Pellèmu chybí krásy Itálie, za rok a půl se možná vrátí do Serie A

16.11.2015, 19:01
Aktuality
O návratu do země, v níž se narodil, začíná uvažovat Graziano Pellè. 30letý útočník aktuálně střílí branky v dresu Southamptonu a hlavou se mu honí plány na angažmá v Itálii. Na Apeninský poloostrov by se mohl vrátit po příští sezoně, kdy mu v anglickém celku vyprší smlouva...

Pellè v minulosti oblékal dresy Lecce, Catanie, Crotone, Ceseny, Parmy a Sampdorie, nejlepší roky kariéry ovšem zažil v zahraničí. Hodně na sebe upozornil v rotterdamském Feyenoordu a loni v létě odešel do Southamptonu, kde zatím nastřílel osmnáct ligových branek.

"Můj kontrakt vyprší za osmnáct měsíců, rok po mistrovství Evropy. Itálie je nejkrásnější zemí a jsou to její krásy, co mi chybí," řekl na dnešní tiskové konferenci před přátelským zápasem s Rumunskem.

Pellè je členem italské reprezentace a na dálku sleduje dění z Apeninského poloostrova rovněž na klubové scéně.

"Serie A ztratila něco ze své přitažlivosti, ale v posledních letech jde znovu nahoru a je to vidět i ze zahraničí. O Itálii se zase tak moc nestarají, sám jsem to cítil, ale díky Juventusu v Lize mistrů a dalším klubům v Evropské lize je italský fotbal zpět a za několik let bude zase jedním z nejlepších," nepochybuje Pellè.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com

Komentáře (594)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele