POHÁR UEFA PREVIEW: ODVETY ČTVRTFINÁLE

12.04.2007, 11:55
Aktuality
Španělské kluby dnes mohou napodobit anglické, do semifinále evropské pohárové soutěže mohou proklouznout hned tři. Velkou šanci má Osasuna, další dva už to budou mít nepoměrně složitější. Espanyol a Sevilla sice své domácí zápasy vyhráli, ale jenom o jednu branku a vše je tak i nadále otevřené. To samé platí i v souboji mezi Werderem Brémy a Alkmaarem...

- (čtvrtek 01:00)
Konečně odpočinutý Tottenham bude doma útočit. "Kohouti" jsou poslední dobou známí ofenzivní hrou a z té určitě nesleví, tím spíše, když budou dohánět jednobrankové manko. Tottenham v Seville rychle vedl, pak ho ale rozhodčí poškodil přísně odpískanou penaltou a jeho bývalý hráč Kanoute vyrovnal. Obhájce trofeje dokázal přidat ještě jednu branku, konečný výsledek 2:1 však do odvety slibuje velké drama.

Domácí chystají jeden návrat, po dlouhých měsících je konečně fit jejich kapitán Ledley King. "On i já cítíme, že je v pořádku," řekl manažer Martin Jol. Uzdravení anglického zadáka nemohlo přijít v lepší okamžik, protože zadní řady Tottenhamu kosí zranění. Mimo hru jsou Gardner, Stalteri a Lee, na levý kraj zadní formace se tak nejspíše postaví Chimbonda, napravo by měl nastoupit Ifil.

Seville se víkend příliš nepovedl, doma jenom remizovala 0:0 s Racingem Santander a odmítla tak možnost posunout se na první příčku před Barcelonu. "Jsme připraveni na všechno. Mají výborné ofenzivní hráče a bude to 90 minut bojování," varuje před těžkým úkolem na White Hart Lane Javi Navarro. Mezi jeho spoluhráči na hřišti nebudou zranění brankář Palop a útočník Chevanton.
Pravděpodobné sestavy: : Paul Robinson - Teemu Tainio nebo Paul Ifil, Michael Dawson, Ledley King, Pascal Chimbonda - Aaron Lennon, Didier Zokora, Jermaine Jenas, Steed Malbranque - Dimitar Berbatov, Robbie Keane.  : David Cobeño - Andreas Hinkel, Javi Navarro, Julien Escudé, David Castedo - Daniel Alves, Christian Poulsen, Enzo Maresca, Adriano Correia - Renato - Frédéric Kanouté. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.15 - 3.35
Tip eurofotbal.cz: 1
- (čtvrtek 01:00)
V souboji mezi Osasunou a Leverkusenem jsu karty rozdány jasně. Španělský klub deklasoval Bayer na jeho půdě 3:0 a o ostup mezi nejlepší čtyři by ho tak mohl připravit jenom zázrak. "Je to stále dobrý tým a nic není rozhodnuté. Klíčových bude prvních dvacet minut. Pokud během nich nedostaneme gól, budou to mít hodně složité," myslí si útočník Roberto Soldado. Ten dal letos v lize již osm branek, na trefu v Poháru UEFA však stále čeká. Osasuně bude chybět řada hráčů, zranění jsou Ludovic Delporte, Miguel Flano, Patxi Punal, Raul Garcia a Javad Nekounam, karetní tresty nepustí na hřiště Davida Lopeze a Enriqueho Corralese.

V Leverkusenu by poslední týden rádi vymazali z paměti. Vedle Osasuny totiž Bay Arenu vyloupila také o záchranu bojující Bochum, která si domů odvezla tři body za výhru 4:1. "Neumím procentuálně vyčíslit naše šance na postup, ale jsou hodně blízko nule. Ale nejedeme na výlet, chceme zahrát dobrý zápas a neprohát," říká trenér Michael Skibbe.
Pravděpodobné sestavy: : Ricardo López - José Izquierdo, César Cruchaga, Javier Cuéllar, Nacho Monreal - Valdo, Josetxo Romero, Iñaki Muñoz Oroz, Juanlu - Roberto Soldado, Savo Miloševič.   : René Adler - Gonzalo Castro, Jan-Ingwer Callsen-Bracker, Ahmed Madouni, Alexander Meyer - Bernd Schneider, Pirmin Schwegler - Paul Freier, Sergej Barbarez, Athirson - Andrej Voronin. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.30 - 3.90
Tip eurofotbal.cz: 02
- (čtvrtek 01:00)
Bezbranková remíza před týdnem možná leckoho překvapila vzhledem k posledním zápasům obou celků se ale o žádné velké překvapení nejedná. Werder už zdaleka není tou ofenzivní mašinou ze začátku sezóny a v posledních třech zápasech dal jenom jeden gól. Co je ale důležitější, rovněž ani jednou neinkasoval. Špatná střelecká potence je apříčiněna především trápením Miroslava Kloseho, kanonýr a nejlepší střelec světového šampionátu se naposledy do černého trefil v lednu.

Thomas Schaaf má plnou hlavu starostí, koho proti Alkmaaru postavit. Po operaci kolena nemůže hrát Mertesacker, dlouhodobě mimo hru je také Klasnič. Drobné zdravotní problémy pak mají Wome, Schulz a Jensen. Dobrou zprávou je naopak návrat kapitána Baumanna, který by se mohl postavit do středu obrany vedle Nalda.

Alkmaar je definitivně zpět v boji o nizozemský titul, o víkendu si zastřílel v Bredě a na první PSV Eindhoven ztrácí už pouze dva body. Celé město je nyní na nohou, jeho tým totiž může získat double. "Jsme schopní kontrolovat hru vzadu a vytvářet si hodně šancí. Stále můžeme získat nějaké trofeje, tým zatím tlak zvládá velmi dobře," pochvaluje si trenér Louis van Gaal. Tomu budou v odvetě chybět Didulica, Mendes, Opdam a Steinsson.
Pravděpodobné sestavy: : Tim Wiese - Clemens Fritz, Naldo, Petri Pasanen, Jurica Vranješ - Patrick Owomoyela, Torsten Frings, Diego, Tim Borowski - Miroslav Klose, Aaron Hunt.  : Boy Waterman - Gijs Luirink, Kew Jaliens, Ryan Donk, Tim de Cler - Julian Jenner, Demy de Zeeuw, Moussa Dembélé, Maarten Martens - Shota Arveladze, Danny Koevermans. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 3.75 - 6.00
Tip eurofotbal.cz: 0
- (čtvrtek 01:00)
Espanyol měl před týdnem skvěle nakročeno k postupu, na domácí půdě vedl již 3:0, jenomže pak přišel krátký výpadek a Nuno Gomes se Simaem během dvou minut vrátili souboji náboj. "Věřím, že jsme favority, i když jsme teprve v poločase a prohráváme 2:3," řekl trenér Benfiky Fernando Santos, jemuž se do sestavy po karetním trestu vrací Karagounis.

Santosův protějšek Ernesto Valverde nominoval k utkání 21 fotbalistů včetně zraněného kapitána Raula Tamuda, který má poraněný stehenní sval a odvetu vynechá. Místo něho by se tak na hrotu útoku vedle Luise Garcii měl představit nejlepší střelec letošního ročníku Poháru UEFA Walter Pandiani. "Budeme hrát na hřišti jednoho z nejlepších týmů v Evropě, ale nepanikaříme, máme svoje šance. Bude důležité co nejdéle držet čisté konto a vstřelit první gól," hledá klíč k postupu Luis Garcia.
Pravděpodobné sestavy: : Quim - Nélson, Anderson, David Luiz, Léo - Georgios Karagounis nebo Rui Costa, Konstantinos Katsouranis, Petit, Simão - Nuno Gomes, Derlei nebo Fabrizio Miccoli.  : Gorka Iraizoz - Pablo Zabaleta, Marc Torrejón, Daniel Jarque, Francisco Chica - Moisés Hurtado - Francisco Rufete, Iván de la Peña, Albert Riera - Luis Garcia, Walter Pandiani. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.40 - 5.00
Tip eurofotbal.cz: 1

Autor: Tomáš Pavlík / soccernet.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
HOST*-Kopy-

Doufám, že všechny španělské kluby postoupí...

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám že všechny španělské kluby KROMĚ SEVILLY postoupí

Reagovat
smazaný uživatel

Tottenham si postup doma vybojuje.

Reagovat
HOST*

Tottenham si určitě poradí s těmi španělskými simulanty .

Reagovat
Shevchenko

TOTTENHAM - SEVILLA 3:1e

BENFICA - ESPANYOL 2:1

OSASUNA - LEVERKUSEN 1:1

BREMEN - ALKMAAR 2:0

Reagovat
HOST*jens

TOTTENHAM - SEVILLA 5:1

BENFICA - ESPANYOL 2:0

OSASUNA - LEVERKUSEN 3:1

BREMEN - ALKMAAR 1:0

Reagovat
HOST*p

tottenham by mohol ist dal, sympaticke muzstvo, skoda ze aj chelsea neuchmatli bodiky v lige

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele