PRAŽSKÉ DERBY NEMÁ VÍTĚZE

17.04.2005, 00:32
Aktuality
V pořadí 261. derby pražských "S" nenašlo vítěze. I když se zdálo, že letenští přece jen Strahov vyloupí, pět minut před koncem jim naděje na plné tři body sebral Karel Piták. Oba týmy se tak musely spokojit s remízou 1:1.

Historie pražského derby v samostatné české lize vypovídá zcela jasně pro Spartu, z 23 zápasů vyhrála jedenáct, její rival Slavie jen dvě. Smírně se oba týmy rozešly jedenáctkrát. Slavie naposledy Spartu pokořila v listopadu 1999. Oba týmy tuto sezonu dělilo propastných 21 bodů, a tak byli v tomto zápase mírným favoritem letenští.

Pro trenéra Karla Jarolíma to byla premiéra na lavičce Slavie a hned musel vést svůj tým v nejsledovanějším zápase u nás! Do základní sestavy domácích se dostal po dlouhé době Pavel Kuka, pro kterého toto derby bylo nejspíš poslední. Sestava Sparty zůstala oproti minulému ligovému zápasu se Zlínem beze změn.

Slavia Praha - Sparta Praha   0:0

Do zápasu lepé vkročili Slávisté, po Pitákově centru hlavou prodloužil Latka na Vlčka, ten však nebyl v ideální střelecké pozici. Poté přihrával mladíček Švec na Gedeona, který míč ještě stihl přistrčit Pitákovi a ten chytrou střelou jen o kousek minul bránu.

Sparťané se pomalu začínali dostávat do tempa a svojí první velkou šanci náležitě proměnili. Zelenkův centr ještě stačila obrana domácích vyhlavičkovat, ale Zelenka na hranici pokutového území míč vybojoval a skvěle našel Juna, nejlepší střelec ligy z nulového úhlu prostřelil Matúše Kozáčika, míč směřující do brány ještě dorazil do sítě Poborský. V 22. minutě vedli hosté 1:0

Sparta mohla po několika minutách radovat z druhé branky, nebýt obětavého skluzu Latky. V 28. minutě se do velké šance dostali i sešívaní, po Pitákově rohu Johana neuhlídal útočníka Slavie Fořta, ale ten hlavičkoval nad břevno.

37. minuta – další šance Sparty, Zelenka se dostal z hranice pokutového území k přízemní střele, Kozáčik ale chytil. Blížil se konec poločasu a Sparta měla ještě jednu šanci, centr Matušoviče do pokutového území našel Medunu a ten hlavou ve velké šanci branku minul.

Hned po poločase byla na hrací plochu vhozena světlice, utkání muselo být na chvíli přerušeno. Naštěstí žádná světlice nezasáhla nikoho z hráčů, a tak se v utkání pokračovalo. První kartu v zápase dostal Slávista Bejbl, když ostrým skluzem zasáhl chodidla Martina Haška. Poté Miroslav Matušovič prověřil z dálky Kozáčika, slovenský brankář bez větších problému chytil. Matušovič měl prsty i v další akci Sparty, parádně našel centrem ke vzdálenější tyči Medunu, bývalý hráč Slovácka ale zakončil nepřesně.

V 55. minutě se Karel Jarolím odhodlal k prvním střídání, Pavla Fořta nahradil Lumír Sedláček. O pět minut později se do velké šance dostala Sparta, ale Jun po přihrávce pod sebe netrefil míč. Poté Juna vystřídal Slovák Marek Čech.

Slavie se postupem času na hřišti ztrácela a nedokázala si vytvořit závěrečný tlak, ale i tak se jí podařilo vyrovnat. Po rohovém kopu Sedláčka vrátil přetažený centr do pokutového území Vlček, míč se dostal k Pitákovi, jeho první střelu zachránil Zelenka na brankové čáře, míč se však bohužel pro domácí odrazil zase k Pitákovi a jeho druhá střela už byla gólová - 1:1

Oba týmy se v následujících minutách pokoušely strhnout vítězství na svou stranu, nejprve se dostal do šance Latka, ale jeho hlavička mířila vedle. Spartě se málem povedlo vsítit v poslední minutě branku, roh zahrával Poborský a neobsazený Petráš jen o kousek minul soupeřovu svatyni. Úplně v samém závěru měla Sparta ještě jednu velkou šanci, ale Kozáčik skvělou robinzonádou vytěsnil Kadlecovu hlavičku.

Jaroslav Hřebík: "Slavie byla nebezpečná, ale my jsme neproměnili šance. Spokojený mohu být pouze relativně."

Karel Jarolím: "Kluci ukázali charakter, dokázali vyrovnat nepříznivý vývoj zápasu. Šance ale byly na obou stranách, takže spokojenost je jen částečná."

Slavia tak opět Spartu neporazila. Tým trenéra Hřebíka má v tuto chvíli na čele ligové tabulky náskok 16 bodů na Teplice, které se dnes představí v Blšanech. Slavia je zatím třetí, ovšem do pondělí se před ní mohou dostat hned tři další týmy - Olomouc, Ostrava a Jablonec. Stíhací jízda za Teplicemi se tedy Slavii zatím příliš nedaří a ani v boji o Pohár UEFA není nic jisté...

Autor: David Kubáň

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Junko si asi už nekopne...ale hra jde nahoru, z toho mám radost...Slávisti jsou ubožáci...ani druhý nebudou...Liga není tak špatná jak se říká..ten kdo má rád fotbal tak na něj skutečně nekouká jen v tv ale sám naněj vyrazí...

Reagovat
HOST*Slávista

Ty největší ubožáci jsou sparťani,blbci měli takovejch šancí a hovno hovno.No nic,já se nezlobim Jun-tragéd,nechápu,jak může takovej debil hrát v repre...

Reagovat
smazaný uživatel

Možná je Jun tragéd, ale Slavia je tým tragédů...

Reagovat
Xavi

Slávisti jsou ubožáci??? Být spartanama, tak držím hubu za tu frašku s tou korupční aférou!! Prosím tě, kdyby tady fungovala nějaká spravedlnost, tak Sparta by už nehrála ani ligu!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Já pořád nevím, co máte s tou aférou?

Dokázalo se Spartě něco? Nic. Tak mlč a neotírej si o Spartu ústa. A že jsou Slávisti tragédi už dnes ví každej. Nemají Staďák, výsledky, mužstvo a teď už ani hrdost a tvář. Prostě se Leškovi povedlo je totálně rozložit . Je mi to trochu líto. A ještě víc líto je mi, že jste svého hrobníka Lešku ještě od vás nevykopli. To je neskutečný .

Na Slávii mě štvou jen její příznivci, kteří si svoje bolístka z toho, že se Slávii nedaří hojí tím, že plivou na Spartu dost nechutný jedy.

Takže ač Sparťan: Slávisti vzmužte se, máte na to. Vaše místo je těsně za náma a né v propadlišti dějin, kam se nezadržitelně řítíte

Reagovat
Xavi

Jestli ty nejsi humorista??? Ještě mi řekni, že věříš i tomu, že pan Zejda měl opravdové kapry... Hochu Sparta je prohnilá stejně jako celý český fotbal!!! Když mě přece někdo půl roku obviňuje z korupce na základě jednoho domnělého telefonátu a nakonec se přijde na to, že to ani nebyl hlas koho si mysleli!!! Tak co udělám??? No okamžitě podám žalobu na toho , kdo mě obvinil, abych si očistil jméno a určitě bych to nenechal jen tak!!!! Co udělala Sparta??? Držela hubu a drží ji i teď, protože ví, že je v tom až po uši a čeká až to vyšumí!!! I její vlastní fanoušci byli nespokojení s tím jak to "očištění" dopadlo! Myslel jsem , že nikdo nevěří, že by tam někdo mohl být čistý, ale jak vidím, tak vyjímka potvrzuje pravidlo...

Reagovat
Xavi

A ještě něco. Když už jsi tady připomněl ten stadion, tak se v prvé řadě podívej jakým způsobem ho postavila Sparta... Ve Slávii se nenašel nikdo, kdo by obešel snad všechny proceduri k postavení stadionu a nechal se zavřít...

Reagovat
smazaný uživatel

No tak zaprvé - napsat "procedurI" je vážně velkej odvaz.

Za druhé - když je celej českej fotbal prohnilej (jak píšeš), tak proč pořád lidi napadají Spartu?

O toto mi jde. Já vím, že Sparta asi taky uplácela, ale KURVA mě hrozně sere, že každej vidí jen tu Spartu a né ostatní kluby. PROČ NEDÁTE SPARTĚ POKOJ, KDYŽ UPLÁCELI VŠICHNI?

Odpověď je jasná - závidíte a chcete Spartu potopit na vaši úroveň chtě nechtě. To mě fakt hoooodně štve

A nakonec zatřetí - Sparta postavila staďák bez stavebního povolení. To je fakt, stávat by se to nemělo a je to špatné, ale zase na druhou stranu jde jen o formalitu, protože to stavební povolení by Sparta stejně dostala a staďák by stál o rok později. Vymlouvat se, že nemá Slávie staďák na to, že nebyl nikdo, kdo by obešel zákony . To je fakt humorné

Prostě nemáte PRACHY A DOBRÝ VEDENÍ. O tom to je.

Nakonec. Vy už stavební povolení máte, takže proč se v Edenu nic neděje . Už nemusíte obcházet zákony, jako ta "hnusná zkorumpovaná" Sparta.

Přiznej si to. Za Spartou kulháte úplně ve všem, co dělá fotbalový klub fotbalovým klubem .

Právě to je na Slávii špatné. Vy vaše problémy svádíte stále na někoho jiného (většinou na Spartu, popř. Košťála - což vyplývá ze staré slávistické bolesti - závist - závidíte vše, co má Sparta a vy ne ). Měli byste si vyhrnout rukávy, sednout si, rozebrat situaci, co je špatné a co je dobré, a vyvodit důsledky (vyhodit současné vedení v čele s LEŽkou. Jinak to lepší nebude, to mi věř

Reagovat
Xavi

Za procedurI se samozdřejmě omlouvám, ale o to tu vůbec nešlo! NO nic! Spartu všichni napadají proto, jakým způsobem z toho vyvázla! Jinak já jsem Spartu se Slávii v ničem nesrovnával!!! A taky jsem vůbec nesváděl problémy Slávie na Spartu! A už vůbec jsem se nevymlouval na to, že Slávie nemá stadion díky tomu, že nikdo neobešel zákony!!! Četl jsi vůbec ten můj příspěvek???

Reagovat
smazaný uživatel

Spartu se Slávií srovnáváš v přeneseném slova smyslu už v úvodu: viz. Slávisti jsou ubožáci? Být Sparťanama, tak držím hubu .... To je podle mě přímé srovnání ...

Problémy Slávie jsi nesváděl na Spartu, jako většina Slávistů, což ti slouží ke cti . To jsem myslel obecně.

A že jsi se nevymlouval na to, že Slávie nemá staďák, protože nikdo nechtěl obejít zákony . To s tvýho příspěvku jasně vyplývá, viz. citace: "Ve Slávii se nenašel nikdo, kdo by obešel snad všechny proceduri k postavení stadionu a nechal se zavřít...".

Takže:

1. My dva se asi neshodnem

2. Ujasni si argumenty, protože jedním příspěvkem vyvracíš druhý

3. Nechme Spartu spát. Je a doufám, že bude, pořád nejlepší

Reagovat
Xavi

Slávisti jsou ubožáci? Být sparťanama, tak držím hubu ... - Tak to není srovnávání ani náhodou!!! A to jak jsem napsal, že ve Slávii se nenašel nikdo, kdo nechtěl obejít zákony k postavení stadionu - jsem nemyslel v žádném případě jako výmluvu, že Slávie nemá stadion (zato si můžou sami!!!) , ale tím jsem ti chtěl jen připomenout jak ho postavila Sparta!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Já myslím, že je konec diskuse

Ale pokecali jsme si pěkně, ne?

Reagovat
Xavi

No jasně

Hlavně, že si rozumíme

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele