POHÁR UEFA: SLAVIA VE DRUHÉM KOŠI

30.09.2005, 13:34
Aktuality
Čtyřicet klubů z devatenácti evropských zemí si ve čtvrtek zajistilo účast ve druhém kole letošního ročníku Poháru UEFA a právě tyto celky bude velice zajímat úterní los osmi pětičlenných skupin. Již dnes však každé mužstvo zná sedm klubů, na které jistě nenarazí. Týmy totiž byly na základě koeficientů rozděleny do pěti výkonnostních košů. Z českých celků bude v osudí pouze pražská Slavia.

Druhá fáze Poháru UEFA bude probíhat stejně jako loni. Čtyřicet týmů bude rozděleno do osmi pětičlenných skupin, v nichž se bude hrát systémem každý s každým. Oproti Lize mistrů je zde však jeden zásadní rozdíl. Mužstva se navzájem střetnou pouze jednou, což znamená, že se dvakrát představí před domácím publikem a dvakrát pocestují na půdu soupeře. Z osmi skupin si postup do třetího kola vybojují první tři celky, které poté na požadovaných 32 doplní týmy, jež v základních skupinách Ligy mistrů obsadí třetí místa.

Los druhé fáze začne v úterý 4. října ve dvanáct hodin středoevropského času ve švýcarském Nyonu. Již teď je jisté, že se Slavia Praha neutká ani s jedním ze sedmičky Marseille, PAOK Soluň, CSKA Moskva, Basilej, Middlesbrough, Espanyol a Lens. Všechny tyto celky totiž byly společně se "sešívanými" zařazeny do druhého výkonnostního koše.

ROZDĚLENÍ DO KOŠŮ
1. koš: CSKA Moskva - obhájce trofeje (Rusko, 34,469), AS Řím (Itálie, 73,191), VFB Stuttgart (Německo, 58,166), AS Monako (Francie, 53,324), Hertha Berlín (Německo, 46,166), Lokomotiv Moskva (Rusko, 38,469), Besiktas Istanbul (Turecko, 37,872), AZ Alkmaar (Nizozemsko, 37,145).
2. koš: Sevilla FC (Španělsko, 36,326), Olympique Marseille (Francie, 36,324), PAOK Soluň (Řecko, 35,715), Slavia Praha (Česká republika, 35,223), FC Basilej 1893 (Švýcarsko, 33,827), Middlesbrough (Anglie, 32,864), Espanyol Barcelona (Španělsko, 29,326), Racing Lens (Francie, 29,324).
3. koš: Šachtar Doněck (Ukrajina, 28,200), SC Heerenveen (Nizozemsko, 26,145), Dnipro Dnipropetrovsk (Ukrajina, 24,200), Hamburger SV (Německo, 24,166), CZ Bělehrad (Srbsko a Černá Hora, 21,012), Bolton Wanderers (Anglie, 20,864), Sampdoria Janov (Itálie, 20,191), Citta di Palermo (Itálie, 20,191).
4. koš: Steaua Bukurešť (Rumunsko, 20,101), Brondby Kodaň (Dánsko, 19,676), Grasshoppers Curych (Švýcarsko, 18,887), Zenit St. Petrohrad (Rusko, 18,469), Levski Sofia (Bulharsko, 18,118), Racing Štrasburk (Francie, 17,324), Stade Rennes (Francie, 16,324), CSKA Sofia (Bulharsko, 15,118).
5. koš: Vitoria Guimaraes (Portugalsko, 14,739), Litex Loveč (Bulharsko, 14,118), Halmstad (Švédsko, 13,076), Viking Stavanger (Norsko, 12,665), Dinamo Bukurešť (Rumunsko, 12,101), Rapid Bukurešť (Rumunsko, 8,101), Maccabi Petach-Tikva (Izrael, 7,218), Tromso (Norsko, 6,665).


V závorkách jsou uvedeny země, ze kterých kluby pochází a jejich výkonnostní koeficienty.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (23)

Přidat komentář
smazaný uživatel

AS Roma, Slavia, Sampdoria, Levski, Tromso

result pre Slaviu: postup

Reagovat
smazaný uživatel

já bych si přál aby na strahov přijeli Sevilla a Zenit

Reagovat
Shevchenko

já AS, Šaktor, Štrasburk a Maccabi

po 2. fázi je šestnáctifinále?!

Reagovat
smazaný uživatel

CSKA je jako obhájce nasazenej, Sevilla nebude krucinálllllllll

Reagovat
Shevchenko

a 24 postupujících doplní z LM:

Rapid , Thun , Pan´kos , Benfica , PSV , Ol´kos , L´pool , Artmedia

Reagovat
smazaný uživatel

AC Milán

Reagovat
Shevchenko

fuck

Reagovat
smazaný uživatel

Jakto, že je CSKA v prvnim i druhym koši ???

Reagovat
Kily

už ne, když jsem ho přehazoval se sevillou, tak jsem ho zapomněl ze druhýho koše smazat

Reagovat
smazaný uživatel

Je to sice trocha od veci ale ja osobne si myslim, ze bundeslige by mali byt opat pridelene 4 miesta pre ligu majstrov. Okrem tymov , ktore tam teraz su a urcite su prinosom pre LM by si to ziadalo este jeden napr: Hamburger SV alebo bayer, ktoremu to sice moc neide . Ako to vidim ja tak kvalita bundesligy sa po utlme opat zvysuje a 4 miesto by si zasluzila. Som zvedavy ako to vidite vy... P.S.: prosim nazory "inteligentov" typu fuuuj skopcacka liga si nechajte pre seba

Reagovat
HOST*RM

Hmm. Je jisté že je némecká liga v Evropě asi tak na 3-4 místě co se týká úrovně ( asi to 4). Možná by tuto možnost měla nějákým způsobem dostat. Například z Belgie jsou v LM 2 kluby přitom si myslím, že Hamburger nebo Leverkusen by možná byly kvalitnější.

Nicméně to my asi neovlivníme.

P.S. Jsem inteligent ?

Reagovat
smazaný uživatel

ja len preto lebo som tu uz videl aj reakcie typu: co vy cobolaci mate porad s tou skopcackou ligou ... inak asi fakt to 4te miesto a v nemecku su urcite 4 tymi ktore patria do LM kdezto o holandsku alebo francuzsku neviem ci sa to da povedat

P.S. si inteligent

Reagovat
smazaný uživatel

Německá liga je pro mě na čtvrtém ne-li pátém místě.

Reagovat
smazaný uživatel

co je potom na stvrtom ? francuzi? nemyslim ... mozna tak tri dobre tymi ale inak odpad

Reagovat
sansiro

Podívej se na výsledky německých mužstev v posledních letech. Všechny dostávají. Nevím, na co by tam měli mít 4 mužstva.

Reagovat
smazaný uživatel

co tym myslis? myslis tym, ze sa leverkusen dostal do finale LM, alebo ze bremy vyradili valenciu z LM? alebo ze leverkusen dal realu trojku? alebo ze bayern je pravidelne aspirant na vitazstvo v LM?... chces tam radsej lille alebo feyenoord ako hamburger? no ja nie. ved aj najslabsi nemecky tym v LM by nabil najlepsi holandsky. Ak si holandska liga zasluzi 3 miesta tak nemecka by 4 mala mat

Reagovat
HOST*michal

Nema cenu se o tom bavit.Kolik týmů bude mít která země v LM určuje národní koeficient.V LM můžou mít 4 týmy jenom první 3 země s nejvyšším koeficientem a to je Španělsko,Itálie a Anglie...Takže záleží jenom na samotných němcích kolik bodíků si vybojujou v evropských pohárech(počítá se to za posledních 5 let).Za první trojicí ale zatim silně zaostávají takže to v nejbližších letech na 4 týmy pro němce nevidim.

Reagovat
HOST*michal

Současný pořadí národů podle koeficientů: 1.Španělsko 59,3 2.Itálie 53,6 3.Anglie 51,7 4.Francie 40,8 5.Německo 39,6 6.Portugalsko 39,5 7.Nizozemsko 35....13.Česko 23....27.Slovensko 10,6 Němci můžou být rádi za ty 3 týmy a budou mít co dělat aby si je udrželi.Portugalci totiž mají myslím jenom 2 týmy ale na němce jim moc nechybí...Za to první 3 je jasná....

Reagovat
HOST*michal

Jo tak chybička.Portugalci měli taky 3 týmy takže němce ohrožuje až Nizozemsko...

Reagovat
smazaný uživatel

Možná že se mýlím, ale holandská liga 3 místa nemá.

Reagovat
smazaný uživatel

ano, sry, holandsko ma len 2 miesta, ale niekedy to bolo tak, ze mali anglicania, spanieli, taliani a nemci 4 tymi. a zda sa mi to trocha nespravodlive hodnotenie, ked tam ma niekto 4 tymi, z ktorych je vacsia sanca, ze niekto pojde daleko a nazbiera body pre celu ligu

Reagovat
HOST*michal

Když měli němci 4 týmy tak měla Anglie pouze 3.Ted se to otočilo...Spravedlivý to rozhodně je protože jak jinak by se dalo určovat kolik týmů z který země má hrát LM...

Reagovat
smazaný uživatel

Národní koeficient se počítá průměrem bodů na mužstvo,takže někdy může být více týmů nevýhoda.Tak jako se to stalo v jedné sezóně nám(Příbram atd.).

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele