Potvrzeno: Manchester United získal útočníka Martiala

01.09.2015, 18:34
Aktuality
Největší sága "Deadline Day" je u konce. Manchester United dotáhl do úspěšného závěru jednání s Monakem o příchodu Anthony Martiala, jenž na Old Trafford podepsal čtyřletou smlouvu s opcí...

Martial je odchovancem Lyonu, odkud před dvěma lety zamířil do Monaka, kde se prakticky okamžitě začal prosazovat do prvního týmu. Loni pak už byl jeho nedílnou součástí.

Během minulého ročníku nastoupil 19letý útočník za knížecí celek do 48 soutěžních zápasů, ve kterých si na své konto připsal dvanáct gólů. Další už pak nepřidá, neboť se za necelých 50 milionů eur stěhuje do Manchesteru United. "Jsem z přestupu do Manchesteru United nadšený. Monaku za poslední dva roky děkuji," prohlásil Martial. "Vždy jsem chtěl hrát v Premier League," dodal.

Red Devils tímto příchodem zacelili mezeru vzniklou odchodem Javiera Hernándeze a dříve Robina van Persieho. "Anthony je přirozeně talentovaný a univerzální ofenzivní hráč s obrovským potenciálem, který během svého působení v Monaku udělal velký pokrok," řekl na adresu nové akvizice manažer Louis van Gaal. "Jsem rád, že jsme ho získali a věřím, že bude ve svém progresu nadále pokračovat. Má všechny atributy, aby se stal top hráčem, musíme mu ale dát čas," nabádá.

Nadějný útočník je pravidelným mládežnickým reprezentantem Francie, za seniorský tým však zatím Martial nenastoupil. To už by ale nemělo platit dlouho, neboť ho kouč Didier Deschamps nominoval k nejbližším přátelským zápasům s Portugalskem a Srbskem.

Autor: Jiří Vojík / bbc.com

Komentáře (1006)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele