Představení účastníků MS 2010 - Německo

03.06.2010, 19:03
Profily, historie
Zaujalo nás
Jedním z týmů, které již tradičně patří do širšího kruhu kandidátů na vítězství, je bezpochyby Německo. DFB-Team získal na posledních dvou šampionátech stříbro a bronz, zkompletuje nyní sadu medailí a dokráčí k prvenství? Poměrně mladému týmu se až tak nevěří...

Historie

Německo je, co se týče úspěchů na velkých fotbalových akcích, nejúspěšnější evropskou zemí. Fotbal se k našim západním sousedům dostal na konci 19. století a v roce 1900 byl založen tamní svaz. První velkou medaili získalo Německo na světovém šampionátu v roce 1934, kdy v boji o třetí místo porazilo Rakousko. Na dalším MS ale přišlo kruté vystřízlivění, protože mužstvo se s ním loučilo již po prvním kole prohrou 2:4 se Švýcarskem. V roce 1954 dosáhlo Německo prvního velkého vítězství. Mistrovství světa se tentokráte konalo ve Švýcarsku a hráči si po jeho finále pověsili na krk zlaté medaile. V závěrečném utkání se střetli s Maďarskem, s nímž v základní skupině prohráli ostudně 3:8. Jenomže finále již bylo o něčem jiném. Němci sice prohrávali 0:2, ale svou buldočí vůlí dokázali otočit na konečných 3:2. Vítězství bylo o to cennější, že země byla v této době po 2. světové válce v těžké ekonomické a hospodářské situaci.

V roce 1963 byla v Kolíně založená fotbalová akademie, z níž se produkovalo velké procento reprezentantů. Své postavení ve světě kopané pak Němci potvrdili o tři roky později. Tehdy skončili na MS po prohře s domácími Angličany druzí. O finálovém duelu se však ještě dodnes vedou spory. V normální hrací době totiž skončilo utkání 2:2 a na řadu tak přišlo prodloužení. V něm se trefil Geoff Hurst, jenomže do dnešního dne není nikdo se stoprocentní jistotou schopen říci, zda byl míč za brankovou čarou. Míč se od břevna odrazil dolů a pak zpět do pole. Nicméně branka platila a Angličané své vítězství ještě v poslední minutě pojistili, kdy Hurst završil hattrick.

Na další schůzce světové elity skončilo Německo v semifinále, ale v následujících letech nastaly medailové žně. V roce 1972 se poprvé zúčastnil ME a okamžitě se stal mistrem Starého kontinentu. Zlaté medaile pak získalo i o dva roky později, kdy triumfovalo na domácím světovém šampionátu. Zvláště českoslovenští fanoušci si pamatují osud Německa na ME 1976. V Bělehradě tenkrát prohrálo ve finále na pokutové kopy právě s Československem. Němci si ale spravili chuť čtyři roky poté, když ve finále mistrovství Evropy přehráli Belgii 2:1. V následujících letech přišel ústup ze slávy.

Vše se ale změnilo nástupem Franze Beckenbauera na trenérský post. Dnes již pouze čestný prezident Bayernu Mnichov totiž v Itálii dovedl tým k historicky třetímu a zatím poslednímu titulu mistrů světa. V roce 1992 následovalo další prohrané finále, tentokráte se jednalo o ME a katem německých nadějí se stalo Dánsko. Zatím poslední velké zlato pak přivezla středoevropská velmoc v roce 1996, kdy se v Anglii stala mistrem Evropy. V těchto letech odjížděli Němci na turnaje v roli jednoho z favoritů celé akce. To se však na začátku nového milénia změnilo. Německému týmu to ale příliš nevadilo a na MS 2002 se k velkému překvapení dostal až do finále, kde ho pohřbil až nezastavitelný Ronaldo.

S Rudim Völlerem na trenérské židli Němci vybouchli na ME v Portugalsku, v základní skupině nedokázali porazit Lotyšsko a v posledním zápase prohráli i s rezervní sestavou české reprezentace. Výsledkem bylo vyřazení v základní skupině a nástup Jürgena Klinsmanna. Toho čekal těžký úkol - na domácím MS vrátit tým mezi světovou elitu. A podařilo se, Německo smolně vypadlo v semifinále s Itálií, o několik dnů později následovala alespoň bronzová náplast. "Návrat krále" vyvrcholil před dvěma lety, kdy nový Löwův výběr nestačil až ve finále ME na nezastavitelné Španěly.

Hvězda: Bastian Schweinsteiger

Dlouho nosil nálepku věčného talenta, někoho, komu byla prorokována velká budoucnost, a on se těch hvězd spíš jen letmo dotknul, než že by mezi ně bezostyšně vplul. Možná za to může přesun ze strany doprostřed pole, možná ne, nicméně faktem momentálně je, že Schweini je pro Bayern osobností takřka nepostradatelnou. Nyní už opravdu můžeme s pouhou úlevou konstatovat, že ve čtrnácti teenager Bastian nedal přednost lyžování před fotbalem. Ulevit by si měl hlavně mnichovský velkoklub, který si Bastiho pod svými křídly hýčká od samého počátku jeho kariéry, a že s ním mnohdy nebylo lehkého pořízení.

Schweinsteiger vtrhl na dospěláckou scénu jako uragán. Obounohý šikula, zvyklý hrát na levém, ale i na pravém kraji zálohy, stihl Ottmara Hitzfelda upoutat na pouhých dvou trénincích s áčkem - hned poté, v listopadu 2002, si odbyl svou premiéru v elitní kategorii, navíc rovnou v Lize mistrů. Jenže expertovi na standardní situace by podle všeho prospěl spíše pozvolnější nástup. Schweini co nevidět začal blbnout - zejména mimo hřiště - spíš než na herním pokroku pracoval na tvorbě pověsti rebela. Přestože tedy v pouhých 20 letech zazářil na Konfederačním poháru 2005, hned záhy ho nový kouč Felix Magath neváhal přeřadit do rezervního týmu.

A právě tenhle krok se dnes zdá být milníkem Bastiho kariéry. Sic univerzální středopolař ještě jednou členům vedení přidělal pár vrásek navíc - to když povážlivě dlouho trvalo předloňské rokování o novém kontraktu - na hřišti už dobré tři sezony, zejména potom letos patří mezi stálice základní sestavy Bayernu. Na své druhé mistrovství světa již tedy přijíždí v docela jinačí pozici. Nejen té herní - v tomto ročníku vystupoval takřka výhradně v roli defenzivního záložníka (a na tomto postu nejspíš v celém Německu neměl konkurenci) - ale i všeobecné. Zatímco před čtyřmi roky byl v mužstvu ještě zelenáčem a svými výkony tak akorát příjemně překvapil, letos už se od něj čekají jenom velké věci. Tak snad už Schweiniho tendence zklamávat obecenstvo nijak nepronásledují...

Trenér: Joachim Löw

Jürgen Klinsmann v roce 2006 získal s Německem bronzové medaile na domácím světovém šampionátu a reprezentaci dal ihned sbohem. Příliš odborníků a fanoušků nebylo nadšeno, když se jeho nástupcem stal tehdejší asistent Joachim Löw, ten ovšem měl to nejlepší doporučení: "Vždy pro mě byl více než jenom asistentem," řekl Klinsmann o Löwovi.

Löw si jako hráč zahrál za Stuttgart, Freiburg a Frankfurt. V nejvyšší soutěži nastoupil k 57 zápasům, ve druhé lize přidal dalších 181 startů. Kopačky na hřebík pověsil v létě roku 1995 a již tehdy byl členem trenérského týmu ve švýcarském FC Winterthur. Následně se ujal kormidla Stuttgartu, s nímž získal Německý pohár a dovedl ho i do finále PVP, kde VfB nestačilo na Chelsea. S Innsbruckem získal rakouský titul, vedl i Austrii Vídeň a další jeho zkušenosti pocházejí z Turecka (Fenerbahce a Adanaspor).

Löw ihned po nástupu k německé reprezentaci ukázal, že je tím pravým mužem. Německo se vedle pořádajících států, Rakouska a Švýcarska, stalo první zemí s jistou účastí na šampionátu a dojem si lehce pokazilo v závěru, když přišlo o první místo v tabulce skupiny. Na samotném turnaji Němci zase navázali na prvotní bezproblémovou jízdu kvalifikací, když se dostali až do finále, a další boj o letošní účast na šampionátu opět hladce ustáli. Bezejmenný muž na lavičce slovutné "Nationalelf" tedy nepropadl, naopak velmi příjemně překvapil a dokonce celý velký stát přesvědčil o své adekvátní kvalifikovanosti.

Ideální sestava: Neuer - Lahm, Friedrich, Mertesacker, Jansen - Kroos, Khedira, Schweinsteiger, Özil - Klose, Podolski

Kvalifikace

Nikoliv klasický válec, to spíš drtivá efektivita a schopnost udržet koncentraci až do samého konce jakéhokoliv utkání vyústily v neohrožený postup Německa na své patnácté po sobě jdoucí mistrovství světa.

Vlastně jen Finové, a hned dvakrát, dokázali německé houževnatosti vzdorovat. Až do konce taky zůstali jedinými, kdo Löwovu družinu zvládl oškubat - přesto jejich maximem byla dvojitá remíza. Obzvlášť namále ovšem Němci měli v Helsinkách, kdy je zachránil prakticky jen ve formě hrající Klose, který zvládl hned třikrát sám dotáhnout soupeřův náskok. A neméně vzrušující bylo i domácí měření sil s Finy. Tehdy pro změnu Podolski vyrovnával až těsně před koncem.

Dokonalým protipólům těmto trápením potom byly dva prvotřídní výkony proti nejbližším konkurentům z Ruska a ve velkém stylu uhájené povinné výhry nad trpaslíky z Ázerbájdžánu či Lichtenštejnsku. Sám Guus Hiddink, lodivod Sborné, vzápětí zkrátka musel sílu německého výběru ocenit. Dokonce je označil za významné uchazeče o světový primát.

Program zápasů - skupina D

13.06.2010
20:30
Německo
4:0
Austrálie
Durban
18.06.2010
13:30
Německo
0:1
Srbsko
Port Elizabeth
23.06.2010
20:30
Ghana
0:1
Německo
Johannesburg

Konečná nominace

Brankáři
Datum nar.
Klub
Hans-Jörg Butt
28.05.1974
Bayern Mnichov
Manuel Neuer
27.03.1986
Schalke 04
Tim Wiese
17.12.1981
Werder Brémy
Obránci
Datum nar.
Klub
Holger Badstuber
13.03.1989
Bayern Mnichov
Jérôme Boateng
03.09.1988
Hamburger SV
Arne Friedrich
29.05.1979
Hertha BSC
Marcell Jansen
04.11.1985
Hamburger SV
Philipp Lahm
11.11.1983
Bayern Mnichov
Per Mertesacker
29.09.1984
Werder Brémy
Serdar Tasci
24.04.1987
VfB Stuttgart
Záložníci
Datum nar.
Klub
Dennis Aogo
14.01.1987
Hamburger SV
Sami Khedira
04.04.1987
VfB Stuttgart
Toni Kroos
04.01.1990
Bayer Leverkusen
Marko Marin
13.03.1989
Werder Brémy
Thomas Müller
13.09.1989
Bayern Mnichov
Mesut Özil
15.10.1988
Werder Brémy
Bastian Schweinsteiger
01.08.1984
Bayern Mnichov
Piotr Trochowski
22.03.1984
Hamburger SV
Útočníci
Datum nar.
Klub
Cacau
27.03.1981
VfB Stuttgart
Mario Gómez
10.07.1985
Bayern Mnichov
Stefan Kießling
25.01.1984
Bayer Leverkusen
Miroslav Klose
09.06.1978
Bayern Mnichov
Lukas Podolski
04.06.1985
1. FC Köln

Autor: Tomáš Daníček

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Představení účastníků MS 2010 - Španělsko
10.06.2010, 21:31
Představení účastníků MS 2010 - Honduras
10.06.2010, 17:52
Představení účastníků MS 2010 - Pobřeží slonoviny
10.06.2010, 14:56
Představení účastníků MS 2010 - Brazílie
10.06.2010, 11:09
Představení účastníků MS 2010 - Itálie
09.06.2010, 20:13
Představení účastníků MS 2010 - Nizozemsko
09.06.2010, 18:32
Představení účastníků MS 2010 - Mexiko
09.06.2010, 14:57
Představení účastníků MS 2010 - Nigérie
09.06.2010, 10:58
Představení účastníků MS 2010 - Paraguay
08.06.2010, 20:52
Představení účastníků MS 2010 - Slovensko
08.06.2010, 16:38
Představení účastníků MS 2010 - Dánsko
08.06.2010, 13:01
Představení účastníků MS 2010 - USA
08.06.2010, 10:28
Představení účastníků MS 2010 - Nový Zéland
07.06.2010, 21:47
Představení účastníků MS 2010 - Řecko
07.06.2010, 18:10
Představení účastníků MS 2010 - Srbsko
07.06.2010, 14:24
Představení účastníků MS 2010 - Uruguay
07.06.2010, 10:02
Představení účastníků MS 2010 - Alžírsko
06.06.2010, 22:11
Představení účastníků MS 2010 - Švýcarsko
06.06.2010, 19:47
Představení účastníků MS 2010 - Korejská republika
06.06.2010, 16:35
Představení účastníků MS 2010 - Anglie
06.06.2010, 11:53
Představení účastníků MS 2010 - Argentina
05.06.2010, 21:14
Představení účastníků MS 2010 - Japonsko
05.06.2010, 19:07
Představení účastníků MS 2010 - Kamerun
05.06.2010, 14:20
Představení účastníků MS 2010 - Francie
05.06.2010, 10:12
Představení účastníků MS 2010 - KLDR
04.06.2010, 21:54
Představení účastníků MS 2010 - Portugalsko
04.06.2010, 18:33
Představení účastníků MS 2010 - Austrálie
04.06.2010, 15:01
Představení účastníků MS 2010 - Ghana
04.06.2010, 10:04
Představení účastníků MS 2010 - Chile
03.06.2010, 21:08
Představení účastníků MS 2010 - Slovinsko
03.06.2010, 15:44
Představení účastníků MS 2010 - Jihoafrická republika
03.06.2010, 11:56

Komentáře (219)

Přidat komentář
smazaný uživatel

neznasam Nemecko.hlavne Schweinst

Reagovat
smazaný uživatel

tak seš blb

Reagovat
Filipow

souhlasím s tebou..hlavně že nesnášíš Němce..neznám člověka (až na Němce) co by je měl rád..ale Bastík mi příjde fajn..

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
smazaný uživatel

Ne jen BLB, ale ještě k tomu neumíš mluvit a psát. Tupec z východu.

Reagovat
Didier Drogba

Bastian

Reagovat
smazaný uživatel

Švajny,Poldi

Reagovat
Tsigi

Ten útok je vtipnej

Reagovat
Arne

Proč?

Reagovat
Tsigi

Pokud to bude hrát dvojice Podolski, Klose tak po trávníku bude pobíhat celých 5 ligových branek

Reagovat
RickNash

tak Podolski v repre a v Kolnu je něco úplně jinýho... co se týče Kloseho, tak toho bych do základu nedával, ale je to turnajovej hráč (MS 2002, 2006)

celkově mě ten útok přijde hodně sinlej (Gomez, Kiessling, Cacau), navíc Němci mají velmi silnou zálohu

Reagovat
Tsigi

Já proti tomu nic nemám, jen je to prostě v intencích všech ostatních nároďáků týhle síly prostě absurdní

Reagovat
Arne

No, po téhle stránce asi jo... Ale Jogi hold vsází na svý koně a vyplácí se mu to, Klose a zvlášť Poldi v klubu a repre jsou jako noc a den. Poldi bude hrát dost zleva a Klosemu samotnýmu na hrotu to svědčí, viz. kvalifikace. Rozhodně je platnější než 21gólovej Kieß.

Hlavně, ať tam není Cacau, a budu spokojen.

Reagovat
smazaný uživatel

videl jsi Kloseho jak hrali proti Maďarsku?

Reagovat
Arne

Ne... Teď jsem na ty přáteláky nějak neměl čas, a abych pravdu řekl, moc mě nezajímaji... V klíčových chvílích je to něco jiného.

Reagovat
Arne

... a jak já Kloseho nemusím, tak v základu by prostě bejt měl, je osvědčenej.

Reagovat
smazaný uživatel

teďka zrovna koukám na GER:BH, Klose zase uplně neškodnej, hned jak za něj přišel Müller tak to byl hned rozdíl. Prostě já bych ho do základu za tyhle výkony nedával ani za nic

Reagovat
RickNash

pročpak?

Reagovat
smazaný uživatel

Nemám je rád

Reagovat
smazaný uživatel

c.ronaldo tě očaroval??

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Koukám, že fantomas je dneska v jednom kole ... :)

Reagovat
domingo

fantomas bude v jednom kole celej týden, protože má celou Evropu a Asii :)

Reagovat
Godwinson

:) Pěkné

Reagovat
Godwinson

Mimochodem, co řikáš zatim na ty škatulata v L1?

Reagovat
domingo

Čtrnáct dní jsem nesledoval, ale můžu ti říct hodně o škatulatech v japonském buddhismu. Znám jenom ty spekulace o Pedrettim a Jeleńovi.

Co se dělo ještě?

Reagovat
Godwinson

Tak to mě absolutně nezajímá, nic pro mě :)

Vesměs stoprocentně jistý není asi nic, i když Briand už v Lyonu prakticky je, Rémy do Rennes by už taky mělo být velmi reálné :) Marseille zatím mlží, ale viděl bych to na 90% na Gignaca, Costu už jsem psal vedle a zahlédl jsem to i v expresskách + reprezentant Chile místo Jeunechampa, všechno celkem zajímavé :)

Ale ty výroky Pedrettiho a Jeleńe tě asi strašej, ne? :))

Reagovat
domingo

Strašej, no, ale tak aspoň si zahrajeme na Herthu a budou mě všichni litovat.

Počkej počkej, popořadě -

Briand

Rémy

Gignac

Co je s Costou a Jeunechampem? Nechci nic hledat

(wow, tolik smajlíků v jednom příspěvku...překonávám se!)

Reagovat
Godwinson

No, snad to nebude tak hrozné, ale divim se tomu, vzhledem k té Evropě ...

Je fakt, že Jeleń tady byl v souvislosti s Marseille, ale po tom, co jsem tak prolejzal, bych rozhodně tipoval do Marseille Gignaca, ale Jeleń asi půjde stejně ...

Costa chce do Valencie, Nicollin ho nechce pustit pod 8M (což je směsný, ale když se člověk podívá, za kolik nejspíš půjde takovej Briand :))) a na levýho beka přišel Estrada ...

Jinak, Arsénovu nabídku 10M za Koscielnyho jsi zaregistroval?

Reagovat
domingo

Briand je třikrát lepší než nějakej Costa...

A Dujon je idiot, co neumí prodávat hráče. Za Jeleńe a Pedrettiho by vyinkasoval tak 5-6 mega, kdyby oba šli. Je mi z toho na zvracení a smutno.

Zaregistroval a doufám, že je to blábolivý kec. Ze dvou důvodů:

a) 10 mega za Koscielnyho? Stoper, který se prosazoval 1 sezonu, bude mít třikrát větší cenu než jeden z nejdůležitějších hráčů celé ligy? Pokračuju v blití a je mi ještě víc smutno.

b) Oslabit Lorient odchodem kompletní stoperské dvojice? To mě trestá Alláh nebo co?

Reagovat
SunFells

Ta nabídka údajně obsahovala příliš mnoho podmínek, nemuselo by se to vyhoupnout až na 10 mega a proto taky byla odmítnuta. Ale i tak mě taková nabídka překvapuje, nečekal jsem že ho Wenger chce do základu

Reagovat
Godwinson

Pleteš blbosti, nikde jsem nepsal, že je horší, psal jsem, že i Costa za 8M se mi nelíbí, ale ve světle Brianda za 6M by to člověka nepálilo .. :))

Mezi námi, Lorient tu cenu odmítl, chtějí 15 :)))))))

Reagovat
domingo

Tak ještě aby ne, když jim odešel zadarmo kapitán Marchal k těm zeleným tragédům. Bez stoperské dvojice by se hrálo asi dost blbě

Stejně tomu nemůžu uvěřit, můj nejoblíbenější ligovej útočník jde za smradlavých 6 mega k druhé největší havěti ligy... snad to ještě nějak ztroskotá

Reagovat
Godwinson

Je to tak ..

Druhá část jsi napsal i za mě .. :))

Reagovat
smazaný uživatel

A dobře vám tak. :)

Reagovat
homeles8

wow

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

Dej už pokoj.

Reagovat
homeles8

co? Dyť je to první můj koment dneska

Reagovat
homeles8

jo tak... no dobře

Reagovat
domingo

Všichni už víme, že nemáš rád wow :)

Reagovat
homeles8

jo, jasný. (ale já když to vidim někde napsaný, tak mi prostě nedá si zanadávat na tu hru Budu si muset zvyknout )

btw nepíšou se smajlíky s pomlčkou? Já to vždycky viděl :-) a až od tebe znám :)

Reagovat
domingo

Tak jak kdy, někdo píše třeba =).. mně tam ta pomlčka přijde tak nějak navíc :)

Reagovat
homeles8

a nebo XD ale to je hrozný, to už nejni smajlík. (a moc často se to nevyskytuje)

Reagovat
Arne

Jej, jsem si toho všiml až teď... Snad mě nelitujete, co? To bych nechtěl...

Jinak vy máte šanci na LM, a pokud tu dáte, tak bych se tak nebál... Je to ale loterie, no, nás před rokem taky dělily jeden až dva zápasy od zdárnější budoucnosti.

Reagovat
domingo

OT: FIFA upozornila reprezentaci Severní Koreje, že Kim Myong-Won smí do zápasů mistrovství světa zasáhnout pouze jako brankář. Trenér Kim-Jong Hun chtěl získat výhodu, když útočníka Amrokgangu zařadil do nominace jako třetího brankáře, Severokorejci ale po zásahu FIFA výhodu nezískají.

masakr, že to ještě nikoho nenapadlo

Reagovat
RickNash

teď ještě kdyby se jim zranili dva gólmani a ten hroťák by musel na plac...

Reagovat
domingo

Zajímalo by mě, jestli to funguje i obráceně, nebo jestli by tam v takovým případě mohli strčit nějakýho stopera

Reagovat
RickNash

určitě můžou hráči v poli nastupovat na postu brankáře (rád vzpomínám na Kollerův výkon proti Bayernu ), takže podle mě to jde

Reagovat
domingo

Já vím, že můžou, třeba když je třikrát vystřídáno a zraní/vyloučí se gólman.. ale jestli můžou postavit od začátku do brány hráče z pole, když mají na soupisce ještě jednoho gólmana...

Reagovat
RickNash

já nevím, ale pokud může hráč z pole nastoupit v bráně, tak nevidím důvod, proč by tam nemohl hrát už od začátku...

Reagovat
smazaný uživatel

Cože? Nebyl by nějakej odkaz nebo aspoň info? O tom jsem nikdy neslyšel..

Reagovat
RickNash

toho Kollera myslíš?

tady to máš: http://www.youtube.com/watch?v=Bqrjm62gKnA

to byl geniální zápas, Dino to tam vychytal a dostal se do sestavy kola - na pozico gólmana!

myslim, že v tom utkání, který skončilo 1:1, dal i ten gól Borussie...

Reagovat
Arne

Jj, pokud si dobře vzpomínám, tak v sestavě byl i jako útočník.

Reagovat
Arbiter

schizofrenik

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arbiter

tohle mi přijde divné. Toto omezení by platit nemělo, protože je jen na týmu, kolik brankařů vezmou a kolik ne a pak na to oni doplatí. Nikde není napsáno, že brankář může zvládat pouze brankařský post FIFA

Reagovat
smazaný uživatel

Vítězem se stane Argentina V osmifinále přejdou přes JAR, ve čtvrtfinále přes Německo, v semifinále přes Španělsko, a ve finále vyhrají nad Brazílií. Nebo takhle se mi to aspoň v noci zdálo

Reagovat
smazaný uživatel

pak přejdou alpy, přebroděj dunaj a v Praze rozdají pár podpisů

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kaká10

Reagovat
clinger

Reagovat
VdV

ses na boudu ne?podivej se na pavouka a pak neco mluv

Reagovat
RickNash

jakej pavouk? sny hovoří jasně

Reagovat
Al Capone

Němci

Reagovat
smazaný uživatel

Weltmeister 2010..DEutschland!

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

Už se těšim na představení KLDR

Reagovat
RickNash

mě by zajímalo, kolik hráču v JAR zůstane

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavé, že tam mají i hráče s Ruské a Japonské ligy

Reagovat
RickNash

Severokorejci s tímhle mají, myslím, dlouhodobý problém, že na výletech do cizích krajin "poztrácejí" své reprezentanty... netýká se to pouze fotbalu

Reagovat
smazaný uživatel

No vidiš, já si myslel ze právě oni jsou už tak zfanatizovaný, že ani nikam nechtěj. Aspoň podle těch jejich rozhovorů. Ale to má strejda Kim asi taky ošéfovaný

Reagovat
RickNash

vim, že tak před pěti (?) lety jel nějakej tým gymnastů někam do Evropy a z cca třiceti lidí se jich vrátilo šest

Reagovat
božský John

Když seš u tohohle,tak jsem slyšel,že jak tu bylo MS juniorek ve florbale,tak sem nechtěli pustit Gruzínky,protože na předcházejícim MS startovaly taky a půlka jich v tý zemi(už nevim kde) zůstala

Reagovat
sosna

Reagovat
smazaný uživatel

Uboziaci ste nemate dovod nanich nadavat a nadavate

Reagovat
Al Capone

co ty o tom můžeš vědět

Reagovat
smazaný uživatel

čo sa stalo sa stalo..ALe miešat tu politiku, 2 sv.Vojnu a nevim čo ešte z Futbalom, je fakt ubohe....To je len ta zavist "Německo je, co se týče úspěchů na velkých fotbalových akcích, nejúspěšnější evropskou zemí." asi pre toto Nemusia byt každemu sympaticky..ale nadavat do Hitlerovcov atd

Reagovat
smazaný uživatel

A 2.sv nezacali iba Nemci tak snazte sa viac zistovat

Reagovat
Al Capone

to vůbec není o závisti

Reagovat
smazaný uživatel

je to o debilite niektorých tebe podobných (tým samozrejme nehovorím, že si debil)

Reagovat
smazaný uživatel

Tak mě třeba Němci fotbalově nejsou sympatický a nepletu do toho ani politiku ani válku. Vadí mi hlavně, že tam pravých Němců zas tak moc nehraje. Ale úspěchy v historii mají velké, to se jim musí nechat.

Reagovat
smazaný uživatel

Německo a Němce nemám nijak rád a je fuk, jestli to je ve fotbale nebo jinde. Jediné, kdy jsem jim fandil bylo, když hráli s rusama v hokeji...

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak je to u mě nedefinovatelná nenávist jako k Paroubkovi, populistů, rasistů a spoluobčanů tmavší pleti.

Reagovat
smazaný uživatel

Inak obrana sa mi strašne pači.Lahm,Friedrich,Mertesacker,Jansen + Neuer.Aj ked by som radšej videl skusenejšieho Wieseho ale tak snad Manuelovi MS vide.Myslim že Nemci budu stat na pevnej obrane,a už to nebude vysledky ako za Klinsiho..4-2 z kostarikou atd Akurat ta Zaloha..Kroos do zakladu no radšej skusenejši Trochowski..

Reagovat
Arne

Mě se moc nepáčí Jansen... Je to skvělej hráč, ale po zranění to může být kdovíjaký a navíc je to už spíš záložník, na beku hrál naposledy snad rok a půl zpátky, kromě občasného záskoku za Aoga.

Reagovat
smazaný uživatel

nebude tam hrat Boateng?:)a stym maš pravdu..ešte nedavno pisali či vobec stihne MS..

Reagovat
Arne

Je možnost, že se Lahm přesune nalevo a Boateng bude hrát napravo.

Reagovat
smazaný uživatel

alebo Lahm,Mertesacker,Tasci,Friedrich? Pochybujem že da Badstubera do zakladu..

Reagovat
Arne

Tasci je skvělej hráč s budoucností a jaro neměl zrovna špatný, ale co jsem četl, tak v repre poslední dobou zklamal... To spíš nechat, tak jak to je, a v případě potřeby Jansena nahradit jedním z dvojice Aogo - Badstuber.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak čo sledujem Badstubera tak nalavo nič moc,ale na stoperskej pozicii parada.tak možno nakoniec zahra Holger za chvilku Nemecko-Bosna..

Reagovat
smazaný uživatel

no neviem či je to až taká paráda na stopéra kedže Demichelisa nevytlačil a naopak na lavej obrane je Holger celkom dobrý, kedže sme poslali na hosťovanie Braafheida, nekopol si ani Pranjič, Contento tiež len v záskoku atď. čiže Holger v repre len ako LB

Reagovat
Arne

Jinak stopeři, Lahm a Neuer - klasa.

Reagovat
smazaný uživatel

fasisti...viel Gluck

Reagovat
smazaný uživatel

Itálii jsem teďka nepleť...

Reagovat
smazaný uživatel

Německo

Reagovat
smazaný uživatel

Ako tak pozerám, Nemci ani po takmer 70 rokoch niesú príliš obľúbení

Reagovat
smazaný uživatel

Inak k téme...Môj tip je že sa dostanú do finále a zahrajú si ho s Holandskom.

Reagovat
VdV

OT:Srbove teda pekni hovinko v priprave,nato,ze maji byt jakymsi cernym konem turnaje

Reagovat
smazaný uživatel

Niektori ste ubohy zamyslite sa nad sebou

Reagovat
JIMMY-PO

ale ukľudni sa, nikto tu nepíše o politike, väčšine sú Nemci nesympatický kvôli futbalu a preto, že sa z nich stáva poľsko- turecký mix, proste žiadna identita tak ako Francúzsko

Reagovat
smazaný uživatel

Pozri sa co pisali niektori hore... potom tu nieco pis..a co ? nemoze reprezentovat Nemecko ked sa narodil v Nemecku ?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JIMMY-PO

prečítal som si a o fašistoch to tu nie je a ja som nepovedal že nemôže reprezentovať, povedal som len to, že to niekomu môže vadiť

Reagovat
domingo

Bla bla bla, další prosím.

Reagovat
clinger

Reagovat
homeles8

Pro mě je větší hvězda Per Mertesacker

Reagovat
smazaný uživatel

Teraz o 20:30 ARD (Das Erste) vysielajú prípravný zápas Nemecko - Bosna

Einigkeit un Recht und Freihet - práve sa spieva

Reagovat
smazaný uživatel

* Freiheit

Blüh im Glanze dieses Glückes,

Blühe, deutsches Vaterland!

Reagovat
homeles8

jasný

Reagovat
smazaný uživatel

Neuer - Lahm, Mertesacker, Friedrich, Badstuber - Khedira, Schweinsteiger - Trochowski, Ozil, Podolski - Klose

Reagovat
smazaný uživatel

škoda, že nehraje Müller a Kroos po boku Özila... ale tak Poldi bvá v repre hodně platný...

Reagovat
smazaný uživatel

v podstate okrem Badstubera a Trochowskeho zostava v ktorej sa začne MS (podľa mňa)

myslím že hrať bude Boateng a Marin namiesto tých dvoch čo píšem

Reagovat
smazaný uživatel

spíše doufám, že Lahm zůstane napravo... no a nalevo ať hraje Jansen, Aogo nebo Badstuber, dle toho, kdo bude lepší...

Reagovat
smazaný uživatel

toho Lahma jo, lenže ja tak strašne prajem Boatengovi základ

a Lahm teraz .... alebo Neuer ?

inak proti papierovo slabším teoreticky dvaja útočníci - namiesto Piotra v základe Cacau vedľa Mira (alebo Mario)...

Reagovat
hrundy

co je to jako za útok v tý ideální sestavě??? jakoby nestačilo, že nevzali Kuranyiho, ale nakonec i nejlepší německej útočník Kießling bude vysedávat na lavičce ?

Reagovat
smazaný uživatel

nadáváš na Baroše, když hraje v repre?

Reagovat
clinger

proč by na něj měl nadávat?

Reagovat
smazaný uživatel

protože jeho výkony v klubu a repre se nedají porovnávat...

Reagovat
hrundy

ani moc ne, proč ? :D

Reagovat
smazaný uživatel

protože je to také náš nejlepší útočník...

Reagovat
hrundy

je no, nic nenamítám :)

Reagovat
smazaný uživatel

byla to jen taková otázka

Reagovat
Losinho

Dvojice Muller - Kießling

Reagovat
Losinho

Ten útok

Ale Bastian

Reagovat
homeles8

100. pro Pera Mertesackera

Reagovat
Losinho

OT: Další kritika směrem k Jabulani

Míč pro mistrovství světa se jménem Jabulani sklízí obrovskou kritiku. Nyní se k ní přidal i americký gólman Marcus Hahnemann, jenž míč nazval noční můrou. S míčem z dílny Adidasu si prý neumí poradit ani takoví technici jako Brazilci, které za to zkritizoval generální sekretář FIFA Jerome Valcke. Kouč Carlos Dunga ale "své" Kanárky brání, že to skutečně není lehké.

Kdy to skončí?

Reagovat
homeles8

Po MS

Reagovat
Losinho

To spíš to teprve začne, neúspěšný týmy budou kritizovat, úspěšný chválit (možná)...

Reagovat
homeles8

jj, neúspěšný týmy se budou vymlouvat na míč a na ty trubky od v

Reagovat
homeles8

*a na vuvuzely

Reagovat
smazaný uživatel

skončí to, až někdo řekne: "selhali jsme jako tým, zdůvodňovat naše vyřazení špatným balonem by bylo příliš snadné"

Reagovat
domingo

To se nikdy nestane, nezapomeň, že i kdyby to poražený mužstvo dalo díky zvláštnímu míči 5 gólů, pořád se může vymluvit na vuvuzely.

Reagovat
Losinho

Neprojednávalo se ted někdy zakázání vuvuzel?

Reagovat
homeles8

neprošlo, jsou povoleny

Reagovat
Losinho

Na poháru FIFA mě ty trubky buzerovaly i v televizi a ted abych to vydržel zase, fakt humus.

Reagovat
domingo

Nebuď netolerantní.

Reagovat
Losinho

Reagovat
homeles8

Já to prostě nevnímal a nechápu co na tom lidem vadí. V Evropě zase řvou jak vožralí. Nevim, já když jsem to poprvý zapnul, tak jsem se zasmál a to byla veškerá moje reakce na trubky v poháru.

Reagovat
homeles8

to jsem zvědavej, kdo to řekne.

Reagovat
smazaný uživatel

asi nikdo, jedině trenér, který už teď ví, že po MS skončí...

Reagovat
domingo

Nikdy, je to takovej kolorit.

Reagovat
smazaný uživatel

Skoda, ze nejdu Adler s Ballackom a aj Howedes bude trochu chybat, no mohli by sa aj bez nich dostat aspon do semifinale

Reagovat
smazaný uživatel

15. Džeko 0:1

Reagovat
homeles8

Reagovat
Losinho

Džeko

Reagovat
smazaný uživatel

oni su schopni rozbehnut sa a skoncit az vo finale, v tom ich obdivujem ako reprezentaciu... nemaju extra najdrahsi kader ale srdce pre dres

Reagovat
smazaný uživatel

Němci.

Reagovat
homeles8

-

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

No, vyblil ses, tak zase upaluj...

Reagovat
smazaný uživatel

Nebud drzý.... skopčáku.

Reagovat
Arne

Já jsem s Vysočiny a dá se říct, že bydlím na kopci, takže když to oprostím od spojení s Němci, tak se na tebe za tohle označení nemůžu zlobit.

Reagovat
smazaný uživatel

Uff... eště že tak,už sem měl na krajíčku.

Reagovat
Arne

Ale no tak...

Reagovat
smazaný uživatel

Fotbaloví Němci jsou mpro mně nej nej nej ( samé zápory ) tým světa. Proto ten ( )

Reagovat
Arne

"Někdo se třeba štítí pečeného vepře, někdo šílí, sotva vidí kočku, pro změnu jiný neudrží moč, jakmile slyší zakvílet dudy. Náklonnost, ta paní vášně, řídí se jen tím, co ráda a co nerada, a už ničím jiným. A stejně jako nelze říct, proč... blah blah..."

Ne, já to beru, prostě sto lidí, sto chutí...

Reagovat
One-Real

Arne, slyšel sem, že jedeš taky na letní sraz, je to pravda?

Reagovat
Arne

Dneska mě yarda pozval, takže takhle předběžně jo, jedu.

Reagovat
One-Real

ok, paráda

Reagovat
Arne

Jojo

Reagovat
One-Real

lidí bude asi hodně..co mi psal yarda, asi 21 potvrzenejch a několik ještě neví..paráda

Reagovat
Arne

Jakej na těhlech srazech bejvá tak program?

Jinak já jsem docela introvert, takže budu potřebovat chvilku na rozkoukání, ale už se těším.

Reagovat
One-Real

hele minulej rok to bylo hlavně fotbal + popíjení + pojídání + pokecání + poker a ostatní zábava..očekávám to podobně..hele já tam minulej rok, byl jako naprostej "benjamínek" a ve 14 to byla docela sranda, ale rozkoukával jsem se teda taky docela dlouho

Reagovat
Arne

Ok, dík za info.

Reagovat
One-Real

v pohodě

Reagovat
domingo

Poker, jo?

Reagovat
One-Real

jedeš taky?

něco ve smyslu pokeru tam pokud pamatuju bylo + sázky a dostihy

Reagovat
domingo

Sázky a dostihy beru

Měl bych.

Reagovat
PJ

Ježiš, dostihy neeeee

Reagovat
-Kopy-

V dostizích jsme nejlepší já a fcbéčko

Reagovat
smazaný uživatel

Deti by ale pit nemely

Reagovat
-Kopy-

hlavně ne Frankiiiiiii !!!

Reagovat
smazaný uživatel

"Kopy..seš ****."

Reagovat
PJ

Program? Pivo, fotbal, pivo, grilovacka, bitka na disco, pivo, pokus o fotbal, fernet, Spanhel bleje.. takova normalka

Reagovat
Arne

Jj, o tom jsem si už leccos početl.

Reagovat
smazaný uživatel

Program bývá klidnej a bezproblémovej, nemáš se čeho bát...

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
PJ

Jak že jsi doma vysvětloval to fialový oko?

Reagovat
smazaný uživatel

"Smolný zranění z fotbalu".

Reagovat
One-Real

Z Němců se moc těším na Ozila, už kvůli němu se na ně podívám

Reagovat
smazaný uživatel

No uvidíme, myslím si, že jím bude ve skupině dělat problém hra do plných, zvlášť Ghana a Austrálie se svým silovým fotbalem a mimoevropským stylem.

Reagovat
Tomanatura

Zatím pěkně Bosna Klose je tragický, španý, otřesný. Khedira jakbysmet. A lahmův vlastňáček byl parádní

Reagovat
Arne

Mohl za něj Manu?

Reagovat
Tomanatura

Ani ne. Lahm bojoval s Dzekem o balon a chtěl Edina na penaltě překopnout, ale kopl to do něj a od něj to obloučkem letělo přes Neuera do brány. Srandagól, pak se podívej na replay, ale myslím, že za to nemohl.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemohl. Lahm v nouzi odkopával, trefil Džeka do hrudi a od něj šel oblouček přes Neuera...

Reagovat
Arne

Díky oboum.

Reagovat
smazaný uživatel

no Bosna ani nie velmi pekne, skôr šťastne. Čo sa týka Kloseho tak formou najslabší útočník, spomezdi všetkých čo sú, momentálne ho Cacau schová do vrecka.

Khedira zasa úplne hrozný nebol, len smerom dopredu

Reagovat
smazaný uživatel

Kaj to je?

Reagovat
smazaný uživatel

Deutschland

Reagovat
smazaný uživatel

Pekne Thomas a Marko

Bastian 3:1

za debilov - fanúšikov Bosny čo tam pália

Reagovat
smazaný uživatel

Lahm vé zaváhání napravil vyrovnávacím gólem a Bastian je jistota na penalty

Reagovat
smazaný uživatel

len škoda, že u nás je až dáky štvrtý určený na penalty

Reagovat
Arne

No, moc jistě to nekopl... Poldi to tam narve levačkou a ještě k tomu přesně k tyči, to se nedá chytat. Snad je bude kopat on a snad jich superžolík Marin dost vybojuje.

Jinak Lahmova trefa, to byla paráda.

Reagovat
smazaný uživatel

tak ale Bastian s Poldim jsou nejjistější střelci (v % proměněných střel...) s tím, že Poldi tu poslední penaltu za FCB myslím neproměnil

Reagovat
Arne

Já si na ní asi pamatuju, kopnul to pozemi vedle, co? To už je ale dobrej rok, on je kope prostě suverénně, stejně jako Ballack.

Reagovat
smazaný uživatel

já mam pocit, že to šlo do břevna, ale už si nejsem jistej...

...jinak, teď jsem viděl ty góly a rozebíhal se docela pomalu, takže už bylo jedno jak střílí, protože viděl, kam jde brankář...

Reagovat
SunFells

Marin je na baterky

Reagovat
Carrick

Teď jsem koukal na Němce s Bosnou a moc hezký fotbal ze strany Němců. Docela si mě před MS získali a to jsem nikdy Němce nemusel. Ale teď, jak tam mají řadu mladých šikovných borců, jsou moc sympatičtí. A taky doufám, že bude Löw dávat hodně šancí Marinovi, fantastický fotbalista. Ale totéž i Khedira, Özil...Máme se snad na co těšit.

Reagovat
SunFells

Reagovat
Arne

Řekl bych, že jak si Němci před čtyřmi roky hodně lidí získali a před dvěma lety naopak, tak teď to jejich účinkování bude opět ověnčeno pozitivy.

Reagovat
Ingimir

"Tehdy skončili na MS po prohře s domácími Angličany druzí. O finálovém duelu se však ještě dodnes vedou spory. V normální hrací době totiž skončilo utkání 2:2 a na řadu tak přišlo prodloužení. V něm se trefil Matthews, jenomže do dnešního dne není nikdo se stoprocentní jistotou schopen říci, zda byl míč za brankovou čarou."

nedal ten gól náhodou Hurst?

Reagovat
fantomas

Samozřejmě. Nechápu..

Reagovat
andkoo

tak prvy nemecky vyber, proti ktoremu nic nemam, navyse este aj bez ballacka.. urcite im budem fandit viac ako spanielom, ci tej juhoamerickej sebranke

Reagovat
smazaný uživatel

Německu nic nepreju přímo je nesnaším všechny...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

TO MS NĚMECKO STEJNĚ VAHRÁ !!!

Reagovat
fantomas

200. pro Srby.

Reagovat
Bakary3

Včera jsem koukal na mač s Bosnou a musim říct, že pokud bude hrát Klose, je to oslabení o jednoho hráče.. Je strašně z formy, s Podolskim by měl hrát Cacau.. Určitě by měl dostat šanci i Marin.. Líbil by se mi i Tasci na stoperu, sice je tam Mertesacker zaběhlej, ale byl naprosto otřesnej a nečekám nějaký zlepšení.. Je docela škoda, že maj Němci hodně hráčů z formy, třeba útok je opravdu slabounkej, ale pořád věřim, že nějakej výsledek udělaj.. Snad je k tomu dotáhne Schweinsteiger, ten je výbornej.. Hraje dopředu i dozadu, výborná střela, nezkazí přihrávku, a ty pasy.. Neskutečnej hráč

Reagovat
smazaný uživatel

místo Cacaua bych raději viděl Goméze nebo Kießlinga, ale Gómez hraje lépe, když má vedle sebe útočníka, kterýmu může poslat balon, když se on sám motá po straně vápna...

Reagovat
smazaný uživatel

čo máte tak proti Cacauovi ?? Ja mu naopak základ prajem. Hrá dobre, s Klosem sa nemôže momentálne porovnávať a neviem či Kiessling alebo Mario budú hrať lepšie ako Cacau

Reagovat
smazaný uživatel

hraje dobře... ale je to vlastně Brazilec...

Reagovat
smazaný uživatel

včerajšia zostava len namiesto Trochowskiho Marin, namiesto Kloseho Cacau a namiesto Badstubera Boateng.

Reagovat
smazaný uživatel

místo Trocheho bych uvítal Müllera - Marin bude z lavičky větší zbraní než ze začátku

Reagovat
smazaný uživatel

záloha

Reagovat
smazaný uživatel

záloha

Reagovat
smazaný uživatel

Německo postoupí ze skupiny z 1. místa. V osmifinále se štěstím porazí USA ale ve čtvrtfinále vypadne s Anglií.

Reagovat
smazaný uživatel

Ta anglická žebrota bude ráda za postup ze skupiny

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele