Podezření z korupce se zpětně objevilo i u MS 2002

19.06.2015, 12:57
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (61)

Přidat komentář
smazaný uživatel

no to ale překváápko

Reagovat
smazaný uživatel

To už jenom odvar toho, jakým způsobem byla tlačena na tomto MS domácí Korea

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
icka

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Aldeano

Tak tohle přece nemůže ani nikoho překvapit. Stejné by to bylo i při prošetřování Olympijských her...

Reagovat
smazaný uživatel

Všichni rouhodči nosili dres Koree

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
EXoRcIsT

podozrenie dpc sak i moj brat co neznasa futbal dobre vie ze to bolo kupene

Reagovat
EXoRcIsT

podozrenie dpc sak i moj brat co neznasa futbal dobre vie ze to bolo kupene

Reagovat
smazaný uživatel

To jsou mi ale bomby ...

Tam se uplácelo i přímo na šampionátu. Nejhnusnější rozhodcovský tažení v historii šampionátů.

Reagovat
Langi

Reagovat
Puskas

Itálie 1934 byla horší.

Reagovat
smazaný uživatel

pamětník promluvil

Reagovat
Puskas

Víš co jsem se tehdy nanadával na stará kolena?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyžtak opodeldok, ale to už sis myslím někdy přečetl v dobové literatuře.

Reagovat
smazaný uživatel

já se radši soustředím na věci, které jsem zažil.

Takovýhle pamětnické věci už jsou ovlivněné názory a postoji těch, kteří je recyklovali.

Reagovat
Puskas

Tak tehdy o tom referovaly noviny napříč světem - tento gól třeba rozhodl semifinále.

https://www.youtube.com/watch?v=2iEDjO2jYxo

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, já nerozporuju, že se tam děly nepřístojnosti, ale prostě radši beru víc to, co jsem zažil.

Ano, pak jsem nemusel použít to "v historii" ...

Reagovat
smazaný uživatel

na prvním MS pískl sudí konec 8 minut před, protože šli Francouzi za stavu 1:0 sami na kasu, všechny turnaje do roku 54 jsou považovány z hlediska rozhodčích za dost problematické

Reagovat
The Krupy

Reagovat
smazaný uživatel

všechno je levý

Reagovat
smazaný uživatel

To myslím bylo dost vidět i na výsledcích

Reagovat
smazaný uživatel

1,5 mega dolarů ... Já chápu, že tam nejde o žádné drobné, ale stejně by mě zajímalo, jak se dá držet v nějakých černých fondech 1,5 mega dolarů na úplatky. Dál by mě zajímalo, jak je možný, že si nikdo nevšimne, že takováhle suma najednou chybí. To jako nemusí svoje závěrky auditovat? Nebo jim to tam audituje nějakej trouba? Nebo má i ten auditor za nehtama? A co finančák? Co orgány státních správ? Co vnitřní audity, které přece museli v jednotlivejch buňkách tý monstrozní organizace dělat? Co kontrolní orgány? Jako ... podle mě přece není problém za tyhle všechny orgány dosadit jednotlivý jména. A pak se těch jme zeptat, jestli jsou fakt tak neschopní, nebo co z toho celýho měli.

1,5 mega dolarů přece nejsou drobné na reprefondu ...

Pro mě nepochopitelný, že se na to nepřišlo dřív.

Reagovat
pobody's nerfect

očekával bych, že to nejsou prachy, co jdou z oficiálních účtů a také nebudou standardně evidovány v účetnictví, mě by spíš zajímalo, kde je prapůvod těch peněz, protože někdo je primárně musel někomu poskytnout nelegálně a potom putují z jedné ruky do druhé mimo oficiální účetnictví

Reagovat
smazaný uživatel

tak dle článku jsou to peníze, které přišly přímo na konto organizace. Takže nějak zaúčtovány být musely. Je jasné, že zamaskovat příjem těch peněz se dá docela snadno - sponzorský dar, manažerská smlouva, konzultantské služby atd. - klasika. Ale pak ty prachy musely dál na účty jednotlivých členů. A to muselo být zase na základě nějakých fiktivních faktur. A tady právě nastupuje úděl auditora, kterej se měl na tyhle smlouvy zaměřit, měl je zpochybnit a měl si vyžádat doplňující odpovědi. Pokud to neudělal, tak bych se ho zeptal, proč.

Reagovat
pobody's nerfect

každá auditor si stanovuje určitou hladinu významnosti, od jaké částky ho faktura zajímá, pokud to bylo rozděleno dejme tomu na deset faktur, tak je možné, že 150 tis. dolarů je pod jeho hladinou významnosti a nepřikládal tomu pozornost, protože se soustředil pouze na větší částky

Reagovat
smazaný uživatel

to máš pravdu, ale těch kontrolních orgánů je tam povícero, takže jsem si skoro jist, že není možné, aby to nenašel vůbec nikdo.

Jen pro pořádek - dělám ve finančním výboru zastupitelstva, takže vím, jak podobné kontroly probíhají - zaměříš se na nějakou oblast a většinou si vybíráš to, co ještě nikdo nezkontroloval - vnitřní audity, krajské audity, kontroly čerpání evropských fondů ... A takovýhle kontroly se opakují.

A jen tak nakonec - pokud kontrolní činnost nedokáže zachytit 1,5 mega dolarů, tak je docela k zamyšlení, jestli by nebylo lepší plán a pravidla kontrolních činností nezměnit.

Reagovat
vacin

Tak s tím auditem si vezmi třeba Arthur Andersen a ENRON, i když se to týkalo něčeho jinýho, A co se týká kontrolních orgánů, tak v tomhle velkým množství se dají při trošce umu navést tam kam potřebuješ

Reagovat
smazaný uživatel

Dokážu si představit, že v tom dost jedou lokální spoinzoři, to přes FIFU ani nemusí jít. Každopádně u takové monstr organizace to praní není tak složitá věc.

Reagovat
smazaný uživatel

ale přece to musí chybět zase těm lokálním sponzorům, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Se systémem odpisů a danových úniků? To se vyrobí snadno.....

Reagovat
pobody's nerfect

jak odpisů? odpisy jsou pouze náklady, které už byly finančně uhrazeny v minulosti, vždy se prostě musí někde objevit nějaké peníze mimo oficiální účetnictví, otázkou je, jestli by to bylo na straně sponzoru nebo FIFA

Reagovat
smazaný uživatel

přes odpisy se běžně propírají prachy. Odpisy, přeprodávání a dceřiný společnosti. Teda pokud na to v daný zemi není přímo nějaká regulace.

Reagovat
pobody's nerfect

stejně furt nechápu, jak se mohou propírat prachy přes odpisy, odpisy se účtují náklad/oprávky, tam prostě peníze už ani nehrají žádnou roli

Reagovat
smazaný uživatel

nejde o ty odpisy jako takový, ale ten majetek, s tím se dá hezky kouzlit

Reagovat
smazaný uživatel

odpisy do toho netahej.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak se příště neptej, když nechceš odpověď.

Reagovat
cepinzcegamy

asiati poslali příspěvek. Tak nevím, proč by to měl být černý fond, to šlo naopak oficiálně z účtu a taky to jako příspěvek určitě odepsali.

A jihoameričani si to pak nějak vytáhli třeba na rozvoj sportu v pralese. Jak kdybys to neznal tady u nás

Reagovat
smazaný uživatel

Hezký ... oni si jako úplně normálně odepsali příspěvek 1,5 mega dolarů, a nikoho to nevzrušilo.

Reagovat
r.mrazik

http://www.cbdb.cz/kniha-22189-fotbal-na-prodej-fotbal-na-prodej

tak si precti tohle...cerny fondy nejsou nic uzasne narocnyho

Reagovat
iamek

Vsechny MS zkorumpovane krome roku 94

Reagovat
bobis21

říkal kdo?

Reagovat
smazaný uživatel

Už se to přehouplo do extrému, teď už každej darovanej dolar bude považovanej za úplatek, to bude žrádlo pro média...v tomto případě třeba nerozumím souvislostem...autor píše, že Japonci převedli peníze na účet CONMEBOLu...to jako jací Japonci? Ten Ken Naganuma? A ten to poslal ze svazovýho účtu nebo ze svýho? A jak vlastně tento Leoz ty peníze z toho účtu vybral? A to to ty peníze poslali se zprávou "Dík za mistrovství světa?" Nikde nevidím, že by se mělo jednat o korupci, kdy jeden subjekt druhý za něco uplatí...

Reagovat
smazaný uživatel

Další dávka spekulací ze Španělska:

1. Bacca prý kývnul na nabídku ASR, které zaplatí 25 mega euro. Ze strany Sevilly slušnej prodej, ze strany Říma to moc nechápu - přijde mi, že tam v tom útoku mají docela překsichtíno. Ze strany hráče to nechápu vůbec.

2. Kondogbia za 30 do ACM ... To bolí.

3. Porto má zájem o Bartru. Docela se tyhle zprávy o Bartrovi množí. Jestli nám odejde, tak to na podzim asi přežijeme, ale v lednu bude třeba hledat novýho stopera. Takže tak nějak činnost, kterou Barca dělá už asi 15 let skoro bez přestávky.

4. Liverpool se prý chystá nabídnout 20 (proboha ... ) mega za Illarru. Tohle prostě nemůže být pravda. Pro Madrid by to byla velká výhra a jestli by to někam posunulo Liverpool? To nevím. Přijde mi, že by tak nějak kvalitativně zapadl do toho, co už tam Live má.

5. Chelsea má zájem o Witsela. Tak tohle je jen otázka času - tohle je PŘESNĚ typ hráče pro Moua. Snad to nedopadne.

6. Rabiot prý odejde z PSG

7. Otamendi trvá na svém - chce pryč z Valencie ( )

8. Adriano chce víc hrát a uvažuje nad budoucností. Adri byl doteď oddaným hráčem, kterej zahraje svůj standart na minimálně dvou postech. Je to takový ten hráč, o kterým ani nevíte, protože ho berete jako samozřejmost, ale on asi teď chce být víc než to. Byla by ho škoda.

9. Ferda prý za 15 mega do Monaca ... Tenhle kšeft bych nepochopil. Monaco by se mělo spíš soustředit na nákup a zhodnocování mladých, ne? Nebo už mají zase peněz dost? Ze strany Juve je to snový kšeft - před rokem zadáčo IN a teď za 15 OUT. No, neber to ...

10. Miranta prý do Interu za 14,5 + 2 na bonusech. Plat 2,5 mega. Pro Atlety je to na hraně. Ze strany Interu asi dobrý krok.

11. Rafinhovi končí za rok smlouva a nová mu podle Mazinha (už zase on ... ) ještě nebyla nabídnuta. Jako přišli jsme o Thiaga ... Teď máme co dělat, abychom nepřišli o Bartru ... A znovu to samé u Rafinhy? To se mi nechce věřit. Ani pes neudělá jednu chybu dvakrát ...

12. Dle německých zdrojů by měl být Gundogan představen příští týden jako posila Barcy pro ročník 2016. Barca to zatím popírá.

13. Chelsea se prý zajímá o Songa.

14. Agent Kondogbii (jakýsi Benbaron) prý nabídl v květnu svýho klienta Barceloně, ale ta prý se vyjádřila negativně. Jako jo - tohle bolí moc.

15. Real by prý měl připravovat nabídku za Bonucciho 30 mega ... No ... nééé. To jsem dal jen tak pro srandu.

16. MU chce za DDG 35 mega. Real nabízí 25. Tady to vidím, že se domluví tak na nějakých 29 + 6 bonusy. Vlk se nažere a koza zůstane celá. Trochu problém prý je, že DDG prý nechce v Madridu podepsat kontrakt, dokud tam bude Iker ...

17. Stanković novým sportovním ředitelem v Interu

18. Svena Bendera by měl chtít Arsenal a Liverpool

19. Nani do Fenerbahçe za 8 mega? To by byl pro MU výborný obchod.

20. Betis má zájem o Salaha ... No ... ne. Tohle by byla ztráta času asi.

21. Remi se má po příchodu Tygra vrátit zpět do Francie.

22. Pato zůstane v Brazílii.

23. PSG prý chce DiMu. Plánem "b" by pro ně měl být Pedro.

24. Lucas Silva z Realu do Porta nebo Sevilly.

25. Liverpool by měl mít zájem i o Firmina. O toho má zájem i MU.

26. Chelsea prý chce za Oscara 40 mega. Nápadníkem by mohl být Juve

Uf, to je asi tak všechno.

Reagovat
pobody's nerfect

to je Illarramendi fakt tak špatný? měl jsem za to, že za 10-15 M liber by byl solidní posila namísto Lucase

Reagovat
smazaný uživatel

Já to beru tak, že když neunesl změnu prostředí v rámci Španělska, tak by to při přestupu na Ostrovy měl ještě těžší.

Navíc z pohledu Realu je to prodej nepotřebnýho hráče (alias odvoz šrotu) za pěkný peníze.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo a ještě jedna věc na konec.

Dnes je smutné výročí barcelonských dějin. Přesně před dvaceti lety s Barcou uzavřel kontrakt Luis Figo.

Reagovat
smazaný uživatel

Adriana chce Sevilla späť

Radja Nainggolana chce Real

José Rodríguez má na stole ponuky od Stoke, Besiktasu, Monaka a Schalke

Konoplyanka by chceli Atléti aj Sevilla

Santi Mina by mohol napodobniť Krohna-Delhiho a skončiť v Seville

Getafe plánuje získať brankára Vagnera z Estorillu + Sarabia má prestúpiť... že by to zabalili už pred sezónou?

Celta chce po Aspasovi získať ďalšieho svojho bývalého hráča, vrátiť by sa mohol Michu

za 18 mega by mohol ísť Mandžukič do juve

Ikechukwu Uche k Gignakovi do Tigres

Adil Rami by mohol skončiť v Seville

Kepa z Athleticu by mohol skončiť u nás

dánsky záložník Daniel Wass -> Celta

Thiago Motta jedná z Atléticom, taká Cholovina

Ronaldinho y Samuel Eto’o podrían coincidir en Turquía

Reagovat
smazaný uživatel

O Mottovi jsem četl i v souvislosti s Interem.

Reagovat
smazaný uživatel

de gea jenom za 35? to se mi zdá hodně málo a za tu cenu bych ho do arsenalu bral okamžitě. jsou nějaký spekulace ohledně velkýho nákupu arsenalu?

Reagovat
smazaný uživatel

6. Jej, už zase to začíná

Reagovat
mistr129

1.Útočníků maj dost, ale je to jeden větší nekopa než druhej. Bacca bude tak i tak hrát LM, vyzkouší jinou ligu a má přeci jen větší šanci bojovat o titul

3.Těch mladých odchovancu nám tam moc nezbyde, z těch co občas hrajou by tam byl jen Rafinha a Roberto.

7.Otamendiho bych bral, ale ne za těch 50, co se psalo. Max. 25

8.Adriano je ideální náhradník, drží hubu a krok.

11.Nutně prodloužit, nás momentálně 4.záložník.

12.Gundogan úplně zbytečný.

15.

16.DDG

21.Lyon případně za Lacazetta? Nebo místo Gignaca?

23.Pedro měl jít do Arsenalu ne?

24.Že ho vůbec kupovali

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem v šoku!!!

Reagovat
smazaný uživatel

By se mohli k MS 1934 a přiznat nám ten titul.

Reagovat
The Krupy

nečakané

Reagovat
REPLIKATOR

No nepovídej

Reagovat
icka

Doted si pamatuju ten zmar Maldiniho, kdyz videl co dokaze Korea s rozhodcim v zadech

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele