POZVÁNKA NA 17. KOLO GAMBRINUS LIGY

12.02.2004, 16:07
Aktuality
Je to tady!! Po více jak dvou měsících se opět rozjede naše nejvyšší fotbalová soutěž. A zdá se, že po letech je konečně zaděláno na pěkné divadlo: v čele je někdo jiný než Sparta a zásadní otázka proto zní – podaří se Baníku uhájit sedmibodový náskok z podzimu??

Hodně napovědět může už víkendové 17. kolo. Vedoucí tým tabulky jede na horkou půdu do Liberce, odkud se body příliš nevozí; Pražané naopak počítají s tutovým ziskem tří bodů na hřišti možná zbytečně již předem k sestupovým starostem odepsané Opavě. Další pronásledovatelé Ostravy mají výkonnostně rozdílné soupeře: Slavia přivítá beznadějně poslední Blšany, Zlín jede do průměrných a bezstarostných Budějovic a Olomouc hostí nevyzpytatelný Jablonec.

Slovan Liberec (6. místo, 26 bodů) – Baník Ostrava (1. místo, 36 bodů)
Sobota, 14. února od 14.25 hodin (přímý přenos TV Nova)
Stadion U Nisy, Liberec
Rozhodčí: Vidlák - Gulajev, Krátký, Gruber
Vzájemný zápas na podzim: 1:1
Před televizními kamerami se odehraje první letošní utkání Gambrinus ligy. A bude se určitě na co dívat, zatímco vedoucí Baník – jak říká jeho trenér Komňacký – posílil tím, že udržel úspěšný podzimní kádr pohromadě (tedy i s tahouny Heinzem, Látalem, Bolfem, Pospěchem a dalšími), domácí příznivci jsou jistě nesmírně zvědavi, jakým výkonem se bude prezentovat jejich významně obměněné mužstvo (kompletní trenérská rošáda, odchod Kolouška a Kinského, nejistý Holeňák, posila do útoku Došek).
Eurofotbal.com tipuje: 0

SCF Opava (11. místo, 20 bodů) – Sparta Praha (2. místo, 29 bodů)
Sobota, 14. února od 17.00 hodin
Stadion v Městských sadech, Opava
Rozhodčí: Dvořáček - Talpa, Chytil, Poledník
Vzájemný zápas na podzim: 0:4
Opava bude mít na jaře vzhledem k náročnému losu problémy, říká se. Je pravda, že udržela Dorta, je však otázka, jestli jí objev podzimu v utkání proti celku, ze kterého do Slezska odešel před sezónou na hostování, bude nějak platný. Kádr Sparty totiž praská ve švech hvězdnými hráči (pět hráčů v nominaci na přátelák s Itálií) a papírově je tedy už rozhodnuto.
Eurofotbal.com tipuje: 2

1. FC Synot (7. místo, 25 bodů) – 1. FC Brno (10. místo, 21 bodů)
Sobota, 14. února od 17.00 hodin
Městský sportovní areál, Uherské Hradiště
Rozhodčí: Čuřín - Amler, Petřík, Čecháček
Vzájemný zápas na podzim: 1:3
Synot se na konci podzimu po příchodu trenéra Jarolíma rozjel, slováckou euforii navíc podpořilo otevření zbrusu nového stadiónu v Uherském Hradišti. Podobnou radost zažívalo Brno na začátku sezóny, ovšem i když má momentálně jen o čtyři body méně než Synot, který se už definitivně musí obejít bez kanonýra Kowalíka, jede na jih Moravy v roli jasného outsidera.
Eurofotbal.com tipuje: 1

Slavia Praha (4. místo, 27 bodů) – Chmel Blšany (16. místo, 9 bodů)
Sobota, 14. února od 17.00 hodin
Stadion Evžena Rošického na Strahově, Praha
Rozhodčí: Beneš - Filípek, Pokorný, Adam
Vzájemný zápas na podzim: 2:0
Slavia je před jarem velkou neznámou. Měnila trenéry, odešly opory Petrouš s Dostálkem, objevil se Koloušek. Výsledky zimní přípravy byly velmi nevyrovnané, byť trenér Csaplár hovoří o spokojenosti. Proti Blšanům by však sešívaní neměli zaváhat, obzvláště, pokud tajně sní o útoku na Ligu mistrů.
Eurofotbal.com tipuje: 1

Viktoria Žižkov (15. místo, 12 bodů) – Viktoria Plzeň (14. místo, 13 bodů)
Neděle, 15. února od 10.15 hodin
Fotbalový stadion Viktorie Žižkov, Praha
Rozhodčí: Helebrant - Vodička, Míka, Zejda
Vzájemný zápas na podzim: 2:0
Bitva o udržení, tak je nazýván souboj dvou Viktorek, které v tabulce dělí jedno místo a jeden bod. Na sestupové pozici je nyní pražský celek, ale výhra by karty obrátila. Tomu se samozřejmě bude snažit za každou cenu zabránit spiklenecké duo Cipro – Siegl na straně plzeňské. Karty jsou rozdány jasně: kdo prohraje, padá do propasti.
Eurofotbal.com tipuje: 1

Marila Příbram (12. místo, 18 bodů) – FK Teplice (9. místo, 21 bodů)
Neděle, 15. února od 17.00 hodin
Stadion v U Litavky, Příbram
Rozhodčí: Řehoř - Tulinger, Lhoták, Královec
Vzájemný zápas na podzim: 0:1
Domácí již bez vůdce a vyhaslého střelce Siegla, hosté naopak s notně pozměněným kádrem: během zimní pauzy se v přestupové politice činili nejvíce hned po Spartě. Fanoušci se těší hlavně na zbrusu nové útočné duo Kowalík – Mašek, stejně jako na příchozí ze Sparty (Krmaš, Klein) a bývalého slávistu Kuchaře.
Eurofotbal.com tipuje: 2

České Budějovice (8. místo, 22 bodů) – Tescoma Zlín (5. místo, 27 bodů)
Neděle, 15. února od 17.00 hodin
Stadion na Střeleckém ostrově, České Budějovice
Rozhodčí: Jára - Zlámal, Pastyřík, Paták
Vzájemný zápas na podzim: 0:2
Hned úvodní jarní zápas může naznačit, zda-li si Valaši udrží svou podzimní formu, která je dostrkala až na nečekané páté místo. Budějovice budou poprvé hrát bez opory Sivoka (odešel do Sparty), ale naopak s Kafkou a Kuličem (oba z Příbrami).
Eurofotbal.com tipuje: 1

Sigma Olomouc (3. místo, 27 bodů) – FK Jablonec (13. místo, 17 bodů)
Pondělí, 16. února od 16.40 hodin (přímý přenos TV Prima)
Andrův stadión, Olomouc
Rozhodčí: Puček - Pustka, Hruška, Závodný
Vzájemný zápas na podzim: 2:0
Hanáci se těší na zisk tří bodů, ovšem se zarputilým a nepředvídatelným Jabloncem to jednoduché mít nebudou. Sigma sice udržela slovenské ostrostřelce Babniče a Reitera, ale už v prosinci přišla o ofenzivní tank jménem Vlček, z Jablonce zase prchl Mašek do Teplic a nahradit ho má Smíšek z Viktorie Plzeň.
Eurofotbal.com tipuje: 1

Autor: Lubomír Pavlan

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Eurofotbal.com tipuje výhru Baníku!!! Liberec bude slabej. Spíš větřím ztrátu Sparty v Opavě, i když Gluščovi moc přeju, aby konečně hrál to na co má, a že má na hodně. S Rezkem by se mohli dobře doplňovat. Štajner bude jen střídat a hrát jen 2 zápasy proti Milánu. Posila

Reagovat
PJ

Tipuj za sebe, jo?

Reagovat
HOST*Vašek

Blbost Baník i Sparta jasně vyhrajou.Nejsou to žádný béčka.Baník bude mít ale větší problémy.

Reagovat
smazaný uživatel

Baník už nic nezastaví. Titul!!!!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele