Podolski oficiálně přestoupil z Arsenalu do Galatasaraye

04.07.2015, 16:10
Aktuality
Lukas Podolski se dnes odpoledne stal hráčem Galatasaraye. Turecký klub koupil německého ofenzivního fotbalistu z Arsenalu a podepsal s ním smlouvu na tři roky. Součástí kontraktu je i opce na čtvrtou sezonu...

Mistr světa z roku 2014 tak dostal dodatečný dárek k měsíc starým třicátým narozeninám. Podolski přestoupil do Arsenalu před třemi roky z 1. FC Köln a v první sezoně na Emirates Stadium dal ve 33 ligových startech 11 branek.

Po osmi zásazích ve dvaceti duelech ze druhého roku pak loni přišlo trápení, Podolski nehrál důležitou roli v dalších plánech manažera Arseneho Wengera a v zimě zamířil na nepříliš povedené hostování do Interu Milán.

"Galatasaray mi učinil nabídky už loni, letos ale byl ten zájem intenzivnější. Moji rodiče chtěli, abych sem šel. Galatasaray loni získal titul a budeme chtít být mistry i v dalších letech, chceme se posunout na další stupeň. Galatasaray jsem sledoval už dlouho a vím, že na stadionu je skvělá atmosféra. Fanoušci Galatasaraye mi věnovali velkou pozornost a jsou ze mě nadšení. To byl důležitý faktor při mém rozhodování," řekl Podolski, za něhož mají do Londýna putovat čtyři miliony eur.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com

Komentáře (676)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele