PODCAST: Ohlédnutí za Eurem "21" a All-stars turnaje

03.07.2015, 20:47
Názory a komentáře
Po skončení "malého Eura", které na české půdě opanovali mladí Švédové, nadchází čas závěrečného ohlédnutí. Připravili jsme si pro vás tradiční all-stars sestavu včetně náhradníků, sestavu zklamání, a také exkluzivní souhrn formou podcastu...

Úvodem shrňme známá fakta: Švédové, kteří byli před začátkem šampionátu považování za jednoho z největších, ne-li vůbec toho největšího outsidera, za sebou ve finále nechali favorizované Portugalce; o bronz se dělí reprezentanti Německa a Dánská.

Domácí český výběr skončil se ctí už po skupině, stejně jako Srbové, Italové a Angličané - přičemž minimálně poslední dva týmy určitě myslely na víc.

Nejlepším hráčem turnaje jsme soukromě (stejně jako UEFA) vyhlásili portugalského defenzivního záložníka Williama Carvalha; a tím se již dotýkáme obsahu samotného článku.

Níže tedy naleznete dvě naše sestavy - nejlepší hráče a největší zklamání šampionátu - spolu s objasněním všech voleb a případných alternativ v přiloženém textu.

Součástí podcastu jsou potom širší a obecnější témata, která se šampionátu týkala; snažili jsme se je rozvrhnout tak, aby se dostalo na reflexi všech osmi zúčastněných týmů. Příjemnou zábavu!




ALL-STARS TURNAJE


Kingove eura - Football tactics and formations

Brankáři

Letošní malé Euro bylo z hlediska brankářů ukázkou dvou extrémů. Na jedné straně stál vítěz Ligy mistrů s Barcelonou a na straně druhé... no, v podstatě jenom obskurní brankáři, kteří si mezi dospěláky sotva zachytali, potažmo tak činili v ligách druhého, ne-li třetího sledu (Carlgren, Busk). A byl to kuriózně zrovna borec kombinující ligu druhého sledu s plněním role brankářské dvojky, kdo nás nejvíc oslovil.

José Sá, který se ve 22 letech nedokázal prosadit ani v Marítimu, přitom přesvědčil ve všech možných ohledech: byl rozhodný ve vzduchu, výtečně časoval své výběhy z čáry, pustil jediný gól a zároveň se v rozhodujících okamžicích vytahoval se složitými zákroky. Ve finále takhle ‘na De Geu’ odmítal Guidettiho, v semifinále nepřipustil Younesův gól do šatny (na eventuálních 1:2) a vyznamenával se i dříve proti Anglii či Itálii. Podobná, leč o něco méně nabitá vizitka potom přísluší rovněž Tomáši Koubkovi, jeho logickým handicapem je však neúčast ve vyřazovací fázi.

Obránci

Označit tohle malé Euro za ‚šampionát stoperů’ by popravdě vůbec nebylo od věci. V podstatě každý tým, až na ty dva prokazatelně a docela komplexně nejslabší (Srbsko, Anglie), alespoň nějak přispěl do naší taktické porady o tom, koho nakonec do finální verze All-stars zařadit.

Portugalsko dodalo rovnou dva takové aspiranty - na balonu vždy elegantního Tiaga Iloriho, jemuž ovšem nepomohly zdravotní problémy a výsledná absence ve dvou klíčových utkáních, a také říznějšího Paula Oliveiru. Právě na stopera Sportingu nakonec padla naše volba, a co Oliveiru především činí sázkou na jistotu, to je jeho nadstandardní čtení hry, které mu umožňovalo zachytávat soupeřovy přihrávky zdaleka nejčastěji ze všech stoperů (tři na zápas; u Kalase, druhého v pořadí, šlo o 2,5).

Paulo Oliveira se již teď zdá být připraven okamžitě naskočit do seniorského kolotoče, a totéž platí i pro našeho druhého vyvoleného. Nad vidinou potenciálního spojení Simona Kjaera - dokonalé mašiny na precizní obranné zákroky - a Jannika Vestergaarda - agresivního a velice přesvědčivého hlavičkáře s útočnými choutkami - se leckterému fanouškovi dánské kopané dávno sbíhají sliny.

Vestergaard měl nicméně zdatnou konkurenci: Ital Daniele Rugani odvracel balony jako na běžícím páse a suverénně následoval Nestu, Cannavara či Barzagliho jakožto opory dříve zlatých italských "21"; Jakub Brabec se pochlapil a až na pár polevení v koncentraci přesvědčivě podstupoval souboje i rozehrával; a konečně Švéd Alexander Milošević zejména v pokročilé fázi šampionátu podpíral, co se dalo.

Kraje obrany už byly o něco slabší. Napravo kupříkladu navzdory absenci v semifinále hravě předčil veškeré konkurenty nadmíru konzistentní Pavel Kadeřábek, který nevynikal snad leda ve druhém utkání, když celý tým evidentně přetěžoval levou stranu (čili nešlo o jeho chybu). Slušným kandidátem na Kadeřábkův post byl dále Davide Zappacosta, jenž po slabším nástupu dělal pomalu třetinu italské ofenzívy. Jeho výpady byly rozhodné, do All-stars mu však scházela o něco přesnější dodávka.

Nalevo u nás nejvíce boduje nenápadný Ludwig Augustinsson, jenž pro Švédsko znamenal učiněné ztělesnění rovnováhy a hráče bez zjevných slabin - čili přesně to, čeho si v severském kolektivu cení nade vše. A Augustinssonův backup? Těžko říct. Jeden zápas se povedl více borcům (Guerreirovi, Durmisimu, Hybšovi i Biraghimu), ale mimoto už jen sotva něco.

Záložníci

Pomyslný titul pro nejlepšího hráče turnaje by měl zcela jistě putovat právě sem - otázkou zůstává, komu jej vlastně udělit. Asi málokdo by však nesouhlasil s nominací Williama Carvalha, defenzivního štítu Portugalců, který se ideálně rehabilitoval za ne zrovna vydařené mistrovství světa 2014 a ukázal, že jeho potenciál už ‘rodný‘ Sporting skutečně přerostl. Carvalhova ležérní hra může působit až líně, pravidelně to byl nicméně on, kdo naběhal z celého týmu (skoro) nejvíce metrů, působil skutečně dominantním dojmem, spolehlivě strážil prostor před stopery a ještě se vyšvihl coby nadějný deep-lying playmaker. Jeho lahůdkové dalekonosné pasy, často mířící přímo na Bernarda Silvu, se staly jednou z největších ozdob turnaje.

Williama v ideální sestavě doplňují kapitáni dvou finalistů - Sérgio Oliveira a Oscar Hiljemark, dva neúnavní pracanti středu pole, kteří zaujali perfektním plněním povinností na obou stranách hřiště. Byl to ostatně právě přesun Hiljemarka na ofenzivnější pozici, co po Oliveirově finálovém vystřídání zvrátilo misky vah na švédskou stranu.

Oscar Lewicki s Ondřejem Petrákem se do sestavy nakonec nevešli, zčásti i proto, že jsou oba kandidáty na pozici klasického štítového záložníka (kde byl Carvalho zkrátka nejlepší); jak podceňovaný Švéd, tak nečekaně suverénní Čech však vypíchnutí na tomto místě rozhodně zaslouží.

Z ofenzivních středopolařů tak zbylo místo pouze na dva Portugalce v pomyslné jedenáctce náhradníků - Bernardo Silva sice potvrdil, že individuálně byl nejspíš tím vůbec nejtalentovanějším borcem turnaje, k lepšímu hodnocení mu však chyběla větší efektivita. João Mário zase, ačkoliv byl důležitou součástí funkčního portugalského útočného soukolí, uprostřed Jorgeho záložního diamantu nikdy zcela nestrhl pozornost přímo na sebe. Dále zbývá ještě zmínit jednoho seveřana, konkrétně Simona Tibblinga, za nějž mluví především tah na bránu, efektivita a cit 'přimotat se' do důležitých situací. Celkově sice nebyl ve hře tak vidět jako jeho kolega z levé strany, Abdul Khalili, jeho góly ale táhly Švédy dále.

Útočníci

Jestliže uprostřed zálohy jsme švédskou dvojičku mohli rozdělit, vepředu už to nejde - nejenže se totiž John Guidetti s Isaakem Thelinem, jak již bylo mnohokrát řečeno, na hřišti perfektně doplňovali, ale ostatní hrotoví útočníci jim vlastně ani nevytvářeli reálnou konkurenci. S výjimkou Jana Klimenta, jehož gólová exploze proti Srbům mu vynesla přestup do Stuttgartu (v onom zápase hrál skutečně jako z učebnice pro 'devítky'), nebyl na turnaji nikdo, kdo by zaujal alespoň z poloviny tak jako severské duo.

Thelin, neohroženě bloumající po celé soupeřově polovině hřiště a podstupující šílené množství (nejen) vzdušných soubojů, a perfektním pohybem obdařený, pracovitý zakončovatel Guidetti táhli Blagult od úvodní výhry nad Itálií až do pozlaceného finále. Kevin Volland, jediný Němec, který se do naší sestavy propracoval, sice statečně bojoval s Hrubeschovými taktickými čachry a nevděčnou pozicí falešné devítky (v systému, na který Němci nebyli zvyklí a který směrem dopředu zkrátka nefungoval), jeho výkony ale zůstaly v uctivém odstupu za oběma Švédy.




ZKLAMÁNÍ TURNAJE


Trosky Eura - Football tactics and formations

Brankáři

Jak už bylo řečeno výše, pro gólmany to byl dost zvláštní turnaj; nejenže nikdo nezazářil (tak, že bychom ho mohli označit za strůjce úspěchu), ale on ani nikdo vyloženě nezklamal. Většina strážců prostě na šampionátu tak nějak... existovala, zatímco výsledky zápasů se rozhodovaly bez jejich přičinění. Takový Dán Busk, který v semifinále proti Švédům sice neudělal žádnou hrubku, ale zároveň ani nic nechytil a dostal čtyři góly, je toho nejlepším příkladem.

Volba Franceska Bardiho je proto do určité míry i komentářem k tolik omílané tvrdohlavosti italského kouče Luigiho Di Biagia - který, jak se nakonec ukázalo, není ani zdaleka takový paličák, co se skladby týmu týče, přesto však z nějakého důvodu držel viditelně nerozchytaného Bardiho ve svatyni, zatímco na lavičce se mu tlačily dvě opory týmů ze Serie A. Na druhou stranu, italská jednička se svojí nejistotou podepsala pod úvodní prohru se Švédy (zejména faulem na pozdní penaltu), která nakonec zapříčinila vypadnutí Di Biagiova týmu, takže jde vlastně o nominaci zaslouženou.

Obránci

Na tomto místě by se patrně dala jmenovat celá srbská obranná linie, a ačkoliv jsme nakonec tak krutí být nechtěli, dva Balkánci si svůj čestný flek mezi nejhoršími hráči šampionátu přeci jen našli. Tím prvním z nich je pravý bek Filip Stojković, který nečekaně dostal přednost před nakřápnutým kapitánem Petkovićem, a svému trenérovi se odvděčil mimo jiné hrůzostrašnou úvodní 45minutovkou proti České republice, kdy se u své postranní linie nechal dočista rozprášit aktivním duem Kadlec-Hybš (potažmo Skalák). Od té doby si už Stojković nekopl; naopak Uroš Spajić se na stoperu trápil celou minutáž, aniž by někomu a něčemu jakkoliv prospíval.

Srbský zadák, který mimochodem nepřesvědčuje ani v dresu Toulouse, tady operoval coby pravý stoper, a zosobňuje tím pádem ideálního partnera pro ‘levaso‘ jménem Ben Gibson. Druholigový anglický obránce sice vpředvečer výkopu turnaje přišel o svého stabilního partnera Johna Stonese, to však neomlouvá jeho neochotu vypomáhat s rozehrávkou a absorbovat tlak soupeřů, pod nímž daleko raději zmatkoval.

Mimo Gibsona si potom naši čestnou zmínku zaslouží rovněž Němec Dominique Heintz za svůj trapný, vysloveně opilý výkon ze semifinálového duelu, potažmo jeho krajan Robin Knoche za obdobně nemotorné počínání úplným úvodem mistrovství.

Na levém beku to byl velice těsný souboj mezi dezorientovaným a nezodpovědným Dánem Jonasem Knudsenem, který coby hráč provinčního Esbjergu nenaplnil předpoklady pro lepší angažmá, a anglickým zklamáním v osobě Lukea Garbutta, jehož nečekaně často zrazovala technika a normálně vzývaný cit pro centr. Donášku do vápna časoval i vyměřoval opravdu mizerně a hořel i vzadu, pročež může být jedině rád, že jsme nakonec raději dali přednost diverzitě, než abychom tuto ‘mínusovou‘ obrannou linii vyskládali pouze z vyslanců dvou zemí.

Záložníci

Česká demolice Srbska ve druhém skupinovém utkání neměla na straně poražených výraznějšího aktéra než Gorana Čaušiće; a to vskutku nemíníme jako kompliment. Turecký legionář nebyl schopen jakkoliv kontrolovat střed pole, jeho přínos defenzívě z pozice štíta de facto neexistoval, navíc si často pomáhal fauly - a tohle koneckonců platilo pro jeho celoturnajové snažení. Přidejte si k tomu, že jde o srbského kapitána, a máte vpravdě katastrofální i přiléhavou vizitku pro celý kolektiv.

Když jsme si bokem skládali formaci této ‘sestavy zklamání’, vyšel nám z toho ukázkový diamant, a právě o dvě středové pozice se strhla zřejmě největší rvačka. Že je obsadí Angličan s Italem, o tom příliš nebylo pochyb (to mohl změnit snad akorát Vigen Christensen), jenže který z nich? Volba nakonec padla na Toma Carrolla, jenž byl příliš měkký a alibistický na to, aby se ze zajetí našich imaginárních spárů jakkoliv vysekal; a také na Stefana Sturara, který sice Italům škodil jen v jednom střetnutí, ovšem jakým způsobem - jeho zkrat následovaný vyloučením nakonec velký příslib Juventusu v našich očích staví na nižší úroveň než podobně mizerného Federica Vivianiho.

Mezi ofenzivními záložníky to potom bylo docela jednoduché: na Maxe Meyera se těšil snad každý, jde ostatně o nevzrostlého šikulu, jenž s německou mezihrou dělal v přípravě na šampionát hotové divy. Jenže jakmile přišel závěrečný turnaj, ona jiskra byla šmahem pryč. Meyer se celou dobu schovával, prakticky se nepodílel na vytvořených šancích a kompletně upustil od jakéhokoliv záludného driblinku. Zaplaťpánbůh pro nás, teprve 19letá naděje Schalke má před sebou pořád dostatek času na to nám tohle všechno zklamání patřičně vynahradit...

Útočníci

Srbské tykadlo Aleksandar Pešić se na turnaji proměnilo v hotového antihrdinu - hrotový útočník, který vyžaduje luxus možnosti soustředit se pouze na své ofenzivní choutky, přitom se ale nezvládá ani pořádně dostávat do šancí, a když už se tak stane, jeho produktivita je prachmizerná. Takovým hráčům se matné výkony často promíjí, neboť fanoušci vědí, že může přijít jediný záblesk a na světě je rozhodující gól; Pešić však ani v průběhu klubové sezony v Toulouse, ani nyní v reprezentačním dresu neukazoval, že by něčeho takového měl být vůbec schopen. Odepisovat bychom ho určitě neměli - vždyť jako teenager střílel doma v Srbsku obrovské kvantum gólů a nějaký zabijácký instinkt v něm tedy evidentně dřímá - uplynulý rok se mu však zkrátka nevydařil.

Dán Viktor Fischer si zase odnáší pomyslnou cenu pro největší zklamání turnaje v poměru očekávání a reality; na supertalent z Ajaxu se pěly ódy, to on měl dotáhnout svůj tým k medaili. Dánové k ní nakonec skutečně doklopýtali, Viktor Fischer, který většinu času proseděl na lavičce a když už hrál, hrál špatně, však na tom měl vskutku minimální zásluhu. V Amsterdamu na druhou stranu mohou být alespoň rádi, že jim po takovém šampionátu nejspíš nikam neuteče.




Přírodní podcast: Co přineslo Euro do 21 let?

• Lítý boj ve švédské záloze
• Proč si Němci zahráli na Brazilce (a Portugalci ne)
• Duch Jaroslava Hřebíka v českém týmu
• Srbské a anglické trápení
• Co mají společného mladí Dánové s Italy?


Autor: Tomáš Daníček, Dominik Zezula

Komentáře (256)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Podcasty sorry chlapi

Reagovat
smazaný uživatel

Není nad konstruktivní kritiku

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mr.Mike

Radiožurnál..

Reagovat
smazaný uživatel

Volland ? Guidetti taky nevim. To už spíš Berardi Jinak obrana a gólman souhlas. A Mário je taky přehlížen (ikdyž třeba proti Švédsku dost kazil no).

Reagovat
fantomas

Berardi... no to fakt ne. Volland tam je hlavně proto, že by přece jen nevypadalo dobře, kdyby jeden semifinalista neměl zastoupení. A mně i z tý německý ofenzívy přišel nejkonzistentnější.

Reagovat
smazaný uživatel

Nic nepředvedl proti nám ani proti Portugalsku. Srbsko jsem viděl jen kousek, ale asi taky nic moc a akorát proti Dánsku zazářil. To je hodně málo. Berardi hrál dobře. A spíš mi tam chybí někdo z Itálie, která tak marná nebyla a dost sem čuměl hlavně první půli s Portugalskem, že si to tam docela vodili.

Reagovat
smazaný uživatel

Misto Vollanda tam mel byt Bernardo Silva.

Reagovat
fantomas

Byl by tam, kdyby měl při svym enormnim talentu větší vliv na výsledky turnaje, a kdybysme v All-stars nechtěli mít zastoupený všechny semifinalisty.

Reagovat
smazaný uživatel

No ani tak nedokazu nijak obhajit jeho neucast na ukor Vollanda, kterej temer nic nepredvedl.

Reagovat
fantomas

Ale předvedl. MOTM proti Dánum a stabilně jeden z nejlepších Němců - i proti nám, i proti Portugalcum.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jo, to mu neberu, ale porad Nemecko hralo naprosto podprumerne.

Reagovat
fantomas

*výsledky týmu

Reagovat
smazaný uživatel

Nerozumím tomu vůbec. Kde je teda ten hráč, co hlavně rozhodoval o výsledcích Portugalska? Dole jedete statistiky a tady prostě statisticky nikdo takový z Portugalska není. Takže mi přijde dost divný říct, že Silva tam není protože nerozhodoval zápasy, když tam nikdo z Portugalska kdo rozhodoval zápasy není. Jak z tý hlavní ofenzivní síly zálohy (Mário a Silva) tak z útoku.

Reagovat
fantomas

Je tam William, je tam Oliveira, je tam Sá - všichni s většim vlivem na výsledky týmu než Silva. Však ten tým měl proboha evidentní základ v čistých kontech, zdrtit se mu podařilo jen Německo, kde se o góly hráči taky podělili. Silva i Mário sou zmíněný v textu mezi alternativama; jinak byli pro portugalsko zásadnější defenzivně laděný hráči, tečka.

Reagovat
smazaný uživatel

"Však ten tým měl proboha evidentní základ v čistých kontech"

WTF?

Ten tym mel cista konta hlavne kvuli tomu, ze naprostym zakladem bylo kontrolovat hru.

Reagovat
fantomas

A proto jim Oliveira / Ilori / Figuereido / Sá (ten hlavně) tak často zachraňovali prdel.

Reagovat
smazaný uživatel

To se tak stava, kdyz nekdo hraje utocne.

Kazdopadne kdyby predek nedaval goly, tak zadek by je do finale nedostal.

Reagovat
fantomas

Jenže ten předěk těch gólů (opět vyjma jednoho zápasu) nedával ani omylem dostatek... určitě ne dostatek na to, aby se o něm dalo prohlásit, že má na výsledky týmu větší vliv než defenzivní složka.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi tak. Chápal bych tenhle argument kdyby tam třeba i místo Sergia byl Mário, ale takhle to moc nechápu ale zase chápu že tam nemůžou být jen nejlepší z jednoho týmu, ale musí být i nějakej volant nebo co aby se to teda vyvážilo.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne tečka a proti Anglii co ? Mário a Silva...bez nich by jeli domů, stejně jako bez obranců, ale když tam není nikdo z těch hráčů Portugalska kteří zařizovali góly, tak co to je za argument, když tam Silva není protože neměl vliv na výsledek...Prostě mi to přijde jako blbej argument.

Reagovat
smazaný uživatel

"a kdybysme v All-stars nechtěli mít zastoupený všechny semifinalisty", což je u sestavování all-stars úplná blbost

Reagovat
fantomas

Nemyslim si

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

To kdyžťak i rozveď nějak víc. Tyhle smajlíky jsou na prd.

Reagovat
bayern987

Už to místo mw rozvedl fantomas (jeho první komentář).

Reagovat
smazaný uživatel

Z té květnaté mluvy je mi špatně.

Reagovat
Kang & Kodos

Asi jsi moc faded.

Reagovat
smazaný uživatel

Nepýtaj sa ma ty na ďalší deň,

že čo som robil ja včera,

ja nepamätám si toho veľa,

v posteli ráno nahá žena

a vedľa seba dve nahé tela,

berieme to tak že teče z huby nám pena

a sánky ma bolia

a ja přežúvám veľa

a ten prach bol biely jak stena.

Reagovat
Pigeon

no, nic moc teda

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

Co takový Jenkinson ? Byl jsem na něho v Olomouci a slabějšího beka jsem snad ještě na vrcholové scéně neviděl

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
justcall

Reagovat
Swarley

vůbec, nejlepší angličan na turnaji

Reagovat
smazaný uživatel

Taky jsem byl a horší byl především Garbutt. Proti Italům snad neudělal nic dobře

Reagovat
smazaný uživatel

Konstruktivní pravý obránce, dostal balon, zavřel oči a napálil to dopředu. Styl Košút ve Slovácku (ten je sice stoper, ale jinak podobné)

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

On mi práve prišiel ako taký hráč ktorí nič nepokazí ale ani nič extra nevymyslí, aspoň v tom zápase ktorý som videl naživo som ho tak vnímal.

Reagovat
Rarášek

Bitva Lewicki vs Hiljemark

Reagovat
papanegra

Jak tam může chybět nejlepší střelec turnaje ? :D :D :D

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak pořád mám ze Švédska pocit že postoupili nějak omylem. Kolaps Itálie (dvou hráčů), která to měl a ve svých rukou a pak gól z ničeho proti Portugalcům. Naprosto nezasloužený vítěz Eura, když vezmu v potaz herní projev ze všech zápasů.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Posledních 25 minut plus prodloužení jasně přehrávali Portugalsko

Reagovat
10

jak může chybět v sestavě zklamání Harry Kane? s ohledem na tu mediální masáž hlavně od ČT to podle mě určitě muselo být největší zklamání pro většinu lidí

Reagovat
fantomas

A koho zajímá mediální masáž nějaký ČT?

Reagovat
smazaný uživatel

"Nějaký ČT"

Reagovat
fantomas

Tak sorry, ale pokud ČT hypeuje nějakou zahraniční hvězdu, nemyslim si, že by to mělo nějakou velkou vypovídající hodnotu.

Nehledě na to, že Kane jenom proti Itálii vytvořil dvě dobrý šance pro spoluhráče a sám několikrát střílel, to byste zrovna vy dva mohli dobře vědět, a začlenit do sestavy zklamání jeho na úkor uplně bezradnýho Pešiće by potom fakt vypadalo nemístně. (Plus bysme takle mohli jmenovat rovnou celou 11 Angličanů a jít o dům dál...)

Reagovat
smazaný uživatel

Mě jen zaujalo to "nějaký ČT", jak jimi de facto opovrhuješ. Jinak Kane na ČT je jen špička ledovce toho mediální paskvilu, co se kolem něho všude jede. Ten kluk na to dojede. Média ho semelou.

Reagovat
fantomas

Tak to myšleno nebylo. Spíš že my sme zkrátka nezávislý médium a máme vlastní očekávání, nemusíme je snad přebírat od jiných médií.

Nemyslim si, že to zrovna jeho semele. Ten humbuk kolem něho byl po většinu sezony a on stejně vydržel jet na relativně konstantní úrovni, neposral se ani z debutu za nároďák... to sou myslim slušný indikátory toho, že by se nemusel hroutit. (Ale samozřejmě může.)

Reagovat
smazaný uživatel

Otázkou je, jak se s tím vypořádá, až ho média začnou kritizovat za špatné výkony, a ty taky přijdou, a ne že ne. Zatím na něho jde jen chvála, to se člověku hraje hezky. Slouží to jako hnací motor. Ta pravá zkouška přijde s kritikou, až se do něho začnou strefovat. Jsem na něho zvědavý, jak si povede v příští sezóně. Je tu paralela s Owenem a Rooneym. Nový zlatý chlapec.

Reagovat
smazaný uživatel

raz za cas sa to ale aj niekomu podari a ked da 21 rocny chalan 31 golov co za sezonu nedal napr. Higuain, Lewa., velka hviezda Benzema v 46 zapasoch len 22 golov atd atd. Podla mna opravnene vychvalovanie Harryho. Jasne mozno to neda ale zatial skor nechapem tych co sa mu posmievaju a este ani nic neposral.

Reagovat
smazaný uživatel

Pipita tolik gólů dát nemůže, rozhodně ne v současnosti a navíc v Itálii. To se dřív začne šimpanz vlnit v rytmu boogie na vrcholku Mont Blancu. Lewa? Benzema? Herní projev jejich klubů jim nedovoluje nastřílet 30+, tak jako Kaneovi. To jen na okraj.

Jinak výsměch a zbožňování Kaneovi osoby, byť jde o protipóly, jsou jedním a tím samým - píčovinou (promiň Kily).

Reagovat
smazaný uživatel

sak to nieje zboznovanie ale dost golov najebal na svoj vek tak hodnotenie ma byt kladne a tych 30+ golov nieje ani v Anglicku nic jednoduche v kazdej sezone sa to podari prekonat tak dvom hracom .

Reagovat
smazaný uživatel

Spousta chvály přirozeně přechází ve zbožňování. To je přirozený vývoj mnoha komplimentů. Pro Benzemu ve Španělsku vedle Crise to není o nic jednodušší. Pro Lewu v Guardiolově týmu taky ne. A když si vezmu Pipitu, tak v Itálii nemá šanci dát 30+, může být rád, když dá 20. A Kane je teď útočník číslo jedna.

Reagovat
smazaný uživatel

tak v tejto sezone dal v Anglicku nad 30 golov uz len Aguero a to je jeden z najlepsich utocnikov na svete. Pred rokom dal v PL teame 30+ len Suarez a to je jeden z naj. utocnikov na svete. rok predtym zas len jeden hrac, Van Persie a v tedy bol tiez trochu inac vnimany...prva sezona za ManU po tom co dal v AFC 37g. v sezone ... vtedy bol na vrchole. Takze argument ze to je PL, tam to ide lahko a Kane je prvy CF v uzasnom Tottenhame je hlupost. Bol to od neho mimoriadny vykon.

Reagovat
smazaný uživatel

pěkná smeč

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle není zápas, frajere. A o žádnou smeč nejde, jen tak mimochodem

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, ti hráči v Anglii mohou dávat tolik gólů, zvlášť když je jim systém šitý na míru, což je super Benzema nebo Lewa by ti v pozici Kanea tu třicítku taky pokořili. Od Kanea jistě mimořádný výkon, řekl bych na samotné hranici jeho současných možností. Teď se z toho nepodělat a potvrdit to. Abys dobře chápal, nejsem jeho kritik, ale ani fanoušek. Stejně jako jsem to měl u Owena nebo Rooneyho. Jen mě zajímá, jak ses tím kluk popasuje. Zatím mu jdou karty. Zajímavé bude, jak se popasuje s tím, až mu nepůjdou, respektive Spurs.

Reagovat
fantomas

No toho, že by Spurs nějak chodily karty, si teda vědom nejsem a vzhledem k tomu, že Kane do sezony nevstupoval jako útočník číslo 1, nebyl bych si tak jistej ani tim "systémem šitym jemu na míru".

Reagovat
smazaný uživatel

Za "systém šitý jemu na míru" považuji zkrátka a jednoduše to, že do toho systému sedne jako hrnec na prdel. A Kane do toho systému jednoduše takto zapadl.

Reagovat
fantomas

Což je z velký části i zásluha jeho samotnýho, no.

Reagovat
smazaný uživatel

Jistě, protože pro to měl předpoklady.

Reagovat
smazaný uživatel

ja som chcel podotknut ze ked uz niekto tych 30+ golov v Anglickom klube da, tak sa vzdy radi medzi najlepasich utocnikov na svete v tej sezone(Aguero,Suarez,Persie pred 3 sezonami, predtym napr. Rooney dal 35 golov v sezone 2010/2011). Kazdu sezonu to prekonaju tak 1-2 hraci a podla mna dôvod nieje PL,ty furt pises ze "ti hraci v Anglii mohou davat tolik golu" ale RVP za celu karieru v PL dal nad 30 len 2x, Aguero tiez Suarez len raz rooney 2 krat a kolko rokov tam hra...to nieje o tom ze to je lahsie. Kazdy ten hrac musi mat zivotnu sezonu aby to dosiahol tak isto ako v kazdej inej lige akykolvek iny hrac.Benzema to prekonal raz v Reale v jeho najlepsej sezone tak isto Lewa v Dortmunde ale to iste v PL na to potrebujes zivotnu sezonu.A ked sa to podari aj 21 rocnemu Harrymu je to obdivuhodne.

Reagovat
smazaný uživatel

a Bayern hraje taky system ze vyhravaju aj rozdielom piatich golov aj v LM-Sachtar,Porto aj v lige, cize tych 30+ pre Lewu by nemalo byt az tak nerealnych pri jeho schopnostiach ale viem na ktoru vec toho Guardiolovho ponatia narazas ale aj napriek tomu v jeho teame by to nemala byt az taka rarita dat 30 golov.

Reagovat
smazaný uživatel

Já tu radši nechci rozjíždět nic o Guardiolovi, aby sem nepřilétla jeho obranci, ale pochopil jsi to správně Tak v Německu máš o 4 ligová kola méně a ty góly jsou v Bayernu rozdělené po vícero hráčích. Není to jen o tom jednom útočníkovi.

Reagovat
10

píšu "hlavně od ČT", těch médií, který ho pasovali na "největší" hvězdu turnaje bylo samozřejmě mnohem víc, je to 2. nejlepší střelec vaší PL...ale chápu, že si musíte zachovat svůj intošskej pohled na věc a dát tam radši Srba, kterýho většina lidí pořádně ani nezná

Reagovat
fantomas

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Infi

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

pretoze ti co robili ten clanok vedeli ze kane je iba hype takze nikoho sklamat nemohol

Reagovat
-Carles-

Pomaly najväčšia hviezda turnaja a skutek utek.

Reagovat
patas92

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Infi

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, zápas jsem neviděl, ale kolega Štěpán jej velmi chválil, prý byl doslova všude, takže možná věc k zamyšlení.

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Jak se to vezme. On na jednu stranu na hřišti vyčníval a byl někde jinde než ostatní. Na druhou stranu spálil dost šancí a někdy působil nekoncentrovaně. Ale tak jo jo, lidi vidí x branek v PL, tak se z toho můžou hned posrat a čekají, že rozstřílí všechno kolem sebe. Když se na to podíváš rozumně a bereš turnaj jako samostatnou složku sezóny, tak musíš uznat, že zklamání nebyl. Bodejť by byl, když na hřišti kvalitou vyčníval.

Reagovat
smazaný uživatel

Kane hrál dost dobře..

Reagovat
smazaný uživatel

posledný zápas áno, proti Švédsku nie

Reagovat
smazaný uživatel

Za volbu prostredi, priroda a okoli v pozadi je super

za Hrebika...

Reagovat
smazaný uživatel

16:05 cože ?

Reagovat
fantomas

Ho zaměnil s B. Silvou no. Takových drobností tam je víc - já např. Čaušiće zaměnil za Čavriće a vpasoval ho do Lutychu. :( Holt sme mluvili spatra.

Reagovat
Shevchenko

A ty se směješ Vláškovi a spol

Reagovat
fantomas

No.. a proč bych jako nesměl? My sme amatéři a ani si na nic víc nehrajem. Oni mají pod nosem poznámky, berou za to těžký prachy a je to jejich hlavní náplň práce.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

efektivita, alebo nie, Bernardo Silva bol najlepsi hrac turnaja..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Reagovat
fantomas

Ten popis dominga myslim sedí přesně - nejtalentovanější ano, nejlepší ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejfotbalovější hráč turnaje.

Reagovat
fantomas

Tomuhle přívlastku teda nerozumim

Reagovat
smazaný uživatel

Prostě dával těm zápasům, to proč se na to dívám. Hrál efektně a byla to prostě podívaná. Za mě, ale celá záloha Portugalska byla úplně jinde. Nicméně zvolit potom nej hráče turnaje někoho, kdo to podělal v nejdůležitější chvíli turnaje ? Nevim no. Hrál skvěle Carvalho, ale prostě tohle nejde, celou dobu jsem ho tu hájil, ale v tu chvíli jsem ho měl sto chutí zabít. A obhajoba kterou sem tu třeba slyšel typu že ho trenér donutil nebo co to je blbost. To šel kopnout jak kdyby chtěl bejt na večeři doma.

Reagovat
fantomas

Takže jedna penalta má znehodnotit všechno, co předved předtim? Nenech se vysmát. Po celou dobu mínus půlku finále byl nejdominantnějšim hráčem šampionátu. Volba je to zcela legitimní.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano protože ta jedna penalta znehodnotila celý výsledek Portugalska na turnaji.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ty seš hodně divnej hele. Bys tam lupnul místo něj Petráka (kterej mu celkovým výkonem fakt nesahal ani po kotníky) a teď ti vadí, že se mi nelíbí že je hráč turnaje

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ja si z toho delal spis srandu. Ja bych ho hracem turnaje nedal, dal bych to Silvovi. Ale me jsi spis rozesmal tim, ze jsi prohru Portugalska hodil vylozene jen na nej.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsem to nemyslel. Pro mě je prostě nepřípustný, by hráč takovejhle rozhodující moment takovýmhle způsobem zazdil. Ani nejde o to, že to nedal, ale jak to nedal. Prostě mě nasral.

Reagovat
fantomas

Njn, a penaltu třeba nedali ani Khalili ani Esgaio... neni to jen o jedný penaltě. Portugalci v první řadě ten zápas měli vyhrát už během těch 120 minut.

Reagovat
Kily

chudák Baggio...

Reagovat
smazaný uživatel

No tak jemu se to vycitalo hoooodne dlouho a tam se to vylozene hodilo na nej.

Reagovat
fantomas

Přitom nebejt jeho, jedou Italové domu jako spráskaní psi.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je slovickarenie, ae rozhodne mi pride divne nemat ho v all stars turnaja

Reagovat
smazaný uživatel

A cim si to zaslouzil Volland vic, nez Silva?

Reagovat
fantomas

"Volland tam je hlavně proto, že by přece jen nevypadalo dobře, kdyby jeden semifinalista neměl zastoupení. A mně i z tý německý ofenzívy přišel nejkonzistentnější."

Reagovat
smazaný uživatel

Ja se na to takhle nedokazu divat. Jednou je to nejlepsi jedenactka turnaje, tak tam maji byt ti, co byli na svych postech nejlepsi. A nekoukat na zastoupeni tymu. Dokazu jakztakz souhlasit s 10 hracema co jste vybrali, ale nijak s tim, ze Volland je tam na ukor B. Silvy. Ale tak je to subjektivni.

Reagovat
smazaný uživatel

Ani ne subjektivni jako spis blbost. Jednou se to jmenuje All-stars tak tam maji byt ti nejlepsi. i kdyby tam muselo byt z jednoho tymu vsech 11 hracu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Njn, přístup k All-stars je na druhou stranu stejně tak subjektivní záležitostí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
r.mrazik

Nejfotbalovejsi hrac turnaje...ostatni oproti nemu obcas pusobili usmevne...

Reagovat
smazaný uživatel

Nejkvalitnější

Reagovat
smazaný uživatel

rozhodne ponukal najväcsiu kvalitu...ale teda vylucuje sa najkvalitnejsi s najlepsim?

Reagovat
fantomas

No vzhledem k tomu, že z tý kvality měl tým menší užitek než třeba z Williamovy, tak jaksi jo.

Reagovat
Swarley

souhlas, i podle mého celkově ten střed hřiště a ten hlavní podíl na úspěchu Portugalska měla na svědomí dvojice Carvalho a Olivieira...

a vůbec si nemyslím, že by se tohle nějak mohlo vylučovat...nejvkaltinějším hráčem turnaje byl podle mého jednoznačně Bernardo Silva, ale tady hodnotíme pár výkonů všech hráčů na konkrétním turnaji...a v tomhle měl na celkový úspěch Portugalska větší vliv jak Carvalho, tak i Olivieira...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Swarley

Palino, čo je?

já chápu, jak to myslíš, ale to by všude všechno musel vyhrávat Messi, protože je to nejlepší a nejkvalitnější hráč na světě, ne? v některých zápasech to ale tak prostě být nemusí a může někdo zahrát líp, i když máš prokazatelně z nich největší potenciál a kvalitu na to, být nejlepším hráčem zápasu...

Reagovat
smazaný uživatel

no prave ale ja som mal z kazdeho zapasu Portugalska, ze on je proste najlepsi aj v kazdom zapase, Carvalho bol tiez super, maximalne by som sa rozhodoval medzi nimi, ktori z nich bude najlepsi hrac turnaja, ale ze sa nedostal ani do All stars? to je divne..

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodne mel byt v ty TOP jedenactce a to misto Vollanda.

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
smazaný uživatel

tá žumpa kaderabek čo tam robí?

Reagovat
GEGE

Suverene nej stoper Rugani,individualne nejlepsi hraci jako Silva nebo Berardi chybi v top sestave

Reagovat
GEGE

A misto nich hraci jako Volland ci Vestergard

Reagovat
smazaný uživatel

Vestergaard je tam jako pest na oko.

Reagovat
Rarášek

Cože? S Ruganim nejlepší stoper

Reagovat
smazaný uživatel

Vubec. Akorat byl vysokej. Ale je pomalej, v prvnim polocase s nama absolutne nestihal, chodilo to tam pres nej. Proti Nemcum taky nulovej, se Srbskem jsem to nevidel a proti Svedsku ho preskakal Thelin.

Reagovat
fantomas

Přeskákal, a přitom Vestergaard vyhrál 7 hlaviček z 12, zatímco Thelin 8 z 12. Z toho mi nějaký drastický přeskákání nevychází.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak mi z tech statistik rekni, kolik hlav meli proti sobe a kdo je vyhral.

Reagovat
fantomas

To ti neřeknu, ale statisticky ani neni možný, aby ho Thelin nějak zdrtil, jak ty naznačuješ.

Reagovat
smazaný uživatel

Statisticky je klidne mozny, ze proti sobe meli 5 hlav a vsechny vyhral Thelin, ty statistiku.

Reagovat
fantomas

Tak to je zase blbost, protože kdokoliv ten zápas viděl, viděl i vyhraný Vestergaardovy souboje proti Thelinovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja nebyl ten, co vytahnul statistiku. Ja jsem rekl svuj nazor a to ten, ze ho Thelin preskakal. A je celkem jedno, jestli o jednu hlavu nebo ne, protoze stoper, ktery ma svoji hru zalozenou na vyhranych hlavickovych soubojich, musi byt ve vzduchu naprosto dominantni. A to on nebyl ani nahodou. A po zemi uz to tuplem nema smysl jakkoliv komentovat.

Reagovat
fantomas

No tak zase bacha, peskovat Vestergaarda za to, že se nechal o jednu dvě hlavy přeskákat suverénně nejlepšim hlavičkářem mezi kymkoliv mimo stopery, to mi nepřijde moc fér. Ten souboj měl bejt od počátku vyrovnanej a vyrovnanej taky byl.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja ho teda jako vyrovnanej nevidel. Pro me z nej zcela jasne vysel vitezne Thelin.

Reagovat
fantomas

Njn, protože je to tvuj miláček

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to jednou druhej Zlatan

Reagovat
fantomas

Já si taky myslim, že má obří potenciál no, ale unášet se zase nenechávám.

Reagovat
smazaný uživatel

Z Dánska tam něco muselo být, a tenhle hrál dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

Rozbije tě argumentem, že Itálie nepostoupila ze skupiny

Reagovat
fantomas

To jednak, jednak tim, že "suverénně" ani omylem, a nakonec ho *rozbiju* i tim, že sem mu myslim vysek dostatečně velkou pochvalu v textu.

Reagovat
smazaný uživatel

Vysekl. Jen mě v sopcastu zarazilo, jak jsi zmínil Boneru. Ano, v mládežnických kategoriích super, v dospělém fotbale italský nadprůměr, rozhodně ne hráč na úrovni Nesty, Cannavara nebo Barzagliho.

Reagovat
Rarášek

Taky mě to zarazilo

Reagovat
fantomas

A nevysekl? Zařadil sem ho po bok přesně těch, cos vyjmenoval. (A Bonera mi přišel na jazyk dřív než Barzagli no, to bylo zase o mluvení spatra - jak vidíš, tak pěkně v klidu sem dal v článku přednost Barzaglimu.)

Reagovat
smazaný uživatel

Co píšu? Vysekl. Tak co řešíš? Já vůbec nechápu, jak se ti tam mohl Bonera dostat. To je jako přimíchat do receptu na palačinky kari koření.

Reagovat
fantomas

Znělo to sarkasticky ale prosim tě, sám si řek, že v mládežnickym fotbale hvězdil a pak to žádnej průser taky nebyl.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdybych chtěl být sarkastický, tak ti tam hodím nějakého takového smajlíka " " Žádné prosím tě. Ty jsi ho na dospělé úrovni postavil na úroveň Nesty, Cannavara a Barzagliho, to je zkrátka slušný ústřel. To nezakecáš ani tou mládežnickou reprezentací, kde to na něm Gentile stavěl. Miláček davů, ale nezvládl to. Šimák jako mladý kluk taky fantastický, "nový Nedvěd", a jak dopadl?

Reagovat
fantomas

Na žádnou úroven sem ho nepostavil boha, prostě sem spatra jmenoval stopery, který mi přišli na mysl a mám je zafixovaný jako tahouny italských "21". Nevim, co tak vyšiluješ. Něco jinýho by bylo, kdybych si ho napsal na papírek před Barzaglim - jenže to sem neudělal, jak vidno i z článku, kde je Barzagli právě na úkor Bonery...

Reagovat
smazaný uživatel

Tobě se nesmí nic říct, viď? Takže tvá vlastní slova: "Měli jsme tady Nestu, měli jsme tady Cannavara na dvou turnajích, Barzagli, Bonera, jo, fakt strašně moc hráčů, kteří fakt potom byli i dobří senioři a i reprezentanti…" Z kontextu vyplývá, že Boneru řadíš na úroveň těch TOP obránců. Když chceš být pedant na statistiky výše u dolara, pak si zakládej i na tom, o jakých mluvíš hráčích. To je ta důslednost, na které si evidentně sám chceš zakládat.

Reagovat
fantomas

Ty vole, tak já dokonce Barzagliho jmenoval tak potom už vůbec nevim, o co ti de.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi fakt zahleděný sám do sebe, co?

Z kontextu vyplývá, že Boneru řadíš na úroveň těch TOP obránců. Když chceš být pedant na statistiky výše u dolara, pak si zakládej i na tom, o jakých mluvíš hráčích. To je ta důslednost, na které si evidentně sám chceš zakládat.

Celou dobu, od první zmínky, ti tu vytýkám, že jsi zařadil Boneru po bok TOP světových obránců.

Reagovat
fantomas

A já ti řikám, že to si akorát ty domýšlíš. Já jmenoval celou řadu hráčů, bez toho, abych zacházel do detailů o jejich kariérách, a hlavnim výchozim bodem byly jejich výkony na mládežnický úrovni, kde se s nima Bonera může uplně v pohodě poměřovat.

Reagovat
fantomas

A mimochodem ne, z kontextu rozhodně nevyplývá, že Boneru řadim na úroveň Nesty, to je uplně příšerná dedukce. Řekl sem o nich všech, že to pak byli i dobří senioři a reprezentanti, což o všech platí. Žádný stupně a pořadí sem tam nedělal... a pokud jo, tak by ti mělo něco napovědět už jen to, že sem Boneru zmínil jako posledního.

Reagovat
smazaný uživatel

A za podobné neobratné věci tu haníte "nějakou ČT", potlesk Bonera tam nepatří. Ale každý kdo mluví takto z patra má právo na chybu hodné "nějaké ČT", takže v pořádku. V podstatě jsi se katapultoval na úroveň Čapka a spol. takže palec nahoru (To před " " je sarkasmus. To od Bonery nikoliv, abys v tom měl jasno).

Reagovat
fantomas

"Tak to myšleno nebylo. Spíš že my sme zkrátka nezávislý médium a máme vlastní očekávání, nemusíme je snad přebírat od jiných médií."

A pokud sem se z pozice naprostýho amatéra katapultoval na úroven veterána profesionálního fotbalovýho komentování, tak to sem vlastně poctěn. Díky.

Reagovat
smazaný uživatel

S ohledem na předpotopní znalosti pánů Čapka a spol. o italském fotbale bych to jako poctu nebral. Ale budiž ti přáno

Reagovat
fantomas

No mně spíš šlo o moji schopnost mluvit spatra, na kterou si sám narážel, protože o ničem jinym to ani nebylo (jak sem ti už asi stokrát napsal).

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, ale ta velice úzce souvisí se zafixovanými znalostmi.

Reagovat
fantomas

Se zafixovanou znalostí, že Bonera byl jako junior velký zvíře, jj. Nedostatek a čapkovina jako prase.

Reagovat
smazaný uživatel

"Velký zvíře" sám velký Jean-Paul Belmondo

Reagovat
fantomas

Blbostí už se jen chytáš

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, těch, které tu vypouštíš, ty velké zvíře. Tak zase někdy

Reagovat
fantomas

Zaplaťpánbů s tvym posvěcenim... "Ano, v mládežnických kategoriích super"

Reagovat
smazaný uživatel

Super neznamená, že byl fantastický hráč, jakého si tu z něho udělal. Super byl i kapitán Biancchetti, na jehož úroveň třeba Boneru v mládežnické kategorii stavím. Takový Rugani je úplně jinde a Romagnoli je někde mezi nimi.

Reagovat
fantomas

Ne, neudělal sem z něho fantastickýho hráče. Tvuj problém je fakt jen v tom, že si šíleně domýšlíš, a že musíš za každou cenu všem dokazovat, že italský kopaný rozumíš nejlíp. Což může bejt pravda, a určitě je to pravda ve vztahu ke mně, ale tady to fakt vůbec neni nutný a působí to na mě jen jako dosti křečovitá buzerace.

Reagovat
smazaný uživatel

B.Silva jednoznačne do 11ky turnaja, ale neprekvapuje ma, že Tom a Dominik chceli byť nasilu zaujímaví ako sa často deje...

Reagovat
fantomas

Reagovat
andycek1

Skoda Talianu znicil jeden nepovedeny polcas ze Svedma. Inac ten cewlkovy vykon byl vyborny nechapu co tam robi Sturaro to sa nenasel jediny hrac ktery v 3 zapasoch hral na hovno?? Berardi aj Zappacosta aj Rugani tam mneli byt skoda teho keby sa postupilo Danu by udupali a finale moglo bybyt a Di Baggio mna vytocil tym Bardim, Sportiello pripadne aj ten Leali si zasluzi flek v brane.

Reagovat
smazaný uživatel

Guidetti - Thelin

Akorat misto Williama (dokurvil finale), mohl byt klidne Petrak

Reagovat
smazaný uživatel

To snad ne zase...

Reagovat
Rarášek

To ne, sice to bylo finále, ale taky jedinej nepovedenej zápas. Jinak byl Wiliam naprosto famózní.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas, je takovej nemotornej, ale svoje si uhral. Petrak tam klidne mohl byt taky.

Reagovat
Rarášek

Kdybysme postoupili dál, a podal další takovej výkon, tak možná ..

Reagovat
r.mrazik

Jinak Cech na dvtv

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrej. Jenom me prekvapilo, jak ma krivy zuby.

Reagovat
r.mrazik

Hah,to je fakt...ale jinak dobrej...dokonce obcas nenechal Veselovskyho mluvit

Reagovat
r.mrazik

A jinak vynechat Silvu v sestave turnaje je hodne prekvapivy...nemyslim,ze by ti svedsti utocnici tam museli byt oba...

Reagovat
smazaný uživatel

Museli. Ale pod nima tam mel byt prave Silva.

Reagovat
r.mrazik

Tezko rict...beru ze jsou zebricky osobni,ale nedat tam hrace,kterej i ve finale nazivo pusobil jak kdyby nekdo prisel z urovne vys...nevim no

Reagovat
fantomas

Ve finále? Prvních 20 minut možná tak.

Reagovat
r.mrazik

A pak kdyz zacal hrat trochu vys...tusim od pulky druhyho polocasu a pak behem prodlouzeni jako jeden z mala portugalcu...tedy aspon z tribuny,kde se libil i cizim lidem okolo...

Technicky a herne byl vys jak ostatni...opravdu skvely hrac

Reagovat
fantomas

S tim druhym odstavcem souhlas no vejš myslim hrát už nikdy nezačal po tom odchodu Oliveiry, ani ze záznamu sem si ho tam nevšímal, spíš to pak jen hodně tahal, tak byl možná vidět (ale teda ne nutně v pozitivnim světle pro mě).

Reagovat
r.mrazik

Hmm,tezko rict u tv,tam clovek vidi trochu jinak nez na stadionu a tim nemyslim lepe nebo hur,ale proste jinak

Nazivo byl skvely...plus jeste ten sved,co prekvapive stridal...ten pravy zaloznik,taky takova hracicka

Ale Silva byl super,dobre se na nej koukalo a bylo videt jak je nad ostatnima...vzdycky na tech turnajich at vyhraje kdokoli,tak pak stejne uspeji hlavne ty silne individuality...a silva mezi ne na turnaji patril bych rekl...

Ale jak rikam...sestava je subjektivni,jen me to prekvapilo,protoze lepsiho hrace jsem za tedh par zapasu nevidel

Reagovat
fantomas

Jo, dobře se na něho koukalo, to nikdo nepopírá přece. I proto byl naživo skvělej, opět o tom nepochybuju. Ale to podle mě neni to nejdůležitější no.

Reagovat
r.mrazik

Dobre se na nej koukalo,protoze tam byl asi nejlepsi no...ne kvuli nejlepsim vlasum

Ale to fuk..o nic mi nejde,jen me to prekvapilo

Reagovat
fantomas

No já tim chtěl říct, že stejně tak se mně dobře kouká na Wilsherea a stejně bych neřek, že je nejlepšim hráčem AFC, natož celý ligy.

Ale jo, je to fuk

Reagovat
r.mrazik

Jenze tohle neni to spravny srovnani...

Na Silvu se dobre koukalo ve stylu,jak se treba kouka na messiho...ze v jejich podani na te jejich urovni vypadaji jak hraci z urovne vys

Nebylo to tim,kolik udela nozicek a preslapovacek...ale tim jak ten fotbal hraje,jak byl citit v utoku,jak byl technicky nas ostatnima...

Tezko rict,jaky bude v dospelym fotbale,ale na hristi na ME vypadal nejvic fotbalove z tech kluku

Reagovat
Counter

To už by nebylo tak cool, cpát tam hlavní hvězdy turnaje.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

já se celkem divím, že tam dali Thelina.. jako zcela zaslouženě.. ale nebyl tu tolik profláklej

Reagovat
Trand
Reagovat
Mr.Jindros

Dobrá práce kluci.

Víc podcastů.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
andrew96

*víc kratších podcastů

Reagovat
Mr.Jindros

Ne.

Reagovat
andrew96

Tak ne.

Reagovat
Hyrax

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak

Reagovat
smazaný uživatel

Lidi, zase to tak nehroťte, prostě mají takový názor, někdo ho má zase jiný, o tom to je.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Sestava mě nevadí tolik, ale spíš měli zůstat u argumentů, že to chtěli mít pestrý než že Silva nebyl velký přínos pro výsledek týmu.

Reagovat
fantomas

Ne že nebyl velký, ale moh bejt větší (úměrnej jeho potenciálu/talentu) a nebyl tak velkej jako všichni ti Portugalci, co tam sou.

Ale co, to je jen moje argumentace. Třeba bude mít domingo přesvědčivější

Reagovat
smazaný uživatel

Nechcete jen tak ze zajimavosti prilozit ke clanku anketu o nejlepsiho hrace turnaje?

Reagovat
fantomas

Nech sa páči. Doufám, že tam sou všichni ti nejdůležitější

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý čtení celej turnaj

Reagovat
KingMaster13

Paráda jen tak dál

Reagovat
smazaný uživatel

Ti hráči Švédska, jmenovitě Hiljemark, Lewicki nebo Guidetti, nebyli zas tak výborní, jak se může možná zdát. Dle mého názoru to Švédsko hodně uhaluzilo a vyhrálo si to díky nezkušenosti ostatních týmů. Hráli snad jako jediní opravdu zodpovědně a velmi málo dopředu. Určitě bych vyzdvihl Tibblinga, který byl vidět v každém utkání a své kvality ukázal fotbalovostí a ne čistě jen nasazením.

Volland je v all stars snad jenom za jméno. Nehrál nic. Trošku nechápu proč vybírat ze semifinalistů, finále > semifinále, ještě když Německo dostalo takovou šišku. Bernardo Silva je jasná volba. Sice se může zdát, že do těch výsledků zas tak moc nezasáhl, ale dokázal perfektně zklidnit Portugalskou ofenzívu a působil hodně zkušeně. Čekal bych víc ve finále, to je pravda, ale jinak luxusní hráč o kterém asi ještě hodně uslyšíme.

Jako rodák z Jihlavy musím ještě jednou vyzdvihnout Klimenta. Nikdo, absolutně nikdo nečekal, že na euro vlítne takhle suveréně a s novým postem se popasuje tak, že dá hattrick. Nutno říct, že klidně těch gólů mohl dát 6. Ani v Jihlavě Kliment neměl jisté místo v základu a teď je z něj hráč Stuttgartu. Neuvěřitelný.

Reagovat
smazaný uživatel

za mě top "11", těžká úloha vybrat jenom 11 hráčů, takže za lomítkem silní konkurenti

Carlgren (SWE)

Kadeřábek(CZE)-Vestergaard(DEN)-Helander(SVE)-Augustinsson(SVE)/Hybš(CZE)

Carvalho(POR)-Tibbling(SVE)-Khalili(SVE)/Lewicki(SVE)

Bernardo(POR)-Guidetti(SVE)/Thelin(SVE)-Kliment(CZE)

jsem silně ovlivněn českou národností...

Reagovat
fantomas

Carlgren

Reagovat
smazaný uživatel

a proč ne? Chytal hodně slušně a hlavně "rozhodl" ve finále.

Reagovat
fantomas

"Rozhodl" teda hodně v uvozovkách. Pokud tam někdo předvedl opravdu rozdílovej zákrok, tak to byl José Sá proti Guidettimu. Ten José Sá, co podobný zákroky předváděl i dřív, zatimco Carlgrena by sis vůbec nevšiml. Navíc na turnaji zřejmě nebylo golmana s horší rozehrávkou.

Reagovat
smazaný uživatel

pro mě je teda důležitější, že na konci uspěl, kdežto Sá ne... ale chápu oba....

Reagovat
smazaný uživatel

Carlgren byl rozhodně nejpohlednější ze všech brankářů na turnaji, já bych ho tam dal taky.

Reagovat
EAG le grand amour

Carlgren se mi teda nelíbil, to souhlasím s fanťákem.

Reagovat
Shevchenko

No to příšerné intro teda mohlo být kratší

Reagovat
smazaný uživatel

Při vší úctě ke všem, ale proč byl Petrák "nečekaně suverénní"? Kdykoliv jsem se podíval na přátelská utkání během cyklu směřujícím k tomuto MS, on byl o level nad ostatními (společně s Kalasem), a pak o něm trenér Dovalil, který ho vede celý cyklus, řekne, že ho příjemně překvapil..

Reagovat
smazaný uživatel

Tiež nechápem, v Norimbergu naskočil suverénne už do BL z podpriemernej Slavie a proste sa udomácnil v zostave a hral skvele aj celú túto sezónu. Proste rok a pol hraje výborne v Nemecku a teraz niekoho prekvapí že dominuje pri U21. Zvláštne

Reagovat
fantomas

Holt normální lidi druhou Bundesligu nesledujou, soráč ale já ho za oporu taky považoval před turnajem a očekával sem, že zazáří; neočekával sem ale, že bude týmu přispívat v tolika ohledech. To ostatně doteď v "21" ani nepřispíval.

Reagovat
Swarley

souhlasím s těma stoperama, na tomhle turnaji by se fakt mladý talent na tenhle post dal lehce vybrat...a v tomhle ohledu obrovské zklamání právě z Anglie, protože pokud chtěl někdo najít typického anglického stopera (v tom nejhorším), tak to splňoval Gibson...a potvrdil jsem si to i na vlastní oči, to je neuvěřitelný dřevák, jinak to říct ani nejde...

Reagovat
Swarley

a jiná Anglie? já fakt nevím, já jsem z toho byl docela zklamanej...chápu, že nebýt zranění, tak by to asi vypadalo jinak, ale na mě to právě naopak působilo celé až moc "anglicky"...tragičtí stopeři bez rozehrávky, absolutně nevýrazný a slabý střed hřiště, slušná křídla, v tomhle případě výborný hrot a Jenkinson...

nesledoval jsem jejich kvalifikaci, takže se dost možná fakt pletu a ten tým má navíc a v plném slopžení vypadá jinak...ale na tom turnaji mi právě přišlo, že ukázal všechno to špatné, typicky anglické...

Reagovat
fantomas

Sledoval si Eura 2011 a 2013?

Reagovat
Swarley

neviděl, tohle je v podstatě první mládežnický turnaj, který jsem viděl v podstatě celý...

byla i horší Anglie?

Reagovat
fantomas

Tak o to mi právě šlo, o to srovnání. Tehdy se na ty Angličany nedalo koukat tim spíš

Reagovat
r.mrazik

A ze to letos napravili...

Reagovat
fantomas

"tim spíš"

Reagovat
r.mrazik

Hele....bylo to proste z blata do louze...

Reagovat
fantomas

Hele... tahle Anglie hrála prostě dost jinak než Pearceova Anglie a hejbe se dobrym směrem. Že pomalu a nepřesvědčivě, to nepopírám...

Reagovat
Swarley

právě nemám moc srovnání a předchozími ročníky, a hlavně ani nemám srovnání u tohohle výběru s jejich kvalifikací, kde to prý bylo hodně slušné i po té fotbalové stránce...

takhle fakt čistě hodnotím jen ten turnaj a to na mě působilo docela špatně...ale rozhodně to není žádný pořádný vzorek, to je jasné...

Reagovat
monty25

Chci vás dva na ČT Sport místo Karocha a Němce...

Reagovat
veikko

Tobě vadí Josef Růžena Němec?

Reagovat
monty25

Jo

Reagovat
smazaný uživatel

Bych půlku fotbalu nevěděl, o čem se tam baví. Ono to je sice všechno pěkné, ale spíš pro opravdové fajnšmekry a ne pro lidi, kteří fotbal mají jako zábavu a nepotřebují ho řešit až tak do detailu.

Reagovat
monty25

Já zase půlku fotbalu nevím, o čem povídá Karoch...

Reagovat
veikko

Ten Kliment mi tam upřímně chybí. Jako uznávám, že to duo bylo sehrané a pro Švédy nepostradatelné, ale dohromady dali ti dva stejně gólů za celý turnaj jako dal Kliment za tři (respektive jeden ) zápas.

A ještě by mohla být sranda, kdyby se tým odpadlíků utkal s týmem All-Stars. Kdo ví, třeba by vyhráli odpadlíci.

Reagovat
veikko

*tři zápasy

Reagovat
smazaný uživatel

Jen malá technická poznámka: Carvalho odehrál to semifinále celé, v té 50- minutě střídal Silva.

Reagovat
smazaný uživatel

Absence Ruganiho a Bernarda Silvy jsou do nebe volající. Nebylo lepšího stopera na turnaji než Ruganiho. A u Bernarda Silvy začínala většina akcí, co měly drajv.

V sestavě zklamání jen 2 Angličané, to je taky síla. Korunku tomu nasadil Bardi, který právě proti nim předvedl fantastický výkon (na jeho místo jste v tom případě mohli klidně dát Di Biagia, Bardiho jste jen zneužili).

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas. až na toho Ruganiho..

Reagovat
smazaný uživatel

Zvuk električiek v pozadí

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Sice jsem nevidel ani zdaleka vsechny zapasy, ale minimalne z tech nekolika zapasu Portugalska me opravdu velmi zarazi absence Bernarda Silvy v All-Stars vyberu - kazda jeho akce zavanela nebezpecim, Portugalsko u nej zacinalo vetsinu akci, dokonce se mu toho i celkem dost povedlo, zase tak neefektivni nebyl, nejsem si moc jisty, jestli se toho jinym kreativcum z jinych tymu povedlo vic. A jeste teda netusim, jak mohla Garbutta minout ta jedenactka zklamani, zvlast po te masazi o jeho tragickych vykonech tady v komentarich. Ten Dan asi musel byt fakt hrozny.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele