PARMU MÁ K ZÁCHRANĚ DOVÉST RANIERI

13.02.2007, 13:30
Aktuality
Nový majitel Parmy Tommaso Ghirardi začal úřadovat. Po prohře 0:3 na půdě AS Řím mu došla trpělivost s trenérem Stefanem Piolim, jehož na lavičce italského klubu střídá populární Claudio Ranieri...

"Parma FC oznamuje, že Stefano Pioli byl odvolán z funkce hlavního trenéra. Chceme poděkovat jemu i jeho týmu - asistentovi Giacomu Murellimu, kondičnímu trenérovi Matteu Ostimu a trenérovi brankářů Brunovi Fantinimu," rozloučil se italský klub s Piolim po pouhých šesti měsících.

"Technickým vedením kádru byl pověřen Claudio Ranieri," oznámila Parma rovněž jméno nového kouče. Ranieri se do trenérské práce vrací po dvou letech, kdy byl odvolán od kormidla Valencie, a nečeká ho nic snadného. Parma je v tabulce Serie A až na předposledním místě s pouhými patnácti body. Klub má problémy ve všech herních činnostech, inkasoval nejvíce branek (39) a na svém kontě má druhý nejnižší počet vstřelených branek (17).

Ranieri začal svou trenérskou kariéru v roce 1987 v Cagliari a přes Neapol a Fiorentinu se v roce 1997 dostal do Valencie. Po dvou letech na Mestalle si ho vybrala Chelsea, jenomže Ranieri s týmem nedokázal bojovat o titul a když se mu to nepovedlo ani po příchodu Romana Abramoviče a nákupu hvězdných posil, bylo jasné, že pro něho na Stamford Bridge již není místo. Před dvěmi a půl lety na něho opět vsadila Valencia, Ranieriho druhé působení ve španělském klubu ale skončilo neúspěchem a vyhazovem po pouhém půl roce.

Od té doby byl Ranieri bez trenérského angažmá, v posledních měsících si tak přivydělával jako spolukomentátor televizní stanice Sky Italia.

Autor: Tomáš Pavlík / channel4.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
HOST*nofan

Tak snad Parmě pomůže k udržení v A. Možná s novými penězi to půjde.

Reagovat
HOST*ROMANISTA

nekdy k tomu muselo dojit a imho uz parma letos sestoupi. je to docela skoda, z 90. let ma ten klub porad zvuk a myslim ze nejeden prumerny cesky fanousek fotbalu by byl nemile prekvapen, jak to parma v poslednich letech vali...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele