Pokorný vyměnil Liberec za Montpellier

23.01.2017, 21:10
Aktuality
Montpellier dotáhl příchod obránce Lukáše Pokorného. Ten se do francouzského klubu stěhuje z libereckého Slovanu, ve svém novém působišti se dohodl na smlouvě do roku 2020...

Pokorný je odchovancem Slovanu, za který pravidelně nastupuje třetí sezónu, letos však vinou zranění kolena na podzim dva měsíce chyběl. 23letý stoper rovněž plnil roli kapitána.

Za toho nyní musí Liberec sehnat náhradu, neboť český reprezentant se za blíže neupřesněných podmínek přesunul do Montpellieru, kde uzavřel smlouvu na tři a půl roku.

"Zahraniční angažmá jsem si chtěl vyzkoušet vždy. Že se to povedlo již nyní, při realitě podzimních zdravotních trablů, je až neuvěřitelné," uvedl Pokorný pro internetové stránky severočeského klubu. "Liberec zůstává nadále mým klubem. Jakkoliv nyní neprochází jednoduchým obdobím, dokáže se zvednout. Budu mu nadále držet palce," doplnil Pokorný.

"Mám rozporuplné pocity. Lukáš je odchovancem našeho klubu, jeho přestup je tedy vynikající vizitka pro naši akademii. Na druhou stranu nám bude velmi chybět. Podobná nabídka ale může přijít jen jednou za život. Věřím, že svou šanci uchopí dobře," řekl sportovní ředitel Slovanu Jan Nezmar.

Pokorný věří, že francouzská liga pro něj bude ideální. "Je mi jasné, že jdu do vysoce konkurenčního prostředí, kde si svoji pozici budu budovat od začátku. Nicméně měl jsem možnost mluvit s trenérem i dalšími členy sportovního vedení a šanci dostanu. Je pouze na mně, jak s ní naložím," řekl Pokorný.

"Víme, že pro Lukáše ani Liberec nebylo rozhodnutí jednoduché. Hráč je odchovancem Slovanu, nosil kapitánskou pásku, ke klubu i regionu má velmi silný vztah. Nabídka Montpellieru však byla velmi konkrétní a především motivační směrem k dalšímu sportovnímu vývoji Lukáše. Ve Francii na něj čeká velmi kvalitní soutěž, která ho může fotbalově posunout dále," dodal Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest, která hráče zastupuje.

Urostlý stoper, který je po Janu Sýkorovi (Slavia) druhou odcházející oporou, loni pomohl Liberci ke konečnému třetímu místu a postupu do Evropské ligy, letos se však Slovanu nedaří a zatím se pohybuje až na 13. pozici. Na úplně stejné příčce se pak nachází MHSC.

Autor: Jiří Vojík / mhscfoot.com, ČTK

Komentáře (462)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele