka hovno....

Reagovat
fenixLFC

A ako to s tym suvisi?

Reagovat
John Obi Mikel

Takhle to asi nepostaví, ale :

Pickford - Walker, Cahill, Stones, Arnold - Sterling, Henderson, Alli, Lingaard - Kane, Rashford

Reagovat
Kixi Syhimour

Welbeck nebo Vardy na hrot, Rashford spíš ne.

Reagovat
Honda

Arnold na levo nikdy nehral a nebude. Na beka ma vybornou kopaci techniku, hrat ho pres nohu by byla blbost, kor po prve vzivote a zrovna na MS.

Reagovat
John Obi Mikel

Ajo, spletl jsem si ho s Robinsonem, toho v nominaci nevidím.

Může hrát LB Delph? Nebo tam mají akorát Daniela Rose?

Reagovat
Honda

Je to mezi Rose/Young. Delph je ciste univerzalni back up.

Reagovat
fenixLFC

To uz skor trent v zalohe nez vlavo

Reagovat
salm0n

Vždycky jim fandím a vždycky mě zklamou... tentokrát se to zlomí

Reagovat
Benfica

prestanes im fandit?

Reagovat
smazaný uživatel

Bez Shelveyho nemají šanci.

Reagovat
Counter

Southgate se rozhodl správně, dát k Harrymu do týmu Voldemorta by nepřineslo nic dobrého.

Reagovat
smazaný uživatel

škoda že nejel,bral bych ho k nám vymenou za sissoka,ze by návrat straceného syna?

Reagovat
smazaný uživatel

*ztraceného

Reagovat
Mr. International

Anglie by to mohla dotáhnout daleko vzhledem k tomu jak je nastavený pavouk turnaje. Ze skupiny myslím, že postoupí, proti Tunisku by minimálně neměli prohrát a spíše tehdy vyhrát a proti Panamě jednoznačně vyhrát. V případě postupu narazí na posledni skupinu, kde nejsilnější je Kolumbie/Polsko, což Anglie dokáže přehrát. Ve čtvrfinále by možná už skončila, nicméně už postup do čtvrfinále by znamenalo, že neudělali ostudu, takže jen konstatuji, že neudělat ostudu se Anglii tentokrát povede.

Reagovat
smazaný uživatel

Predpokladana zostava

Kde je Dier? Bude hrat vsetky zapasy.

Reagovat
Counter

Na Panamu s Tuniskem by byl na place zbytečný, proti Belgii a těžší vyřazovačce to bude jiná.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý preview, ale....

Na LCB bude hrať Cahill (nie Maguire), bol hráčom zápasu s Nigériou, u Southgatea bude jasný výber.

Henderson - Dier, hrať znich bude jeden, na začiatok proti 2 slabším asi skôr Dier aj kvôli tomu, že asi sa nasadí zostava 3-4-3 v útoku s Sterling - Kane - Rashford.

Alexander - Arnold si ani nepípne, max. tak v zápase o 3.miesto...

Reagovat
Hokaido

"The 10 did us a lot of damage... I don't know his name."

Tohle tu bylo? Řekl to včera trenér Kostariky... po zápase s Belgií...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mikelinos

když si vymýšlíš v životopisu a ten job dostaneš

Reagovat
Counter

Kostarický trenér je borec, který kariérně za celý život nevytáhl paty z Kostariky a celou přípravu na MS strávil studováním soupeřů ve skupině. Na nějakou belgickou desítku mu prostě v hlavě nezbývá místo

Reagovat
Hokaido

Všechno vím, četl jsem tvoje prevko.

Reagovat
Counter

wow, on to fakt někdo čte

Reagovat
Feind

Podle tymu nekdy cele, nekdy nic a nekdy vybrane odstavce

Reagovat
Counter

To bych tak nějak čekal no - proletět úvod, tahouna, práh slávy a mrknout na sestavu. Výjimkou je Panama, kde je kromě úvodu jednoznačně nejlepší cesta na šampionát

Reagovat
fenixLFC

Okrem historie pochopitelne

Reagovat
Counter

To chápu. Ale všichni by měli udělat výjimku u Panamy, nebo teda aspoň ti, kterým unikl domingův cca půl roku starý článek, na který tam odkazuju. To bych doporučil k přečtení úplně každému.

Reagovat
Shevchenko

Já čtu jenom historii

Reagovat
frankiefcb

poctivě každý článek. Jsou parádní

Reagovat
jacobT

Reagovat
Counter

Reagovat
Jesse Pinkman

Reagovat
Hokaido

Mně třeba nebaví Anglie, Belgie nebo Francie, protože o nich skoro všechno vím. Naopak třeba Koreu, Kostariku nebo Panamu si s chutí přečtu celou.

Reagovat
ZB 07

Reagovat
mistr129

Reagovat
drussbarb

Reagovat
jacobT

Reagovat
Liquid

zase jim nevěřím, brankáři na hovno, obrana na hovno, jediní 2 kvalitní hráči Alli a Kane, o kvalitě kádru vypovídá už to, že po tak strašidelné sezóně co měl Gary Cahill v Chelsea byl přesto nominován, Sterling, Wellbeck, Delph višchni jsou na hraně základní sestavy a lavičky ve svých týmech, Ashley Young už na soupisce albionu taky nemá co dělat, jen tak tak postoupí a hned v osmifinále si je povodí Kolumbie

Reagovat
smazaný uživatel

Sterling je odkedy na hrane lavičky Pretože celú túto sezónu bol jasná voľba do základu.

Reagovat
cink

je to odbornik

Reagovat
smazaný uživatel

brankáři na hovno? bych řekl ža mají velice slušné a hlavně ve formě. myslím že většina týmů na MS je zrovna na tomto postu na tom hůř. Celkově to ale asi bude klasika,možná postup ze skupiny ale s prvním favoritem konec. Ledaže by to vystřílel Kane. Vardy v poslední přípravě hodně neviditlený.

Reagovat
cink

*v poslední sezóně

Reagovat
mimi_united

Max postup zo skupiny a potom ich vyradí Polsko/Senegal/Kolumbia

Reagovat
cristiano.K.

Walker už někdy hrál toho stopera? 1/8 by byl úspěch. Já se spíš bojím toho, že Sterling a Kane předvedou jen polovinu toho co umí, protože budou slabě podporování.

Jinak Arnolda místo Tripiera okamžitě.

Reagovat
smazaný uživatel

Odohral tam asi posledných 5 zápasov v repre. Zatiaľ to funguje skvele. A prečo Arnold namiesto Trippiera?

Reagovat
cristiano.K.

já to neměl čas sledovat, proto mě to trochu překvapuje. Obecně se mi herně nelíbí od slepic Trippier a Dier. Arnold je super.

Reagovat
tuny

A na kolik je to způsobené tím, že jsi fanoušek Liverpoolu? Trippierovy centry na Kanea jsou neskutečné kombo, které bude fungovat i na MS...

Reagovat
Carrick

Proč utápět Walkera na CB, když to tam v suchém triku zvládne uhrát Jones?

Reagovat
cink

lol jones to je nejslabsi clanek obrany

Reagovat
stas87

V nominacii je pät hracov Tottenhamu a Walker. A k titulu ci postupu do semifinale maju rovnako daleko ako ma Tottenham k titulu. Keby hrali v skupine kde je Kolumbia, mali by dost problem vobec postupit dalej. V tejto skupine sa na nich dost usmialo stastie a ak by aj tak nedokazali postupit, potom nech to cele rozpusti radsej.

Rozdieloveho hraca okrem Kanea nemaju ziadneho. A v kluboch tvori len kompars k ovela lepsim cudzincom. Vo väcsine pripadov...A to ze nie su favorit? No, favoritom boli vzdy len pre vlastnych, zvysok europy ich bral len ako toho piateho ci siesteho vzadu a za uspech sa u nich povazoval postup do stvrtinale.

Reagovat
smazaný uživatel

Alli vloni v lize 18+7, letos 9+10. Tripps 5 acek z pozice beka v ctyrclenne obrane. Hroznej shit a komparz. Jak blizko ma k titulu Werder Scheisse Bremmen?

Reagovat
stas87

A preto pisem, ze vo väcsine pripadov a ty klasicky nabehnes s tym, ze mi vypises statistiky hracov prave z toho jedneho klubu, kde ten kompars netvori. Ta miera hluposti a tuposti u fanusikov Tottenhamu je celkom vysoka.

Reagovat
smazaný uživatel

Vsak prvni odstavec je jen o hracich spurs a druhy ksi nacal Kanem, tak jak to mam asi pochopit ty kokote jeden?

Reagovat
Counter

A Sterling (letos 23+12) je co, vzduch? Lingardových 13+5 v MU na ubohého komparzistu taky moc nevypadá. Vardy v Leicesteru 23 gólů, Rashford 13+6. Kdo je potom ta většina? Finalisti LM z Liverpoolu?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

Sterlingove cisla by mal aj taky Brandt..so zalohou City a tym, ako svojich superov prehravali. Sterling je slaby hrac, zakoncenie ma otrasne a ked sa Anglicku nebude darit, tak on zapadne do biedy co hraju aj ostatni hraci. Vardy. Ten by sa do nominacie Francuzska ci Nemecka ani nezmestil. Nieco ine je strielat goly v PL a nieco ine na Mundiale. Stones, Jones a Cahill uplne k smiechu, to je sialene slabucka obrana. Aj Belgicko ma lepsiu. Ze tie hviezdyz PL vzdy vyhori na kazdom turnaji, cim to asi bude? Jeden mensi priklad...vypadne ti Khedira, tak tam das Gündogana. Vypadne ti Kroos, moze ho nahradit Goretzka. Ale ked ti vypadne Henderson, tak tam strcis koho? Delpha alebo Loftus Cheeka? Maximalne Diera a ani on nie je nic extra. Prestante anglicku repre precenovat na zaklade toho, ake maju ti hraci cisla. V minulosti uz mali lepsich hracov a styri roky spät ani nepostupili zo skupiny. Vypadnutie s Islandom sa zasa hadzalo na Hodgsona. A to je stale dokola, len same vyhovorky a vysledky nikde. Okrem teda kvalifikacie, tam nieco Anglicko predvedie. Tak by im uz mozno FIFA mohla dat titul majstra kvalifikacie ale na samotny turnaj ich nepustat. Ked klasicky vypadnu v osemfinale ci stvrtfinale, tak tipujem, ze hlavny vinnik bude Southgate.

Reagovat
fenixLFC

akoze suhlas s vacsinou ale napisat Aj Belgicko ma lepsiu k asi najkvalitnejsej stoperskej trojke na sampionate.....

Reagovat
stas87

V klube sa nekvalita niektorych este dokaza zakryt, ale v repre? Sorry, ale neviem si predstavit, ked s tymto narazi napriklad na ofenzivu Kolumbie.

Reagovat
fenixLFC

mne ide o to belgicko, nie anglicko

Reagovat
stas87

Aha, ja som to zle pochopil.

Sterlinga vobec rad nemam, pride mi, ze je taky o nieco lepsi ako Walcott. Som zvedavy, ci dokaze, ze ho kritizujem neopravnene alebo mu len vysla sezona v klube, kde mal lepsich hracov.

Reagovat
fenixLFC

ja ho tiez rad nemam, prekvapujuco ale uprimne, jeho zakoncenie je tragicke a furt to nie je hrac, ktory by bols chopny tim tahat, jemu sa dari ked sa dari timu- liverpool za suareza a teraz city, naopak bol marny po dochode suareza ked mal byt hviezdou a vlani ked sa nedarilo city

Reagovat
stas87

Jj, to mame rovnaky nazor. Preto si myslim, ze za tou zalohou by mal podobne cisla aj Brandt a aj on je v zakonceniu tragicky. Svoju kvalitu ma, nechcem z neho robit nejake obrovske kopyto. Len z neho nikdy nemam pocit, ze sa moze posunut este na vyssi level. To u Saneho ten potencial je podla mna väcsi.

Reagovat
smazaný uživatel

A proč z rázu točíš úplně o něčem jiným? Mě by kurva zajímalo co jsi chtěl říct tou obranou Belgie. Píče, jmenuje lepší trojku než Verts, Toby, Kompas. Zasměju se...

A to že stoperi a CMko jsou bolest Albionu, to vidí každý, ale nevím proč jsi do té trojky jmenoval dva hráče, co budou sedět na lávce. I když i na tu lávku je to shit. A taky netuším proč mluvíš o nějakém hypu nebo přehnaných očekáváních, ta totiž nebyla snad nikdy nižší.

Reagovat
smazaný uživatel

Do nominácie Francúzska sa vošiel horší Giroud. Henderson = Khedira. Prečo by ich nepustili na turnaj keď svoju kvalifikačnú skupinu jasne ovládli? Zbav sa nenávisti, to je jediná cesta. Anglickú repre tu nikto nepreceňuje, ani z fanúšikov. Akurát podobní ľudia ako ty majú potrebu do nich neustále kopať. Sterling bol hviezdou tejto sezóny v City a momentálne patrí medzi elitu na krídelnej pozícii. A len preto, že ho nemáš rád, to nezmeníš. To môžem rovno povedať, že aj Sane ťažil z toho, ako ho zásoboval De Bruyne a David Silva. Vardy dal 20+ gólov v top európskej lige za priemerný tím.

Keď dokážeš uznať kvality aj u takých hráčov a tímov, ktorí sú ti nesympatickí, dostaneš sa z toho vonku a bude dobre. Skús to.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi to je podle něj Lowovi jasné a proto Saneho nevzal, že jo.

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby se tupost všech fanoušků Tottenhamu tady posčítala, furt je nižší než tupost fanoušků všech zdejších fanoušků Werderu (alias tebe). A to máme BRITa.

Reagovat
stas87

Tak urcite, ty gumo. Na ownyho si zabudol? Ak by sa mi chcelo, tak by sa nasli aj dalsi pitomci. Cukotkari su teda vo väcsom klude a nepisu tolko sraciek co fanusici Tottenhamu.

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli chceš dát ownyho jako tupce, pak ty seš na úrovni prvoka.

Reagovat
stas87

A kde si potom ty?

Reagovat
smazaný uživatel

Někde s dobře vyvinutou CNS

Reagovat
stas87

Tebe fakt nepride, ze ak zacal Tottenham castejsie postupovat do CL, tak sa fanusici prestali spravat normalne a poriadne uleteli? A zacala arogancia a vysmievanie sa ostatnym klubom...a to len preto, ze Tottenham konecne vystupil z tiena Arsenalu a par rokov sa mu dari. Nepopieram, ze z opacnej strany to tak nebolo. Ale mam obcas taky dojem, ze je jedno, ze Tottenham neziska ziadny titul ci pohar, ale musi byt pred Arsenalom. A to mi pride strasne smiesne.

Reagovat
smazaný uživatel

Spojovat charakter člověka s tím, jak se výsledkově daří fotbalovému klubu, dokáže opravdu akorát tupec. Ale od tebe žádné překvapení, no.

Reagovat
stas87

Reagovat
smazaný uživatel

Zas len provokuje ...

Reagovat
smazaný uživatel

Misto Walkera bych na tezsi zapasy dal na jeho misto Diera, vyndal Trippse a na jeho flek by sel Kyle. Hlavne at tam nedava Cahilla.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejvetsi slabinu vidim na LB. Young je mediocre shit a Danny je stinem sveho ja z pred zranenim. Prijde mi, ze maji kadr spis na 4231 a ten Walker tam bije do oci, ale neni od veci mit jednoho fakt super rychleho stopera v te trojici, kdyz rychli krajni beci hraji takhle vysoko...

Jsem na kluky zvedavy, čtvrtfinále by bylo ok, semi by byla pecka. Muzou jenom prekvapit.

Reagovat
Neutron

po tolkych rokoch co im fandim by som sa rad potesil uspechom Anglicka...ale stavim sa, ze to zase dodrbu...

Reagovat
smazaný uživatel

té kreativity ze středu hřiště je sakra málo... Alli je v podstatě jedinej hráč, kterej dostane spoluhráče do nějakých vyložených šancí. Škoda, že Southgate nevzal ještě někoho, kdo něco dokáže vymyslet do zavřené obrany soupeře. Určitě se podle mě nabízel Shelvey...rozhodně by se v kádru uplatnil víc než Welbeck....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vodka

Reagovat
smazaný uživatel

No, jakože takový hráč tam jednoznačně chybí. Dier ani Hendo se shelveymu v tom Jakeš Tales duspecerstvi nerovnaji. Allianz by to zvládl, ostatně jako CM zahrál za Spurs pár super zápasu (letos hlavně Liverpool doma), ale nehrava tam a pochybuju, že by ho Southgate zatáhl takhle hluboko. Shelveymu by se rozhodne hodil a Cahill je fakt totální shit. Stejně tak Jones klidně mohl zůstat doma. Ani jeden na tuhle úroveň nemá.

Reagovat
vodka

směju se tomu Welbeckovi, to je prostě do repre platný hráč. Shelvey je líný na krok, úplně tragický v bránění a prostě tam nikdo s formou nebyl, tak ta záloha vypadá, jak vypadá. Jones je úplně v pohodě stoper, Cahill měl strašidelnou sezonu, ten jet neměl.

Reagovat
smazaný uživatel

když máš na hrotu Harryho a na lavičce číhají Rashford s Vardym, tak Welbeck je prostě na nic...

Reagovat
vodka

v repre je Welbeck platný hráč, tečka.

Reagovat
Hokaido

Reagovat
smazaný uživatel

fakt nevidím nic, co by měl Welbeck, co tihle tři nemají lepší. Teda krom podlomeného zdraví...

Reagovat
Superme

Reagovat
Svatej

Uhh, takze Lo celso nejspis out ze sestavy a Mbappe nejspis za risk nestoji... ja fakt chtel bejt pysnym fantahracem, kterej to jeste neupravil a stejne mi to zatracenej Counter zakrikl

Napady na nahrady?

Reagovat
Honda

Mam to stejne pokud je ta sestava argentiny pravda, tak se nabizi ten Meza za 5,5. A Mbappe si myslim, ze je v pohode a hrat bude.. kazdopadne za usetreni na Mezovi se da Mbappe vymenit za Grizzyho

Reagovat
Svatej

Vidis to, pecka, asi to tak udelam, diky

Reagovat
Counter

Lepší je tohle řešit pod tím fantačlánkem, kde si člověk nepřipadá tolik jako blázen, protože tam podobně vyšilují i ostatní

Reagovat
smazaný uživatel

Záloha hrozně slaboučká .. Ale ono není moc kde brát krom Jackieho.., Shelvey, Calvert?

Reagovat
Honda

Myslim, ze nejsilnejsi mozny vyber. Wilshere na hrane, ale rozhodne to neni nejaky sok, ze neni vybrany.. doba kdy hral dobre v arsenalu uz je proste pryc. Shelvey taky neni lepsi nez kdokoliv v te zaloze a Lewin je kridlo/utocnik.. takze vubec.

Reagovat
smazaný uživatel

Však tam ani na křídlo nikdo není .. Jedinej Sterling.

Reagovat
Honda

Mozna proto, ze nehraji na kridla?

Reagovat
smazaný uživatel

Sorry, ale změna systému v případě nepříznivejch výsledků je základní věc a když k tomu nemáš hráče, tak si nahranej. Southgate tu nominaci podle mě prostě vůbec nezvládl.

Reagovat
Honda

Změna systému je super, když a to máš hráče. Lewin na MS prostě nemá, takže i kdyby chtěl hrát na křídla, tak tam může zahrát Lingard, Rashford a Sterling. Nehledě na to, že ve hře anglie hru křídel zastávají krajní wing beci.

Reagovat
vodka

může tam zahrát Sterling, Rashford, Lingard, Welbz, Často tam nastupoval i RLC, dokonce i ten Young.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře, tak kvalitní křídlo. Vezmu ti i toho Lingarda .. Ale ten zbytek je špatnej prostě. Můj názor se nezmění. Čekal bych od Anglie jako kolébky fotbalu lepší tým prostě, ale fakt není moc kde brát.

Reagovat
vodka

jako při změně by hráli nejspíš Rashford se Sterlingem, to mi přijde úplně v pohodě.

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych radši Rashe viděl na hrotu no, Welbecka na tribuně a Younga jen na eingbacku .. Při změně systému na lavičku. :)

Reagovat
smazaný uživatel

Skoda Barkleyho. Doplatil na spatnej vyber klubu, navic posledni dobou vic marodi jak je zdravej...

Reagovat
Svatej

No... on i kdyz hral, tak stal za pendrek

Reagovat
fenixLFC

ten doplatil na to ze to je este vacsis priemerak nez hendo...

Reagovat
smazaný uživatel

Ward-Prowse.

Reagovat
fenixLFC

jednoznacne. on mal ist a byt zdravy ox tak ta zaloha uz je o niecom inom

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Maresma

Asi poprvy nebudu prat Anglii na sampionatu, dokud jim bude delat kapitana tenhle frajirek, tak fakt ne...

Reagovat
smazaný uživatel

že frahirek. Harry je možná trochu Ňouma, ale frajírek? Mezi fotbalistama? LoL!

Reagovat
Counter

Kane není frajírek, naopak, takový jednoduchý skromný kluk.

Reagovat
Maresma

Skromnej kluk by se neodvolal, aby mu pripsali ten gol, ikdyz se toho vlastne nedotknul a jeste prisahal na zivot sve dcery.. Jasne ukazal, ze mu mnohem vic zalezi na individualnich oceneni, nez na tymovych, takovyho kapitana bych nechtel.

Reagovat
smazaný uživatel

Dotkol sa lopty.

Reagovat
Maresma

Jojo

Reagovat
smazaný uživatel

Tak načo najskôr klameš, že sa nedotkol, ak nakoniec súhlasíš, že sa dotkol?

Reagovat
Maresma

Nesúhlasím

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Maresma

Co ti na tom prijde k smichu? Mne to prijde spis smutny..

Reagovat
smazaný uživatel

To co se z toho snažíte udělat. Dal gól, které nezaznamenaly kamery a přihlásil se o něj. Zbytečně to pak dohnal do krajnosti v internetové diskusi s gaunerama a scouserama. Hotovo. Samozřejmě, že mu šlo o zlatý hattrick nejlepšího střelce v Anglii, však by to bylo taky legen-fucking-dary. Ale jak to souvisí s tím jestli mu jde víc o osobní nebo týmový úspěch, to fakt netuším. Ten gól padl tak či tak ze 70% díky němu, protože kdyby tam nebyl, gólman si to pohlídá. Eriksen sám s tím neměl nejmenší problém. Největší problém jste s tím měli logicky vy a gooneři. Totální velbloud z komára.

Reagovat
Maresma

Tymovej hrac by byl rad, ze ten gol padl a ze se vyhralo. Tohle je proste hnus a muzes si to obhajovat jak chces..

Reagovat
smazaný uživatel

Hnus A týmu to jakože uškodilo jak? Eriksen má áčko, Harry gól. Není v tom žádnej problém.

Reagovat
Counter

To bylo hodně vtipné no.

Ale jako když jsi v Tottenhamu, na nic jiného než individuální ocenění nedosáhneš, tak se mu pak nediv

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Něco málo z historie mistrovství světa, kdo může tak případně ohodnotit, děkuji.

https://www.chance.cz/blogy#/detail/ms-ve-fotbale-historie/560

Reagovat
smazaný uživatel

Ked si spomeniete na ME vo Francuzsku a porovnate si to s tymto timom...v com by mali byt lepsi sko na ME na ktorych hrali neskutocne tragedne... pisete ze su cierny kon ale ak budu hrat ako na ME tak nedaju ani skupinu..tak teda vy ma zaujimalo v com vidite ten rozdiel..

Reagovat
smazaný uživatel

Nový tréner, pod ktorým je zatiaľ herný systém veľmi dobrý, veľká hráčska obmena...

Reagovat
smazaný uživatel

Postup maximálne do osemfinále. Stopku im má vystaviť Kolumbia.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
cink

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to podpoř argumentem chytráku...Takhle by byla každá pozice zdvojená a dostal by se do hry Vardy(Rashford), který by dodal trochu energie do utoku. Kane je kladivo, ale do mezihry moc použitelný není a pohybem nehýří. Na tři obrance jak hrajou ted mi to přijde uplně toporný a třeba už proti Belgii budou mít problémy i do zadu. Sterling by přidal kreativitu do zálohy aby to všechno neleželo na tom jestli Alli bude fungovat s Kanem.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele