POHÁR UEFA - PRVNÍ ZÁPASY SEMIFINÁLE

26.04.2007, 10:59
Previews
Po Lize mistrů načne své semifinále také Pohár UEFA. Rovněž zde se o celkový triumf ucházejí tři kluby z jedné země, v ryze španělském semifinále se střetnou Osasuna Pamplona s obhájcem trofeje ze Sevilly, druhou dvojici pak tvoří Espanyol Barcelona a Werder Brémy...





- (čtvrtek 01:00)
Favorizovaný Werder Brémy se po Celtě Vigo pokusí vyřadil další španělský klub, na jeho štítu by tentokráte měl zůstat Espanyol. Trenér Espanyolu Ernesto Valverde semifinálovou atmosféru moc dobře zná. Před devatenácti lety byl jako hráč u toho, když barcelonský tým nejprve doma porazil Leverkusen 3:0, pak ale stejným rozdílem prohrál v Německu a na pokutové kopy nakonec vypadl.

"Je to historický zápas. Chceme ho vyhrát a zapsat naše jména do historie klubu. Všichni víme, jaká šance je před námi a my se jí pokusíme využít," říká kouč španělského klubu. Valverde sice může v sestavě opět přivítat kapitána Tamuda, vrásky na čele mu ale dělají karetní tresty. Pro ty budou chybět Zabaleta, Chica a především Luis Garcia.

Domácí trápí karty, hosty zase zranění, hrát nemohou Borowski, Mertesacker, Klasnič nebo Wome. "Espanyol hraje doma a v semifinále Poháru UEFA je proto, že si to zaslouží. Vyřadili Benfiku, protože byli lepší. Budou hodně nebezpeční, dokáží se z obrany rychle dostat do útoku a mají nejlepší střelce v soutěži," odmítá roli favoritatrenér Thomas Schaaf. "My jsme také útočným týmem, mohl by to být hodně zajímavý zápas," láká Schaaf fanoušky.
Pravděpodobné sestavy: : Gorka Iraizoz - Jesús María Lacruz, Marc Torrejón, Daniel Jarque, David García - Francisco Rufete, Iván de la Peña, Moisés Hurtado, Albert Riera - Raúl Tamudo, Walter Pandiani.  : Tim Wiese - Clemens Fritz, Petri Pasanen, Naldo, Patrick Owomoyela - Torsten Frings, Frank Baumann, Daniel Jensen - Diego - Miroslav Klose, Aaron Hunt. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.65 - 3.20 - 2.45
Tip eurofotbal.cz: 0
- (čtvrtek 01:00)
Španělský souboj má jasného favorita v obhájci titulu. V ligvé tabulce dělí oba týmy 12 míst a 22 bodů, Osasuna z posledních devíti zápasů vyhrála jenom jeden a ve prospěch Sevilly hovoří i větší zkušenosti. Vzhledem k výkonům Pamplony v pohárové Evropě to ale zase tak snadné určitě nebude.

"V Evropě jsme už předvedli několik vynikajících výkonů. Ukázali jsme radost z fotbalu, jsme pyšní na naše výkony. Nechci, aby hráči zapomněli, že jde o semifinále. Nebudou žádné omluvy - teplo, únava, chyby. Je to příliš speciální," přikládá zápasu velkou důležitost trenér Osasuny Jose Angel Ziganda. Tomu se do sestavy vracejí Miloševič, Puñal, Corrales a Soldado.

Sevilla má na Osasunu řádně spadeno. Loni ji Pamplona nepustila do Ligy mistrů, v letech 2003 a 2005 ji zase vystavila stop ve Španělském poháru. "Osasuna je týmem, který vám nedovolí si odpočinout. Pokud máme nějakou výhodu, potom to nebude postavení v ligové tabulce, ale to, že víme, jak vypadá finále Poháru UEFA," myslí sikouč Juande Ramos. Také on může počítat s několika klíčovými hráči, fit už jsou brankář Palop, záložník Adriano a kanonýr Kanoute.
Pravděpodobné sestavy: : Ricardo López - José Izquierdo, César Cruchaga, Javier Cuéllar, Enrique Corrales - Juanfran, Raúl Garcia, Patxi Puñal, David López - Savo Miloševič, Roberto Soldado.  : Andrés Palop - Daniel Alves, Javi Navarro, Julien Escudé, Ivica Dragutinovič - Jesús Navas, José Luis Martí, Christian Poulsen, Adriano Correia - Frédéric Kanouté, Aleksandr Keržakov. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.70 - 3.20 - 2.40
Tip eurofotbal.cz: 0

Autor: Tomáš Pavlík / uefa.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vyhrajou UEFU, protože vyřadili můj Alkmaar a moje oblíbené týmy většinou vyřadí vítězové.

Reagovat
smazaný uživatel

No tak když to tak bereš tak myslím že vyhraje Sevilla protože vyřadila Šachtar se štěstím ale přece jen.

Reagovat
HOST*

hel,nevite,da se to nekde sledovat na netu? u nas vysilá asi jenom sport jedna...

Reagovat
HOST*Micu

dneska to vidim na cistu x podla mna 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele