Pardew byl rád, že Eagles ukázali sílu, teď míní přivést velké jméno

23.05.2016, 08:50
Aktuality
Crystal Palace v sobotním finále FA Cupu donutilo favorizovaný Manchester United, aby si sáhl až na samotné dno, a manažer Alan Pardew si takovou míru konkurenceschopnosti vzápětí pochvaloval. Přesto si uvědomuje, že aby tým nezačal stagnovat, je potřeba ho přes léto vyztužit...

Eagles sice ve druhé půli dvakrát zachraňovala branková konstrukce, pak se ale Londýňané senzačně ujali vedení a po brzké vyrovnávací brance Juana Maty dovedli zápas alespoň do prodloužení. Tam už se před oslabeným soupeřem sklonili.

"Anthonyho Martiala jsme ustrážili velmi dobře, sotva měl nějaké světlé momenty, což bylo předmětem naší předzápasové přípravy," chválil defenzivní práci svých svěřenců Pardew.

Bělovlasý kouč zároveň vypíchl Rooneyho práci před vyrovnávací brankou. Jinak neviditelná hvězda se prý tehdy vyšvihla s "okamžikem, který jeho týmu vyhrál pohár" - mimochodem první takový v Rooneyho bohaté kariéře.

"Ukázali jsme, že máme kádr plný talentu. Potřebujeme zabrousit nějaké ty rohy, a to se pokusíme udělat na přestupovém trhu. Ale jinak jsme ukázali, že jsme sokem, se kterým se musí počítat," hlásal po finále Alan Pardew, který má brzy s Palace podepsal nový kontrakt.

"Myslím, že bychom měli usilovat o hráče, kteří jsou ještě lepší. Nemá smysl kupovat hráče, kteří nemají ani potenciál být lepší než ti, které už máme. (...) Takže jestli plánujeme přivést velké jméno? Jinak to ani nepůjde," naznačil potom další kroky svého klubu bývalý kormidelník Newcastlu.

Loni v létě se Pardew se svým šéfem Parishem vytasili s 12,5milionovým nákupem Yohana Cabayeho z PSG, v lize však ani taková investice Palace nepomohla. Naopak, londýnský celek se zejména vinou špatného jara v celkovém pořadí propadl o pět příček - z desáté na patnáctou.

Autor: Tomáš Daníček / theguardian.com

Komentáře (326)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele