POZVÁNKA NA 28. KOLO GAMBRINUS LIGY

30.04.2004, 17:17
Aktuality
Mimořádně zajímavé bude nadcházející 28. kolo naší nejvyšší fotbalové soutěže. Vrcholí v něm napínavý boj o titul stejně jako záchranářský thriller a navíc se ve třech utkáních střetne šest prvních celků z tabulky. Šlágrem kola však bude bezesporu „velké moravské derby“ mezi Olomoucí a Ostravou.

Tedy mezi čtvrtým a prvním. Druhá Slavia cestuje v pondělí na půdu šestého Synotu, třetí Sparta hostí v neděli večer Zlín. Všechny sestupem ohrožené týmy hrají venku: čtrnáctý Žižkov v Příbrami, předposlední Blšany v Budějovicích a již skoro utopená Plzeň v Teplicích. Osmičku zápasů doplňují duely Opava – Liberec a Jablonec – Brno. Netradiční začátky jednotlivých utkání jsou ovlivněny prvomájovými svátky, vstupem republiky do EU a probíhajícím mistrovstvím světa v ledním hokeji a to především nedělním zápasem mezi ČR a Švýcarskem (od 16.15 hodin).

Pojďte na fotbal!!

SFC Opava (11. místo, 31 bodů) – Slovan Liberec (7. místo, 37 bodů)
Sobota, 1. května od 17.00 hodin
Stadion v Městských sadech, Opava
Rozhodčí: Královec – Gulajev, Talpa
Poslední zápasy: Plzeň – Opava 0:1, Liberec – Synot 3:3
Vzájemný zápas na podzim: 1:3
Před jarní částí byla opavská fotbalová družina kolem technika a střelce Filipa Dorta nejvíce pasována do role sestupových adeptů. Všechno je ale jinak a tři kola před koncem může udělat rozhodující krok k záchraně – stačí jí k tomu maličkost, porazit Liberec. Slovan sice před dvěma lety slavil titul, letošní – hodně nevyrovnanou – sezónu však dohrává úplně jiné mužstvo a v podstatě už maximálně postoupí do poháru UEFA. V Opavě mu budou chybět Kisel, Polák (karetní tresty) a Janů (zranění).
Eurofotbal.com tipuje: 1

Sigma Olomouc (4. místo, 49 bodů) – Baník Ostrava (1. místo, 57 bodů)
Neděle, 2. dubna od 13.35 hodin (přímý přenos TV Nova)
Andrův stadión, Olomouc
Rozhodčí: Jára – Vodička, Zlámal
Poslední zápasy: Slavia – Sigma 3:1, Baník – Teplice 1:0
Vzájemný zápas na podzim: 1:2
Hit kola se hraje na Hané. Domácí přivítají vedoucí tým tabulky a budou mu chtít nejen oplatit podzimní porážku 1:2, ale také si udržet šanci na druhé místo, zajišťující postup do kvalifikace o Ligu mistrů. Proto budou podle slibu trenéra Uličného hrát velmi útočně. Baník může v případě výhry slavit vymodlený titul, nikdo by ho již nemohl předstihnout, ale na Andrově stadiónu se i jeho extrastřelcům Heinzovi a Matušovičovi bude skórovat velmi těžce: Sigma tu na jaře ještě neinkasovala.
Eurofotbal.com tipuje: 0

Marila Příbram (13. místo, 30 bodů) – Viktoria Žižkov (14. místo, 26 bodů)
Neděle, 2. dubna od 19.30 hodin
Stadion v U Litavky, Příbram
Rozhodčí: Helebrant – Krátký, Hábl
Poslední zápasy: Blšany – Příbram 1:0, Žižkov – Budějovice 1:0
Vzájemný zápas na podzim: 0:1
Rozpačitě hrající Příbram se nebezpečně přiblížila sestupovému pásmu a má proto jediný úkol: vyhrát. Viktorka se neustále drží na hraně, před sestupovými patnáctými Blšany je jenom díky lepšímu skóre a pokud nechce spoléhat na výsledky ostatních, musí bodovat.
Eurofotbal.com tipuje: 0

České Budějovice (8. místo, 36 bodů) – Chmel Blšany (15. místo, 26 bodů)
Neděle, 2. dubna od 19.30 hodin
Stadion na Střeleckém ostrově, České Budějovice
Rozhodčí: Vidlák – Amler, Petřík
Poslední zápasy: Žižkov – Budějovice 1:0, Blšany – Příbram 1:0
Vzájemný zápas na podzim: 2:2
Doma téměř neporazitelné Budějovice podlehly před týdnem na Žižkově 0:1 a hned přivítají dalšího druholigového adepta. Blšany se ovšem na jaře neuvěřitelně zvedly a bod by pro ně měl cenu zlata. Udrží si skvělou fazónu kanonýr Zelenka?
Eurofotbal.com tipuje: 1

FK Teplice (9. místo, 33 bodů) – Viktoria Plzeň (16. místo, 19 bodů)
Neděle, 2. dubna od 19.30 hodin
Stadión Na Stínadlech, Teplice
Rozhodčí: Čecháček – Ondo, Handlíř
Poslední zápasy: Baník – Teplice 1:0, Plzeň – Opava 0:1
Vzájemný zápas na podzim: 0:2
Teplice byly letos mužstvem dvou tváří: šokovaly Evropu postupem do třetího kola poháru UEFA, ovšem v lize zůstaly daleko za svými možnostmi. Plzeň, které nepomohly ani věhlasné posily (trenér Cipro či útočník Siegl) už má jen teoretickou šanci na záchranu, musí bezpodmínečně vyhrát a to samozřejmě na Stínadlech nebude snadné.
Eurofotbal.com tipuje: 1

FK Jablonec (10. místo, 32 bodů) – 1. FC Brno (12. místo, 30 bodů)
Neděle, 2. dubna od 19.30 hodin
Stadión Střelnice, Jablonec
Rozhodčí: Poledník – Hruška, Novák
Poslední zápasy: Zlín – Jablonec 2:0, Brno – Sparta 0:0
Vzájemný zápas na podzim: 1:1
Další z řady duelů, ve kterém jde o potvrzení ligové příslušnosti. Domácí se pod trenérem Radou prezentují solidními, vyrovnanými výkony a vyhrát chtějí i tentokráte. Brno se propadlo až 12. příčku, přestože v uplynulých dvou týdnech úspěšně hrálo s oběma pražskými „S“.
Eurofotbal.com tipuje: 0

Sparta Praha (3. místo, 49 bodů) – Tescoma Zlín (5. místo, 41 bodů)
Neděle, 2. dubna od 19.30 hodin
Toyota Aréna, Praha – Letná
Rozhodčí: Beneš – Pokorný, Míka
Poslední zápasy: Brno – Sparta 0:0, Zlín – Jablonec 2:0
Vzájemný zápas na podzim: 0:1
Sparta se rve o druhé místo, hodně sil i dva body ji stála poslední remíza v Brně. Chybět proto budou potrestaní obránci Homola a Johana, které nahradí uzdravení Petráš s Hübschmanem. Zlín přijel pro bod a chce tak potvrdit letošní mimořádně úspěšnou sezónu. Navíc v posledních třech ligových měření sil letenské porazil.
Eurofotbal.com tipuje: 1

1. FC Synot (6. místo, 39 bodů) – Slavia Praha (2. místo, 49 bodů)
Pondělí, 3. května od 16.40 hodin (přímý přenos TV Prima)
Městský sportovní areál, Uherské Hradiště
Rozhodčí: Puček – Pustka, Chytil
Poslední zápasy: Liberec – Synot 3:3, Slavia – Sigma 3:1
Vzájemný zápas na podzim: 0:2
Domácí se stále drží v popředí ligové tabulky a na novém stadiónu v Uherském Hradišti ještě neprohráli. Pro Slávisty zápas pravdy, porážka je zřejmě odsoudí do Intertoto Cupu, remíza do poháru UEFA a pouze výhra je nasměruje do vysněné kvalifikace Ligy mistrů.
Eurofotbal.com tipuje: 0

Autor: Lubomír Pavlan

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Mam vedle compu Napoleona.... bude se slavit

Reagovat
smazaný uživatel

Bolfík se zase ukázal v pravý čas! je to tady

Reagovat
HOST*Bill

Doufám že to BANÍK v lize mistrů dotáhne daleko

Reagovat
PJ

Čeká ho předkolo a v něm těžkej soupeř. Mam takovej pocit.....

Reagovat
HOST*Bill

Když titul nevyhrála sparta,slavia nebo sigma a vyhrál ji baník tak chci aby se v evropě nemluvilo jen o spartě ,ale o víc českých klubech.

Reagovat
PJ

Já samozřejmě budu Baníku přát, aby se do LM dostal. Přestože sem sparťan. Jen se bojim toho, že v létě odejde pár hráčů (Bolf už je jistej a že má Baník v obraně problémy, když někdo vypadle, to ukázal zápas se Slavií) a tým se rozpadne stejně jako Sparta za Hřebíka, když mu prodali Haška. Jistý je, že Baník bude v losu nenasazenej, takže může chytit silnýho soupeře a může dostat pěknou nakládačku...

Reagovat
HOST*Bill

Já jsem taky sparťan,ale kdo si pomyslel že postoupí do osmifinále LM ve společnosti chelsea,lazia a besiktase.I baník může překvapit.neříkám že musí postoupit do osmifinále,ale do základní skupiny postoupit může

Reagovat
PJ

Překvapit můžou a bylo by to skvělý. Jen hodně záleží na losu, nějak si nedovedu představit, co by dělali s Juventusem, Barcelonou, nebo Manchesterem...

Reagovat
HOST*Bill

To máš pravdu.

Reagovat
HOST*Bill

z těch soupeřů který může Baník dostat v předkole bych mu nejvíc přál psv eindhoven

Reagovat
PJ

Mno, to by možná eště bylo hratelný. Ale myslim že ať to bude kdokoli, Baník v tom dvojzápase favoritem určitě nebude...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele