Peruánci slaví bronz, spokojena opouští Chile i Paraguay

04.07.2015, 14:08
Aktuality
Soubojem dvou spokojených byl duel o třetí místo na letošním jihoamerickém šampionátu. Bronzové medaile nakonec získali podruhé v řadě Peruánci, čtvrté místo obsadila Paraguay...

Po bezbrankovém průběhu prvního poločasu se skóre změnilo hned v úvodu druhé pětačtyřicetiminutovky. Ve 48. minutě se prosadil André Carrillo, v samém závěru pak pečetil peruánský triumf José Paolo Guerrero.

"Jsem velmi šťastný a mám radost za hráče, protože do toho dali vše a ve všech směrech se chovali ukázkově. Vybudovali jsme si dobrou pozici, všechno jsme si zasloužili a mohli mít i více, ale v budoucnosti se budeme ještě zlepšovat. Porazili jsme těžkého soupeře. Měli jsme své úmysly, ale uznání patří i Paraguayi. Ve druhém poločase jsme se dokázali lépe přizpůsobit a dle mého názoru nakonec zaslouženě vyhráli," prohlásil trenér Ricardo Gareca.

Peruáncům se před turnajem velké šance nedávaly a podle řady odborníků měli skončit už v základní skupině, v níž se střetli s Brazílií, Kolumbií a Venezuelou. Ve čtvrtfinále si následně poradili s Bolívií a dobrý výkon podali i v pro ně nešťastném semifinále proti Chile.

"Cílem bylo dostat se do vyřazovací fáze a snad jsou v Peru všichni pyšní na skvělou práci, kterou jsme odvedli. Výhra je důležitá. Věděli jsme, že Paraguay bude silným soupeřem, ale zachovali jsme klid, drželi míč a hodně nám pomohl první gól. Vítězství věnujeme všem našim rodinám," nechal se slyšet útočník Paolo Guerrero, který na jihoamerických šampionátech nastřílel již deset branek.

Spokojeni budou z Chile odjíždět i Paraguayci, přestože na ně zůstalo nepopulární čtvrté místo. V základní skupině zaostali jen za Argentinou a nechali za sebou Uruguay a Jamajku, ve čtvrtfinále pak po čtyřech letech znovu poslali domů Brazílii. Týmu se tak povedlo odčinit blamáž z kvalifikace na MS 2014, v níž skončil poslední.

"Spousta lidí si myslela, že jsme pozváni jen na tři dny a my tu nakonec vydrželi celý měsíc. Díky tomuto turnaji se od týmu bude v budoucnosti hodně očekávat. Udělali jsme velmi důležité kroky a otevřeli dveře do budoucnosti, k níž vzhlížíme s velkými nadějemi. Budeme pracovat na tom, abychom se ujistili, že se už nebudou opakovat chyby v defenzívě. Z těch chyb se musíme poučit," říká kouč Ramón Díaz.

Autor: Tomáš Pavlík / soccerway.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

to je nadpis

Reagovat
smazaný uživatel

to teda ...profi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli je to narážka na ten ženský rod, tak je to správně. Je to ta Paraguay, stejně jako ta Uruguay nebo ta Argentina.

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

To jsou kecy, těžko někdo mohl čekat že skončí níž než Jamajka a i ty tři body někdy stačí,i když oni získali více a také tým mají na lepší výsledky.

Co se týče Peru, zlepšení asi těžko, dvě sympatická 3. místa, která nejsou schopni uhrát v dlouhodobější a objektivnější kvalifikaci na MS. Líbili se mi a příjemně trochu překvapili, není to zase velké překvapení, většina týmu na K Americe je dost vyrovnaná, Peru mělo trochu štěstí i na los.

Reagovat
smazaný uživatel

J Americe

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele