Piqué je kvůli podpoře Katalánska ochotný skončit v reprezentaci

02.10.2017, 10:30
Aktuality
Hodně emotivní neděli za sebou má Gerard Piqué. Obránce Barcelony se po utkání s Las Palmas, které se kvůli neklidu v ulicích katalánské metropole odehrálo za zavřenými dveřmi, při rozhovoru pro média rozplakal a připustil, že by neměl problém kvůli své podpoře nezávislosti Katalánska skončit ve španělské reprezentaci...

Podle údajů zdravotnické služby v Katalánsku přišlo při střetech s policí k úrazu až 750 lidí, což Piqué - který sám v neděli ráno v neoficiálním referendu hlasoval pro nezávislost, stejně jako 90 % Katalánců - očividně nesl velice těžce.

"Tohle je moje nejhorší zkušenost v mé profesionální kariéře. Byl to náročný den. Byli tam rodiče s dětmi, prarodiče, a policie a Občanská garda takhle zakročí..." kroutil hlavou dotčený Piqué.

"Lidé protestovali bez užití násilí. Myslel jsem, že se hlasování pokusí zabránit mírovou cestou. Každý ale viděl, co se stalo. Vše učinili ještě horším. Tohle je jedno z nejhorších rozhodnutí za posledních 50 let. Oddělili Katalánsko od Španělska ještě o to víc, a ponesou za to následky," hřímal dále zadák.

Gerard Piqué zároveň pomohl vysvětlit, co výhře Barcelony v poměru 3:0 předcházelo. "Vedení se zápas snažilo za každou cenu odložit. My si to s hráči a klubem vyříkali a rozhodli se tak, že to odehrajeme," prohlásil bývalý hráč Manchesteru United. Podle prezidenta Bartomeua prý Barceloně případně hrozil šestibodový odpočet.

Majitel bezmála stovky reprezentačních startů v barvách Španělska se nyní má hlásit na srazu před duely s Albánií a Izraelem, v Rusku se ale teoreticky na mistrovství světa objevit nemusí.

"Upřímně si myslím, že se k národnímu týmu připojit klidně můžu, protože jsem přesvědčen, že (i mezi Španěly) jsou tisíce těch, kdo s tím, co se stalo, naprosto nesouhlasí," uvedl občasný reprezentant Katalánska. "Zároveň ale říkám, že pokud mě kouč (Lopetegui) nebo kdokoliv z Federace vnímá jako problém nebo přítěž, jsem ochoten se místa v týmu vzdát a skončit s reprezentací ještě před rokem 2018," dodal.

Autor: Tomáš Daníček / theguardian.com

Komentáře (475)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele