Pellè v Southamptonu začal dobře, nyní myslí na reprezentaci

30.09.2014, 16:59
Aktuality
Graziano Pellè na začátku letošního léta přestoupil z Feyenoordu do Southamptonu a zde se mu začátek nového angažmá zatím daří, o čemž svědčí čtyři ligové branky. Vytáhlý italský útočník nyní věří, že by si dalšími trefami mohl vysloužit pozvánku do národního týmu...

Devětadvacetiletý střelec dal v posledních dvou sezónách v dresu Feyenoordu padesát ligových gólů a tím si vysloužil zájem ze strany Saints, kteří ho z rotterdamského klubu vykoupili za deset milionů eur. A Pellè zatím důvěru splácí, naposledy rozhodl o vítězství nad Queen's Park Rangers.

Začíná se tak mluvit o jeho povolání do reprezentace, jejíž trenér Antonio Conte se již nechal slyšet, že útočníka Southamptonu sleduje. "Věřím si. Pokud by o mě Conte ani trochu nepřemýšlel, bylo by to podivné. Vedu si dobře a sám vím, zda si něco zasloužím nebo ne," prohlásil Pellè pro Southampton Echo.

"Zasluhuji si, aby o mě bylo uvažováno, ale nechci si pozvánku vydupávat. Jsou i jiní hráči, kteří si to zaslouží stejně jako já. Na konci nominace bývá jen pět ofenzivních hráčů, a dostat se mezi nejlepší pětici Itálie není zrovna jednoduché. Víme, kolik dobrých fotbalistů celá země má," dodal.

Autor: Petr Vaněček / goal.com

Komentáře (100)

Přidat komentář
veikko

Jestli má Conte stejné představy o nováčkovi v repre jako Vrba (pouze věk - perspektivita), tak můžeš dát gólů kolik chceš a bude ti to na nic. Nic proti Vrbovým metodám, je to skvělý trenér, ale tohle mě na něm trošku s*re.

Reagovat
smazaný uživatel

koho staršího máš na mysli, že by měl jít do české repre?

Reagovat
veikko

Hádej třikrát. Napovím ti, hraje za Slovácko. A očekávám, že tady bude na něj nablito.

Reagovat
Dufan

Bohužel Došek není perspektivní a ani jeho dobrá forma mu nepomůže. Není ani žádnej pořádnej matador nebo star typu Nedvěd, Poborský nebo Koller. Je hezký ze čeří vody a snad mu to vydrží, ale za mě rozhodně do repre NE!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pořád ta vaše perspektiva u repre.... to je pěkná debilita, a hlavně u té naší, když stejně odejdou do zahraničí a tam se zakopou. K čemu bylo dobrý, že tam byl mladej Gebre, Kadlec, Jiráček, Pekhart a dalších milion, hrajou tam snad teď? Mládí v repre je úplně k h*vnu, tam mají rozhodovat výkony.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Je sice hezký, že vyčnívá v tý naší pralesní lize, ale světovej fotbal je někde jinde.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak proč hraje za repre Krejčí, Procházka, Dočkal, Pilař atd. ...jsi trochu nedomyslel.

Reagovat
Dufan

No tak třeba Škodu taky nevzal a jak mu to na začátku pálilo. A u Doška je to kvůli věku další mínus. Takže to taková debilita není. A on není hráčem kterej by tam byl jako nenahraditelnej. Neříkám že by občas třeba nebyl vhod proti slabším soupeřům, ale proč tam rvát veterána, když může šanci dostat mladej.

Reagovat
smazaný uživatel

V repre by meli hrat ti nejlepsi, bez ohledu na vek. Samozrejme na perspektiovu se musi brat taky ohled, ale kdyz tech dobrych hracu mame malo, tak by byl hrich Doska nezkusit. Ale urcite by mel byt nejdriv vyzkouseny v pratelaku

Reagovat
PaulinhoTheGunner

To je ale u nás těžké říct, kdo je nejlepší. Jen podle aktuálních statistik nemůžeme volit výběr, respektive můžeme a třeba budeme porážet Arménie, ale rozhodně je lepší hledat systém, pro který máme vhodné hráče, kteří pak dokáží vytvořit lepší výkon, než jiné týmy s mnohem lepšíma individualitama, to je naše jediná šance, jak být konkurenceschnopní zbytku záp. Evropy.

Reagovat
Talker

Kaprliga prostě není měřítko, s tím by se měli čeští fanoušci smířit. Povolávat Doška nemá smysl, proti kvalitním celkům nikdy nehrál, takže bude k ničemu a proti slabým se nám vyplatí vsadit na sehrávání týmu, aby byli co nejlépe připraveni na ty silné.

Reagovat
andrew96

Ale my ho potřebujeme teď, tak když má formu, proč ho nepovolat? Jak na tom bude třeba za půl roku momentálně nezáleží, ale teď se mu daří tak by měl hrát. Nechápu pořád to naše počítání s hráči do budoucna.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Takovejch hráčů je..

Reagovat
Talker

To myslíš vážně?

1) Doškovi je 36, v době nejbližšího šampionátu mu bude 38. Je otázka, jestli v té době bude aktivním hráčem vůbec. Je otázkou, jakou bude mít vůbec formu za půl roku.

Pellemu je 29, ještě pár let by na vrcholu být mohl a tudíž má nějaký potenciál se zúčastnit nejen EURA, ale i MS za 4 roky.

2) Došek nastřílel pár golů v kapr lize. Sorry, to je dost málo, když poprvé v karieře má našlápnuto dát v kaprlize více než 15 golů. Loni nastřílel za celou sezonu 6 golů. Jeho rekord je 13 golů. Občas skončil na 2 golech za sezonu.

Oproti tomu Pelle má na kontě za 5 golů v Anglii za Soton v prvních osmi zápasech, předtím 64 golů za 2 sezony v Holandsku. To naznačuje trošku jiný směr kariery.

Prostě srovnávat tyhle dva je píčovina, můžeš srovnávat Pelleho s Lafatou, který tu šanci taky dostal v pokročilém věku, můžeš ho srovnávat s dalšími hráči, ale srovnávat ho s kolohnátem, kterému tam náhodně spadne pár golů je prostě demence nejhrubšího zrna.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kucka

Reagovat
veikko

Došek vždycky maká pro tým. Nikdy to nebyl rychlík, takže je teoreticky jedno, kolik mu je, když je to hráč do vápna, kde rozhodujou zkušenosti.

Navíc bych s ním počítal jen třeba do Kazachstánu a Lotyšska, kde je tzv. kaprliga měřítkem více než kvalitním. Už chci vidět, k čemu bude Vydra do lotyšského betonu. A neporovnával jsem Pellého s Doškem výkonnostně. Jen jsem to nadhodil k té jeho touze po reprezentaci.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak na Kazachy s Lotyšema postačí Lafata, Došek by stejně o nic lepší nebyl.. řekl bych že Lafata vzhledem k svojí dlouhodobé výkonosti je ideální volba k mladším hráčům jako Kadlec, Vydra nebo Kozák.

Reagovat
Talker

Tak já mám Doška přiřazeného k hráči jako je Lokvenc, akorát větší nekop, který to nedotáhl ani do Belgie nebo kam to dotáhl Lokvenc.

Do betonu nasadíme Lafatu, který má skvělou orientaci ve vápně a nějaké goly tam dá spíš, než neobratný Došek, u kterého se musí trefit palice, aby tam dal nějaký gol.

A v čem je porovnáváš? Výkonnostně ne. Věkově asi taky těžko, když je mezi nimi věkový rozdíl 7 let, což je pomalu polovina kariery.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Větrný mlýny, no..

Reagovat
veikko

Zato Pellé byl až do Feyenoordu vyloženě snajpr jak Zlatan.

Reagovat
Talker

Já pořád nechápu, o co ti jde.

Pellé má formu více než 2 roky. Došek má formu 2 měsíce.

Pokud nevidíš rozdíl mezi rokem a měsícem, asi fakt nemá smysl se s tebou bavit.

Reagovat
veikko

Kdyby Došek neměl skleněné tělo ... On tu formu míval často, pak ovšem přichází zranění.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nebyl, to ví každý - jenže co bylo před 3 a více roky asi nehraje teď roli, ne snad? Našel tým, který mu sedl - získal neuvěřitelné sebevědomí - viděl jsem ho za Feyenoord několikrát, a musím říct že málokde bys našel hráče, který je tak silný zády k brance, obratný na otočku a má opravdu tvrdou a přesnou střelu. Dostal se do laufu a prostě mu to střílí, a zatím to platí i o Sotonu - takže tam prostě to dává smysl, že by se do repre dostat mohl.

Došel odehrál teď stěží 10 zápasů ve formě. To vážně srovnáváš jablka a hrušky

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

Pellé vylítnul "jenom" poslední 2 sezóny. Do tý doby si v holandský lize, která je podle mě téměř srovnatelná s tou českou, připsal nejvíce 6 gólů:) A že tam nějakej rok strávil. Nevim proč by Došek nemohl šanci dostat, když ji může pořád dostávat Necid:)

Reagovat
veikko

Reagovat
smazaný uživatel

Došek se párkrát ukopne a hned do repre. Minulé sezóny byl úplně nevuditelnej..

Reagovat
smazaný uživatel

ok, porovnávat hráče, kterému je 29 a 36, riiiiight....

Reagovat
PaulinhoTheGunner

Podle mě nejde Vrbovy jen o věk, jako spíš o dynamiku, která s věkem částečně souvisí. Proto Rosa bude hrát v repre dokud bude moci, i když už je ''starý''. Vidím to tak, že Vrba si raději vezme mladého hráče v dobré kondici, který to odmaká, a kterému dá jasné úkoly, co po něm chce, než si vzít ''kreativního'' Plašila, či gólového Doška, kteří oba třeba mají větší kvalitu, ale prostě Vrbovy úkoly budou plnit hůř, než Hořava, Vydra, či právě ten Kadlec

Reagovat
veikko

Došek ve sprintu je blbost a vždycky byla. Postav ho do vápna i ve čtyřiceti a góly dávat bude. Na Kazachstán a Lotyšsko ideální útočník.

Reagovat
Talker

Ty musíš být Došek, jinak si to neumím představit...

Reagovat
ACSeRw!n

Prosimte dej si prasek.. Dosek v repre by bylo totalni Vrbovo selhani a vysmech do ksichtu vsem fanouskum fotbalu.

Reagovat
Filip12

Já myslel že Pelé dávno skončil

Reagovat
smazaný uživatel

Pls

Reagovat
smazaný uživatel

ó bože...

Reagovat
veikko

Normálně chytá za Sochaux.

Reagovat
Filip12

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ranoth

Reagovat
minoLFC

chyť sa s kiwwim za ruku, má podobný humor....

Reagovat
Sandstorm

Reagovat
smazaný uživatel

Som cital, ze vraj si Hrubasovo leve varle.

Reagovat
vodka

bože, hrubas byl občas kousavý, ale aspoň dokázal mluvit relevantně k dané věci...

Reagovat
smazaný uživatel

Synovia Abediho Pelého ešte hrajú nie?

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
smazaný uživatel

Vůbec jsem mu nevěřil, zatím mě překvapuje.

Reagovat
kiwwi

Gary za tu analyzu Mignoleta (ale nemusel im prezradzat, ze maju v brane priemeraka, teraz si to este vezmu k srdcu a zozenu niekoho ineho )

Reagovat
Maresma

souhlasim s nim i Carrou.. a neboj Victor uz je na ceste

Reagovat
fff

Aaaaaaaaaa ... ale co uz, horsie to snad uz nebude

Reagovat
Maresma

Prijde mi, ze se tu z Valdese zbytecne dela nejakej prumerak.

Reagovat
fff

Tak pre mna osobne to nikdy nejaka topka nebola, navyse je po vaznom zraneni.

Reagovat
Sandstorm

Tak s kvalitou by u něj problém být neměl, ale spíš jde o, že půl roku nechytal, byl zraněný a bude nějaký čas trvat, než se do toho dostane. Od něj asi nejde čekat, že hned nastoupí do ostrého zápasu a bude chytat jako z partesu.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby aspoň průměrák...

Reagovat
Trand

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Sandstorm

Myslíš, že Vás spasí brankář, který půl roku nechytal?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sandstorm

Oni jsou celí takoví průměrní no.

Reagovat
fff

Inak az teraz som si pozrel to video, celkom zaujimave.

Reagovat
Talker

link?

Reagovat
Side
Reagovat
smazaný uživatel

Tu možnost vidět jako jediný věci tak, jak jsou, máte asi jen ty a Gary.

Mohli byste nám ale čas od času prozrazovat o něco víc.

Reagovat
I am Mancunian

ty si ukazkovy dement

Reagovat
kiwwi

siska pls

Reagovat
fantomas

Dobrej postřeh, moh si vést líp, ale pořád si nemyslim, že to "měl chytit". Ty další případy, speciálně Ramsey, sou už lepší.

Reagovat
vodka

já zase moc nesouhlasím s tím ,že nepředvedl žádné wondersavy, předvedl. Na druhou stranu je prostě hodně situací, které chytit mohl/měl. Mě osobně třeba letos DDG taky moc nepřesvědčuje, ale Mignolet má propad formy mnohem markantnější....

Reagovat
kiwwi

tak oni nehovoria o tom ze nepredviedol wondersavy, ale ze ich nepredviedol vtedy ked bolo treba, tj. nevyhral tym Liverpoolu nejaky zapas, trebars ked LFC vyhraval a vtedy bolo treba podrzat aby boli 3 body a on dostal nejaky teoreticky chytatelny gol

Reagovat
soukup

všichni samozřejmě ví, že ten golman, kterýho LFC mělo koupit a kterej by byl ted opora se rozcvičuje za jejich zádama v dresu Stoke

Ale teda dost pochybuju, že ta střela byla chytatelná. Ty dvě další jo, ale tu Jagsovu mu vyčítat je ujetý

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
fantomas

Reagovat
SunFells

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zaschrona

Jestli budou jeho vykony jeste aspon par zapasu rust tak, jak zatim od jeho prichodu do Southamptonu rostou, tak pozvanku si primo vynuti. Skvela volba od Koemana si ho do Anglie privest.

Reagovat
Sandstorm

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím se jeví jako výborná koupě :-) Jen tak dál

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Wake up Pelle, v Itálii je 9 jasná na dalších X let

Reagovat
smazaný uživatel

to už si jako Immobile udělal takový jméno?

Reagovat
smazaný uživatel

trošku mafián, nie?

Reagovat
REPLIKATOR

Pouze štěstí začátečníka.

Reagovat
Cobra

Ve fifě ale nic moc

Reagovat
Cobra

Ve fifě ale nic moc

Reagovat
ACSeRw!n

Ve fifě ale nic moc

Reagovat
smazaný uživatel

Ve fifě ale nic moc

Reagovat
smazaný uživatel

Ve fifě ale nic moc

Reagovat
rickroll

Ve fifě ale nic moc

Reagovat
smazaný uživatel

Skvělý hráč dokonce i ve fifě !

Reagovat
fantomas

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
smazaný uživatel

No nevím oproti di natalemu který pravda nehraje za repre myslím,že bych ho vzal přeci jenom balotelli tam nemá žádnou konkurenci v útoku a tak chodí po hřišti a dostává žluté kartonky

Reagovat
salami

chytá dobrou formu, ale dlouhodobě mu nevěřim

Reagovat
justcall

100. za to, jak se Saints zatím popasovali se všemi těmi odchody

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele