PLIVAT NA ROZHODČÍ SE NEVYPLÁCÍ...

22.04.2005, 22:37
Aktuality
Brankář Olympique Marseille Fabien Barthez si bude muset tři měsíce odpočinout od fotbalu, francouzská fotbalová federace ho totiž potrestala za plivnutí na rozhodčího v únorovém přátelském zápase s marockým týmem Wydad Casablanca.

Barthez si rozsudek osobně vyslechl ve čtvrtek, hrozil mu až jednoletý distanc, nakonec mu francouzská fotbalová federace udělila půlroční trest, druhá polovina trestu je udělena jen podmínečně. Pro unii francouzských rozhodčích je výše trestu nedostačující a předseda unie Bernard Soules v nadsázce prohlásil: "Je to směšné. Mohli ho rovnou potrestat na jeden týden plus pět let, samozřejmě podmínečně." Ani funkcionářům francouzské fotbalové federace se výše trestu nelíbí a požadují přinejmenším šestiměsíční nepodmíněný trest.

Incident se odehrál v marockém hlavním městě Casablanca. Barthezovi se vůbec nelíbil způsob, kterým sudí řídil zápas a svůj hněv dal patřičně najevo. V osmdesáté minutě vběhl z lavičky náhradníků na hrací plochu a na rozhodčího plivl. Rozhodčí Abdell El Achiri po zápase vypověděl, že na něj Barthez plivl a také ho urážel, jeho slova potvrzují videozáznamy.

Trest pro Bartheze bude trvat od 25. března do 25. července, holohlavý brankář tak ještě stihne víkendový ligový zápas s Nantes, zbývající čtyři duely Ligue 1 ale odehrát nesmí. Pro Olympique je absence brankářské jeničky citelná ztráta, jelikož jej čekají rozhodující kola, ve kterých se rozhodne o jeho budoucí účasti v Lize Mistrů.

Sám Barthez se po vynesení rozsudku ke své budoucnosti vyjádřil takto: "Jsem připraven pokračovat v reprezentaci a v Olympique Marseille i příští sezónu, protože chci hrát na mistrovství světa."

Autor: David Kubáň

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*ách jó

Reagovat
smazaný uživatel

Barthéz se neumí chovat, neudělal to poprvé, dal bych mu minimálně rok, ať už skončí, stejně nikdy neuměl chytat

Reagovat
smazaný uživatel

Chlapce, ty nevis o cem mluvis. Chovat se neumi, patril mezi ty jednicky, ale za to ty patris nechci rict kam...Je tezke nehoko hodnotit, kdyz sam ses asi jen nula.

Reagovat
Mr.Jindros

Na a po MS 98 byl nejlepším brankářem planety (teda samozřejmě až za tehdy mladičkým Valdezem ).

Reagovat
HOST*

Podla sa malo rozhodnut v tej krajine kde oplul rozhodcu a nie vo Francuzsku

Reagovat
smazaný uživatel

a proč jako? k čemu by byl trest vynesený a platný pouze v Maroku?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele