Plzeň bude hrát v Edenu

05.08.2011, 12:55
Aktuality
Evropská fotbalová unie UEFA nepovolila Plzni odehrát odvetu čtvrtého předkola Ligy mistrů proti FC Kodaň na domácím stadionu ve Štruncových sadech, který prochází rozsáhlou rekonstrukcí. Západočeši budou o premiérovou účast v nejprestižnější klubové soutěži bojovat v pražském Edenu. Český šampion o tom informoval v tiskové zprávě.

Plzeňští v druhém a třetím předkole dostali výjimku a s Pjunikem Jerevan i Rosenborgem Trondheim mohli hrát na svém stadionu, pro závěrečné play off o postup do základní skupiny ale jejich rozestavěnou arénu UEFA neschválila.

"Přestože jsme našli řešení v mnoha zásadních oblastech včetně potřeb televizního přenosu, z hlediska našich bezpečnostních opatření nemůžeme vystavit návštěvníky zápasu Ligy mistrů jakékoliv nebezpečné situaci," stojí v prohlášení UEFA.

Plzeňské vedení verdikt UEFA velmi mrzí. "Plzeňští fanoušci byli v obou dosavadních zápasech evropských soutěží naším dvanáctým hráčem a duel o účast v Lize mistrů měl být pro ně pomyslnou odměnou. Při poslední prohlídce jsme obstáli, zástupci UEFA však mají strach především z možného nedostavění tribun v nahlášených termínech a související bezpečnosti," uvedl generální manažer Viktorie Adolf Šádek ze švýcarského Nyonu, kde zúčastnil poledního losování závěrečného předkola.

UEFA podle něj zpřísnila kritéria po nedávné tragédii v nizozemském Twente Enschede. Při červencových stavebních pracích se na tamním stadionu zřítila část střechy, dva lidé zemřeli a dalších patnáct utrpělo zranění.

"Je pochopitelné, že po takové tragédii panuje v tomto směru nervozita. Přestože v Plzni je stavba po všech směrech zajištěna a přes rychlost růstu tribun je bezpečí na prvním místě, nezbývá nám než rozhodnutí UEFA respektovat," uvedl Šádek. "V každém případě se tím na naší snaze dokončit stadion v co nejrychlejším termínu nic nemění. Stále je zde šance odehrát v Plzni potencionální zápasy základní skupiny a je naší povinností vůči fanouškům a městu se o to pokusit," řekl Šádek.

Plzeňský stadion prochází od konce minulé sezony velkou rekonstrukcí. K dispozici je momentálně pouze hlavní ochoz s kapacitou asi pět a půl tisíce diváků, postranní tribuny za brankami už sice stojí, ale zatím na nich nejsou sedačky.

Domácí odvetu s dánským mistrem sehraje Plzeň 23. nebo 24. srpna v Edenu a klub v dalších dnech začne zajišťovat dopravu pro své fanoušky. "Naším cílem je samozřejmě ulehčit Plzeňanům cestu do Prahy. Chceme se poprat o historický výsledek a k tomu budeme potřebovat také v Edenu domácí prostředí," dodal Šádek. Plzeňští museli hrát pohárový zápas v pražském "vyhnanství" už vloni, kdy na Letné remizovali s Besiktasem Istanbul.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (19)

Přidat komentář
HonzaKoller

Měli by být rádi, budou hrát na nejlepším stadionu v ČR

Reagovat
cubinho

Tak to vysvětli těm fanouškům, kteří místo 1 km budou muset cestovat 100 km.

Reagovat
HonzaKoller

Chtěl vidět bojovat svůj tým o Ligu Mistrů? Navíc už tu fandili minule.

Reagovat
smazaný uživatel

Ve 3.předkole ještě nebylo bezpečí na stadionu na prvním místě protože počítali že Plzeň vypadne.

Reagovat
smazaný uživatel

Na tom stadione jsem byl 2x a nelibi se mi, nedychala zadna historie z nej na me. Proste moderni stadion.

Reagovat
smazaný uživatel

NIc extra to neni ale aspoň je uzavřenej,nemá atletickou dráhu a má všechny tribuny. Když uhrajou solidní výsledek prvního utkání tak by tam mohlo přijít i víc jak 15000 a bude to pro ně jenom výhoda

Reagovat
JozkokozleJ

Stary nepouzitelny notebook si tiez nenechavas len preto, ze z neho dycha historia... nie?

Reagovat
smazaný uživatel

Plzeň nechtěj do LM hlavouni z UEFA tak jim aspoň dělaj potíže kvůli hřišti(zalekli se po třetím předkole a postupu přes Rosenborg s tím nepočítali).Jenom kvůli tomu MUSÍ !!!!!!!!! postoupit.Chci vidět ty jejich ksichty jak se budou !!!!!!!!!!!! štítit !!!!!!!!!!! lístku s nápisem - Victorie Plzeň-.Čekám že aspoň schválně pokurví název takže tam bude - Vitorie Plzen -.A my budem jásat štěstím že tam uvidíme ten pokurvenej název a vůbec nám nevadí jak nám okatě dávaj najevo co si to nějaká Plzeň dovolila že postoipila do LM

Reagovat
fabec1222

nikdo nepříde

Reagovat
shitcool

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

V Edenu?to tam bude hrat uz 3. tym...a ten travnik bude taky vypadat priserne....

Reagovat
caspic

na vlastní náklady zařídit busy pro fans

Reagovat
smazaný uživatel

Ja bych to videl takhle...vedeni Plzne by melo zajistit dopravu zadarmo do Plzne kdyz tam chteji co nejvice fanousku. Nechapu proc by nikdo nemel prijit fabec1222....Eden je pekny stadion a pokud se tam sejde kolem 13tisic fanousku a budou fandit Plzni tak by mohli vytvorit dobrou atmosferu a pomoct Plnzi k postupu ..je fakt ze cestovat 1km nebo 100 km je velky rozdil ale pokdu bych byl v Plzni a chtel bych videt svuj tym hrat o LM jel bych i 500 km..je to uplne jedno...a komu se to nelibi tak at si sedne s kamosema do hospy a hledi na to v tv u skopku piva

Reagovat
smazaný uživatel

mel jsem na mysli do Prahy*

Reagovat
HonzaKoller

Tak pravil

Reagovat
smazaný uživatel

Eden je dobrý kompromis. Bylo evidentní, že na 4. předkolo LM už vyjímku nedostanou. Naskýtá se tak šance, že zápas bude mít možnost sledovat přímó na trávníku více fanoušků a to je dobře. Doufám, že bude také odpovídající návštěva, min. 15.000 nebo ještě lépe vyprodáno.

Reagovat
smazaný uživatel

Má někdo info kolik by měli stát lístky..?

Reagovat
7kaka7

Co je to za pitominu, proti Rosenborgu je bezpečnost lidí nezajímala a ted najednou ano ?? Je to strašný neduh fotbalu že asociace mají takovou moc že můžou fanouškům zakázat stát na stadioně

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele